2022-04-14 753 瀏覽
🤎MOO MOO Plus (Fashion Walk) 🧸銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我自己超級鍾意係Fashion walk嘅餐廳食嘢,一嚟又近海旁,二嚟有冇咩人。可以chill下🙈呢間餐廳係以美式漢堡作為主打菜,除此之外仲設有酒吧區,仲有一個大電視播住足球賽事⚽️。聽聞觀塘仲有一間分店,相對上價格比較平價便宜,銅鑼灣店嘅食材就相對上高級啲❤️我自己就鍾意銅鑼灣店多啲🤫可以望到少量海景同埋我認為環境比較舒適🥳-銅鑼堡🍔 $148黎到銅鑼灣店梗係要食銅鑼堡💁🏻‍♀️入邊嘅材料就犀利囉😏首先有鵝肝‼️、優質安格斯牛肉、芝士、蕃茄、生菜同招牌moomoo醬😋店員超級細心,又問我哋需唔需要即棄手套同埋幫忙切開😌鵝肝超級肥美,煎得好香,咬落去仲有鵝油滲出來😍安格斯牛肉厚薄適中,牛味濃郁,超juicy😚黑椒味重🤤黑松露沙律醬薯條🍟 $45脆炸幼薯條,面頭有澆上調味粉。再加埋黑松露醬同埋蕃茄醬作為小食一流👍🏻如果大家想加芝士嘅話仲可以加錢。墨西哥雞肉芝士餡餅🥙 $78有牛油果蓉、蕃茄醬、同埋乳酪作配搭。餡餅內有好多雞肉紅色燈籠椒同埋黃椒。有少少好似食

-銅鑼堡🍔 $148

黑松露沙律醬薯條🍟 $45

墨西哥雞肉芝士餡餅🥙 $78

有牛油果蓉、蕃茄醬、同埋乳酪作配搭。餡餅內有好多雞肉紅色燈籠椒同埋黃椒。有少少好似食緊pizza咁🤣我自己覺得幾有墨西哥風,因為香料味都勁重😆

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-04-14
午餐
2022-04-14 14 瀏覽
一去到已經好中意!可以揀坐室內或室外,重點係有得望住海傍食,真係特別有風味!樓底幾高,空間感夠,又有bar枱,真係好適合同friend傾下計chill下!👉🏻銅鑼堡 $148必食之選!鵝肝真係好香,size合理又肥美,真係好幸福!再加埋塊優質安格斯牛肉,厚身,肉味濃!配合埋招牌moo moo醬,好好食!👉🏻經典之堡 $118材料好豐富亦好高質,有安格斯牛肉,芝士,焦糖洋蔥,蕃茄,生菜!幾欣賞佢嘅麵包,烘得香又鬆軟,值得一讚!👉🏻黑松露沙律醬薯條 $45好大份,炸得金黃又香脆,個醬真係好正,黑松露個味好岀!

👉🏻銅鑼堡 $148

👉🏻經典之堡 $118

👉🏻黑松露沙律醬薯條 $45
好大份,炸得金黃又香脆,個醬真係好正,黑松露個味好岀!
百德新街係成個銅鑼灣最chill嘅地方𓃗銅鑼灣永遠人山人海,唔知點解走到入黎會變到咁悠閒~ԅ(≖‿≖ԅ)〔推介!〕❝銅鑼堡❞ ($148)鵝肝fans望住依個漢堡必定雙眼發光( ᵒ̴̶̷̤໐ᵒ̴̶̷̤ ) 鵝肝口感綿密﹑油脂感重,安格斯牛肉生熟程度大概係medium附近,牛味濃郁,配菜有burger例牌嘅芝士﹑生菜﹑蕃茄,仲有惹味招牌moo moo醬。特別值得一提嘅係佢嘅麵包!以牛油烘過﹑加上香草同埋比一般漢堡更煙韌嘅口感,配搭完美。另外男友點選嘅❝經典之堡❞ ($118)內有焦糖洋蔥,令burger嘅香氣﹑甜度更高,又中和到牛肉油膩感。兩款burger都有沙律菜做伴碟,比起薯條感覺健康少少(少少咁多啦)。𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃裝潢走現代工業風格,相當闊落,而且景觀開揚。有室外高枱﹑室內又有電視長期播足球比賽,感覺好似係外國酒吧入面用餐一樣~❋ 可經openrice訂座𓂃𓈒 𓂂𓏸 𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𓏸𓂂 𓈒𓂃餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡適合場景 | 休閒用
〔推介!〕❝銅鑼堡❞ ($148)
𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃
推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 休閒用餐﹑二人/四人或以下聚餐
𓃗
2022-04-11 13 瀏覽
🍔Moo Moo Plus之前係觀塘食過,行開銅鑼灣同集團嘅西餐廳幾chill,就入去試吓🤣工業風裝修,有吧台又有梳化位,仲有outdoor望海景電視播緊足球賽事,放假同fd嚟飲野傾計都幾chill😂餐廳除了漢堡、小食,仲有Pizza、意粉同甜品Burger係即叫即煮,大約等10-15分鐘⏲🐂銅鑼堡 $148鵝肝、優質安格斯牛肉、芝士、蕃茄、生菜、招牌moo moo醬漢堡肉係用安格斯牛肉手打而成,牛味濃厚身又爆肉汁最特別係有鵝肝,煎得香口啱啱好,食落好有層次,估唔到咁夾💯Moo moo醬酸酸甜甜,有啲似他他醬,好惹味😋🐓滋味雞堡 $108烤雞肉、芝士、蕃茄、生菜、是拉差辣醬moo moo醬雞肉勁厚,烤得啱啱好雞皮係脆嘅,肉質嫩滑,充滿肉汁,有驚喜👍🏻醬汁就係Moo Moo醬溝埋是拉差辣醬,酸甜得嚟帶微微嘅辣味,仲惹味👍🏻👍🏻🥯麵包加上牛沖焗到外脆內軟,口感鬆軟有彈性🥗主要配菜有爽口生菜同鮮甜蕃茄片,口感豐富🍟黑松露沙律醬薯條 $45即叫即炸嘅薯條配上黑松露沙律醬冇得輸💯2個人埋單$331麵包同漢堡都係餐廳自家製,即叫即做有誠意食物質素唔錯,坐得舒服,環境係加分環節📷店員都勤快,有禮貌💪

🍔Moo Moo Plus

工業風裝修,有吧台又有梳化位,仲有outdoor望海景
電視播緊足球賽事,放假同fd嚟飲野傾計都幾chill😂

餐廳除了漢堡、小食,仲有Pizza、意粉同甜品
Burger係即叫即煮,大約等10-15分鐘⏲

🐂銅鑼堡 $148

漢堡肉係用安格斯牛肉手打而成,牛味濃厚身又爆肉汁
最特別係有鵝肝,煎得香口啱啱好,
食落好有層次,估唔到咁夾💯
Moo moo醬酸酸甜甜,有啲似他他醬,好惹味😋

🐓滋味雞堡 $108
烤雞肉、芝士、蕃茄、生菜、是拉差辣醬moo moo醬

雞肉勁厚,烤得啱啱好
雞皮係脆嘅,肉質嫩滑,充滿肉汁,有驚喜👍🏻

🥯麵包加上牛沖焗到外脆內軟,口感鬆軟有彈性
🥗主要配菜有爽口生菜同鮮甜蕃茄片,口感豐富

🍟黑松露沙律醬薯條 $45
即叫即炸嘅薯條配上黑松露沙律醬冇得輸💯

2個人埋單$331
麵包同漢堡都係餐廳自家製,即叫即做有誠意
食物質素唔錯,坐得舒服,環境係加分環節📷
店員都勤快,有禮貌💪
2022-04-11 17 瀏覽
天氣好食飯都開心啲😚1. Flat iron steak $188擺盤幾靚幾精緻 牛大概有六小塊左右 分量相對唔係好多 但係叫左medium嘅肉質都幾嫩 厚薄均勻 幾juicy 加埋個gravy同粗鹽 令個牛味更加突出 食完仲可以食下啲沙律解下膩2. Meator Pizza $128共有六塊 兩人食嘅話其實都幾飽 而批嘅厚度介乎係比較重麵包口感嘅厚批同比較香脆口感嘅薄批之間 個底有少少麵包感 批邊就烤得幾脆 肉分量都足夠 平均每塊有pama ham 肉丸片 同辣肉腸 芝士都幾香幾有拉絲感3. Tea time $68一飲落口 lime味幾出 酸酸甜甜 幾清新 最後因為佢有綠茶底 所以有啲茶味嘅回甘 而肉桂同提子汁嘅味就冇咁出…………………………………🌝餐廳近海 仲有啲室外位坐 都幾有feel 幾舒服 如果黎happy hours坐下都唔錯 🌚牛嘅份量可以多啲…………………………………
天氣好食飯都開心啲😚

1. Flat iron steak $188

2. Meator Pizza $128

3. Tea time $68

…………………………………
🌚牛嘅份量可以多啲
…………………………………
第二次食呢間,餐廳佈局有少少唔同咗,整體黎講更有空間感😎望到海、岀面條街又唔會太繁忙,感覺好chill,同觀塘分店相比更加鍾意呢間🥰食物種類都多,有意粉、pizza等,唔係剩係得漢堡包😋嗰日見隔離枱嘅fish and chips都勁吸引,乜都想試🥹.🍔經典之堡 $118成個包勁juicy,一路食一路有肉汁滴出黎🥳牛肉係人手打岀黎嘅漢堡扒,好厚身、好濃牛肉味同好juciy🤤除咗牛肉,麵包都係自家工場製造,焗完之後幾脆口,製作用心🤪.🍔白菌之堡 $128小編更鍾意呢款,多咗啲蘑菇更有口感😎重點係有松露醬,成個包勁香🥹兩款漢堡都有沙律菜中和返陣油膩感🫶🏻.🍗雞翼拼盤 (8pcs) $88五隻味入面可以揀兩款,小編揀咗水牛城同黃金鹹蛋黃🤪雞翼都幾香脆,不過如果鹹蛋黃陣味再岀啲就perfect😚.💰人均消費: ~$170.🍽味道: 3.5/5 🏙環境: 3.5/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 3/5
🍔經典之堡 $118
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 3/5
2022-04-10 15 瀏覽
今日同@noodle.club約左食漢堡包我哋都係第一次食呢間店亦都係酒吧😄晏晝已經有唔少人嚟飲酒可以選擇坐出邊或者入邊好多人都鍾意坐出去一邊飲酒一邊傾計我哋叫咗熱帶之堡&經典之堡我自己偏愛食熱帶之堡,因為有菠蘿,加千島醬,酸酸甜甜🥰安格斯牛肉加芝士仲有一塊烤過脆卜卜嘅煙肉,又惹味又有風味~麵包表面脆,入面鬆軟,成個漢堡嘅口感都好有層次經典之堡~食落牛肉味濃厚,漢堡扒紮實,入邊仲有焦糖洋蔥絲同自家招牌moo moo醬汁好配合,變得額外Juicy。呀麵偏愛食呢個漢堡必食薯條☺️好脆~脆到拎上手就好易斷😝令我今餐食得特別溫柔我真係好鬼鍾意食漢堡包🍔x無限次
今日同@noodle.club約左食漢堡包
我哋叫咗熱帶之堡&經典之堡
必食薯條☺️好脆~脆到拎上手就好易斷😝令我今餐食得特別溫柔
我真係好鬼鍾意食漢堡包🍔x無限次
2022-04-10 6 瀏覽
MOO MOO Plus地址:銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖銅鑼灣海旁有間環境舒適嘅Burger🍔西餐廳,餐廳裝潢以現代工業風為主,而且仲有Outdoor seat超岩一邊食一邊吹海風Chill住咁享受Weekend啦~經典之堡 🍔 $118安格斯牛肉手打牛肉漢堡扒,唔單止牛味濃郁仲要幾多肉汁添😌。麵包外脆內軟食得出有微微煎香再夾咗啲蕃茄、生菜、焦糖洋蔥、芝士同Moo Moo自家調醬汁,口感酸酸酸酸地層次都幾豐富滿足,配搭唔錯😍~辣肉腸薄餅🍕$118⁡薄餅都比想像中大,好岩打卡。塊塊薄餅批邊外脆內軟,帶點煙韌口感,再加上大量Mozzarella芝士🧀同辣肉腸,酸酸甜甜咸咸地,意料之外咁好開胃😚。黑松露薯條 ⚫️🍟 $45熱辣辣薯條份量比想像多,薯條口感酥脆而且薯仔味好重😇,再配上黑松露醬絕對係經典組合,簡直是一大滿足🤪。
MOO MOO Plus
地址:銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖

經典之堡 🍔 $118

辣肉腸薄餅🍕$118

黑松露薯條 ⚫️🍟 $45

2022-04-07 22 瀏覽
First visit to this burger shop in a quieter area or causeway bay. Burgers tasted okay, but both were a little overpriced classic mooThe classic moo used their signature moo moo sauce as a base. Loved the sauce which matched nicely with all ingredients. Beef patty was cooked to a medium rare but on the dry side. Caramelized onion was a nice touch, but for 118 you only get a burger and some veggies on the side.tropical mooThis one had thousand Island sauce as a base, and included pineapple and b

classic moo

tropical moo
This one had thousand Island sauce as a base, and included pineapple and bacon in the burger. The grilled pineapple didn’t really matched with other ingredients in my opinion.. and again, 128 for only a burger and some veggies.

Overall average food quality but it’s quite overpriced. For the same price you have a lot better options around
再訪呢間位於銅鑼灣、主打多款漢堡包🍔嘅餐廳食晏,店內其實都有其他食品例如沙律🥗、薄餅🍕、意粉🍝、扒類🍖提供,不過上次食完佢哋嘅白菌之堡覺得好好食,見又咁耐無食啲邪惡嘢,當然要嚟補給一吓先!😏😏😏 🍔經典之堡 ($118),足料漢堡包,尺寸掌心咁大左右,有齊美國安格斯牛肉🐮、芝士🧀、蕃茄🍅、生菜、焦糖洋蔥🧄同餐廳秘製醬汁。值得一讚係塊安格斯牛肉,肉味唔單止濃郁,而且肉汁超多,一邊食就一邊滴,食先記者拎定幾張紙巾,哈哈!😅😅😅 好可惜宜家佢哋午市套餐餐牌改咗,無得漢堡包配薯條了,同飲品一樣,想飲想食就要加錢單叫,如果有埋combo set,咁就perfect喇!☺️☺️☺️

2022-04-06 13 瀏覽
因為疫情的關係,跟朋友都少有見面。上星期六終於跟閨密相約午膳,走到了銅鑼灣的Moo Moo,並坐在戶外高桌,感覺開揚舒服。可能週末沒有lunch set,所以散點了一個pizza,一個burger再加fries,兩個女生三款食物好夠了。《Margarita pizza $118》即焗香口,芝士夠多半溶吸引,薄物餅底帶脆,份量大個,很飽肚。《Classic Moo $118》主要用上優質安格斯牛肉、芝士、蕃茄、生菜及茄汁,牛肉放涼了中間仍然嫩紅有肉汁,肉味都算濃郁,加上蕃茄生菜減膩都不錯。《Sweet potato sauce $68》另點了蕃薯條配襯burger。蕃薯條脆口香甜,灑上了點鹽提味,邊聊邊吃停不了口。下次要帶狗狗一起來!

因為疫情的關係,跟朋友都少有見面。

《Margarita pizza $118》

《Classic Moo $118》

《Sweet potato sauce $68》

下次要帶狗狗一起來!
2022-04-03
今日約咗朋友敘舊,見到OpenRice有得訂位就決定來試一試依家餐廳~佢分左兩邊,一邊係半露天比較熱,另一邊就多冷氣啲,如果想坐入面就記得要早啲book枱!經典之堡 $118由於對鵝肝冇特別情意結,我揀咗經典漢堡,都有推薦logo 架~第一眼感覺好似細咗啲,但食落係夠飽嘅,醬汁超Juicy,牛肉都尚算有牛肉味,漢堡來說做得都相當出色👍🏻肉丸意大利粉 $148番茄醬個種酸味食落幾開胃,肉丸就好似落左好多魚膠粉好有咬口,但個人覺得怪怪地😂正常水準嘅cafe 意粉黑松露沙律醬薯條 $45好大份~雖然個底有啲紙墊起,但兩個女仔都食唔哂。薯條撒左紅椒粉辣辣地幾惹味,黑松露醬就唔算好濃味,而且份量好少再加添已經係普通沙律醬總結:整體食物質素唔錯,啲嘢又大大份,價錢又唔貴,係一間值得encore 嘅餐廳👍🏻大家行過可以試吓~評分(5⭐️為最高):環境:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

經典之堡 $118

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-04-05 17 瀏覽
👣 MOO MOO Plus 👣🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔Moo Moo Plus係Moo Moo Burger嘅分店餐廳鄰近銅鑼灣百德新街海旁 環境舒適😌🍃餐廳黑色外牆掛上霓虹燈logo好搶眼裝潢以型格現代工業風為主😎可以選擇坐outdoor seat或者indoor seat 近酒吧區嘅位置都有不少窗口 所以無論坐入面定出面都可以一邊用餐一邊享受海風吹拂臉龐🌬超適合情侶拍拖或者同朋友嚟吹水!🥰⭐⭐銅鑼堡 𝘾𝙖𝙪𝙨𝙚𝙬𝙖𝙮 𝙈𝙤𝙤 HKD$148⭐⭐Causeway Moo原來係銅鑼灣店限定Menu‼️漢堡包以牛油煎香兩面🧈食落鬆軟帶牛油香再夾上安格斯牛肉漢堡扒🥩鵝肝 生菜🥬蕃茄片🍅同芝士片🧀安格斯牛肉漢堡扒感覺煎得乾咗少少 再juicy會更好😛但牛肉味頗重 而且都幾厚身🤓鵝肝重油脂感 綿密且入口即化 加埋生菜蕃茄片可減去油膩感😙整體令漢堡包食落就無咁乾啦😌味道:🌕🌕🌕🌕🌘價錢:💰💰⭐⭐辣肉腸薄餅🍕𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 𝙥𝙚𝙥𝙚𝙧𝙤𝙣𝙞 HKD$118⭐⭐嚟主打burger店但我一定會推薦大家試呢款Pizza🤩🤩完全係意料之外地成為咗我嘅大推款式😍我自己覺得餅底整得幾好食 中厚度而
👣 MOO MOO Plus 👣

辣肉腸唔算太咸所以食咗好多片都唔會口乾
香草蕃茄醬酸酸甜甜都好夾😋

味道:🌕🌕🌕🌕🌕
價錢:💰💰
銅鑼灣fashion walk真係好多好嘢食,今次去左一間burger同小食都好好味嘅餐廳食😋😋經典之堡 $118食burger當然一定要試🐮🐮佢哋採用左安格斯牛肉並透過手打去做成牛肉漢堡扒👍🏼👍🏼漢堡扒非常厚身,牛味濃郁,每咬一啖都會有肉汁流出非常Juicy🥰🥰麵包非常鬆軟,而且又會煎香麵包🥯👍🏼👍🏼當中夾左蕃茄、生菜、焦糖洋蔥及芝士,最Basic嘅漢堡食法,所有蔬菜都非常新鮮👍🏼醬汁方面就運用左自家調配嘅Moo Moo醬,醬汁更能帶出牛肉嘅香味👍🏼👍🏼漁夫之堡 $118唔食牛嘅朋友,魚漢堡係一個好選擇🐟魚柳炸得好香脆,裡面既絕對唔會有雪味,而且魚既口感都好軟綿綿,唔會係一塊塊嘅魚肉👍炸粉食落係落咗調味料,所以味道都好香口😋😋炸魷魚 $68本身係👦🏽叫既炸魷魚,點知最後食得最多嘅係👧🏻🤣🤣👧🏻一食第一舊,真係覺得震驚,真係好好味😋😋😋炸魷魚既炸皮用左調味香料混合而成,好香口,而且好脆,炸皮包實每一舊魷魚,唔會一夾已經魷魚同炸皮分開👍魷魚都好新鮮,食落好彈牙爽口,必試😋😋👍

經典之堡 $118
麵包非常鬆軟,而且又會煎香麵包🥯👍🏼👍🏼
經典之堡

漁夫之堡 $118
漁夫之堡

炸魷魚 $68
炸魷魚
經典之堡
漁夫之堡
炸魷魚
之前來了這家美式漢堡餐廳吃午餐🍔這裡除了漢堡外也有多款意粉、ADB等等 餐廳比較靠近海旁 所以環境相對寧靜 很適合與朋友聊天 不用怕吵半開放式設計十分chill 還可以坐開揚的吧臺位置相信之後夜晚作酒吧時氣氛也應該不錯!🍺⁡▪️銅鑼堡 𝐂𝐚𝐮𝐬𝐞𝐰𝐚𝐲 𝐌𝐨𝐨 🐮 點了他們的招牌漢堡,麵包充滿牛油香,夾著肉汁滿滿的安格斯牛肉,和一大片鵝肝😍底層還有芝士、生菜和蕃茄,加上濃郁蒜香的Moo Moo醬汁,會比較重口味但超惹味!⁡▪️白菌之堡 𝐌𝐮𝐬𝐡 𝐌𝐨𝐨 🍄 一上桌便聞到香味飄過來~白菌與半溶芝士果然是好配搭 🧀 除了厚厚的手打牛肉,上面還加上特製的松露醬汁,各種香味融合在嘴裡,每一口都好juicy!☺️
之前來了這家美式漢堡餐廳吃午餐🍔
這裡除了漢堡外也有多款意粉、ADB等等
餐廳比較靠近海旁 所以環境相對寧靜
很適合與朋友聊天 不用怕吵