2021-09-09
「Oasis Corner 」位於觀塘成業工業大廈,店內嘅設計係以可愛的豬豬🐷喵喵🐱為主,店內牆身是黃色作底色,感覺舒服和有溫暖感😌 menu既封面就係呢隻可愛的豬🐷喵喵🐱,從店內和餐牌的設計看得出老闆娘的精心設計💛🔸秘製慢煮牛柳芝蛋三文治 🥪 $68包裝好精美😍 係用咗透明膠盒面要仲有靚靚的舖頭吉祥物嘅貼紙係盒上面。呢個係韓式三文治🥪,個芝蛋整得好有流心感,不是全熟的炒蛋👍🏽 慢煮牛柳應該有6至7成熟,牛柳味濃有而且有醃製過味道都好出🤤 下次外賣返公司食都得🥡🔸黑松露蝦炒意粉 🍝 $74墊住意粉果張紙都係用左好可愛既卡通圖案😍 見到咁多咁得意既野,心情都很放鬆😌黎到既時候黑松露味香噴噴🍝,無論係蝦蝦同意粉都有好多黑松露😍 有四隻蝦蝦🦐好爽口,仲有三色椒拎黎炒,因為炒既關係意粉係會有少少偏硬。🔸草莓朱古力鮮奶 +$16鮮奶系列都有好多選擇,我就揀咗草莓味既朱古力鮮奶 ,熱既飲品有分大同細嘅size,我呢一杯係大size,陣味好似明治士多啤梨朱古力🍓 又唔會好甜 I like😘🔸比利時雙重朱古力 +$18哇......果底係好濃既朱古力🍫 飲既時候就攪一攪飲會好d~
🔸秘製慢煮牛柳芝蛋三文治 🥪 $68
🔸黑松露蝦炒意粉 🍝 $74