2022-03-07 40 瀏覽
上星期屋企人喺屯門市廣場買咗呢個得獎拿破崙蛋糕🥰🥰 佢地個拿破崙蛋糕可以WhatsApp 預訂或者即叫即焗 一個鐘之後就拎得😛🍼3.6 牛乳燉蛋白拿破崙 1bs $318一打開已經聞到好香嘅酥皮味 呢個份量夠3-4人食😆 拿破崙有三層 每層都好鬆脆 入面嘅3.6 牛乳燉蛋白好滑溜🥰 燉蛋白好重奶味 又唔會太甜👍🏻 另外拿破崙表面加咗幾粒荔枝肉 幾清新 呢個配搭幾特別 好有新鮮感💕 整體唔太甜 屋企人都話好味😋 下次再試其他味😋

🍼3.6 牛乳燉蛋白拿破崙 1bs $318
Neko Puff攞過世界賽冠軍嘅Neko Puff拿破崙,可以預先WhatsApp 落單,等一個鐘就可以攞返屋企喇即叫即製夠晒新鮮,而且口味選擇都好多睇落細細個咁,但都幾有份量,2-4個人share都無問題,喺疫情下帶來一點甜❣️🌀3.6牛乳燉蛋白拿破崙酥皮每層都好厚身,焗到金黃色賣相吸引入口酥酥脆脆,層次分明,好香牛油味夾層亦係亮點之一,中間嘅忌廉同燉蛋白毫不吝嗇填滿整個蛋糕,酥皮同忌廉嘅比例係一比一,忌廉令口感更香滑,夠邪惡😈夾層滑嘟嘟嘅燉蛋,充滿3.6牛乳嘅奶香味同咸香嘅拿破崙一咸一甜,一酥一嫩,完美配搭可惜我買嗰日天氣太熱,返到屋企啲cream融咗少少,令外觀有啲崩壞😂大家如果有保溫袋可以帶定,咁就保存得最好啦😉
Neko Puff

即叫即製夠晒新鮮,而且口味選擇都好多

🌀3.6牛乳燉蛋白拿破崙
酥皮每層都好厚身,焗到金黃色賣相吸引
入口酥酥脆脆,層次分明,好香牛油味

夾層滑嘟嘟嘅燉蛋,充滿3.6牛乳嘅奶香味
同咸香嘅拿破崙一咸一甜,一酥一嫩,完美配搭

外賣自取
屯門市廣場一排的小吃攤檔對我來說甚有魅力,每當走過一間又一間鋪頭,一個又一個櫥窗時,總是難以抗拒,而我卻被櫥窗內那個千層拿破崙深深吸引著,決定買回家試試!回家後按耐不住為它拍下寫真一輯,三塊厚酥皮都可見到一層又一層而數不清的酥皮層,相信三塊酥皮一共應該有千層,厚酥皮中夾著一顆顆滑而挺的忌廉。落刀切件時,酥皮散開發出清脆響亮的聲音,爽脆度高到切件後整件拿破崙不會有太多的倒塌及擠壓,不會過於影響外貌。一嗒拿破崙蛋糕中,充滿帶有香濃3.6牛乳味的忌廉,濃度與喝全脂奶般濃厚。表面放有開邊荔枝及花朵裝修增加優雅感,荔枝軟腍尚帶少許荔枝汁,雖然味道與拿破崙蛋糕不太融合,但賣相加分。每次食蛋糕總不能一次過清除,那蛋糕雪了1-2天後,酥皮還能保持到脆口口感,終於可以不用趕著品嚐拿破崙了。

2022-02-09
$318 (其他)
2022-03-02 48 瀏覽
玉桂蘋果拿破崙🍎賣相方面,拿破崙包裝得穩陣,攞到返屋企都冇移位走樣,蛋糕表面用咗幾粒紅桑子同白朱古力葉子作點綴🍀牛油酥皮烤焗至金黃色,側面望落都有千層效果,每層嘅酥皮同忌廉約為一比一,忌廉之間略見蘋果粒,賣相不算特別花巧,但係都簡約吸引👌味道方面,店鋪標榜係用法國直送原材料,最令人驚喜嘅係忌廉部份,忌廉非常幼細香滑,甜而不膩👍酥皮做到酥香口感,亦帶牛油香,蘋果同肉桂亦係相當合襯,兩者嘅酸甜同獨特香味配合得唔錯~蛋糕店都有近十款拿破崙口味,比較特別嘅係可以選自由配搭兩款口味✌️
玉桂蘋果拿破崙🍎

一直都好鍾意食拿破崙,見到屯門市中心有一間曾攞過比賽冠軍嘅即叫即製拿破崙🤩仲要係即叫即製,一個鐘就可以食到新鮮嘅拿破崙🥳🔸 3.6牛乳燉蛋白拿破崙(HK$318)牛乳燉蛋白味真係第一次見😆三層厚厚嘅牛油酥皮,咬落去鬆化而且香氣突出,中間嘅忌廉都好多,一次落去就擠晒出嚟,甜甜嘅奶香味🍼🎂蛋糕上仲有三塊果肉,加上有糖粉灑上,喺邊個角度睇都靚啊🤪分量就四個人食其實都好足夠,下次可以試吓其他味!
3.6牛乳燉蛋白拿破崙

🔸 3.6牛乳燉蛋白拿破崙(HK$318)
2022-02-27 51 瀏覽
Neko Puff 主打法式拿破崙,而且曾經得獎,佢哋嘅法國甜品拿破崙蛋糕,原材料是法國直送,以三層酥皮精心製作而成💞 所有蛋糕都係即叫即製手作蛋糕🥰 法式拿破崙蛋糕🎂有多款口味,今日呢款 Creme Brulee Napoleon 法式焦糖燉蛋拿破崙蛋糕,蛋味香濃,而最有特色就係佢哋嘅千層酥皮,用法國牛油製造,鬆脆酥皮又不油膩,每層都食到美味嘅焦糖燉蛋😋焦糖燉蛋拿破崙蛋糕,一磅裝每個$318,可以2-4人食,另外可以揀2磅或3.5磅,其他款都有唔同價錢,可以到佢哋網站預訂👍

2022-02-26 30 瀏覽
市中心新開咗間甜品店主要係賣得獎嘅拿破崙 仲可以即訂即整 一個鐘就拎得另外仲有其他蛋糕賣 款式都幾吸引今次就試吓個草莓拿破崙酥皮厚度適中 好脆好鬆化忌廉好香滑 有啲似軟雪糕 味道出奇地唔會太甜同酥皮一齊食 味道好夾草莓都夠甜 仲可以中和一下酥皮同忌廉嘅味道一個蛋糕嘅份量十足 夠4人分兩次食另外個包裝盒都好靚好實淨個拿破崙都有塊膠包實唔洗驚拎到返屋企變到東歪西倒見menu仲有其他味道無花果睇落都好吸引有機會再試試☺️
市中心新開咗間甜品

見menu仲有其他味道
無花果睇落都好吸引
有機會再試試☺️
2022-02-23 36 瀏覽
最近試咗一間位於屯門市中心攞過世界賽冠軍嘅拿破崙蛋糕店!一於就去試下呢間「世一」「Neko Puff」😋佢地選用法國直送嘅原材料製作!可以係一小時預定,即叫即焗😊今次小編就揀左 1磅裝嘅「黑朱古力咖啡味」份量兩個人都食唔哂😝可以足夠3-4個人食,有三層酥皮,非常鬆脆!每一層都有好濃嘅朱古力Cream,而Cream入面竟然仲有原粒金莎😋口感豐富!鍾意食朱古力嘅朋友一定唔好錯過呀!$288/1 lb(2-4人份量)$498/2 lbs(5-8人份量)$798/3.5 lbs(9-12人份量)

$288/1 lb(2-4人份量)
$498/2 lbs(5-8人份量)
$798/3.5 lbs(9-12人份量)
2022-02-21 33 瀏覽
經過屯市見到呢間拿破崙蛋糕店,店員同我講係即訂即做,需時大概一個鐘。行下街返去攞就差唔多,即刻心郁郁叫左個一磅嘅焦糖燉蛋味試下。($318)酥皮好香牛油味,即訂即做所以真係好新鮮,酥皮入口酥酥脆脆,層次分明。夾層豐富,淡忌廉令到蛋糕口感更香滑。而且蛋糕夾層真係有啲燉蛋架😍同酥皮味道好夾,蛋味香得嚟食落仲帶點焦糖嘅香味。食落好滿足😍〰️〰️📍 Neko Puff (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖
經過屯市見到呢間拿破崙蛋糕店,
店員同我講係即訂即做,
需時大概一個鐘。
行下街返去攞就差唔多,
即刻心郁郁叫左個一磅嘅焦糖燉蛋味試下。($318)

酥皮好香牛油味,
即訂即做所以真係好新鮮,
酥皮入口酥酥脆脆,層次分明。

夾層豐富,
淡忌廉令到蛋糕口感更香滑。
而且蛋糕夾層真係有啲燉蛋架😍
同酥皮味道好夾,
蛋味香得嚟食落仲帶點焦糖嘅香味。
食落好滿足😍

〰️〰️📍 Neko Puff (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖

2022-02-21 32 瀏覽
#NekoPuff今次講嘅係位於屯門市中心嘅Neko Puff💕由於店舖曾經攞過拿破崙世界賽冠軍🏆所以小編一直都好想去試吓👅👅今次終於都入去屯門去朝聖下啦💗💗由於係即叫即焗 大概等佐一個鍾就有得攞啦🤤🤤店舖嘅拿破崙蛋糕有好多款嘅味道 一定有一款啱你哋🤍🤍提提大家如果想食可以打電話預訂 咁到店舖嘅時候 就可以即刻攞走啦✨✨法式栗子拿玻崙 $288💰(5.5/10)一打開見到就覺得個拿破崙蛋糕份量十足✨✨Size 好大 兩個人完全食唔晒🤣🤣小編覺得要四個人先食得晒👀👀蛋糕有三層 每一層都有好厚嘅酥皮 加好香濃嘅cream 但一啲都唔溜 👅👅再添加左好多嘅栗子蓉🌰栗子蓉好軟好Creamy☺️☺️酥皮好脆好香牛油味而且咸咸地配甜甜地栗子蓉 啱啱好可以中和返個味蕾☺️☺️小編覺得拿破崙好香好香栗子味🌰鍾意食栗子嘅大家一定要叫一個嚟試吓😛😛睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️推薦指數🌟 5.5 / 10 🌟📍#巨B覓食屯門 #巨B覓食元朗Neko Puff (屯門)⚜️屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖⏱星期一至日 1130-2000

#NekoPuff

法式栗子拿玻崙 $288💰(5.5/10)
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 5.5 / 10 🌟

📍#巨B覓食屯門 #巨B覓食元朗

Neko Puff (屯門)
⚜️屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖
⏱星期一至日 1130-2000

2022-02-19 35 瀏覽
最近試咗Neko Puff 係屯門一間嘅甜品店佢哋嘅拿破崙仲要係1小時即訂即做😍而佢哋嘅食材均用法國原材料製作👏🏼。我諗大部份人食拿破崙最鍾意就係食佢香脆嘅感覺,加埋啲吉士真係好正😍😍😍。伯爵茶無花果拿破崙蛋糕 平時食拿破崙通常入邊都係吉士,而佢哋嘅餡就係用咗伯爵茶嘅cream,夾雜咗一啲無花果肉。食落去清香嘅伯爵茶味,而佢哋嘅酥皮食落去牛油味比較重,層次都幾分明,口感鬆脆。佢哋仲有好多款唔同嘅口味有興趣嘅可以睇吓😽

伯爵茶無花果拿破崙蛋糕

屯門市中心最近開左好多蛋糕店。而呢間「neko puff」嘅拿破崙蛋糕,曾經攞世界冠軍🏆!選用法國直送原材料製作,仲可以提早一個鐘order,即叫即整 !情人節前夕,試百搭既🍫朱古力🍌香蕉麻糬口味($288)一打開蛋糕盒,見到蛋糕超級工整,烘焙功夫高強穩定。牛油🧈香氣滿溢,每款都有三層拿破崙酥皮,每層都好厚,咬落去,層層酥脆。至於內層的朱古力cream滑溜不太甜膩,朱古力味濃淡適中,迎合大眾口味,朱古力同埋芒果令味道更上一層樓!👍同屋企人、朋友、伴侶一齊分享就最開心🥳

情人節前夕,試百搭既🍫朱古力🍌香蕉麻糬口味($288)

同屋企人、朋友、伴侶一齊分享就最開心🥳

2022-02-17 111 瀏覽
拿破崙係我最中意嘅蛋糕之一😋係屯門市中心買完外賣,順便外帶左一個香蕉麻薯朱古力拿破崙返屋企嘆~~Neko Puff之前好似係泡芙出名,原來宜家有埋即焗拿破崙,1個鐘就拎得!仲有好多種口味,完全係選擇困難🤪三層厚酥皮,每層都夾住厚厚朱古力忌廉同香蕉,超足料,我覺得係6-8人份量。一切落去都感覺到佢有幾酥脆🤩店員話12個鐘內享用係最好食,所以我地當晚就即刻開黎食啦!朱古力忌廉打得好幼滑,甜度適中,酥皮咸咸地所以食落都唔會好heavy,間中又會食到香蕉同QQ麻薯粒粒,口感好豐富。第二日食酥脆度有微微下降,但都唔會變淋。下次想試埋個伯爵茶味🥳

2022-02-15 100 瀏覽
本身對拿破崙都有種情意結,今日行開屯市,見到有1個鐘即叫即製嘅拿破崙,夠晒新鮮😻見到有個牌寫住拎過世界賽冠軍,所以毫不猶疑叫左個沖繩紫薯拿破崙😎返到屋企即刻拎出泥食,一打開個盒已經聞到勁香紫薯味!!唔好睇佢好似細細個咁,但都幾有份量,每層拿破崙幾厚身,同埋幾酥脆,仲好香牛油味,中間夾左好多cream同紫薯蓉,口感唔錯,啱晒紫薯控嘅我~呢個size好啱情人節/特別日子兩小口share, 如果好似我咁細食仲可以分兩餐😂🙈

沖繩紫薯拿破崙

沖繩紫薯拿破崙
2022-02-13 30 瀏覽
🐳 3.6牛乳燉蛋白拿破崙💰318即叫即焗~只需1小時預訂外貌很吸引,加上很多cream,每一層都充滿著cream,而我最喜歡就是很多cream 的蛋糕。香醇濃郁的奶油香,加上充滿牛油香味的脆邊,非常好吃,非常有口感!我和老公一口氣吃完整個,雖然有點邪惡,但很滿足了我們想吃甜的肚子!價錢是有點貴,但在某些特別的日子,也值得一試!
🐳 3.6牛乳燉蛋白拿破崙💰318
即叫即焗~只需1小時預訂

價錢是有點貴,但在某些特別的日子,也值得一試!