招聘中
$17,500-$19,000
$16,500-$17,000
$17,000+
月薪
餐廳: NOC Coffee Co.
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-26 273 瀏覽
NOC coffee很近地鐵站,西營盤B3出口一條街,很容易揾到除左coffee 仲有甜點 all day breakfast 意大利飯 漢堡 等等今次叫咗all day breakfast (hkd148), 可以揀炒蛋/太陽蛋/水煮蛋。煙肉同埋香腸幾好味,薯餅很特別,係很軟嘅土豆泥,裏面有西蘭花碎。牛肉沙拉都好大份 很健康今次未試呢間coffee嘅飲品,有d貴,感興趣可以refer下附上餐牌內在環境樸素灰色風 有好多hku嘅同學喺呢度溫書係學習加埋食嘢嘅chill地方總體環境5/5食物4/5價格3/5 偏貴 人均100-200 仲有+10%服務費

,薯餅很特別,係很軟嘅土豆泥,裏面有西蘭花碎。
all day breakfast

食物4/5
價格3/5 偏貴 人均100-200 仲有+10%服務費

all day breakfast
2024-01-28 622 瀏覽
Pan-fried beef (medium) cobb bowl ($148)其實嚟親NOC都會struggle食salmon toast定呢個cobb bowl🥹呢道嘅salmon toast勁多salmon但cobb bowl又比較特別啲 唔係間間都有🫶🏻所以最後決定食cobb bowl😉熟我嘅人都知我夏天好中意食poke bowl👀但我想話呢個bowl絕對出色過poke bowl🥹🫶🏻食呢啲其實最重要係啲料新唔新鮮🫣而呢道所有料都係最fresh最fresh的 牛油果同無花果好甜個菜又唔會苦/ dr🥰佢話dressing係honey and thyme 少少帶甜得嚟其實有好健康!!! 好啦 牛肉唔洗講一定係加分💯食得出係高汁牛肉(唔係個啲早餐食到個啲薄到成塊紙冇牛味嘅牛肉🤣)不過美中不足係我嗌medium嚟講 佢就熟咗啲啲🤪我中意食留哂血嘅肉 口感會冧啲同juicy啲🧛🏻‍♀️😈ok last but not least水波蛋加1000分😂😂真心一篤落去啲蛋汁就漏出嚟 好jengggg🥹我真係200分推薦大家食呢個bowl 增肌減脂嘅人士都好啱架🥰😆.Seared Scallop

Seared Scallop Tagliolini ($148)
嫌cobb bowl食唔飽 呢道最好嘅係有得揀burger/ pasta!!😗真係男女都適合嚟🤣🤣🤣偷試咗同伴一條食 嘻 個汁幾好食🤤最重要係試一條都食得出佢嘅意粉係手工製嘅感覺 好qq嘅口感😆帶子又大大粒煎到金黃色咁🤤🤩

Cappuccino & Matcha Latte ($45/1)
唔想比太多comment 我成日嚟翻桌就知質素真係唔會差😝自問對咖啡要求高👻👻口味偏nutty 奶都打得好滑 拉花必須要有啦😽

星期六日經過都幾多人😵建議大家平日嚟就可以坐耐啲同舒服啲😼我以前都好中意嚟坐成日wfh🥸😜
香港的連鎖咖啡店界別裡面NOC也是一家很受大家歡迎的咖啡店最近就到訪位於西營盤的分店擁有落地大玻璃、空間感十足窗邊位置可以看到德輔道西的熙來攘往❤️‣ Matcha Latte ($50)賣相不錯,拉花挺好看的不過抹茶味道偏淡,不是很突出幸好喝起來口感挺滑的整體覺得是正常發揮~‣ Dirty ($42)這杯Dirty是採用House Blend No.18咖啡豆賣相一般,份由很明顯的分層感覺喝起來感覺是中度烘焙屬於fruity和nutty之間咖啡味道濃郁,可惜不算香整體感覺普通~‣ Egg Tart ($14)這個蛋撻經過稍微加熱過所以上桌的時候是微溫蛋漿的雞蛋味濃郁蛋撻外皮也是脆脆的感覺不錯🫶🏻💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳環境挺舒服的樓底很高、光線充足同場也有不少人在工作也有不少人在聊天所以環境不算很安靜勝在有洗手間至於食物性價比就普通吧🧐如果單純找個工作/溫習的Cafe這裡也是一個可以考慮的地方💰Total: $116.6 ($58.3pp 已包括10%服務費)📍NOC Roastery Store西環西營盤德輔道西321號瑧璈地下4號舖全港多間分店🫶🏻
香港的連鎖咖啡店界別裡面
NOC也是一家很受大家歡迎的咖啡店
最近就到訪位於西營盤的分店
擁有落地大玻璃、空間感十足
窗邊位置可以看到德輔道西的熙來攘往❤️

‣ Matcha Latte ($50)
賣相不錯,拉花挺好看的
不過抹茶味道偏淡,不是很突出
幸好喝起來口感挺滑的
整體覺得是正常發揮~

‣ Dirty ($42)
賣相一般,份由很明顯的分層感覺
喝起來感覺是中度烘焙
屬於fruity和nutty之間
咖啡味道濃郁,可惜不算香
整體感覺普通~

‣ Egg Tart ($14)
這個蛋撻經過稍微加熱過

這裡也是一個可以考慮的地方

📍NOC Roastery Store
西環西營盤德輔道西321號瑧璈地下4號舖
全港多間分店🫶🏻

鐘意去𝓒𝓪𝓯𝓮嘅人☕,點會冇去過𝑵𝑶𝑪,今次又再去過,果然食物質素一如既往咁好。不過假日就太多人,比較繁忙。𝗔𝗻𝗴𝘂𝘀 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 ($𝟭𝟮𝟴)🍔🫶好似好少人會去𝑵𝑶𝑪食𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓,佢地𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓同樣出色,安格斯牛肉有帶濃厚牛肉味🥩,仲有濃郁的烤肉香氣。搭配芝士🧀、雜錦沙律菜🥗、醃紅洋蔥和火箭菜,最特別有無花果及牛油果醬,增添口感的層次及清新風味。整個漢堡組合🍔,既滿足了肉食愛好者對肉質的追求✨,又能感受多層次、不同配料的融合,大家去𝑵𝑶𝑪都可以試試𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓🤩!不過好可惜香港地少人多🥲,店鋪空間有限,冇得坐住chill傾計🫠,都怕阻人做生意,食完就快快走人嚕😉🏰NOC Coffee Co.西環西營盤德輔道西321號瑧璈地下4號舖
鐘意去𝓒𝓪𝓯𝓮嘅人☕,

點會冇去過𝑵𝑶𝑪,
今次又再去過,

果然食物質素一如既往咁好。

不過假日就太多人,比較繁忙。

𝗔𝗻𝗴𝘂𝘀 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 ($𝟭𝟮𝟴)🍔🫶
好似好少人會去𝑵𝑶𝑪食𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓,

佢地𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓同樣出色,

安格斯牛肉有帶濃厚牛肉味🥩,

仲有濃郁的烤肉香氣。

搭配芝士🧀、雜錦沙律菜🥗、醃紅洋蔥和火箭菜,

最特別有無花果及牛油果醬,

增添口感的層次及清新風味。

整個漢堡組合🍔,

既滿足了肉食愛好者對肉質的追求✨,
又能感受多層次、不同配料的融合,
大家去𝑵𝑶𝑪都可以試試𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓🤩!

不過好可惜香港地少人多🥲,

店鋪空間有限,

冇得坐住chill傾計🫠,

都怕阻人做生意,

食完就快快走人嚕😉

🏰NOC Coffee Co.

西環西營盤德輔道西321號瑧璈地下4號舖
2023-11-11
2023-08-25 1352 瀏覽
行完山頂一圈,順路落去香港大學站附近搵食。電車路附近搵了一間cafe, 呢間咖啡店係好多區都有分店。剛好時間尚早,人流不太多,非常舒服。天氣炎熱,胃口不佳,於是乎點了一個牛油果配酸種麵包。賣相不錯啊!高底擺放有心思。酸種麵包邊位脆口,內裡軟熟。好味。友人點了什苺乳酪,非常健康之選。各式什苺好新鮮,見到都想食。Cappuccino, 咖啡是必選的,咖啡豆自家炒製,品質高。好飲。
酸種麵包邊位脆口,內裡軟熟。好味。

2023-08-23
2023-08-10 919 瀏覽
前2日老公來搵我食晏點知公司太忙搞到遲左先出去食野因為都已經有啲晏,又唔想食太飽所以去左成日路經既個間cafe 地方好大好舒服、岩曬中間時間來個快叉叫左個 NOC Benedict 可以揀Bacon 或者 Smoked Salmon 我就揀左 Bacon 老公揀左 Smoked Salmon 有得 2樣都試曬🤗🤗煙肉煎過下,好Juicy ,唔會乾爭爭咁,好味😋煙三文魚,好新鮮,都好好味😋同老公各叫左杯咖啡(忘記影相) 叉足電後天再去開工 🤗
前2日老公來搵我食晏
點知公司太忙搞到遲左先出去食野
因為都已經有啲晏,又唔想食太飽
所以去左成日路經既個間cafe

地方好大好舒服、岩曬中間時間來個快叉

我就揀左 Bacon 老公揀左 Smoked Salmon
有得 2樣都試曬🤗🤗

煙肉煎過下,好Juicy ,唔會乾爭爭咁,好味😋
煙三文魚,好新鮮,都好好味😋

同老公各叫左杯咖啡(忘記影相)
叉足電後天再去開工 🤗
2023-08-10 583 瀏覽
今晚想同朋友食完下午茶,之後飲杯咖啡,就揀咗呢一間大型連鎖嘅咖啡店Noc. 今日我就揀咗一杯latte, 佢嘅拉花嚟講其實都算幾靚,每一次都唔會令到我失望,忍唔住拎電話即刻出去打卡 另外就見到隔籬枱都有叫到佢toast, 就叫左一份試吓,我哋要咗smoked salmon做toppings! 估唔到都有喜出望外嘅感覺,三文魚嘅份量都非常多,而且食落去都幾好食,價錢嚟講又唔算太貴,我哋兩個人share做下午茶,都係除返開,每人唔使$80,呢個價錢都非常合理,而且對得住佢嘅食物質素
2023-08-01 631 瀏覽
亞洲top 50 best cafe+香港區no.1嘅NOC coffee絕對係人氣網紅cafe,裝修走簡潔文青風,環境舒適,咖啡同食物都非常high quality。招牌Cobb Bowl (pan-fried beef 148$) - 彩虹沙律有avocado, pumpkin, figs, cherry tomatoes, poached egg,配honey and thyme dressing同sourdough toast,非常清新同滿足。Golden Sando (74$) - 金黃芝士三文治,內有scrambled eggs, smashed avocado, cheese, brioche,麵包咸香鬆脆,加埋軟滑炒蛋,正。

2023-05-29 1164 瀏覽
有日去完中環街市,坐架叮叮🚋就諗住過來chill 下,café 環境非常大同舒適,等左一陣就有位喇。同男朋友叫左兩杯咖啡同一件cake,可以坐90mins。⏳White ($45) ☕️ 男朋友叫,佢一向係fans,因為佢中意有奶嘅咖啡Dirty ($40) ☕️ 其實第一次飲Dirty,又凍又熱ge感覺,熱Espresso與冷牛奶的雙重口感。Cake 🍰 呢個cake 次之來都叫,軟身質地口感唔錯。因為佢好多分店,就腳就會嚟🤣

White ($45) ☕️
男朋友叫,佢一向係fans,因為佢中意有奶嘅咖啡

Dirty ($40) ☕️

Cake 🍰
呢個cake 次之來都叫,軟身質地口感唔錯。

因為佢好多分店,就腳就會嚟🤣
2023-03-19 1212 瀏覽
在西環吃完飯,就去附近的人氣咖啡店打卡。📍位置:近西營盤站 B3 出口, 由vie won won步行到此約10分鐘。🏠環境:門面是黑色框的落地玻璃窗,近門口的右邊是擺放烘焙咖啡機和豆,將最靚的景觀留給了機器和貨品,有點浪費了,而左邊是長方形白色咖啡枱,中庭是大長枱,窗邊有二人枱和吧,只是在枱與枱之間佈置了仙人掌🌵,就沒了,極簡工業風,但仍吸引大量客人!🤵🏻服務:到白色櫃位點單,會有職員送上餐飲。🍵Matcha 🧊Iced $50☺️朋友請喝,但真心感到性價比低😂,標價頗高😒,份量是挺大杯,冰🧊也大塊,抹茶不苦澀而順滑😗,茶味濃於奶,挺好喝😌!

在西環吃完飯,就去附近的人氣咖啡店打卡。

🏠環境:門面是黑色框的落地玻璃窗,
而左邊是長方形白色咖啡枱,
中庭是
大長枱,

🤵🏻服務:到白色櫃位點單,會有職員送上餐飲。

🍵Matcha 🧊Iced $50

2023-03-16
2023-03-12 863 瀏覽
餐廳用QR code落單很方便,但麵包類食品就要去counter 點選,同朋友簡單想試Egg Tart有蛋香味 外層鬆脆底有少少硬,但未算有太特別驚喜,另外一款草莓酥皮香甜鬆脆配咖啡都不錯
,但未算有太特別驚喜,另外一款草莓酥皮香甜鬆脆配咖啡都不錯
2023-03-11
2023-02-12 954 瀏覽
NOC的全寫是Not Only Coffee。NOC行既係走簡約路線,店內光線充足純白色裝修🏢,好岩網紅嚟打卡📸/ 文青黎打躉,慢慢嘆個咖啡☕️食個Brunch Weekend 超舒服。😊🌟All Day Breakfast 🌤賣相比較西式既All day Breakfast 同時比起一般Cafe 高質不少,不過份量係大碟既,有大啡菇🍄、蘆筍、櫻桃番茄🍅、香腸、煙肉🥓、牛油果蓉🥑麵包、薯餅、太陽蛋🥚🍳有兩隻 👍🏻 薯餅🥔超級好食,高質既全日早餐。💕太陽蛋🍳嫩滑煙肉🥓香脆但唔會油淋淋🍳 同時蔬菜🥬,例如大啡菇🍄番茄仔🍅都有烤過的香氣🔥唔會好頹一陣草青味,食完之後都比想像中飽。🌟Cappuccino ☕️咖啡味道香濃,奶泡🥛打得好滑,拉花都好完整,好出色。NOC的咖啡☕️一直都有不少朋友推薦,果然沒有失望
NOC的全寫是Not Only Coffee。

🌟All Day Breakfast 🌤

🌟Cappuccino ☕️
咖啡味道香濃,奶泡🥛打得好滑,拉花都好完整,好出色。

NOC的咖啡☕️一直都有不少朋友推薦,果然沒有失望

2022-12-08 1161 瀏覽
NOC COFFEE CO.的工業風café,我帶手提電腦去cafe吃,好多人自己帶手提電腦💻去這間cafe。環境好乾淨又舒適的空間,餐廳入面有兩個廁所好方便,廁所好乾淨。這次cafe的食物一般不算太差,還有我朋友和我說她飲Ice white coffee 的杯入面有小蒼蠅🪰 ,之後我問了cafe of staff 要求換杯,cafe of staff話可以換杯同樣的ice coffee 。☕️我朋友好無奈又失望見到ice white coffee 原杯換了新杯的coffee 。。。。
All  day  breakfast
Ice white  coffee  ,tomato  扁意粉
Flat  white
All  day  breakfast
Flat  white
2022-11-21 2351 瀏覽
3訪ℕ𝕆ℂ😹今次係西營盤!原來得紅磡分店先有sᴘᴀʀᴋʟɪɴɢ ᴡᴀᴛᴇʀ同唔係間間可以ǫʀ ᴄᴏᴅᴇ落單又係食早餐😋比我更選擇困難症的男友望完ᴍᴇɴᴜ後 都係依我的✌🏻 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 𝐌𝐚𝐥𝐭𝐨𝐬𝐞 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐁𝐨𝐰𝐥 $𝟏𝟑𝟖 ✿ 𝐌𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐘𝐨𝐠𝐮𝐫𝐭 $𝟖𝟖 ✿ 𝐆𝐨𝐥𝐝𝐞𝐧 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐨 $𝟕𝟖 ✿ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 $𝟓𝟎 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 感覺雞肉沙律🥗比牛肉沙律賣相&雞肉分量方面都遜色下次都係食返ʙᴇᴇғ ʙᴏᴡʟ!雞蛋三文治用上軟綿綿的厚麵包 上面鋪滿香濃芝士🧀+炒蛋 💯組合 乳酪都好吃 好似試極 都未試晒然後每次都ᴇɴᴄᴏʀᴇ沙律🤣 食到做埋會員 但係佢個網經常ʟᴏᴀᴅ唔到 $1=1分我哋食咗幾次ᴅ分唔齊個ᴍᴇᴍʙᴇʀsʜɪᴘ sʏsᴛᴇᴍ有待改善😅我要草分繼續食呀‼️ Follow my instagram 📍tr.eatday
3訪ℕ𝕆ℂ😹今次係西營盤!
原來得紅磡分店先有sᴘᴀʀᴋʟɪɴɢ ᴡᴀᴛᴇʀ

✿ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 $𝟓𝟎

· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

感覺雞肉沙律🥗比牛肉沙律
賣相&雞肉分量方面都遜色
下次都係食返ʙᴇᴇғ ʙᴏᴡʟ!
雞蛋三文治用上軟綿綿的

𝐌𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐘𝐨𝐠𝐮𝐫𝐭
2022-08-07
早餐
2022-11-17 739 瀏覽
西環的NOC coffee的環境、食物都令人滿意。Weekend 1點多來到還未滿座,店內裝修簡約舒適。😋BEEF COBB BOWL 🐮🥗 $138beef tenderloin | poached egg | avocado |pumpkin | fig | cherry tomatoes | mixed greens |homemade honey and thyme dressing食材新鮮,營養價值高,賣相吸引❤️‍🔥牛油果🥑和南瓜🎃飽肚不油膩無花果清甜可口~牛肉是暖的,肉汁滿滿,肉面有少少炭燒的感覺。Keep fit不想吃太多碳水化合物,這是不錯的選擇。🈵️足😋😋All day breakfast $148 (炒蛋/太陽蛋/水煮蛋(可選擇)、烤菇、沙律菜、煙肉、香腸、車厘茄、薯餅、露筍、牛油果)炒蛋🍳滑嫩、薯餅香滑鬆軟咬落去好有口感、煙肉🥓硬和肥膩不咸、菇🍄多汁美味。😋Pink Lemonade 🍋🍹$50Grapefruit lemonade微甜度,冰涼透心。😋Dirty ☕$40口感柔滑,味道中規中矩。😋Egg tart $18味道唔太甜,酥皮唔太油膩,好香牛油🧈味。

😋BEEF COBB BOWL 🐮🥗 $138
食材新鮮,營養價值高,賣相吸引❤️‍🔥
牛油果🥑和南瓜🎃飽肚不油膩
無花果清甜可口~
牛肉是暖的,肉汁滿滿,肉面有少少炭燒的感覺。

😋All day breakfast $148

😋Pink Lemonade 🍋🍹$50
Grapefruit lemonade微甜度,冰涼透心。

😋Dirty ☕$40
口感柔滑,味道中規中矩。

😋Egg tart $18
味道唔太甜,酥皮唔太油膩,好香牛油🧈味。