2022-04-01 36 瀏覽
鍾情食Burger🍔嘅我見到呢間有鵝肝Burger即刻要嚟銅鑼灣試下😍安格斯牛配鵝肝真係好邪惡嘅配搭餐廳有indoor及outdoor seat依加天氣涼🌀坐Outdoor都幾Chill望到少少海幾舒適不過可惜去到,Outdoor已坐滿晒人Indoor好多電視播住足球賽事餐廳除左Burger 🍔仲有Pizza、雞翼、意粉😋職員落完Order即刻問我地要唔要手套服務好好,非常貼心🔸銅鑼堡 $148呢個銅鑼堡淨係得銅鑼灣店先有,觀塘分店係無架!呢款包由安格斯牛肉、芝士、蕃茄、磨菇、生菜、招牌MOO MOO醬組成。個包好鬆軟,烘到好香牛油味。鵝肝亦煎得好香,仲要唔係細細舊,又厚又大份!牛肉選用左優質安格斯牛肉,配埋融化中嘅芝士,超邪惡呀!塊牛咬得爆晒肉汁,好juicy ! 招牌moomoo醬酸酸甜甜好開胃!🔸經典之堡 $118呢款包由安格斯牛肉、芝士、蕃茄、磨菇、生菜、焦糖洋蔥、招牌MOO MOO醬組成。呢款同銅鑼堡不相伯仲,但經典之堡食落比銅鑼堡更加爆汁,口感相當豐富!不得不提佢個焦糖洋蔥,炒得十分之香,甜甜地,好夾佢個招牌MOO MOO醬,將整個burger昇華到另一個層次😍🔸黑松露薯
鍾情食Burger🍔嘅我
見到呢間有鵝肝Burger
即刻要嚟銅鑼灣試下😍
安格斯牛配鵝肝真係好邪惡嘅配搭
餐廳有indoor及outdoor seat
依加天氣涼🌀坐Outdoor都幾Chill
望到少少海幾舒適
不過可惜去到,Outdoor已坐滿晒人
Indoor好多電視播住足球賽事
餐廳除左Burger 🍔仲有Pizza、雞翼、意粉😋
職員落完Order即刻問我地要唔要手套
服務好好,非常貼心

🔸銅鑼堡 $148

🔸經典之堡 $118

🔸黑松露薯條 $45
食漢堡緊係要食埋薯條😋薯條炸得十分香脆!上盤時仲熱辣辣,食落好香薯仔味。隨碟配埋傳統茄醬同黑松露沙律醬。重點推介佢個沙律醬,好重黑松露味,非常滋味👍🏼

2022-03-18
#銅鑼灣sis窗口同outdoor位置望住車路同海 有渡假既感覺 天氣再涼啲就更舒服了 新出seafood menu又多左選擇了😍-Salmon fillet $228 三文魚外皮香脆 魚肉厚實 伴芝士蔬菜薯餅同橄欖油炒茄子 翠玉瓜 青瓜 好吃不馬虎👍🏻👍🏻 -Blue mussels $128 藍青口算大隻 忌廉香草汁 海水鮮味濃 如果有蒜茸包點埋啲汁就一流😋😋-Causeway bay Moo $148 銅鑼灣分店限定既鵝肝牛肉漢堡 賣相好靚 鵝肝大件 蕃茄生菜新鮮 moomoo醬濃郁蒜味 好惹味 安格斯肉味濃 可惜有少許乾 🥲🥲 夾著吃味道不錯😌-MOO MOO Plus (Fashion Walk) (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖
#銅鑼灣sis

Salmon fillet $228
Blue mussels $128

Causeway bay Moo $148

2022-03-30 25 瀏覽
Classic Moo Burger 焦糖洋蔥🧅加上moo秘製醬汁,令Burger 增添色彩但可能手工製作,牛肉比較硬身… Burger 本身冇跟任何fries ,只有少量Green salad ,需要另外order 。Burger Lover 認為兩者是不可缺一Truffle fries Caesar Salad Moo Moo Beer 餐廳🍴枱之間比較闊落舒服,仲有少量室外座位。望出去海岸,有度假⛱️啲感覺,不失係放鬆心情嘅好地方
Classic Moo Burger

焦糖洋蔥🧅加上moo秘製醬汁,令Burger 增添色彩

Truffle fries

Classic  Moo  Burger
Ceaser  Salad
Truffle  Mayo  Fries
Moo  Moo  Beer
Moo Moo 係牛🐮既叫聲,所以見到呢個幾得意既店名已經令人幾開心😂 亦都比較少見食burger🍔既餐廳🍴係用bar既風格裝修,行簡潔既現代工業風格,感覺chill啲亦都幾舒服😌 有本地畫家既插畫做掛畫,餐廳電視📺亦一路播住足球⚽️比賽,無論日頭定夜晚黎都好feel!Burger🍔同薯條🍟都幾好食😋有層次,每一樣配料都幾用心~ 除左burger🍔之外仲有唔少薄餅🍕、意粉🍝、甜品🍮,同埋酒精🍹飲品可以揀,下次黎都想試埋😜(5 😍 係滿分,🤩係半分) 經典之堡 🍔 - $118 (好味指數:😍😍😍😍)漢堡扒🥩係用安格斯牛肉🐮手打製成既幾厚身,牛味🐮濃郁,肉既肥瘦比例係2:8,有脂肪溶化既油香又juicy,香嫩唔會韌,亦都唔會好易散,高質~ 裡面仲夾左啲焦糖洋蔥🧅,咖啡色炒到好腍,焦糖化左既洋葱🧅味道香甜,配埋特製既Moo Moo汁酸酸地,帶有啲煙燻味幾惹味開胃,如果Moo Moo汁再多啲就更加好~ 配料仲有鹹鮮、軟滑濃厚既車打芝士🧀️、香甜多汁既番茄🍅同埋新鮮爽脆既生菜🥬,層次豐富幾滿足~ 而麵包🥯係用左日本🇯🇵麵粉,喺自家工場手工製造,幾有心👍🏻 唔係就咁喺出面買包🥯 呢到既包🥯有用牛油🧈

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
經典之堡

經典之堡 🍔 - $118 (好味指數:😍😍😍😍)
漢堡扒🥩係用安格斯牛肉🐮手打製成既幾厚身,牛味🐮濃郁,肉既肥瘦比例係2:8,有脂肪溶化既油香又juicy,香嫩唔會韌,亦都唔會好易散,高質~ 裡面仲夾左啲焦糖洋蔥🧅,咖啡色炒到好腍,焦糖化左既洋葱🧅味道香甜,配埋特製既Moo Moo汁酸酸地,帶有啲煙燻味幾惹味開胃,如果Moo Moo汁再多啲就更加好~ 配料仲有鹹鮮、軟滑濃厚既車打芝士🧀️、香甜多汁既番茄🍅同埋新鮮爽脆既生菜🥬,層次豐富幾滿足~ 而麵包🥯係用左日本🇯🇵麵粉,喺自家工場手工製造,幾有心👍🏻 唔係就咁喺出面買包🥯 呢到既包🥯有用牛油🧈焗過,幾外脆內軟,帶啲咬口又甜甜地幾好~ 旁邊仲有啲芝麻醬沙律🥗,酸酸甜甜幾開胃,可以中和翻漢堡🍔既油膩,配搭唔錯~
白菌之堡

白菌之堡 🍔 - $128 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
漢堡扒🥩一樣係用安格斯牛肉🐮手打既,牛味🐮濃郁,有油香又juicy,香嫩唔會韌,亦都唔會好易散,高質~ 中間有一層蘑菇片🍄,味道中和左肉既油膩,會令到個包🍔既口感更加濕潤同多一層咬口~ 不得不提既係特製松露Moo Moo醬,味道獨特芳香,令到burger🍔既肉味更加香濃同鮮味唔會漏,感覺比起經典之堡更加驚艷🤩 配料仲有鹹鮮、軟滑濃厚既車打芝士🧀️、香甜多汁既番茄🍅同埋新鮮爽脆既生菜🥬,層次豐富幾滿足~ 麵包🥯同上面講既一樣係自家製既,幾有心👍🏻 有牛油🧈香味,鬆軟、帶啲咬口又甜甜地幾好~ 旁邊一樣有幾開胃既芝麻醬沙律🥗,去中和翻漢堡🍔既油膩,配搭唔錯~
黑松露薯條

黑松露薯條 ⚫️🍟 - $45 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
食burger🍔又點少得薯條🍟呢😜 所以就試下黑松露薯條 ⚫️🍟,小編一向鍾意厚切既薯條🍟 熱辣辣幾重薯味🥔,口感酥脆,食落惹味,份量幾多,黑松露醬⚫️有淡淡既香味,令到個薯條🍟香口啲幾正,不過如果個醬既黑松露⚫️份量再多啲就更加好~ 另外仲有茄醬🥫,相間咁點下都好,話曬茄醬🥫同薯條🍟係經典組合😜 酸酸甜甜真係食多多都得~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
白菌之堡
黑松露薯條
2022-03-25 17 瀏覽
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次食咗Moo moo plus平時都好少行去Fashion Walk嘅餐廳,今次就去咗食漢堡包😆舖頭都幾開揚,仲播住足球比賽⚽️銅鑼堡($148) 一見到呢個burger 有鵝肝同安格斯牛肉就知一定要試下😆鵝肝都大大塊! 一食落去就食到牛肉既肉汁同鵝肝既油香🥰我覺得就咁分開食鵝肝會比較食到佢嘅味道,成個漢堡咁食就會有少少比牛肉搶咗🤣大家可以試吓分開食!牛肉都大大塊,仲好厚🍔因為有埋生菜,番茄同moomoo醬,整體嚟講都無想像中咁膩~ 漢堡包烘過,所以好鬆軟😋好食!食肉獸薄餅($128) 辣肉腸同芝士真係都同pizza絕配🍕佢嘅肉丸都幾好食!不過無配料既位淡左少少,主要係佢嘅蕃茄味🍅要趁熱食因為芝士先會溶溶地咁😆舖頭主打漢堡包,以為Pizza會好普通,點知都唔錯😚
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次食咗Moo moo plus

銅鑼堡($148)

食肉獸薄餅($128)

• 銅鑼堡
2022-03-23 20 瀏覽
今次都係第二次幫襯MOOMOO,一聽到MOoMOo Plus當然要去試下先啦,聽講呢一間更chill有得嘆反杯酒,衝啊~-經典之堡 $118(優質安格斯牛肉,芝士,焦糖洋蔥,蕃茄,生菜,招牌moo moo醬)外脆內軟牛油烤麵包美國車打芝士新鮮手打優質美國穀飼牛肉生菜及蕃茄秘製moo moo醬一食入口就流哂肉汁不得了,MOoMOo既漢堡小編一向都比住一個不錯既評價,一定既水準-墨西哥粟米片 $98(芝士,酸忌廉,肉醬,番茄醬,牛油果醬)墨西哥脆片可以話係好喜歡既小食之一,今次MOoMOo都叫左一份食下,大大份仲有4個汁可以比美食家一路點一路食,點jack!-紐約芝士蛋糕-獨一無二 $68真係好獨一無二,一向對硬芝士餅吾太好,但今次食過都認為幾好食,因為吾會甜得太誇張,呢個硬餅都覺得值得再食-MOO MOO beer $58(Locally brewed in hk)好飲,好耐無飲過酒啦!呢一款MOoMOo Beer飲落去比較重花香味多小小,只要喜歡花香味既酒鬼們當然要一試招牌既Beer

經典之堡 $118
外脆內軟牛油烤麵包
美國車打芝士
新鮮手打優質美國穀飼牛肉
生菜及蕃茄
秘製moo moo醬

墨西哥粟米片 $98
(芝士,酸忌廉,肉醬,番茄醬,牛油果醬)

紐約芝士蛋糕-獨一無二 $68

MOO MOO beer $58
(Locally brewed in hk)
  • 經典之堡
  • 紐約芝士蛋糕
2022-03-23 789 瀏覽
《美式特色漢堡🇺🇸》———————————————-#MOOMOOPlus 🍔-嚟到銅鑼灣Fashion Walk 出面嘅餐廳區,明明喺鬧市,但環境又好舒適,望到隔岸嘅海景,就算而家禁咗晚市,但weekend lunch 嚟hea下都幾chill😚-🍔 Mush Moo白菌芝士漢堡裏面有白蘑菇、芝士、蕃茄同生菜,招牌嘅 Moo Moo醬帶點芝麻香,加埋安格斯牛肉漢堡鮮甜美味,配搭豐富,用心製作,即叫即做熱辣辣😆-除咗個漢堡之外,我哋再叫咗啲小食,Quesadilla餡餅夾住芝士、雞肉同sour cream,沾點蕃茄醬都幾唔錯🥰-而Calamari表面薄薄一層炸粉,炸得好香脆,亦鎖緊肉汁,個Garlic Mayo 醬簡直係驚喜👍🏻-⭐ 參考價錢︰(另收加一)白菌之堡:$128墨西哥雞肉芝士餡餅:$78炸魷魚:$68🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費︰$150
《美式特色漢堡🇺🇸》
———————————————-
#MOOMOOPlus 🍔
🍔 Mush Moo
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
白菌之堡:$128
墨西哥雞肉芝士餡餅:$78
炸魷魚:$68
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費︰$150
2022-03-20
2022-03-21 12 瀏覽
@themoomooburger 9 Shop C & D, Riviera Mansion, 59-65 Paterson St,📍Causeway BayHigh quality burger in town 🍔Moo Moo Burger 出名食漢堡,有海景 outdoor 🥂1. 🍔經典之堡 漢漢堡扒使用安格斯牛肉🥩 配料有芝士🧀焦糖洋蔥🧅 蕃茄🍅 生菜🥬 同招牌moo moo醬🔥以炭燒嘅漢堡扒 牛味濃郁 幾香口漢堡ok juicy 🌟:焦糖洋蔥 招牌moo 醬好夠味 甜甜嘅好開胃 2. 食肉獸pizza 🍕邪惡嘅配料 加大量芝士 yumyum ! 有拉絲 ! 🌟🍅 meat ball, 辣肉腸🍺餐廳對住銅鑼灣避風塘 飲野最岩🥂🍻英倫風設計染 廚房跟採用半開放式廚房 有戶外及戶內座位都好岩吹水 gathering 👯‍♀️酒精飲不時都有promotion, 一間好有心嘅餐廳 要支持🌟
@themoomooburger
📍Causeway Bay

High quality burger in town 🍔

1. 🍔經典之堡

🔥以炭燒嘅漢堡扒 牛味濃郁 幾香口

2. 食肉獸pizza 🍕
邪惡嘅配料 加大量芝士 yumyum ! 有拉絲 ! 🌟
🍅 meat ball, 辣肉腸

🍺餐廳對住銅鑼灣避風塘 飲野最岩🥂🍻
英倫風設計染 廚房跟採用半開放式廚房

有戶外及戶內座位都好岩吹水 gathering 👯‍♀️
  • 經典之堡
  • 雞翼拼盤
位於銅鑼灣百德新街的「Moo Moo Plus」,係一間採用半開放式嘅西餐廳,主要供應小食、漢堡、薄餅、意粉及甜品等等,另外亦有供應多款酒精飲品,啱晒同朋友嚟chill下經典之堡兩塊鬆軟麵包甜甜的,夾著優質安格斯牛肉漢堡扒、焦糖洋蔥、芝士、蕃茄及生菜等等,味道同口感都好豐富!安格斯牛肉漢堡扒由半肥瘦嘅牛肉碎製成,香軟多汁,肉味濃郁~配上招牌Moo Moo醬,當中加咗蒜蓉碎粒,帶獨特蒜香,好好食哦肉丸意大利麵餐廳自家製的肉丸,別具口感,鹹香滋味!意粉軟硬適中,頗有嚼勁,加咗蒜蓉、洋蔥及意式Ragu香草番茄醬一同烹調,色香味俱全,好掛汁呢

肉丸意大利麵

| ᴍᴏᴏ ᴍᴏᴏ ᴘʟᴜs (ғᴀsʜɪᴏɴ ᴡᴀʟᴋ) 之前已經食過觀塘分店既moo moo burger 質素唔錯今次黎到銅鑼灣店 室內室外都可以坐 望住海景好開揚放假可以黎chill下!Sexy Chicken ($108)雞堡有驚喜!雞肉好juicy好滑🤤驚喜位係佢個醬汁 辣辣地好惹味 幾有層次感✨ʀᴀᴛɪɴɢ: 9/10Classic Moo ($118)牛肉好厚幾入味 但稍嫌唔夠juicy 值得一讚麵包係自家製既brioche 好香好好食🤍ʀᴀᴛɪɴɢ: 8/10 Nachos ($98)又係我最鍾意既nachos🤣有齊cheese加四款sauce 要趁熱食!芝士好快凍會變硬🙈最愛牛油果醬同埋yogurt sauce🤤
| ᴍᴏᴏ ᴍᴏᴏ ᴘʟᴜs (ғᴀsʜɪᴏɴ ᴡᴀʟᴋ)

今次黎到銅鑼灣店 室內室外都可以坐 望住海景好開揚
放假可以黎chill下!

Sexy Chicken ($108)

雞堡有驚喜!
雞肉好juicy好滑🤤驚喜位係佢個醬汁
辣辣地好惹味 幾有層次感✨

ʀᴀᴛɪɴɢ: 9/10

Classic Moo ($118)

牛肉好厚幾入味 但稍嫌唔夠juicy
值得一讚麵包係自家製既brioche 好香好好食🤍

ʀᴀᴛɪɴɢ: 8/10

Nachos ($98)

又係我最鍾意既nachos🤣
有齊cheese加四款sauce
要趁熱食!芝士好快凍會變硬🙈
最愛牛油果醬同埋yogurt sauce🤤
2022-03-16 15 瀏覽
Cajun fries 香辣薯條🍟 $42Sexy chick burger 🍔 滋味雞堡 $108粗薯條熱辣辣而且勁脆,耍左辣粉係面頭🌶,辣辣地特別正,而且可以跟個人喜好點茄醬或者他他醬😋,雞扒漢堡包入面有香噴噴嘅吼雞肉、大量已經溶晒嘅芝士🧀、新鮮蕃茄🍅、健康嘅生菜同埋是拉差辣醬Moo Moo 醬,性價比好高,配埋旁邊勁酸嘅沙律🥗係最佳嘅配搭Margarita pizza 🍕 瑪格麗特薄餅 $118呢款俾vegetarian 都啱食嘅素食pizza,入面主要有羅勒🌿、車厘茄、馬蘇里拉芝士🫕 、意大利香草同埋意大利蕃茄醬🥫,即叫即焗嘅薄餅仲有炭燒香味,而厚底嘅Pizza超級飽肚,一個人食一至兩塊已經食唔到其他嘢啦,啱晒同朋友一齊share👍🏻
Cajun fries 香辣薯條🍟 $42
Sexy chick burger 🍔 滋味雞堡 $108

Margarita pizza 🍕
瑪格麗特薄餅 $118
2022-03-10 20 瀏覽
嚟到銅鑼灣蘇豪區😇呢一度就雲集左美食精華,任何一間餐廳都絕對係非富則貴,夠晒璀璨。 望住車來車往同埋有海嘅景色絕對係一件賞心悅目嘅事,最適合呢當然就係食個西餐享受下。😋Moo Moo Plus 呢一間餐廳主打就係招牌漢堡同埋一系列嘅小食,就算係打卡影相都絕對係冇死角咁滯😆Mush Moo - 呢一個就係白菌漢堡,呢個白菌芝士漢堡🍔裏面就有白蘑菇,半溶芝士🧀蕃茄、生菜🥬同埋呢一度招牌嘅Moomoo醬,淨係配搭都夠哂豐富,趁佢熱辣辣絕對係食用最佳時候,非常享受牛肉漢堡嘅鮮甜🥩大約整到五成熟,調味拿捏得準確,另外仲有芝士嘅更加提升濃厚嘅味道,當然白蘑菇就提升左整體嘅Moisture ,再融合埋漢堡嘅肉汁咁就構成非同凡響嘅味道,當然漢堡包嘅包亦都係一個重點,鬆軟但又不失筋性🍔底層嘅爆中混合左招牌moo moo 醬就提升香味Chicken Quesadilla- 呢一個就係雞肉芝士餡餅,作為頭盤嘅小食絕對係推介,喺個餡餅入面就係夾雜着辣椒同埋雞肉芝士🧀呢一種嘅狂野味道絕對大大加分,享受食辣嘅人絕對萬勿錯過🌶New York cheese cake—🍰喺食完滋味嘅主菜之後當然亦都要食返個甜品收尾,

New York cheese cake—🍰喺食完滋味嘅主菜之後當然亦都要食返個甜品收尾,呢一個New York cheese cake同以前所食到嘅版本有少少唔同,餅底嘅部份基本上都比較少,成個重點當然Focus左喺芝士嘅味道上面,軟硬適中,芝士味又唔會過於濃,creamy 嘅質感一試難忘🍰
2022-03-09
10 分鐘 (堂食)
午餐
  • 白菌之堡 Mush Moo
放假行銅鑼灣,搵左個望住避風塘景嘅餐廳食飯😋—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :▐ 食肉獸薄餅 $128▐Pizza厚薄適中,餅底脆而不乾,餡料多,上面肉丸好好味👍而且完全唔漏,輕鬆KO全份😋▐ 雞翼拼盤8隻 - 水牛城&鹹蛋黃味 $88▐水牛城雞翼帶微辣同酸,好開胃👍鹹蛋黃味係心水推介,有鹹蛋黃香而唔死鹹👍雞翼大大隻,整得入味唔會淨得塊皮有味。▐ 紐約芝士蛋糕 $68▐本身想叫伯爵茶焦糖燉蛋,但可惜今日冇🥲但估唔到芝士蛋糕好好味😋😋芝士濃而不膩,質地輕盈,甜度剛剛好,餅底軟而不油😋😋我應該可以食晒一整個😋😋🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 室內外坐位都有,我地揀左個望街嘅吧枱位,氣氛同打卡都好好,有幾部大電視都播住足球賽事,幾適合疫情後放工食飯飲野加睇波👍🤵‍♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 上菜速度快,店員有禮貌。💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 本身係一間酒吧,但午餐食物水準好好,平日仲有午市套餐揀👍大部份set$70~80幾, 同區黎講合理。
放假行銅鑼灣,搵左個望住避風塘景嘅餐廳食飯😋
—————————
𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘
🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :
▐ 食肉獸薄餅 $128▐

▐ 雞翼拼盤8隻 - 水牛城&鹹蛋黃味 $88▐

▐ 紐約芝士蛋糕 $68▐

🤵‍♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 上菜速度快,店員有禮貌。

• 雞翼拼盤
  • 紐約芝士蛋糕
2022-03-07 36 瀏覽
是日覓食在銅鑼灣,男朋友提議不如食burger啦好耐無食過~上網見呢間moo moo plus係Fashion walk附近都幾多人正評,一於試一試!-🍔Classic Moo $118漢堡扒好重牛味又唔會乾爭爭😋生菜、蕃茄等配料好爽口,味道清新得嚟唔會太生搶左漢堡扒嘅牛味。雖然係最classic配搭不過絕對有驚喜❣️-🍟Truffle mayo fries $45薯條熱辣辣好香口🔥配上毫不吝嗇嘅黑松露沙律醬邪惡又美味😈份量多、大大兜,呢個價錢好公道👏🏻-🍕Pizza Peperoni $118辣肉腸薄餅除咗辣肉腸原來仲有my fav parma ham😍餅底係有少少厚度嘅薄批,食到配料味道之餘又保留到薄餅口感。-🍸Tea time $68茉香綠茶底,加上冷壓西柚汁、新鮮青檸汁、自家製肉桂糖漿調製而成。比較少見茶加上果汁呢個combination嘅mocktail,唔會太甜又解渴。-總結:非常推薦佢地嘅🍔🧡,高水準出品。當然其他食物都好高質,絕對值得支持同encore😋
🍔Classic Moo $118

Tea time
Pizza Peperoni
Tea time
  • Classic  Moo
人生有1/3時間在美國長大的我,偶爾便會漢堡癮發作!雖然在香港也有幾家美國過江龍可以滿足我的Craving,但我想說是其實本地的漢堡店一點也不輸,特別是這家開在我公司附近的Moo Moo Plus,它家的銅鑼堡真的是可一可再!Moo Moo Plus位於百德新街面海方向的盡頭,餐廳格局開揚有空間感,裝潢設計是簡潔的工業風。不過最吸引我的是餐廳一面又一面大大的窗戶,客人用餐時能看到外面的藍天白雲與對岸的Skyline。如果在晚上坐在室外,邊看著夜景邊用餐,氣氛應該會很不錯!菜單方面以美式料理為主打,有雞翼、薯條與Nachos等小食,亦有扒類、漢堡、薄餅跟意粉這些經典的主菜。另外,飲料亦有自己一整頁的Menu,非常適合晚上跟朋友來閒聊喔!銅鑼堡 $148超邪惡的食材組合!安格斯牛肉配上肥美的鵝肝,啖啖都是油香肉汁,再加上芝士與店家招牌的MOO MOO醬,簡直是絕配!經典炸魚薯條 $88 (Lunch Special)炸魚的「火候」控制得剛剛好,外皮香脆,魚肉較薄身卻完全不會老!Fish & Chips不可缺少的薯條也非常好吃,有茄汁或他他醬兩款醬汁可以點,品嚐不同的風味!Moo Moo H

銅鑼堡 $148

經典炸魚薯條 $88 (Lunch Special)

Moo Moo Homemade Lemonade +$10
Lunch Special都會跟飲料,但如果再加$10便可以點店家自家製的Lemonade!檸檬清新的酸澀在Sparkling Water的加持下,口感清爽易入口,搭配肥美的餐點非常開胃!

Soup of the Day +$12
Lunch Special加$12便可享用的餐湯,今天是香濃的蘑菇湯,每一口都吃到蘑菇粒,真材實料喔!

推薦度:🤍🤍🤍🤍
打卡度:🤍🤍