2021-09-21
最鍾意支持小店 今日去咗觀塘駱駝漆搵食 呢幢大廈出名多特別嘢食 見到有間餐廳賣韓式飯團 好似幾得意咁 咁就一於去試下啦 朋友嗌左個爆芝蛋帕馬火腿三文治 我就嗌左個爆芝蛋慢煮雞胸韓式飯團我嗰個飯團餐仲包埋一個沙律菜 初初以為佢個三文治係普通三文治 仲笑個朋友食埋啲咁普通嘅嘢 點知佢個三文治都有驚喜 佢個麵包係烘到有一條條坑紋嘅麵包 個爆芝蛋都十分嫩滑 帕馬火腿亦一啲都唔吝嗇 同埋啲火腿唔係好鹹好鹹果啲 入邊仲有啲蕃茄生菜 令到成件事冇咁膩 係一件好有heart嘅三文治 而我個爆芝蛋慢煮雞胸韓式飯團都無令我失望 佢唔係好似華禦結咁嗰啲飯團係一個整到好似三文治咁樣嘅飯團 用紫菜包住一層飯 啲飯仲要唔係普通嘅白飯 應該係加咗飯素喺入邊 令到啲飯再有口感啲 而個爆芝蛋都一樣咁滑 證明佢個爆芝蛋嘅品質控制得唔錯 跟住個慢煮雞胸好嫩 雞味都好重 另外值得一提嘅係佢個包裝 佢無論三文治定飯團都會用錫紙包好一分為二 再用一個特別嘅盒將兩半食物分開 睇得出佢係用心諗過 無論係同人分享 定自己一個食都非常方便唔會食到呢咁Hea 咁有心思嘅小店 係絕對值得人支持嘅