2022-10-06 37 瀏覽
約咗幾個frd去happy hour,行過銅鑼灣fashion walk果邊見到呢間餐廳做緊個90分鐘無限任食青口嘅優惠,重有白酒忌廉、龍蝦湯、喇沙三種口味咁多,咁抵食梗係即刻入去試下。每碟青口都有廿幾隻而且唔會太細隻,唔洗驚食得唔夠過癮,另外重有兩塊蒜蓉包俾人點青口啲汁食- 經典白酒忌廉(圖3)最經典嘅口味,個汁夠creamy同埋有少少酒味balance番,食得多都唔會覺得膩- 龍蝦湯(圖1)落足料,個汁同一碗碗嘅龍蝦湯完全無分別,好濃郁嘅龍蝦湯味- 喇沙(圖2)酸酸辣辣咁,酸味同辣味夠晒balance,好開胃- 薯條+30蚊就可以任食啦,新鮮炸出黎熱辣辣,重落咗啲孜然粉,夠晒惹味- 飲品方面,叫咗杯berry burlesque,好fresh,同味道濃郁嘅青口非常夾

- 經典白酒忌廉(圖3)

- 龍蝦湯(圖1)
落足料,個汁同一碗碗嘅龍蝦湯完全無分別,好濃郁嘅龍蝦湯味

- 喇沙(圖2)
酸酸辣辣咁,酸味同辣味夠晒balance,好開胃

經典忌廉味青口
龍蝦味青口
喇沙味青口
Berry  burlesque
2022-09-27 43 瀏覽
90分鐘無限任食青口 $250 (每人)鍾意食青口嘅朋友有福了!!! 今次去到位於銅鑼灣一間望住維港嘅Bar,叫咗個$250仼食藍青口嘅set,包括三隻味可以選擇,包括龍蝦湯、經典白酒忌廉、喇沙汁,全部都係任叫!😇😇✔️個人比較喜歡白酒忌廉味,好濃酒香,食落更突顯青口鮮甜、好Creamy✔️龍蝦汁香濃,點蒜蓉包一流✔️喇沙有啲辣,酸酸甜甜,個人認為白酒同龍蝦味好食啲,所以再encore😋✔️係Serve加拿大藍青口,鮮甜有肉地,冇沙😆✔️價錢已包括蒜蓉包,啱啱出爐好香脆;另外加$30任食薯條,好幼、香口✔️飲品方面叫咗一杯Lemonade,好fresh,好夾青口,Around $40Igable打卡度:8/10Taste 好味度:8/10 Worth revisiting返兜度:7.5/10
90分鐘無限任食青口 $250 (每人)

✔️龍蝦汁香濃,點蒜蓉包一流
✔️係Serve加拿大藍青口,鮮甜有肉地,冇沙😆

Igable打卡度:8/10
Taste 好味度:8/10
Worth revisiting返兜度:7.5/10
  • 經典白酒忌廉
  • 龍蝦湯
  • Moo  Moo  Beer
📌 MOO MOO Plus (Fashion Walk) - 銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖🗓(22/9) 星期四 ⏰ 晚上7點左右 💈特式:之前曾經同朋友嚟過Happy Hour,之後同另一個朋友提過呢間d加拿大藍青口做得幾出色,仲要可以一個價錢任食佢3款唔同口味嘅藍青口,咁啱呢個朋友鐘意食青口,所以就帶佢嚟試下。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今主力係任食青口,咁就梗係叫晒佢3款唔同口味去試(經典白酒忌廉/龍蝦湯/喇沙),另外仲加錢叫埋薯條,等我同大家講下味道先......加拿大藍青口 - 首先我想講佢只係收你$250就可以90分鐘任食呢幾款口味嘅藍青口,講真係十分抵,仲可以加錢任食埋佢個薯條,先講返佢個3隻唔同口味嘅藍青口先。經典白酒忌廉上次都有試過,係佢地餐廳招牌味道,忌廉汁白濃,雖然唔係好覺有白酒味,但整體味道同青口好夾;龍蝦湯,用龍蝦湯嚟做青口係比較少見,但可能因為大家都係海鮮,所以都係夾到,呢個呢個汁用嚟沾蒜蓉包係最正;喇沙,呢個味係3個之中最濃,食落有少少似泰式炒青口嘅感覺,濃香同少少辣都幾吸引。薯條🍟 - 驚淨係食青口唔夠飽,所以都特登加
🗓(22/9) 星期四 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

薯條🍟 - 驚淨係食青口唔夠飽,所以都特登加錢叫左任食薯條當主食,佢係用幼身薯條,雖然無粗身咁有口感,但佢勝在做得香脆又唔油膩。

招牌芝士蛋糕🧀 - 上次食過呢度個芝士蛋糕,都好出色,芝士味濃,口感又好軟滑,雖然未去到頂級好味,但都好有水準,我成日都想再食返,所以都特登叫左件嚟做結尾。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 呢度有好多唔同嘅酒可以選擇,我就飲返佢招牌Moo Moo Beer,我朋友因為唔飲酒就叫左其他無酒精飲品,但佢都係比正評。

🍽環境:餐廳地理位置好,環境亦都唔錯,乾淨衛生,餐廳設有室內/室外坐位,室內就方便靜靜地傾下計,坐室外就方便吸煙人士。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:職員態度好nice 同 friendly,服務亦好好,比人感覺好輕鬆同舒服。

💰💸價錢:佢只係$250就可以任食三款口味藍青口,另外加$30可以任食佢個炸薯條,或者加$50 任食佢個黑松露炸薯條,呢個價錢真係冇得輸。

🐲💬總結:上次提過食完呢間店之後,佢仲有好多款主菜/小食我都想試,但今次因為主力食佢個任食招牌藍青口,都無特別試埋佢其他出品,希望下次嚟可以試埋佢其他特式食物,整體值得推介。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
招牌芝士蛋榚
2022-09-22
招牌芝士蛋榚
2022-09-21 56 瀏覽
Moo Moo Plus 地理位置極佳,對住銅鑼灣避風塘,氣氛好似多咗個蘇豪區咁。乾淨舒適的餐廳設有室內和室外坐位,供客人選擇。前菜牛油果柚子沙律,新鮮蔬菜和牛油果西柚肉混合沙律醬,清新美味,健康醒胃,招牌菜式青口配白酒忌廉汁,青口鮮甜,忌廉汁不會太濃味,沒有蓋過青口味道,配有2塊超鬆脆的蒜蓉包,點上忌廉汁口感一流。主食避風塘原隻軟殼蟹炒意粉 ,軟殼蟹肥美酥脆香口,意粉用避風塘方法去烹飪軟硬適中,條條掛汁惹味。經典燒肋骨,配有田園沙津和洋蔥圈,買相十足,塗滿了BBQ醬的豬肋骨燒得恰到好處,口感丰富而有層次。在無敵維港海景慢食飲酒,今人心曠神怡!

• 避風塘原隻軟殼蟹炒意粉
  • 牛油果柚子沙律
任食日式放題。任食火鍋就食得多。任食靑口為食妹👧🏻真係第一次🤩。銅鑼灣*Moo Moo Plus*做緊90分鐘任食三款口味青口。+$30配埋薯條🍟。+$50配黑松露薯條添🍟。真係挑戰我肚皮😮‍💨😮‍💨。青口三款味道✨經典白酒忌廉✨龍蝦湯✨喇沙每盤青口目測👀有20至30隻。每盤靑口上面有兩塊脆卜卜多士。蘸上醬汁真係好滋味🤤。白酒忌廉香滑。龍蝦湯鮮味十足。喇沙酸辣酸辣就夠晒惹味。基本上我食晒三盤已經好夠皮🤰🫃。薯條正常發揮。
青口三款味道
✨經典白酒忌廉
✨龍蝦湯
✨喇沙
基本上我食晒三盤已經好夠皮🤰🫃。薯條正常發揮。
2022-09-20 68 瀏覽
人氣漢堡包店Moo Moo 由觀塘開到去銅鑼灣 @themoomooburger CWB分店飽覽維港海景好適合約人飲返杯chill吓 更設户外寵物友善區餐廳做緊推廣優惠 1️⃣90分鐘無限任食青口*2️⃣120分鐘無限任食美國招牌封門柳* 3pm後·加拿大藍青口配白酒忌廉汁🦋結果冇食到漢堡 又冇叫到任食 反而單點先試味$158一大盆青口CP值高 而且size幾肥美大隻醬汁做得好好🥖連旁邊French bread 也很出色除了經典白酒忌廉 還有龍蝦湯 喇沙三款口味·美國招牌封門柳🥩被視為最濃味的牛肉 此部位較為罕有且脂肪少選擇5成熟 簡單配以海鹽 黑胡椒 已能帶出肉味不愧為店內招牌 肉汁豐富細嫩🐄生熟程度剛好再沾上醬汁 伴碟還有芝士焗番茄 烤蔬菜 沙律·避風塘原隻軟殼蟹炒意粉🦀望住避風塘海景 去食避風塘炒意粉真係幾特別軟殼蟹炸得金黃香脆 大隻厚肉 再灑滿酥脆蒜粒香辣惹味 炒意粉則帶點甜味不死咸🍝層次豐富採用扁意粉 彈牙又入味 加上紅椒絲增添口感·飛天遁地香蕉船🍌炎炎夏日忍唔住叫返個甜品消暑 共三大球雪糕分別係士多啤梨 雲尼拿 芒果口味🍧色彩繽紛鋪上大量水果 有焦糖香蕉 藍莓 士多啤梨片另外附送可
人氣漢堡包店Moo Moo 由觀塘開到去銅鑼灣
分別係士多啤梨 雲尼拿 芒果口味🍧色彩繽紛
鋪上大量水果 有焦糖香蕉 藍莓 士多啤梨片
另外附送可樂味爆炸糖 這樣的配搭意外好吃
  • 美國招牌封門柳
- 牛油果珍珠帶子法包🍞 $108呢個前菜係凍食既有3件😋每件大概手掌大少一件 搽左薄薄一層牛油果醬🥑味道唔係太出 不過帶子就有好多粒好鮮甜🥰鋪滿曬成塊包🍞加埋啲番茄一齊食好fresh🍅不過價錢稍為貴咗少少🙈- 招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條🍟 $168呢個果然係招牌 牛肉好厚🐮煎得啱啱好 仲保留住肉汁🤤唔會好乾😆仲有大量配料 包括芝士🧀焦糖洋蔥🧅番茄🍅生菜🥬等等 仲有佢哋嘅秘制醬汁好juicy🤭食漢堡一定要配薯條🍟薯條係幼薯條炸得好脆- 美國招牌封門柳🐮 $228我地叫左5成熟🖐賣相好靚🐮切到一塊塊薄薄咁好容易食 冇乜筋亦都唔韌🤤重點係肉味好濃😁仲有蕃茄🍅紅黃椒🌶️同蘆筍 可以解食完肉嘅油膩感🤣-招牌芝士蛋糕🍰 $58甜品方面 芝士蛋糕好濃芝士味🧀口感好香滑 唔會太甜同好膩🤭而且有兩件 岩曬同人share🫶🏻整體來講係坐得好舒服同埋咩都唔錯嘅西餐😆價錢都算合理(除咗前菜個帶子法包🫢)位置喺避風塘旁邊🏝有海景嘅餐廳 可以weekend去chill下
- 牛油果珍珠帶子法包🍞 $108

- 招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條🍟 $168

- 美國招牌封門柳🐮 $228

-招牌芝士蛋糕🍰 $58

銅鑼灣|𝐌𝐎𝐎 𝐌𝐎𝐎 𝐏𝐥𝐮𝐬 🇺🇸白汁青口大推🫡𝓦𝓱𝓲𝓽𝓮 𝓦𝓲𝓷𝓮 𝓑𝓵𝓾𝓮 𝓜𝓾𝓼𝓼𝓮𝓵 𝓌 ℱ𝓇𝑒𝓃𝒸𝒽 ℬ𝓇𝑒𝒶𝒹 $158- 必食白汁青口🤤🤤🤤- 白汁香濃,配上新鮮青口,經典口味😝- 份量超多,兩個人好夠食👍🏻- 最後用牛油蒜茸法包沾滿汁嚟食🥰麵包唔硬,好脆,超滿足~~𝓣𝔂𝓹𝓱𝓸𝓸𝓷 𝓢𝓱𝓮𝓵𝓽𝓮𝓻 𝓢𝓸𝓯𝓽 𝓢𝓱𝓮𝓵𝓵 𝓒𝓻𝓪𝓫 𝓛𝓲𝓷𝓰𝓾𝓲𝓷𝓮 $228- 豬肋骨嘅肉焗得好軟,醬汁完全滲透肉入面,一撕就骨肉分離💕- 洋蔥圈好脆好好食👍🏻𝓑𝓑𝓠 𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓣𝓮𝓷𝓭𝓮𝓻 𝓡𝓲𝓫𝓼 $248- 首先,擺盤好靚😍將辣椒粉裝飾到好似乾花一樣🥀- 原隻炸軟殼蟹咁上,炸嘅油溫控制得好好~- 意粉都沾上滿滿嘅辣椒粉同蒜粉,唔會好辣👍🏻𝓝𝓾𝓽𝓮𝓵𝓵𝓪 𝓑𝓪𝓷𝓪𝓷𝓪 𝓑𝓸𝓪𝓽 $88- 香蕉上面有一層薄薄嘅脆焦糖,唔會太甜🫶🏻- 雪糕分別有三隻味,(前)芒果、(中)雲尼拿、 (後)士多啤梨- 上面插住咗兩條朱古力脆條,入面係滿滿嘅朱古力醬🍫- 隔離仲有一碟爆炸糖,好特別嘅食法🤣𝓛𝔂𝓬𝓱𝓮𝓮 𝓢𝓶𝓸𝓸𝓽𝓱𝓮𝓮 $68- 淡淡嘅荔枝味+濃濃嘅乳酪味- smoothee好綿密,解暑一
銅鑼灣|𝐌𝐎𝐎 𝐌𝐎𝐎 𝐏𝐥𝐮𝐬 🇺🇸白汁青口大推🫡

𝓦𝓱𝓲𝓽𝓮 𝓦𝓲𝓷𝓮 𝓑𝓵𝓾𝓮 𝓜𝓾𝓼𝓼𝓮𝓵
𝓌 ℱ𝓇𝑒𝓃𝒸𝒽 ℬ𝓇𝑒𝒶𝒹 $158
- 必食白汁青口🤤🤤🤤
- 白汁香濃,配上新鮮青口,經典口味😝
- 份量超多,兩個人好夠食👍🏻

- 洋蔥圈好脆好好食👍🏻

𝓑𝓑𝓠 𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓣𝓮𝓷𝓭𝓮𝓻 𝓡𝓲𝓫𝓼 $248
- 首先,擺盤好靚😍將辣椒粉裝飾到好似乾花一樣🥀
- 原隻炸軟殼蟹咁上,炸嘅油溫控制得好好~
- 意粉都沾上滿滿嘅辣椒粉同蒜粉,唔會好辣👍🏻

𝓝𝓾𝓽𝓮𝓵𝓵𝓪 𝓑𝓪𝓷𝓪𝓷𝓪 𝓑𝓸𝓪𝓽 $88
- 香蕉上面有一層薄薄嘅脆焦糖,唔會太甜🫶🏻
- 上面插住咗兩條朱古力脆條,入面係滿滿嘅朱古力醬🍫
- 隔離仲有一碟爆炸糖,好特別嘅食法🤣

𝓛𝔂𝓬𝓱𝓮𝓮 𝓢𝓶𝓸𝓸𝓽𝓱𝓮𝓮 $68
- 淡淡嘅荔枝味+濃濃嘅乳酪味
- smoothee好綿密,解暑一流😚

𝑆𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑒 𝐶ℎ𝑎𝑟𝑔𝑒 (10%)

整體而言
▪️味道 4.5 / 5
▪️環境 4 / 5
▪️抵食 4.5 / 5

📍銅鑼彎百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號鋪
2022-09-17
  • 加拿大藍青口配白酒忌廉汁
Mo Mo Plus is one of my favorite bar and restaurant. Apart from its delicious signature burgers and beer, there are plenty savoury dishes such as mussels and steaks I like. It is an ideal place to chill out after work. It is easily accessible at Fashion Walk, Causeway Bay.Tonight my friend and I enjoyed a relaxing dinner there. We like the food and drinks.White wine blue mussels with French bread is a wonderful appetiser. It is excellent to pair with a glass of white wine and French bread.

Moo Moo Burger with Cajun fries never disappoints. It is always my favorite food.

BBQ pork tender ribs served with garden salad and green apple dip are delicious.

To satisfy my friend who has a sweet tooth, we cannot resist the temptation to share a Nutella banana boat as dessert. It is a happy ending of our dinner.

• BBQ pork tender ribs
  • White wine blue mussels with French bread
  • Moo Moo Burger with Cajun fries
2022-09-11 89 瀏覽
Relax海旁酒吧🌊踏入秋天,天氣無之前咁熱🥵。唔知大家會唔會開始留意d露天的餐廳?這間餐廳有室外亦有室內的用餐區,中午有自然光透入室內,感覺都好寫意。今次係中午時間,所以沒有飲酒~青口配白酒忌廉汁青口都幾有鮮味,忌廉汁不會太濃味,沒有蓋過青口味道,反而令青口的味道更加豐富。還有2塊超鬆脆的蒜蓉包,可以點下忌廉汁食。經典燒肋骨🐷塗滿了BBQ醬的豬肋骨,配上青蘋果醬🍏,鹹鹹甜甜好好味。豬肋骨亦燒得剛剛好,不會太難切開,亦燒得不會太乾。仲有等很喜歡的洋蔥圈!美國招牌封門牛柳(10oz)配上特色蒜蓉醬或粗鹽,可以自己選擇自己喜歡的配搭。牛柳都幾軟,亦充滿牛味,算沒有大多油脂的部分。配菜仲有4色燈籠椒🫑,沙律菜和烤蕃茄。飛天遁地香蕉船香蕉船應該係小朋友的至愛,有3球雪糕,焦糖香蕉和藍莓。最特別是有一小碗的爆炸糖,食之前可以放在雪糕上面,口感好特別😆。
Relax海旁酒吧🌊

經典燒肋骨🐷
美國香煎封門牛柳

美國招牌封門牛柳(10oz)

2022-09-10 79 瀏覽
同男朋友捐窿捐罅去搵野食,今日去到銅鑼灣海旁嘅一間酒吧食lunch餐廳環境幾有feel,唔怪得自自然然就吸引到人入去食,入面都幾full,仲有一枱客有叫酒飲,估唔到真係有人晏晝就會飲酒(゚o゚;;身為重度牛油果愛好者,叫咗個牛油果柚子沙律($98)同埋原隻牛油果配香辣椒鹽($28)(*≧ω≦)沙律個醬好特別,係溝咗柚子皮同柚子汁嘅千島醬,食落好新鮮又唔膩,好嘅沙律醬真係會令到個沙律更上一層樓!原隻牛油果好抵,因為平時買一個靚嘅牛油果都差唔多價錢,呢度仲會幫你起埋肉,唔洗自己落手,最啱咁懶嘅我(*ˉ︶ˉ*)男朋友就嗌咗個招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條,食漢堡最驚塊漢堡扒太熟而且冇乜肉味,呢到嘅漢堡入面嘅牛肉生熟度控制得好好,食落仲有肉汁流出黎,食到最尾都唔會好dry!個薯條同出面唔同,係偏向幼身,食落會比較脆口

2022-09-07 85 瀏覽
在銅鑼灣海旁附近的Moo Moo plus平時主打的是Burger,不過餐廳亦有另一款受歡迎的Menu,就是任吃青口!平日日式放題的壽司刺身任食就吃得多,青口都是第一次~作為海鮮控,立馬約朋友一齊去試。90分鐘任食青口— 每位$250,有三款味道,任君選擇。而且每盤的青口會附上兩片蒜茸法包,大家可以先試原味,牛油和蒜香的味道已經非常突出。之後再蘸上青口的醬汁,會有不同的味道!另外可以再自選加點任食薯條($30/head)或者黑松露薯條($50/head)。🔺白酒忌廉:白酒忌廉汁味道又香又滑,令青口的味道更顯鮮甜🔺龍蝦湯:龍蝦湯的湯底鮮甜又濃郁,令新鮮的青口香味十足🔺喇沙:香料味道濃郁,擁有多種味道,甜、鹹、辣,令吃青口的食法更滋味豐富飲品🔺柚子smoothie($58):柚子沙冰的味道酸酸甜甜,十分開胃!而且可以喝到有柚子皮和果肉,配上yogrut,整杯飲品都非常fresh~
在銅鑼灣海旁附近的Moo Moo plus平時主打的是Burger,不過餐廳亦有另一款受歡迎的Menu,就是任吃青口!平日日式放題壽司刺身任食就吃得多,青口都是第一次~作為海鮮控,立馬約朋友一齊去試。

🔺白酒忌廉:白酒忌廉汁味道又香又滑,令青口的味道更顯鮮甜
🔺龍蝦湯:龍蝦湯的湯底鮮甜又濃郁,令新鮮的青口香味十足

飲品
2022-09-06 60 瀏覽
同事想食Burger, 於是揾間幾有格調同好食嘅Burger 餐廳。 餐廳座落銅鑼灣百德新街, 餐廳以工業風為主, 設有酒吧區。是日午餐牛油果柚子沙律招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條美國招牌封門柳牛油果柚子沙律, 沙律菜新鮮爽口, 牛油果味道鮮美,柚子甜得黎帶點酸, 開胃醒神。招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條, 呢個招牌唔講得笑, 牛肉漢堡煎得剛剛好, 肉嫩,有肉汁, 肉味濃, 重要熱辣辣, 真心好食。美國招牌封門柳, 未食過咁多份量嘅封門柳, 5成熟, 肉質鮮嫩, 封門柳邊位煎到帶點燶邊, 更加香脆, 真正外脆內軟。

是日午餐
牛油果柚子沙律
招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條
美國招牌封門柳

2022-09-05 41 瀏覽
呢一間位於銅鑼灣跟住海旁同埋酒店好容易搵得到近皇室堡呢一間充滿酒吧嘅味道同埋環境10分正好有feel 適合同朋友一齊聚會同食飯傾偈我哋晏晝已經去到首先就帶咗佢哋最著名嘅青口配上蒜蓉包 青口超好食超有味道 唔會太過油膩 青口亦都10分新鮮 我哋亦都嗌咗避風塘炒麵 炒麵唔會太油膩亦都好香 我哋仲嗌左牛肋骨配上薯條 肉質鮮艷 亦都好滑 條汁調得10分好 好好食如果有埋碗白飯仲正 好大塊 兩個食已經好夠甜品方面我哋亦都嗌咗香蕉船 適合而家炎炎夏日
呢一間位於銅鑼灣跟住海旁同埋酒店好容易搵得到近皇室堡
呢一間充滿酒吧嘅味道同埋環境10分正
好有feel 適合同朋友一齊聚會同食飯傾偈
2022-09-04 44 瀏覽
💕Moo Moo Plu咁好天氣嘅weekend最適合搵個地方chill吓☀️Moo Moo Plus 地理位置極佳,對住銅鑼灣避風塘,望住遊艇景食brunch好寫意☺️.🌈鹹蛋黃雞堡配薯條 $168Burger係餐廳嘅signature之一,加上沙律同薯條,display非常吸引🍟麵包烘過,食落脆口+有牛油香,加咗醬汁同生菜、蕃茄等材料依然保持乾爽🍔雞扒juicy滑嫩,同芝士🧀沙律醬一齊食,隱約滲出鹹蛋黃嘅鹹香,唔會過膩.🌈牛油果柚子沙律 $98想食得清淡啲,沙律就啱晒🥗有酸酸甜甜嘅柚子同superfood 牛油果🥑沙律菜配合紫洋蔥、車厘茄,賣相吸引🥰
💕Moo Moo Plu

咁好天氣嘅weekend最適合搵個地方chill吓☀️