2022-10-28 60 瀏覽
90分鐘無限任食青口$250/位薯條+$30Berry Burlesque $68MM+ Seasonal Lemonade好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:我和在英國🇬🇧相識的朋友的生日🎂只差一天,都是在11月頭,差不多每年都會一起慶祝。今年說起以前在英國常去吃青口,好懷念那些日子,好想在香港找間吃青口的店,慶祝今年的生日。朋友在銅鑼灣工作,找到了位於Fashion Walk 這間餐廳,有任食青口🥳臨近萬聖節🎃,餐廳佈置用心,多處放了南瓜🎃、鬼仔👻和骷髗骨💀的裝飾,氣氛超好。侍應安排我們到餐廳🍴最盡頭位置坐,有驚喜!見到一個倫敦underground 的標誌,寫著Moo Moo Plus。太好了!簡直可以當自己身處在英國呀!餐廳有90分鐘青口無限任食,有3款口味供選擇,包括經典白酒忌廉、龍蝦🦞湯及喇沙。三款口味,最喜歡白酒忌廉味,好creamy ,好smooth,帶微微的酒香味,跟青口絕配。龍蝦湯及喇沙味在其他地方少有。龍蝦🦞湯味道濃郁,微咸,配酒不錯。喇沙味酸酸辣辣的,好醒胃。又試過
90分鐘無限任食青口
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹
推介原因:

餐廳有90分鐘青口無限任食,有3款口味供選擇,包括經典白酒忌廉、龍蝦🦞湯及喇沙。三款口味,最喜歡白酒忌廉味,好creamy ,好smooth,帶微微的酒香味,跟青口絕配。龍蝦湯及喇沙味在其他地方少有。龍蝦🦞湯味道濃郁,微咸,配酒不錯。喇沙味酸酸辣辣的,好醒胃。又試過3款汁混在一起吃,然後發現這是我最喜歡💕的味道,要知道是什麼味,就要靠大家去試試了🤣。青口每隻都大大隻,鮮味十足。
經典白酒忌廉青口
喇沙青口
龍蝦湯青口

試完青口,再試了其中一片蒜蓉包。蒜🧄蓉包好香,好脆口,再加上青口汁吃,已忘記要減肥戒澱粉質,吃了3片呀😅!薯條🍟亦要推介,炸漿是有調味過的,送啤酒🍻一流。
薯條

跟朋友每人點了一杯飲品。Berry Burlesque 用lime juice, mixed berries, soda 🥤 混成,會是女仕們喜歡的味道。
Berry    Burlesque

見到餐廳另有$328任食封門牛,抵!下次要來試試。
最後要提的是侍應的服務非常好👍🏻。有經常幫我們換放青口殼的碟,又主動給我們濕紙巾抹手、牙簽,見我們未點飲品,又主動給我們2杯水。可說是5星服務!
經典白酒忌廉青口
喇沙青口
龍蝦湯青口
Berry    Burlesque
週未與友人去銅鑼灣shopping , 見到近百德新街海旁有間西式洒吧,主打高質手打牛肉漢堡,另外亦有新鮮青口提供,環境開陽,能飽覽維港景,又可同友人chill 吓,趕走一週的忙碌,真的一樂也。招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條🍔🍟招牌自製安格斯牛肉,牛肉打得厚而實,不會咁易鬆散,牛肉好Juicy 漢堡包即叫即製,一上台已經熱辣辣,配料如洋葱🧅亦烤得焦糖香脆,蕃茄生菜非常新鮮,加上自製Moo Moo 醬,配上軟綿帶甜麵包🥯,薯條炸得新鮮夠脆,一個漢堡包倆人分享已經好飽肚。加拿大藍青口配白酒忌廉汁🧆青口超級大隻,配白酒忌廉汁一流,白洒好香忌廉汁夠creamy , 配搭香脆麵包一齊食好滋味

招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條🍔🍟

加拿大藍青口配白酒忌廉汁🧆

2022-10-23 46 瀏覽
係銅鑼灣行完街見到呢間西餐廳竟然有青口放題,仲要有唔同味可以揀,所以同朋友試咗呢間,餐廳環境優美又有格調,有室外同室內位置選擇🌟90分鐘無限任食青口,每人二百幾蚊就食到,粒粒青口幾大粒,入面無沙又好味,仲要有三款味道揀🥘🍸經典白酒忌廉經典青口味道,啖啖白汁忌廉配上淡淡白酒嘅香味,味道啱啱好,又唔膩🥘龍蝦湯就甘飲龍蝦湯就試過,但龍蝦湯青口就第一次試,濃濃嘅湯底再加上青口,味道好鮮又好夾🌶喇沙一上枱已經聞到份香辣味,食落去味道唔會好辣,好惹味,同青口好夾🍟仲可以加$30食薯條薯條係幼身嗰隻,外脆內軟,炸到啱啱好每款青口都配上香脆法包,點埋啲醬汁食非常好味😋仲可以90分鐘無限添,好味又抵食🌟

🍸經典白酒忌廉

🥘龍蝦湯

🌶喇沙

🍟仲可以加$30食薯條
薯條係幼身嗰隻,外脆內軟,炸到啱啱好

講親青口放題 都淨係識去FRITES Belgium on Tap今次去OpenRice見到呢間都有放題而且口碑好似唔錯 OpenRice直接付款優惠價 $275/位90分鐘任食三款青口+炸薯條👍🏻青口總共有三款味道:白酒忌廉、龍蝦湯、喇沙一如既往 青口果然配白酒忌廉最好味!喇沙帶點辣 但略嫌湯底唔夠濃龍蝦湯本身夠味 但係配上青口 比較鹹我哋兩個人食吓chill吓 結果都食咗10碟青口不過食到後期覺得頗鹹 嘗試同店員反映佢哋話因為青口帶海鮮味 鹹是正常的而炸薯條係幼身薯條 新鮮出爐值得稱讚!而且加咗少少辣粉 唔經唔覺都食咗4 rounds鍾意食青口放題 又唔想食極都係同一間嘅朋友不妨去試吓 話唔定比到驚喜你~整體性價比:🦖🦖🦖🦖MOO MOO Plus地址:銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖
今次去OpenRice見到呢間都有放題
而且口碑好似唔錯
OpenRice直接付款優惠價 $275/位
90分鐘任食三款青口+炸薯條👍🏻
青口總共有三款味道:白酒忌廉、龍蝦湯、喇沙
一如既往 青口果然配白酒忌廉最好味!
喇沙帶點辣 但略嫌湯底唔夠濃
龍蝦湯本身夠味 但係配上青口 比較鹹
我哋兩個人食吓chill吓 結果都食咗10碟青口
不過食到後期覺得頗鹹 嘗試同店員反映
佢哋話因為青口帶海鮮味 鹹是正常的

而炸薯條係幼身薯條 新鮮出爐值得稱讚!
而且加咗少少辣粉 唔經唔覺都食咗4 rounds

鍾意食青口放題 又唔想食極都係同一間嘅朋友
不妨去試吓 話唔定比到驚喜你~

整體性價比:🦖🦖🦖🦖

MOO MOO Plus
地址:銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖
  • 加拿大藍青口配白酒忌廉汁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀🥹呢排好鐘意食burger🍔,今次又俾我搵到一間有得望住個海景又有得食burger嘅好地方,同埋呢度pet friendly架,喺時候帶主子chill chill佢喇 😝⠀⠀⠀⠀⠀⠀🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀⠀⠀①招牌雙重芝士牛肉漢堡配著薯 💰168Burger底及面嘅麵包烘得勁香脆,中間嘅手工牛肉漢堡不但牛味濃,仲要又厚又 juicy 芝士又夠香,份量一啲都唔吝嗇,配埋雙層芝士、新鮮蕃茄及生菜,絕對係perfect match,可惜當時掛住影相無趁熱食,如果趁熱食味道一定更加不得了(另Burger仲配有薯條)薯條新鮮炸起,香脆熱辣好食👍🏻⠀⠀⠀⠀⠀⠀②香脆雞翼 (6pcs)💰78我哋揀咗鹹蛋黃同水牛城味,新鮮鹹蛋黄磨成蓉,蛋黄油香十足,當中吃到蛋黄金莎的口感,太邪惡了。而水牛城雞翼都十分香脆juicy配上惹味香辣醬汁一試難忘 🤤雞翼迷必試 ‼️⠀⠀⠀⠀⠀⠀③牛油焗新薯 💰48牛油溶液配上蒜蓉和不同的香料、調味等,令到薯仔嘅味道更上一層,呢個有驚喜⠀⠀⠀⠀⠀⠀✨另外佢哋仲推出咗120分鐘無限任食美國招牌封門柳嘅優惠呀‼️仲可以免費配一杯紅酒🍷/白酒/氣泡酒

🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻
⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀⠀⠀
①招牌雙重芝士牛肉漢堡配著薯 💰168

②香脆雞翼 (6pcs)💰78

③牛油焗新薯 💰48

⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨另外佢哋仲推出咗120分鐘無限任食美國招牌封門柳嘅優惠呀‼️仲可以免費配一杯紅酒🍷/白酒/氣泡酒,只需328起即🉑享用😉

⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀
2022-10-18 42 瀏覽
90分鐘無限任食青口有三款口味選擇 包括經典白酒忌廉 龍蝦汁 喇沙三款都可以喺九十分鐘內任食 每碟青口份量都好足 青口新鮮鮮味另外每碟都跟左兩塊大大塊嘅蒜蓉包夠香脆 蒜味香濃 點埋啲汁食都唔錯喺三款口味當中個人最推介係白酒忌廉口味 經典好味✨經典白酒忌廉白酒忌廉汁 香滑奶香十足 帶淡淡嘅酒香 同青口好夾✨龍蝦湯龍蝦汁味道香濃 幾鮮味 都唔錯✨喇沙味道帶微微辣 夠惹味總結:青口味道可以 食得幾過癮環境服務都可以 鐘意青口嘅人可以一試
90分鐘無限任食青口

✨喇沙
味道帶微微辣 夠惹味

總結:青口味道可以 食得幾過癮
環境服務都可以 鐘意青口嘅人可以一試
MOO MOO Plus (Fashion Walk) • 銅鑼灣銅鑼灣有一間西式bar,主打高質西式和漢堡,餐廳位於百德新街,靠近海旁,環境舒適。入面佈置幾靚,亦有啲打卡位,頗有格調,而且燈光暗暗地,營造浪漫氣氛,好適合情侶一齊晚餐~👍🏼👍🏼..✅ 招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條 🍔 $168牛肉漢堡份量幾多,肉扒厚身,肉汁都多,而且幾有肉味。芝士係幼身薯條,每條都沾滿左調味,食落幾有鹹香,愈食愈上癮,面且岩岩炸完熱辣辣,超好食!😋..✅ 美國招牌封門柳 (10oz; 5成熟) 🥩 $228封門柳即係位於橫隔膜的肌肉,每隻牛只有2條,好珍貴。呢道封門柳肉質細嫩,而且肉味真係好香濃!仲要無筋,食落喉嚨好c服。😋..✅ 炭燒蜜糖泡菜芝士椰菜花 🥦 $98食落唔似椰菜花嘅質感,焗完會有種煙煙軔軔嘅口感,面頭嘅芝士醬味幾濃,甜味都辣味都有,似食緊韓式炸雞。😝
✅ 招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條 🍔 $168
✅ 美國招牌封門柳 (10oz; 5成熟) 🥩 $228
✅ 炭燒蜜糖泡菜芝士椰菜花 🥦 $98
2022-10-15 48 瀏覽
難得今日有兩個鐘嘅午飯時間,約咗朋友去鬧市中嘅海旁餐廳食個lunch, 餐廳感覺好寧靜,枱與枱之間好闊落,係三五知己傾吓計嘅好地方🥑牛油果珍珠帶子法包呢個頭盤好特別,珍珠帶子咬落煙靭,有少少元貝會嘅香味,法包脆,配合埋牛油果,味道天衣無縫😌🍝避風塘原隻軟軟殼蟹炒意粉睇相都見到,隻軟殼蟹成隻碟咁大,份量大到兩個人都食唔晒,意粉10分煙靭,加埋啲辣汁,好惹味🔥🥩美國招牌風門柳五成熟剛剛好, 好多肉汁10分Juicy,配合海鹽調味,又有沙律3色椒,賣相一流,食得好滿足😋🍧飛天遁地香蕉船有唔同味嘅雪糕揀,份量好大,有藍莓香蕉士多啤梨,滿足你唔同嘅口感😍

🥑牛油果珍珠帶子法包

🍝避風塘原隻軟軟殼蟹炒意粉

🥩美國招牌風門柳

🍧飛天遁地香蕉船

2022-10-13 45 瀏覽
一直都去開觀塘嗰間食burger,最近知道佢開咗餐廳連埋酒吧,即刻心思思想去試吓!嚟個chill 星期六🥴因為食開佢嘅漢堡包,今次嚟到就冇叫到啦,反而叫咗佢嘅Cocktail,薯條同埋水牛雞翼,chill住同朋友傾吓計~我叫咗杯Paloma $88, 一上到嚟賣相同去酒吧飲嘅差唔多,西柚汁同梳打水同埋Tequila個比例都控制得十分之好!雖然佢主打都係餐廳,但係喺調酒方面都做得好出色!好impress😍水牛雞翼同埋薯條都係即叫即整,熱辣辣出到嚟好新鮮!薯條炸得好脆,配合埋個黑松露蛋黃醬真係好夾!用嚟送酒一流😆另外水牛雞翼個醬汁好掛落啲雞翼到,食落都唔錯,不過不失!整體來講餐廳環境氣氛好好,好適合同朋友嚟到一齊聚下!同埋餐廳亦都有電視播吓足球比賽等等,氣氛好好!
另外水牛雞翼個醬汁好掛落啲雞翼到,食落都唔錯,不過不失!
2022-10-08
3 分鐘 (堂食)
唔知有冇人同我一樣咁鍾意食青口呢😍 最近發現銅鑼灣嘅𝗠𝗼𝗼 𝗠𝗼𝗼 𝗣𝗹𝘂𝘀做緊青口放題,$250就可以任食青口90分鐘,有三種口味任揀。餐廳環境好有格調,仲對着一大片維港景色,食得心曠神怡。我都急不及待去挑戰下自己個肚皮,睇吓可以食到幾多隻青口😋𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥💛90 𝗺𝗶𝗻𝘀 𝗔𝗹𝗹 𝗬𝗼𝘂 𝗖𝗮𝗻 𝗘𝗮𝘁 𝗠𝘂𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀💛青口放題可以任食三種口味青口,包括:👍 經典白酒忌廉 𝗖𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗪𝗶𝗻𝘄 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺經典白酒忌廉作為經典嘅味道,當然唔會輸。白酒同白汁完美融入青口之中,令每一隻青口嘅口感都好Creamy。👍 龍蝦湯 𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗶𝘀𝗾𝘂𝗲以龍蝦湯做汁,龍蝦湯濃濃嘅伐嘅蝦味同埋鮮味同青口嘅鮮味互相輝映,會每一啖都覺得自己飲緊高級餐廳嘅龍蝦湯。👍 喇沙 𝗟𝗮𝗸𝘀𝗮 最驚喜嘅味道!估唔到喇沙做青口汁會咁夾😋喇沙微辣,香口惹味,為青口帶一黎馬拉風情。如果覺得淨係食青口有啲寡,可以加$30任食薯條,或者加$50任食黑松露薯條。薯條即叫即炸,同樣香口惹味。📍MOO MOO Plus 銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
青口放題可以任食三種口味青口,包括:

👍 龍蝦湯 𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗶𝘀𝗾𝘂𝗲

👍 喇沙 𝗟𝗮𝗸𝘀𝗮

📍MOO MOO Plus
銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖
2022-10-12 33 瀏覽
有媽的孩子樣個寶😍我講我🤪婆婆一見到銅鑼灣有任食青口,二話不說就同我去食🤩我地都係勁中意海鮮架😍任食青口有二個口味,分別係原味(白酒忌廉)、龍蝦湯味,同喇沙口味🤩三款都各有特色,白酒忌廉好香濃,湯汁比較傑身,而龍蝦湯🦞就好鮮味,更加帶出青口既鮮味🥰最後就係喇沙湯味,建議呢個放最後食,因為佢係最濃味,辣辣地,好惹味,同我地平時係西餐廳食開既青口好唔同👍🏻驚坐食青口都唔夠飽既話,可以叫埋佢地既薯條,點頭先既青口汁食,超好食😋偽韓仔陪我地食左成餐青口,獎勵佢,我地叫左杯特飲同cheese cake比佢,杯WHITE PEACH SPARKLING EARLY GREY,唔算好甜,幾fresh🥰而cheese cake 有兩件,份量都幾多,好抵食味道仲唔錯😋

2022-10-10 76 瀏覽
迷你蛋糕搬咗返屋企就無乜圃口,小蛋糕依然好似第3期發育,interactive 下而家dinner都係偏向食少少,遲啲胃口好啲先fine dining Chicken wings (BBQ)炸完再撈滿汁,咸脆夾激,惹味度合男仕們佐啤酒Flat bread辣肉腸焗得脆口,茄汁底不酸,1碟4件啱開心shareCajun fries 好幼既薯條,似粗啲既薯絲,辣粉撈得均勻,喜薯格類別會鍾意Strawberry Bellini酸甜有氣,酒味唔濃Strawberry Mojito低甜度,薄荷味超出,有氣酒味淡
Chicken wings (BBQ)
炸完再撈滿汁,咸脆夾激,惹味度合男仕們佐啤酒

Flat bread
辣肉腸焗得脆口,茄汁底不酸,1碟4件啱開心share

Cajun fries
好幼既薯條,似粗啲既薯絲,辣粉撈得均勻,喜薯格類別會鍾意

Strawberry Bellini
酸甜有氣,酒味唔濃
Strawberry Mojito
低甜度,薄荷味超出,有氣酒味淡

2022-10-10 44 瀏覽
銅鑼灣海旁附近有幾間餐廳🍽️其中一間叫Moo Moo plus主打Burger🍔今個weekend 就去左一試👍🏻餐廳都算大 而且坐得舒服有部份位置仲係直望海景😍 1️⃣招牌雙重芝士牛肉漢堡配薯條🍟 $168牛肉好JUICY 仲配有芝士 洋蔥 番茄同生菜麵包塗左牛油之後再烘 食落好脆果然係signature burger  2️⃣鹹蛋黃雞堡配薯條 🍟 $168雞扒滑嫩 而且外層煎得好脆 仲有生菜 蕃茄 加埋鹹蛋黃既汁薯條係幼薯條炸得好脆
銅鑼灣海旁附近有幾間餐廳🍽️

雞扒滑嫩 而且外層煎得好脆
仲有生菜 蕃茄 加埋鹹蛋黃既汁

薯條係幼薯條炸得好脆
2022-10-08 42 瀏覽
之前見到有任食青口想嚟試好耐啦 今晚嚟左試下 $250 per head 90分鐘任食青口 有三種口味 每盤上面都有兩塊超好味嘅蒜蓉包白酒忌廉 正常發揮龍蝦湯 龍蝦湯配青口係經典味嘅配搭 個湯勁正喇沙味 喇沙有少少辣 好惹味會食唔停口 上面嗰兩塊蒜蓉多士點食係最正呢 就係加啲龍蝦汁喺上面一齊食 兩個人食晒呢三盤每人起碼食咗50粒青口可以一排都唔使食住+$30 有薯條 佢條薯條上面好似落咗shake shake粉咁 就咁食都好好味㗎就咁食青口有啲dry 叫咗兩杯嘢飲 一杯係white peach earl grey mocktail 好重伯爵茶味有少少桃味另一杯cocktail Penicillin 朋友話味道唔錯 不過酒味就少咗啲下次再嚟嘅話可以試吓佢嘅A la carte Menu

白酒忌廉 正常發揮

可以一排都唔使食住

就咁食青口有啲dry 叫咗兩杯嘢飲

下次再嚟嘅話可以試吓佢嘅A la carte Menu
2022-10-08 68 瀏覽
bookmark左兩年終於黎試,抱住超級期待嘅心情去食,帶住超級失望嘅tummy離開🥲本身以為呢間餐廳係鬼佬餐廳,因為收工搭車經過佢門口經常有啲鬼佬happy hour。去到先發現啲staff全部都係香港人,以為好似pici咁全英文😳 安排左個角落位,喇叭正正喺頭頂好轟炸,食得好唔舒服😩封門柳叫左medium但係煎得一般,有一件生到rare咁,有幾件就全灰近符well done,整體黎講都係比較韌。之前食過一間cwb已執笠嘅cafe,個封門柳係好juicy同tender🥺 如果任食封門柳係呢個價,應該食唔到幾多,因為真係好一般,又冇牛味😑 個汁又成層油喺面,真係好唔想點落去,不過個味道ok嘅。Moo moo burger差,塊肉好乾唔juicy,只係加厚版嘅麥記signature😑 Cajun fries冇味,同埋好多都係起角尖硬嗰隻。荔枝smoothie飲落同街邊飲品店啲荔枝多多冇分別😑 食食下冇啦啦比杯水我地,啲水仲要有味,係filter唔乾淨嗰種up味🤢🤢結論: 比cafe仲要差嘅質素,或者係青口好食?總之就浪費哂quota😵‍💫