2005-08-11 5 瀏覽
朋友介紹,大夥朋友長途跋涉入元朗,由於多人的關係,由待應推介食物,每種食物都可以讓一大班朋友分享. 特別推介係牛扒同羊扒.開埋支紅酒,每人都係$200, 仲要飽到食唔到甜品.抵食! 估唔到元朗有間咁有水準嘅餐廳。
2005-05-17 9 瀏覽
兩點半去到都重有set lunch叫左tenderloin 同sirlointenderloin 超正!sirloin味道就一般, 可能係食完太好味ge sirloin份量就, tenderloin夠男仔食, sirloin就夠女仔食啦有埋cheese cake, 無得頂飲品係典型美式feel ---- 大大杯不過個waitress就好似有點偏重招呼隔離o既熟客多過我地兩個生客.....價錢130埋單, 以Dan Ryan's/Ruby's Tuesday 的質素而言, 算係可以, 有湯有包有cake有野食有野飲.
兩點半去到都重有set lunch
叫左tenderloin 同sirloin
tenderloin 超正!
有埋cheese cake, 無得頂
飲品係典型美式feel ---- 大大杯

2005-04-16 18 瀏覽
真係幾難得... 雖然餐廳環境唔係好靚,但味道真係幾American幾好食~今晚,同屋企人去食,要左一個$168o既Double Grilled Set (minimum 2 orders),可以揀四款菜式燒,我o地揀左Tenderolin, Scallops, Salmon Steak & Lamb Rack~ 每款我都試左少少,唔錯架~ 之後我o地又a la carte點左一份Chicken Burger & Potato Skins,味道都好好,有Dan Ryan's o既水準,媽咪同細妹都好滿意~仲有值得一提係服務都好好,所以好抵食~
仲有值得一提係服務都好好,所以好抵食~
2005-03-11 12 瀏覽
元朗大把好野食, 但講到好食, 服務好, 又要坐得舒服就好少. 去過New York Cafe 幾次, 晚飯及午餐\都試過, 湯好好味, salad 用料好新鮮, main course 賣相又美觀, 服務員service 一流, 值得一試. Set Lunch 大概60大洋Set Lunch 就80-120
Set Lunch 就80-120
2005-01-24 14 瀏覽
我剛剛星期日先去完, 中午時份人唔算太多只可惜地方較細,坐位唔算太舒服; 選擇近門口坐四方台感覺會好d如果係兩個人去而且只係飲嘢傾計坐bar台感覺重正!當日我地一行3個人, 所以坐得較入而且lunch時間較為嘈,如3-4點會人小d. 我地叫咗即磨咖啡,洋金菊花荼, 涼意大利咖啡,Mango Chreese Cake及炸雞,洋蔥圈.雖然在食物味道上未有太大驚喜只是不過不失,但從食物上台時則看得出是花過心思的, 而且如果老闆在場的話; 他會在你食後詢問你的意見, 令客人有種覺得"重要"之感覺而且更會使客人加深該cafe之印象(當然做老闆一定要對自己之出產之食品有一定之信心喇!),這種"徵詢"動作在元朗的食市中較為少見; 另外一提在門外擺了三兩張有太陽傘之台方便帶狗人仕, 是一間值得一試之cafe!
如果係兩個人去而且只係飲嘢傾計坐bar台感覺重正!
2005-01-13 12 瀏覽
食物夠美味又無加一服務費,可以飲杯紅酒食個餐, 坐低慢慢傾計, 唔駛出九龍和香港. 晚餐又唔算太貴,有情調, 有服務,值得一食呀!!
食物夠美味又無加一服務費,
2004-11-23 16 瀏覽
其實餐廳面積不算大...3-4個人去食飯都ok..再多幾個人就好似太細..大聲少少講野都唔係幾好意思...情侶去都幾好氣氛....因為情侶通常都係細細聲講野家嘛!此外,雖然間餐廳亦都可以坐bar飲野..但係都係地方太細喇.....價錢方面呢....set dinner 最平都要$98..and加1 不過沙律或湯只可選一款就,感覺唔夠豐富!!?!!食物味道唔錯..份量ok..不過沒有甜品就有點失望;(服務唔錯..waiter & waitress都好nice..夠主動問你餐廳意見!!
情侶去都幾好氣氛....
因為情侶通常都係細細聲講野家嘛!
不過沙律或湯只可選一款就,感覺唔夠豐富!!?!!
食物味道唔錯..份量ok..不過沒有甜品就有點失望;(