2008-07-26 18 瀏覽
難得入去元朗,事前喺OR細心睇下食評,誓要一擊即中揀到一間好餐廳啦! 經過細心嘅審閱後,同媽媽達成共識︰New York Cafe & Bar 。外面嘅帳篷睇落去好似真係好西式咁,但入到去見到都幾港式嘅擺設又令我懷疑究竟佢正唔正宗。但一開始上菜後,我對於佢係咪一間「港式西餐」嘅憂慮就完全冇晒。坐底冇幾耐連野都未叫,侍應好似放底計時炸彈咁突然放底一個stand,然後隨即離去...望真D原來有三支grissini。因為依度收費一D都唔貴,所以冇諗過會有grissini。唔係餐包,特別之餘,亦都唔漏。雖然係買返唻,但都幾脆下,點咪自製的醬(應該係沙律醬加芥辣,開胃之餘又香),係好嘅開始。Set lunch其實只有幾個選擇,又唔係太想剧扒,於是我地兩個人叫左千層麵($68)同雞扒($38)。Soup of the day - 露荀湯。非常之creamy,好香忌廉味,唔係得麵粉,但有少少漏。料就冇嘜啦,而所謂嘅露荀湯都查實係忌廉湯加幾片隻露荀,不過都幾好飲。海鮮千層麵一上枱,不禁「嘩」一聲! 個碟勁大,而賣相冇因為係lunch收少D而馬虎了事,非常之靚。面有一塊烘蒜蓉包,但咬落去並唔係咁脆咁香,

),係好嘅開始。

Soup of the day - 露荀湯。

海鮮千層麵
一上枱,不禁「嘩」一聲! 個碟勁大,而賣相冇因為係lunch收少D而馬虎了事,非常之靚。面有一塊烘蒜蓉包,但咬落去並唔係咁脆咁香,主要只作裝飾之用。Lasagna表面焗得少少脆,中間嘅芝士同mariana sauce都好香又唔會太多,唔似平時大大pat肉醬同芝士泛濫到睇見都唔想食咁。個底就係茄子同魚為主。仲有一舊青口同dit咁dur嘅蟹肉(真係dit咁dur),增添左鮮味,非常之驚喜! 茄子幾香,但個魚就一般...如果少D魚多D其他海鮮會好D啦,不過只係$68又怎能要求咁多? 第一次食seafood lasagna,不但味道豐富好多,仲冇咁漏。但話雖如此,始終係lasagna,都好飽,不過唔係食得好辛苦嗰隻。$68換來嘅滿足感原來可以咁多。

烤雞扒
可配沙律、飯或意粉,我地要左意粉,竟然係linguini,太 好 了
! 但可惜不夠彈牙,不過個汁都OK。雞肉烤得塊皮幾香,味道唔錯,但乾左少少唔夠滑。面嗰塊脆皮都唔錯。冇個千層麵咁好,但以$38唻講,(如果個千層麵係超值嘅話),依個絕對係超超超值。

芝麻雪糕
食到已經捧住個肚,點知仲有個甜品。小弟不太鐘意芝麻雪糕,所以冇食,但媽媽話唔錯。如果有多款味道選擇會好D。

餐飲要了凍檸茶,冇咩茶味,所以飲左幾啖就冇飲。

服務方面,其實係做齊晒所有野,但奇怪地仍然覺得冇咩親切感。侍應會自動自覺問你要唔要黑胡椒等等,但比較機械式,應該係教左佢地咁做,而唔係自己本身識做。埋單時發覺唔駛加一,莫非佢都覺得自己有所不足唔好意思收你10%?

埋單每人平均$53,有三個course,咁嘅質素,老子真係無慾無求了。
Grissini
海鮮千層滋味
烤雞扒扁意粉
芝麻雪糕
海鮮千層滋味
2008-07-14 2 瀏覽
又是一個懶洋洋的星期天, 因為大樹身體不適, 不宜舟車勞頓, 但求就腳, 未有訂位, 約9時半到達, 少有地不用等位, 而且位置也很舒適。慣例地order了兩set 澳洲steak, medium rare, 跟salad 和烤雞quesadilla, 很久沒有吃quesadilla, 味道好像有點不同了, 但仍然很好吃。本來很想吃burger, 但還是覺lunch吃比較好。嘩....main course上菜, 小樹大吃一驚....看到大樹的steak...真的大件得不似12oz, 起碼是小樹那件的一個double size....(心想...大細超呢?) 大樹雙眼發光, 完全不像生病了, 還要比小樹首先吃完。這次的牛扒較薄身, 成數也剛剛好, 好像比上次好吃。大小樹自家攜mustard已傳遍整間cafe....惜大小樹已很久沒有帶mustard上街了。還是很enjoy 與staff 們的communication, 對diner既關心, 以誠懇及親切既服務態度待人, 在food & service上, 他們可以做到1:1, 這是大小樹欣賞他們的地方。最後, order了熱咖啡, s

嘩....main course上菜, 小樹大吃一驚

最後, order了熱咖啡, skinhead哥哥還給了大小樹多1set bonus dessert, 是blueberry cheese cake和chocolate mousse, 很高興呢!!!

小樹始終還是鍾情吃西餐, 一來環境寧靜, 二來喜歡那種table manner, 三來小樹不懂拿一般的筷子, 從來只有人用刀劍打天下, 那有用筷子呢?! 沒牙也可以吃牛扒, 就是這個道理!!

小樹還未有機會吃大蝦意大利飯!!
2008-07-06 2 瀏覽
有一次晚上十點幾經過這間餐廳,看見很多人,之後上來看看食評如何,評分都很高,所以昨日與朋友一起去吃午餐!去到要等位,不過約5分鐘後有位,我點咗烤雞意粉,味道都不錯!侍應服務態度幾好!下次再會去!
評分都很高,所以昨日與朋友一起去吃午餐!

去到要等位,不過約5分鐘後有位,
我點咗烤雞意粉,味道都不錯!
侍應服務態度幾好!

下次再會去!
2008-06-23 12 瀏覽
每次放假同大樹諗唔到食咩, 又唔想四圍去, 望望個天仲未黑, 就會打電話訂位, 只因經驗所得, 但凡天已暗沒有take reservation, 必定白行一趟!由岩岩初到貴境, 唔知有咩好吃, 初初都係叫dinner set, 但只會叫t-bone扒(覺得好抵)。大小樹都係「牛精」,鍾情番鬼佬生活, 口齒挑剔, 可是初嘗後覺得quality真的不錯, 而且service也很好, 真係可以做到US style果種diner friendly, 但又沒有outback那種跪地serve的嚇人, 感覺很好。大小樹均相信這種interaction係此食肆成功既要素之一。上星期外遊前一晚, 貪就腳再來。大小樹已由t-bone改吃了加拿大&澳洲steak, 依舊改為set dinner, 但這次要了salad, 因為不愛粟米湯。之前有一款蕃茄忌廉湯很delicious, 可是這陣子都沒有呢!! main course要了medium rare, 剛剛好, 可是小樹只有很少伴菜, 好像是chef哥哥放漏了, 最後要強搶大樹一半。小樹本身不吃garlic, 但這裡的炸garlic沒有那種攻鼻的味道,

main course要了medium rare, 剛剛好, 可是小樹只有很少伴菜, 好像是chef哥哥放漏了, 最後要強搶大樹一半。小樹本身不吃garlic, 但這裡的炸garlic沒有那種攻鼻的味道, 可以整件吃完呀! 所以說, 天下間沒有難吃食物, 只有技遜廚師!

最後, 還是老樣子, 來一杯hot dark coffee, 還有dessert ! 大小樹便滿意的離開!

**最近多了一些新staff, 他們service也很好, 而且英文說得不錯, 只是聲線太弱, 有時聽不清楚! 還有, bar檯前最入面既一張檯, 天花有些滴水, 把大樹的新衣裳弄濕呢!

最surprised還是用餐中途, skinhead哥哥探頭出來, 問大小樹有沒有帶私家mustard, 很不好意思呢! 我們已很久沒帶了!haha!

下次想試試大蝦意大利飯, 還有很久沒吃的quesadilla!
2008-06-07 6 瀏覽
是因為大家的好味食評所以走到這裡來來了幾次,還是覺得好味道我特別喜歡這裡的T-bone,好嫩滑比起公司樓下那間高級美國餐廳吹噓的牛扒好味得多值得一試還有這裡的朱古力很美喲
是因為大家的好味食評所以走到這裡來
來了幾次,還是覺得好味道
我特別喜歡這裡的T-bone,好嫩滑
比起公司樓下那間高級美國餐廳吹噓的牛扒好味得多
值得一試

還有這裡的朱古力很美喲
2008-05-26 3 瀏覽
搬左入元朗差不多兩年多,每次經過呢個餐都會望入去..睇下多唔多人用餐,好似坐得唔係噤好,所以次次都打退堂鼓,路經就算!自從睇完呢度噤多好評,同埋最近我愛上了美式漢堡包,所以我地終於今日決定去呢度食飯我地七點鐘到了此地,大部份枱預留(如前食評),毋訂枱,好在還餘下一張高枱,我地都不介意坐高少少用餐,坐得都舒服主菜一客SEAFOOD SET $1981) 雜菜湯-- 好CREAMY,有美國紅豆, 算有水準但本人覺得太酸,2) 焗蠔兩隻 -- 有蠔味,唔會太老,好味3) 羊架加大蝦 --本來要八成熟,但待應話最好五成熟,聽佢講.五成熟... 羊架有羊味,細細件,蝦超大隻,有蝦味及爽口,MASHED POTATOES..就一般,配菜有兩條蘆荀就廋左D4) 甜品一份 -- 好精美,好有芝士餅味道主菜一客.NEW YORK CLASSIC CHEESE BURGER $68加二十五蚊,可以跟湯/沙律及飲品1) 一客沙律配千岛汁 -- CUCUMBER 好新鮮脆口,正,但菜太大入口前要切細2) 我期待已久的漢堡包出場了,如過往食評的相一模一樣, 唔算勁大, 塊牛肉好大件,牛肉低面都燒過,食食下先
搬左入元朗差不多兩年多,每次經過呢個餐都會望入去..睇下

我地七點鐘到了此地,大部份枱預留(如前食評),毋訂枱,
好在還餘下一張高枱,我地都不介意坐高少少用餐,坐得都舒服

主菜一客SEAFOOD SET $198
2) 焗蠔兩隻 -- 有蠔味,唔會太老,好味
4) 甜品一份 -- 好精美,好有芝士餅味道

加二十五蚊,可以跟湯/沙律及飲品
2) 我期待已久的漢堡包出場了,如過往食評的相一模一樣, 唔算勁大, 塊牛肉好大件,牛肉低面都燒過,食食下先覺得牛肉中間有少少凍,其實好生,但有牛肉味,嫩口,同美國STYLE一樣..不過芝士味唔夠濃,配上煙肉,幾好,配菜同沙律一樣,不過唔係用千岛汁,用好少好少的醋,而炸 薯角就太油,好似唔夠熟.以$68有此水準,可以再ENCORE吧
3) 凍檸茶一杯,好多冰,超夠凍

店主親自問左我地兩次好唔好食,我地只有點頭示意,如果下次再去的話,我會同店主講,我想要一個漢堡但牛肉可以熟D,熱少少就岩我胃口了
食物賣相有,份量有,SERVICE 有,價錢合理!

近期我搵漢堡包食,我就黎唔見左條腰了,但有時美食當前,真的佷難抗拒哎

少少補充,坐係到唔夠一個鐘,真係好多人入黎問有毋位,好可惜間野真係幾FULL,山長水遠入去食野的朋友記住預訂.
最後,我地用IPHONE影相,所以唔算好清楚.唔好見怪.
正, 羊架跟大蝦
正,沙律新鮮,湯濃
正,Classic Burger
正, 羊架跟大蝦
正,沙律新鮮,湯濃
正,Classic Burger
2008-05-22 33 瀏覽
本來今日入南丫島...不過自己衰....遲左起身又唔舒服所以決定唔去, 甘就同朋友諗住入元朗食lunch, 介紹來這間。今次好快搵到, 叫左德國腸一set同炭燒牛一set,湯系粟米湯, 我覺得上次個款好味d。德國腸, 當然有一大條腸系到啦, 朋友比左d我試, 外皮脆脆地, 入面肉多, 有d汁, 口感幾好, 味道都唔錯。我個個都系叫左5, 6成(medium), 我真系要講句, 好多血, 哈哈小女子不怕血, 但一邊切d血一路流, 我完全覺得我好殘忍, 牛牛好慘=口=.....不過說正經的, 味道系唔錯的... 本來想試炸魚柳, 但我生飛滋, 怕熱氣.... 唉真系煩。食完, 我地叫飲品, 今次叫熱朱古力, 朋友叫熱奶茶, 熱朱古力都幾好飲,不過就細杯過凍既好多, 我想飲多少少, 哈。食下傾下, 餐廳d人走得七七八八, 佢無問上唔上甜品, 我今次唔食, 朋友亦話唔食,所以無同佢地講話未上甜品就走, 但系佢地應該唔知,雖然人多, 但系我認為系應該要記得的。嗯......有d差左wor d服務....
本來今日入南丫島...不過自己衰....遲左起身又唔舒服

今次好快搵到, 叫左德國腸一set同炭燒牛一set,
湯系粟米湯, 我覺得上次個款好味d。
口感幾好, 味道都唔錯。
不過就細杯過凍既好多, 我想飲多少少, 哈。
所以無同佢地講話未上甜品就走, 但系佢地應該唔知,
雖然人多, 但系我認為系應該要記得的。
嗯......有d差左wor d服務....
德國腸
炭燒牛
熱朱古力
$5X (午餐)
2008-05-22 3 瀏覽
係元朗大~係果頭讀書 係間野開張無耐就去過~不過出左黎做野就好耐無去lu~今次同女朋友去食野~佢第一次去坐左係吧枱~一坐低個光頭哥哥(叔叔?!)已經好好招呼係到介紹佢地今日個menu睇兩睇已經知要咩 因為選擇其實唔係太多~叫左兩個dinner set:牛柳x1牛柳青口x1~我覺得不過不失啦@@可能自己都係做飲食佢D牛柳我覺得一般咋啵~叫左medium同medium well好似無咩分別~青口反而唔錯 煮得好香不過都睇得出佢有心機做~食扒個賣相同配菜好緊要最少都擺得靚靚地~唔似好多出名既餐廳咁越做越衰...仲衰過食茶仔黑椒牛扒飯起碼keep到水準!好似仲有D進步tim~不過環境~服務都唔錯(雖然未必次次都好好招呼 但係你會見到人地係做緊野唔係行行企企~)仲有女朋友仔鐘意食既香蕉芝士蛋糕@@女朋友都食得好開心(唔知係咪因為同我食呢,哈)咁既食物+環境+服務兩舊水埋單 ok喎~會多D去~

係元朗大~係果頭讀書 係間野開張無耐就去過~
不過出左黎做野就好耐無去lu~
今次同女朋友去食野~佢第一次去
坐左係吧枱~一坐低個光頭哥哥(叔叔?!)已經好好招呼
係到介紹佢地今日個menu
睇兩睇已經知要咩 因為選擇其實唔係太多~
叫左兩個dinner set:
牛柳x1
牛柳青口x1~
我覺得不過不失啦@@可能自己都係做飲食
好似無咩分別~青口反而唔錯 煮得好香
不過都睇得出佢有心機做~食扒個賣相同配菜好緊要
最少都擺得靚靚地~
唔似好多出名既餐廳咁越做越衰...仲衰過食茶仔黑椒牛扒飯

起碼keep到水準!好似仲有D進步tim~
不過環境~服務都唔錯
仲有女朋友仔鐘意食既香蕉芝士蛋糕@@
女朋友都食得好開心(唔知係咪因為同我食呢,哈)
咁既食物+環境+服務
兩舊水埋單 ok喎~
會多D去~
2008-05-10 22 瀏覽
今日同朋友去了這餐廳慶祝佢終於完成會考全部筆試。琴日訂了座,說一點開,所以訂了一點十五分,不過今日去到個陣已經大部分位置都坐了人,哇,真系甘旺場?叫了set lunch兩個:先來的是餐湯菠菜忌廉湯,忌廉味濃,但我覺得不像一般餐廳的那種味道,好味。另外,去到的時侯已經看到放了麵包條和沾的醬(是....沙律醬? 忘了=P)麵包條脆脆的,沾了醬後不會那麼乾,有心思。烤雞肉+凱撒沙津,雞的皮很脆,味道挺特別,但現在已不太記得xd 好吃就是了。沙律有很多菜,而且挺大片,的確如之前的食評所說,比較難進食。4安士牛柳,要了medium,牛味重,肉汁很多,也不會難咬,真的好正!!青檸味雪糕,有點像雪葩,青檸味十分醒神,我覺得像吃固體青檸汽水,哈哈我們每人要了一杯凍朱古力,的確朱古力味十分濃,酷愛朱古力食物的朋友直頭愛上了它呢 ;P可能人太多的關係,加上我們年紀比較細,所以跟老闆沒什麼好談吧,服務不算良好,但也不會有壞印象,因為他們走來走去,真的很忙。而價錢是超值的!!!!這價錢吃到這質素的食物,完全是吸引。環境方面,店子小小,不過我不覺得很擠迫(與元朗一些日本料理店相比,完全不算什麼)加上裝潢和音樂,
今日同朋友去了這餐廳慶祝佢終於完成會考全部筆試。
琴日訂了座,說一點開,所以訂了一點十五分,
不過今日去到個陣已經大部分位置都坐了人,哇,真系甘旺場?

叫了set lunch兩個:
麵包條脆脆的,沾了醬後不會那麼乾,有心思。

我們每人要了一杯凍朱古力,的確朱古力味十分濃,
酷愛朱古力食物的朋友直頭愛上了它呢 ;P

而價錢是超值的!!!!這價錢吃到這質素的食物,完全是吸引。
環境方面,店子小小,不過我不覺得很擠迫
(與元朗一些日本料理店相比,完全不算什麼)
加上裝潢和音樂,是我杯茶ar.... i love american style....<3
5月8日晚同男友一齊去呢間餐廳到食, 一路都知道評語幾高, 所以去試下, 點咗以下幾道菜:Grilled Chicken Caesar Salad - Nice veges and sauce, chicken taste so yummy!Classic Burger - The beef inside is sooooooo goooood 好多汁Lamb Rack + Tiger Prawn - lamb rack 肉質極好! 虎蝦好新鮮好爽Mushroom Soup - 好creamy, 好香Drinks - Ice Chocolate - 好濃好好飲!2個人埋單都係$370, 元朗區算貴, 但係比市區唻講算超值一分錢一分貨, 食物質料極好!

Mushroom Soup - 好creamy, 好香

一分錢一分貨, 食物質料極好!

2008-05-07 21 瀏覽
很久沒試過book 位與太太吃晚飯,於是決定到元朗的New York Cafe & Bar 去!侍應更一早為我們預備了餅乾條配千島醬我們點了:a) NY classic burger:包的份量適中,除了生菜、牛肉、芝士,內裏還有一片煙肉!牛肉也很厚,不過略嫌牛肉的肉汁不夠。b) 雜菜沙律:沒什特別,大大塊的菜,有點像牛吃草的感覺。c) 洋蔥圈及雞槌拼盤:洋蔥圈不夠脆,但雞槌卻帶給我一點驚喜。本想order NY cheese cake,但太飽了,便決定不叫,就留待下一次吧!
去!侍應更一早為我們預備了餅乾條配千島醬
我們點了:
b) 雜菜沙律:沒什特別,大大塊的菜,有點像牛吃草的感覺。
雜菜沙律
NY classic burger
洋蔥圈及雞槌拼盤
NY classic burger
上次寫了慶祝生日所吃的主菜,但剛剛突然記起當天所吃的炸蠔上次因為朋友剛好想吃,而件數剛剛又好所以點嚕個炸蠔吃,一碟6塊, 第一個朋友吃嚕後沉思了一會,我們就問不好吃嗎?她說不是, 你們試試就知道嚕因為好奇心, 每個人都立即夾起放入口裡,一咬咦?!好嫩口!!這是炸蠔吧?!外皮是脆的沒錯啊不過裡面的蠔好嫩好鮮! 好像還食到海水味(幾個人在懷疑我們都太驚奇嚕,還問嚕侍應這是哪裡的蠔呢呵呵不過價錢真的不知道 因為壽星不用給錢XD
上次寫了慶祝生日所吃的主菜,
但剛剛突然記起當天所吃的炸蠔
上次因為朋友剛好想吃,而件數剛剛又好
所以點嚕個炸蠔吃,
一碟6塊, 第一個朋友吃嚕後沉思了一會,
我們就問不好吃嗎?
她說不是, 你們試試就知道嚕

因為好奇心, 每個人都立即夾起放入口裡,
一咬咦?!好嫩口!!
這是炸蠔吧?!外皮是脆的沒錯啊
不過裡面的蠔好嫩好鮮!
好像還食到海水味(幾個人在懷疑
我們都太驚奇嚕,
還問嚕侍應這是哪裡的蠔呢呵呵

不過價錢真的不知道 因為壽星不用給錢XD
2008-04-18 43 瀏覽
預約左7點, 一行兩人。首先黎個麵包條, 點d salad dressing, 好好味!點了凱撒沙律、NY classic burger、seafood risotto沙律d菜葉太大了食得唔方便, 菜不是太新鮮, 唔算好食, 幸有塊煙肉答救個burger幾大, 漢堡肉不是雪藏肉, 真材實料, 有肉味, 幾juicy。而d 配菜都好好味, 68蚊值得一食~~!risotto 好多料, 青口、蝦同埋大大粒帶子... 整體上好滿意, 因為大份又幾好食... 好似88蚊今日既湯係露筍湯, 份量頗多~ 很creamy, 很香! 最後奉送香蕉味的cheese cake, 在下男友不喜歡香蕉味, 但我覺得可以^^整體上很好, 食物賣相, 味道都值得一讚同埋因為上一次黎食份量好似細d, 今次個d大份左好多! 抵食!!(ps 呢間餐廳坐位不多, 要食記得book台!!)
預約左7點, 一行兩人。

今日既湯係露筍湯, 份量頗多~ 很creamy, 很香!

(ps 呢間餐廳坐位不多, 要食記得book台!!)

2008-04-13 13 瀏覽
星期四朋友們幫提早我慶祝生日,因為第2天大家都要上班,我就選嚕間在元朗蠻出名,而她們都沒吃過的NYC&B由於她們已經訂位嚕,我們7點到不用等位,而且也比我想像中沒那麼多人(可能還是平日我們有4都選嚕牛柳+吞拿魚,另外2個就一個是牛柳+烤雞跟牛柳+青口一來到的是餐湯(粟米湯侍應很周到的問我們要不要加黑椒粟米湯得到我們一至的讚不絕口,連在減肥的朋友, 都一直唸著好肥一直喝下肚(...|||牛柳大都選嚕6-7成熟, 吞拿魚就5-6成主菜到時每個都覺得很漂亮,而我就覺得十分~~好吃,吞拿魚沾著Wasaba 醬很夾,而牛柳也是剛剛好, 十分軟, 沾著芥醬吃個不停不過有朋友覺得太生嚕(可能她們吃不太慣0.0最後我們有一位吃剩一大塊牛柳,店主就問不合口味嗎? 我們說都很好吃,不過那位朋友她嫌牛柳生嚕點,當碟子收回去時, 店主跟我們說他已經叫廚房另再弄一份牛柳給我們,我們一臉驚訝的說不用了,不過他說廚房已經在弄嚕喔(好優的服務啊.. 餐飲除了我喝的凍朱古力, (真的十分濃郁^0^她們都點嚕熱MOCA,都受到一致好評, 而且氣氛也十分好有機會一定會再去
星期四朋友們幫提早我慶祝生日,
因為第2天大家都要上班,
我就選嚕間在元朗蠻出名,
而她們都沒吃過的NYC&B

由於她們已經訂位嚕,
我們7點到不用等位,
而且也比我想像中沒那麼多人(可能還是平日

我們有4都選嚕牛柳+吞拿魚,
另外2個就一個是牛柳+烤雞跟牛柳+青口
一來到的是餐湯(粟米湯
侍應很周到的問我們要不要加黑椒
粟米湯得到我們一至的讚不絕口,
連在減肥的朋友, 都一直唸著好肥一直喝下肚(...|||

牛柳大都選嚕6-7成熟, 吞拿魚就5-6成
主菜到時每個都覺得很漂亮,
而我就覺得十分~~好吃,
吞拿魚沾著Wasaba 醬很夾,
而牛柳也是剛剛好, 十分軟, 沾著芥醬吃個不停
不過有朋友覺得太生嚕(可能她們吃不太慣0.0

最後我們有一位吃剩一大塊牛柳,
店主就問不合口味嗎? 我們說都很好吃,
不過那位朋友她嫌牛柳生嚕點,

當碟子收回去時,
店主跟我們說他已經叫廚房另再弄一份牛柳給我們,
我們一臉驚訝的說不用了,
不過他說廚房已經在弄嚕喔(好優的服務啊..

餐飲除了我喝的凍朱古力, (真的十分濃郁^0^
她們都點嚕熱MOCA,
都受到一致好評, 而且氣氛也十分好

有機會一定會再去
一行四人,叫左三個dinner set兩個$98既dinner set包括有:4安士牛仔柳加烤雞另一個係$68既dinner set:4安士牛仔柳最後一個8安士既牛仔柳$118個餐湯係磨菇渴,本人覺得好好飲,唔錯!我地落order時,個侍應姐姐係都要我地要5成熟…我都怕生生地…不過見佢咁堅持就試下啦!D扒黎到,一切原來佢話既五成即係我諗既七成左右!食落無根,好好食!不過我有朋友就真係唔食得咁生,好無奈地都叫佢整熟少少,佢地夾走塊生肉走…隔左一陣,返黎係唔只一塊肉,係加返D佩菜,整得靚靚咁俾返我地!依份對食物既執著,除左我係外國見過,係香港好少見!雖然環境唔算大,不過感覺唔錯!多謝你!
一行四人,叫左三個dinner set
兩個$98既dinner set包括有:
4安士牛仔柳加烤雞
另一個係$68既dinner set:
4安士牛仔柳
最後一個8安士既牛仔柳$118

個餐湯係磨菇渴,本人覺得好好飲,唔錯!

我地落order時,個侍應姐姐係都要我地要5成熟…
我都怕生生地…不過見佢咁堅持就試下啦!
雖然環境唔算大,不過感覺唔錯!多謝你!