2016-01-22 210 瀏覽
上個星期天,難得有日假 就同朋友去左尖沙咀行街街、食完野行過厚福街,先知新開左間韓式甜品、韓風繼續吹芒果意粉雪糕 原來係整成意粉狀既軟雪糕!賣相好精緻吸引、 一試一口、 喜出望外! 清香奶味得黎又帶甜甜地既軟雪糕 首選推介👍🏻👍🏻👍🏻$68 芒果好甜 賣相睇得出係用心之作 算抵食啦!朋友就叫個3球窩fu, 雖然等耐左少少、但都好值得! 因為一放入口就知係即焗!個窩fu熱熱地、中間夾住3個球雪糕,一次過享受冷熱交替既感覺、好微妙既享受 而且雪糕好好味!我果個係軟雪糕、呢個係球狀雪糕、同樣幼滑、各有千秋。

$68 芒果好甜 賣相睇得出係用心之作 算抵食啦!

3球窩fu
3球窩fu
2016-01-21 271 瀏覽
近年韓潮勢如破竹,炸雞、部隊鍋、芝士豬肋骨……難道就只有鹹食主菜,豐盛多采的一整桌才受不少港人愛戴嗎?非也。甜的話,吐司、黏糕、雪條、蜂蜜雪糕……最最爆紅的莫過於冰品。有如雨後春筍的韓食小店開得成行成市,而不同品牌的分店也越開越多。  第一次看到Nun就是旺角店新張之時,曾跟友人看著展示的餐牌叫嚷。因為除了有她們喜歡的冰品外,還有適合我口味的主食。只是越拖越耐,這店子的負皮就越積越多,最後有空相約的時間,就輪到我們驚中伏。  趁著快要離港一小陣子的前夕,來到一嚐雪冰,不管好醜。由於之前已經吃過主餐,只是來一嚐甜品,我們都不太留意鹹食一版。款式本也不算多,唯獨其後的韓式芝士焗蟹柳吐司引起了我們的興趣。可惜店方指暫停供應,還得再想一段時間才能決定好。幻彩Macaron韓式牛奶軟雪糕 $52  馬卡龍不像平時吃到的香甜杏仁味,倒是有些少花塔餅的影子。色彩斑斕鮮艷,奪目得很,讓平平無奇的奶白雪糕添上姿采。雪糕上也灑上了淡粉櫻紅,糖粉味道與馬卡龍同出一轍,旁邊的細碎彩色穀物片亦如是。單吃牛奶雪糕時那份濃濃奶味,加上細滑質地,倒是比較討喜。韓式藍紅寶石芝士蛋糕雪奶 $72  藍紅寶石?指的其實是紅
幻彩Macaron韓式牛奶軟雪糕
幻彩Macaron韓式牛奶軟雪糕 $52
韓式藍紅寶石芝士蛋糕雪奶
韓式藍紅寶石芝士蛋糕雪奶 $72
  藍紅寶石?指的其實是紅通通的樹莓及藍黑的藍莓兩款。藍莓醬盛得滿滿,有如果凍面,濃郁細稠,甜甜酸酸的。加上甜潤的煉奶,難得連萬事沾厚醬的醬怪會覺得甚至過多了。因為本來牛奶冰味道不重,只是淡淡的甜味,而且份量不多,溝兩溝醬就已經溶化。吃來調味就顯得太濃太重甜,幸好芝士蛋糕未算膩過頭,仍處可接受水平。
韓式特濃抹茶紅豆奶油吐司
韓式特濃抹茶紅豆奶油吐司 $49
  抹茶吐司不是混合茶粉製作,那種由頭到尾,每絲纖維間帶清新茶味。不過就抹上了一層粉淺綠意,實是近來火紅火熱的韓國抹茶牛奶醬。論甜度,其實有點像煉奶加抹茶粉,順香茶味不苦澀。頗喜歡這兒的厚身吐司,比起薄得乾脆硬焦,厚得黎外層略為焦脆。包心仍是鬆綿可口的,配上薄塗抹茶牛奶醬,抹茶雪糕、紅豆蓉及忌廉。就算配料均是濕潤水性,但也未會讓吐司變得淋爛難當。
下午茶
韓式特濃抹茶紅豆奶油吐司
2016-01-19 198 瀏覽
星期五當然要吃好西!同朋友去咗Nun尖沙咀嘅新店食韓式刨冰。尖沙咀嘅Nun 雖然新開,但係人氣好勁,九點未到已經大排長龍,不過turn over rate都算快,等咗大約三個字就入得去。韓式宇治金時紅豆雪奶($68),賣相非常翠綠吸睛,雪糕同雪花冰嘅抹茶味都比較淡,抹茶控未必能滿足,奶味反而較重。雪花冰係牛奶味,質地綿密,入口即溶,中間已經加咗煉奶,食到中下層見到再有另一層抹茶粉、煉奶同紅豆,所以唔需要額外再加煉奶都夠味。韓式棉花糖雪糕吐司 ($48)第一次食韓式燒棉花糖吐司,無食過其他所以比較唔到,不過覺得幾得意。吐司有厚度,大概一吋厚,烤得暖暖脆脆的,滿滿嘅棉花糖燒至半溶,上面微微帶脆,搭配雪糕呢個冷熱組合係邪惡嘅!除左甜品,原來呢度仲有咸食,價錢亦唔貴,下次黎食先!
韓式棉花糖雪糕吐司 ($48)
除左甜品,原來呢度仲有咸食,價錢亦唔貴,下次黎食先!
15 分鐘 (堂食)
$60 (宵夜)
  • 韓式棉花糖雪糕吐司
短短的一條厚福街,食肆林立,是個搵食好去處。上周一個傍晚,完成工作後,拜訪近期熱話 >>>Nun 눈<<<甜品店,一嚐真.韓國雪奶滋味。雖然餐廳以韓式食品為賣點,雪糕卻採用新西蘭產品,相當有趣的說。餐廳裝修走休閒韓風路線,電視機所播歌曲均為最新、最流行的K-Pop,迎合韓流。店內設最低消費,平均每人約HKD50。這消費額容易達到嗎?讓我們看一看餐牌。餐廳以甜品作主打,但亦不乏其他選擇。未食飯的話,也可選擇正餐食品喲。小食很吸引哦,冰無視鼻翼上暗瘡,點了一客韓式天婦羅海鮮球 (HKD42) 。店員大力推介韓式特濃抹茶紅豆奶油吐司 (HKD49) ,由人氣產品綠茶牛奶醬所做,冰也貪新鮮的點了一客。韓式特濃抹茶紅豆奶油吐司製作需時,冰大概花了十五分鐘才等到這即叫即烘的吐司。吐司熱烘烘,厚厚的一片卻又非常鬆化,富牛油及綠茶香,甜而不膩,味道一流。吐司上配以紅豆,添加甜度,也添加口感。雪糕味道清淡,甜味、濃度與份量均恰到好處;偶然咬到冰粒,但迅即溶掉,不減雪糕滑度。韓式天婦羅海鮮球一客六粒,每粒直徑約為姆指長度,獨行俠而食量不多的話,吃畢一碟或許已
店內設最低消費,平均每人約HKD50。
未食飯的話,也可選擇正餐食品喲。
韓式天婦羅海鮮球一客六粒,每粒直徑約為姆指長度,獨行俠而食量不多的話,吃畢一碟或許已覺飽肚。
面層炸得極為鬆化,香脆度簡直令冰有感內疚。海鮮球似乎真材實料,吃到的質感不是單純一、兩種海產造成。
味道調得不錯,不太咸也未覺淡,單吃也夠味美;想減輕油膩感,或想開胃一點,可以蘸點沙律醬一同進食。
韓國蜜糖紅棗茶 (HKD28) 熱飲溫度十足,但未至燙口,冬天飲來特別暖身。紅棗香氣吸引,也是女士補身好朋友。味道偏甜,容易入口,非常滋潤。
喜歡綠茶牛奶醬的話,還可買回家,是綠茶控的喜訊喲。來到餐廳時,記緊確保手機充了電,皆因即時打卡還可獲贈韓式香滑軟雪糕券。
2016-01-18 123 瀏覽
行開尖咀就見到呢間新開甜品店,可能太耐冇行尖咀,冇留意開左呢間韓式甜品。。咁就入去試試,叫左待應推介下d甜品我試,因為太多選擇,所以佢就推介左個綠茶多士同芝士蛋糕焦糖窩夫。。。佢話個芝士餅係酒店級師父整,而個窩夫係佢地師父自己整。。而綠茶多士係話用韓國出名既綠茶醬。。咁當然佢咁介紹完,就真係要試過便知龍與鳳啦。。。先黎個窩夫,未放入口,已經聞到好香既蛋味,切落去個下,好脆,食落口,外脆內軟,真係非常唔錯,加上佢切成一小小粒既芝士蛋糕仔,好滑,一d都唔膩,配上適量既焦糖 sauce...好夾。。反而綠茶有點先失色,如果先上綠茶後上窩夫,效果應該好一點。。因為綠茶果個比較清,多士上只搽左薄薄一層既綠茶醬,一層淡淡既綠茶香,不太甜。。唔太好甜食既朋友,可以值得一試。。玩上綠茶雪糕+紅豆蓉。。一冷一熱既口感也不錯的。。而且價錢經濟。。。
而且價錢經濟。。。
2016-01-18
$50 (宵夜)
2016-01-18 126 瀏覽
飯後,當然要有飯後甜品,今次選擇厚福街新開Nun,一見到冰沬已經好想食,因為之前漢拏山食韓式燒肉已經食過一次,知道其實好美味但係原來除冰沬之外,另外有韓式小食, 一見有韓式熱狗,我當然絕不錯過~其實韓式熱狗跟美式熱狗差不多,都是麵包包一條腸,再炸,如果腸仔可以再大條少少就好~~蜜瓜冰沬紅豆麻糬件糕雪糕吐司 - 跟我上次去西營盤Cafe食差唔多,中間有好好味年糕~~朱古力芝士蛋糕雪奶冰沫 - 朱古力粉太多,多到食唔到杯冰沫有任何其他味道~麻糬紅豆雪奶冰沫 - 同漢拏山一樣,都係有好多紅豆蓉,可惜……我太飽,食到一半已經食唔到,不過,味道覺得漢拏山比較好味~

蜜瓜冰沬
2016-01-17 122 瀏覽
呢一晚同朋友係尖沙咀附近晚飯, 正打算行去車站搭車歸家之際, 係厚福街見到呢間甜品店, 又見到門口陳列出嘅甜品幾吸引。就係咁樣, 我地就走左入去食個甜品先, 仲要一食就食三個!餐牌上嘅甜品選擇固然之多, 令到我地諗左好耐先至落到order。不過除左甜品之外, 呢度都有啲小食。不過我地食左晚飯, 當然就要甜品為今晚作結會更合適!首先係草莓牛奶軟雪糕。雪糕質感非常之絲滑, 當然比一般餐廳嘅甜品出色, 而且奶味係真材實料地添加係雪糕之中, 令每一啖雪糕都食得我最期待最愛嘅牛奶味道, 值得推介。綠寶石香味蜜瓜雪奶係我朋友嘅選擇。甜品嘅底部是蜜瓜味嘅雪花冰,雪花冰軟綿,入口即溶! 而雪奶嘅表面有一球雲呢拿味嘅雪糕,賣相夠晒吸引,配上份量多而又清甜多汁嘅蜜瓜,多吃兩口都不怕飽滯!最後呢款綠茶紅豆多士, 兩個人share就啱啱好。紅豆蓉甜而不漏, 質感亦夠幼細, 配以味道唔會太甜嘅綠茶雪糕, 都足夠好食。最吸引嘅地方就係多士即叫即做, 上枱時候亦保持微暖嘅溫度。一啖脆熱多士, 一啖冰冷雪糕, 係味覺嘅最佳享受!

2016-01-14
$80 (宵夜)
2016-01-15 202 瀏覽
間中都會甜品當飯食架, 成間都以新派韓式甜品, 見本MENU 同DISPLAY 甜品都好靚, 先叫韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶 $68, 因為我好想食好多生果。新鮮蜜瓜切成一片片放係面, 雪奶是淡奶味唔太甜,靠個綠色甜味粉先有甜味, 質地好似雪花冰綿綿細細, 入口那股冰冷感滑下喉嚨再沖上腦, 身體都震了震。淋上了煉奶與雪奶撈好, 2-3個人分著最好。綠茶雪糕吐司完全擊中我口味, 厚身白面白吐司, 先經過烤香再淋上了抹茶粉,仲搽了大熱的韓國綠茶醬,伴上了香口甘甜的綠茶雪糕。白吐司先切開細份方便食, 抹上雪糕食更是滋味, 因吐司夠厚身好鬆軟, 更表層有少少香脆。留意有設最底消費, 甜品賣相討好,五彩繽紛見到都開心到彈起。
2016-01-12 211 瀏覽
記得有人留言過, 要一直吃滿3/4尖沙咀都要好多精神. 係架, 尖沙咀的食店轉呀轉. 糖不甩最近見厚福街開咗一間甜品店, 又衝過去試吃. 友人說她很餓, 所以先叫了一個鹹點. 韓式鮮蝦奶酪湯麵, $52. 不過時間尚早, 店子還未有鮮蝦, 所以我們改了餃子. 碗子有半張臺咁闊, 都應該可以塞飽我友人啦掛. 麵底是唔辣的辛辣麵, 應該是芝士味辛辣麵. 配上3塊鋪面的芝士, 用料好夠, 中間那塊還輕輕有焦香. 芝士放了中間, 每夾起一著麵時都會撈到芝士, 邪惡但好好味. 餃子放湯上,沒分開上都沒散掉, 雖是急凍餃, 但混了熱辣辣的芝士湯仲更加熱辣辣脆口爆汁.主角甜品來了. 韓式特級香滑醉人草莓雪奶, $68.士多啤梨氹氹圈圍住, 細細粒無起渣勁甜. 中間的雪花冰很香牛奶味, 打得夠薄, 吃到最尾都很乾身, 一讚. 了下了下, 雪花裡面都有好多士多啤梨架, 正. 呢個甜品必點, 又特別又抵食. 另一個甜品, 香蕉奶油雪糕吐司, $55.香蕉夠熟夠香, 處理過顏色沒有變黑. 吐司做到外脆內軟, 點忌廉又得, 朱古力醬又得, 雪糕又得, 其實吐司點雪糕真係幾好味架. 呢個甜品用香蕉配朱古力, 是
韓式鮮蝦奶酪湯麵
主角甜品來了. 韓式特級香滑醉人草莓雪奶, $68.
韓式特級香滑醉人草莓雪奶,
另一個甜品, 香蕉奶油雪糕吐司, $55.
香蕉夠熟夠香, 處理過顏色沒有變黑. 吐司做到外脆內軟, 點忌廉又得, 朱古力醬又得, 雪糕又得, 其實吐司點雪糕真係幾好味架. 呢個甜品用香蕉配朱古力, 是穩陣之選.
香蕉奶油雪糕吐司
環境都是平時去的新派甜品店格局, 白色的裝修好整潔又夠韓式. 而且地方很闊落, 最怕就是有些甜品店那些很細很迫的環境. 而且我們去時剛剛才營業時間, 所以沒有太多客人, 傾下傾下, 好舒服呢~
下午茶
韓式鮮蝦奶酪湯麵
韓式特級香滑醉人草莓雪奶,
香蕉奶油雪糕吐司
2016-01-12 169 瀏覽
新開的韓式甜品屋, 主打雪糕及抺茶醬, 各款甜品賣相都相當吸引, 作為雪糕及抺茶控的我好快就被吸引左入去!店內是簡約設計以白色為主, 份外舒服.   店舖除左甜品外,還有麵食, 所以可以係到當晚餐。店內有抺茶醬出售~ 由於食完晚飯, 其實都已經好飽, 但又好想試下抺茶醬製作的甜品, 最後點左以下兩款甜品:  外觀充滿著香濃的抺茶,很吸引! 不過食落去就覺得好甜, 抺茶醬配吐司,其實有點像港式的奶醬多, 加上紅豆蓉, 係極甜....  基本上得抺茶雪糕係好食D.士多啤梨好多時係女生大愛, 因為外表吸引得O黎味道酸酸甜甜. e杯牛奶軟雪糕,配上新鮮士多啤梨和藍苺,淋上士多啤梨醬, 外表十分吸引, 點知食落去,士多啤梨醬味道輕微似藥水,而軟雪糕實在太甜.....一句到尾, 好睇唔好食!
店內有抺茶醬出售~
抺茶紅豆吐司
 基本上得抺茶雪糕係好食D.
草苺軟雪糕

一句到尾, 好睇唔好食!

2016-01-06
$50 (宵夜)
2016-01-11 104 瀏覽
今天與朋友到尖沙咀閒逛,雖然現在已是一月,但天氣仍有一點點熱,決定要飲杯冰涼飲品解渴及歇息一會。朋友建議到Nun ,這是主打韓式甜品,因朋友在元朗的分店已品嚐過,故著力推介給我一試。與朋友叫了人氣No 1 的綠寶石香甜蜜瓜雪奶,顏色很奪目,底層的牛奶加冰打成的奶冰,再加上煉奶,甜甜的,很冰涼,面層佈滿青綠的蜜瓜粉,還有香甜的蜜瓜水果,絕對是透心涼的甜品。 幻彩Marcaron 韓國軟雪糕, 賣相滿分,色彩繽紛,軟雪糕奶味香濃,入口幼滑,啖啖甜香,還有彩色的迷你Marcaron 點綴,看見已令開心指數大大提升,不能不試。 吃罷兩杯冰凍的甜品,覺得有點點涼意,故再點杯蜜糖生姜茶暖暖胃,清甜滋潤,是一個養生的飲料。

2016-01-07
我都食過好多次Nun啦! 今日自己經過厚福街既Nun,又忍唔住要食多次啦! haha我叫左個每次黎都必食既韓式棉花糖雪糕吐司,$48咋。吐司烤到十分脆,加上上層半熔既棉花糖,切成9分,每一口都係一個軟棉棉既棉花糖再配上脆卜卜既吐司,真係好好食!棉花糖上面仲有好多杏仁片,增加左口感。而且仲配住綠茶雪糕,真係非常好味!其實一個人食真係會好飽,下次一定會叫埋朋友再食!
韓式棉花糖雪糕吐司
我叫左個每次黎都必食既韓式棉花糖雪糕吐司,$48咋。

其實一個人食真係會好飽,下次一定會叫埋朋友再食!
2016-01-02
韓式棉花糖雪糕吐司
2016-01-09 196 瀏覽
今日去完尖沙咀上堂 完左想食甜品。講起尖沙咀食甜品, 非厚福街莫屬, 於是去行一趟。到左厚福街, 見到一間新開既韓國甜品店, 一於去試下~店舖裝修以簡樸韓式為主, 比人感覺休閒寫意~茶丸子軟雪糕一黎到, 我就急不及待先試軟雪糕。雪糕牛奶味很重, 口感跟平時軟雪糕不一樣。再試清楚, 口感唔同係因為佢雪糕密度比平常軟雪糕高, 所以食落質感係比較實在, 而因為甘牛奶味會更香濃。 綠茶味用來點綴牛奶香甜, 增加軟雪糕層次感。旁邊紅豆茸香甜 , 試一口紅豆茸加牛奶軟雪糕, 先是香甜牛奶味, 第二層口感滲出紅豆茸黏口既甜. 口感層次很分明。非常岩嗜甜既女仕們。Menu 上面寫 芝士草莓雪奶係No 1.黎到買相 真係好吸引。還有一個小柸裝起煉奶用黎調味。首先試一試個雪奶。原來雪奶 真係雪甘既樣! 入口即溶! 除即有淡淡牛奶香滑感覺。草莓醬同草莓跟雪奶一齊食, 味道微酸. 感覺很fresh 很清新。而芝士 係指上面一件小cheese cake. 芝士味濃 口感結實 。呢一味甜品好處係可以自己調味。如果想甜一點可落煉奶。如果想清新一點可雪奶加草莓。荔枝梳打我心目中梳打係應該有荔枝肉。呢柸飲品冇, 唔緊
今日去完尖沙咀上堂 完左想食甜品
講起尖沙咀食甜品, 非厚福街莫屬, 於是去行一趟。
到左厚福街, 見到一間新開既韓國甜品店, 一於去試下~
店舖裝修以簡樸韓式為主, 比人感覺休閒寫意~
茶丸子軟雪糕
一黎到, 我就急不及待先試軟雪糕。
Menu 上面寫 芝士草莓雪奶係No 1.
黎到買相 真係好吸引。還有一個小柸裝起煉奶用黎調味。
荔枝梳打
我心目中梳打係應該有荔枝肉。呢柸飲品冇, 唔緊要。試一試先。有汽梳打感覺好Fresh ,荔枝味亦夠。唔會太甜, 係用黎中和甜品非常好既選擇。
加12元哈密瓜雪糕
Menu 寫加12元可試雪糕。
雪糕牛奶味非常濃~ 非常軟滑, 牛奶味後有陣陣哈密瓜甜味~ 原來牛奶同哈密瓜可以甘夾的
2016-01-08 274 瀏覽
從為港人現已加入為泡菜同國的博客身上得知多時(綠茶牛奶醬),http://www.osulloc.com/productView.do?seq=5041#sthash.VCz8PNGk.dpuf原來已悄悄地給「Nun」引入,還做上厚多士、機會又來了,要看要羡慕倒不如親身去試。。。「Nun」店子已不是新一次試,但開張大半月的尖沙咀還是第一次腦袋冲上滿百期盼的走在店門外,請別讓我的視線離去,(綠茶牛奶醬) 。。Hip pop songs源源不斷在店內放送, 洗腦的歌聲、正不續地帶我進入韓風地帶 新店子還做上優惠、「晚上8:30pm前」叫上雪糕、窩夫、吐司、湯麵、年糕、冷麵之食物會(贈送指定食物),可算得上是一個即時優惠蠻貼心單點來一個鮮士多啤梨奶$42.但上枱之顏色比心目中的鮮士多啤梨奶有著一定之落差比餐牌之相片更不能共一比較,沒有該如何處理這刻心情、呷上一口鮮明鮮士多啤梨隨隨緩送幸而不太失望,失望的只是不夠凍、溫溫文文, 希望可更為注意贈送之半份韓式蒸餃子,微微暖身、沾上香辣惹味醬味道其實倒不錯,如果多加二錢功夫,煎兩煎香口度更能提升好味度多倍今日主角終告現身,抹茶紅豆吐司$49.期盼一

。。
(贈送指定食物),可算得上是一個即時優惠蠻貼心
幸而不太失望,失望的只是不夠凍、溫溫文文, 希望可更為注意
如果多加二錢功夫,煎兩煎香口度更能提升好味度多倍
今日主角終告現身,抹茶紅豆吐司$49.期盼一時之綠茶牛奶醬
輕輕塗於厚多士綠茶身上,味道帶甜、略略蓋過點點綠茶那份甘淳複郁
沒有我那份挑剔精密味蕾測試,可能你會跳越這一回、大口大口地吃
當然喜愛較甜者理應欣賞,
厚多士被烘得鬆鬆脆蠻滿意,沾上綠茶雪糕身上、儘管不是百份百個人的心儀抹茶
但總治癒了對(綠茶牛奶醬)的單思
(綠茶牛奶醬)亦可在店內有售,價錢已在場內標明
想。飛。的。2016

2016-01-07
$91. (午餐)
厚福街真係好多野食呀!最近又開多左間NUN,NUN最出名就係塗滿o'sulloc抹茶牛奶醬既吐司~~~唔係唔試掛 韓式特濃抹茶醬紅豆奶油吐司 $49暖暖既厚多士外脆內綿,塗左o'sulloc抹茶牛奶醬真係好好味啊!配埋抹茶雪糕同紅豆一齊食成件事好完美 唔夠喉想買樽反屋企搽麵包都得啊 韓式甜蜜蜜麻薯紅豆雪奶 $55 +綿花糖 $10(溫馨提示:影相要極快速,否則好似我咁,綿花糖溶到一地都係   雖然藍色綿花糖同呢換野既色唔太夾,但貪得意既我見綿花糖只係+$10,真係好想加來影相呀~~~諗左好耐因為我太愛吃黃豆粉喇,所以都係揀左呢個味,其實都幾靚丫 黃豆粉,紅豆,蕨餅,呢三樣野本來就係好拍檔,味道十分夾!雪奶唔太甜,夠綿滑,所有材料一起吃味道就剛剛好 韓式芝士波波球 $42除左甜品,仲有咸野食架,見到芝士波波球好似好好味,叫份黎試下 原來唔係成粒芝士,係肉丸包住芝士軟心,都幾得意!好多款甜品都好吸引好想試哂佢 附上餐牌:
韓式特濃抹茶醬紅豆奶油吐司 $49
唔夠喉想買樽反屋企搽麵包都得啊
韓式甜蜜麻薯紅豆雪奶+綿花糖
韓式甜蜜蜜麻薯紅豆雪奶 $55 +綿花糖 $10

(溫馨提示:影相要極快速,否則好似我咁,綿花糖溶到一地都係

韓式甜蜜蜜麻薯紅豆雪奶+綿花糖

韓式芝士波波球
韓式芝士波波球 $42

韓式芝士波波球
原來唔係成粒芝士,係肉丸包住芝士軟心,都幾得意!
好多款甜品都好吸引好想試哂佢

附上餐牌:
$75 (宵夜)
韓式甜蜜麻薯紅豆雪奶+綿花糖
韓式甜蜜蜜麻薯紅豆雪奶+綿花糖