之前食過幾次觀塘既Moo Moo 性價比高又好食既burger店😚💓宜家分店開到去cwb 仲要好大間😲但我都係最中意觀塘店個鹹蛋黃雞堡🤪🐮🍔銅鑼堡 $148有鵝肝既burger!🥰香味十足 半生熟好creamy 我會prefer佢再煎熟d油脂感會再重d😈包同牛扒表現都合格🉐👍🏻勁多汁一路食一路滴💦🐔🍔滋味雞堡 $98雞肉嫩滑👅熱辣辣 醬汁微辣🌶好惹味多汁💦🐓雞翼拼盤 $88揀左水牛城同鹹蛋黃味😚雞翼大細岩岩好 肉質嫩滑入油~佢配左個blue cheese醬 但我同朋友都麻麻地個醬🤣就咁食好d😬

🐮🍔銅鑼堡 $148

滋味雞煲

🐔🍔滋味雞堡 $98
雞肉嫩滑👅熱辣辣 醬汁微辣🌶好惹味多汁💦

🐓雞翼拼盤 $88
  • 滋味雞堡
  • 雞翼拼盤
2021-07-30 56 瀏覽
平時搭車經過見到呢間 Moo Moo + 覺得個名好得意,一直都想搵機會試。 Fashion Walk 呢一帶都幾多餐廳,期望自然有返咁上下,好彩今次總算符合期望。門面有餐牌可以睇啱先入去,入到去係正常餐廳格局,當日客人唔算多所以環境都幾靜下,座位都舒適。香辣薯條 ($42)薯條新鮮炸起,調味足夠但又唔會太辣, 醬汁就主要點茄汁,始終覺得薯條配茄汁先至襯。 呢個頭盤惹味得嚟又唔太貴,引起食慾一流。經典之堡 ($108)嚟到 Moo Moo + 又點可以唔食佢個漢堡, 以餐廳規格嚟講佢 CP 值算非常高。 漢堡嘅靈魂就係塊肉,而佢正正最出色就係塊肉,肉味非常濃郁,加上少少炭燒嘅餘味,味道真係一流。 肉丸意大利麵 ($148)肉丸出色,食得出香濃肉味絕對冇偷工減料。 個麵就正常,普通紅汁意粉。揀返漢堡可能會開心啲。(呢個唔記得影相)Moo Moo Shake (朱古力味)呢杯 milkshake 正正常常,但朱古力味唔夠,有少少美中不足。第一次嚟 Moo Moo + 比我預算中有驚喜,以佢嘅價錢嚟講都好高 CP 值,如果有機會我都會再嚟食個漢堡。

($42)

($108)

嚟到 Moo Moo + 又點可以唔食佢個漢堡, 以餐廳規格嚟講佢 CP 值算非常高。 漢堡嘅靈魂就係塊肉,而佢正正最出色就係塊肉,肉味非常濃郁,加上少少炭燒嘅餘味,味道真係一流。 [必定要食
]
經典之堡

肉丸意大利麵 ($148)

(呢個唔記得影相)

Moo Moo Shake (朱古力味)

2021-07-17
經典之堡
帶點工業風裝潢既美式bar 同觀塘店唔同 食物選擇多啲 除佐有主打漢堡 仲有pizza同pasta 連grill dish同dessert都有~~.▫銅鑼堡🍔 $148😋👍🏻:👅👅👅.5/5分梗係要試下cwb店限定既銅鑼堡🍔 即係鵝肝安格斯漢堡~~ 落單果陣好貼心地問你要唔要一開二 等你方便啲食😚包身好鬆軟 特別係鵝肝充滿油香勁肥美🤤🤤 再加埋芝士溶得剛好落個安格斯度😚 食落邪惡度up 肉汁滿滿~ 連埋蕃茄生菜同招牌moo醬 成個食落好juicy!! .▫flat iron steak $180😋👍🏻:👅👅👅.8/5分估唔到會有flat iron😍😍😍 個扒色澤燒得好靚 即刻流晒口水🤤🤤 每塊切得厚度適中 仲會連埋小石板上 等個扒無咁快凍~我地嗌佐5成熟食落牛味好濃 炭燒味偏重 充滿嚼口既肉感亦好重 點埋秘製既干葱甜酒汁幾match🤤 酸酸的 幾特別同開胃 另外仲有焗蒜同鹽巴可以調味😚.總結,🍔真係好juicy 尤其個鵝肝真係好肥美🤤 成餐最驚喜應該係個flat iron~~ 本身期望唔大 點知肉感好豐富 同埋個汁都好加分😍 多啲人既話可以試埋pizza 好似都吸引🙈感覺觀塘店比較偏快

▫銅鑼堡🍔 $148
😋👍🏻:👅👅👅.5/5分

▫flat iron steak $180
😋👍🏻:👅👅👅.8/5分

總結,

感覺觀塘店比較偏快餐類 cwb係upgrade版 兩間店感受都幾唔同 可能因為我有扒食就開心😛
flat iron steak
👍🏻白菌漢堡 $128安格斯牛肉漢堡扒口感厚實,牛味濃郁🤪麵包好高質!口感香甜鬆軟😋蘑菇份量都幾多,鮮甜有咬口配搭埋蕃茄、生菜,成個Burger既口感好豐富😜Burger配松露MooMoo醬,黑松露味好香濃👍🏻味道:8/10性價比:7/10-👍🏻經典漢堡 $108配招牌MooMoo醬,味道似酸瓜醬帶少少辣,酸辣惹味幾特別😋如果怕黑松露醬太膩既朋友,可以試下經典漢堡😉味道:8/10性價比:7/10-👍🏻黑松露沙律醬薯條 (+芝士肉醬) $42+$16芝士肉醬鋪係面頭,熱辣辣拉哂絲😛肉醬係牛肉碎,牛肉味幾香,調味酸度岩岩好薯條炸得脆,有啲連埋薯仔皮,薯味重超推薦配黑松露沙律醬🤩!點少少都成口黑松露味🤣味道:9/10性價比:8/10-📍Moo Moo Plus銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好
👍🏻白菌漢堡 $128
安格斯牛肉漢堡扒口感厚實,牛味濃郁🤪
麵包好高質!口感香甜鬆軟😋
蘑菇份量都幾多,鮮甜有咬口
配搭埋蕃茄、生菜,成個Burger既口感好豐富😜
Burger配松露MooMoo醬,黑松露味好香濃👍🏻
味道:8/10
性價比:7/10

👍🏻經典漢堡 $108
配招牌MooMoo醬,味道似酸瓜醬
帶少少辣,酸辣惹味幾特別😋
如果怕黑松露醬太膩既朋友,可以試下經典漢堡😉
味道:8/10
性價比:7/10

👍🏻黑松露沙律醬薯條 (+芝士肉醬) $42+$16
芝士肉醬鋪係面頭,熱辣辣拉哂絲😛
肉醬係牛肉碎,牛肉味幾香,調味酸度岩岩好
薯條炸得脆,有啲連埋薯仔皮,薯味重
超推薦配黑松露沙律醬🤩!
點少少都成口黑松露味🤣
味道:9/10
性價比:8/10

📍Moo Moo Plus

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #百德新街 #moomooplus
  • 黑松露沙律醬薯條
  • 白菌漢堡
  • 經典漢堡
2021-07-28 28 瀏覽
今日係Fashion Walk 行街,行下行下見到近世貿有間開左一排食漢堡包既鋪,咁就決定去試下。🍔經典之堡 $108餐廳好貼心咁切開兩份同比埋手套,最好食都係塊漢堡肉,肉汁豐盈,各種食材配搭一齊🤤非常好食🍝卡邦尼意大利麵 $128意粉上放左一塊完整嘅巴馬火腿,將佢整碎撈埋入意粉,味道剛剛好,火腿帶有鹹鮮味,加入creamy既意粉,不錯👍🏻🍗雞翼拼盤 $88/8隻 (照燒雞翼&燒烤雞翼)炸左既雞翼加上醬汁,非常入味,不過醬汁略嫌偏多🙈如果少啲可能會更加好味,炸嘅時間啱啱好,入面肉嫩多汁🍹Tea Time $68混合左茶同果汁既特飲,好似雜果賓治,飲落有淡淡茶味

🍔經典之堡 $108

🍝卡邦尼意大利麵 $128

🍗雞翼拼盤 $88/8隻 (照燒雞翼&燒烤雞翼)

🍹Tea Time $68
混合左茶同果汁既特飲,好似雜果賓治,飲落有淡淡茶味
2021-07-20
2021-07-27 25 瀏覽
餐廳裝修開揚寬敞,仲有戶外座位可以選擇,就算唔係食午餐/晚餐,happy hour時段都可以就咁買杯酒坐喺出面,感覺好自在。.🍟黑松露沙律醬薯條 $42份量都唔少,新鮮脆炸熱辣辣🔥,除左惹味松露醬外,仲附上傳統茄汁醬選擇😁 🥗MM+凱撒沙律 $98包含了凱撒汁、羅馬生菜、煙肉、麵包粒、巴馬臣芝士比想像中清寡和少份量🥲,主要都是多菜,煙肉和芝士比例比少,感覺有點overpriced。 🍔美式之堡 $128採用了優質安格斯牛肉、煙肉、芝士、蕃茄生菜、BBQ醬性價比不錯,牛肉漢堡厚厚一塊,都好惹味和juicy😋,包面有用牛油烘過,又脆又香,整體味道和誠意都好高👍🏻
🍟黑松露沙律醬薯條 $42

🥗MM+凱撒沙律 $98

包含了凱撒汁、羅馬生菜、煙肉、麵包粒、巴馬臣芝士

🍔美式之堡 $128

採用了優質安格斯牛肉、煙肉、芝士、蕃茄生菜、BBQ醬

2021-07-07
2021-07-26 27 瀏覽
“經典之堡”($118)“MM+凱撒沙律”($98)“Vanilla Moo Shake”($55)食漢堡嘅Moo Moo原本只得觀塘店🍔舊年喺銅鑼灣fashion walk開咗新店😍地方大咗之餘,嘢食種類仲多咗😋除咗burger,仲有pizza,意粉等等提供😝嚟得就當然要食返個burger啦😆叫咗個推介嘅經典之堡Classic Moo🐮🍔入面有優質安格斯牛肉🐮,芝士🧀,焦糖洋蔥,蕃茄,生菜加上招牌自家製嘅Moo Moo醬店員好貼心會問埋你駛唔駛切半share食🥰麵包有用牛油烘過,鬆軟香口☺塊漢堡都幾厚身,食落牛味幾香而且好juicy🤤真心唔錯幾高質😍下晝唔想食咁heavy於是叫多咗份凱撒沙律🥗用上羅馬生菜🥬,煙肉🥓,麵包粒,巴馬臣芝士同凱撒汁啲菜食得出幾新鮮☺成個沙律都非常清新而且份量仲好足😆成日覺得食burger點都要飲返杯milkshake先完滿🤣所以要咗杯Vanilla milkshake🍦🍼呢道嘅奶昔整得都好唔錯☺完全唔會死甜涸喉🥰入口十分幼滑☺
“經典之堡”($118)
“MM+凱撒沙律”($98)
“Vanilla Moo Shake”($55)

食漢堡嘅Moo Moo原本只得觀塘店🍔
舊年喺銅鑼灣fashion walk開咗新店😍
地方大咗之餘,嘢食種類仲多咗😋
除咗burger,仲有pizza,意粉等等提供😝

嚟得就當然要食返個burger啦😆
叫咗個推介嘅經典之堡Classic Moo🐮🍔
入面有優質安格斯牛肉🐮,芝士🧀,焦糖洋蔥,蕃茄,生菜
加上招牌自家製嘅Moo Moo醬
店員好貼心會問埋你駛唔駛切半share食🥰
麵包有用牛油烘過,鬆軟香口☺
塊漢堡都幾厚身,食落牛味幾香而且好juicy🤤
真心唔錯幾高質😍

下晝唔想食咁heavy於是叫多咗份凱撒沙律🥗
用上羅馬生菜🥬,煙肉🥓,麵包粒,巴馬臣芝士同凱撒汁
啲菜食得出幾新鮮☺成個沙律都非常清新
而且份量仲好足😆

所以要咗杯Vanilla milkshake🍦🍼
呢道嘅奶昔整得都好唔錯☺
完全唔會死甜涸喉🥰入口十分幼滑☺
2021-07-25 18 瀏覽
Moo Moo Plus - 超寫意酒吧式漢堡店今日黎到銅鑼灣百德新街的一間漢堡專門店,酒吧式的設計,燈光暗暗,播著音樂氣氛很好,半開放式設計格局,寫意的感覺。銅鑼堡 這款銅鑼灣店限定的Causeway MOO,採用優質的安格斯牛肉,肉質粉嫩,肉汁滿滿,加上入口即溶的鵝肝,配上特製的MOO MOO汁和多種漢堡包配料,來到銅鑼灣店一定要試試。MOO Shake 軟滑的芒果味奶昔,奶味重,芒果味亦剛好。伯爵茶焦糖燉蛋表面是脆脆的焦糖脆片,內裡是滑滑的燉蛋,當中有濃濃的伯爵茶香,相當特別。
Moo Moo Plus - 超寫意酒吧式漢堡店

MOO Shake
軟滑的芒果味奶昔,奶味重,芒果味亦剛好。

伯爵茶焦糖燉蛋
2021-07-24 24 瀏覽
之前見到好多人食過MooMoo Plus🐨終於收工帶我去食下野飲杯嘢chill chill 佢🥰係一問銅鑼灣漢堡店 除咗漢堡之外亦有好多嘢食同埋飲品😎 幾高質😋經典之堡🍔 $108大大塊優質安格斯牛肉😍咬落真係爆哂啲汁出黎❤️再配上芝士,蕃茄,生菜同埋招牌MOO MO0醬✨而且個包仲整得帶點微脆成個包真係好好食😋超香食肉獸薄餅🍕 $128小妹同🐨都食得好滿足❤️因為真係好多肉🤤啱晒食肉獸有香腸 意大利辣腸 肉丸✨仲配埋馬蘇里拉芝士😋 超香仲拉到絲嫁😍同埋意大利蕃茄醬👏🏻食落好開胃又唔會酸👍🏻雞翼拼盤(8pcs - 2款 / 12pcs - 3款) $88 / $108每款選擇以下(4件)起包括有水牛城雞翼 鹹蛋黃雞翼 照燒雞翼燒烤雞翼 南乳脆皮雞翼今次小妹揀左水牛城雞翼鹹蛋黃雞翼 同埋 南乳脆皮雞全部都幾好食❤️水牛城雞翼香脆得黎😍仲帶香辣味辣度唔會太強 好啱大家食😋鹹蛋黃雞翼一樣好香脆👍🏻 小妹最鍾意呢個味道配上嘅鹹蛋黃真係入哂味👏🏻仲唔會好膩添😎南乳脆皮雞翼真係最脆嫁💪🏻仲另外配上嘅南乳醬🤤易入口得黎✨仲好香而且全部雞翼肉質都整得剛剛好🌟超嫩滑整返杯先Mocktail先🤣 BERRY B
之前見到好多人食過MooMoo Plus
🐨終於收工帶我去食下野飲杯嘢chill chill 佢🥰

經典之堡🍔 $108
大大塊優質安格斯牛肉😍
咬落真係爆哂啲汁出黎❤️
再配上芝士,蕃茄,生菜
同埋招牌MOO MO0醬✨

易入口得黎✨仲好香
而且全部雞翼肉質都整得剛剛好🌟超嫩滑

整返杯先Mocktail先🤣
BERRY BURLESQUE🍹 $68
COLD PRESSED LINE ACE NED BERRES, SEDA
好靚嘅紅色❤️
飲落真係好涼好舒服✨
仲唔會好甜😍仲好啱打卡
2021-07-23 11 瀏覽
Moo moo plus享受一個人的午後;享受食一個簡單下午茶。Class burger 經典之堡安格斯牛肉、芝士、蕃茄、洋蔥、生菜牛肉厚身,鬆化又夠肉汁!梗係要食最經典,先食得出係咪好味道嫁嘛!Ice latte 似是很普通的凍咖啡沒有咖啡味 沒有奶味我諗吧黎講都係嗌返酒小酌一杯係適合啲!服務方面貼心提供即棄膠手套,大啖大啖食burger冇難度!環境方面爭少少窗邊係寫意嘅,但無奈對住大馬路,食哂啲塵土飛揚,感覺好似加左料!

Moo moo plus

享受一個人的午後;
享受食一個簡單下午茶。

Class burger 經典之堡
安格斯牛肉、芝士、蕃茄、洋蔥、生菜
牛肉厚身,鬆化又夠肉汁!

梗係要食最經典,先食得出係咪好味道嫁嘛!

Ice latte
似是很普通的凍咖啡
沒有咖啡味 沒有奶味
我諗吧黎講都係嗌返酒小酌一杯係適合啲!

服務方面
貼心提供即棄膠手套,大啖大啖食burger冇難度!

環境方面爭少少
2021-06-22
呢個週末去咗銅鑼灣shopping☺️行到攰當然要搵吓嘢食啦😛經過見到呢間moo moo plus🍔 之前喺觀塘試過分店,覺得幾唔錯😋😋今次cwb呢間加上個Plus😇 格調都高級好多😍相信野食都會更好味,所以就入去試吓😙🍔 經典之堡 ($108)嚟得呢度當然要試吓招牌菜漢堡😋店員好細心,主動提出幫我地將漢堡一分為二☺️漢堡扒好厚,雖然唔算好多肉汁,但勝在肉味極濃🤩麵包塗咗蒜蓉醬,再加埋特製moo moo醬,好香好滋味🤤🍝 肉丸意大利麵 ($148)係一個經典嘅蕃茄意大利麵🍅 肉丸俾得好慷慨,又多又大粒😍口感扎實,又重肉味👍🏼🍖 雞翼拼盤 ($88/ 8pcs)雞翼愛好者必點嘅菜式😆因為除咗可以食到大量雞翼外,仲可以試到唔同嘅口味😋😋今次係5款口味入面揀咗2款:水牛城雞翼同南乳脆皮雞翼🍗兩款都好惹味😋😋重口味嘅人一定鍾意💕🌹 Rosy Sparks ($68)食漢堡又點少得汽水呢😌呢杯用玫瑰花同柚子,再加上梳打水混合而成嘅比平常普通汽水,更健康,更清新好味😋🍍 Exotic Babe ($68)由熱情果,芒果同菠蘿成制成嘅冰茶🧊清涼又解渴😙 仲有好多果肉,好清新😆

🍔 經典之堡 ($108)
經典之堡

🍝 肉丸意大利麵 ($148)
肉丸意大利麵

🍖 雞翼拼盤 ($88/ 8pcs)
雞翼拼盤

🌹 Rosy Sparks ($68)
Rosy Sparks

🍍 Exotic Babe ($68)

肉丸意大利麵
Rosy Sparks
  • 雞翼拼盤
2021-07-21 32 瀏覽
MOO MOO Plus (Fashion Walk)+西式/漢堡包/酒吧🏠overall/ 服務:+ 餐廳裝修以深色灰調嘅工業風為主,入面仲有酒吧枱同VIP房添🥰😄+ 工作人員嘅態度不但細心友善,而且會特登為客人奉上即棄膠手套,所以食漢堡包嗰陣唔怕污糟雙手~方便又衛生🤩👍🏻💗‼️經典之堡 HKD 108 好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 漢堡包咬落去口感非常鬆軟,當中嘅餡料分別有安格斯牛肉、芝士、蕃茄、生菜同埋招牌Moo Moo 醬🤩💗。原來佢哋嘅牛肉係來自於美國prime級嘅草飼牛🐂🇺🇸,所以食落去口感特別有嚼勁👍🏻‼️美式之堡 HKD 128好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 雖然當中嘅餡料同經典之堡差唔多,但今次就採用左BBQ醬同煙肉,所以食落去酸酸甜甜幾開胃🤩👅‼️紐約芝士蛋糕 HKD 好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️✅ 雖然蛋糕望落去細細件🥺,但食落去唔單止有濃郁嘅芝士味,而且甜度適中、質感軟滑,令人百吃不厭👅🍰🧀📍銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地

MOO MOO Plus (Fashion Walk)

+西式/漢堡包/酒吧

‼️紐約芝士蛋糕 HKD
打卡指數:⭐️⭐️⭐️
大份指數:⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️

📍銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖

⏰Mon-Sat 12:00-00:00
Sun: 12:00-22:00

☎️ 電話號碼 56912880

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2021-07-20 103 瀏覽
係Fashion Walk行到最入有呢間MOO MOO Plus,放工去食啱哂,可以叫happy hour,早啲去叫酒飲仲有得平。餐廳環境暗暗地,幾舒服,啱哂同朋友傾偈。牛油果柚子沙律🥗沙律菜都幾新鮮,有半個切左片嘅牛油果,配埋柚子酸酸地咁食,幾開胃黑松露沙律醬薯條🍟薯條新鮮炸出嚟,個沙律醬好重黑松露味,好香口,仲要係粗薯條,更有口感,勁快俾朋友搶哂嚟食炸魷魚🦑魷魚都幾厚肉,炸到好香脆,保持到口感,又唔會好乾,仲有芥末醬點,好惹味雞翼拼盤🐓水牛城、鹹蛋黃、南乳脆皮重點推薦鹹蛋黃,勁惹味,帶點鹹香,鹹蛋黃好邪惡但真係好好味!雞翼都好大隻,仲炸得好香脆添燒黑毛豬扒🐖豬扒唔算好大塊,但好厚切,燒到有坑紋望落好美味,食落有焦香味,頗有口感,旁邊配上燒汁,伴碟仲有粗薯條。銅鑼堡🍔<鵝肝、安格斯牛肉、芝士、蕃茄、生菜、招牌MOO MOO醬>漢堡包比想像中細件,但塊牛肉漢堡好juicy!!好有牛肉味!鵝肝細細件,但係好濃味,個口感超正呀!麵包幾鬆軟,醬汁都係好味,唯一不足的就係太細件 香草醬意大利麵🍝香草醬係自家製,好似青醬,幾濃郁!面頭仲有芝士碎,增添口感!意粉煮到剛好,唔會好腍,

牛油果柚子沙律🥗
牛油果柚子沙律

黑松露沙律醬薯條🍟
黑松露沙律醬薯條

炸魷魚🦑
炸魷魚

雞翼拼盤🐓
水牛城、鹹蛋黃、南乳脆皮

燒黑毛豬扒🐖
燒黑毛豬扒

銅鑼堡🍔
漢堡包比想像中細件,但塊牛肉漢堡好juicy!!

香草醬意大利麵🍝
香草醬係自家製,好似青醬,幾濃郁!面頭仲有芝士碎,增添口感!意粉煮到剛好,唔會好腍,可能醬汁都幾濃,食完佢都幾飽滯
香草醬意大利麵

瑪格麗特薄餅🍕
Pizza唔算好大件,切開6塊,芝士俾到好足,好邪惡,配上香濃蕃茄醬!但薄餅底就一般,唔算厚但亦唔係薄,偏硬身,個人麻麻地
瑪格麗特薄餅

紐約芝士蛋糕🍰
慶祝生日關係,餐廳仲提供蠟燭,蛋糕size相對的骰,細細件咁,但都夠食,主食都好飽肚,但又想叫個蛋糕做個完美ending,蛋糕幾濃芝士味,偏腍身,唔錯
紐約芝士蛋糕
2021-07-19 18 瀏覽
呢間之前係觀塘食過唔錯既漢堡店🥰今日就約左係銅鑼灣附近返工嘅朋友一齊過嚟食😜係人都知我好鍾意食景😂所以都有啲期待今日嘅lunch😬餐廳就在百德新街最外邊..都遠眺到少少海景🥰配埋藍天白雲好天氣😍心情都好啲😎經典之堡 $108個Burger拎上手已好聚手🤲麵包烤到微暖且軟棉🤩中間夾咗厚厚嘅安格斯牛肉扒夾雜住自家製既moomoo菇味醬配搭著味道清新嘅番茄🍅及生菜🥬可以拉低返整體嘅油膩感😋牛肉好厚身具濃濃嘅牛肉味🐂咬落去個吓肉汁爆發出來超Juicy🤤瑪格麗特薄餅 $108 今日想清啲就來一客💚瑪格麗特薄餅🍕個pizza餅底好薄好香脆😆完全無俾啲意大利香草🌿及蕃茄醬醬料整到淋晒🙌 果厘蕃茄及羅勒好新鮮😍上面既馬蘇里拉芝士輕易拉絲出來感覺好治療癒🤩而且味道就岩岩好😋唔會話好咸🤤MooDraught $58 呢杯Draught有點似淡淡既IPA😍飲落帶點柚子皮味道☺️好易入口細細味夠哂冰凍😝好正!

經典之堡 $108

瑪格麗特薄餅 $108

MooDraught $58

2021-07-17 20 瀏覽
天氣實在炎熱,每天氣溫都高達34,35度,在街上行5分鐘都已經身水身汗實在辛苦。咁嘅天氣放工一定要嚟Happy Hour,飲番杯啤酒唞返順條氣。先來一杯餐廳signature啤酒,Moo Draught Beer, 本地製作,冰涼可口,有淡淡果香和花香。Meator Pizza食肉獸薄餅長長的馬蘇里拉芝士拉絲和酸咪咪的意大利蕃茄醬,加上香腸、意大利辣腸和遙遠,惹味十足。最喜歡就是他的薄脆餅底,香香脆脆,非常合口味。Classic Moo經典之寶厚厚的安格斯牛肉漢堡包,內藏芝士、蕃茄、生菜和招牌毛毛醬,最貼心的是侍應看我們是兩個人,漢堡包上枱時已經切開兩份,方便我們一齊分享。

Meator Pizza食肉獸薄餅

Classic Moo經典之寶