餐廳: noc (翩匯坊)
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-05-16 227 瀏覽
🏵人氣店🏵個人覺得比 Bakehouse更好食😋cafe次次去都係排晒長龍,但食物味道真係都幾不錯,尤其係個個都叫既Tart!🥧葡撻酥皮與蛋比例1:9😻薄薄酥皮鬆化酥脆☺️,加上香滑蛋漿,非常細嫩,味道香甜而不膩。熱食更佳,但即使凍食亦不失水準,難怪長期排隊😎
🏵人氣店🏵個人覺得比 Bakehouse更好食😋

🥧葡撻
酥皮與蛋比例1:9😻
熱食更佳,但即使凍食亦不失水準,難怪長期排隊😎
2022-04-26 412 瀏覽
同朋友喺附近食完野,就過咗嚟呢度坐低飲下咖啡☕️不得不說附近真係好多嘢食,間間都好想試〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈Flat White $40 咖啡好香濃,油份好足~飲得出咖啡豆係偏中深焙,飲落唔會有浸酸味,係我嘅最愛😍啡奶比例都岩岩好,有拉花亦都係加分嘅☕️🌈Egg Tart $18睇得出佢想出一款好似某藍色麵包店嘅蛋撻,但可惜個皮太厚同韌,一啲都唔鬆脆,亦都冇乜牛油味。已經見佢新鮮一盤拎出嚟,但都係熱都唔熱嘅,小失望🥺🌈Grape Danish $28第一眼望佢已經吸引住我😍但點知食落口伏啊😩同樣地個酥皮,睇落好正,但實質硬過我條命,係得嗰幾粒提子算甜同好食🍇雖然定價都算平,但真係冇下次了
🌈Flat White $40

🌈Egg Tart $18

🌈Grape Danish $28
Grape  Danish
Flat  white
2022-04-26
Flat  white
2022-04-02 416 瀏覽
餐廳喺將軍澳Donki旁邊 經常都有好多人排隊 今次終於無需排隊 培茶芝士蛋糕 培茶味十分濃郁另一款係脆皮蛋撻 如果熱食會更加好味仲有杯凍朱古力 都係十分推介飲完又唔會話食唔落其他嘢另外煙三文魚eggs Benedict 又係非常吸引 煙三文魚唔會話得一兩塊 配左沙律有好開胃嘅油醋汁

培茶芝士蛋糕 培茶味十分濃郁
另一款係脆皮蛋撻 如果熱食會更加好味
仲有杯凍朱古力 都係十分推介飲完又唔會話食唔落其他嘢
2022-03-29
2022-04-01 399 瀏覽
將軍澳都開左ᑎOᑕ啦。。雖然佢越開越多。。但質素都無點改變過。。而將軍澳呢間佢仲加左個ᗩᖇEᗩ係即整麵包。。而佢個EGG TᗩᖇT都好出名。。可惜個日食唔到🤦🏼‍♀️原來佢1500先出爐架。。要搵日食TEᗩ先食到啦。。或者買外賣走😏😏想食TᗩᖇT嘅你地記得就返時間啦👍🏼👍🏼..🥙ᗩᒪᒪ ᗪᗩY ᗷᖇEᗩKᖴᗩᔕT🥗ᗷEEᖴ ᑕOᗷᗷ ᗷOᗯᒪ🍪ᑕᕼOᑕOᒪᗩTE ᑕOOKIE☕️ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE🍹IᑕEᗪ ᑭᗩᔕᔕIOᑎ ᖴᖇᑌIT TEᗩ..📍 NOC Coffee Co. (將軍澳)將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下1A號舖..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstag
將軍澳都開左ᑎOᑕ啦。。
雖然佢越開越多。。但質素都無點改變過。。
而將軍澳呢間佢仲加左個ᗩᖇEᗩ係即整麵包。。
而佢個EGG TᗩᖇT都好出名。。可惜個日食唔到🤦🏼‍♀️
原來佢1500先出爐架。。要搵日食TEᗩ先食到啦。。
或者買外賣走😏😏
想食TᗩᖇT嘅你地記得就返時間啦👍🏼👍🏼
🥙ᗩᒪᒪ ᗪᗩY ᗷᖇEᗩKᖴᗩᔕT
🥗ᗷEEᖴ ᑕOᗷᗷ ᗷOᗯᒪ
☕️ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE
🍹IᑕEᗪ ᑭᗩᔕᔕIOᑎ ᖴᖇᑌIT TEᗩ
📍 NOC Coffee Co. (將軍澳)
將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下1A號舖
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#noc#noccoffee#noccoffeehk#noccoffeetko#tkofood#tkocafe#nocpapillonsbakery#將軍澳cafe#將軍澳美食
🥙ᗩᒪᒪ ᗪᗩY ᗷᖇEᗩKᖴᗩᔕT 🥗ᗷEEᖴ ᑕOᗷᗷ ᗷOᗯᒪ 🍪ᑕᕼOᑕOᒪᗩTE ᑕOOKIE ☕️ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE 🍹IᑕEᗪ ᑭᗩᔕᔕIOᑎ ᖴᖇᑌIT TEᗩ
2022-03-31 260 瀏覽
First try 手工扁帶麵( ´ ▽ ` )ノ麵質似伊面🙈未試過嘅可以試試 食落都幾彈牙 帶子未熟哂嘅 所以食落唔好乾 睇相可能覺得份量唔多 但係!食完係完全夠飽😬 酸種面包都好特別🙊 食落有微微酸味 就算唔中意食酸野嘅都食到 比普通面包煙韌 加上佢送上嚟嘅時候係有烘過 所以好脆卜卜 因為我係平日去 所以唔多人 但因為堂食到6點 所以到5點就開始有人排隊 如果有人排隊的話 用餐時間都有2個鐘 岩哂一班frd一齊傾下食野hea下 枱同枱都有一定距離 唔會好迫 環境都安靜 幾適合做下assignment 睇下書
香煎帶子手工扁帶麵 配酸種面包
2022-03-30
  • 香煎帶子手工扁帶麵 配酸種面包
2022-03-31 217 瀏覽
早上天氣好好,瞓得好飽,精神奕奕,太耐冇出街,要出去食個豐富嘅早餐🤩揀咗呢間,環境非常寬敞,早上嘅食客比較少,坐得舒服😊叫咗一個All day breakfast 、toast,用料新鮮,分量十足;flat white with fruity taste味道濃郁,餘韻👍🏻👍🏻👍🏻

揀咗呢間,環境非常寬敞,早上嘅食客比較少,坐得舒服😊
2022-03-28 229 瀏覽
將軍澳分店好舒適 樓底夠高枱與枱嘅間隔好闊 所以感覺好舒適仲有落地大玻璃 好光猛ADB 有得揀自己鍾意既蛋 $148有包 薯餅 煙肉 腸 菇 蕃茄仔 蘆筍價錢黎講就偏貴 覺得分量可以再多啲Matcha $50仲有必食好鬆脆嘅EGG TART 👍🏻👍🏻👍🏻凍朱古力都好濃郁 但係又唔會太甜
將軍澳分店好舒適 樓底夠高

Matcha $50

仲有必食好鬆脆嘅EGG TART 👍🏻👍🏻👍🏻

凍朱古力都好濃郁 但係又唔會太甜
2022-03-18 278 瀏覽
NOC係將軍澳已開咗一段時間,不過小編都係最近先至幫襯。店舖以白色為主題,裝修簡潔,加上採用落地玻璃,光線十足,整體俾人嘅感覺幾乾淨、舒適。小編係朝早光顧,所以避免咗要排隊嘅情況。入座後掃QR Code下單,不過麵包類還是要係收銀處點。熱情果冰茶Iced Passion Fruit TeaHK $45冰茶一入口就飲到好香嘅熱情果味,但又唔會好酸,而且唔甜👍🏻係一杯非常解渴嘅飲品兒童餐 - 焦糖班戟Kids Meal - Caramel Pancakes w/ Orange JuiceHK $72本來好想試Creme Brûlée Pancakes,不過問店員先知原來最近轉咗新menu所以冇咗了🥲Pancakes款式得返Kids Meal嘅Caramel Pancakes🥞本來抱住食Pancake嘅心態而嚟嘅小編,最後有啲不知羞地點了兒童餐的班戟😳Kids Meal會附送橙汁一杯。2塊Pancakes都係mini size,配上焦糖醬、少量香蕉🍌同埋藍莓🫐班戟尚算鬆軟,味道不過不失。但價錢上就有啲進取

Iced Passion Fruit Tea

HK $45

HK $72

熱情果冰茶、兒童餐 - 焦糖班戟
2022-03-17
早餐
2022-03-13 265 瀏覽
早上七點半已經起床,出咗將軍澳海濱公園長廊曬下太陽後來到NOC食早餐,飲杯SOE的肯亞的黑咖啡,果然果酸味突出明亮,口感輕柔,加份墨西哥素食餡餅,大約等了15分鐘已經端上來,它配上一份藜麥雜菜沙律,餡餅一共有兩塊,墨西哥餡餅內餡有嫩菠菜、炒野菌、素芝士、素意式白醬等旁邊有酸酸甜甜的粒粒菠蘿莎莎,而新豬肉味道有點偏鹹而濃味,素芝士反而晤會太鹹,半溶軟滑芝士加上嫩口的菠菜及野菌,味道清新而帶出濃郁芝香,餡餅溫度都是偏暖,再熱啲會好食啲環境都好乾淨企理、寧靜,地方都好大又寬敞,感覺都好舒服。
環境都好乾淨企理、寧靜,地方都好大又寬敞,感覺都好舒服。
墨西哥素食饀餅
肯雅的黑咖啡($35)(單品另加$5)
2022-03-13
2 分鐘 (堂食)
$138 (早餐)
墨西哥素食饀餅
肯雅的黑咖啡($35)(單品另加$5)
2022-02-22 256 瀏覽
#emily出街食👅👅 被甜品香氣吸引入去嘅Cafe😋工業風裝修非常適合打卡而且甜品好食同男朋友分別每人嗌左一個葡撻 另外仲加咗個朱古力酥 兩款甜品識落都好鬆脆酥化👅推薦大家去開將軍澳可以去吓~~😛
#emily出街食👅👅
甜品香氣吸引入去嘅Cafe😋
工業風裝修非常適合打卡而且甜品好食
推薦大家去開將軍澳可以去吓~~😛
2022-02-21 279 瀏覽
去開將軍澳探朋友,見時間尚早就搵間coffee shop hea下打下書釘 (食物order左NOC Benedict + potato gratin; 飲品就order左latte )A) 環境 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)餐廳環境寬敞地方夠大,即使座位算多但唔會感到好擠迫,因疫情關係堂食既就更少。而裝修較為簡約既工業風,設計採用落地玻璃,採光度十足🌞如果想hea下享受下一個悠閒既下午飲下咖啡,都係一個幾唔錯既選擇。B) 食物質素 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)食物方面,傳統上🐔egg benedict會用荷蘭醬,今次配上牛油果醬、煙三文魚同酸種麵包味道唔錯好smooth。另外加多左個焗薯,入面用奶油同薯仔烤焗而成,好creamy。而Latte就要左單品豆,咖啡味好出好nutty。C) 店員服務 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)店員服務友善細心,個人比較大意又唔記得攞遮☔,好在店員提醒♥️😅D) 性價比 ⭐⭐⭐ (3/5)性價比方面,因為用餐時間限左90分鐘🥲,對於我鍾意係coffee shop到打書釘既人黎講,性價比就一般般喇,因為食完個lunch同飲完咖啡都已經用左好多時間,係有d可惜既。
去開將軍澳探朋友,見時間尚早就搵間coffee shop hea下打下書釘 (食物order左NOC Benedict + potato gratin; 飲品就order左latte [單品豆])

A) 環境 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

B) 食物質素 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

C) 店員服務 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

D) 性價比 ⭐⭐⭐ (3/5)

Latte
NOC Benedict Salmon
Potato Gratin
  • NOC Benedict
2022-02-17 200 瀏覽
又去左ᑎOᑕ食野啦😋上次專登去將軍澳個間食EGG TᗩᖇT但食唔到。。今次我再去多次都係為左個EGG TᗩᖇT😋😋最後緊係畀我食到啦。。講真都好食架。。唔算好甜勁有蛋香。。走個陣我都買左幾個返屋企👍🏼👍🏼..🍔ᑕᕼIᑕKEᑎ ᗷᑌᖇGEᖇ🥗ᗷEEᖴ ᑕOᗷᗷ ᗷOᗯᒪ🥚EGG TᗩᖇT🍰ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᗷᗩᔕᑫᑌE ᑕᕼEEᔕEᑕᗩKE🍵ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE☕️ᗪIᖇTY..📍 NOC Coffee Co. (將軍澳)將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下1A號舖..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcaf
又去左ᑎOᑕ食野啦😋
上次專登去將軍澳個間食EGG TᗩᖇT但食唔到。。
今次我再去多次都係為左個EGG TᗩᖇT😋😋
最後緊係畀我食到啦。。
講真都好食架。。唔算好甜勁有蛋香。。
走個陣我都買左幾個返屋企👍🏼👍🏼
🍔ᑕᕼIᑕKEᑎ ᗷᑌᖇGEᖇ
🥗ᗷEEᖴ ᑕOᗷᗷ ᗷOᗯᒪ
🥚EGG TᗩᖇT
🍰ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᗷᗩᔕᑫᑌE ᑕᕼEEᔕEᑕᗩKE
🍵ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE
☕️ᗪIᖇTY
📍 NOC Coffee Co. (將軍澳)
將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下1A號舖
🍔ᑕᕼIᑕKEᑎ ᗷᑌᖇGEᖇ ☕️ᗪIᖇTY
🥗ᗷEEᖴ ᑕOᗷᗷ ᗷOᗯᒪ 🥚EGG TᗩᖇT 🍰ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᗷᗩᔕᑫᑌE ᑕᕼEEᔕEᑕᗩKE 🍵ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE ☕️ᗪIᖇTY
🍔ᑕᕼIᑕKEᑎ ᗷᑌᖇGEᖇ ☕️ᗪIᖇTY
2022-02-12 216 瀏覽
難得今日返half day, 約左好朋友係將軍澳呢個離mtr 有dd 遠既商場食tea 飲杯coffee雖然由tko mtr station 行過黎要10-15mins, 但呢度勝在靜d , 遠離繁囂, 可以有返d 放假既感覺👍🏻🐮Beef Cobb Bowl🐟Smoked Salmon Toast🍵Matcha latte呢度店舖環境大, d 自然光經落地玻璃照入黎好光猛, 感覺好chill 好舒服, 另外佢有d 二人座位係好private, 唔會怕比隔離枱聽到我地傾計👍🏻

🐮Beef Cobb Bowl

🐟Smoked Salmon Toast

🍵Matcha latte

• Beef  Cobb  Bowl
2022-01-19 487 瀏覽
啱啱嘅星期日去咗將軍澳海濱散步,原來海濱附近已經開咗好多餐廳 ⛱ 將軍澳南嘅【NOC Coffee Co】佔地4000呎,座位寬闊,空間感十足,打卡唔怕影到隔離位,仲有落地大玻璃,透光度充足!Scrambled Crab Toast 蟹肉份量多,牛油果足足有半個🥑,蛋白炒得好滑嫩,配有檸檬汁,可以灑在蟹肉上,口感清新NOC BenedictPoached eggs with Bacon 🥓 雞蛋生熟度適中,牛油果醬份量大方🥑,煙肉大片,多士同煙肉中間夾咗幾塊菜,啱啱可以中和返煙肉嘅油,不足係多士偏乾硬Matcha Yogurt Bowl 採用格蘭諾拉麥片配蜜糖抹茶希臘乳酪,生果分別有藍莓、奇異果、香蕉同士多啤梨,再加入楓糖漿,攪勻食清甜可口,口感豐富Creme Brûlée Pancakes 🥞 Pancake表面上有一層香脆嘅焦糖同杏仁脆片,內裏仲有啲mixed berries,口感又脆又軟,層次相當豐富,不足係質感偏乾Egg Tart蛋香味濃,表面焦糖偏甜,酥皮唔夠薄脆Flat White ☕️Sesame Oat Milk 🥛超好用超推薦!

Scrambled Crab Toast

NOC Benedict
Poached eggs with Bacon 🥓

Matcha Yogurt Bowl

Creme Brûlée Pancakes 🥞

Egg Tart
蛋香味濃,表面焦糖偏甜,酥皮唔夠薄脆

Flat White ☕️

Sesame Oat Milk 🥛
超好用超推薦!

• Scrambled Crab Toast
2022-01-11 323 瀏覽
喺將軍澳想搵一間簡約舒服既Cafe做嘢同飲咖啡,NOC一定係我嘅first choice😌牛肉科布沙律一向都係最愛,完全滿足生銅飲食既我,好鐘意佢d南瓜同無花果,中和到牛肉既粗豪,而沙律既調味都非常出色❤️佢杯Flat White我叫咗大杯,入口好順滑,而且份量大杯到你傾兩三個鐘計都一定冇問題,啱晒我坐喺度做嘢而喺將軍澳最鍾意坐到卡位梳化位,做嘢一流好有喺自修室裏面嘅感覺😂 側邊嘅人傾偈又唔會太大聲

牛肉科布沙律
2022-01-10