2022-11-11 1299 瀏覽
食物現在巳經唔同以前 差很遠無食一排差好遠 聽講好似差供應商錢 無找。轉曬d貨搞到不知所謂真係難食到一個點。。。。個收銀阿嬸又惡又遲鈍 無禮貌再後一星期大家都唔好幫襯 呢間野真係唔掂

食物現在巳經唔同以前 差很遠

真係難食到一個點。。。。

個收銀阿嬸又惡又遲鈍 無禮貌

再後一星期大家都唔好幫襯 呢間野真係唔掂

2022-10-12 1026 瀏覽
食過好多次,之前都覺得好好,但最近一兩次都唔太滿意,食啡菇拼牛肉,舊菇feel到細左,醬汁亦比少左,加$8既醬比得果少少,然後散叫個黑松露薯條比跟餐既大,我地就叫左散叫,之前都係用長方盒裝,今日變左方盒,份量明顯少左好多,咁你好味既話都算啦,但佢仲要極咸🤢點勁多醬都救唔番,兩個人兩個包加散叫黑松露薯條夾埋$170,之前咁樣叫兩個人都會勁飽,但佢個包細左,薯條少左,仲要食到最尾咸得滯食唔落,我地兩咸都唔係好飽☹️唔知轉左手定點呢,整體都好似差左好多,應該無下次了~
2022-09-20 821 瀏覽
係紅磡有間專門做漢堡外賣嘅餐廳🍔每次落完單都要等一段時間轉個頭先返黎攞外賣🤣 因為真係好多人食🤩而好鐘意食軟殼蟹嘅我 當然要試下有軟殼蟹🦀做餡料嘅漢堡🍔軟殼蟹蝦餅蟹皇醬漢堡材料好足🥰大大隻軟殼蟹🦀 仲大過個漢堡包少少🫣咬落口好香好脆😍 而且味道好濃好新鮮😋蝦餅🦐 又係一大塊 好厚肉☺️香脆可口 炸得好好👍🏽再配埋牛油果係底🥑 一脆一軟 形成左特別嘅口感🤩而且牛油果 令到咬落去炸物嘅時候冇咁油膩食落肚都冇咁易濟😉另外仲有啲芝士🧀 同埋椰菜絲所以一大啖咬落漢堡嘅時候 有好多層次感🥰
係紅磡有間專門做漢堡外賣嘅餐廳🍔

食落肚都冇咁易濟😉
另外仲有啲芝士🧀 同埋椰菜絲
所以一大啖咬落漢堡嘅時候 有好多層次感🥰
2022-09-19 564 瀏覽
果日去紅館睇show 之前,要食個快快嘅dinner 🤓一直bookmark 左呢間burger店,一直好想試佢個龍蝦堡🤓—1️⃣波斯頓龍蝦安格斯牛堡 $98 - 餐牌寫住原價$148,仲要冇服務冇座位,真係真係唔太捨得食🥲不過好彩 到order 果時先知原來優惠$98 👍🏻 首先個包熱辣辣 外賣咗5分鐘都仲夠熱👍🏻芝士&黑松露醬汁同成個包 超超超夾! 😍終於明白左點解咁多人推介呢間店👍🏻龍蝦係新鮮嘅 一啲都唔腥 feel到係佢令呢個包變左高級漢堡 不過其實好細舊🤣👍🏻牛肉偏薄唔鞋 算唔錯 不過唔算非常juicy(醬汁太濃唔記得咗有冇牛肉味)—2️⃣薯條 $18(連汽水)👍🏻驚喜地 好好味!好脆熱辣辣! 👍🏻有薯仔味! 🥔😵‍💫份量多番啲 就好了 (不枉我明明個包ready左好耐 仲要等佢炸薯條😂)— 整體來講真係覺得個漢堡的確非一般,的確啲醬汁係好夾個包,好驚喜🤩係值得一試🤩不過個價錢,仲要外賣同埋以黃埔嘅地段黎講🥲個人就覺得真係貴左少少🤏🏻如果冇特價$148,都可以食到有啲服務而且有高質牛肉嘅漢堡🙈

1️⃣波斯頓龍蝦安格斯牛堡 $98
👍🏻 首先個包熱辣辣 外賣咗5分鐘都仲夠熱

2️⃣薯條 $18(連汽水)
👍🏻驚喜地 好好味!好脆熱辣辣!
👍🏻有薯仔味! 🥔
😵‍💫份量多番啲 就好了
(不枉我明明個包ready左好耐 仲要等佢炸薯條😂)

2022-09-17 387 瀏覽
任何賣漢堡包薯條外賣的餐廳,如果唔俾茄汁, 間餐廳都只值0分。如果佢地本身唔諗住俾茄汁,最少都要有加唔加茄汁的選項。如何期待客人在無茄汁的情下享受薯條。絕對不尊重客人與薯條的行為。本人非常憤怒。
外賣送餐
位於紅磡轉角位既外賣漢堡店 提供diy自由配搭 可以按個人喜歡砌自己想要既burger~ 選擇好多 有雞 牛 豬 魚 蝦餅 大啡菇都有 試過叫雞牛大啡菇3樣都真係好食 揀完patty可以再配料 超滿足🤭 另外必需留意nomad不定時推出既期間限定款式 款款配搭都好吸引好特別的! · 🦞波士頓龍蝦安格斯牛肉松露漢堡 $98 (原價 $148)‼‼️️重點: 好好食 去食啦! 每日限定30個(。ì _ í。)呢個係我當初第一次食nomad既口味 fyi係糖廠街市集🤟🏻 嗰陣食完就入晒坑 因為真係好jeng! 首先 包用咗牛油漢堡brioche 與一般工廠包品不一樣 *好厚身* *超鬆軟*!! 外皮仲有少少脆口! 再以3:2比例切開 煎過後口感的確出色❤️‍🔥 味道方面包體亦好有牛油香氣;龍蝦有原隻一條 好粗身 肉質好彈牙好有咬口 重龍蝦味好鮮甜🥹;牛肉patty則以手打安格斯牛肉製成 重牛味! 有肉汁仲煎到微脆香口! 不過稍微偏薄 以及有少少散 覺得可以更加厚身同埋壓得實返啲🤫;醬汁係黑松露醬 濃郁松露香氣 龍蝦肉汁加松露 真係好l正 牛肉上面加咗塊芝士 半溶狀態 下面有羽衣甘藍唔係普通生菜

醬汁係黑松露醬 濃郁松露香氣 龍蝦肉汁加松露 真係好l正 牛肉上面加咗塊芝士 半溶狀態 下面有羽衣甘藍唔係普通生菜 成件事好match 絕對唔馬虎 整體好滿足同時唔膩

—————————————————————
😋 taste? 8.7/10
🥳 environment? 3/10 (因為好想有得堂食)
🤑 cp value? 8/10
🤩 revist? 9/10
—————————————————————
📍Nomad Burger
紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
薯條
2022-08-23 304 瀏覽
以前啱啱開張就好好食,自卑勤煙肉又脆又香口, 而家,啲煙肉林啤啤, 叫佢走醬,喺佢面前order,都唔識走,連續三次,想唔法PO都唔得,啲肉又明顯細咗,總之就覺得想搵快錢,冇晒心機做嘢,再唔改善,聽執笠!一年前,嗰陣時真係覺得好好食,而家啲肉根本就係有雪藏感覺, 同埋油淋淋。 細節位完全唔掂。

2022-07-12
9 分鐘 (外賣自取)
2022-07-20 499 瀏覽
Burger 從來唔會係我諗食嘢時既首選,加上係宅在家叫外賣會好影響漢堡層層分明、薯條既香脆感,更加唔敢抱太大期望。但凡事總有意外驚喜,當中今次以明太子薯條勁推必試。慢煮手撕豬雙層漢堡 $99手撕豬有單層/雙層/三層選擇,稱用上慢煮方法,果然咬落每絲肉既肉質軟嫩鮮味Juicy,唔想食太濃味既建議選擇呢款。麻辣軟殼多蝦餅漢堡 $178(套餐連薯條、汽水)大大隻軟殼蟹炸得酥脆、蝦餅夠彈牙、配上微微麻辣既蛋黃醬,配搭惹味,係香口濃味既好選擇。炸魚芝士他他漢堡 $118 (套餐連薯條、汽水)經典配搭炸魚+他他醬,微酸既味道中和左炸物+芝士既油膩。炸魚外層外賣黎到都同樣保持到脆口。明太子薯條 (套餐加錢$15)超驚喜既醬汁,睇相都見到醬汁佈滿左超多既明太子粒粒。粗大條薯條炸得香脆,沾上呢個醬汁咸鮮味十足,啖啖爆籽享受。平常唔太好薯條都忍唔住因為呢個醬一口接一口食。三重松露薯條 (套餐加錢$15)用上松露醬、白松露油、松露粉等做成既松露醬味同樣做得出色,薯條亦灑上松露粉,惹味十足,打開盒味道就撲鼻而來。

慢煮手撕豬雙層漢堡 $99
慢煮手撕豬雙層漢堡

麻辣軟殼多蝦餅漢堡 $178(套餐連薯條、汽水)
麻辣軟殼蟹蝦餅漢堡

炸魚芝士他他漢堡 $118 (套餐連薯條、汽水)
炸魚芝士他他漢堡

明太子薯條 (套餐加錢$15)
明太子薯條

三重松露薯條 (套餐加錢$15)
三重松露薯條

慢煮手撕豬雙層漢堡
麻辣軟殼蟹蝦餅漢堡
炸魚芝士他他漢堡
明太子薯條
三重松露薯條
2022-07-08 387 瀏覽
呢間漢堡包店 除咗生酮麵包特別之外🍔佢哋個原隻波士頓龍蝦安格斯松露漢堡都係超正😍每日限量供應!!大大舊龍蝦肉🦞再加埋牛肉漢堡扒🥩半溶嘅芝士🧀同松露醬🖤🤍味道層次感非常豐富
見網上咁多好評,(食完唔會再信所謂foodie寫既野🙃) 放假就特登揸車入去試吓,去到見有幾個人排隊,間舖好細,出面對滿雜物,衛生認真唔係幾好🫠睇個menu,本身覺得都幾平,但睇睇下就覺得有啲伏😓個包本身就得蛋黃醬同埋一塊菜,洋蔥蕃茄乜都無,加蕃茄竟然要$4😥不過佢既然個包setting係咁,我就試下乜都唔加,叫左個安格斯牛肉,$46。個店員態度真係一流,去到乜都唔問,淨係講一句$46,之後多謝/等一陣/笑容乜都無,唔休做咁。之後見到個包,我真係呆左,你態度唔好都算,$46個包你比啲咁既野我?個包核突到,仲要唔熱既,我起碼等左15分鐘以上,我就預左你係即刻整比我啦,點知等咁耐唔熱既真係接受唔到。大家睇相就知,乾到。啲蛋黃醬真係超市都買到個種味,好普通。唔明點解有咁多好評,唔會再去🙃

外賣自取
黃埔隱世漢堡店,必試生酮龍蝦漢堡!🔥原條龍蝦包,即炸軟殼蟹漢堡,顛覆你對快食店刻板印象🤓龍蝦松露安格斯漢堡轉生酮包 $148+10軟殼蟹蝦餅麻辣漢堡 $98炸雞翼(4隻) $28炸雞鎚(4隻) $28最推薦一定係龍蝦漢堡,😋龍蝦新鮮夠彈牙,去殼超大一件好厚料!加上手打安格斯牛肉,香濃惹味,🧀半融cheese配上牛肉,食肉獸大滿足!🦀軟殼蟹原只即炸,夾係中間已經好有氣勢,夠脆有口感,🦐更配上鹹香泰式醬同爽口蝦餅,一啖口感非常豐富!搭配有新意,而且非常足料,特別試下生酮麵包,🍞鬆軟質感加上少少豆渣口感,食落好香,第一次試都覺得好好味😘低調小店,高質burger值得一試!@nomad_burger 📍黃埔-#nataliefooddrestaurant

龍蝦松露安格斯漢堡轉生酮包 $148+10
軟殼蟹蝦餅麻辣漢堡 $98

炸雞翼(4隻) $28
炸雞鎚(4隻) $28

@nomad_burger
📍黃埔
#nataliefooddrestaurant
即買即上車食個包都係唔熱嘅個雞翼係咁嘅款同啲相差到咁兩個包加埋$190出面大把選擇一早落單第一張單就話要牛油果蓉一早又唔講入晒單之後先同我哋講話冇早知去對面嗰間食啦 你估得你一間咩嬲到第一次要想來寫評論冇都唔緊要 漢堡包唔熱嘅你話死唔死嗰度已經冇得坐㗎啦 拍低架車買完上車 路程超過1分鐘麥當勞買完餸外賣嚟都熱果佢真係想知佢用咩獨門秘方整呢個包大家有錢嘅 不妨可以試試佢
即買即上車食個包都係唔熱嘅
拍低架車買完上車 路程超過1分鐘
麥當勞買完餸外賣嚟都熱果佢
真係想知佢用咩獨門秘方整呢個包
大家有錢嘅 不妨可以試試佢

紅磡黃埔多用心小店就唔洗講喇上次行經遠遠就已經聞到好香煎牛同牛油香好變態咁試下用鼻搵下香味來源結果就搵到呢間burger 店哦!原來係nomad!! .相信大家最有印象係之前佢出過一款龍蝦安格斯burger, 原隻起肉龍蝦加果塊厚厚既牛肉,真係不得了!不過呢度其實有好多款可以自己組合,由包款,主菜,side topping到醬汁都有得揀太多款都好吸引同老公一人一款就可以試多啲味__________________________🔹double 安格斯牛肉burger $58+車打芝士 $5+蕃茄 $4+煙肉 $5+焦糖洋蔥 $8+松露蛋黃醬 $8(default唔加錢都有蛋黃醬)👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ⭕️可以加$10轉生酮包!!講到煎牛咁香,梗係要叫返個,仲要double 安格斯😛😈😈仲加埋車打芝士,蕃茄,焦糖洋蔥🧅做topping, 醬汁就要咗松露蛋黃醬.Burger係即叫即整,一路喺舖頭外邊等,一路聞到好香,流晒口水.打開包裝盒,個包超足料,除左原本叫既配料,佢每個包跟機都會送羽衣甘藍🥬俾你感覺好似高級左😂同埋有返啲清脆口感.安格斯牛好厚身同大
紅磡黃埔多用心小店就唔洗講喇
上次行經遠遠就已經聞到好香煎牛同牛油香
好變態咁試下用鼻搵下香味來源
結果就搵到呢間burger 店
哦!原來係nomad!!

真係不得了!

不過呢度其實有好多款可以自己組合,
由包款,主菜,side topping到醬汁都有得揀
太多款都好吸引
同老公一人一款就可以試多啲味
__________________________
🔹double 安格斯牛肉burger $58

+車打芝士 $5
+蕃茄 $4
+煙肉 $5
+焦糖洋蔥 $8
+松露蛋黃醬 $8(default唔加錢都有蛋黃醬)
👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ⭕️可以加$10轉生酮包!!
Burger係即叫即整,
一路喺舖頭外邊等,一路聞到好香,流晒口水
打開包裝盒,個包超足料,除左原本叫既配料,
佢每個包跟機都會送羽衣甘藍🥬俾你
感覺好似高級左😂同埋有返啲清脆口感
安格斯牛好厚身同大塊,仲大過個包😝
牛肉煎到有微微燶脆咁
同芝士同松露醬超match
加埋有啲甜絲絲既焦糖洋蔥,甜味令啲咸味更有層次,更加正😍
成件事勁滿足

🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ⭕️可以轉生酮包
蝦堡一樣揀咗好香牛油味嘅麵包
值得一講嘅係佢嘅麵包真係幾鬆軟
好脹卜卜,撳落去會回彈嗰種😆

蝦餅食得出係自家製,手打蝦膠再拎去炸既
食到粒粒蝦肉,幾彈牙下
調味係有少少重手,咸左啲,不過配埋蕃茄同菜一齊食,我又覺得岩岩好!
🔹三重松露薯條+汽水 $28(跟餐)

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
薯仔迷同松露迷必點!
松露同薯仔夾就唔使講啦
除左點松露蛋黃醬,薯條上面都撒滿咗松露粉
薯條係用咗粗薯,炸到外皮微脆,
但咬開食到滿滿既幼滑薯蓉,超正
2022-05-11 171 瀏覽
我最喜歡食小店今次食嘅係黃埔嘅 @nomad_burger好好味有驚喜😍之前聽過朋友推介過,今次終於第一次波士頓龍蝦安格斯漢堡原隻起左嘅龍蝦真係啖啖肉新鮮彈牙鮮味十足龍蝦同安格斯分量十足,加咗黑松露蛋黃醬,味道真係濃郁好味安格斯漢堡牛肉嫩滑多汁我仲加咗牛油果醬同芝士,全部都係我最愛口感豐富層次又再昇華左炸雞翼超級香口脆卜卜外脆內嫩仲好大隻添@nomad_burger 地址:Nomad Burger (德民大廈) (紅磡)紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
我最喜歡食小店
今次食嘅係黃埔嘅 @nomad_burger
好好味有驚喜😍之前聽過朋友推介過,今次終於第一次

波士頓龍蝦安格斯漢堡

原隻起左嘅龍蝦真係啖啖肉
新鮮彈牙鮮味十足
龍蝦同安格斯分量十足,加咗黑松露蛋黃醬,味道真係濃郁好味

安格斯漢堡

牛肉嫩滑多汁
我仲加咗牛油果醬同芝士,全部都係我最愛
口感豐富層次又再昇華左

炸雞

超級香口脆卜卜
外脆內嫩仲好大隻添

@nomad_burger
地址:Nomad Burger (德民大廈) (紅磡)
紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
2022-05-09 138 瀏覽
接咗仔仔放學,問佢想食咩做lunch?! 佢話好想burger 🍔🍟即時諗到屋企附近有間burger好正,就去食呢間啦~《Nomad Burger》!🔹包:分咗4款唔同嘅包比你揀!1️⃣牛油漢堡2️⃣生酮麵包3️⃣比高🥯4️⃣全素麵包🔹醬&Topping:都有6款我哋揀咗~🍔蝦餅配牛油漢堡 同蕃茄、pickle、焦糖洋蔥🧅配照燒汁🍔吉列豬配牛油漢堡同double cheese&松露蛋黃醬🌟再加一份薯條🍟同一份炸雞翼(4隻)個蝦餅漢堡係其中受歡迎嘅burger之一!又真係好好食喎,蝦餅好香又夠juicy ! 我平時食唔晒一個burger ,但我竟然成晒全個包!另外我欣賞佢嘅焦糖洋蔥,啲汁好好味!配埋啲配料,好有口感!!仔仔嘅吉列豬漢堡,脆卜卜加佢最喜愛嘅芝士,佢嘅精粹係個黑松露醬,係仔仔近期嘅首選醬汁👍🏻👍🏻店員同我哋講雞翼都係受歡迎架,所以我哋都唔執輸叫咗一份試下!係真係唔錯喎,拎到番屋企都仲好juicy ! 不錯👍🏻不錯👌🏻仔仔話下次又要再嚟過食burger🍔🍔咁話!

🔹包:分咗4款唔同嘅包比你揀!
1️⃣牛油漢堡
2️⃣生酮麵包
3️⃣比高🥯
4️⃣全素麵包

🔹醬&Topping:都有6款

我哋揀咗~
🍔蝦餅配牛油漢堡[本來想要bagel,但賣晒] 同蕃茄、pickle、焦糖洋蔥🧅配照燒汁
🍔吉列豬配牛油漢堡同double cheese&松露蛋黃醬
🌟再加一份薯條🍟同一份炸雞翼(4隻)

仔仔話下次又要再嚟過食burger🍔🍔咁話!