2021-09-09 24 瀏覽
🍔星期日去銅鑼灣行街想食burger 揀左呢間係海邊 格調似酒吧嘅Moo Moo+ 之前聽講觀塘嗰間唔錯🍔店入面環境好relex 唔少外國人happy hour 又可以睇波🍔Edgar Moo $128一入去就俾呢個menu吸引左 “This Double cheese burger is named after the pride of Hong Kong-the second ever Olymics gold Medelist of Hong Kong” 咁光榮嘅事 就試下呢個burger其實呢個同本來嘅經典漢堡有d似 但呢個雙倍芝士 雙倍快樂 牛肉會薄身左但變左兩件 咩都打孖 🥰牛肉係安格斯牛肉 同蕃茄都有燒過嘅味 好香🐔Sexy Chick 件雞炸過脆脆的 但肉質保持到juicy同滑 醬汁係是拉差辣醬 sriracha moo moo sauce ,比起經典漢堡嘅醬 酸少少同埋有微微嘅辣 好特別 Burger份量適中 女仔handle一個都應該唔難❤️餐廳好貼心 會問burger 駛唔駛一開兩 仲有手套 方便share 又食得冇咁論盡❤️🍟burger冇跟薯條 要分開叫 有得揀

🍔Edgar Moo $128
一入去就俾呢個menu吸引左

牛肉係安格斯牛肉 同蕃茄都有燒過嘅味 好香
Edgear  Moo

🐔Sexy Chick
Sexy  chick

Burger份量適中 女仔handle一個都應該唔難

Sexy  Chick

🍟burger冇跟薯條 要分開叫 有得揀黑松露沙律醬/香辣薯條 $45/$42

我地揀左香辣薯條 薯條份量超多 兩個人share都得 薯條好厚身 炸得好脆 好高質❤️

除左茄汁 仲有個黑松露沙律醬
另外可以加芝士肉醬/肉汁芝士 但得鍾意保留脆身薯條就冇加
香辣薯條

🥤Chocolate Moo shake $55
呢個有d太甜 你真係超鍾意甜先可以揀 下次都係應該飲酒

🍔整體黎講 環境同食物質素都唔錯 唔落雨坐outdoor 好chill ,坐indoor就比較有氣氛 好啱朋友聚會
Edgear  Moo
Sexy  chick
Sexy  Chick
香辣薯條
  • 滋味雞堡
MOO MOO Plus (Fashion Walk) (銅鑼灣)📍銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖銅鑼灣想食burgerfestival walk食街附近有間好選擇環境好好 同朋友嚟食下野飲下酒的確一流呢度嘅食物質素都唔錯🤘🏻🌮墨西哥粟米片$98粟米片香脆得來又有粟米味每塊粟米片上都有半溶嘅芝士附上四種唔同嘅醬可以點牛油果 辣肉醬 番茄醬 Sour cream自己私心最鍾意辣肉醬分量一啲都唔小 share嚟食 飲下酒最開心🍺🍔銅鑼堡$148揀咗呢個漢堡 因為佢有齊晒我最鍾意嘅組合就係鵝肝同埋安格斯牛肉切開burger啲肉汁係咁滴出嚟睇到都覺得Juicy 鵝肝香氣十足配埋生菜 蕃茄一齊食唔會好油膩🍟香辣薯條$42食得burger點可以唔食薯條呢度嘅香辣薯條 薯味十足炸得香脆 份量都好多而且加埋香辣粉一齊食 超級滋味 大滿足🥳

銅鑼灣想食burger

呢度嘅香辣薯條 薯味十足
炸得香脆 份量都好多
而且加埋香辣粉一齊食 超級滋味 大滿足🥳
2021-09-07 19 瀏覽
揸車成日經過,次次都冇機會停低入嚟試😆今次專門搭地鐵 終於 walk過嚟食「moo moo plus」發覺冇揀錯 哩間餐廳咩時間都好受歡迎,無論外籍人士、香港人、留學生。間唔中聽到佢哋happy hour、食tea、傾生意、high tea⋯我好enjoy隔離檯係唔同國籍嘅人士,多咗份偽出國嘅感覺!!👍👍想錯耐d去享受😎我order咗set 🔸頭盤係mussels 每隻都開曬 並且撒咗d洋蔥粒粒,底盤仲有d奶白cream汁for我點嚟食嘅.🔸main嗌份三文魚柳邊切邊靜靜咁聽下餐廳播嘅音樂、睇下波每一啖都食到煎咗有d脆口感嘅三文魚皮,帶d鹽同調味料好鍾意食西餐就係廚師會落好多香草、黑胡椒調味料😋🧋嘢飲嗌咗杯熱檸茶想健康d我冇落糖 我一直都咁飲,口感有d苦㗎,大家可以體會下😉喺環境上唔洗講 滿分😆😆又有view 有feel 有音樂 有波睇💯服務方面照顧得超周到,waitress中英文雙通👍唔洗雞同鴨講la.
揸車成日經過,次次都冇機會停低入嚟試😆

想錯耐d去享受😎我order咗set
🔸頭盤係mussels

🔸main嗌份三文魚柳
邊切邊靜靜咁聽下餐廳播嘅音樂、睇下波
每一啖都食到煎咗有d脆口感嘅三文魚皮,帶d鹽同調味料
好鍾意食西餐就係廚師會落好多香草、黑胡椒調味料😋
三文魚柳配薯蓉

🧋嘢飲嗌咗杯熱檸茶

喺環境上唔洗講 滿分😆😆
又有view 有feel 有音樂 有波睇💯
服務方面照顧得超周到,waitress中英文雙通👍
唔洗雞同鴨講la.
青口
2021-09-07 71 瀏覽
銅鑼灣Fashion Walk 好多野食🤩今次同朋友放肆一下食burger 😋滋味雞堡 $108店員會問你洗唔洗切開一半 同朋友分就方便好多🤩個雞扒好juicy 醃得幾入味😋蕃茄同菜都食得出係幾新鮮👍🏼 仲有是拉差同沙律醬幾夾😆黑松露沙律醬薯條 $45黑松露醬好好食!黑松露味好重 薯條本身都有啲辣粉係面 就咁食都好食 最重要係夠熱👍🏼炸魷魚 $68炸得好脆 外皮既調味都好好食 入面好易咬得開 唔會韌墨西哥雞肉芝士餡餅$78個醬係蕃茄醬酸酸甜甜 好開胃 餡料有好多雞肉同芝士💯 所以都有有飽腹感 $78有4塊都算係幾抵食👍🏼

滋味雞堡 $108

• 炸魷魚
  • 黑松露沙律醬薯條
  • 滋味雞堡
2021-09-06 16 瀏覽
假日我地一家好多時都會去銅鑼灣,貪呢度就腳又多地方行街同食野。泊好車,我地就行去百德新街睇下有咩食,仔仔一見到呢間有Burger食就拉住我入去食。 睇下個menu,唔駛諗梗係要叫一份Burger啦!叫左個有牛牛標誌嘅signature dishes burger,一客意粉同飲品。 .............................銅鑼堡 $148漢堡餡包括:鵝肝、安格斯牛、芝士、蕃茄、生菜、及招牌醬。用料好足,鵝肝有手掌心咁大塊,煎得好香,好鐘意呢種外脆內軟質感。安格斯牛一咬開啲牛肉汁跟住爆出黎,煎得剛剛。配菜有沙律菜,如能配埋薯條會更perfect。 卡邦尼意粉 $128意粉面放上數片香脆帕爾馬火腿~賣相生色不少;煙肉厚切成長條狀,炒得香口之餘有咬口,味道剛好唔會太咸;卡邦尼醬夠滑夠Creamy與意粉融合,開胃非常。 Drink🍸Moo shake (Vanila) $68超級推介👍👍👍👍邪惡(好肥)都要飲😋真係好好飲呀!一路飲個感覺好似食緊Vanila雪糕咁,口感好rich,飲完甜品都唔駛食,大滿足!..............................5👍👍👍👍👍為

.............................
銅鑼堡 $148
漢堡餡包括:鵝肝、安格斯牛、芝士、蕃茄、生菜、及招牌醬。
配菜有沙律菜,如能配埋薯條會更perfect。

卡邦尼意粉 $128

Drink🍸
Moo shake (Vanila) $68
超級推介👍👍👍👍邪惡(好肥)都要飲😋
5👍👍👍👍👍為最高

服務:👍👍👍👍👍
食物款式:👍👍👍👍
味道:👍👍👍👍👍
環境:👍👍👍👍(音樂聲略大)

2021-09-03 15 瀏覽
銅鑼堡 ($148)見到鵝肝呢兩個字就即刻心心眼😍漢堡扒好juicy 👍🏻鵝肝入口即溶😝好肥美仲有特製嘅醬料 好野味😛卡邦尼義大利麵 ($128)好多煙肉😝 食落芝士味好出Pasta煮到啱啱好👍🏻加埋啲煙肉嘅油香味 唔錯 唔錯墨西哥粟米片 ($38)份量好大🥰 仲有4仲唔同醬😛芝士焗到金黃色不過略嫌粟米片焗得太乾😅黑松露沙律醬薯條 ($42)薯條份量好多👍🏻薯條係連皮炸嘢😚唔係好脆🤪好有口感😂黑松露醬好香😍墨西哥雞肉芝士餡餅 ($78)餡餅材料十足🤪芝士超級多😍雞肉辣辣地 好野味😙餐廳啲service好好😍店員好細心會問burger使唔使幫手切開一半share食👍🏻經理仲好funny 同客人有講有笑🥰Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟🌟

銅鑼堡 ($148)
見到鵝肝呢兩個字就即刻心心眼😍
漢堡扒好juicy 👍🏻
鵝肝入口即溶😝好肥美
仲有特製嘅醬料 好野味😛

卡邦尼義大利麵 ($128)
好多煙肉😝 食落芝士味好出
Pasta煮到啱啱好👍🏻
加埋啲煙肉嘅油香味
唔錯 唔錯

墨西哥粟米片 ($38)
份量好大🥰 仲有4仲唔同醬😛
芝士焗到金黃色
不過略嫌粟米片焗得太乾😅

黑松露沙律醬薯條 ($42)
薯條份量好多👍🏻
薯條係連皮炸嘢😚
唔係好脆🤪好有口感😂
黑松露醬好香😍

墨西哥雞肉芝士餡餅 ($78)
餡餅材料十足🤪

📌好味程度:🌟🌟🌟🌟
📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟🌟
每次到weekend都好期待食餐好😏😏 話哂都辛苦左成個星期 係時候獎勵下自己🥺 今次試左呢間位於銅鑼灣嘅西餐廳 餐廳擁有充足嘅日光 好有渡假氣氛 最適合同朋友嚟嘆番個早餐 或者飲杯啤酒chill下🔥 今次食左個brunch 覺得食物都非常唔錯 絕對可以再食😝銅鑼堡: 用左優質牛肉同鵝肝嘅漢堡包果然零舍唔同 口感一流 牛肉同鵝肝嘅肥美滲晒入塊包度 啖啖都好香 邪惡感十足❤️All day breakfast 🍳: 性價比超高嘅早餐 $100都唔洗但咁大份!!! 我最愛係佢塊薯條 炸到超脆 份量真心幾大 我一個人都食唔哂🤣🤣

2021-08-30 19 瀏覽
漢堡控既我地 成日都去發掘邊間好食 由觀塘細細間開到去cwb 食物款式多左🥢銅鑼堡 148HKD 入面係鵝肝 安格斯牛肉 芝士 生菜 同埋Moo Moo醬特別之處係 鵝肝煎得香脆 一咬落去d油香充斥住成個口腔 🥢美式之堡 128HKD 安格斯牛肉 煙肉 芝士 蕃茄 生菜 同埋 BBQ醬兩個人漢堡麵包烘得香脆 淡淡牛油香牛肉兩邊都煎得香脆 調味岩岩好 食落juicy 伴碟係沙律菜 中和番油膩感香辣薯條 42HKD 食漢堡點可以少得薯條呢 漢堡配薯條簡直係junk food既絕配🤤餐廳提供手套 食漢堡難免會食到成手都係 職員會問有冇需要cut half漢堡 方便食用細心位加分😍下次食下佢d pizza and pasta sin!!!!🤩
漢堡控既我地 成日都去發掘邊間好食

餐廳提供手套 食漢堡難免會食到成手都係
職員會問有冇需要cut half漢堡 方便食用
細心位加分😍
2021-08-29 11 瀏覽
銅鑼灣海旁主打漢堡嘅西餐🍔🤩,有Bar枱有波睇😝 牛油果柚子沙律🥑$98(+$28 雞胸)呢個沙律份量好多,有沙田柚果肉,啲果汁微酸好醒神。牛油果綿滑🥑。個日式柚子醬好有驚喜,甜甜嘅柚子香太成個沙律生色不少😝。 經典漢堡🍔$118漢堡個包好靚好滑,牛肉漢堡係高級嘅安格斯漢堡,肉味香濃。仲有少量蔬菜refresh下口腔🥬。 蘋果汁🍎$38好清嘅蘋果汁,富有果香酸甜😝。 店員都幾有禮貌,而且座位都多,地理位置方便,相信港島區朋友收工過嚟都唔錯。
銅鑼灣海旁主打漢堡嘅西餐🍔🤩,有Bar枱有波睇😝

牛油果柚子沙律🥑$98(+$28 雞胸)

經典漢堡🍔$118

蘋果汁🍎$38
好清嘅蘋果汁,富有果香酸甜😝。

2021-08-28 11 瀏覽
今日去左銅鑼灣fashion walk, 見到都有好多餐廳,今次就試左呢間帶d 工業風裝潢既美式burger 店,食物選擇都幾多❗️除左主打嘅漢堡 之外,仲有pizza,pasta 同dessert添🤗🔻#Classic Moo burger 🍔 $118舊angus beef 真係大大塊🤩咬落爆哂啲汁出黎勁juicy! ❤️配料仲有芝士、蕃茄同生菜,包軟熟得黎個邊脆脆地,再加埋招牌MOO MO0醬🤤🤤正呀🤤#Pesto Cream Spaghetti $118啲青醬幾fresh,唔會太杰,另外個意粉軟硬度適中,口感彈牙👻配埋pesto cream幾開胃😊#Truffle Mayo Fries $45啲薯條係厚切薯條🤩🤩上面有少少微辣嘅調味粉,再加埋creamy 嘅黑松露醬😚食唔停口😂
🔻
#Classic Moo burger 🍔 $118
#Pesto Cream Spaghetti $118
#Truffle Mayo Fries $45
2021-08-26 22 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️想搵間餐廳睇波、傾計?🗣咁就唔可以錯過今次推介既呢間餐廳啦👩🏻‍🍳❶卡邦尼意大利麵🍝 $128意粉醬汁creamy同時帶有煙肉既香味🐽面頭仲有大量既芝士粉🧀同兩片烘乾既Parma Ham🐹多款既配料 令意粉更惹味😋❷經典之堡🍔 $118Burger既精粹就緊係漢堡扒🐮呢到既漢堡扒係用左安格斯牛肉製成🐄牛味很香濃而且充滿肉汁🐂外層麵包就焗至外脆內軟🥯再夾住新鮮既生菜同蕃茄🥬食落相當juicy😍❸黑松露沙律醬薯條🍟 $45薯條即叫即炸而且厚切 🍕上枱嘅時候熱辣辣🔥面頭既松露醬散發住陣陣既香味🌿忍唔住係影相之前偷食左幾條👻
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

想搵間餐廳睇波、傾計?🗣
咁就唔可以錯過今次推介既呢間餐廳啦👩🏻‍🍳

上枱嘅時候熱辣辣🔥
面頭既松露醬散發住陣陣既香味🌿
忍唔住係影相之前偷食左幾條👻

2021-08-25 41 瀏覽
餐廳對住銅鑼灣避風塘 以英倫風設計🇬🇧 廚房跟採用半開放式廚房 有戶外及戶內座位 啱哂同朋友仔嚟飲吓酒🍻傾吓計🥳睇下波⚽️▫️經典之堡 ($118)漢堡扒使用安格斯牛肉🐮 配料有芝士🧀焦糖洋蔥🧅蕃茄🍅生菜🥬招牌moo moo 醬😍 以炭燒嘅漢堡扒 唔會好鬆散 牛味濃郁 漢堡本身唔算好juicy不過下面嘅焦糖洋蔥同招牌moo nio醬好夠味好juicy🤤▪️香草醬意大利麵+雞胸肉 ($118+$28)以巴馬臣芝士🧀羅勒菜 蒜頭🧄橄欖油等混合攪拌而成嘅香草醬 味道青新🍀意粉軟硬度剛好 掛汁力亦十分高🥰 再加入 雞胸肉🐓 新鮮蘑菇🍄 大量洋蔥粒 簡直係perfect match👍🏻▫️Moo Moo Beer ($58)️Draught beer麥味香濃 較少苦澀味 容易入口🍺▪️ Berry Burlesque ($68)呢杯mocktail以梳打汽水做base 加入lime juice同mixed berries 絕對係炎炎夏日 消暑之選

▫️經典之堡 ($118)
經典之堡

▪️香草醬意大利麵+雞胸肉 ($118+$28)
香草醬意大利麵+雞胸肉

▫️Moo Moo Beer ($58)
️Draught beer麥味香濃 較少苦澀味 容易入口🍺

▪️ Berry Burlesque ($68)
Moo Moo Beer
經典之堡
香草醬意大利麵+雞胸肉
Moo Moo Beer
2021-08-25 54 瀏覽
小編近排見呢間餐廳喺銅鑼灣幾出名 所以就諗住去試吓😚😚👅銅鑼堡 $148呢個漢堡包有小編好鍾意食嘅鵝肝🤩佢嘅鵝肝都幾算幾大塊 煎得幾香同埋幾肥美😋😋亦都用咗安格斯牛肉 牛肉幾厚 同埋都幾多肉汁好juicy🤤再配埋佢嘅醬汁 幾好食😛👅肉丸意大利麵 $148佢嘅肉丸幾特別 外型比較唔一致 似係手工自製嘅肉丸🤣口感同味道同平時唔同 咬落比較鬆散 女小編就麻麻哋佢嘅肉丸啦🧐不過蕃茄意大利麵嘅味道都正正常常😚👅炸魷魚 $68上枱嘅時候仲熱辣辣 炸得幾香脆 炸粉都唔太厚😛魷魚都唔靭 調味好充足 幾唔錯🥰👅黑松露沙律醬薯條佢同炸魷魚嘅調味一樣 係同一種味嚟嘅 只不過佢哋點嘅醬汁一個係沙律醬另一個係黑松露醬🤫所以叫咗炸魷魚就唔需要叫薯條啦🤭不過佢嘅黑松露醬都幾重黑松露味 同埋炸得好香口 不錯😋總括嚟講呢度嘅食物質素都唔錯😛大家嚟到銅鑼灣可以一試🥰😋 好味:8.07/10🤑 價錢:7.32/10🤗 服務:7.89/10😝 環境:7.34/10😚 衞生:7.06/10🤩 整體:8.05/10
小編近排見呢間餐廳喺銅鑼灣幾出名 所以就諗住去試吓😚😚

肉丸意大利麵
銅鑼堡
肉丸意大利麵
2021-08-25 10 瀏覽
今次食嘅呢間餐廳一直都好高人氣,我有朋友食過佢嘅漢堡包都讚不絕口。之前一路都未有時間去食,趁今日出銅鑼灣就順便回一回佢睇吓係咪即係傳聞中咁好食先!雖然呢間舖頭以漢堡包起家,不過其實睇完佢個Menu之後我對佢啲Pizza同埋扒類都有興趣,礙於而家係下午茶時間,所以留返個機會下次食,今次主要就係試吓佢嘅漢堡。今次我叫咗一個Classic Moo 經典之堡同埋一Fisherman漁夫之寶。Classic Moo話明係經典當然就係用牛肉做嘅漢堡啦。一入口佢嘅牛肉味好香濃一啲都唔乾,但係牛嘅騷味唔會好突出,連同行唔係好食牛嘅朋友都覺得幾好食。佢嘅麵包外脆內軟,因為成個漢堡即時新鮮製造,所以沖上嚟嗰陣唔會淋晒。而且佢哋自家製嘅醬汁味道好豐富 ,為成個漢堡增加唔同層次嘅味覺。至於佢嘅Fisherman漁夫之寶,主要嘅材料當然就係就好咗嘅魚肉,佢嘅魚肉入口好酥脆,而且魚肉都好厚入口啖啖肉,配合返融化咗嘅芝士同埋新鮮嘅蔬菜,我覺得都不錯吃㗎。另外一個我好欣賞嘅地方係佢哋利用沙律作為配菜,咁就可以中和返漢堡嘅肥膩,對我哋女仔黎講減低少少罪惡咁呀嘛!總括來講我覺得呢間餐廳都唔錯,喺度食下野我覺得都幾Chil

另外一個我好欣賞嘅地方係佢哋利用沙律作為配菜,咁就可以中和返漢堡嘅肥膩,對我哋女仔黎講減低少少罪惡咁呀嘛!總括來講我覺得呢間餐廳都唔錯,喺度食下野我覺得都幾Chill,大家如果行開銅鑼灣都可以去試吓㗎!
成日見好多人都𝒑𝒐𝒔𝒕呢間嘅𝒃𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 一直都好想試😍原本只係得觀塘一間 而家開咗喺銅鑼灣海滂💕靚景襯好西 𝒑𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕🙌🏻.📌𝑪𝒂𝒖𝒔𝒆𝒘𝒂𝒚 𝑴𝒐𝒐 $148嚟到緊係要食款最貴嘅😈內餡係鵝肝, 安格斯牛肉漢堡, 芝士, 番茄, 生菜同招牌𝑴𝒐𝒐 𝑴𝒐𝒐醬🌟鵝肝好厚 入口即融 又𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚🥰好甘香 完全唔膩🦢漢堡扒牛味好濃 似係手打嗰啲牛飲🥩包外脆內鬆軟 有用牛油烘過🧀.📌𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 𝑷𝒆𝒑𝒆𝒓𝒐𝒏𝒊 $118𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂底係𝒎𝒐𝒛𝒛𝒂𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂再加香草番茄醬🍅🌿呢個配搭一定冇得輸😌係薄脆批 邊邊位脆 入面煙韌 幾有口感🤩芝士份量好多好厚 不過就冇得拉絲😢番茄醬都幾酸🍅再配埋個自家製醬 整體食落唔會好溜😌
📌𝑪𝒂𝒖𝒔𝒆𝒘𝒂𝒚 𝑴𝒐𝒐 $148

📌𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 𝑷𝒆𝒑𝒆𝒓𝒐𝒏𝒊 $118