2025-08-26 173 瀏覽
之前次經過見到原來airside 都幾多野食, 今次就揀佐nana green tea,上次行過見到都好多人排,禁啱今次人無禁多就即刻試下🤪冷擔擔豆乳烏冬因為平時食擔擔麵都係熱, 佢有凍版而且天氣禁熱就想試下,食落比想像中好,唔太辣,淡淡嘅花生香,烏冬仲係彈牙,肉碎好多,食落覺得應該有落到冬菜,唔錯, 比平時食出面食到嘅擔擔麵清爽。 明太子大葉豆乳芝士意大利飯好食,飯係我喜愛嘅口感,明太子味道都好濃郁,啖啖食落都有明太子嘅味道。食果陣配少少紫蘇會多佐個變化。 凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕焙茶味好香, 即使加佐牛奶同雪糕飲落都唔會覺得好重負擔。凍抹茶牛奶雲尼拿軟雪糕抹茶味道幾濃,但飲落唔太有濃抹茶嘅苦澀味,可能因為配佐個雲尼拿軟雪糕~軟雪糕都唔錯, 食落係軟滑, 唔會有沙冰口感。抹茶生朱古力芭菲芭菲份量都幾大,最底有抹茶味啫喱同cream, 兩樣都好濃嘅抹茶香,中間有一層軟雪糕, 軟雪糕真係唔錯😂, 又軟同滑,而且無冰沙口感, 上面有一層粟米片,再上面有一球抹茶雪糕、抹茶生朱古力、紅豆蓉同cream,抹茶生朱古力,好重抹茶味,會有重抹茶嘅少少澀味,食落好滑身,雪糕係好食嘅抹茶雪糕味道。黑芝麻蕨

冷擔擔豆乳烏冬

明太子大葉豆乳芝士意大利飯

凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕
焙茶味好香, 即使加佐牛奶同雪糕飲落都唔會覺得好重負擔。
凍抹茶牛奶雲尼拿軟雪糕

抹茶生朱古力芭菲
黑芝麻蕨餅芭菲
芭菲都係大同小異,最底轉佐黑芝麻啫喱同cream,中間都一樣最頂轉佐黑芝麻雪糕同黑芝麻蓉,蕨餅或者生朱古力果啲就係自己揀, 芝麻味都幾出,而且會有芝麻嘅烘焙香,黑芝麻蓉幾特別,食落口感同紅豆蓉差唔多,但食食下啲芝麻香就會出黎。
  • 抹茶生朱古力芭菲
同frd子到Airside睇頭文字D,行過B1時見到佢地display櫃 即時心心眼😍個芭菲好吸引frd子去東京大阪成日食 是日本人氣的,weekday下午未到6點 已經坐8成滿,除左喫茶同嘆芭菲,佢地仲有日系主食提供💚凍抹茶牛乳白玉紅豆 $48經典組合: 抹茶+紅豆+白玉,點左少甜...抹茶就是要狠狠喫出它的回甘,而加入了牛乳 令每一口都更豐厚,配合甜香的綿密紅豆同軟糯軟糯白玉,口感或是味道層次也是豐富的🤎凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕 $52無特別要求少甜但都無乜甜味 混和半融化雪糕令整杯茶添上微微甜,原本已經幾香的焙茶底更香滑濃郁🐟鮭魚昆布絲柚子胡椒茶漬飯 $88暖胃選擇,用上了鰹魚湯 主打一個清爽的風味,鮭魚碎入口有微微香烤氣息,個柚子胡椒是點精之選 清新既鹽味+胡椒香提鮮成個飯🦐海老蕃茄豆乳烏冬 $128醬汁底濃郁滑順 質感一流 每一條烏冬可以均勻的掛上,可能因為用左豆乳為主 竟然食到尾都唔會膩,海老鮮味似龍蝦鮮 唔係一個可以自己複製既味道🤎焙茶生朱古力芭菲 $98甜品時間 心心念念的主角登場,是焙茶的大集匯,一上枱已經看上了焙茶生朱古力同大大焙茶雪糕球(茶飲時已體驗它的魅力),生朱

💚凍抹茶牛乳白玉紅豆 $48

🤎凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕 $52
凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕

🐟鮭魚昆布絲柚子胡椒茶漬飯 $88
鮭魚昆布絲柚子胡椒茶漬飯

🦐海老蕃茄豆乳烏冬 $128

🤎焙茶生朱古力芭菲 $98
甜品時間 心心念念的主角登場,是焙茶的大集匯,一上枱已經看上了焙茶生朱古力同大大焙茶雪糕球(茶飲時已體驗它的魅力),生朱古力入口是甘甘的 當甘味消失時便是濃郁的焙茶塊在口中慢慢化開,仲有脆脆片...焦糖鮮忌廉...焙茶啫喱...日本牛乳軟雪糕令所有配料完美混和
黑芝麻蕨餅芭菲  +  焙茶生朱古力芭菲

🖤黑芝麻蕨餅芭菲 $88
芭菲除左抹茶同焙茶 仲有黑芝麻口味,揀左另一個好喜歡的元素「蕨餅」做配搭,整體會溫柔的滲出黑芝麻味,來了一個變調
黑芝麻蕨餅芭菲

*點左茶飲+芭菲,感覺好似食左4個甜品咁 大滿足!

*有Set dinner可選

*自助水

*裝潢走日系簡約風

*店員哥哥細心的~問起有咩推介時 好有耐性向我講解🫶🏻

(OpenRice建議提供單據)

2025-08-14
黑芝麻蕨餅芭菲  +  焙茶生朱古力芭菲
  • 海老蕃茄豆乳烏冬
  • 抹茶軟雪糕白玉紅豆
  • 焙茶生朱古力芭菲
2025-08-10 1070 瀏覽
近排有啲展覽,所以去咗airside行下,行到落地下見到Nana’s Green tea 排隊,搞到我心郁郁都想食,同埋見到佢啲芭菲就好吸引~💚今次食左下面呢啲,非常之滿足~✨🦐🍜海老蕃茄豆乳烏冬Prawn & Tomato Udon第一次食豆乳整嘅烏冬,原來都係可以非常之Creamy,係好濃郁嘅蝦味,雖然係蕃茄,但一啲都唔會酸,每一條烏冬都掛晒汁~✨🐓🥣嫩鷄肉明太子茶漬飯配鏗魚湯Chicken Breast and Mentalko Chazuke with Bonito Soup日本嘅雞真係非常之嫩口,配鰹魚湯,清清地之餘,原來同明太子真係好夾,明太子既鹹香味食落非常暖胃~✨🍨焙茶蕨餅芭菲Hojicha Warabimochi Parfait焙茶雪糕好香濃,中間夾咗粟米脆片,成杯係滿滿嘅,呢個蕨餅非常軟腍同好煙靭,越食越開心✨🍫抹茶生朱古力芭菲Matcha Nama chocolate Parfait我最鍾意食生朱古力,係好香濃嘅抹茶,口感好順滑,而且抹茶味帶有回甘✨🥤抹茶牛奶沙冰•白玉抹茶雪糕Matcha Shiratama Frappe沙冰打得好順滑,同埋抹茶係非常之清香味,白

今次食左下面呢啲,非常之滿足~

✨🦐🍜海老蕃茄豆乳烏冬

✨🍫抹茶生朱古力芭菲
Matcha Nama chocolate Parfait

✨🥤抹茶牛奶沙冰•白玉抹茶雪糕
Matcha Shiratama Frappe
沙冰打得好順滑,同埋抹茶係非常之清香味,白玉口感軟糯Q~

✨🧉凍焙茶牛奶黑蜜果凍
Hojicha Kuromitsu Jelly Latte
醇厚濃郁奶香配焙火香氣,順口又不膩~

呢個環境坐得好舒服,同埋所有嘢都好精緻~做到日本嘅感覺。

• 嫩鷄肉明太子茶漬飯配鏗魚湯
2025-07-28 1627 瀏覽
本身就係原自日本的nana’s green tea融合京都宇治抹茶與現代洋式風格豐富的menu和特色期間限定 吸引到不少人包括埋我去一試而且 咁熱的夏天一定要食番個令自己開心的芭菲🍴海老蕃茄豆乳烏冬👉🏻濃郁的蕃茄豆乳海老湯 讓讚岐烏冬吸附了滿滿的醬汁 每一口都食到海老的香味 是一道非常值得一試的主菜🍴明太子大葉豆乳芝士意大利飯👉🏻奶香味濃郁的意大利飯 搭配鹹香的明太子 整體口感十分Creamy 適合喜愛食意大利飯的朋友🥄抹茶生朱古力芭菲👉🏻芭菲的層次感非常豐富 抹茶雪糕與十勝紅豆蓉的甜美配合 最欣賞面層的抹茶生朱古力 味道是濃厚的甘甜 中層的粟米片和牛乳軟雪糕增添了口感的多樣性 底層的抹茶布甸 都是濃郁的抹茶香 抹茶fans真係覺得非常滿足🥄黑芝麻蕨餅芭菲👉🏻黑芝麻雪糕非常rich的黑芝麻香 得到同行黑芝麻fans的認證 搭配香甜煙韌的黃豆粉蕨餅、鮮奶油、粟米片和牛乳軟雪糕同樣帶來驚喜 兩款芭菲都令人滿意🍵熱抹茶牛奶白玉紅豆🍵凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕👉🏻飲品選擇多樣 以抹茶、焙茶、十勝紅豆和黑芝麻的搭配都非常多款 無論是飲品還是甜品 都是精緻又高質的日式風格
本身就係原自日本的nana’s green tea

🍵熱抹茶牛奶白玉紅豆

🍵凍焙茶牛奶白玉焙茶雪糕
2025-07-21
2025-07-22 1650 瀏覽
今次來到一間在日本以抹茶聞名的人氣茶室〔nana’s green tea〕,餐廳以簡約日式風格,配以黑色及水泥牆為主調,店內除了主打抹茶芭菲甜品及茶飲外,亦有提供多款日式料理如烏冬、丼飯及沙律等輕食,是抹茶愛好者及滿足抹茶控味蕾的餐廳。【抹茶生朱古力芭菲】(HK$98) (右)芭菲杯非常吸睛亦很大杯,有一大球濃郁的抹茶雪糕、抹茶生朱古力、紅豆蓉球、粟米脆片、抹茶醬及忌廉,堆砌得美美,而中間有牛乳軟雪糕,底層有抹茶奶凍啫喱,玄米脆片相當香脆,整杯抹茶味道都很濃郁好味道,大大滿足抹茶控口味,推薦。【黑芝麻蕨餅芭菲】(HK$88) (左)黑芝麻雪糕入口香濃的芝麻味道,配搭軟腍煙韌的蕨餅,底層有黑芝麻奶凍啫喱,同樣都是有紅豆蓉球及忌廉,底層一層一層真的很豐富,甜度適中很味道。【明太子大葉豆乳芝士意大利飯.面豉湯】(HK$148)意大利飯充滿芝士和豆乳香,飯內有不少香菇,伴上鹹香的明太子吃,飯比較濕潤而且有少少拉絲芝士效果,味道不錯,還有熱騰騰的麵豉湯,滿足。【柚子胡椒豚肉烏冬】(HK$98)湯底柚子味道很突出,有陣陣胡椒的辣味,而且有加入白蘿蔔蓉及香蔥,烏冬口感順滑,配搭肉味濃郁軟嫩的日本豚肉

【抹茶生朱古力芭菲】(HK$98) (右)

【黑芝麻蕨餅芭菲】(HK$88) (左)

【明太子大葉豆乳芝士意大利飯.面豉湯】(HK$148)

【柚子胡椒豚肉烏冬】(HK$98)

湯底柚子味道很突出,有陣陣胡椒的辣味,而且有加入白蘿蔔蓉及香蔥,烏冬口感順滑,配搭肉味濃郁軟嫩的日本豚肉,非常清甜惹味的組合。

【熱抹茶牛奶忌廉】(HK$48) (右)

忌廉鋪在整個杯面,攪拌後都不會太甜。
【凍焙茶牛奶黑蜜果凍】(HK$52)

焙茶口味很有驚喜 ,味道甘香溫和,入口一點苦澀味道都沒有,配搭Q彈的黑蜜果凍,很有層次口感。
2025-07-17
5 分鐘 (堂食)
  • 黑芝麻蕨餅芭菲
2025-08-28 0 瀏覽
想食呢間餐廳嘅甜品好耐啦 估唔到主食一樣有驚喜海老蕃茄豆乳烏冬烏冬煙煙韌韌勁掛汁 海老爽口彈牙 蕃茄嘅天然甜酸味食落好開胃 估唔到豆乳同蕃茄都幾夾嫩雞肉明太子茶漬飯雞肉好嫩滑 連埋明太子再倒埋鰹魚湯撈勻一齊食鮮味十足焙茶生朱古力芭菲生朱古力甜而不膩 焙茶雪糕同焙茶球嘅茶味超濃 加埋忌廉 啫喱同粟米片食落好豐富黑芝麻白玉芭菲芝麻雪糕同黑芝麻球同樣好香濃 白玉軟糯有嚼勁 成杯由頭到尾都係濃濃芝麻香 超滿足抹茶牛奶抹茶同牛奶比例啱啱好 茶味甘醇得嚟唔會苦澀焙茶牛奶黑蜜果凍焙茶比起抹茶多咗份焦香風味 黑蜜果凍增加咗口感 甜度適中
想食呢間餐廳嘅甜品好耐啦 估唔到主食一樣有驚喜

抹茶同牛奶比例啱啱好 茶味甘醇得嚟唔會苦澀

焙茶牛奶黑蜜果凍
焙茶比起抹茶多咗份焦香風味 黑蜜果凍增加咗口感 甜度適中
2025-08-28 0 瀏覽
日式餐廳攻略|甜品芭菲盛宴人氣餐廳,主吃和甜品吸引味覺層次大探索,日式甜品之餐廳鮭魚昆布絲柚子胡椒茶漬飯茶漬飯滿滿鮭魚碎昆布絲,鮭魚鮮甜昆布咸香交織,高湯香氣四溢!柚子胡椒味,清新辛香,層次滿滿,棒海老蕃茄豆乳烏冬湯底豆乳香,番茄慢熬,乳香中帶果酸清新。虎蝦彈牙鮮甜,滑溜烏冬口感滿足。溫潤之味道。四重奏極致體驗抹茶牛乳白玉紅豆宇治抹茶與牛乳,茶香醇厚不澀。白玉丸子軟中彈牙,紅豆煮到綿密狀態。隱藏寶藏!熱焙茶牛奶焙茶的烘焙香氣溫醇,如秋日暖陽,焙茶濃郁細膩焙茶丸子芭菲華麗結構滿滿驚喜,焙茶雪糕,白玉,紅豆泥,焙茶凍,脆片,忌廉。焙茶茶味濃厚,穀物脆脆,綿密口感添驚喜脆度。抹茶生朱古力芭菲甜品的終極作品!抹茶香氣濃郁。雪糕,脆脆,朱古力形成三重盛宴。底層雪糕和頂層脆片首尾呼應,甜度恰到好處。日系侘寂風環境,淺木色調和暖黃燈光,營造治癒氛圍。主食匠心到甜品創意,必訪隱藏寶藏!
日式餐廳攻略|甜品芭菲盛宴

人氣餐廳,主吃和甜品吸引

味覺層次大探索,日式甜品之餐廳

鮭魚昆布絲柚子胡椒茶漬飯

四重奏極致體驗
抹茶牛乳白玉紅豆

熱焙茶牛奶
焙茶的烘焙香氣溫醇,如秋日暖陽,焙茶濃郁細膩

焙茶丸子芭菲

抹茶生朱古力芭菲

2025-08-27 0 瀏覽
Nana’s Green Tea真係綠茶粉絲嘅天堂🍵!海老蕃茄豆乳烏冬烏冬彈牙,豆乳汁帶蝦味好香濃,食落爽口得來又滑溜🦐🍅鮭魚昆布絲柚子胡椒茶漬飯就清新得來夠新鮮,昆布同鰹魚湯好夾,柚子胡椒令成個飯更清新開胃🍚🍋飲品方面,凍抹茶牛奶白玉綠茶雪糕香濃又有口感,白玉有咬口,配綠茶雪糕啱晒夏天🥶🍵焙茶牛奶黑蜜果凍味道濃郁,建議唔鍾意甜可以叫走甜少冰,茶味會更突出🍶🍯甜品方面,抹茶生朱古力芭菲層次豐富,抹茶雪糕唔會太甜,配燕麥脆脆同綠茶啫喱,好滿足🍫🥄焙茶蕨餅芭菲滑溜又Q彈,焙茶雪糕好香,簡直係perfect match!🍨✨ #nanasgreentea #我的宝藏美食集 #美食探店  #周末吃什么 #美食推荐 #美食打卡 #香港美食 #香港美食日記 #啟德美食 #九龍城美食 #airside美食 #九龍城美食 #香港抹茶甜品
2025-08-27 0 瀏覽
今晚食嘅海老蕃茄豆乳烏冬,蕃茄汁鮮甜又惹味,海老好突出,超夠味!鮭魚昆布絲胡椒茶漬飯輕盈清爽,三文魚味淡淡好健康。凍抹茶牛奶白玉綠茶雪糕抹茶香濃而不甜,超正;凍焙茶牛奶黑麥果凍配果凍撫平焙茶輕微苦澀,平衡得好好。抹茶生朱古力芭菲超好食,配粟米脆脆而且有咬感,10分推薦!焙茶蕨餅芭菲味道濃郁唔太甜,啱香港人口味👍。

啟德Airside啲舖頭開得七七八八 ,今次試咗Nana’s Green Tea。一直以為佢哋主打雪糕芭菲甜品,今次先知原來佢哋有熱食主菜,而且選擇都唔少。特別推介「嫩雞肉明太子茶漬飯」,雞肉好嫩滑,明太子鹹香惹味。客人自己做茶漬,好食兼有儀式感。「柚子胡椒豚肉烏冬」個湯底都好清爽,食雪糕芭菲之前食啲熱嘢暖暖胃,非常滿足。嚟到一定要試吓招牌芭菲。「抹茶蕨餅芭菲」茶味香濃,雪糕好軟滑;但「黑芝麻白玉芭菲」先係我私心推薦,因為芝麻味非常濃郁,真心正!。柚子胡椒豚肉烏冬 $98。嫩雞肉明太子茶漬飯 $88。抹茶蕨餅芭菲 $88。黑芝麻白玉芭菲 $88。焙茶牛奶黑蜜果凍 $52。抹茶牛奶白玉紅豆 $48之前路過好多次,一直都以為淨係食雪糕同飲嘢,原來唔係淨係甜品屋,主菜都好得!其實佢仲有「唐揚雞咖喱飯」同「鮭魚刺身丼」等都好吸引,下次一於食呢兩個。

。柚子胡椒豚肉烏冬 $98
。嫩雞肉明太子茶漬飯 $88
。抹茶蕨餅芭菲 $88
。黑芝麻白玉芭菲 $88
。焙茶牛奶黑蜜果凍 $52
。抹茶牛奶白玉紅豆 $48

2025-08-18
5 分鐘 (堂食)
  • 柚子胡椒豚肉烏冬
  • 抹茶蕨餅芭菲
之前食過外賣抹茶焙茶雪糕覺得好好食,今次試吓dine in 🥣 weekend 晏晝時間去都幾full下,都準時要交枱,如果要慢慢坐低傾計就可能要揀非繁忙時間~🪄明太子大葉豆乳芝士意大利飯配面豉湯($148)味道幾香,明太子同芝士味都balance,唔會太鹹/ 太搶,不過Risotto 偏濕唔夠乾身~麵豉湯正常發揮,有啲蔥花同腐皮,有啲咬口~味道還好但CP值低~ 🪄 抹茶軟雪糕配抹茶朱古力蛋糕 ($45)🍦抹茶軟雪糕好食!茶味好濃又唔會好甜!抹茶朱古力蛋糕口感偏實,蛋糕唔會太甜但都唔會太濃,如果茶味濃啲就好啲😆 好似都係配丸子好食啲!🍡.一句總結⚡️茶味雪糕出色!呢間可以主要食茶品就好🙂‍↕️nana's green tea 🍵📍九龍城AIRSIDE B1樓B128號舖🚙 泊車指數: 🤙🏻Airside 就有停車場 🅿️ weekend $300/ 2hrs, $500/ 3hrs 🤙🏻

🪄明太子大葉豆乳芝士意大利飯配面豉湯($148)
明太子大葉豆乳芝士意大利飯配面豉湯

nana's green tea 🍵
📍九龍城AIRSIDE B1樓B128號舖

🚙 泊車指數: 🤙🏻
2025-08-23
10 分鐘 (堂食)
明太子大葉豆乳芝士意大利飯配面豉湯
抹茶軟雪糕配抹茶朱古力蛋糕
2025-08-23 0 瀏覽
🌟🍴 【啟德 •nana's green tea 】 🍴🌟 📍 nana's green tea協調道2號AIRSIDE B1樓B128號舖🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 抹茶生朱古力芭菲 🍵🍫🍨抹茶味濃郁得來唔會苦,入口絲滑!😍 生朱古力甜度啱啱好,配上芭菲嘅層次感,啖啖都係驚喜!🥄 軟綿綿嘅口感同香脆配料一齊,食到停唔下來!😋黑芝麻白玉芭菲 🌑🍡🍨黑芝麻香氣濃到爆,入口好creamy!😊 白玉軟糯Q彈,咬落真是一個字—正!👍 層次豐富,甜度適中,食完好滿足!🥰冷擔擔豆乳烏冬 🥜🍜❄️豆乳湯底好順滑,帶點花生香,微辣好開胃!😋 烏冬爽彈,涼浸浸好解暑!🌬️ 花生粒增添口感,每啖都好過癮!🔥嫩鷄肉明太子茶漬飯 🍗🐟🍚嫩鷄肉好滑嫩,配上明太子嘅鹹香,超惹味!😍 茶漬飯嘅鰹魚湯底清香,沖落飯度好溫暖!🥣 一試難忘,簡單又滿足!😊凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕朱古力脆脆 🍵🥛🍨抹茶牛奶好香濃,雲呢拿軟雪糕入口即化!😋 朱古力脆脆加分不少,口感層次多到爆!🌟 凍飲凍食,夏天必點!❄️凍焙茶牛奶黑蜜果凍 🍵🍯🧊焙茶香氣好突出,牛奶順滑,黑蜜甜而不膩!😊 果凍QQ彈彈,飲落清爽又開心!🥤 夏日解渴神器
🌟🍴 【啟德 •nana's green tea 】 🍴🌟

冷擔擔豆乳烏冬 🥜🍜❄️
嫩鷄肉明太子茶漬飯 🍗🐟🍚
凍抹茶牛奶雲呢拿軟雪糕朱古力脆脆 🍵🥛🍨
凍焙茶牛奶黑蜜果凍 🍵🍯🧊
焙茶香氣好突出,牛奶順滑,黑蜜甜而不膩!😊 果凍QQ彈彈,飲落清爽又開心!🥤 夏日解渴神器,推到飛起!🚀

🍙🥤 餐廳評分🥤🍙
🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
🍾 食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️
💰 消費:HKD 500

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
#啟德美食 #web3啟德 #nana's green tea
#我的宝藏美食集 #美食探店 #周末吃什么 #美食推荐 #美食打卡 #香港美食 #香港美食日記 #啟德美食 #九龍城美食 #airside美食 #九龍城美食 #香港抹茶甜品@nanasgreenteahongkong
2025-08-20 0 瀏覽
今次終於去左bookmark好耐既東京過江龍餐廳,主打日式抹茶&焙茶甜品,身為抹茶控嘅我表示好興奮🍵💚❥ 嫩雞肉明太子茶漬飯 $88薄切雞肉好嫩滑,揀咗清甜既鰹魚湯,將高湯慢慢倒入碗中,茶漬飯就大功告成,食落口感層次好豐富🫰🏻❥ 海老蕃茄豆乳烏冬 $128蕃茄豆乳烏冬好creamy,蝦肉爽口彈牙,烏冬掛汁,仲有粒粒蕃茄,非常開胃🤤❥ 抹茶生朱古力芭菲 $98抹茶雪糕濃郁微甘,配上抹茶生朱古力,中間仲有牛奶雪糕&脆脆片,夠哂大杯🍨❥ 抹茶白玉芭菲 $88抹茶雪糕配上忌廉、紅豆、白玉,層層疊既感覺好滿足😌❥ 凍抹茶牛奶忌廉朱古力 $48抹茶味突出,仲有得選擇甜度,好貼心🩷❥ 凍焙茶焦糖牛奶 $48焙茶牛奶甘醇可口,茶味香濃👍🏻

❥ 嫩雞肉明太子茶漬飯 $88

❥ 海老蕃茄豆乳烏冬 $128

❥ 抹茶生朱古力芭菲 $98

❥ 抹茶白玉芭菲 $88
抹茶雪糕配上忌廉、紅豆、白玉,層層疊既感覺好滿足😌

❥ 凍抹茶牛奶忌廉朱古力 $48
抹茶味突出,仲有得選擇甜度,好貼心🩷

❥ 凍焙茶焦糖牛奶 $48
焙茶牛奶甘醇可口,茶味香濃👍🏻
😆🍵🍵🍦🍦抹茶控🤭今日去到要排隊、從來好食嘅餐廳係要排😆大家一齊排,想去有街,有好食,🌸支持本地餐廳,😆🍵🍦😆有位坐的時候、為咗我杯抹茶芭菲,排隊係值得架😆😆😆😆😆😆🤭實在太好味🤤🌸🍵🍦抹茶生朱古力芭菲$98😆🍲同時間,又未食午餐,見到我最愛🤩的yuzu🌸🍲柚子胡椒䐁肉烏冬$98飲翻啖胡椒湯暖暖胃先🤭🤣又為食、又驚凍襯個胃😆🥗😆點知想keep fit 嘅我、又見到🐔🐔🐔有雞胸、又新新鮮的🌸🥗🐔嫩雞胸肉野沙律$78😆要食呀、要食呀雖然有時間用餐、但在餐廳內、它的燈光、顏色、令我有優哉游哉的感覺、🤭我仲見到有茶漬飯、下次可以再去食😆🍵🍦同埋食我杯抹茶控芭菲😆😆😆😆😆😆😆Hahahahaha
😆🍵🍵🍦🍦抹茶控
🌸支持本地餐廳,
😆🤭實在太好味🤤
🌸🍵🍦抹茶生朱古力芭菲$98

😆🍲同時間,又未食午餐,
見到我最愛🤩的yuzu
🌸🍲柚子胡椒䐁肉烏冬$98
飲翻啖胡椒湯暖暖胃先🤭
🤣又為食、又驚凍襯個胃

😆🥗😆點知想keep fit 嘅我、
又見到🐔🐔🐔有雞胸、又新新鮮的
🌸🥗🐔嫩雞胸肉野沙律$78
😆要食呀、要食呀

柚子胡椒豚肉烏冬$98
抹茶山朱古力芭啡$98
亂雞胸肉野沙律$78
25 分鐘 (堂食)
柚子胡椒豚肉烏冬$98
抹茶山朱古力芭啡$98
亂雞胸肉野沙律$78
  • 柚子胡椒豚肉烏冬
2025-08-15 369 瀏覽
Nana's Green Tea 唔怪之得經常大排長龍,哩晚終於去食,這家日式料理真是驚喜十足!「明太子大葉豆乳芝士意大利飯」醬汁濃郁,明太子的鹹鮮與豆乳芝士意外地很夾。「嫩雞肉明太子茶漬飯」轉了鰹魚湯底,雞肉軟嫩,清淡的鰹魚湯倒入後更顯鮮甜,溫暖又開胃。 甜品方面「凍抹茶牛奶雲妮拿軟雪糕朱古力脆脆」抹茶香濃,搭配脆脆口感豐富「凍焙茶牛奶黑蜜果凍」茶味醇厚,黑蜜的甜度剛好。 「黑芝麻芭菲」芝麻香濃郁,蕨餅Q彈「焙茶芭菲配生朱古力」茶香與朱古力交融,甜而不膩。整體食物質素高,店員親切友善,值得再訪!

甜品方面
「凍焙茶牛奶黑蜜果凍」茶味醇厚,黑蜜的甜度剛好。

「黑芝麻芭菲」芝麻香濃郁,蕨餅Q彈
「焙茶芭菲配生朱古力」茶香與朱古力交融,甜而不膩。

整體食物質素高,店員親切友善,值得再訪!

2025-08-13