2022-08-18 2536 瀏覽
同朋友喺銅鑼灣逛街,百德新街附近有好多餐廳,見到Moo Moo Plus 酒吧嘅餐牌好多選擇而且坐室內及露天都可以可以望到海旁,感覺真係好chill 好輕鬆! 我哋點咗兩份主菜、一份小食、一份甜品同飲品。主菜:避風塘原隻軟殼蟹炒意粉 $228原隻避風塘軟殼蟹好大隻,口感外脆內軟,蟹肉嫩滑;加入香蒜同辣椒炒意粉,意粉煙韌又帶有避風塘風味,辣得惹味!招牌雙重芝士漢堡配薯條 $168漢堡麵包外脆內軟,烘烤後塗上牛油,加上新鮮手打漢堡,配搭芝士、生菜同蕃茄,口感夠juicy。薯條幼身又香脆!小食:加拿大藍青口配白酒忌廉汁 $158青口帶鮮味又肥美,忌廉帶酒香味又creamy,將蒜蓉包沾湯汁食,好味道!甜品:飛天遁地香蕉船 $88 香蕉伴住3個大雪糕球,雪糕有士多啤梨味、雲呢拿味同芒果味;Toppings 加入新鮮嘅藍莓同士多啤梨;食一口雪糕配搭爆炸糖,感覺好特別!飲品:莓果雞尾酒 $68莓果同檸檬香味,加入梳打水,氣泡令人精神一振。白桃雞尾酒 $48啖啖嘅水蜜桃香味,甜度適中。🏠MOO MOO Plus (Fashion Walk)📍銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖

我哋點咗兩份主菜、一份小食、一份甜品同飲品。

主菜:

甜品

飛天遁地香蕉船 $88

飲品:

莓果雞尾酒 $68
莓果同檸檬香味,加入梳打水,氣泡令人精神一振。

白桃雞尾酒 $48
啖啖嘅水蜜桃香味,甜度適中。

🏠MOO MOO Plus (Fashion Walk)
📍銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖
  • 招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條
  • 飛天遁地香蕉船
通常小編會再次到訪嘅餐廳,一定係強烈推薦俾大家👍🏻銅鑼灣呢間西餐廳嘅漢堡一直都保持到高水準,其他食物都一樣高質🤩呢度環境舒適、座位寬敞,仲可以對住個海同朋友飲返兩杯,巧chill呀🥳.🥖牛油果珍珠帶子法包 $108以前菜黎講,呢個係一個比較飽肚嘅選擇😜包面上鋪滿多到瀉嘅帶子,帶子鮮甜有口感,加上新鮮嘅小蕃茄同薄薄嘅牛油果醬,充滿住層次感😋.🍔招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條 $168漢堡包嘅靈魂當然係入面嘅餡,呢度嘅牛肉漢堡真係好正,次次嚟到必叫🥰除咗牛肉味濃之餘,亦都非常juicy,肉質嫩滑一啲都唔乾身,配埋芝士、生菜同埋蕃茄真係一個經典組合😎.🥩美國招牌封門柳 $228封門柳一向肉質都係比較有咬口,七成熟就岩岩好🥸炸金菇嘅口感有啲似魷魚絲,配埋牛肉一齊食又真係幾特別😌另外呢道菜會配上四色椒,食完都會少啲罪惡感🤣.💰人均消費~$300.🍽味道:3.5/5🏙環境:3.5/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:3.5/5💰價錢:3/5
🥖牛油果珍珠帶子法包 $108
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:3.5/5
💰價錢:3/5
2022-08-14 38 瀏覽
今次揀咗呢間餐廳,位置响銅鑼灣旺中帶靜,啱晒同閨密約會傾偈。叫咗一個burger 同pasta ,兩款都好好味,唔記得影餐牌所以忘記個正確名稱,burger係有個recommend logo,個牛係好厚身好嫩滑,而意粉係蝦蕃茄,但果個蝦係勁好食好彈牙新鮮,同埋個蕃茄汁好濃好juicy。唯一可以改善室內氣溫係有少少熱,我哋個位响近玻璃梳化,但雖然有遮光紙都覺得好曬,所以係有啲熱嘅,不過近來天氣實在太熱又係麻煩啲。整體嚟講我覺得都好好,下次會夜晚去試吓。
蝦蕃茄意粉
Burger
蝦蕃茄意粉
Burger
🥢 今次黎到銅鑼灣發覺到一間好有格調嘅bar+西餐廳,賣點除左佢地嘅美食同青口放題,當然就係對住銅鑼灣海傍呢個view啦,餐廳提供戶外座位,相信不論中午定夜晚,對住個海景食野一定身心舒暢💖 👍🏻 店員非常好服務而且好nice有禮貌,招呼好周到好細心,會主動介紹menu,主動幫你斟水,而家好難得有咁積極嘅服務態度,完全提高用餐體驗 ⏳ 上菜速度理想,基本上前菜未食完主菜都已經到齊,如果需要特別烹煮例如牛扒牛柳就可能要等多一陣啦,但絕對值得! ✨ 前菜:牛油果珍珠帶子法包帶子配上蕃茄,牛油果蓉,法包,成個組合好清新開胃,食落口同時taste到帶子嘅鮮同埋蕃茄係鮮甜,加埋法包完全係互相融合在一起 ✨ 主菜:避風塘原隻軟殼蟹炒意粉成個賣相夠曬霸氣,一大隻軟殼蟹鋪喺意粉面好吸睛,好欣賞餐廳融合避風塘風格落西式意粉,確實好高難度,意粉軟硬適中,避風塘口味拿捏得好準確,香料調味微微帶辣好開胃,最重要就係完全唔油膩,軟殼蟹keep到好熱好爽脆,而且蟹肉都多,多多都想再食 ✨ 主菜:美國招牌封門柳牛柳質地有咬口得黎唔會韌,咬落口爆出滿滿肉汁,牛味濃郁,勝在牛柳唔會太肥膩,同埋餐廳配左嘅酸酸地嘅sauc

✨ 前菜:牛油果珍珠帶子法包

✨ 主菜:避風塘原隻軟殼蟹炒意粉

✨ 主菜:美國招牌封門柳
牛柳質地有咬口得黎唔會韌,咬落口爆出滿滿肉汁,牛味濃郁,勝在牛柳唔會太肥膩,同埋餐廳配左嘅酸酸地嘅sauce配牛柳,冇諗過個sauce咁match牛柳嘅味道,睇落個sauce唔係太深色,以為會好啖,但我完全小看左佢,絕對有驚喜

甜品:招牌芝士蛋糕
芝士蛋糕都做得夠濕潤,軟硬度適中,絕對唔會係急凍出黎硬梆梆咁,同埋cream cheese味道好出但唔會太漏,整個口味balance得好好,會食上癮
2022-08-12 46 瀏覽
今日同老友去遊車河,順手去銅鑼灣搵好野食。銅鑼灣餐廳就超級多,今次就搵咗間任食嘅青口餐廳😋Moo moo plus 係一間露天餐吧🍺,又係酒吧又係餐廳,喺銅鑼灣少有。地方都唔細計埋出面坐一百人都ok。梗係要食佢個任食青口,三款風味青口,任君選擇,任你食食到飽為止🙈🙈。第一款白汁忌廉青口,我個人比較喜歡,香濃嘅忌廉白汁配埋個窗口簡直perfect match,味道最鮮甜。第二款喇沙青口,味道比較濃郁,越食越野味,風味十足嘅口味,值得推薦🤗🤗第三款龍蝦湯口味🦞,蝦汁好濃郁,海鮮配海鮮一直都係絕配,食到龍蝦味之餘仲有青口味,鮮味十足💯💯叫埋兩杯特色cocktail🍹🍹,兩杯cocktail唔整顏色鮮豔而且仲好好飲好有夏天feel🏖️食海鮮飲雞尾酒,好好享受個dinner,正環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️

環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️
衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️
美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️
抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
2022-08-12 37 瀏覽
又到覓食日啦,今日同個friend 兩個人去到位於cwb嘅西餐廳到食晚餐,餐廳環境舒服,職員好有禮貌,因為book左位,所以好快就可以入座!餐廳做緊promote,$250 90分鍾任食青口,好吸引!😋😋不過個friend唔食得海鮮,所以都係叫返普通野食,我地叫左鹹蛋黃雞堡配薯條同埋黑松露卡邦尼意粉1.鹹蛋黃雞堡配薯條個薯條炸得好脆,調味足夠,真心食唔停口😋鹹蛋黃雞堡雞肉煎到外脆內嫰,鹹蛋味又香濃,夾埋一齊食又唔會好漏,正🤩加埋杯1664揀直係享受🥰🥰2.黑松露卡邦尼意粉一上枱已經聞到黑松露味,個白汁煮得香濃又唔會話太過杰身,每條意粉都可以索到醬汁,煙肉採用煙肉粒唔用肉碎,所以食落好有咬口,煮到非常好食🤤整體黎講,餐廳環境舒服,食物質素高而且係銅鑼灣黎講價錢唔算話好貴,所以值得再黎😄

不過個

1.鹹蛋黃雞堡配薯條

2.黑松露卡邦尼意粉

銅鑼灣Fashion Walk美食匯集,今次去咗食burger🍔·<加拿大藍青口配白酒忌廉汁> ʜᴋᴅ 158青口份量好多😍Size絕對唔係敷衍嘅迷你青口,新鮮食落隻隻都冇異味😉白酒忌廉汁都好易入口,用嚟蘸法包非常好食😋·<招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條> ʜᴋᴅ 168店舖自制安格斯牛肉堡,牛味果然出眾,邊邊位仲煎得比較焦香,脆脆哋🐮漢堡包烘過,配上焦糖洋蔥、番茄、生菜同雙層芝士🧀招牌moo moo醬落得份量合適,啱啱令漢堡濕潤但又唔會滴汁😜薯條粗切,用cajun粉調過味,有輕微嘅辣味🍟不過就略嫌唔係好夠脆·<美國招牌封門柳> ʜᴋᴅ 228封門柳係橫膈膜嘅肌肉,牛味甚濃,而且肉質都唔會易韌,好簡單嘅烹調方式已經好好食😉 表面鋪咗少少炸金針菇,有啲咬口好得意😂另外仲有特式蒜蓉醬同紅酒醬汁可以自己蘸😁· <招牌芝士蛋糕> ʜᴋᴅ 58 New York Cheesecake🍰芝士味比較突出,質地大致順滑,偶爾會食到少少芝士粒😗·順帶一提佢哋嘅服務態度都非常好☺️落完單之後店員會即刻問使唔使將漢堡切半,仲提供埋手套,唔使驚食到污糟
<加拿大藍青口配白酒忌廉汁> ʜᴋᴅ 158
<招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條> ʜᴋᴅ 168
<美國招牌封門柳> ʜᴋᴅ 228
<招牌芝士蛋糕> ʜᴋᴅ 58
順帶一提佢哋嘅服務態度都非常好☺️落完單之後店員會即刻問使唔使將漢堡切半,仲提供埋手套,唔使驚食到污糟😝
2022-08-10 36 瀏覽
🍽Scallop Avocado Bruschetta $108牛油果珍珠帶子法包,新鮮鮮甜既帶子再配埋牛油果醬同蕃茄仔,成個味道好清新又好味,法包又夠脆,口感豐富🍽MM Burger w Cajun Fries $168漢堡包🍔肉質多汁鮮嫩,一路食啲汁一路💦出嚟,另外配埋熱辣辣嘅薯條同田園沙律🥗,多到我同朋友都食唔晒🍽Hanger Steak $228美國招牌封門柳🥩配埋蒜容醬同海鹽仲有4色椒同田園沙律,份量同賣相一流濃郁既牛味同5成熟度剛剛好,食到我地好滿足🤰🍽Nutella Banana Boat $88香蕉船有香蕉,士多啤梨同藍莓,仲有芒果,雲呢拿同士多啤梨味既雪糕配朱古力醬,超豐富,係童年回憶既味道😋再配埋爆炸糖好特別

🍽MM Burger w Cajun Fries $168

🍽Hanger Steak $228
美國招牌封門柳🥩配埋蒜容醬同海鹽
仲有4色椒同田園沙律,份量同賣相一流
濃郁既牛味同5成熟度剛剛好,食到我地好滿足🤰

🍽Nutella Banana Boat $88
2022-08-06 640 瀏覽
突然之間好想食放題但又唔想食普通嘅放題, 就諗起銅鑼灣moo moo plus 有青口放題, 價錢都唔錯 250蚊一個人,又有三款青口口味,加30蚊就有任食薯條❤️除咗青口,都有單點,如果早少少嚟都有happy hour飲酒時間🍺 放工最啱約三五知己嚟啤一啤佢🍺mocktail : berry burlesque藍莓甜, 配青檸嘅酸,酸酸甜甜好開胃, 好啱女仔飲💕 食放題加48蚊就有豬友叫asahi,够凍加咗30蚊薯條🍟薯條脆卜卜,條條薯條都粗喇沙青口: 唔係特別辣,聞到陣椰香味,即刻食指大動, 粒粒青口脹卜卜, 而且滿滿一大盤龍蝦湯青口: 龍蝦湯夠鮮甜, 再配麵包 ,麵包索曬湯汁, 龍蝦同青口味配搭經典白酒青口:個sauce creamy, 除咗配麵包, 點薯條都好好食, 彩椒够鮮甜蒜蓉多士: 麵包外脆內軟,配搭不同青口醬汁,令味覺提升上青口速度好快,而且粒粒青口脹卜卜😜 店員亦都好好,頻頻換青口碟。另外,每一碟青口都係滿,粒粒都有青口👍

mocktail : berry burlesque

豬友叫asahi,够凍
加咗30蚊薯條🍟薯條脆卜卜,條條薯條都粗

蒜蓉多士: 麵包外脆內軟,配搭不同青口醬汁,令味覺提升

• 龍蝦湯青口
  • 喇沙青口
  • 加拿大藍青口配白酒忌廉汁
位置有啲隔涉但都無阻我lunch要食好啲既心 (´ロ`ノ)ノ 今次黎到呢間主打burger同青口既餐廳 一於試下佢既招牌菜色 果然冇令我失望🥹 青口大大粒而配左個特別既汁 滲透既陣陣甜味昇華左青口既鮮味~ 至於burger 欣賞佢夠足料 漢堡扒啖啖肉而厚實 肉汁係咬落去個下流出黎 個醬亦恰到好處🍔 薯條有啲似五個人 (明唔明😆) 個種 幼身得黎而香脆🍟封門柳略嫌比我嗌既medium熟左少少 但肉質都唔會鞋左 加埋特別調配既汁都好出色🥩 香蕉船有加配爆炸糖 整體唔算好特別但好別緻好有童年回憶既感覺(๑˃̵ᴗ˂̵)و
今次黎到呢間主打burger同青口既餐廳
一於試下佢既招牌菜色 果然冇令我失望🥹

青口大大粒而配左個特別既汁
滲透既陣陣甜味昇華左青口既鮮味~
加拿大藍青口配白酒忌廉汁

加拿大藍青口配白酒忌廉汁
招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條
美國招牌封門柳
飛天遁地香蕉船
{小吃 Snack}☞ 加拿大藍青口配白酒忌廉汁 White Wine Blue Mussel w/ French Bread HK$158(奉送法式蒜蓉包)青口鮮甜嫩滑沒有霉霉的口感,也很掛汁,醬汁也調味得很好,濃稠度恰到好處,既香濃而不會掩蓋了青口本身的味道,另外還有些青黃紅椒絲,賣相和味道都不錯把奉送的蒜蓉包沾上了青口的醬汁一起吃也滿配的{主菜 Main}☞ 招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條 Moo Moo Burger w/ Cajun Fries HK$168這個有驚喜,真的很好吃首先要讚的是他們店的自製牛肉餅有肉味,也很嫩口多汁,加上其他餡料和他們秘製的醬汁,整個漢堡夠juicy濕潤,不會乾乾的 (最怕漢堡乾乾的)其次是除了牛肉,還有雙層起司、焦糖洋蔥、蕃茄和生菜的配搭,口感和味道上都很豐富另外,吃的時候我感覺到有香濃的蒜味,所以問了服務生,原來他們在醬汁裡加了蒜味😎味道上更有了層次,也看得出廚師的用心,讚麵包也是軟的,不難咬旁邊還有些田園沙拉配芝麻醬吃吃~整體來說,非常滋味薯條比平時一般吃到的還要脆口,不過份量真的很多,結果還是吃不完 ☞
{小吃 Snack}

(奉送法式蒜蓉包)

把奉送的蒜蓉包沾上了青口的醬汁一起吃也滿配的

{主菜 Main}
這個有驚喜,真的很好吃

首先要讚的是他們店的自製牛肉餅有肉味,也很嫩口多汁
味道上更有了層次,也看得出廚師的用心,讚

麵包也是軟的,不難咬
旁邊還有些田園沙拉配芝麻醬吃吃~
整體來說,非常滋味

☞ 經典燒肋骨 BBQ Pork Tender Ribs HK$248
經典燒肋骨 BBQ Pork Tender Ribs
服務生說這要趁熱吃,豬肋骨的肉質也燒得嫩口多汁,配上甜甜的BBQ醬汁,更加的美味可口

旁邊還附有些田園沙拉配青蘋果醬,剛好可以去膩

{甜蜜時刻 Happy Ending}
☞ 飛天遁地香蕉船 Nutella Banna Boat HK$88
飛天遁地香蕉船 Nutella Banna Boat
冰淇淋口味可選三款,我們選了雲呢拿、草莓和芒果
冰淇淋上面加了些榛子巧克力醬
另外還有香蕉、草莓和藍莓,色澤鮮艷之餘,甜甜酸酸的交替,我倆也很滿意

特別的是還配有跳跳糖 (爆炸糖),立刻勾起童年回憶,含在口裡溶化時感受著噼噼啪啪聲很過癮呢

{飲品 Drink}

☞ Blue Or Violet HK$68
友人點的,藍藍紫紫的,一看就該想到是蝶豆花吧~倒入青檸汁,很夢幻的感覺,非常適合打卡📷

☞ White Peach Sparkling Earl Grey HK$68

一開始喝感覺有點像檸檬茶,味道酸酸和微甜,爽口
2022-08-04
飛天遁地香蕉船 Nutella Banna Boat
  • 飛天遁地香蕉船NutellaBannaBoat
  • 加拿大藍青口配白酒忌廉汁WhiteWineBlueMusselw/FrenchBread
  • 經典燒肋骨BBQPorkTenderRibs
  • 招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條MooMooBurgerw/CajunFries
  • 招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條
  • 經典燒肋骨
2022-08-04 28 瀏覽
🌃 餐廳位於銅鑼灣, 以酒吧風格設計, 鄰近於海旁, 主要售賣西式小食、burger 以及各式酒類飲品, 最近餐廳新出了250蚊90分鐘無限任食青口, 包括卡邦尼白酒忌廉青口、 龍蝦湯青口 同埋喇沙青口三款口味, 另外可加50蚊任食薯條。_.🥘 卡邦尼白酒忌廉青口👉 青口以鑊仔方式上菜, 另配兩塊蒜蓉包, 卡邦尼白酒忌廉係非常經典嘅口味, 西式嘅煮法配上青口非常之融合, 青口食到淡淡嘅白酒味, 而青口肉都幾有彈性,加上卡邦尼忌廉幾creamy, 感覺係三款之中最好食嘅味道。.🥘 龍蝦湯青口👉 呢一款感覺係法式龍蝦湯嘅煮法, 但唔知點解都食到淡淡嘅白酒味, 可能本身個base就係白酒煮青口, 呢個比卡邦尼遜色。.🥘 喇沙青口👉 呢一個先係fusion嘅菜式, 泰式嘅喇沙但係用咗西式嘅煮法, 手法幾創新,個base都係應該係白酒煮青口,nice try 。.🍟 薯條👉 小編覺得薯條更吸引, 用咗一個酥脆嘅炸法, 加上灑上香料, 配酒的話簡直一流。.🍸 另外小編更單點了mocktail,BERRY BURLESQUE $68, 用咗冷壓青檸汁, 雜莓汁, 同埋混合咗梳打, 小編覺得幾清新,

_
🥘 卡邦尼白酒忌廉青口

🥘 龍蝦湯青口

🥘 喇沙青口

🍟 薯條

🍸 另外小編更單點了mocktail,BERRY BURLESQUE $68, 用咗冷壓青檸汁, 雜莓汁, 同埋混合咗梳打, 小編覺得幾清新, 同埋酸酸甜甜幾開胃。

📍MOO MOO Plus (Fashion Walk) @themoomooburger
銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
🔺 MOO MOO Plus (Fashion Walk) (銅鑼灣)上次lunch 去開fashion walk 條食街發現原來有好多間餐餐廳都未食過, 今次lunch 就到呢間啦😋😋🔻美國招牌封門柳10oz ($228)封門柳牛味好濃,愈咬愈香,口感唔un, 配埋蒜蓉醬味道岩岩好,仲有配炸金菇,田園沙律,好新鮮好豐富~🔻雙重芝士牛肉漢堡配薯條加煙肉($180)入面有安格斯牛肉漢堡,雙層芝士,蕃茄,生菜,焦糖洋蔥,煙肉,配料十足,再加埋招牌moo moo 醬,食落甜甜地,口感十足~另外薯條係幼身,炸得香脆熱辣辣~仲有少量沙律平衡返~🔻炭燒蜜糖泡菜芝士椰菜花($98)面頭有大量芝士拉絲,食落有炭燒香,椰菜花係偏軟身易入口,再加埋蜜糖泡菜醬,甜甜地好特別好好味~🔻牛油果柚子沙律($98)牛油果夠軟熟,柚子同車厘茄都好新鮮,沙律菜已預先mix 好醬汁,所以好均勻,唔會1d 有醬1d 冇醬,食得好方便~

🔻美國招牌封門柳10oz ($228)

🔻雙重芝士牛肉漢堡配薯條加煙肉($180)
另外薯條係幼身,炸得香脆熱辣辣~仲有少量沙律平衡返~

🔻炭燒蜜糖泡菜芝士椰菜花($98)

🔻牛油果柚子沙律($98)
2022-08-03 37 瀏覽
疫情關係酒吧業斷斷續續經營, 幸而這間主打漢堡店起家嘅MOO MOO Plus都有Happy Hour時段,餐廳有開掦的環境遠望能看到ICC,有各樣酒精飲品外其他食物都有不少選擇。前菜牛油果柚子沙律$98做出新鮮蔬菜和果肉混合沙律醬汁鮮甜清新美味。今次叫咗這裡招牌之一嘅加拿大藍青口配白酒忌廉汁$158,配埋Moo Moo Bear$58啤酒享用可說是一大樂事,滿滿盛戴一碟肉質細嫩無渣好像寶石的藍殼裡裝著鮮甜肥美的肉,每一口都充滿海洋的味道。美國招牌封門柳(10oz) $228內配炸金茹, 田園沙律, 特色蒜蓉醬,5成熟剛好做到肉質軟靭、牛味極為濃郁,出色過不少西餐廳的水準有喜悅! 另外避風塘原隻軟殼蟹炒意粉($228) ,軟殼蟹原隻蓋住整碟意粉真係意想不到的,脆卜卜啖啖肉,扁意粉煮得煙韌又彈牙,味道惹味帶香辣夠晒開胃,估唔到同樣做得出色,食物水準和服務一流之高而作為酒吧餐廳毫不遜色任何食店。順帶一提餐廳現時做緊90分鐘無限任食青口$250,有興趣就快去試試啦!

三款口味任refill,包括經典白酒忌廉,龍蝦湯及喇沙,每位都只係$250,另外+$30仲有任食薯條/ +$50 有Truffle Mayo薯條。💬想試就要留意~只限星期一至四,星期六,日下午三點後。🤍經典白酒忌廉 Classic White Wine /w CreamCreamy感覺相當配青口 ,藍青口肉質肥美juicy。青口中size,女士都可以一啖一隻,而且青口無沙,無渣,肉質細滑。經典白酒忌廉汁香濃,奶香豐富而且帶少少白酒甜味。🧡龍蝦湯 Lobster Bisque龍蝦湯底就咁飲都好正,好香蝦殼鮮味,湯底配青口唔係太掛汁,不過勝在味道夠濃郁,令青口都好入味,兩樣都互match 鮮味。❤️喇沙Laksa 好神奇,第一啖飲落有啲似冬陰功,可能椰奶味唔係太重,但非常富有東南亞口味色彩,少少酸又有少少微辣,食食下會搵返喇沙湯嘅感覺。💚蒜蓉法包多士香脆而且香蒜味十足,中間麵包軟熟,點青口醬汁/湯非常配。💛薯條新鮮即炸薯條,條條香脆,冇得輸。💙PLC Pear+Lime+Cinnamon,mock-tails 清新清甜, cinnamon 味唔會好重,right balanced。

🧡龍蝦湯 Lobster Bisque
龍蝦湯 Lobster Bisque

❤️喇沙Laksa
喇沙Laksa

💚蒜蓉法包多士
香脆而且香蒜味十足,中間麵包軟熟,點青口醬汁/湯非常配。

💛薯條
新鮮即炸薯條,條條香脆,冇得輸。

💙PLC
PLC