2020-10-23 310 瀏覽
當日平日晏就三點左右去到,原隻波士頓龍蝦安格斯漢堡🦞經已售罄😢不過唔緊要,好食係漢堡,一定有機會再黎☺️店舖有少少難搵,跟住地圖行,發現要去到行仔盡頭再轉彎先見到間舖🤪一到達門口就見到松島安真跡😍💛Burger of Liberty💛包皮可以揀牛油漢堡、Bagel🥯、全素麵包🍞、生酮麵包🥖最後我就揀咗牛油麵包+安格斯牛肉🐮+手撕豬🐷+單層車打芝士🧀+煎糖洋蔥🧅+芥末蛋黃醬🥚🤤🤤🤤🤤始終是食肉獸無誤😋$63一個漢堡睇落少貴,但!超!足!料!因為即叫即制,包皮烤得脆邊,滿滿牛油香🧈安格斯牛肉夠哂大舊,啖啖肉,唔會食到筋位咬唔爛。唔需要太多調味已經好香牛肉味,又夠juicy🤤洋蔥手撕豬又別有一番風味🧅豬肉絲炒得香,但有少少豬肉煮得over咗(好彩有牛肉汁同蛋黃醬配番一齊食😋)整體漢堡真係高質,呢個價有咁嘅質素,個人覺得幾抵🤤唯一唔好係冇堂食😣唔係住附近真係唯有自己搵地方食😖

2020-09-23
10 分鐘 (堂食)
  • 安格斯牛肉手斯豬漢堡
2020-10-22 454 瀏覽
終於得閒去試呢間已經新開數月嘅漢堡小店,開係呢個黃埔住宅區附近都應該係做街坊生意。買果陣以為門口無咩人,後來發現附近全部企滿等緊拎野食嘅客人🤯小店主要都係賣漢堡,但都有供應小量小食同汽水。小店不設堂食,只提供外賣,廚房整完就會交出嚟入外賣袋逐個number叫。好多人買所以都等咗都大概15分鐘🤓今次嚟就係為咗呢個期間限定漢堡,每日12點開賣,只係賣30個㗎咋,賣完就無。我地當日去到差唔多晏晝1點左右已經賣晒原隻龍蝦肉,所以餐廳改用龍蝦鉗肉嚟整,會比原本平10蚊,如果想食原隻龍蝦肉記得要早啲嚟🤓 聽講只係賣到10月31號就會轉第二款漢堡,想試就要快啲去啦😆🍔波士頓龍蝦安格斯漢堡 $88麵包好鬆軟,安格斯牛肉煮嘅時間啱啱好,無令到啲肉太老,仲係好嫩滑多汁😍龍蝦鉗食落一定唔夠整隻龍蝦肉咁鮮味,但都依然係好彈牙夠出色。龍蝦配安格斯呢個組合已經無敵,再搭配埋黑松露蛋黃醬、芝士同菜令個包嘅層次再昇華多幾級🤩 $88蚊食到呢個質素嘅burger真係超值🥳

小店主要都係賣漢堡,但都有供應小量小食同汽水。

🍔波士頓龍蝦安格斯漢堡 $88

2020-10-18
15 分鐘 (堂食)
2020-10-21 185 瀏覽
呢間小店位置真係夠隱世,但係一眾街坊小店之間,純白色嘅裝修非常顯眼,設計簡約清新,為左影低間咁靚嘅小店,我唔小心影到個店員姐姐,仲被發現左添波士頓龍蝦安格斯漢堡 ($98)首先98蚊原隻龍蝦安格斯burger已經冇得輸!食龍蝦最怕太老太韌,但呢到夠彈牙爽口雖然龍蝦鮮味有少少被醬汁同漢堡扒蓋過但都食得出鮮甜漢堡扒熟度岩岩好,夠Juicy,香濃牛味配埋芝士真係好正!而醬汁配上黑松露蛋黃醬,黑松露味超香濃,醬汁落到滿一滿,但調味岩岩好唔會太濃烈

波士頓龍蝦安格斯漢堡 ($98)
首先98蚊原隻龍蝦安格斯burger已經冇得輸!
食龍蝦最怕太老太韌,但呢到夠彈牙爽口
雖然龍蝦鮮味有少少被醬汁同漢堡扒蓋過
但都食得出鮮甜
漢堡扒熟度岩岩好,夠Juicy,
香濃牛味配埋芝士真係好正!
而醬汁配上黑松露蛋黃醬,黑松露味超香濃,
醬汁落到滿一滿,但調味岩岩好唔會太濃烈
2020-10-02
2020-10-10 421 瀏覽
無肉不歡同勁鍾意食海鮮嘅我地,今次就黎到Nomad一嚐佢個招牌波士頓龍蝦安格斯漢堡🤤簡直一次過滿足曬我地兩個願望🤩‼依個係限定Offer黎㗎,因為好受大家歡迎所以特登延長供應到10月31號!鍾意食牛同龍蝦嘅你地就記得把握機會,快啲去試下啦🤤‼️依個Burger不得不說真係「好好味」!唔係誇大呀,佢個安格斯好Juicy,一啲都唔乾,配埋佢個黑松露蛋黃醬,令成個感覺再昇華😋佢個龍蝦都大大隻、啖啖肉,食完一個已經飽到飛起!我地都叫左個黑松露蛋黃醬薯條🍟佢係粗薯條黎,唔會太淋,調味幾好又大份。但係因為佢都用左啲比較高級嘅食材,所以價錢就高啲啲,大家自己衡量一下啦😌💡溫馨提示:1. 佢地只係收Cash咋,所以大家記得㩒定錢或者到時去街尾轉彎果度間7仔裡面有HSBC ATM☺️2. 佢地不設堂食㗎,所以大家要諗好去邊度開餐呀🍔3. 佢地冇提供到餐具,所以如果食嘅記得要消毒好對手先或者自備餐具啦🍴

💡溫馨提示:
2. 佢地不設堂食㗎,所以大家要諗好去邊度開餐呀🍔
波士頓龍蝦安格斯漢堡
位於紅磡的 Nomad Burger🔸,是一間超人氣的漢堡包外賣店。餐廳所做的漢堡份量十足,濃香撲鼻😍,令整條横街充滿香氣,吸引很多人慕名而來哦! 小店中午12時才營業,但11時多已排長龍👀,我排了30分鐘才拿到漢堡,人氣非凡呢。小店裝潢以純白色為主調🤍,襯托黑色招牌,帶點型格和文青感覺。店舖不大,能看到漢堡的製作過程。漢堡店設有數個堂食坐位,不過大部分客人都是外賣自取,回家慢慢品嚐啦!Nomad Burger的漢堡包🍔款式繁多,連生酮漢堡包💘都有供應。客人自由配搭麵包、餡料和醬料,客製化的服務,更得客人歡心。波士頓龍蝦安格斯漢堡 $98◢採用原隻美國波士頓龍蝦🦞,豪氣又有氣派! 鬆軟的新鮮麵包,夾著龍蝦、漢堡扒、車打芝士片🧀和抹上自家製黑松露醬,香氣四溢。龍蝦煎至迷人的橙紅色,賣相超吸引! 整體配搭得宜,很美味呀! 黑松露薯條 $38 ◢用Truffle Hunter黑松露醬、特濃白松露油、蛋黃和檸檬製成的自家製醬汁🥳,淋在薯條上🍟,撲鼻的松露香,令人吃不停口。

波士頓龍蝦安格斯漢堡 $98◢

黑松露薯條 $38 ◢

2020-10-01
外賣自取
有日係ig見到呢間新開既漢堡店🍔既廣告,大大隻啡菇🍄望落已夠吸引,再見到佢地有款龍蝦安格斯漢堡包🦞🐮係期間限定兼每日限量供應30個,苦等左幾日一到星期六即刻衝去紅磡幫襯🏃🏻‍♀️-漢堡店每日中午12點開始營業⏰,幫襯當日12點半去到有唔少客人係店旁等緊取餐,我張單已經係第38號,好彩最後順利買到想試既龍蝦漢堡🙉⚠️留意返漢堡店只做外賣🥡無堂食座位🪑,要有心理準備味道同質素多少會受到影響🙆🏻‍♀️-呢度既漢堡包🍔包體、配料到醬汁係逐樣收費,客人可以發揮創意自行配搭👩🏻‍🍳除左brioche同少有既bagel🥯之外,仲有為素食人士🥬提供全素麵包+純素芝士既選擇;而最特別係呢度居然照顧埋生酮飲食人士既需要,連生酮麵包同生酮蛋黃醬都有,算係坊間比較罕有既多元化漢堡店🍔******************************✨ 波士頓龍蝦安格斯漢堡🦞🍔 ($98)呢款漢堡由波士頓龍蝦尾🦞、車打芝士🧀、安格斯牛肉🐮、生菜絲🥬、松露蛋黃醬同brioche所組成,每條龍蝦尾🦞都係由漢堡店人手拆殼,算係誠意之作👐🏻龍蝦食落啖啖肉,不過始終一分錢一貨,龍蝦味唔太明顯,肉質亦唔夠爽口陣彈牙;至於塊漢堡扒係由漢

✨ 波士頓龍蝦安格斯漢堡🦞🍔 ($98)

龍蝦食落啖啖肉,不過始終一分錢一貨,龍蝦味唔太明顯,肉質亦唔夠爽口陣彈牙;至於塊漢堡扒係由漢堡店選用百分百安格斯牛肉自家製都幾厚身,不過食落無乜牛脂油香,肉質偏乾唔juicy,有d似食肉餅咁😥

比較失望既係brioche偏淋,上蓋無平時食開既鬆脆感亦無乜味道,有d似傳統麵包舖賣既餐包,只能依靠松露蛋黃醬既味道搭救🤦🏻‍♀️
✨燒烤菇🍄+蝦餅🦐、double車打芝士🧀、焦糖洋蔥🧅、松露蛋黃醬、生酮麵包漢堡🍔($79)
雖然係cheat day預左會瘋狂咁食野,不過都想留返d quota唔食咁多碳水🙈 生酮麵包最大好處係無糖無麩質夠晒低碳,但杏仁粉始終做唔到麵粉既麵筋效果,口感自然同正常麵包🍞唔同,店主係ig亦有詳細講解過兩者既分別💁🏻‍♂️
唔知係咪因為大啡菇🍄水分較多既關係,個生酮麵包一開始都靚靚仔仔幾實淨,食耐左就變到淋晒😂 雖然係咁,不過個人認為濕左既生酮麵包有d似pound cake既濕潤感,甚至乎好食過brioche🙈

另外想講下呢度既蝦餅🦐同樣係漢堡店自家製,新鮮炸起食落香口得黎又夠足料同彈牙,唯獨自己本身唔食開濃味就略嫌胡椒粉落得重手左,味道濃左少少🤏🏻

✨松露薯條🍟($38)
本來漢堡包可以加18蚊轉做套餐有汽水🥤同薯條水,但呢款松露薯條就只能單點,感覺唔太抵食🤔
取餐後第一時間係店旁打開盒薯條影相📸️,點知大部分薯條已經焗到淋左😕 店員見到咁既情況都有主動解釋返因為放左係度一段時間,所以都想係度提醒大家如果要買薯條就要有心理準備d薯條未等到食就已經變淋😂
呢份松露薯條既松露醬味道食落同漢堡包所用既松露蛋黃醬唔同,唔知係咪加左芥末醬/白醋,味道帶有d酸,松露味唔太突出,加上薯條凍左同淋左,其實唔太好食....🤦🏻‍♀️
👧🏻人均消費:$110
😋味道指數:3.5/5
💰抵食指數:3/5
🪑環境指數:2.5/5
💁🏻‍♀️服務指數:3/5
👍🏻再訪指數:3/5
📍Nomad Burger
地址:紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
⏰營業時間:12:00–21:00 (Mon–Sun)
25 分鐘 (外賣自取)
2020-09-28 520 瀏覽
🥰黃埔新開Burger小店.離遠已經見到長長人龍~·🍔波士頓龍蝦安格斯漢堡($98)好吸引🥰作為小店主打,原隻龍蝦漢堡每日限量30份~想食既最好早d去啊😋龍蝦啖啖肉,配上充滿洋蔥香的安格斯漢堡扒..食肉獸難以抗拒!漢堡內的松露醬比薯條的松露香氣稍遜.份量頗大,自己一個食哂會有膩感啊!同大食仔share剛好⋯必須要分享脂肪🥳分享快樂😛·🍟松露薯條($38)好大盒好抵食!不過小店無堂食,著實有點狼狽.薯條屬中型粗度..配上超濃郁松露沙律醬🥰好好味~停唔到口!·不得不提.呢度仲可以自製漢堡.包方面可以選擇brioche/bagel/keto/vegan!小店考慮埋素食人士/生酮飲食中既人士需要.好全面啊🙌🏼🥰·📍Nomad Burger紅磡德民街29號德民大廈地下F3號鋪
🥰黃埔新開Burger小店.離遠已經見到長長人龍~

📍Nomad Burger
紅磡德民街29號德民大廈地下F3號鋪
外賣自取
好鍾意嚟黃埔德民街呢度掃街,好多正嘢食~但感覺上好多舖頭都唔同咗,而 @nomad_burger 亦都係其中一間新開嘅餐廳~其實已經經過好幾次,不過近期因為疫情關係,連本身有嘅企位都唔可以堂食,又覺得𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛呢啲嘢一定要趁熱即刻食,所以遲遲都冇機會幫襯🙊但前幾日再次經過,忍唔住要試吓!主打𝙳𝙸𝚈 𝙱𝚄𝚁𝙶𝙴𝚁,由麵包、肉類、𝚃𝚘𝚙𝚙𝚒𝚗𝚐𝚜同醬汁都係自己揀自己鐘意嘅~特別要讚一讚麵包種類除咗有𝚋𝚛𝚒𝚘𝚌𝚑𝚎之外,仲有𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕、𝚔𝚎𝚝𝚘同𝚟𝚎𝚐𝚊𝚗嘅選擇,包你食到一個啱你口味嘅𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛!不過大家真係要搵定個位坐定定慢慢食,如果唔係就會食到好混亂,成手都係𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢嘅牛肉汁😹.love coming to this area of whampoa cause theres tons of underrated restaurants here 😊 one of them is definitely @nomad_burger 🍔 mainly serves DIY burgers 😋 you can fully customise it to your liking! they
love coming to this area of whampoa cause theres tons of underrated restaurants here 😊 one of them is definitely @nomad_burger 🍔 mainly serves DIY burgers 😋 you can fully customise it to your liking! they got brioche, bagel, keto & even vegan buns 😮 expect to wait a bit cause they cook their burgers fresh 🤤
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7/10
🌟即叫即整預時間等候✨

《波士頓龍蝦安格斯漢堡》$98🌟7.8/10🌟
𝙻𝚘𝚋𝚜𝚝𝚎𝚛 𝚊𝚗𝚍 𝙰𝚗𝚐𝚞𝚜 𝙱𝚎𝚎𝚏 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛
鍾意食海鮮嘅食肉獸就一定要揀呢一款喇~
龍蝦肉嘅份量係超級多😻再加上𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢嘅𝚙𝚊𝚝𝚝𝚢真係啖啖肉!兩種肉類都調味跳得好好,唔會話太過鹹,又或者一個𝚘𝚟𝚎𝚛𝚙𝚘𝚠𝚎𝚛咗另一個👌🏼
重點推介松露蛋黃醬,增添左另一個層次嘅同時完全係將成個𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝚕𝚎𝚟𝚎𝚕 𝚞𝚙左去另一個層次😻
無激素雞翼

《無激素雞翼》$38 🌟7.5/10🌟
𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚆𝚒𝚗𝚐𝚜
雞翼炸粉皮薄香脆,醃得幾香、幾入味嘅同時肉質都算嫩滑𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢~雞翼骨亦都好容易拆開出嚟,可以成舊啖啖肉咁食😻
𝙽𝚘𝚖𝚊𝚍 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 @nomad_burger
📍#BELLYwongs_whampoa #BELLYwongs_hunghom
#BELLYwongs_western #BELLYwongs_burgers #BELLYwongs_meats 😇
無激素雞翼
本人今日同同事一行5人 叫左呢間漢堡店的外賣 早在12:40分時已經落單,當時顯預計58分就有得拎,我們12:56到左門口,當時同門口的店員問準備好食物了沒有,他簡單敷衍說正在準備,但我公司另一位同事在13:05分到並現場落單,竟然比我們早取餐,我再問店員,他又再次敷衍,而繼續等待期間,我們看見更多比我們遲落單的顧客比我們早取,感到非常失望,最後我們13:35 才取到餐。回到公司分發食物時更發現小了部分食物,大感失望,回電時店員問我自己去拿取食物或退錢,態度一般,心情低落的我只選擇退錢。食物質素方面漢堡扒太乾身 懷疑熟過頭薯條過咸 漢堡包實在一般 一定不會再次光顧

食物質素方面
漢堡扒太乾身 懷疑熟過頭
薯條過咸
漢堡包實在一般 一定不會再次光顧
2020-09-24
65 分鐘 (外賣自取)
2020-09-24 434 瀏覽
雖然唔好食,只好講句支持香港小店啦。唔知喺我唔好彩 定 廚師失手,第一次食漢堡會食唔曬,牛肉有好多牛根,生酮包似放咗一日喺膠袋入面嘅蛋糕仔嘅口感。所以真係有待改進⋯生酮麵包 $10安格斯牛肉 + 烤金菇 $48牛油果蓉 $8松露蛋黄醬 $ 8 =74
所以真係有待改進⋯

生酮麵包 $10
安格斯牛肉 + 烤金菇 $48
牛油果蓉 $8
松露蛋黄醬 $ 8
=74
2020-08-23
2020-09-23 248 瀏覽
成日放工都會見到呢間舖頭好多人喺度等外賣,喺疫情之下明顯買外賣嘅人都多咗好多,佢哋咁岩又係疫市中開鋪,而且係年青人,多人都要排隊支持下。佢哋嘅包裏有好多選擇,可以選擇拼配唔同嘅包例如比高包,全素麵包,之類。我今日就揀咗,最愛original 嘅 Brioche, 配埋安格斯牛肉。最後加多$18跟餐。講返漢堡方面,食落安格斯牛肉好Juice,唔會太鞋。漢堡識落亦都好鬆化唔會好實。薯條亦都十分脆,調味適中。10分推薦呢間漢堡包店,住附近或者喺附近返工嘅都要來試一試。最近佢哋仲推出左原隻龍蝦漢堡, 都好吸引,希望下次有機會黎試吓啦!
薯條亦都十分脆,調味適中。
2020-08-14
15 分鐘 (堂食)
2020-09-19 489 瀏覽
作為紅磡黃埔嘅地膽,今次就介紹下近期食呢間新開嘅burger啦!波士頓龍蝦安格斯漢堡($98)麵包囗感軟熟😋芝士做到拉絲個效果,勁正🤩🤩漢堡扒裏面加左好多洋蔥粒,肉底仲放左椰菜絲,食落更顯風味🤤最後當然係主角波士頓龍蝦啦🦞龍蝦食上去十分爽口彈牙~加上係原隻上,食落去啖啖肉,而龍蝦表面仲沾有黑松露蛋黃醬,真係世界級享受🤤黑松露薯條($38)薯條份量好多,淋上黑松露醬後食落完全停唔到囗🤤個醬嘅黑松露味勁濃郁,好邪惡啊😈#大大力懲罰黃店💛-Nomad Burger📍紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖抵食指數:😚😚😚😚/5舔舔脷指數:😚😚😚😚/5

波士頓龍蝦安格斯漢堡($98)

黑松露薯條($38)

#大大力懲罰黃店💛
Nomad Burger
📍紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖

抵食指數:😚😚😚😚/5
舔舔脷指數:😚😚😚😚/5
2020-09-09 975 瀏覽
已經Encore第二次,次次都忘記影相,今次點都要寫返篇食評。呢間小店冇堂食,漢堡包好香好食、牛同龍蝦身係好好味,龍蝦身嘅肉係啖啖肉,另外極力推薦黑松露薯條,味道剛剛好,薯條鬆脆,價錢雖然略貴,但值得推介。
適逢放半日,可以去去黃埔買日用品和探探家人,經過德民街,看到又開了新的小店,當然要試試,是一間叫Nomad 的Burger店,店子細細也有三個人工作,非常有誠意。種類很多,客人可以自由配搭。餐牌很簡潔😌麵包有4款選擇,我選了無激素雞扒配車打芝士,牛油果蓉和芥末蛋黃醬。外賣的包裝很有無印簡約feel,外賣紙袋其大,其實可以環保啲,整返細啲😌。漢堡包味道沒有太大驚喜,雞扒應該煎定一段時間再整熱,所以肉有點硬⋯和不夠熱,牛油果蓉味道也未見突出🤔。住了這區多年,眼見這個舖位每隔一兩年就會轉手,之前有賣漢堡包,賣雞翼⋯⋯希望這店子也長做長有!加油💪🏻!很喜歡它的黑板,很靚靚!😍

餐牌很簡潔😌

無激素雞扒車打芝士牛油果蓉漢堡包

很喜歡它的黑板,很靚靚!😍

5 分鐘 (外賣自取)
2020-09-04 736 瀏覽
呢間新開嘅漢堡包店除咗有signature原隻龍蝦漢堡食之外😋仲可以自製漢堡包🤫由包,餡,配料,醬汁都自己揀🤘🏻最特別係呢度有好多款包可以揀:牛油漢堡,bagel,生酮麵包,全素麵包🌱生酮人士同素食者都啱食🥰.波士頓龍蝦安格斯漢堡🍔 $98嚟到當然要試吓呢度嘅招牌😎每日限量30個售完即止‼️漢堡有原隻龍蝦同埋手打安格斯牛扒😈sauce係Truffle Hunter嘅黑松露醬🥳龍蝦好爽口夠彈牙 但係調味有啲濃 有少少蓋過咗佢嘅鮮味😳漢堡扒好有驚喜 好好食💓好juicy好濃牛味🐮食得出係手打嘅 咬落仲有啲牛筋 好有口感💯再加埋松露香味 三者好hea 係好奢侈嘅漢堡😝原本諗住去試吓佢個keto bread🍞不過已經賣晒 唯有試吓佢個vegan bread😭估唔到又幾好食 好鬆軟唔會好乾👍🏻一百蚊有找真係勁抵食✨.松露薯條🍟 $38薯條係幼身薯條 炸得好脆食落唔會好油 份量仲好多😍食完個burger再食嘅話一定夠晒飽🤤面頭淋咗好多松露醬 食晒薯條都仲有淨🤩感覺上同漢堡包配嗰個松露醬有啲唔同 呢款松露味濃郁啲🖤另外嗰款稀啲同埋鹹啲酸啲🤫
波士頓龍蝦安格斯漢堡🍔 $98

松露薯條🍟 $38