2023-07-10 114 瀏覽
見到呢度長期高居觀塘西餐廳第一位 就搵個時間試下啦 訂咗閒日夜晚七點半 以為會好多人 但係入到去都唔係話好多 大概四分一人到 入去職員已經好有禮貌 帶我哋入坐喺梳化位置 都比較舒服今次嗌咗一個二人餐首先嚟嘅係素羅宋湯雖然佢係素食但佢個味道好似平時食嘅羅宋湯咁 我覺得真係好適合素食者 因為佢真係好好味仲有可以一齊食嘅麵包條同麵包 兩樣都好好味同個湯好配合 然後再食咗一個西班牙海鮮飯 意大利飯硬度啱啱好 而且配料亦都好多好好味我好滿意 然後食埋個香煎三文魚魚柳魚肉都比較滑嘅 個皮都仲脆特別佢邊有下面嘅薯蓉 超級滑身好好味 總括嚟講兩個主菜都好好味 最後去到甜品tiramisu 好重酒味 好推介另外一個係意大利雪糕泡芙本身以為佢會好似出面咁 入面係雪糕咁點知原來係調返轉面頭係雪糕包住 然後就係入面一個泡芙入面再有少少雪糕好好味,第一次食!同埋佢比較有心思嘅每一個菜上嚟到黎都好靚 最後埋單大概三百零蚊一個人 職員都送咗啲coupon可以再下次嚟食 整體感覺都好唔錯 下次會上嚟再食多一次
見到呢度長期高居觀塘西餐廳第一位

另外一個係意大利雪糕泡芙
本身以為佢會好似出面咁 入面係雪糕咁
點知原來係調返轉
面頭係雪糕包住 然後就係入面一個泡芙入面再有少少雪糕
好好味,第一次食!

同埋佢比較有心思嘅
每一個菜上嚟到黎都好靚

整體感覺都好唔錯 下次會上嚟再食多一次
西班牙海鮮飯
Tiramisu與意大利泡芙雪糕
  • 意大利雪糕泡芙
  • 餐湯
2023-07-09 259 瀏覽
今日收工係觀塘揾食,想食西餐就同朋友去咗呢間Non Kitchen,對上一次嚟過覺得食物同服務質素都幾好,唔想諗嘅不妨揀set for 2($598)。先來到嘅係麵包籃,麵包外皮酥脆,內裡柔軟,另外仲有breadstick,搭配上鮮美柔滑嘅松露牛油,令人食指大動!前菜方面,凱撒沙律嘅沙律醬汁與新鮮生菜葉等蔬菜完美結合,加上烤麵包丁及煙肉碎,口感豐富。而甘筍湯則是溫暖的一道湯品,湯汁濃郁,甘筍甜味與酸味平衡得宜,喝完後讓人感到舒暢。煙三文魚薄餅底酥脆,搭配上鮮嫩煙三文魚、火箭菜同芝士,味道相當美味。然而主角當然是炭燒美國安格斯西冷牛扒,牛肉炭燒香氣十足,三死熟口感嫩滑,配上烤馬鈴薯塊及露荀,賣相及味道都唔錯!最後來到甜點時間,意大利雪糕泡芙的泡芙外皮酥脆,內裡填滿了香濃朱古力雪糕,搭配上雜果,味道令人驚艷。朱古力心太軟則是濃郁的朱古力心餡,外皮鬆軟,入口即化,好有驚喜,好想encore!整體而言,呢間餐廳菜色美味,食材品質、服務質素也高,讓人印象深刻,值得再來品嚐。

煙三文魚薄餅

炭燒美國安格斯西冷牛扒

煙三文魚薄餅
炭燒美國安格斯西冷牛扒
2023-07-07 106 瀏覽
CP略低西餐,環境其實唔錯嘅,不過唔算話真係好高級,食物嘅味道又未去到話好食到要再返嚟,套餐底下加呢加路你又覺得其實唔係好抵👆🏻Caesar salad 😼沙律菜算新鮮醬汁都係好普通嘅味👆🏻Mushroom Soup & Lobster Bisque😼冇影相,但龍蝦湯同埋蘑菇湯都係好普通比較creamy 👆🏻Pella 😿Risotto 搞到成個濕炒飯咁,海鮮唔係好新鮮嘅海鮮👆🏻U.S. Angus Sirloin Steak😼叫左medium well ,覺得有點Overcooked,冇咩牛味,唔算靚扒👆🏻Warm Chocolate Lave Cake😼極普通心太軟,唔需要加錢食...💸.消費. $434 (每人)🈵.回頭率. 6.0 / 10📸.打卡率. 5.0 /10

👆🏻Caesar salad 😼
沙律菜算新鮮醬汁都係好普通嘅味
冇影相,但龍蝦湯同埋蘑菇湯都係好普通比較creamy
👆🏻Pella 😿
Risotto 搞到成個濕炒飯咁,海鮮唔係好新鮮嘅海鮮
👆🏻U.S. Angus Sirloin Steak😼
👆🏻Warm Chocolate Lave Cake😼
極普通心太軟,唔需要加錢食

💸.消費. $434 (每人)
🈵.回頭率. 6.0 / 10
📸.打卡率. 5.0 /10

第一眼留意到嘅係餐廳內有自助沙律吧,有水果、各款沙律菜、餐包同餐湯等😳🥩lunch set I: 炭燒紐西蘭西冷牛扒 ($178)叫咗5成熟(推介熟度👍🏻)炭燒嘅手法會更加突顯牛味,而且燒出嚟嘅牛表面微焦有炭燒網紋,十分靚仔🤣一開頭睇塊扒咁厚以為入面會好乾柴柴,點知真係冇!入面鮮嫩粉紅,但冇血水味~入面仲保留肉汁好juicy💗 同埋塊牛係冇乜脂肪的,食起上嚟啖啖肉,冇咁易食膩~一開頭食忽略咗附送嘅醬汁,就一次過食咗三四塊,果然品質好嘅牛唔使醬汁都會令人一啖接一啖咁食😳另外仲有薯蓉同雜菜作伴碟,薯蓉好滑身😋🍝lunch set E: 黑松露忌廉汁野菌海蝦意粉 ($148)碟意粉嚟到嗰陣已經即刻聞到黑松露嘅香味✨ 黑松露嘅香味同忌廉汁濃郁嘅口感完美結合,成個意粉呈現出一種豐富而滑順嘅口感🤩野菌粒同海蝦嘅鮮味成為畫龍點睛之筆,將成道菜嘅口感同風味都昇華🫡🦐另提海蝦好彈牙好大隻😭😍😍🐣香辣蒜香雞翼 ($78)係單骨雞翼嚟😙同曖昧對象嚟食雞翼都唔怕!唔會食到好呢啡🤣雞翼炸到金香鬆脆,蒜嘅香道都好出,有芝士醬同茄汁點😍雞肉嫩滑就必須的😍 btw雖然話菜名香辣,但我食係唔覺得唔辣嘅😳👍🏻香就已認證冇

🐣香辣蒜香雞翼 ($78)
係單骨雞翼嚟😙同曖昧對象嚟食雞翼都唔怕!唔會食到好呢啡🤣雞翼炸到金香鬆脆,蒜嘅香道都好出,有芝士醬同茄汁點😍雞肉嫩滑就必須的😍 btw雖然話菜名香辣,但我食係唔覺得唔辣嘅😳👍🏻香就已認證冇得拗🥺

另外真係要讚一讚侍應十分細心,凍檸茶會分開糖漿上,等我地按自己分量落,同埋都會留意到我哋食完問我地收碟,等我哋張枱有多啲空間。

總括嚟講呢間餐廳都幾適合情侶去撐枱腳,環境偏暗幾有浪漫氣氛,絕對會再嚟!💗💗

Lunch menu:
  • 炭燒紐西蘭西冷牛扒
  • 黑松露忌廉汁野菌海蝦意粉
  • 香辣蒜香雞翼
  • 自助沙律吧
  • 是日餐湯
2023-07-05 61 瀏覽
☃️Deep Fried Mozzarella Cheese 炸芝士條外皮酥脆 ,一咬!奶酪味超香濃,不過芝士記得要趁熱食,點埋特製醬汁食都唔錯~☃️Paella 海鮮新鮮之餘,飯仲好有咬口,完美組合🤤☃️Ricotta spinach 菠菜奶酪卷配上奶酪既濃郁滑順,層次豐富🤫☃️CheesecakeCheese夠濃郁,甜度剛好,完美句號。🥰

Deep Fried Mozzarella Cheese

Paella
海鮮新鮮之餘,飯仲好有咬口,完美組合🤤

Ricotta spinach
菠菜奶酪卷配上奶酪既濃郁滑順,層次豐富🤫

Cheesecake
Cheese夠濃郁,甜度剛好,完美句號。🥰

叫左嗰二人餐,包沙律、餐湯、餐包、兩個main、甜品同飲品!嗰餐好多野食,我地二個人食食淨左半個pizza,但真係好抵食,同食物質素都幾高,不過位置上就係工廠上面,唔算好方便😂🥗凱撒沙律我平時唔係好喜沙律醬,但呢個我完全食曬 菜新鮮,沙律醬都岩岩好,最驚就係落得太多成口醬,同驚太少醬乜味都無,但呢個係恰到好處!而且芝士粉都好多,再加上勁脆口既麵包粒,作為前菜,非常出色🙂🥦是日餐湯:西蘭花忌廉湯呢個湯唔算好勁既西蘭花味,同唔似係溝粉既忌廉湯,都算幾好🐚法式白酒煮蜆呢度菜係成餐飯最驚喜最highlight 既菜色🌼雖然話係白酒煮,但落左好多蒜蓉,因為個人好鍾意食蒜蓉,加上白酒既清甜,令人齒頰留香。蜆肉又鮮甜,而且隻隻都有蜆肉,即使要加錢,都好推薦大家叫!👍🏻🍕意大利辣肉腸薄餅呢個薄餅就不過不失啦,同出麵食到既西餐薄餅無乜分別,不過餅底夠脆,有加番啲分😂🥩炭燒美國特級牛肉眼因為做緊週年優惠 +$70就可以轉到牛肉眼,叫左五成,但有啲位數煎到有七成🥲 嗰啲位置太韌了,覺得有啲浪費左,因為佢有啲位煮到五成,而嗰啲位係好淋同滑身,而家炭燒味都好重,牛味都好多。只係有半塊都煮得太熟了,建議大家叫三成

🥗凱撒沙律

🥦是日餐湯:西蘭花忌廉湯
呢個湯唔算好勁既西蘭花味,同唔似係溝粉既忌廉湯,都算幾好

🐚法式白酒煮蜆

🍕意大利辣肉腸薄餅

🥩炭燒美國特級牛肉眼
因為做緊週年優惠 +$70就可以轉到牛肉眼,叫左五成,但有啲位數煎到有七成🥲 嗰啲位置太韌了,覺得有啲浪費左,因為佢有啲位煮到五成,而嗰啲位係好淋同滑身,而家炭燒味都好重,牛味都好多。只係有半塊都煮得太熟了,建議大家叫三成好了😂
2023-07-03 59 瀏覽
呢日黎到牛頭角既non kitchen, 佢係係工廈入面, 估唔到牛頭角都有咁高質既餐廳! 我地被安排左坐卡位, 叫左個2人餐$598~ 有餐包、餐湯、沙律、兩個main course、甜品同埋野飲~ 我地main course要左10OZ既西冷同埋辣肉腸pizza! 佢既餐包好好食, 熱辣辣仲有D 脆, 麵包條都好新鮮, 勁脆,點埋佢個醬真係好正!一流! 跟住就係佢既沙律, 入面D煙肉碎又係勁脆, 沙律菜好新鮮,佢落既醬汁岩岩好, 唔會太多又唔會太少! 然後就係餐湯, 係素羅宋湯, 飲落勁足料真係好好味! 又熱辣辣! 西冷我杜叫左7成熟, 配埋醬汁真係好夠味好香好好食! 牛肉好有牛味, 一D都唔會un! 同埋伴碟既黑松露薯蓉真係好好食! 我地食到隻碟勁乾淨! 跟住就係辣肉腸pizza! 個pizza夠哂熱同埋有拉絲效果, 超好食! 食到我停唔到口! 最後仲有甜品作結,真係大滿足!

工業大廈一向都多隱世美食, 今次一於就去觀塘工廠大廈揾吓性價比高既野食喇😋 👥2人套餐($598) 💡凱撒沙律🥙清新爽口既沙律菜配上份量岩岩好既芝士粉同凱撒醬, 加上酥脆既麵包粒同煙肉碎, 非常清新開胃👍🏻 💡是日餐湯 - 全素羅宋湯🥕羅宋湯入面只有甘筍粒, 芹菜粒同洋蔥, 令湯既口感濃郁又清新, 而且湯既味道酸甜微辣, 令人胃口大開~~ 💡餐包🥖麵包條酥脆; 麵包外脆內軟, 配上松露牛油超級香口😯將麵包沾上餐湯令味道更有層次!!! 💡煙三文魚薄餅🍕餅底又薄又脆, 加上滿滿既火箭菜同煙三文魚, 以及適量既醬汁, 實在令人一塊接一塊呢🫢 💡炭燒美國安格斯西冷牛扒🥩牛扒揀左5成熟, 切開之後熟度岩岩好, 而且西冷牛味香濃 (可惜既係筋膜略多, 較難切開同咬爛) 另外底下既松露薯蓉亦都十分香口, yummy~ 💡甜品 - 意大利雪糕泡芙🍨泡芙入面包住左雪糕球, 口感柔滑, 味道亦唔會太甜, 完美結束呢一餐🍬 💕5000呎既餐廳令入面環境十分空曠, 而且座位舒適, 加上價錢合理及食物質素高, 絕對適合朋友 / 情侶前來聚餐啊❣️

👥2人套餐($598)

💡凱撒沙律🥙

💡是日餐湯 - 全素羅宋湯🥕

💡餐包🥖

💡煙三文魚薄餅🍕

💡炭燒美國安格斯西冷牛扒🥩

💡甜品 - 意大利雪糕泡芙🍨

2023-06-30 77 瀏覽
去左觀塘工廠區嘅樓上店學整寵物巾巾,上完堂就當然要去食個午餐,聽同學仔推介去左附近嘅樓上西餐廳食左個有質素嘅Lunch~入面地方好大而且好寬躺,所以坐得都好舒服,而且Lunch set主食都有好多選擇~最特別係佢地嘅Lunch set係任食沙律同餐湯,自助沙律吧都有好多款式,基本上各式沙律菜、粟米、蕃茄仔、菠蘿、芝士碎…同埋有唔同醬料,除左啲食物質素唔差外,店員仲回Refill得好密手呀~最後我就揀左 黑松露忌廉汁野菌海蝦意粉,佢嘅黑松露好香而且個忌廉汁杰度同味道適中。最好就係個份量都好多,除左有大量野菌粒粒之外,仲有四隻大隻彈牙嘅海蝦,所以感覺係唔錯~跟餐仲可以加配甜品,所以我就嚟左個Tiramisu,入口好滑,味道恰到好處,大愛~

2023-06-27
  • 黑松露忌廉汁野菌海蝦意粉
  • Tiramisu
2023-06-26 1509 瀏覽
Non Kitchen觀塘鴻圖道12精棉工業大廈1樓味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:卡邦尼意大利粉 $128、意大利辣肉腸薄餅 $118、轉套餐 $108、蒜香牛油雞翼 $88、流心乳酪芝士蛋糕 $98等候時間:0分鐘星期一放工,一週之計在於始,一於帶乖囡囡去Non Kitchen食D好嘢,試勻意粉薄餅小食及甜品,非常開心!Non Kitchen位於觀塘鴻圖道,可由牛頭角港鐵站B6出口,步行約7分鐘即到,交通方便!卡邦尼意大利粉:卡邦尼醬汁香濃美味,醬汁夠多之餘亦不會因冷卻而變糊,有水準!意粉煮至軟硬適中,夠彈牙,好味!😋😋😋意大利辣肉腸薄餅:辣肉腸不會太辣,餅底焗至香口脆卜卜,啱哂小朋友!👍👍👍轉套餐:套餐包雜菜羅宋湯、芝士醬蒜蓉包加餅干條、凱撒沙律、意大利雪糕泡芙及飲品,豐富!😍😍😍蒜香牛油雞翼:蒜蓉醬汁香噴噴,與牛油雞翼絕配!雞翼炸得鬆脆非常,親熱入口更覺惹味!👏🏻👏🏻👏🏻流心乳酪芝士蛋糕:這個絕對是超驚喜,一切開蛋糕,流心乳酪便像瀑布泉湧而出,芝士蛋糕底部焗得脆口、上面卻依然香滑柔軟,傑作!😄😄😄
Non Kitchen

服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

等候時間:0分鐘

2023-06-26
2023-06-25 68 瀏覽
🔸小食拼盤 $128🔸西班牙海鮮飯 $168🔸意大利辣肉腸薄餅 $118🔸凍咖啡 $28🔸凍檸茶 $28-星期五收工happy Friday,同男朋友食西餐開心吓,嚟返依間工廈隱世西餐廳,地方闊落坐得舒服,而且食物質素高👍🏻叫咗份小食拼盤開心share先,有齊香辣脆雞翼、炸洋蔥圈、黑松露薯條。即叫即炸起非常熱,特別要講吓黑松露係粉嚟好特別,唔同平時嘅醬~主菜叫咗Paella同Pizza,每份都附有餐包連牛油同埋飲品。西班牙海鮮飯賣相吸引,酸甜恰到好處嘅蕃茄味,連同帶子、青口、大蜆、魷魚、西班牙辣肉腸等配料,口感豐富。Pizza揀咗意大利辣肉腸,熱溶嘅芝士配辣肉腸,加埋薄餅底同大量火箭菜,好味而口感唔會太heavy。最後再叫多客甜品,心太軟係真流心,朱古力唔係死甜,連同一球雲尼拿雪糕同生果一齊食,既fresh又滿足😌
🔸小食拼盤 $128
🔸西班牙海鮮飯 $168
🔸意大利辣肉腸薄餅 $118
🔸凍咖啡 $28
🔸凍檸茶 $28

2023-06-13 110 瀏覽
Non Kitchen地址 : 觀塘鴻圖道12精棉工業大廈1樓味道指數:⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:軟殼蟹黑松露忌廉意粉 意大利辣肉腸薄餅 炸意大利芝士條 朱古力心太軟等候時間:0分鐘想不到牛頭角工廠區有這樣高質素的西餐廳。餐廳地理位置非常方便,牛頭角地鐵站行3分鐘便可以到達。餐廳播著輕快的音樂,很有情調。服務員笑容親切,細心體貼。套餐+108包括凱撒沙律、餐湯(龍蝦湯+$38)、甜品、凍檸茶Make a Set +$108 to includeCaesar SaladDaily Soup (Lobster Bisque + $38)Dessert - ProfiterolCoffee or Tea餐湯Soup 今天的餐廳是蕃茄湯,充滿清香的番茄味,健康之選。凱撒沙律 Caesar Salad😋😋😋新鮮脆嫩,份量十足,酸酸甜甜,非常開胃。軟殼蟹黑松露忌廉意粉$148🤩🤩🤩Spaghetti with Soft Shell Crab in Black Truffle Sauce $148軟殼蟹,炸到金黃色,外脆內嫩,新鮮香口,保持濕潤
Non Kitchen
地址 : 觀塘鴻圖道12精棉工業大廈1樓
味道指數:⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐
等候時間:0分鐘

想不到牛頭角工廠區有這樣高質素的西餐廳。
餐廳地理位置非常方便,牛頭角地鐵站行3分鐘便可以到達。
餐廳播著輕快的音樂,很有情調。
服務員笑容親切,細心體貼。

套餐+108包括

Caesar Salad
Dessert - Profiterol
Coffee or Tea

餐湯Soup
今天的餐廳是蕃茄湯,充滿清香的番茄味,健康之選。

凱撒沙律 Caesar Salad😋😋😋
新鮮脆嫩,份量十足,酸酸甜甜,非常開胃。

軟殼蟹黑松露忌廉意粉$148🤩🤩🤩
軟殼蟹,炸到金黃色,外脆內嫩,新鮮香口,保持濕潤,恰到好處。意粉軟硬適中,容易入口。

意大利辣肉腸薄餅$118❤️❤️❤️
Pepperoni Pizza $118
臘肉腸和薄餅非常配合,味道濃淡適中,,恰到好處,吃到停唔到口。

炸意大利芝士條$88😋😋😋
Deep-fried Mozzarella Cheese $88
熱辣辣,脆卜卜,食落芝士有長長的拉斯,滋味十足,大人小朋友都愛吃。

朱古力心太軟$88👍👍👍
Chocolate Lava Cake $88
流出甜美的朱古力,未吃已經流曬口水,食指大動!
2023-06-07 125 瀏覽
Non kitchen 聽朋友介紹觀塘工業區有好多隱世餐廳,今次尋到寶了,發現呢間隱世係工業大廈一樓,岩哂我呢區放工後覓食。餐廳門口好神秘,一推開門後看見餐廳滿滿水晶燈,完全進入左浪漫的氣氛,餐內環境寬敞,枱與枱之間有一定的距離,不會有侷促的感覺。Menu設計好有心思,好像一張大報紙,餐包都是自製的,香軟質感,我們叫咗炭燒紐西蘭西冷牛扒🥩深深坑紋牛扒賣相已經非常吸引,份量十足辣肉腸薄餅👍🏻表面好多沙律菜,配合薄餅口感清爽不油膩脆辣雞翼開邊雞翼,炸得非常金香鬆脆,滿足!
Non kitchen

辣肉腸薄餅👍🏻
表面好多沙律菜,配合薄餅口感清爽不油膩

脆辣雞翼
開邊雞翼,炸得非常金香鬆脆,滿足!

2023-06-03 120 瀏覽
今次係第二次幫襯,滿載期望咁來試試那 $478 的肉眼牛扒。可惜非常失望,有種見面不如聞名的感慨。肉眼牛扒我 order 5 成,是有點 overcook 咗,塊扒偏硬又韌,我忍唔住都 lur 咗 3 次,然後剩餘嘅 1/3 塊扒都係硬肉,就直接放棄了。比起上一次非常出色的羊架及朱古力心太軟,今次是非常失望,真心 $478 食呢塊牛扒,唔值,一 d 都唔值,我自己煎都食過佢。

2023-06-01 143 瀏覽
呢晚黎到non kitchen, 好彩友人有訂位, 我地19:30 入座已經近乎全場爆滿, 後尾見到有人想Walk in 都冇位~ 食好野真係要做定功課! 入到黎就覺得燈光好柔和, 好relax~ 同友人叫左個2人餐! $598 包餐湯、沙律、兩個main course、甜品同埋兩杯餐飲! 仲有餐前麵包, 佢既餐前麵包真係好好食, 有一條麵包條同埋一件麵包, 佢既麵包條好脆, 配埋跟包上既醬真係好好食, 我都忍唔住勁點個醬! 麵包夠哂熱辣辣! 食落好過癮! 跟住就係佢既餐湯, 夠哂Creamy, 今晚係西蘭花蘑菇湯, 真係落足料! Main course我地叫左10oz西冷同埋黑松露意大利飯! 兩樣我地都好滿意! 西冷夠哂juicy生熟程度岩岩好, 黑松露意大利飯勁Creamy , 好香松露味, 仲落左好多菇! 甜品係雪糕泡芙, 食到我地超滿足!