觀塘/牛頭角工廈卧虎藏龍,有好多高質的西餐廳,Non kitchen係其中一間✨️Non Kitchen係工廈的一樓,餐廳地方寬敞,輕工業風的裝潢簡潔乾淨,侍應有禮服務周到👍食物都好有水準,而且多選擇,晚市除了可以散叫,仲有2人或4人set👩🏼‍🤝‍👨🏽👫🏻先送上餐包,麵包軟熟,牛油有黑松露味,超香濃,好食是日餐湯-西蘭花忌廉湯 $48餐湯係健康的青綠色🥦忌廉湯好creamy,似奶昔一樣濃稠香滑,稠度剛好,唔會太稀,仲有西蘭花蓉,好飲👍阿拉斯加蟹肉牛油果塔 $138賣相吸引又健康的冷盤前菜香濃的牛油果加鮮美的蟹肉,再配埋清甜的蕃茄,好fresh 🥑🍅🦀鮮蜆意大利粉 $138🍝意粉有驚喜😍彈牙飽滿完全al dente🤌食落口有香甜的白酒味和濃香牛油味,蜆肉都幾鮮美🥰帶子露筍薄餅 $138呢款係廚師推介的pizza,配搭幾新鮮,帶子露筍較清甜,配蜜糖芥末醬,幾特別🍕朱古力心太軟 $88廚師推介的甜品,賣相幾靚朱古力味濃厚,但唔會太甜外層香脆,切開流出軟心朱古力,好吸引🤩雲呢拿雪糕底有朱古力曲奇碎,同朱古力蛋糕一齊食,一熱一凍,口感層次豐富,仲有少少生果一齊食,唔會太漏

先送上餐包,麵包軟熟,牛油有黑松露味,超香濃,好食

是日餐湯-西蘭花忌廉湯 $48

阿拉斯加蟹肉牛油果塔 $138
賣相吸引又健康的冷盤前菜

鮮蜆意大利粉 $138
🍝意粉有驚喜😍彈牙飽滿

帶子露筍薄餅 $138

朱古力心太軟 $88
廚師推介的甜品,賣相幾靚
朱古力味濃厚,但唔會太甜

• 鮮蜆意大利粉
  • 朱古力心太軟
  • 椰菜花忌廉湯
2022-10-07 74 瀏覽
走入觀塘隱世餐廳,係工業中心一樓,一推開門,竟然係一間有格調既餐廳,配合柔和既燈光,享受晚上既美食🍷Set for 2 ($598)✨凱撒沙律味道簡單而清新,作為開胃菜一流,加埋脆麵包粒仲有口感。另外仲有烘麵包,配上有黑松露嘅牛油✨南瓜湯特別喜歡呢個湯,熱辣辣又creamy,同平時飲開嘅好唔同,即刻拉高咗對其他嘢食嘅期待✨煙三文魚薄餅煙三文魚唔係出面好鹹個種,可以食到三文魚本身嘅味道;配上mustard同薄脆嘅批底,一啲都唔滯,幾種味道都好夾✨炭燒美國特級牛肉眼(+$66,六周年優惠)適逢六周年優惠,原本要加$140嘅肉眼,而家$66就食到。一上菜,即刻聞到炭燒嘅香味,食落同就咁煎嘅完全唔同,10 oz嘅份量啱哂愛食肉嘅我✨+芝士焗龍蝦半隻($88)擺盤好精緻,見到已經流哂口水,芝士俾得好大方,焗完就更加香✨意大利雪糕泡芙雪糕泡芙外面包住朱古力醬,仲有伴碟嘅生果✨朱古力心太軟(+$38)心太軟入面嘅朱古力醬好似熔岩咁流出嚟,而且夠哂熱,表面嘅朱古力蛋糕唔會太甜✨Oreo薄荷朱古力(+$34)聽落幾特別,所以叫嚟試試。朱古力唔會太甜,唔怕越飲越口渴,薄荷味好fresh,好啱食完肉之後消滯

Set for 2 ($598)
✨凱撒沙律

✨南瓜湯

✨煙三文魚薄餅

✨炭燒美國特級牛肉眼(+$66,六周年優惠)

✨+芝士焗龍蝦半隻($88)
擺盤好精緻,見到已經流哂口水,芝士俾得好大方,焗完就更加香

✨意大利雪糕泡芙
雪糕泡芙外面包住朱古力醬,仲有伴碟嘅生果

✨朱古力心太軟(+$38)

✨Oreo薄荷朱古力(+$34)
聽落幾特別,所以叫嚟試試。朱古力唔會太甜,唔怕越飲越口渴,薄荷味好fresh,好啱食完肉之後消滯,仲有oreo碎同cream,變得好有層次

-🔸蒜香牛油雞翼 $88🔸西班牙海鮮飯 $168🔸燒美國原隻春雞 $268🔸意大利辣肉腸薄餅 $118-依間隱世工廈嘅人氣西餐廳,地方非常闊落,一班朋友一齊傾計食飯都坐得好舒服。餐前麵包新鮮焗起,暖暖哋好軟熟,搽上牛油仲好味。小食叫咗份蒜香牛油雞翼,上枱之際已經聞到好香嘅蒜香味,蒜蓉控必食!而且單骨雞翼可以食得優雅啲~主食叫咗西班牙海鮮飯飯粒夠煙韌而且每一粒索晒味,帶子煎得香得嚟有鮮味,幾高質啊!原隻春雞即叫即焗,所以切開係滴晒汁,香草味入晒味好正!最後share食一個辣肉腸pizza,半溶芝士有少少拉絲效果,好滿足~
🔸蒜香牛油雞翼 $88
🔸西班牙海鮮飯 $168
🔸燒美國原隻春雞 $268
🔸意大利辣肉腸薄餅 $118

餐前麵包新鮮焗起,暖暖哋好軟熟,搽上牛油仲好味。

原隻春雞即叫即焗,所以切開係滴晒汁,香草味入晒味好正!

2022-10-06 70 瀏覽
Set dinner1️⃣炭燒安格斯西冷牛扒-10oz一上枱已經好香炭燒味,5成熟燒得剛剛好👍🏻肉味重,肉質嫩😍都幾厚身同大塊,又冇咩筋.個汁都好夾,好香. 配菜有薯仔,蕃茄好甜2️⃣菠菜芝士意大利餛飩配黑松露汁熱辣辣,份量好多,好香黑松露味😋餛飩食落好滑好creamy3️⃣南瓜忌廉湯好重南瓜味,入口幾清甜4️⃣沙律菜都好爽口,新鮮,沙律醬幾夠,又多芝士粉,蕃茄好甜5️⃣雪糕泡芙外面好多朱古力醬,泡芙入面仲有雪糕👍🏻仲有生果陪襯6️⃣麵包真係好抵讚,皮脆內軟,好香,我食哂成個.餐廳有咁好食嘅麵包做前菜真係好難得💰HKD$598 (二人餐)
Set dinner
1️⃣炭燒安格斯西冷牛扒-10oz

2️⃣菠菜芝士意大利餛飩配黑松露汁
熱辣辣,份量好多,好香黑松露味😋餛飩食落好滑好creamy

3️⃣南瓜忌廉湯
好重南瓜味,入口幾清甜

4️⃣沙律
菜都好爽口,新鮮,沙律醬幾夠,又多芝士粉,蕃茄好甜

5️⃣雪糕泡芙
外面好多朱古力醬,泡芙入面仲有雪糕👍🏻仲有生果陪襯

💰HKD$598 (二人餐)
2022-10-05 163 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨點解可以咁完美🤯🍽-Non Kitchen🇭🇰 觀塘鴻圖道12精棉工業大廈1樓 🇭🇰-💁🏻‍♀️任食沙律吧, 多款特色主菜, 精緻甜品😋💁🏻‍♀️價錢跟主菜選擇, $118至$228, 都叫做豐儉由人, 俾cash仲免加一💁🏻‍♀️地方闊落, 侍應醒目有禮, 座位舒服💁🏻‍♀️冇時間慢慢嘆佢地有takeaway lunch menu都係$69起!-🥗🥣 任食沙律吧 Salad Buffet 跟餐免費 (亦可單叫沙律吧 $88)💯專做新鮮沙律就係出色!我最愛羽衣甘藍, 大塊但唔老, 爽口出色💯個南瓜件勁腍甜! 紅菜頭粒又係勁新鮮, 薯仔沙律係醬撈但唔會太重味💯意大利醋, 和風醋, 千島醬任君選擇-🇳🇿🥩🥔 炭燒紐西蘭西冷牛扒 Char-grilled NZ Beef Sirloin $178✨果然紐西蘭草都靚過人, 西冷食落嫩到肉眼咁, 但又好重牛味✨叫七成熟一啲都冇overcook, 紅紅地肉汁一切爆晒出黎勁鮮甜-🦀🍲🥕紅菜頭蟹肉意式燴飯 Risotto with Crab Meat & Beetroot $138💯蟹肉以蓉既狀態鋪左係飯面, 蟹鮮味為紅菜頭飯帶出左鮮甜味💯每一粒飯
👧🏻😋👅🍽✨
點解可以咁完美🤯🍽
Non Kitchen
🇭🇰 觀塘鴻圖道12精棉工業大廈1樓 🇭🇰

💁🏻‍♀️任食沙律吧, 多款特色主菜, 精緻甜品😋
💁🏻‍♀️地方闊落, 侍應醒目有禮, 座位舒服

🥗🥣
沙律吧

💯意大利醋, 和風醋, 千島醬任君選擇
🇳🇿🥩🥔

🦀🍲🥕

💯蟹肉以蓉既狀態鋪左係飯面, 蟹鮮味為紅菜頭飯帶出左鮮甜味
💯每一粒飯都滿佈紅菜頭汁, 同瓜粒煮埋一齊更juicy
🍫🌋🍰
朱古力心太軟 Chocolate Lava Cake $48
朱古力心太軟

✨好好味😭 蛋糕皮薄得黎好穩陣咁包住lava
✨個朱古力漿唔會太稀, 除除地從蛋糕流出, 飄出香濃朱古力味
✨雲呢拿雪糕安放係Oreo碎上面就算食食下溶左少少都俾Oreo吸收左成為另一種美味😍
沙律吧
朱古力心太軟
餐廳最近做緊六周年回饋活動,分別有$6嘅白酒忌廉汁煮青口,同埋$66兩杯Wine。嗌二人餐可以加配一份,嗌四人餐可以加配兩份✌️餐包配上黑松露蛋黃醬,麵包口感軟綿,真係啱晒鍾意食包嘅我😆Caesar Salad 新鮮羅馬生菜、烤麵包粒、煙肉碎,就係Caesar Salad嘅精粹,好開胃嘅沙律👍🏻餐湯係經典西湯椰菜花忌廉湯,口感夠綿滑,稠度係我嘅心水,健康得嚟又好味🤩炭燒美國安格斯西冷牛扒 (10oz)主餐當然要鋸一鋸扒啦,牛扒表面嘅格網狀紋好吸晴😎今次揀咗Medium Rare,師傅控制呢塊扒嘅生熟程度好出色,真係值得一讚👍上枱之後仲見到肉汁好豐富,而且牛肉味相當濃郁,係西冷應該有嘅質感😃配菜仲有露筍、焗薯,兩樣我都鍾意食!菠菜芝士意大利餛飩配黑松露忌廉汁平時比較少機會食到Tortellini,多數呢個位都會揀意粉、Pizza,今日咁難得就揀佢嚟食😃本身Tortellini冇乜味道,黑松露忌廉汁可以提升到佢嘅口感!用六周年優惠加配嘅白酒忌廉煮青口,總共有五隻😜醬汁裡頭除咗白酒同忌廉之外,仲食到洋蔥、蒜味,口感層次非常豐富,質感亦好Creamy😄每隻青口掛滿醬汁,好滿足😝本身跟餐都會送基本
餐包配上黑松露蛋黃醬,麵包口感軟綿,真係啱晒鍾意食包嘅我😆
Caesar Salad
炭燒美國安格斯西冷牛扒 (10oz)
菠菜芝士意大利餛飩配黑松露忌廉汁
本身跟餐都會送基本餐飲,我哋加咗$其中一杯轉Oreo薄荷朱古力🥤
甜品時間,原本呢個套餐可以加錢轉朱古力心太軟或者Tiramisu,不過反而俾意大利雪糕泡芺吸引咗😍賣相已經睇得出係一件好有心思嘅泡芺,配埋雲呢拿雪糕同少量生果,整體製作好高水準,以佢嚟完結呢一餐就最好不過☺️
2022-10-03 69 瀏覽
很難跟朋友出來,也就相約了一個浪漫的店子,店子的水準高,薄餅~意粉~意大利飯~沙律~朋友可以選擇。店子放有高貴的雲石紋桌子,店子更設有梳化座位,是聊心事之好選擇。二人的份量很多,聊聊心事,吃一點好叮的食物,看著熱情的店員呢~煙三文魚薄餅餅底上鋪了茄膏~淋少許橄欖油,焗好的薄餅上鋪上煙三文魚、水牛芝士和車厘茄。做得香口好吃,又不油膩,凱撒沙律新鮮爽脆,醬汁酸甜開胃。回味回味!羅馬生菜,混和著片片香濃巴馬臣芝士,棒,惹味之煙肉碎,夾著香口的粒粒面包,爽脆凱撒沙律,每口滋味無窮。配搭凱撒沙律醬,棒,味道更豐富。酸酸的味道炭燒安格斯西冷牛扒炭燒安格斯西冷牛扒,香炭味吃起來有牛香,肉汁也是很多~炭燒處理突出牛扒真味~炭爐不是每個店也有,店子用炭爐烤至表面微焦,內裏鮮嫩粉紅。棒,配上沙律,中和油分,令口感好。香氣好好,炭燒的形式把肉汁提高~意大利雪糕泡芙冰火交融邪惡,棒。店子意大利手工雪糕配法式泡芙,賣相、味道或口感方面也十分出眾,難怪很多人亦推介。泡芙是即叫即焗,外脆好吃,風味高,難怪受歡迎呢~意大利手工冰淇淋感覺很地道,純手工製作,亦是不錯,棒這夜朋友之聚會,發現了這店子,嘗試了牛扒薄餅,味道

煙三文魚薄餅

凱撒沙律

炭燒安格斯西冷牛扒

意大利雪糕泡芙

這夜朋友之聚會,發現了這店子,嘗試了牛扒薄餅,味道充滿水準,難忘喔
2022-09-30 58 瀏覽
話說小編👧🏻有朋友係觀塘返工,話介紹我有一間cp值高隱世西餐廳食到高質西菜,就叫左佢book咗dinner同我一齊試下🥰。*我地揀咗2人dinner set有餐湯、餐包、沙律、主食、甜品同飲品. 而家餐廳6周年,做緊推廣食set dinner加$6有白酒忌廉煮青口 or $66紅酒2杯. 💰598+10%👫🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣 💕餐包餐包係自製麵包的,食落好鬆軟配搭松露忌廉醬有驚喜好食。🌟 Daily Soup💕是日餐湯(椰菜花忌廉湯)第一次飲椰菜花濃湯,椰菜花香濃突出,唔會比忌廉味蓋過,有驚喜好好飲😋。 🌟 Salad🥗💕凱撒沙律沙律分量足夠,新鮮清甜好爽脆,好開胃。 🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽🌟 炭燒美國安格斯西冷牛扒牛扒上枱已經離遠地聞到好香的炭燒香味😋,令人流曬口水,我地叫左5成熟,肉質紅嫩,牛味極重,小篇推介‼️🌟 黑松露野菌意式燴飯黑松露忌廉燴飯味道好香濃,入口飯質軟綿綿,又有點口感,唔覺唔覺就清哂😂,黑松露控一定要試下😍。🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣🍰🌟 意大利雪糕泡芙泡芙內有朱古力同雲呢拿雪糕,而且伴碟仲有水果,好豐富。🫢🅓🅡🅘🅝🅚🌟檸水&紅茶#cc_甜品推介 #cc_觀塘推介———————

💰598+10%👫

🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣
💕餐包

餐包係自製麵包的,食落好鬆軟配搭松露忌廉醬有驚喜好食。

🌟 Daily Soup
💕是日餐湯(椰菜花忌廉湯)

🌟 Salad🥗
💕凱撒沙律

沙律分量足夠,新鮮清甜好爽脆,好開胃。

🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽
🌟 炭燒美國安格斯西冷牛扒

🌟 黑松露野菌意式燴飯

🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣🍰
🌟 意大利雪糕泡芙

泡芙內有朱古力同雲呢拿雪糕,而且伴碟仲有水果,好豐富。🫢

🅓🅡🅘🅝🅚

💕環境:4/5
💕服務:4/5
💕推介指數:4/5
——————————————————

如果鍾意我既分享pls follow —> @cc_foodie_dairy ☺️💕

📍Non Kitchen (觀塘)
觀塘鴻圖道12精棉工業大廈1樓
@nonkitchenhk #觀塘美食 #觀塘台灣菜 #觀塘cafe
2022-09-29 66 瀏覽
幾年前仲未有疫情前同朋友食過一次,對它既牛已經念念不忘,幾年後,有一日個朋友突然提起呢間餐廳,就約定日子再去食。我地都早放工,六點就去到,當時已坐左兩三枱客人,印象中個格局係有set 過,依然有格調。我和朋友兩個人,又唔想叫set, 所以就散叫左三樣。雖然無叫set ,都有小小頭盤,我覺得個麵包好好食,暖暖的,再配上特別既jam, 其實我都唔知係咩jam, 食落去淡淡的。雜菌pizza呢度既pizza 係餅皮,所以出來既效果脆脆的,而配上好多雜菌,仲有沙津菜,食到唔會太濃味同好漏。蕃茄海鮮意大利麵起初覺得個碟大份量少,原來個碟有一定既深度,而且好足料,有青口,蝦, 魷魚等等,意粉既質感啱啱好焗豬手(要等45分鐘)侍應已提醒要等,我覺得時間啱啱好,係我地都食完頭兩個之後,就來,好似 壓軸登場,配上非一般既薯條🍟,配有三隻醬汁揀,豬手皮炸到脆卜卜,真係好好食,而且配上既酸菜加上豬手既咸,配搭得非常好

我和朋友兩個人,又唔想叫set, 所以就散叫左三樣。
雖然無叫set ,都有小小頭盤,我覺得個麵包好好食

雜菌pizza

蕃茄海鮮意大利麵

焗豬手(要等45分鐘)

2022-09-26
Non Kitchen(Kwun Tong)哩排工作緣故 都會周不時去到觀塘 係哩頭翻工嘅朋友仔就推薦我試下鴻圖道12精棉工業大廈嘅西餐廳🍴 發現哩度嘅Lunch Menu最大亮點唔只係環境超闊落舒適 食物高質 仲要任食沙律🥗同埋餐湯🥣 怪得知一到放lunch時段 好多附近打工仔都會黎食 成個場即刻full曬😳😳 小編都即刻心心眼要去試~😍😍⌖ 炭燒紐西蘭西冷牛扒 🇳🇿🥩💰$178西冷牛扒賣相不錯☺️☺️ 今次嗌左五成熟 食切開入面都係粉嫩色😌 肉質都幾嫩 肉味比較突出 而且因為牛扒經過炭燒 所以食落仲會有陣炭香味👃 隔離亦配有燒汁點 好欣賞牛扒底部嘅薯蓉都做到好綿滑 仲有紅蘿蔔粒🥕同埋西芹粒fresh下🍃 餐飲凍檸檬茶🍋正常發揮 可以自己落糖水💦除左主菜 當然唔少得任食沙律同餐湯環節 今日去到嘅餐湯係番茄湯🍅 酸酸may may超開胃😋 沙律吧有多款沙律菜 仲有包類同埋幾款生果🍅🍍 醬汁都有幾款揀 認真高質唔馬虎🤔🤔~ ☻ 回頭指數:8.5 / 10 ❝ #Amiの九龍覓食記#Fatshit_ami #Lunchtime #牛頭角美食 #觀塘美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #觀塘
Non Kitchen(Kwun Tong)

⌖ 炭燒紐西蘭西冷牛扒 🇳🇿🥩
💰$178

☻ 回頭指數:8.5 / 10

❝ #Amiの九龍覓食記
#Fatshit_ami #Lunchtime #牛頭角美食 #觀塘美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #觀塘西餐廳 #觀塘扒房 #觀塘多國菜 #觀塘西餐廳推介 #任食沙律吧 #炭燒紐西蘭西冷牛扒 #紐西蘭西冷
2022-09-27 68 瀏覽
呢日老公專程揾我食 lunch仲好知我掛住呢間餐廳的 salad bar所以我好開心一到 lunch time 就立即急急腳去啦~來到餐廳做足防疫工夫後見到沙律吧依然有好多好嘢食尤其是南瓜忌廉湯我們每人快快的點了一個 set lunch 之後便走到 salad bar 拎湯拎包南瓜湯配蒜蓉包真係好醒胃我們在吃的期間,餐飲來到了老公不變的在喝可樂而我最近有時會喝凍飲放鬆一下西班牙辣肉腸蕃茄汁燴長通粉長通粉煮得腍腍的加上蕃茄混合辣肉腸的煮汁味道酸味味帶微辣炭燒西班牙伊比利亞黑豚扒黑豚扒肉質軟軟的紋理清晰很好切開以炭燒燒出一條條坑既美觀又夠香淋埋醬汁更能帶出豚肉的香味
呢日老公專程揾我食 lunch
仲好知我掛住呢間餐廳的 salad bar
所以我好開心
一到 lunch time 就立即急急腳去啦~
來到餐廳做足防疫工夫後
見到沙律吧依然有好多好嘢食
尤其是南瓜忌廉湯
我們每人快快的點了一個 set lunch 之後
便走到 salad bar 拎湯拎包
南瓜湯配蒜蓉包真係好醒胃
我們在吃的期間,餐飲來到了
老公不變的在喝可樂
紋理清晰很好切開
以炭燒燒出一條條坑既美觀又夠香
淋埋醬汁更能帶出豚肉的香味
2022-09-06
$180.5 (午餐)
觀塘嘅工廈一向都美食林立,呢間餐廳位於觀塘同牛頭角之間,環境超級大,好有空間感,燈光昏暗,枱與枱之間有一定距離,幾適合大家靜靜地去把酒談心~🥂 😎附送: 雜莓餐包🍞: 麵包微微烘過,帶點莓香,香脆鬆軟,塗抹一層香滑的黑松露牛油,邪惡又美味!😝1. 🍕🐟煙三文魚披薩 ($108)呢款Pizza整得幾薄身,成個批都焗到好香脆又唔油膩,唔怕食到好飽滯~ 煙三文魚份量好多,鋪滿整個Pizza!😍 每一啖都有煙三文魚,分佈得好平均,再配上濃郁的芝士和千島醬,好滋味!😜🤣👍 2. 🐟炸魚薯條🍟 ($118)即叫即炸,有5件, 炸粉少少厚,但炸到外皮好鬆脆,魚肉肉質紮實,配上他他醬,更加滋味!🤩 仲有好多即炸粗薯條,份量都幾多,最啱同朋友開心share!😛👍🏻3. 🐮炭燒安格斯西冷牛扒 ($338)西冷我叫咗五成熟,雖然煎得幾香,但上枱接近九成熟,好難先切得開,有點失望🫠,不過牛味都算香濃😂 伴碟仲有啲豆角和薯蓉, 清新解膩!P.S. 近排餐廳仲做緊青口$8/碟優惠,大家有興趣都可以order下😎

附送:

1. 🍕🐟煙三文魚披薩 ($108)

2. 🐟炸魚薯條🍟 ($118)

3. 🐮炭燒安格斯西冷牛扒 ($338)

2022-08-30
2 分鐘 (堂食)
  • 煙三文魚薄餅
2022-09-24 74 瀏覽
Non Kitchen 位於牛頭角港鐵站附近,裝修雅緻,幾有情調和舒適,主打西餐,都幾多菜式選擇😆1. 西班牙海鮮飯 $168用咗好多海鮮配料,有蝦、魷魚和青口👍,飯既份量好多。2. 菠菜芝士意大利雲吞配黑松露忌廉汁 $128呢個意大利雲吞都唔錯,個汁好creamy😋3. 炸軟殼蟹薯條 $118有2隻原隻軟殼蟹🦀,薯條炸得好好呀。4. 蘋果撻🍎 $88個撻都幾香口,和上面既焦糖蘋果和雪糕都幾夾。5. 意大利雪糕泡芙 $48泡芙入面係朱古力雪糕🍫,幾好食呀。

1. 西班牙海鮮飯 $168
用咗好多海鮮配料,有蝦、魷魚和青口👍,飯既份量好多。

2. 菠菜芝士意大利雲吞配黑松露忌廉汁 $128
呢個意大利雲吞都唔錯,個汁好creamy😋

3. 炸軟殼蟹薯條 $118
有2隻原隻軟殼蟹🦀,薯條炸得好好呀。

4. 蘋果撻🍎 $88
個撻都幾香口,和上面既焦糖蘋果和雪糕都幾夾。

5. 意大利雪糕泡芙 $48
泡芙入面係朱古力雪糕🍫,幾好食呀。

1K
被Social Media推廣「$6白酒忌廉煮青口」所吸引,見到Non Kitchen嘅Set Dinner幾抵食,所以就Book左枱試下。以為閒日係工廠區應該無咩人,點知黎到發覺近乎全場滿座,就已經知道應該無揀錯地方,因為附近真係零人流,黎得嘅都一定係專程過黎食飯,應該唔會有普通walk-in客。Set Dinner有一個$598嘅二人套餐,包括餐包、凱撒沙律、餐湯、Pasta/Pizza、主菜、甜品及餐飲,另外限時優惠加$6仲多一客regular size嘅白酒忌廉煮青口,抵食指數五粒星滿分。Overall Speaking,撇除環境係工廠大廈,食物質素享可benchmark中高級西餐廳。隨餐奉送餐包,還配松露蛋黃醬,麵包鬆軟美味,仲有不少紅莓粒,感覺及味道都相當high-end 高級西餐的配備,羅馬沙律菜及車厘茄,配以巴馬臣芝士碎、煎煙肉碎及凱撒沙律醬,Refreshing得黎又唔會覺得單調。週年優惠加$6仲有一客白酒忌廉煮青口,一客共有五隻,抵食到唔識講,早兩日自己先用左$50買一盒急凍青口煮白酒青口,對比下本人被完美秒殺。醬汁以白酒、忌廉、洋蔥、蒜、黑椒、鹽等料煮成,Crea

可benchmark中高級西餐廳。

週年優惠加$6仲有一客白酒忌廉煮青口,一客共有五隻,抵食到唔識講,早兩日自己先用左$50買一盒急凍青口煮白酒青口,對比下本人被完美秒殺。醬汁以白酒、忌廉、洋蔥、蒜、黑椒、鹽等料煮成,Creamy香甜,忌廉奶滑,酒味亦唔會太濃,但醬汁又夠濃郁,青口入味之餘,仍保持幼嫩嘅質感,$6價錢有著正價嘅享受,十粒星!

餐湯係甘荀忌廉湯,“餐湯”都做到好似食緊法國菜咁,賣相吸引,飲落仲係真。甘荀湯,有大量甘荀蓉,味道鮮甜,加埋忌廉更加香滑。

第一款主菜 (Pasta/Pizza) 揀左意大利辣肉腸薄餅,餅底夠薄脆,幾香口,Pizza有蕃茄醬、芝士、辣肉腸及火箭菜,整體搭配合理,味道唔錯。

第二款主菜 (Main) 揀左炭燒美國安格斯西冷牛扒 (10oz),牛扒表面嘅網燒紋烤得幾靚,賣相吸引,選擇五成熟,火候掌控得唔錯,肉質嫩滑,肉汁豐富,切落去已知道十分Juicy,而且牛味濃郁,無咩挑剔嘅空間。配菜仲有鮮薯及露筍,新鮮無渣,味道同樣唔錯。

甜品意大利雪糕泡芺,一般Dinner Set嘅泡芺細細件一口就食完,但呢個真係幾大份,泡芺夾心有朱古力雪糕,外層仲有一大件雲呢拿雪糕,味道都唔錯,唔係cheap雪糕。

最後餐飲點左一杯Regular Black Coffee,杯及碟都幾精緻,但咖啡只係一個regular質素嘅咖啡,無咩特別。
2022-09-08
2022-09-16 79 瀏覽
牛頭角站穿過隧道,直行轉嗰彎,就到了隱世美食地點,地膽朋友開心好介紹,才知此隱世好地方。一出𨋢口就見到其特色裝置藝術,車與牆的設計令人驚喜。服務員十分熱心推介六週年特別食物,欣賞他的熱誠。多穀麵包及麵包棒配香草牛油:愛澱粉質的我,真想食多塊。阿拉斯加蟹肉牛油果塔:精緻美麗,多層次的味道由下面的清新蕃茄粒,夾著中間海水鮮味濃的阿拉斯加蟹肉,仲有creamy的牛油果,加上矜貴咸香的魚子。好幸福呀!炸洋蔥圈:壞孩子愛邪惡食物,不解釋……法式白酒煮蜆:酒香味濃蜆又多,開心用嚟點麵包菠菜芝士意大利餛飩配黑松露忌廉汁:好唔得……一人一隻餛飩,越食仲有,到尾以為餘4隻,細心看看竟然餛飩玩層層疊,老闆呢盤應該有18~20隻……你會唔會蝕錢呀……anyway我們又食哂,老闆嚟多盤唔該朱古力心太軟:唉…又嚟……又話飽……又食到,老闆仲要加糖霜係蛋糕面,一切就流哂心,orea 餅底襯雪糕球,大食怪又食哂今次又會月巴士啦。。。

多穀麵包及麵包棒配香草牛油:愛澱粉質的我,真想食多塊。

。好幸福呀!

炸洋蔥圈:壞孩子愛邪惡食物,不解釋……

法式白酒煮蜆:酒香味濃蜆又多,開心用嚟點麵包

今次又會月巴士啦
。。。