2024-01-17 2317 瀏覽
住開附近這間餐廳回訪多次,欣賞其廚師用心烹煮,對味道的追求和堅持,美食都有水準。而環境闊落寧靜,有充足私人空間,二人世界或是多人聚餐都好合適。二人套餐 $658餐湯:甘荀薑湯 +$0湯味清甜口感滑,飲落暖身。餐湯:龍蝦湯 +$38龍蝦湯咸鮮到極,少許龍蝦肉點綴,立體感增加不少。餐包餐包軟熟,餅條脆身,配上黑松露牛油甚為完美。凱撒沙律羅馬生菜新鮮爽脆,配搭芝士粉、煙肉碎和麵包糠,豐富了口感味道,簡單好食。香蒜薯蓉焗田螺 +$38火焰田螺連帶rosemary也燒著了,何其壯觀。螺肉鮮甜軟身,少少酒香,薯蓉幼滑,蒜香洋蔥味,份量都多,會飽肚點食主菜呢。西班牙海鮮飯 +$58飯色金黃粒粒分明,南瓜蕃茄底汁夠味,配料十足,有帶子、海蜆和青口,仲有辣肉腸粒多到呢,整體唔錯。燒美國BBQ豬肋骨豬肋骨有六條骨,厚肉超大份,用刀仔鋸到手軟,豬肋骨都係新鮮貨色,BBQ汁美味開胃,有香脆薯條和沙律菜,肚子相當滿足。意大利雪糕泡芙泡芙包住朱古力雪糕,甜點結尾係幾滿足的。飲品晚上不飲咖啡奶茶,沒有朱古力情況下,選擇了熱檸水凍檸水,味道正常發揮啦~

二人套餐 $658

餐湯:甘荀薑湯 +$0
湯味清甜口感滑,飲落暖身。
餐湯

餐湯:龍蝦湯 +$38
龍蝦湯咸鮮到極,少許龍蝦肉點綴,立體感增加不少。

餐包
餐包軟熟,餅條脆身,配上黑松露牛油甚為完美。

香蒜薯蓉焗田螺 +$38
香蒜薯蓉焗田螺

西班牙海鮮飯 +$58

意大利雪糕泡芙
泡芙包住朱古力雪糕,甜點結尾係幾滿足的。

飲品
熱檸水凍檸水
2024-01-15
餐湯
香蒜薯蓉焗田螺
熱檸水凍檸水
2024-03-15 410 瀏覽
地方寬敞,空間感足!叫左個二人套餐$658,包沙律、餐湯、1份PASTA/PIZZA、1份MAIN、甜品仲有野飲!👉🏻餐前包烘香味,麵包鬆軟,最中意個牛油黑松露醬!👉🏻南瓜湯入口順滑,質地creamy!👉🏻凱撒沙律沙律菜夠新鮮,落左芝士粉,好開胃!👉🏻炭燒澳洲草飼肉眼牛扒12oz,一格格網紋,散發炭燒香,肉質嫩!👉🏻忌廉汁魷魚墨魚汁意粉黑色嘅墨魚汁意粉,配濃郁嘅白色忌廉汁互相結合,大大隻魷魚,口感爽彈!👉🏻法式白酒煮蜆 (+$8)跟餐加$8就有一份,抵到不得了!份量多,帶有白酒香氣,蜆又好鮮美!👉🏻流心乳酪芝士蛋糕 (+$48)呢個甜品不得了!望住流心乳酪芝士湧岀好治癒!好香濃,蛋糕底下係曲奇,再配五顏六色嘅水果粒粒,口感豐富!👉🏻意大利雪糕泡芙唔會雪到太凍,温度剛剛好,朱古力雪糕好岀色!
地方寬敞,空間感足!

👉🏻餐前包
烘香味,麵包鬆軟,最中意個牛油黑松露醬!

👉🏻南瓜湯
入口順滑,質地creamy!

👉🏻凱撒沙律
沙律菜夠新鮮,落左芝士粉,好開胃!

👉🏻炭燒澳洲草飼肉眼牛扒
12oz,一格格網紋,散發炭燒香,肉質嫩!

👉🏻忌廉汁魷魚墨魚汁意粉

👉🏻法式白酒煮蜆 (+$8)

👉🏻流心乳酪芝士蛋糕 (+$48)

👉🏻意大利雪糕泡芙
唔會雪到太凍,温度剛剛好,朱古力雪糕好岀色!
係牛頭角番工,所以去工廠大廈食晏,non kitchen 係我其中最鍾意的一間。最鍾意佢嘅沙律bar!!!! Lunch menu 包咗任食沙律bar同埋餐湯。沙律bar有薯仔沙律、中華沙律、紅色同埋橙色嘅車厘茄、粟米、蓮藕薄片、羽衣甘藍以及各款嘅沙律菜~ 仲有熱辣辣嘅牛角包同埋牛油可以選擇,食完沙律bar已經好飽🤭至於toppings有我好鍾意食嘅提子乾、芝士粉、麵包粒粒,仲可以加各款嘅沙律醬,如果鍾意健康嘅你,可以揀黑醋及橄欖油作調味~平時落樓下超市買$50/salad box,晏晝有得任食真係好正👍西蘭花忌廉湯有少許洋蔥嘅口感,鹹鹹地嘅濃湯味道唔錯,我都飲咗兩大碗🤭辣蕃茄汁海蝦意式燴飯,四隻海蝦都幾大隻,而且爽口,每啖都好彈牙!茄汁帶有好輕微嘅辣味,加埋煮完好煙靭嘅risotto ,每粒飯都掛有豐富嘅醬汁,海鮮味令人胃口大開!Medium嘅炭燒紐西蘭西冷牛扒,伴碟嘅薯蓉份量唔少,steak house先整到嘅炭燒網紋令張相加分🤭因為表面鎖住肉汁,略帶粉紅色嘅牛扒咬落嫩口juicy。我覺得原汁原味更好食,因此都冇蘸過上碟嘅sauce🤭食完呢個晏晝真係充滿能量,飽住去返工😂

我覺得原汁原味更好食,因此都冇蘸過上碟嘅sauce🤭

食完呢個晏晝真係充滿能量,飽住去返工😂
呢間觀塘工廈嘅餐廳,lunch time 座無虛席。佢嘅午餐都幾多選擇。首先,自助區有沙律、湯同麵包,可以任食。呢個安排方便,可以滿足唔同人嘅口味。主菜我揀咗泰式燒春雞$148。燒春雞肉質嫩滑有驚喜,配上泰式醬汁,酸酸辣辣,風味獨特,好開胃。另外配菜仲有薯蓉。午餐加$18有薯條🍟,薯條炸得香脆,有少少辣粉。另外,餐廳有每日精選特價菜式,今日係星期四,有炭燒紐西蘭西冷牛扒原價$188,特價$158。牛扒揀咗五成熟,經炭火燒烤,保持肉質嫩滑,加埋特別嘅調味醬汁,唔錯。另外配菜仲有薯蓉。餐廳夠晒大,而且坐得舒服,呢個價錢真係一個唔錯嘅選擇。

餐廳夠晒大,而且坐得舒服,呢個價錢真係一個唔錯嘅選擇。

2024-02-13 482 瀏覽
之前來過這間餐廳晚餐,發現原來平日的午市有Semi-buffet lunch,趁今天不用上班,一於過來品嚐。Lunch Set 都有多款選擇,最特別係佢地嘅Lunch 有任食沙律同餐湯,自助沙律吧有好多款式,基本上各式沙律菜、餐包、粟米、蕃茄仔、菠蘿、芝士碎…同埋有唔同醬料,除左食物質素唔差外,店員仲會不停Refil呢~~百里香檸檬燒海鱸魚柳大大塊嘅海鱸魚柳,煎至金黃色,魚肉味香濃唔腥,無骨啖啖肉。配以薯蓉伴碟,調味不錯。~炭燒紐西蘭西冷牛扒西冷牛扒以炭燒方法烹製,網紋好靚,賣相吸引。叫咗5成熟,牛扒一切開呈粉紅色,簡單以鹽同胡椒調味,更突顯濃郁牛味,而肉質都好juicy。午市時段幾乎全場爆滿,幸好我一早訂枱不用等位。

~百里香檸檬燒海鱸魚柳

~炭燒紐西蘭西冷牛扒

午市時段幾乎全場爆滿,幸好我一早訂枱不用等位。
🍽️Set for 2 ($658).🫧餐包很有驚喜的餐包包很柔軟而有彈性🍞配上cream cheese 很好吃另有麵包脆條正💯.🫧凱薩沙拉🥗新鮮蔬菜配上滿滿芝士粉粒🧀很不錯.🫧羅宋湯濃鮮蕃茄味🍅瓜 蘿蔔 西芹 菜🍠配料很足.🫧香蒜蒜蓉焗田螺(+$98)田螺肉 已除殼焗得剛剛好 軟身不乾田螺的油份融入薯蓉中🥔蓉中有小塊洋蔥和香料口感香又滑 好好吃🤤.🫧炭燒澳洲草飼草眼牛扒(12oz)牛扒足量 大塊 富牛味🐄.🫧蒜香煙鴨胸炒意粉🍝意粉軟硬量適中足量配料✅/
🍽️Set for 2 ($658)
🫧餐包
🫧羅宋湯
濃鮮蕃茄味🍅
瓜 蘿蔔 西芹 菜🍠
配料很足
🫧香蒜蒜蓉焗田螺(+$98)
田螺肉 已除殼
焗得剛剛好 軟身不乾
田螺的油份融入薯蓉中🥔
蓉中有小塊洋蔥和香料
口感香又滑 好好吃🤤
🫧炭燒澳洲草飼草眼牛扒(12oz)
牛扒足量 大塊 富牛味🐄
🫧蒜香煙鴨胸炒意粉🍝
意粉軟硬量適中
足量配料✅
2024-02-09 224 瀏覽
今天難得下午不用上班,就和好同事到這間餐廳享受一個慢活的午餐。大家一邊談天說地,一邊享受寧靜的環境和美食,真的舒適愜意。原來下午時段還有Salad buffet,沙律、餐湯、餐包任吃。熱辣辣的蘑菇湯非常好喝,還有那脆脆的牛角包,真的十分好吃,未吃主菜已經飽了一半!龍蝦汁燴海鮮墨魚汁意粉 意粉煮得剛好,具有彈牙的口感。龍蝦汁也非常入味,鹹鹹甜甜的,很惹味。蝦和魷魚十分新鮮,燴煮得剛剛好,整碟意粉皆能保持着鮮味。香辣蒜香雞翼雞翼表面炸得酥脆,內部則保持著多汁嫩滑的口感。辣味與蒜香調味料相互融合,配合着蕃茄和蛋黃醬,讓人吃不停口。車打芝士牛肉漢堡漢堡包十分鬆軟,肉很厚身,煎得剛好,保持了肉汁和口感。芝士非常濃郁,令整個漢堡包生色不少。薯條炸得金黃酥脆,又是分量十足,咬落既香且脆口。這間餐廳的午餐及晚餐均非常出色。怪不得座無虛席!我們都要等了一會兒才能入座。回頭率應該十分高。

龍蝦汁燴海鮮墨魚汁意粉

香辣蒜香雞翼

車打芝士牛肉漢堡

2024-02-01 234 瀏覽
趁仲係觀塘返工,真係要把握觀塘嘅美食😆 最令我觀忘的觀塘Lunch Hour就係食 Non Kitchen💕有Salad Buffet、沙律、湯、麵包任食,又有個好味嘅Main😋感覺真係特別滿足🤩🌟南瓜湯想飲幾多都可以自助添飲💕 🌟菠菜芝士意大利餛飩配黑松露忌廉汁意大利雲吞入面包住薯蓉&洋蔥等等嘅餡料,調味剛好,好似食緊普通有肉餡嘅餃子🥟 配埋醬汁食就更加滿足😆🌟香煎𩶘魚柳𩶘魚柳肉質柔軟又有嚼勁,保留到𩶘魚柳獨特嘅鮮味,或者配醬汁食都得😆 煎到香脆,仲可以配幼滑嘅薯蓉、西芹粒&紅蘿蔔粒💕🌟香辣蒜香雞翼 記得上次食過幾好味😋單骨雞翼炸到好酥脆,香辣又充滿油香真係惹味,好涮嘴😋😋😋🌟Drink (Lunch Set 連飲品)揀咗熱檸水🍋 熱咖啡☕️ 自己加奶,口味可以自己調😆
🌟南瓜湯
想飲幾多都可以自助添飲💕
🌟菠菜芝士意大利餛飩配黑松露忌廉汁
🌟香煎𩶘魚柳
🌟香辣蒜香雞翼
🌟Drink (Lunch Set 連飲品)
揀咗熱檸水🍋 熱咖啡☕️ 自己加奶,口味可以自己調😆
2024-01-31 200 瀏覽
同老友觀塘聚餐,佢訂左呢間Non Kitchen 食西餐,當晚我哋6點多便到達,人客不多,所以感覺寧靜,可以慢慢食同傾下計,很唔錯。點餐後店員會送上🥖餐包,有脆口的脆條跟暖暖的軟包各2件,點上黑松露牛油醬一併食,很捧啊。帶子露荀薄餅,薄餅是薄身的,鋪了香軟的帶子同脆身的露荀,芝士份量剛好,故不會太膩,餅底比起傳統的薄餅鬆軟,口感亦不錯。 香煎加拿大比目魚柳,魚皮煎到金黃色香脆可口,魚肉肉質厚身, 冇骨啖啖肉,口感十足 ,墊底有車厘茄同蘆荀 ,同埋creamy 的薯蓉,口感極為豐盈。 餐飲點了茶香的凍檸茶🥤。
同老友觀塘聚餐,佢訂左呢間

餐飲點了茶香的凍檸茶🥤。
2024-01-31
2024-01-28 219 瀏覽
約左個好耐無見嘅舊同事食晚飯,睇下附近有咩好餐廳先,諗起多年前食過的non kitchen,佢地個牛扒放題真係好正,朋友又鍾意食扒,就揀佢啦😆入到黎揀左張卡位坐,睇下食咩好先🤔落完單店員送上麵包盤,個碗cream cheese真係好好味,配麵包食勁正😍⭐炸洋蔥圈叫左份洋蔥圈小食share下,炸得香脆唔油膩,仲配有茄汁同蜜糖芥末醬,好食👍⭐炭燒澳洲草飼牛扒朋友果然係揀左牛扒,要七成熟,牛扒厚身肉味濃,有炭烤香又有肉汁,真心正🤤下層有薯蓉同雜菜,吸左牛油好好味。⭐黑松露野菌薄餅自己就揀個pizza,好耐無食想食下薄餅,烘完即刻上枱,勁燙手😂拎起即刻又放返低,哈哈。薄餅香脆,雜菌落得唔少,入口係滿滿的菌香,仲唔少芝士添,又係好好味🤤叫左唔係好多野但意外地飽,最後個片pizza食唔落夾硬食埋佢,嘩嘩,飽到上心口🤣

入到黎揀左張卡位坐,睇下食咩好先🤔

⭐炸洋蔥圈

⭐炭燒澳洲草飼牛扒

⭐黑松露野菌薄餅

2024-01-24
2024-01-22 203 瀏覽
好耐之前食過呢間工廈西餐幾好食 今次同家人再訪 食物水準仲保持到❣️晚市2人套餐 $658🔸️凱撒沙律+西蘭花餐湯🔸️意大利辣肉腸薄餅Pizza係薄脆嘅餅底 入面佈滿芝士、辣肉腸、火箭菜再加上香濃蕃茄醬 食多幾件都唔覺膩🔸️炭燒澳洲草飼肉眼牛扒 (12oz)牛扒叫了5成熟切開無血水滲出幾好 入口有炭香味道 軟嫩有肉味 底部有蕃茄仔、豆、薯蓉等 薯蓉好滑溜帶有菇菌類香氣幾好食🔸️香蒜薯蓉焗田螺 $381月份逢星期一至六晚市套餐加配優惠價只需$38 唔使諗一定加埋 上菜嘅時候侍應會幫忙點着火燒佢 蒜蓉好出色好幼滑帶蒜香夾埋田螺一齊食好夾🔸️甜品意大利雪糕泡芙

❣️晚市2人套餐 $658

🔸️凱撒沙律+西蘭花餐湯

🔸️意大利辣肉腸薄餅

🔸️炭燒澳洲草飼肉眼牛扒 (12oz)

🔸️香蒜薯蓉焗田螺 $38

🔸️甜品

2024-01-12 272 瀏覽
這間西餐廳是隱世餐廳,難得在工廈中找到一間坐得舒服的餐廳,值得推薦😄💠菠菜芝士意大利餛飩配黑松露忌廉汁 $138餛飩雖細小但份量多,一小口放入口剛好.入面包了菠菜芝士,味道也是濃厚,連同黑松露忌廉汁食,簡直是天衣無縫的配搭☺️💠龍蝦湯 $78龍蝦濃湯豐富,有一定的咸味,同時也帶有一些海鮮的鮮味,滑潤細膩.💠帶子露筍薄餅 $168帶子鮮甜與露筍清爽,薄餅底部脆脆的,帶有微微的酥脆口感.💠流心乳酪芝士蛋糕$98切開蛋糕時,內部的乳酪芝士會軟軟地流出,蛋糕柔軟細膩,口感順滑😍💠熱情果茶(熱)$58有酸甜的味,有濃郁的果香❣️來一種清新的口感

💠菠菜芝士意大利餛飩配黑松露忌廉汁 $138

💠龍蝦湯 $78

💠帶子露筍薄餅 $168
帶子鮮甜與露筍清爽,薄餅底部脆脆的,帶有微微的酥脆口感.

💠流心乳酪芝士蛋糕$98

💠熱情果茶(熱)$58
有酸甜的味,有濃郁的果香❣️來一種清新的口感
2024-01-06 256 瀏覽
呢個觀塘工業大廈之前去過一次覺得真心唔錯,今次行開觀塘真係想再食多次,成個餐廳都係行歐洲復古風🇪🇺好乾淨,播住歌,成個氣氛真係好輕鬆,D野食又好味,又無限時,真係好岩同朋友一齊黎聚會👭🌟Mushroom Soup $68個湯真係必飲,送到黎已經聞到好香既蘑菇味🍄入面仲有細細粒既蘑菇粒,加上忌廉既配搭令到個湯變得好滑,好香,蘑菇味都好濃🫕🌟Escargots $138上次食過一次真係好正,今次黎到簡係要再叫多次啦,個田螺係原汁原味🐚食落去好爽口彈牙,好鮮甜。下面係充滿奶香味既薯蓉🥔好綿密,食之前仲會再用火燒一下,將上面既香草融入d田螺度,令佢變得無咁腥🐚又會令個香味更突出🌟Spicy Chicken Wings $98呢個單骨雞翼係炸既,食落去係好香脆🍗炸到好juicy,仲有兩個唔同既醬汁可以搭配,有番茄醬同芥末沙律醬🍅可以一次下性食到三種唔同口味既雞翼🌟Spaghetti with Clam in Spicy Tomato Sauce $148食西餐就一定唔少得意粉啦,鋪頭有好多唔同既意粉選擇,今次呢個係我第一次試。意粉分量好足,每一條意粉都裹滿辣番茄既醬汁🍝仲有大大隻又肥美既蜆肉,食

🌟Mushroom Soup $68

🌟Escargots $138

🌟Spicy Chicken Wings $98

食西餐就一定唔少得意粉啦,鋪頭有好多唔同既意粉選擇,今次呢個係我第一次試。意粉分量好足,每一條意粉都裹滿辣番茄既醬汁🍝仲有大大隻又肥美既蜆肉,食落去有少少辣辣地,又有番茄既酸酸甜甜,成個意粉都係好惹味🍝

🌟NON Cheese Cake $98
飯後真係要黎個甜品,呢個甜品真係必推,一切開就見到入面既芝士流曬出黎🧀個芝士係鹹甜鹹甜,完全唔會膩,個cake係整到勁鬆軟🧁好濃既芝士味,食完仲可以食咪個生果真系一流🍓

2024-01-05 184 瀏覽
之前食過non kitchen,對佢嘅薯蓉田螺好深刻印象,所以今次帶埋朋友一齊去食!環境一樣好乾淨寬敞,服務依然都好好!食物都仲保持到水準!👍🏻最欣賞係每次去到都會有麵包同芝士條做前菜,加埋佢嘅黑松露牛油非常之好味!1. 香蒜薯蓉焗田螺🐌呢一個係必食,中間會放咗一啲香草,上菜時侍應就會用火燒佢,變成一個火焰田螺!首先田螺非常鮮甜,而且份量非常之多!而薯蓉做得非常出色,入口幼滑,好重蒜蓉味,夾埋田螺食非常之夾。2. 炸軟殼蟹薯條🍟份量好多,有兩隻炸得好香又juicy嘅軟殼蟹!至於薯條,係粗身嘅薯條,上枱係熱辣辣,要攤凍咗先可以食!依碟小食仲好細心包咗兩個醬,分別係沙律醬同茄汁,可以按個人口味點返合宜嘅醬料。3. 千島海蝦薄餅🍕呢個Pizza係薄底,非常足料,蝦亦非常鮮甜,千島醬同薄餅嘅比例好夾,薄餅入口唔會太乾,所以食咗一塊係唔夠喉!4. 香辣番茄汁蜆肉意粉🍝蜆肉份量好多,好足料,食落口好鮮甜;意粉配辣番茄醬汁好濃厚,有辣又有香甜味,必食!5. Oreo薄荷朱古力🍫Oreo朱古力味非常濃郁,上面仲有層cream,不過薄荷味可以更加多番啲!6. 雜果賓治🍹幾大杯,果味好清新,又唔會太甜,飲

1. 香蒜薯蓉焗田螺🐌

2. 炸軟殼蟹薯條🍟

3. 千島海蝦薄餅🍕

4. 香辣番茄汁蜆肉意粉🍝

5. Oreo薄荷朱古力🍫

6. 雜果賓治🍹
幾大杯,果味好清新,又唔會太甜,飲完好滿足,開胃之選!
  • 炸軟殼蟹薯條
  • 香蒜薯蓉焗田螺
2023-12-28 248 瀏覽
牛頭角都幾出名抵性又性價比高既西餐,對自己好D,食個滿足既lunch,更加有動力返工!!❤️車打芝士牛肉漢堡 半溶芝士配+厚厚一層牛肉漢堡扒+新鮮蔬菜,有層次感又有香炭燒味,大大個超滿足~ 仲有又香又脆既伴碟薯條!!🧡炭燒紐西蘭西冷牛扒 好靚集既grill 紋,炭燒味道濃郁,肉質鮮嫩又juicy,每啖都係漲郁既牛肉香味~💛自助沙津Bar 有唔同款式既新鮮沙律菜,仲有我最中意既薯仔沙律,灑少少芝士粉+麵包脆脆 同埋dressing source,健康又好味!! 仲有餐湯 & 餐包都係無限refill,好豐富~