2021-03-25 75 瀏覽
再次Encore!呢間我最鍾意佢既甜品,選擇多之外,味道都唔錯!我地兩條友,叫咗個日式咖哩豬扒飯(lunch set),同埋師奶一定要食嘅甜品,焦糖香蕉朱古力窩夫!日式咖哩豬扒飯因為係午餐,所以會有埋餐湯!而是日餐湯竟然係甘筍湯,真係估唔到!飲落有好濃嘅甘筍味,十分香甜,質感仲好滑添,呢個有少少驚喜!至於個飯,十五分鐘已經清左!日式咖哩真係大人細路都啱食!咖哩味香甜而不辣,配飯真係無得輸!吉列豬扒同樣出色,炸得夠酥脆,熱辣辣食,超正!甜品就叫咗焦糖香蕉朱古力窩夫!香蕉本身同朱古力呢個組合已經無得輸,估唔到加埋焦糖,原來係會再升華多一級!香蕉上面鋪咗焦糖醬,加埋外脆內軟嘅窩夫、朱古力醬同埋雪糕一齊食,多重滋味,口感仲要勁豐富!好邪惡呀!除咗窩夫之外,師奶之前仲試過佢嘅鑊仔法式吐司,一樣咁正!如果你同我一樣係甜品怪,一定要黎呢食呀!

2021-03-22
5 分鐘 (堂食)
午餐