2022-08-18
同朋友喺銅鑼灣逛街,百德新街附近有好多餐廳,見到Moo Moo Plus 酒吧嘅餐牌好多選擇而且坐室內及露天都可以可以望到海旁,感覺真係好chill 好輕鬆! 我哋點咗兩份主菜、一份小食、一份甜品同飲品。主菜:避風塘原隻軟殼蟹炒意粉 $228原隻避風塘軟殼蟹好大隻,口感外脆內軟,蟹肉嫩滑;加入香蒜同辣椒炒意粉,意粉煙韌又帶有避風塘風味,辣得惹味!招牌雙重芝士漢堡配薯條 $168漢堡麵包外脆內軟,烘烤後塗上牛油,加上新鮮手打漢堡,配搭芝士、生菜同蕃茄,口感夠juicy。薯條幼身又香脆!小食:加拿大藍青口配白酒忌廉汁 $158青口帶鮮味又肥美,忌廉帶酒香味又creamy,將蒜蓉包沾湯汁食,好味道!甜品:飛天遁地香蕉船 $88 香蕉伴住3個大雪糕球,雪糕有士多啤梨味、雲呢拿味同芒果味;Toppings 加入新鮮嘅藍莓同士多啤梨;食一口雪糕配搭爆炸糖,感覺好特別!飲品:莓果雞尾酒 $68莓果同檸檬香味,加入梳打水,氣泡令人精神一振。白桃雞尾酒 $48啖啖嘅水蜜桃香味,甜度適中。🏠MOO MOO Plus (Fashion Walk)📍銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖
我哋點咗兩份主菜、一份小食、一份甜品同飲品。
主菜:
甜品:
飛天遁地香蕉船 $88
飲品:
莓果雞尾酒 $68
莓果同檸檬香味,加入梳打水,氣泡令人精神一振。
白桃雞尾酒 $48
啖啖嘅水蜜桃香味,甜度適中。
🏠MOO MOO Plus (Fashion Walk)
📍銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖