位於紅磡的 Nomad Burger🔸,是一間超人氣的漢堡包外賣店。餐廳所做的漢堡份量十足,濃香撲鼻😍,令整條横街充滿香氣,吸引很多人慕名而來哦! 小店中午12時才營業,但11時多已排長龍👀,我排了30分鐘才拿到漢堡,人氣非凡呢。小店裝潢以純白色為主調🤍,襯托黑色招牌,帶點型格和文青感覺。店舖不大,能看到漢堡的製作過程。漢堡店設有數個堂食坐位,不過大部分客人都是外賣自取,回家慢慢品嚐啦!Nomad Burger的漢堡包🍔款式繁多,連生酮漢堡包💘都有供應。客人自由配搭麵包、餡料和醬料,客製化的服務,更得客人歡心。波士頓龍蝦安格斯漢堡 $98◢採用原隻美國波士頓龍蝦🦞,豪氣又有氣派! 鬆軟的新鮮麵包,夾著龍蝦、漢堡扒、車打芝士片🧀和抹上自家製黑松露醬,香氣四溢。龍蝦煎至迷人的橙紅色,賣相超吸引! 整體配搭得宜,很美味呀! 黑松露薯條 $38 ◢用Truffle Hunter黑松露醬、特濃白松露油、蛋黃和檸檬製成的自家製醬汁🥳,淋在薯條上🍟,撲鼻的松露香,令人吃不停口。

波士頓龍蝦安格斯漢堡 $98◢

黑松露薯條 $38 ◢

2020-10-01
外賣自取
呢間No mad burger之前見過人介紹已經好想試😍不過一路都覺得紅磡太遠,唔係好就腳,所以見佢喺鰂魚涌有期間限定店就即刻試吓🤤<#波士頓龍蝦安格斯漢堡>厚條龍蝦超大😱口感好紮實,啖啖龍蝦肉超滿足🤤!安格斯漢堡大概5成熟,本身冇咩調味,但配埋有啲黑松露味嘅醬汁,好香😍<#波士頓龍蝦牛油果漢堡>呢個係朋友食的!據佢所講,龍蝦同牛油果醬好夾,牛油果🥑愛好者可以試下🤤.🙍🏻‍♀️:好食!漢堡來講有少少貴不過佢用嘅食材都係高質同高級,CP值唔算高,但值得試吓🥰
<#波士頓龍蝦安格斯漢堡>

<#波士頓龍蝦牛油果漢堡>

• 波士頓龍蝦安格斯漢堡
呢間開向黃埔既小店,間唔中都會出期間限定產品~上次試完佢個"波士頓蝦安格斯漢堡" ,味道唔錯,真係原隻波士頓蝦ga❕望落去細細個,但其實當晚飯食都夠晒飽~咁今次試埋佢既"軟殼蟹蝦餅漢堡",個人覺得仲好味過波士頓蝦😂😂😂 可能本身自己好軟殼蟹啦XD另外再加錢轉埋套餐,就有埋薯條+野飲,一個女仔飽到真係差D食唔晒呀不過呢d 限定漢堡包,日日都數量有限~但咁好彩兩次收工返去都仲買到 希望下次又有新搞作❗️

希望下次又有新搞作❗️
2020-11-03
  • 波士頓龍蝦安格斯漢堡
2020-11-13 0 瀏覽
叫左呢個每月限定,burger外層做得好好,上層既軟、再加上炸軟殼蟹同下面經烘過嘅漢堡底 非常夾同脆口!而且夾有超足料蝦餅,足滿香蔥、有另一番風味(如果唔中意蔥的朋友可能就唔適合!)另外,我哋亦加左$38黑松露薯條! 超大份,兩個人一個包一個薯條已經好飽肚!黑松露味好濃配埋美奶滋!推薦!另外,餐廳如果有得堂食會方便啲!

另外,餐廳如果有得堂食會方便啲!
外賣自取
尋日去左支持小店!🐟炸魚漢堡正!🍔牛油漢堡+炸魚+燒烤菇+車打芝士+焦糖洋蔥+他他醬($64) (🍚8/10)推介❗️配薯條🍟汽水🥤加$18 (佢係用地滿茄汁嫁!)呢間漢堡店配料可以自己配搭,食素既都無問題,意外叫左個好好味既組合!牛油麵包有煎過,🥯麵包好香🧈牛油味香外脆內軟又鬆化,🐟炸魚即炸無雪味,外皮脆卜卜炸粉唔會好厚啖啖肉超大塊好滿足!燒烤菇超級Juicy每啖都勁多汁,而且味道出奇地同炸魚好夾!加埋🧀車打芝士令魚柳更好味,洋蔥他他醬配埋佢本身有既椰菜沙律令成個包吾會太heavy,超讚!🍔牛油漢堡+安格斯牛肉+煙肉+芥末蛋黃醬($48) (🍚6/10) 🥯麵包同樣出色,🥩安格斯牛肉厚身Juicy好重牛肉味不過超細舊,同魚柳相比size爭3倍,比個包都細一半,建議叫牛肉既朋友一定要叫埋其他配料。至於🥓煙肉就煎到岩岩好吾會乾,配芥末蛋黃醬都幾清新,加埋本身有既椰菜沙律個味道都不錯,🤏係牛肉比其他漢堡店略細塊。🍟 松露薯條($38) (🍚7/10) 松露醬十分出色份量都多!粗薯條正常好多薯仔不空心不過因為疫情全部外賣拎到返去食個陣已經吾脆,建議小店將松露醬分開上會更好!
尋日去左支持小店!🐟炸魚漢堡正!

配薯條🍟汽水🥤加$18 (佢係用地滿茄汁嫁!)

🍟 松露薯條($38) (🍚7/10)
  • 魚柳漢堡
呢間人氣小店又推出限定漢堡❗️-再次到訪小店,漢堡一樣好食,但牆外多左句:「好食係漢堡,好◼️係◼️◼️。」,被Censored嘅字,添了幾分2020嘅香港特色。越掩蓋,越想知道,越會發現:好砌係。。。-🦀軟殼蟹蝦餅蟹皇牆漢堡($98)原隻軟殼蟹+炸鮮蝦餅+牛油果蓉+蟹黃醬1️⃣生炸嘅原隻軟殼蟹,冇炸漿油膩感更少,仲更香脆,而且亦大大隻夠哂足料。2️⃣蝦餅一樣驚喜,餅內餡料豐富,厚度十足,而且蝦餅外脆內軟,漢堡又外軟內脆,口感極有層次。3️⃣軟殼蟹同蝦餅已經夠鮮,再配埋蟹黃醬,鮮味倍增。👍🏻9/10-🍔松露蛋黃醬雞扒芝士漢堡($53)無激素雞扒+牛油漢堡+松露蛋黃醬+車打芝士1️⃣田中第一次食呢到嘅自選漢堡,原來形式好似車仔麵咁揀餸,想要咩醬料配搭都得。2️⃣主角雞扒煎到岩岩好,睇相都見到肉嫩多汁。3️⃣松露蛋黃醬非常驚喜,估唔到黑松露咁香濃,呢個價錢黎講真係超值。👍🏻9/10-Nomad Burger🗺紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
呢間人氣小店又推出限定漢堡❗️

越掩蓋,越想知道,越會發現:好砌係。。。
🦀軟殼蟹蝦餅蟹皇牆漢堡($98)
原隻軟殼蟹+炸鮮蝦餅+牛油果蓉+蟹黃醬
3️⃣軟殼蟹同蝦餅已經夠鮮,再配埋蟹黃醬,鮮味倍增。
👍🏻9/10
🍔松露蛋黃醬雞扒芝士漢堡($53)
無激素雞扒+牛油漢堡+松露蛋黃醬+車打芝士
2️⃣主角雞扒煎到岩岩好,睇相都見到肉嫩多汁。
👍🏻9/10
Nomad Burger
🗺紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
2020-10-27 245 瀏覽
本身想食龍蝦漢堡,不過好快就賣晒,所以就買咗佢個黑松露薯條食佢個黑松露薯條嘅味道好香呀佢既薯條同其他嘅餐廳都有啲唔同個汁有少少燒過溶溶地嘅感覺開頭以為粗薯條,原來係幼薯條整體來說,佢個味道幾好食最好就share嚟食,因為食落就有啲鹹

佢個黑松露薯條嘅味道好香呀
佢既薯條同其他嘅餐廳都有啲唔同
個汁有少少燒過溶溶地嘅感覺
開頭以為粗薯條,原來係幼薯條
整體來說,佢個味道幾好食
最好就share嚟食,因為食落就有啲鹹

Nomad provides various choices of burger bun like vegan bun and keto bread. Keto Mayo is also on the dressing list!Burger of the day $54- Angus Beef Mashed Avocado Burger with Truffle Mayo Sauce and briocheThe beef is quite juicy and the burger is also very thick 🍔 The avocado is actually not mashed but came in slices🥑You can mix and match the fillings in your burger 🥩🥓🍗🧅🧀🥑Owing to limited space, it's better to order takeaway or deliveryRecently they have also introduced a luxurious version of l

Burger of the day $54

Recently they have also introduced a luxurious version of lobster and angus beef burger! Cant wait to try it 🦞

Price range: 💰💰
Ratings: 🏅🏅🏅🏅
Category: burger, keto/ vegan bread

外賣自取
呢間位於紅磡的漢堡外賣店,今年6月底先開業,但最近已經吸引咗好多人嚟打卡,因為推出咗呢個期間限定漢堡包,我也是被它吸引而來的😻波士頓龍蝦安格斯漢堡 (HK$98).原隻已起肉的波士頓龍蝦,啖啖肉,鮮甜,肉質彈牙😋.安格斯牛肉漢堡扒,幾厚身,幾juicy.黑松露蛋黃醬,不是一般我認識嘅黑松露味道,似是蘑菇蛋黃味道多啲,幾濃郁creamy,同啲食材好夾.每日限定30份,供應到10月31日咋唯一美中不足係沒有堂食,外賣完要找地方食。我就行咗去附近嘅大環山公園,坐喺有瓦遮頭嘅長凳上,望住個海景,吹著微風,食午餐囉😸

波士頓龍蝦安格斯漢堡 (HK$98)
.原隻已起肉的波士頓龍蝦,啖啖肉,鮮甜,肉質彈牙😋
.安格斯牛肉漢堡扒,幾厚身,幾juicy
.每日限定30份,供應到10月31日咋

2020-10-19
2020-10-23 269 瀏覽
當日平日晏就三點左右去到,原隻波士頓龍蝦安格斯漢堡🦞經已售罄😢不過唔緊要,好食係漢堡,一定有機會再黎☺️店舖有少少難搵,跟住地圖行,發現要去到行仔盡頭再轉彎先見到間舖🤪一到達門口就見到松島安真跡😍💛Burger of Liberty💛包皮可以揀牛油漢堡、Bagel🥯、全素麵包🍞、生酮麵包🥖最後我就揀咗牛油麵包+安格斯牛肉🐮+手撕豬🐷+單層車打芝士🧀+煎糖洋蔥🧅+芥末蛋黃醬🥚🤤🤤🤤🤤始終是食肉獸無誤😋$63一個漢堡睇落少貴,但!超!足!料!因為即叫即制,包皮烤得脆邊,滿滿牛油香🧈安格斯牛肉夠哂大舊,啖啖肉,唔會食到筋位咬唔爛。唔需要太多調味已經好香牛肉味,又夠juicy🤤洋蔥手撕豬又別有一番風味🧅豬肉絲炒得香,但有少少豬肉煮得over咗(好彩有牛肉汁同蛋黃醬配番一齊食😋)整體漢堡真係高質,呢個價有咁嘅質素,個人覺得幾抵🤤唯一唔好係冇堂食😣唔係住附近真係唯有自己搵地方食😖

2020-09-23
  • 安格斯牛肉手斯豬漢堡
2020-10-22 207 瀏覽
終於得閒去試呢間已經新開數月嘅漢堡小店,開係呢個黃埔住宅區附近都應該係做街坊生意。買果陣以為門口無咩人,後來發現附近全部企滿等緊拎野食嘅客人🤯小店主要都係賣漢堡,但都有供應小量小食同汽水。小店不設堂食,只提供外賣,廚房整完就會交出嚟入外賣袋逐個number叫。好多人買所以都等咗都大概15分鐘🤓今次嚟就係為咗呢個期間限定漢堡,每日12點開賣,只係賣30個㗎咋,賣完就無。我地當日去到差唔多晏晝1點左右已經賣晒原隻龍蝦肉,所以餐廳改用龍蝦鉗肉嚟整,會比原本平10蚊,如果想食原隻龍蝦肉記得要早啲嚟🤓 聽講只係賣到10月31號就會轉第二款漢堡,想試就要快啲去啦😆🍔波士頓龍蝦安格斯漢堡 $88麵包好鬆軟,安格斯牛肉煮嘅時間啱啱好,無令到啲肉太老,仲係好嫩滑多汁😍龍蝦鉗食落一定唔夠整隻龍蝦肉咁鮮味,但都依然係好彈牙夠出色。龍蝦配安格斯呢個組合已經無敵,再搭配埋黑松露蛋黃醬、芝士同菜令個包嘅層次再昇華多幾級🤩 $88蚊食到呢個質素嘅burger真係超值🥳

小店主要都係賣漢堡,但都有供應小量小食同汽水。

🍔波士頓龍蝦安格斯漢堡 $88

2020-10-18
2020-10-21 158 瀏覽
呢間小店位置真係夠隱世,但係一眾街坊小店之間,純白色嘅裝修非常顯眼,設計簡約清新,為左影低間咁靚嘅小店,我唔小心影到個店員姐姐,仲被發現左添波士頓龍蝦安格斯漢堡 ($98)首先98蚊原隻龍蝦安格斯burger已經冇得輸!食龍蝦最怕太老太韌,但呢到夠彈牙爽口雖然龍蝦鮮味有少少被醬汁同漢堡扒蓋過但都食得出鮮甜漢堡扒熟度岩岩好,夠Juicy,香濃牛味配埋芝士真係好正!而醬汁配上黑松露蛋黃醬,黑松露味超香濃,醬汁落到滿一滿,但調味岩岩好唔會太濃烈

波士頓龍蝦安格斯漢堡 ($98)
首先98蚊原隻龍蝦安格斯burger已經冇得輸!
食龍蝦最怕太老太韌,但呢到夠彈牙爽口
雖然龍蝦鮮味有少少被醬汁同漢堡扒蓋過
但都食得出鮮甜
漢堡扒熟度岩岩好,夠Juicy,
香濃牛味配埋芝士真係好正!
而醬汁配上黑松露蛋黃醬,黑松露味超香濃,
醬汁落到滿一滿,但調味岩岩好唔會太濃烈
2020-10-02
2020-10-10 284 瀏覽
無肉不歡同勁鍾意食海鮮嘅我地,今次就黎到Nomad一嚐佢個招牌波士頓龍蝦安格斯漢堡🤤簡直一次過滿足曬我地兩個願望🤩‼依個係限定Offer黎㗎,因為好受大家歡迎所以特登延長供應到10月31號!鍾意食牛同龍蝦嘅你地就記得把握機會,快啲去試下啦🤤‼️依個Burger不得不說真係「好好味」!唔係誇大呀,佢個安格斯好Juicy,一啲都唔乾,配埋佢個黑松露蛋黃醬,令成個感覺再昇華😋佢個龍蝦都大大隻、啖啖肉,食完一個已經飽到飛起!我地都叫左個黑松露蛋黃醬薯條🍟佢係粗薯條黎,唔會太淋,調味幾好又大份。但係因為佢都用左啲比較高級嘅食材,所以價錢就高啲啲,大家自己衡量一下啦😌💡溫馨提示:1. 佢地只係收Cash咋,所以大家記得㩒定錢或者到時去街尾轉彎果度間7仔裡面有HSBC ATM☺️2. 佢地不設堂食㗎,所以大家要諗好去邊度開餐呀🍔3. 佢地冇提供到餐具,所以如果食嘅記得要消毒好對手先或者自備餐具啦🍴

💡溫馨提示:
2. 佢地不設堂食㗎,所以大家要諗好去邊度開餐呀🍔
波士頓龍蝦安格斯漢堡
有日係ig見到呢間新開既漢堡店🍔既廣告,大大隻啡菇🍄望落已夠吸引,再見到佢地有款龍蝦安格斯漢堡包🦞🐮係期間限定兼每日限量供應30個,苦等左幾日一到星期六即刻衝去紅磡幫襯🏃🏻‍♀️-漢堡店每日中午12點開始營業⏰,幫襯當日12點半去到有唔少客人係店旁等緊取餐,我張單已經係第38號,好彩最後順利買到想試既龍蝦漢堡🙉⚠️留意返漢堡店只做外賣🥡無堂食座位🪑,要有心理準備味道同質素多少會受到影響🙆🏻‍♀️-呢度既漢堡包🍔包體、配料到醬汁係逐樣收費,客人可以發揮創意自行配搭👩🏻‍🍳除左brioche同少有既bagel🥯之外,仲有為素食人士🥬提供全素麵包+純素芝士既選擇;而最特別係呢度居然照顧埋生酮飲食人士既需要,連生酮麵包同生酮蛋黃醬都有,算係坊間比較罕有既多元化漢堡店🍔******************************✨ 波士頓龍蝦安格斯漢堡🦞🍔 ($98)呢款漢堡由波士頓龍蝦尾🦞、車打芝士🧀、安格斯牛肉🐮、生菜絲🥬、松露蛋黃醬同brioche所組成,每條龍蝦尾🦞都係由漢堡店人手拆殼,算係誠意之作👐🏻龍蝦食落啖啖肉,不過始終一分錢一貨,龍蝦味唔太明顯,肉質亦唔夠爽口陣彈牙;至於塊漢堡扒係由漢

✨ 波士頓龍蝦安格斯漢堡🦞🍔 ($98)

龍蝦食落啖啖肉,不過始終一分錢一貨,龍蝦味唔太明顯,肉質亦唔夠爽口陣彈牙;至於塊漢堡扒係由漢堡店選用百分百安格斯牛肉自家製都幾厚身,不過食落無乜牛脂油香,肉質偏乾唔juicy,有d似食肉餅咁😥

比較失望既係brioche偏淋,上蓋無平時食開既鬆脆感亦無乜味道,有d似傳統麵包舖賣既餐包,只能依靠松露蛋黃醬既味道搭救🤦🏻‍♀️
✨燒烤菇🍄+蝦餅🦐、double車打芝士🧀、焦糖洋蔥🧅、松露蛋黃醬、生酮麵包漢堡🍔($79)
雖然係cheat day預左會瘋狂咁食野,不過都想留返d quota唔食咁多碳水🙈 生酮麵包最大好處係無糖無麩質夠晒低碳,但杏仁粉始終做唔到麵粉既麵筋效果,口感自然同正常麵包🍞唔同,店主係ig亦有詳細講解過兩者既分別💁🏻‍♂️
唔知係咪因為大啡菇🍄水分較多既關係,個生酮麵包一開始都靚靚仔仔幾實淨,食耐左就變到淋晒😂 雖然係咁,不過個人認為濕左既生酮麵包有d似pound cake既濕潤感,甚至乎好食過brioche🙈

另外想講下呢度既蝦餅🦐同樣係漢堡店自家製,新鮮炸起食落香口得黎又夠足料同彈牙,唯獨自己本身唔食開濃味就略嫌胡椒粉落得重手左,味道濃左少少🤏🏻

✨松露薯條🍟($38)
本來漢堡包可以加18蚊轉做套餐有汽水🥤同薯條水,但呢款松露薯條就只能單點,感覺唔太抵食🤔
取餐後第一時間係店旁打開盒薯條影相📸️,點知大部分薯條已經焗到淋左😕 店員見到咁既情況都有主動解釋返因為放左係度一段時間,所以都想係度提醒大家如果要買薯條就要有心理準備d薯條未等到食就已經變淋😂
呢份松露薯條既松露醬味道食落同漢堡包所用既松露蛋黃醬唔同,唔知係咪加左芥末醬/白醋,味道帶有d酸,松露味唔太突出,加上薯條凍左同淋左,其實唔太好食....🤦🏻‍♀️
👧🏻人均消費:$110
😋味道指數:3.5/5
💰抵食指數:3/5
🪑環境指數:2.5/5
💁🏻‍♀️服務指數:3/5
👍🏻再訪指數:3/5
📍Nomad Burger
地址:紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
⏰營業時間:12:00–21:00 (Mon–Sun)
25 分鐘 (外賣自取)
2020-09-28 489 瀏覽
🥰黃埔新開Burger小店.離遠已經見到長長人龍~·🍔波士頓龍蝦安格斯漢堡($98)好吸引🥰作為小店主打,原隻龍蝦漢堡每日限量30份~想食既最好早d去啊😋龍蝦啖啖肉,配上充滿洋蔥香的安格斯漢堡扒..食肉獸難以抗拒!漢堡內的松露醬比薯條的松露香氣稍遜.份量頗大,自己一個食哂會有膩感啊!同大食仔share剛好⋯必須要分享脂肪🥳分享快樂😛·🍟松露薯條($38)好大盒好抵食!不過小店無堂食,著實有點狼狽.薯條屬中型粗度..配上超濃郁松露沙律醬🥰好好味~停唔到口!·不得不提.呢度仲可以自製漢堡.包方面可以選擇brioche/bagel/keto/vegan!小店考慮埋素食人士/生酮飲食中既人士需要.好全面啊🙌🏼🥰·📍Nomad Burger紅磡德民街29號德民大廈地下F3號鋪
🥰黃埔新開Burger小店.離遠已經見到長長人龍~

📍Nomad Burger
紅磡德民街29號德民大廈地下F3號鋪