餐廳: noc (翩匯坊)
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
今個周末,響澳南食完個唔錯嘅中餐,口痕痕想食甜品,飲番杯啡chill下🥸,見到依間之前排晒長龍嘅cafe,又係諗都冇諗睇都冇睇就衝左入去。間鋪都幾大,樓底幾高,幾闊落,冇乜壓迫感。一坐低,scan完佢QR code入單,點解冇甜品嘅?!好彩,原來啲甜品係自己出去counter 買單。我同Mcdull兩隻🐽叫咗三件甜品,一杯啡:唔係太識中文,分別係Dirty、Grape Danish、Caramel & Almond Croffle 同埋Egg Tart。Well,Not bad。Dirty - 我差唔多每日都一杯dry啡,其實我咩啡都飲,接受能力都幾大,飲依杯「污糟」嘅感覺唔錯,冷同熱嘅感覺交替,好特別,啡味好濃,但冇乜酸味。其實我都唔係太識飲,可能係出面飲嘅都差唔多,但一定一定好飲過康城商場入面間Interval🤷‍♂️Grape Danish -粒提子幾好食👋Caramel & Almond Croffle -個質地似食面包,麻麻地👋egg tart -幾好食喎,夠甜,酥皮夠鬆👍太耐冇同Mcdull去依啲文青cafe,想當年讀大學期間日日唔知為乜成日都去cafe流連,眨眨眼咁就十年。

間鋪都幾大,樓底幾高,幾闊落,冇乜壓迫感。

我同Mcdull兩隻🐽叫咗三件甜品,一杯啡:

Well,Not bad。

Dirty -

Grape Danish -
粒提子幾好食👋

Caramel & Almond Croffle -
個質地似食面包,麻麻地👋

egg tart -
幾好食喎,夠甜,酥皮夠鬆👍

太耐冇同Mcdull去依啲文青cafe,想當年讀大學期間日日唔知為乜成日都去cafe流連,眨眨眼咁就十年。其實我地都文青過,只是當時已惘然。

Mcmug綜合評分:7/10,杯啡幾好飲,蛋撻幾好食,唔洗排隊嘅可以再一試,要排隊就👋
Mcdull綜合評分:5/10
2021-08-27 313 瀏覽
🌎NOC Coffee Co. (將軍澳)雖然呢間餐廳開左一段時間 但依然keep 住客源滾滾 我地輪候一陣先入得去 裝修以白色為主 而且採用透光度高嘅落地玻璃 感覺寬躺 光線十足 Buddha Shot$118嘩!顏色好鮮艷 好靚呀 分量十足 下午茶兩人食都夠曬 好鐘意食鷹嘴豆 食落去唔算諗 而且有香辣味 好正 仲有好健康既藜麥 真係夠曬諗 食落去唔會癡牙 新鮮無花果好清甜 整體唔錯Egg tart$18 蛋撻皮厚左啲,而且吾夠脆身,但係蛋漿吾會太甜,可惜吾夠熱。Latte $40 Iced White $45 咖啡味可以再香濃d,飲落有少少苦澀味,咖啡質素都算可以接受💵人均消費:100✨環境及衛生:8.5/10🙋🏻‍♀️推介指數:8.1/10📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下1A號舖

🌎NOC Coffee Co. (將軍澳)

Buddha Shot$118

💵人均消費:100
✨環境及衛生:8.5/10
🙋🏻‍♀️推介指數:8.1/10

2021-08-22 303 瀏覽
🇭🇰NOC Coffee Co.·我地個日去將軍澳海邊玩wakesurf 之後玩完超肚餓 經過呢間聞到佢D pastries超香 就決定買D黎食下🤤🤤佢6點打後$40任揀3件 平左好多 開心🥳·egg tart $18 l ham & cheese croissant $28佢個蛋撻我自己覺得幾好味 佢係好似一個杯仔咁 所以超多蛋漿 而且佢面頭都好焦糖 好味🤤唯一係佢擺耐左個酥皮唔係太脆 而且因為佢要整到杯型咁 所以個酥皮厚身少少🤭🤭之後佢個芝士火腿牛角包超大個 不過呢個攤凍左食就一般般 因為佢個牛角包變韌左 可能焗翻熱會好食D😂·#rbyeat#rbycafe#rby將軍澳 #rby天后 #rby灣仔 #rby銅鑼灣 #rby西環 #rby紅磡·📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下1A號舖📍天后水星街23號地舖📍灣仔大王東街2-4號地下3A號舖📍銅鑼灣新寧道1號利園三期地下G23號舖📍西環西營盤德輔道西321號瑧璈地下4號舖📍紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下G42號舖
🇭🇰NOC Coffee Co.
egg  tart
#rbyeat
#rbycafe
📍天后水星街23號地舖
📍灣仔大王東街2-4號地下3A號舖
📍銅鑼灣新寧道1號利園三期地下G23號舖
📍西環西營盤德輔道西321號瑧璈地下4號舖
📍紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下G42號舖
5 分鐘 (堂食)
egg  tart
2021-08-17 258 瀏覽
鍾意食牛油果嘅朋友千祈唔好錯過呢一間NOC林林總總嘅牛油果🥑美食盡在眼前😋今日帶姪仔返學路經呢間白色型格又簡約及好多🌿嘅咖啡店感覺好醒神就即刻入去試一試個早餐先😚果然無令我失望😆本身鍾意食牛油果嘅我就因為呢間咖啡店多元化令我更加❤️上🥑我叫咗Smoked Salmon Benedict $128及一個綠悠悠嘅 Acai Yogurt Parfait $78兩者我都好鍾意👍🏼牛油果乳酪我都係第一次食睇見咁靚而且食落去好清新😍有種為自己身體注入營養嘅感覺🔋而煙三文魚Benedict切開蛋汁流晒入🥑,火煎菜及煙三文魚到真係口感豐富值得推介😋今日真係Good morning🥰
Smoked  Salmon  Benedict
2021-08-13
$100 (早餐)
Smoked  Salmon  Benedict
  • Smoked  salmon  benedict
2021-08-17 225 瀏覽
返工好攰,有時候真係需要一啲me time wind down 下😥終於等到將軍澳嘅NOC過左要排隊嘅熱潮,就去朝聖下!同其他分店一樣,環境寛敞,以白色為主題色,成個氛圍好chill,好適合一個人靜靜的呷呷咖啡☕️,享受me time!☕️Iced Mocha $45評分: 🌕🌕🌕🌕🌑朱古力味50%,咖啡味50%,飲一啖,首先有朱古力味,再有咖啡aftertaste,好飲!對比我之前介紹過CU Paper & Coffee嘅Iced Mocha, 我比較鍾意Paper & Coffee, 因為佢哋味道係咖啡味70%,朱古力味30%,個人口味比較鍾意咖啡味重啲。🍩 Raspberry Danish $28評分:🌕🌕🌕🌗🌑Danish唔夠香脆,有啲韌,但係有custard(吉士醬)加Raspberry配合,overall okay~你地試過NOC邊款?有無咩recommendations? 係下面comment share下🥰

☕️Iced Mocha $45
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🍩 Raspberry Danish $28
評分:🌕🌕🌕🌗🌑

2021-08-11 340 瀏覽
🏋🏻‍♀️Beef cobb bowl ($138)呢個沙律好味又有營養! 水波蛋有流心,無花果夠fresh夠清甜😋加埋少少南瓜夠晒飽肚🤪可惜牛肉有少少韌🥲🏋️Cranberry scone ($20)NOC嘅pastries都係自家製🥰Scone牛油味好濃,質感鬆化得黎帶微濕,配上酸酸地嘅紅莓乾做到甜而不膩😛 如果reheat多少少就更好!🏋🏻‍♀️Flat white ($40) / Iced white ($45)NOC 有自家烘焙嘅咖啡豆,鍾意嘅話仲可以買完叫佢哋即場磨豆,返屋企慢慢品嚐😋
🏋🏻‍♀️Beef cobb bowl ($138)

🏋️Cranberry scone ($20)

2021-08-10 194 瀏覽
長期有人排隊嘅Cafe,咖啡幾好飲,嘢食都好食,食咗個Egg benedict 👍,用牛油果醬代替左荷蘭醬,健康咗(好似係)單買來講都幾貴,但係可以套餐嚟買咖啡加食物130左右,可以接受,地方好舒服,每張枱都隔得幾遠下,服務態度亦都好好 🥰

2021-08-09 181 瀏覽
聽聞呢度個蛋撻口碑不錯專登入黎試吓首先下午3:xx 既時間都見到門口人龍不斷外賣既我直接入內選購$18 一個蛋撻其實唔平⋯⋯不過佢係呢啲coffee shop 度賣價錢算係咁佢層酥皮係幾脆既不過我覺得蛋漿略嫌少左啲同埋…重點佢係凍嫁我都係鍾意啲平民$3..$4 既餅皮蛋撻新鮮出爐熱辣辣已經好好食😋😋😋如果為咗個蛋撻可以唔使入嚟食啦約咗朋友傾吓計都可以係度坐下嘅室內環境光線充足,舒服過Starbxxk 🍂
聽聞呢度個蛋撻口碑不錯
我都係鍾意啲平民$3..$4 既餅皮蛋撻
新鮮出爐熱辣辣已經好好食😋😋😋
如果為咗個蛋撻可以唔使入嚟食啦
約咗朋友傾吓計都可以係度坐下嘅
室內環境光線充足,舒服過Starbxxk 🍂
2021-07-29 296 瀏覽
放假一天,終於可以去屋企附近海濱公園曬下太陽, 漫步行咗幾個圈, 開始有點餓,係時候要享受一個下午茶。呢間cafe好大,以白色為主,一入去感覺好開陽好舒服,因為閒日嘅關係都唔係話太多人, 如果假期大排長龍㗎, 正! 可以坐到窗邊位 , 不過因為太陽實在太猛烈, 所以落咗遮陰廉欣賞唔到風景添。呢度好方便使用手機QR code自助點餐, 我點咗一個雞肉漢堡包同一杯熱情果凍茶。雞肉漢堡包雞肉好juicy, 有燒烤味道, 醬汁都好味 ,ok嘅,但係個包就一般般, 唔似其他cafe個包實淨, 有口感, 呢個包咬落去好鬆散, 有點失望。熱情果凍茶熱情果味道唔係太濃郁芬香 ,稍為略淡 , 不過都算正常。

雞肉漢堡包

熱情果凍茶
熱情果味道唔係太濃郁芬香 ,稍為略淡 , 不過都算正常。

之前新開嘅人氣咖啡店,終於可以試吓啦!💫All Day Breakfast $148 係經典嘅全日早餐,用料上盛,車厘茄係貴價版,煎蛋靚,大大提升左整體嘅食物質素。💫NOC Benedict$128流心蛋上鋪滿獨家嘅牛油果醬,配有菠菜、酸種包、三文魚。整體非常出色,吃完後非常飽肚。💫Matcha $50飲品可以餐後才上,抹茶牛奶拉花非常靚,抹茶味非常之濃郁,味道不太甜,非常適合抹茶愛好者。💫Espresso $30店舖製作的拉花非常出色,飲品相對地較好,難怪價錢相對較貴。✅ 過了午飯時間,不用排隊✅餐廳另設包糕點,可外賣‼️安排入座後要出去前台點餐📍 NOC Coffee Co. (將軍澳)將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下1A號舖5⭐️評分好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳環境:⭐️⭐️⭐️
之前新開嘅人氣咖啡店,終於可以試吓啦!

💫All Day Breakfast

💫NOC Benedict

💫Matcha

💫Espresso
店舖製作的拉花非常出色,飲品相對地較好,難怪價錢相對較貴。

✅ 過了午飯時間,不用排隊
✅餐廳另設包糕點,可外賣
‼️安排入座後要出去前台點餐

📍 NOC Coffee Co. (將軍澳)
將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下1A號舖

5⭐️評分
好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
餐廳環境:⭐️⭐️⭐️

• smoked  salmon  Toast
2021-07-27 199 瀏覽
將軍澳近海濱cafe , 位置偏離地鐵站,沿途連棵樹都無,行到過去身水身汗,絕對唔建議熱天去,好易中暑。餐廳以白色為主,最簡易嘅裝修,現代人稱之為簡約,即係白色之外無特色。炒蛋多士伴牛油果炒蛋 | 牛油果醬 | 芝士 | 牛油麵包Espresso tonic 炒蛋唔錯,夠熱,基本上炒蛋好難難食,牛油果🥑 帶濕,有啲出水,唔知撈過啲乜,多士加左芝士烘,但芝士唔香,烘完芝士味都唔出。Espresso tonic 最簡單,所以無失手。無必要都唔會再嚟🙃🙃

炒蛋多士伴牛油果
炒蛋 | 牛油果醬 | 芝士 | 牛油麵包
Espresso tonic

Espresso tonic 最簡單,所以無失手。

無必要都唔會再嚟🙃🙃

2021-07-25 227 瀏覽
牛油果🥑炒蛋多士麵包好香好脆賣相好好!素食沙律🥗材料好豐富,大大份,有水波蛋、牛油果🥑、南瓜🎃、無花果、酸種麵包🥯、藜麥!All day 好普通咖啡☕️香濃 唔會酸
牛油果🥑炒蛋多士
麵包好香好脆
賣相好好!

All day 好普通
咖啡☕️香濃 唔會酸
喜歡在將軍澳跑步的我,每次都會經過呢間好大、好靚和好簡約的咖啡店。每次都會聞都好香的咖啡味,但總是路過。難得今日在將軍澳做完野,就一個人去試下。NOC = Not Only Coffee 呢間雖然係咖啡店,但唔淨只係飲咖啡,仲有包點及主食。2點幾未食早餐的我,一於食返個ALL DAY BREAKFAST。呢度環境舒適 適合三五知己聚會聊天的好地方💃🏻一邊嘆杯咖啡☕️ 食件蛋撻。下次要試埋佢既麵包類。🍃全日早餐🥗($148) 香腸➰煙肉➰烤波特菇➰車厘茄➰忌廉芝士薯餅➰蘆筍➰炒蛋/太陽蛋/水煮蛋最欣賞佢既烤波特菇和忌廉芝士薯餅,烤波特菇外表雖然燶燶的,但食落好JUICY。忌廉芝士薯餅的味道剛好,不會膩,且除了有薯蓉外,仲有數塊有咬口的原片薯仔,頗有層次的。☕️凍白咖啡(+$25)🌰咖啡豆:可拼配豆(No.18)/ 單品豆(哥倫比亞)(+$5)🥛奶:可選全脂奶/脫脂奶/燕麥奶(+$5) ☕️濃度:正常濃縮咖啡/半份濃縮咖啡/加一份濃縮咖啡(+$5)
每次都會聞都好香的咖啡味,但總是路過。
難得今日在將軍澳做完野,就一個人去試下。

🍃全日早餐🥗($148)
全日早餐

☕️凍白咖啡(+$25)
🥛奶:可選全脂奶/脫脂奶/燕麥奶(+$5)
凍白咖啡
2021-07-23
全日早餐
凍白咖啡
2021-07-22 115 瀏覽
環境設計對設計有研究的我被這間概念咖啡店吸引,白色簡約設計,中間的外賣等候區以清水泥打造的空間,加上能量光線令我想起安藤忠雄設計的教堂,另外中間一棵相對比較大的植物讓整個空間成為中心,並提供生命力天花的燈光充足柔和地擴散到每一個角落,而且對出的落地玻璃開揚溫暖的陽光滲透反射到店內外賣等候區這裏非常漂亮,所以我特別要求唔坐正式的位置而坐這個外賣等候區.梳打水任飲這裏的水是自助的任您享用,近排都幾喜歡梳打水,因為能夠滿足腦袋希望飲汽水或者有味飲品的慾望,但有沒有糖份吸收.我來過這裏兩次第一次是下午茶食芝士蛋糕和飲咖啡並撞到親戚第二次是上次親戚推薦all day breakfast,所以午餐專登過嚟一試芝士蛋糕和咖啡芝士蛋糕並非單靠外貌想像中實的的嘅紐約芝士蛋糕,而是軟滑creamy的日式改良芝士蛋糕,表面的焦糖化有獨特的香氣煙煙靭靭意大利濃縮咖啡你可以購買不同的咖啡豆每一種都有獨特的酸苦甜的程度適合每個人的口味,這裏的中深度烘焙house blend唔錯,醇香,唔會太酸,適合大眾的口味,表面咖啡creama豐厚代表咖啡豆非常新鮮這裏能量咁高配合提升能量的書籍一流第二次的all day br
環境設計

芝士蛋糕

意大利濃縮咖啡
espresso

這裏能量咁高配合提升能量的書籍一流

第二次的all day breakfast,雖然份量唔多,但味道唔錯特別是那個烤大菇,值得一試

員工
我一向是麻煩的顧客乜問題都問,這裏的職員年輕EQ也很高並且專業

四周的環境和景點
租單車四處遊覽幫助消化,附近有大型寵物店和狗公園,也有Donki掃貨
午餐
芝士蛋糕
espresso
  • Espresso
  • all day breakfast
  • Basque  Cheesecake
2021-07-22 99 瀏覽
NOC Coffee Co. (將軍澳)📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下1A號舖餐牌上有好多款 今次揀左有All day breakfast - Avocado Toast 1.Avocado toast $98有煙肉不過硬硬地 建議黎左就食左距先上高有兩個牛油果都幾多汁 個多士非常脆口當一個brunch 食都幾full2.Flat white 45+5叫杯凍既 加埋5蚊用特別豆去沖餐廳環境方面非常舒服坐左成2個鍾 因為早上無咩人建議帶多件外套 冷氣都幾大🤣可以靜靜地自己一個睇書美味指數:⭐️⭐️⭐️環境指數:⭐️⭐️⭐⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數:⭐️⭐️⭐️⭐️(滿分為 5⭐)#全力食|#密密食|#情侶檔搵食|#小店推介|#餐廳推介
NOC Coffee Co. (將軍澳)

餐牌上有好多款 今次揀左有

美味指數:⭐️⭐️⭐️
環境指數:⭐️⭐️⭐⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
(滿分為 5⭐)

#全力食|#密密食|#情侶檔搵食|#小店推介|#餐廳推介