2021-07-08
放工就當然想搵個地方chill一chill。呢間銅鑼灣嘅burger店唔算係人口最多嘅Aera,所以都幾僻靜嘅,但搭開巴士嘅都應該會留意佢。呢間算係食burger嘅酒吧,佢嘅店面design都好有酒吧feel,佢亦都真係有酒類提供嘅,呢類餐廳通常都比較多外國人吧佢嘅burger係無薯條提供嘅,但食burger又點可以唔食埋薯條呢~於是我就散叫咗個黑松露薯條。即叫即炸嘅薯條當然好味啦!佢仲有少少味粉,唔點個黑松露醬都已經好惹味!出面食呢款粗身薯條通常都份量好少,但呢到就比得幾足,兩個人share食都夠!至於Burger,因為我唔食牛所以選擇就比較少,但叫咗個肚嘅試下,都唔錯啵!首先佢個包係外脆內軟嘅,口感我中意!入面塊雞排都好入味,不過如果大塊d就更好啦!呢個burger比一般食到嘅Size大少少,所以飽肚感都幾足。之後再加個雞肉餡餅,呢個小食係我最有驚喜嘅!首先佢料好足,一拎上手都幾乎漏出黎,然後啖啖都食到餡料,入面嘅雞肉芝士同醬汁味道又好夾,佢旁邊另外仲有舊芝士,加少少真係錦上添花!我直頭覺得呢個係一個主食唔係小食!