2011-05-07 13 瀏覽
book咗9:00pm ,8:30pm去到就有位店員很有禮貌,nice叫咗2個set dinner,一個T骨, 一個牛柳+魚扒 麵包條&餐湯唔錯 T骨好大件 ! 不過T骨,牛柳+魚扒&伴菜伴其實味道一般 !(可能我食慣有汁伴! 齋grill , 感覺好dry !)ice mocha 唔錯 cheese cake 味道一般 ,有d雪味
book咗9:00pm ,8:30pm去到就有位

店員很有禮貌,nice

叫咗2個set dinner,一個T骨, 一個牛柳+魚扒

麵包條&餐湯唔錯

ice mocha 唔錯

cheese cake 味道一般 ,有d雪味

2011-05-06
紀念日
  • ice mocha
(非會員)
本來已book 位,但遲了 7 分鐘到所以要等 35mins 先有位雖然有空位,但已被留起。食物一般,牛扒太熟服務態度不好,招待不周。其實生意好,佢應該唔會在意book 左枱的人。所以下次都係walk in 好d 不過佢唔會做到我下次生意
本來已book 位,但遲了 7 分鐘到

所以要等 35mins 先有位
雖然有空位,但已被留起。

食物一般,牛扒太熟

服務態度不好,招待不周。

其實生意好,佢應該唔會在意book 左枱的人。
所以下次都係walk in 好d

不過佢唔會做到我下次生意
2011-05-02
35 分鐘 (堂食)
我同個friend食牛柳,另一位就吃T骨。個晚餐好低食,每人不超過$70-80有磨菇湯,牛柳(跟薯蓉,少許蔬菜伴碟,值得讚牛柳叫七成熟,佢煮到好perfect)我freind都讚佢個mediumT骨好juicy又超大件。除後我地叫凍mocha做餐飲, 好大杯仲好飲過Starbucks! Enjoy 咗一餐又正宗又低食的西餐。
2011-04-25
30 分鐘 (堂食)
  • New York Cafe 正宗又低食
2011-04-25 47 瀏覽
朋友好早就來了,已點了餐,所以我們一坐下就有得吃,這間店都好不就腳,都找了一會先找到,麵包條,一人一條,好脆,點上甜甜酸酸的醬仲好味。跟住有磨菇湯,夠香、夠濃、夠熱、夠滑,好味.....燒雞肉凱撒沙律,菜好脆,夠新鮮,雞肉肉質夠嫩,汁都好味....牛牛配薯菜,旁邊有烤茄子和翠玉瓜,牛牛厚實鮮嫩、濃郁又不膩,食指大動.....忘記夾了什麼,只知道食了佢,我已飽了。價廉物美,值得再去。

忘記夾了什麼,只知道食了佢,我已飽了。
價廉物美,值得再去。
2011-04-21
2011-04-25 14 瀏覽
當我到達時,餐廳客滿。我要求保留我的名字,但是服務員說沒有必要,跟我說25分鐘後回來。當我回到25分鐘後回來,服務員告訴我要繼續等,因為其他人是電話預訂的。我問他為什麼25分鐘前不讓我預訂,他說是因為他的名單已滿。事實是,他拒絕接受我留訂,因為我是新客。很明顯,這家餐廳只歡迎熟客。

很明顯,這家餐廳只歡迎熟客。

2011-04-25
其他
  • 拒絕新客預訂
2011-04-21 8 瀏覽
訂位只有9點的時段....但大人7時就離開朋友家,我們就決定7時多去碰一下運氣了已有很多人在等,也有不少嘗試WALK IN的客人我們跟職員說已訂了晚一點的時段,不過想早點吃......最後,8時前也成功入座了餐前小吃很香脆,點的醬汁很開胃.....我跟大人也很喜歡點了2份t骨排餐,一份洋蔥圈....餐湯是白湯味道不錯,粟米很有咬口,大人應該也很喜歡吧洋蔥圈份量不少,已有一點醬汁在上面不會炸得太實,香脆而沒有過油,讚主菜t骨排上場了.........很大的一塊,底下還有烤菜廚師對生熟度的掌控不錯,很喜歡......配菜不論味道和賣相都很出色吃完這個已經很滿足了!飲品點了一個ICE CHOCOLATE一個ICE MOCHA為這個晚餐帶來一個完滿的句號晚上大人都在笑,大概是很滿意吧
已有很多人在等,也有不少嘗試WALK IN的客人
我們跟職員說已訂了晚一點的時段,不過想早點吃......
最後,8時前也成功入座了

餐前小吃很香脆,點的醬汁很開胃.....我跟大人也很喜歡
點了2份t骨排餐,一份洋蔥圈....

餐湯是白湯
味道不錯,粟米很有咬口,大人應該也很喜歡吧
洋蔥圈份量不少,已有一點醬汁在上面
不會炸得太實,香脆而沒有過油,讚
主菜t骨排上場了.........
很大的一塊,底下還有烤菜
廚師對生熟度的掌控不錯,很喜歡......
配菜不論味道和賣相都很出色
吃完這個已經很滿足了!

為這個晚餐帶來一個完滿的句號
晚上大人都在笑,大概是很滿意吧
2011-04-03
2011-04-04 16 瀏覽
愛人舊暦生日,突然想起呢間餐廳.早知難訂都要踫下運氣,果然店員說只有六點致七點時段,七時打後已滿座.由於要泊車,所以早十五分鐘已到達.以為可早啲座底等.點知店員說六點才開門,要在店外等致夠鐘才可入座@#$%^又好,睇吓你有幾好食.另外已有人和我們一齎等食時間到,先座底四處望吓,雖然不太大,但都幾C服望吓今日有乜食我地揀咗牛柳+魚柳餐($98)先來餐前小食似餅乾的四條物件好鬆脆磨菇湯夠熱,好滑.主菜牛扒+魚柳,叫咗四成熟.外表幾對板,食落牛柳夠香同林,一流全餐最义就係杯Cofee總括而言,今晚个餐是物超所值,唔怪得雖然星期一都咁難book枱

@#$%^
又好,睇吓你有幾好食.另外已有人和我們一齎等食

時間到,先座底四處望吓,雖然不太大,但都幾C服
望吓今日有乜食

我地揀咗牛柳+魚柳餐($98)
先來餐前小食
似餅乾的四條物件好鬆脆
磨菇湯
磨菇湯夠熱,好滑.

全餐最义就係杯Cofee
2011-04-04
生日
磨菇湯
  • set dinner
2011-04-02 11 瀏覽
幾好食, 我叫左個牛把, 係t-bone來的, 不過第二次來, 個chef仲係唔識控制幾多成熟, 我上次叫5成, 佢比左7成我, 今次特別叫4成, 以為佢會煮生的比我, 不過佢最尾都係6成...... 呢一野真係超失望我想講, 唔係人人都like食熟牛 , 有的人係好生血的, 而好生血既人住住最憎食超過五成熟既牛呢個錯真係好大我會再比多次機會佢, 如果下次仲犯錯以後都唔會再去

呢個錯真係好大
我會再比多次機會佢, 如果下次仲犯錯以後都唔會再去
2011-03-17
15 分鐘 (堂食)
  • 牛柳
  • 凍朱古力
2011-03-28 55 瀏覽
I have made many attempts to book seats, yet, they are full all the time.Tonight, I decided to make another attempt, hoping that a Monday dinner will be a less busy night for the restaurant. Yet, I only managed to book 8:30pm.I arrived at 7:15, hoping someone who has booked the first round wouldn’t show up then I would get a seat. Luckily, the manager arranged two seats for me and my boyfriend at 7:30. Wooow Then we looked at the SPECIALS on the wall. Quite some nice choices!We picked $388 USDA

We picked $388 USDA Dry Aged Rib Eye. This is a really nice dish. Very tender beef. Nicely grilled, with some sea salt placed at the dish side to highlight the flavour. THIS IS IMPRESSIVE! One more impressive bit is the service. Despite the hustle in the small restaurant, the boss managed to come over and ask if the steak is good and suggest us to eat as soon as it is served. Very courteous boss

Then we also ordered a Fish and Chips set dinner ($78). It came at the same time as the steak. So by the time we finished the steak and started the fish, it’s not hot enough. I would say this is just an average dish.

As everyone has suggested the Ice-chocolate is a must try, we order that as well. Not bad, but not extraordinarily nice.

The dessert drew a very nice conclusion to the dinner. We ordered a piece of blueberry cheesecake ($28). It’s not too sweet and the texture of the cake is just right!

All in all, despite the difficulty in booking seats, this is a highly recommendable restaurant. I will definitely come back to try other dishes. Keep it up. Don’t let the food quality deteriorate after the place becomes popular, which is a very common development for popular restaurants.

P.S. You have to bring cash to dine. They do not take Credit Card.
2011-03-28
  • Dry Aged Rib Eye
2011-03-26 28 瀏覽
第一次食呢間餐廳見D食評講到服務咁差,,本來有D擔心,,因為係同朋友慶祝生日打左好多次都冇人聽,,於是親自去BOOK位,,光頭佬D態度好好,,完全唔係食評講既態度差第二日黎食,,其他人既態度都好好,,,有笑容,,有禮貌,,所以特登要打番食評同佢平反食物真係好食同抵面包條個漿好好味叫左2個SET DINNER牛柳都唔錯朋友話佢個青口D汁好味Iced mocha,,我平時少少咖啡味都唔中意,,但都覺得OK唯一要彈係擺部電視係度,,我覺得好大打折扣
第一次食呢間餐廳
食物真係好食同抵

面包條個漿好好味
叫左2個SET DINNER
牛柳都唔錯
朋友話佢個青口D汁好味
唯一要彈係擺部電視係度,,我覺得好大打折扣

2011-03-25
2011-03-26 17 瀏覽
訂左位遲左五分鐘到,當時仍有幾張枱,都話留晒比客,要人等15分鐘後先比我坐,直到我食完d枱都無人坐過,服務態度差差差...!之後點左個五成牛柳,簡直不知所謂,沒肉汁,外面柴皮一樣,起碼七成熟,中間部份竟然凍既,劣劣劣!去茶餐廳食都好過佢,食左半個鐘未夠就追人叫餐飲,好似趕收工咁,最後埋單一句多謝都無就咁放張單響枱面就算,cheap cheap cheap,以後一定晤會再去同介紹比人
2011-03-19
15 分鐘 (堂食)
星期日瞓醒突然想起呢間餐廳, 十二點打電話去踫下運氣, 接電話的本來說己滿坐了, 但想了一陣, 回覆是要到兩點先有得食, 都好早五分鐘去到門口, 已見有幾PAIR人在等, 我哋最後被安排到近門口的高腳枱坐, 哈, 高人一等的食個LUNCH我揀咗燒雞肉+凱撒沙律 ($4x), 男友就揀咗4oz牛+薯菜($7x)先來的餐湯: 磨菇湯, 啖啖磨菇, 食得出唔係普通罐頭嘢, 加埋長長的餅乾條+自家製沙律醬, 夠特別燒雞肉夠味, 唔鞋, 凱撒沙律份量十足, 抵食又好食牛一般啦, 不過個汁唔錯最正係我杯餐飲: 凍朱古力, yummy!一路食都有人等位, 個電話就響過不停, 都正常ge, 呢度真係幾抵食同埋啲嘢好味嘛, 下次想食一定要預早訂枱嘞

燒雞肉夠味, 唔鞋, 凱撒沙律份量十足, 抵食又好食
燒雞+凱撒沙律
牛一般啦, 不過個汁唔錯
牛~
最正係我杯餐飲: 凍朱古力, yummy!
凍朱古力

2011-03-06
5 分鐘 (堂食)
燒雞+凱撒沙律
牛~
凍朱古力
2011-03-14 22 瀏覽
千祈唔好去!!!!!必定後悔之選如果你想同啲朋友舒舒服服聚餐,可以傾得開心,就一定唔可以係度食!!!!!!或者你想同男/女朋友浪漫情調,傾心事,都千祈唔好去!!!!!!!今晚有朋友生日,所以我地特登預早成個星期前book枱.我打電話book咗7:30pm枱,佢confirm咗之後就收線.到晚飯當日下晝,佢打嚟confirm我地會到,之後就話9:00pm正要交番枱俾佢地!! 嘩!!!你早講呀,大佬!!!早知就唔book啦,但係星期日要book第二間餐廳都已經趕唔切,咁唯有照去啦..........7:30pm 去到等咗10分鐘就坐低,7:50pm開始嗌嘢食.當時都無咩特別嘢.8:10pm 我地加嗌多啲嘢食,嗌完之後,男侍應就話"喂,你仲有無嘢要加,有就嗌埋,你地9:00pm鐘要交枱",個樣寫住"叫嘢食你地就一次過啦,分幾轉,好多時間呀?"8:25pm 上多碟嘢食,收隻碟,男侍應眼神凌厲,好似嫌我地食得慢咁,又話"你地9:00pm鐘要交枱"8:40pm 男侍應又再嚟問"你地有幾杯餐飲,飲咩?嗌埋啦,你地9:00pm鐘要交枱"8:50pm 又係男侍應嚟上埋嗰幾杯嘢飲,又話"以家上埋個蛋糕俾你
千祈唔好去!!!!!
必定後悔之選

7:30pm 去到等咗10分鐘就坐低,

7:50pm開始嗌嘢食.當時都無咩特別嘢.

又話"你地9:00pm鐘要交枱"

8:50pm 又係男侍應嚟上埋嗰幾杯嘢飲,又話"以家上埋個蛋糕俾你地,你地9:00pm鐘要交枱",

跟住我終於忍唔住話"如果係呢度食飯係有限時間,咁我第一次book枱你就講定,我可以唔book,唔好今日下晝先突然間講",

佢話"我地一定有講囉,個個book枱,我地都會講!!"

我話"你地真係無講,如果係明知咁趕,我地唔會book"

佢話"我地晚飯分三輪時段,所以一定有講!!"

我話"以前無分時段架,而且我以前walk-in都無聽過"

佢話"有咗幾個月架喇喎,你無可能唔知"

我心諗,你咁講,即係無論你地有無講過,我都應份要知啦??!!咁即係剩係做熟客生意啦??你唔乾脆話**生客與狗,恕不招待**

佢語氣好差仲話"無可能無講,我地同事一定有講,可能你聽唔清楚"
我聽唔清楚???你估我撞籠咩????

真係俾佢既垃圾態度吹到啤一聲!!!!!!!!!!!即係千錯萬錯都只會係客人既錯!!!!!!!!!

8:55pm 我話"咁唔使上蛋糕喇,我地埋單,個蛋糕我地拎走得喇"

全個過程就係咁吹吹吹吹吹吹+趕趕趕趕趕趕,由頭到尾,一句"唔好意思"我都無聽過,俾$$$食飯仲要睇你面色,無嘢呀??!!

你估成個元朗,得你一間西餐食呀??!!你既態度,我以為自己食緊茶餐廳呀!!!!!!

我俾$200一位唔算貴,但係都一定唔係平囉!!!!咁既服務態度其實真係好少見!!!!離哂譜!!!!

到我地走嗰陣,根本就無人等緊位,既然係咁做咩事要係咁吹呢???

我一定永遠唔會再幫襯!!!!!

2011-03-07
10 分鐘 (堂食)
生日
2011-02-27 10 瀏覽
原本諗住同d朋友食下環境...吹下水...提早打電話book位又話only walk in...好啦...去到walk in 之後又問我有冇book位...我話打黎既時候only walk in ...之後佢態度十分惡劣...答我話係呀 full booking咪冇晒囉....我問佢等幾耐佢話得到7點...之後我同佢講我留個電話比你...佢竟然好冇禮貌咁講...唔得架wo...你係出面等下啦....如果有先叫你啦....昕時興到我冇晒mood....講緊個日都幾凍...叫人係出面凍冰冰唔知等幾耐先有位囉...講真...如果有心做生意唔會係咁既態度囉...我比$出黎唔係要受氣囉...唔該...所以請我都唔去囉
180 分鐘 (堂食)
2011-02-23 73 瀏覽
我同老公仔叫咗set dinner T骨牛扒($78) & 雜扒餐揀雞柳同牛柳($98),個磨菇湯夠熱, 好creamy, 啲餅乾好鬆脆,我哋叫咗六成熟嘅T骨牛扒同六成熟嘅牛柳,上碟嘅時候雖然有些生,但入口無揸,肉質嫩滑,牛柳都一樣,兩塊都超正!雞柳都好大好滑,餐飲可以order可樂& ice mocha,兩大杯,不用加錢,我哋極力推介,下次一定會再幫襯!!
個磨菇湯夠熱, 好creamy, 啲餅乾好鬆脆,
我哋叫咗六成熟嘅T骨牛扒同六成熟嘅牛柳,
上碟嘅時候雖然有些生,但入口無揸,肉質嫩滑,
牛柳都一樣,兩塊都超正!
雞柳都好大好滑,
我哋極力推介,下次一定會再幫襯!!
蘑菇忌廉湯
餅乾