2020-12-04
行行吓灣仔,見到Mr.Crab🦀標誌好可愛!咁啱我同我朋友都有啲肚餓,一於入去tea吓先🤭由於我哋太肚餓,叫咗兩份份量十足嘅tea set🤪慢煮紐西蘭西冷片三文治(Slow Cook N.Z Sirloin Sandwich)香脆法包夾住大大塊西冷薄牛扒,加上新鮮蔬菜,份量比我想像中勁👍🏻法包搽滿濃濃蛋黃醬,帶出西冷薄牛扒嘅鮮牛味😋簡單烹調但不平凡嘅三文治,旁邊仲有一小杯嘅酸菜,令胃口大增!😋迷你夏威夷漢堡蓋飯(Mini Hawaiian Loco Moco)獨有日式料理概念嘅飯,Fusion飯!漢堡扒雖然煎到大約五成熟,但切開完全唔會有血水流出嚟,只有肉汁流出😍醬汁香濃,配上蛋黃汁,味道簡直一絶👍🏻兩個tea set加咗$38可以品嘗Iced tea👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻Jasmine Apple Lychee Iced Tea淡淡茉莉花香加上荔枝果肉,清甜幽香嘅味道,恍如置身於大自然嘅感覺Plantation Iced Tea沒有菠蘿酸味,只有濃濃菠蘿香氣,加上淡淡少甜茶味,恍如置身於夏威夷嘅感覺我哋兩個忍唔住叫多件蛋糕share食😹👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻意式咖啡芝士餅(Cap
由於我哋太肚餓,叫咗兩份份量十足嘅tea set🤪
慢煮紐西蘭西冷片三文治
慢煮紐西蘭西片三文治(Slow Cook N.Z Sirloin Sandwich )
迷你夏威夷漢堡蓋飯( Mini Hawaiian Loco Moco)
兩個tea set加咗$38可以品嘗Iced tea
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
Jasmine Apple Lychee Iced Tea
Jasmine Apple Lychee Iced Tea
Plantation Iced Tea
Plantation Iced Tea
我哋兩個忍唔住叫多件蛋糕share食😹
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
意式咖啡芝士餅(Cappuccino Cheese Cake)
厚實嘅切餅,餅面唧上一層忌廉加可可粉,結實質感,而入口柔軟!