2021-07-13 24 瀏覽
放工嚟同朋友食晚飯,見到呢間餐廳嘅人流都唔少,氣氛又好,吸引唔少外國客。唔單止有戶外嘅座位,室內地方都好大。我哋叫咗個滋味雞堡,不得不讚呢個漢堡嘅麵包十分鬆軟,軟熟得來又帶點濕潤,加上雞扒鮮嫩多汁,雞皮外脆甘香,再夾著一大片新鮮番茄與半溶嘅芝士,真係令人讚不絕口。仲有啲沙律菜半碟,黑醋味道濃郁, 十分開胃。黑松露沙律醬薯條 ,薯條份量都幾多,炸得香脆,粗薯條口感豐富,黑松露醬十分香濃。甜品方面叫咗個伯爵茶焦糖燉蛋 ,燉蛋相當滑溜,伯爵茶味清香,好脆的焦糖,仲有士多啤梨片,食落好有層次感。紐約芝士蛋糕,有2件細既,芝士蛋糕面層仲士多啤梨醬配有藍莓,甜而不膩,一個人食晒兩件都冇問題。

2021-07-11 65 瀏覽
銅鑼灣要搵野食,一定要數Fashion Walk,入邊好多唔同國藉既餐廳,走到外圍發現一間用大木筒佈置既西餐廳「MOO MOO Plus」。「MOO MOO Plus」用上型格現代工業風佈置,除了提供高質餐點外,仲有各式啤酒、Cocktail 提供!🚩 經典之堡 $108✣ 漢堡層次分明,用左優質安格斯牛肉,啖啖口感都非常juicy,而且仲用左唔少蔬菜,令整個感覺不會太油膩!🚩平鐵牛排 $180✣ 平鐵牛排可算是CP值最高的牛排位置,紮實的來不會太難咬,反而非常腍身,餐廳配上干蔥甜酒醬,仲有少少沙律平衡返個油膩感,超讚!🚩 墨西哥粟米片 $98✣ 粟米片上邊鋪左唔少芝士同墨西哥辣椒,仲有酸忌廉醬、番茄莎莎醬、肉醬、牛油果醬,四款醬料比大家選擇,成盤都好大碟,如果鍾意飲啤酒,一定要加配!

🚩 經典之堡 $108

🚩平鐵牛排 $180
墨西哥粟米片

🚩 墨西哥粟米片 $98

墨西哥粟米片
2021-07-11 19 瀏覽
去開銅鑼灣就試咗呢間主打burger嘅餐廳試咗呢款蘑菇漢堡,佢份量適中用咗安格斯牛肉嘅漢堡扒識落好Juicy調味都唔錯,夾埋啲蘑菇一齊食好正佢仲有啲芝士、蕃茄同埋生菜食落唔會好Heavy,仲有沙律菜店員會好細心咁比膠手套,食落就唔會咁狼狽一個包兩個人食一人一半啱啱好除咗漢堡包之外重視埋佢嘅Margarita Pizza即叫即焗熱辣辣餅底用咗薄批,食落好脆上面鋪滿晒芝士同埋蕃茄仔食落好成口芝士,非常邪惡點埋佢嘅辣千島醬好好食飲品方面試咗pina colada同lemonade 前者酒味好重,有菠蘿同椰子香味佢大大杯,份量好滿如果再凍啲會更加好飲到最尾有少少醉Lemonade 唔會好甜,有少少氣食完burger 飲感覺清新整體唔錯,食落都幾飽環境幾chill,有得睇住波食嘢有機會試吓佢嘅意粉
去開銅鑼灣就試咗呢間主打burger嘅餐廳
試咗呢款蘑菇漢堡,佢份量適中
用咗安格斯牛肉嘅漢堡扒識落好Juicy
調味都唔錯,夾埋啲蘑菇一齊食好正
佢仲有啲芝士、蕃茄同埋生菜
食落唔會好Heavy,仲有沙律菜
店員會好細心咁比膠手套,食落就唔會咁狼狽
一個包兩個人食一人一半啱啱好
除咗漢堡包之外重視埋佢嘅Margarita Pizza
即叫即焗熱辣辣
餅底用咗薄批,食落好脆
上面鋪滿晒芝士同埋蕃茄仔
食落好成口芝士,非常邪惡
點埋佢嘅辣千島醬好好食
飲品方面試咗pina colada同lemonade
前者酒味好重,有菠蘿同椰子香味
佢大大杯,份量好滿
如果再凍啲會更加好
飲到最尾有少少醉
Lemonade 唔會好甜,有少少氣
食完burger 飲感覺清新
整體唔錯,食落都幾飽
環境幾chill,有得睇住波食嘢
有機會試吓佢嘅意粉
2021-07-11 16 瀏覽
沒想到銅鑼灣竟然有這麼歐洲的地方,坐下的瞬間覺得自己穿越了。今天還在對自己說,要把日子過成詩,晚上就做到了。老天對我還是不錯的。 我才發現,銅鑼灣有全香港最好吃的漢堡。上次也是在銅鑼灣被驚豔到了,今晚也是。看著夕陽,路上車水馬龍,啃着漢堡。或許很多年後回想起,會覺得懷念。 Mush mush $98大菲菇漢堡,素食我的最愛❤ 前幾天壓力大,吃了好多垃济食品,現在強力糾正回來。 我是在歐洲才發現蘑菇竟然這麼好吃。簡直就是可以替代肉類。口感厚實又有汁水。 Cajun Fries 🍟 $42薯條,雖然小小罪惡,但是,它不算太多油。且炸到剛剛好。我喜歡的辣椒粉裹著,然後沾上他們特製的調味料。簡直一流。MOO MOO Plus (Fashion Walk)銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖

Mush mush $98

Cajun Fries 🍟 $42

MOO MOO Plus (Fashion Walk)

2021-07-11 35 瀏覽
愛牛嘅我嚟到梗係揀佢哋嘅主打🍔ᴄʟᴀssɪᴄ ᴍᴏᴏ ↬↬↬↬↬ $108包外層好香脆,安格斯牛肉入口juicy…爆肉汁,加埋芝士、蕃茄同新鮮生菜🥬,好滿足喔!😋🍕ᴍᴇᴀᴛᴏʀ ᴘɪᴢᴢᴀ `•.,¸¸,.•´¯ $128朋友同我都係食肉獸🤭,所以揀咗呢個食肉獸pizza🍕😆,入面有香腸、意大利辣腸、肉丸,個批邊脆卜卜,仲有好長嘅芝士拉絲〰️🤤🥤ღᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴍᴏᴏsʜᴀᴋᴇ ♫ ♪ ♫ (¯`◕‿◕´¯)ღ $55Mooshake揀咗朱古力味,唔會太甜🤎🤎🤎,奶味濃郁,入口好香滑店外仲有啲bar 枱,夜晚可以同朋友嚟chill下都唔錯
愛牛嘅我嚟到梗係揀佢哋嘅主打
🍔ᴄʟᴀssɪᴄ ᴍᴏᴏ ↬↬↬↬↬ $108

店外仲有啲bar 枱,夜晚可以同朋友嚟chill下都唔錯
  • 食肉獸薄餅
  • 經典之堡
2021-07-10 33 瀏覽
朋友fairwell 訂左檯. 訂檯時有講限時用檯時間. 無問題. 到差不多夠鐘時侍應話仲有15分鐘要交檯last order要唔要order 啲咩. 當朋友們在考慮15分鐘飲一大杯野有啲太趕時,侍應可能覺得唔耐煩話「其實我唔care你地叫唔叫野,反正15分鐘後要準時交檯!」態度極不友善. 以往我同同事去happy hour都無時間限制, 極短時限(好似只有一小時)嘅happy hour仲要受不禮貌對待. 我諗我同朋友們都唔會再去.
朋友fairwell 訂左檯.

我諗我同朋友們都唔會再去.
2021-07-09 26 瀏覽
銅鑼灣美食多系人都知,但想搵個地方坐得舒服又吾太貴嘅地方就吾多,最近有個best friend去左銅鑼灣返工,梗係要去搵佢食個lunch講下近况啦~系fashion walk度搵到間moo moo plus, 地方寛濶,坐位都算多,如果吾系最近太熱的話,坐門口位置應該都幾舒服。先黎個蕃薯條小食,吾油膩,夠脆口熱帶之堡 ~ 安格斯牛肉, 菠蘿, 煙肉, 芝士, 生菜, 蕃茄, 千島醬, 好鬼juicy, waiter好細心比左對手套我地,可以用手大啖食雞翼都有好幾款選擇,我地order左咸蛋黃 & 南乳雞翼,估吾到西式餐廳都有呢啲中式味道

先黎個蕃薯條小食,吾油膩,夠脆口

2021-07-07
午餐
  • 銅鑼堡
  • 美式之堡
2021-07-08 16 瀏覽
MOO MOO Plus地址: 銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖在外國好多酒吧都會以雞翼做招來,吸引人來飲酒。曾經在外國是usd 1蚊一隻雞翼,我係香港都成日去酒吧飲野兼食雞翼放題位置對住油站,日落時望出去一望無際境好靚架我叫份12隻$108 仲有多種口味,buffalo ,鹹蛋黃同bbq sauce 雞翼,其實幾隻都好惹味各有特色,個人私心推薦bbq sauce 是不敗經典,而鹹蛋黃都幾香。添多份salad 啦$98 牛油果,就減少熱氣,柚子肉多汁清甜l ,甜美口感輕盈好食。Burger$98 有雞扒 芝士蕃茄 夾mayo sauce 見幾特別就點左個試下,雞扒有咬口同埋同個汁perfect match
MOO MOO Plus

位置對住油站,日落時望出去一望無際境好靚架

2021-07-08 18 瀏覽
放工就當然想搵個地方chill一chill。呢間銅鑼灣嘅burger店唔算係人口最多嘅Aera,所以都幾僻靜嘅,但搭開巴士嘅都應該會留意佢。呢間算係食burger嘅酒吧,佢嘅店面design都好有酒吧feel,佢亦都真係有酒類提供嘅,呢類餐廳通常都比較多外國人吧佢嘅burger係無薯條提供嘅,但食burger又點可以唔食埋薯條呢~於是我就散叫咗個黑松露薯條。即叫即炸嘅薯條當然好味啦!佢仲有少少味粉,唔點個黑松露醬都已經好惹味!出面食呢款粗身薯條通常都份量好少,但呢到就比得幾足,兩個人share食都夠!至於Burger,因為我唔食牛所以選擇就比較少,但叫咗個肚嘅試下,都唔錯啵!首先佢個包係外脆內軟嘅,口感我中意!入面塊雞排都好入味,不過如果大塊d就更好啦!呢個burger比一般食到嘅Size大少少,所以飽肚感都幾足。之後再加個雞肉餡餅,呢個小食係我最有驚喜嘅!首先佢料好足,一拎上手都幾乎漏出黎,然後啖啖都食到餡料,入面嘅雞肉芝士同醬汁味道又好夾,佢旁邊另外仲有舊芝士,加少少真係錦上添花!我直頭覺得呢個係一個主食唔係小食!

2021-07-08 16 瀏覽
收工之後,同事約咗我去銅鑼灣食飯,行到fashion walk見到呢間西餐廳就決定入去試下。餐廳位於海旁附近,環境好舒適,絶對適合工作完一日之後同朋友過嚟食飯放鬆同傾計。小食方面點了炸魷魚,份量多,即炸很新鮮,很香口,仲有芥末味嘅醬,很配合。而主菜方面我們就點了卡邦尼意大利麵,意粉上面有兩大塊帕爾馬火腿,和很多煙肉,而餐廳自製的卡尼醬Creamy 得來又不會令人覺得膩。另外還點了經典之堡,點漢堡包時餐廳職員也很貼心,主動問我們,要不要將漢堡包切開,令到我們share食物時可以更方便。而經典漢堡其實內有優質安格斯牛肉,芝士,蕃茄,生菜,招牌MooMoo醬。我同朋友都認為漢堡包真的很出色,牛肉很Juice,肉汁多到滴出嚟,肉質很嫩,牛肉味重,很推介!

2021-06-30
一個人喺銅鑼灣,想簡單快趣食個 early dinner,記得朋友曾經介紹過呢間 有漢堡包🍔食嘅餐廳,似乎幾啱我今日嘅需要同胃口,咁冇乜考慮之下就去試吓😆叫咗 $108嘅 CLASSIC MOO 漢堡包🍔,材料有 Premium Angus Beef Patty, Cheese, Fresh Tomato, Lettuce, Signature Moo Moo Sauce,同埋$38 嘅 Coke Zero 😆漢堡包🍔嘅安格斯牛肉幾 juicy, 芝士🧀有鹹香,配埋蕃茄🍅同生菜🥬,簡單好食😋

2021-07-07 23 瀏覽
.📍MOO MOO Plus 📍香港銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖 銅鑼漢堡(148hkd)個人很推薦這款漢堡,裏面有鵝肝、安格斯牛肉、芝士配上招牌Moo Moo醬,鵝肝不會讓人覺得很腥或很油膩的感覺,配上沙拉感覺會更清爽,整體份量很剛好,漢堡肉扎實而有肉汁,麵包塗滿牛油還有香蒜的味道,麵包本人外脆裏軟綿,好滿足的漢堡😋卡邦尼意粉(128hkd)意粉的醬偏濃稠,每一條麵也會有醬汁掛在上面,上面咸香的肉乾、煙肉跟洋蔥碎讓整體更提味,絕對是重口人士的必點🤩這邊的環境也很舒適,適合晚上跟朋友一起來吃晚餐喝酒聊天,整體來說回頭率很高,是我突然想吃西餐或喝酒的好選擇❣#foodiblum西餐
📍MOO MOO Plus

銅鑼漢堡(148hkd)

卡邦尼意粉(128hkd)

#foodiblum西餐
2021-06-27
👧🏻Wodafoodie in Causeway Bay唔係收工經過咁岩見到,都唔知銅鑼灣有咁大間既burger shop😍✨🐮Wagyu Burger $168 + 🍟香辣薯條 $42新出🇯🇵鹿兒島黑毛A5和牛漢堡🍔!見到佢有black truffle sauce 忍唔住就叫左☺️日本和牛果然油脂豐富,好重牛味,肉質彈牙,黑松露醬好香濃!令成個包升級左😋佢片芝士勁香,漢堡包非常鬆軟,成個🍔配搭好正呀!!🤤要讚下個薯條,勁脆,重點係上面有d辣粉,就算唔點醬都好好食🥰🥰🥰✨🐥墨西哥雞肉芝士餡餅 $78比起食🍕,我更愛Quesadillas,感覺較輕盈同健康,墨西哥薄餅皮微微煎香,配上雞肉、芝士、蕃茄醬,鍾意仲可以加d酸忌廉,呢個不敗既組合好難唔好食,好鍾意佢既芝士呈半溶狀態,令餡餅溶為一體咁,超鍾意🥰🥰✨🐣雞翼拼盤 (8pcs/2 flavors) $885隻味入面揀左鹹蛋黃同燒烤味,雞翼炸得好香脆,鹹蛋黃鋪滿炸皮表面,好惹味,唔係到到都有得食,好開心!😋燒烤味就正常發揮,都好食😆餐廳服務唔錯,仲俾左手套我地食🍔,環境闊落坐得好舒服,下次可以再encore☺️📍 MOO MOO Plus (
👧🏻Wodafoodie in Causeway Bay

✨🐥墨西哥雞肉芝士餡餅 $78

✨🐣雞翼拼盤 (8pcs/2 flavors) $88

📍 MOO MOO Plus (Fashion Walk) (銅鑼灣)
2021-07-07 10 瀏覽
銅鑼灣Fashion Walk一向係唔少高質餐廳嘅集中地,呢日就去到近海傍位置嘅bar and restaurant Moo Moo Plus,主打burger、pizza、意粉、扒類同其他美式小食,非常邪惡😈😈餐廳入面掛咗唔少具玩味嘅動漫掛畫,出面仲有啲露天位置可以happy hour🥃銅鑼堡(鵝肝、優質安格斯牛肉、芝士、番茄、生菜、招牌MooMoo醬)Burger叫咗呢個銅鑼堡切合返係銅鑼灣🤣亦都係最邪惡嘅一款,鵝肝食落油脂豐腴好甘香,漢堡扒都煎得幾香口有肉味,質感唔會太散太實,連埋鵝肝嘅油脂、醬汁、生菜同番茄一齊食就會juicy啲,整體配搭幾好,麵包都做得唔錯,夠鬆軟。黑松露沙律醬薯條連續兩日食咗好多薯條,但見到呢個薯條都忍唔住叫咗🙈🙈薯條香口,點黑松露沙律醬同茄汁一齊食,幾邪惡幾肥都抵受唔住誘惑🤪雞翼拼盤(8隻)-水牛城雞翼、南乳脆皮雞翼雞翼拼盤可以揀8隻或者12隻,每款口味叫4隻起,水牛城雞翼好好食🥳微辣嘅醬汁好入味,雞翼肉質都夠嫩夠juicy,另外仲配埋經典嘅藍芝士醬,好正宗,食落芝士嘅發酵味🧀好出,如果鍾意臭芝士味嘅人就啱晒,不過單食雞翼都ok。另外南乳雞翼都唔錯,不過南

黑松露沙律醬薯條

雞翼拼盤(8隻)-水牛城雞翼、南乳脆皮雞翼
雞翼拼盤可以揀8隻或者12隻,每款口味叫4隻起,水牛城雞翼好好食🥳微辣嘅醬汁好入味,雞翼肉質都夠嫩夠juicy,另外仲配埋經典嘅藍芝士醬,好正宗,食落芝士嘅發酵味🧀好出,如果鍾意臭芝士味嘅人就啱晒,不過單食雞翼都ok。另外南乳雞翼都唔錯,不過南乳味可以再濃啲。

人均消費:$150
推介指數(10分為滿分):7.5分

2021-06-29
2021-07-07 7 瀏覽
今日同朋友放假嘅時候過咗嚟銅鑼灣到行街,一直都好想試吓一啲特別啲又好味嘅餐廳,因為唔想食咁多連鎖餐廳,於是就同朋友過咗嚟百德新街度搵好嘢食,俾我哋見到而家moomoo plus,於是就過咗嚟試吓😋一入到離職員嘅態度超級好,服務質素一流,而且嘢食都好多種類,有晒小食、漢堡包、意粉、薄餅,估唔到仲有甜品,不過我哋太肚餓,所以叫咗兩個主食Tropical moo 熱帶之堡依度必食一定係漢堡包!依個漢堡包超級足料,裏邊有菠蘿、煙肉、芝士、手打漢堡,漢堡包嘅味道一流,超級多汁,肉質勁鮮嫩,而且口感勁豐富,唔會好似平時嘅漢堡包咁乾爭爭,勁Juicy😍Moo moo meatball spaghetti 意粉都係高水準嘅發揮,肉丸有好多粒,果然係落足料,而且意粉都好彈牙,超級多汁😛

Tropical moo 熱帶之堡

Moo moo meatball spaghetti