2023-01-15 55 瀏覽
喺銅鑼灣食午餐又唔想咁迫咁多人,特別行到嚟告士打道呢一間坐得舒服啲闊落啲嘅餐廳食。餐廳嘅坐位空間好足夠,枱同枱之間有足夠嘅距離,而且每張枱都好闊落,同朋友坐低傾吓計慢慢食個午餐就最啱啦。服務員嘅態度也十分好。另外出邊亦都有座位,我覺得如果係黃昏、或者晚黑過嚟happy hour或者飲杯嘢都非常之舒服😍😍😍午餐我哋叫咗burger,一個係魚柳一個係牛肉,兩個都非常之有驚喜,魚柳好脆,牛肉都好好食,推介大家可以過嚟試吓😍😍

2023-01-15 59 瀏覽
叫咗一個銅鑼堡,有鵝肝喺入邊,但係就唔算好厚,而且鵝肝嘅味道比漢堡蓋過咗,所以唔係好食得出。但係成個包都好軟熟,好有牛油味,而且漢堡扒好厚好多肉汁,調味都好好。而且薯條係我鍾意嘅幼薯條,又夠熱,茄汁可以俾多少少就好啦。第二樣嘢叫咗避風塘軟殼蟹意粉,呢個意粉比較似fusion菜,調味好似中式嘅炒麵,辣辣地又好重豉油味,呢個配搭都幾得意。不過調味落得有啲重手,雖然好好食,但係都好鹹。軟殼蟹炸得好脆,而且係一大嚿完整嘅。

2023-01-14
2023-01-12 49 瀏覽
銅鑼灣海旁泊有遊艇景色美觀,遠望尖沙咀有美麗夜景。餐廳頗大間座位闊落。 我們點左三款不同味道的加拿大藍青口分別有,經典白酒忌廉、喇沙、龍蝦湯。經典白酒忌廉青口:忌廉很滑,白酒味不太濃,青口鮮甜,唔算大隻,無沙👍👍👍。蒜蓉包烘得好香脆,真不錯又美味💕💕💕喇沙青口:香料味濃,少許辣。😋😋😋龍蝦湯青口:蕃茄、辣肉腸,醬汁濃郁,口感豐富,越食越開胃。😍😍😍薯條:🍟炸得脆脆熱辣辣上枱。飲品:橙汁

蒜蓉包烘得好香脆,真不錯又美味💕💕💕

喇沙青口:香料味濃,少許辣。😋😋😋

薯條:🍟炸得脆脆熱辣辣上枱。
飲品:橙汁

• 龍蝦湯青口
2023-01-09 50 瀏覽
呢度係銅鑼灣海旁,最出邊嘅話可以對住個海食西餐,都幾chill,入面環境闊落,食得舒服見到餐廳有任食青口嘅套餐,就先試下三款唔同口味😎✌️第一款係經典白酒忌廉,上菜嘅時候既時候熱辣辣好多煙噴出來,份量好澎湃。忌廉係經典嘅味道,之前喺比利時食過,今日喺呢度食感覺都幾似😍 另外呢到既藍青口唔算好大粒,令到我食完一粒又一粒🤣 粒粒都有好多汁。另外個蒜蓉包超好味,好脆,再加埋落啲汁到,係不敗之選第二款係喇沙,呢醬汁比較濃味,少少辣,一樣都係有大量汁浸住啲青口,令到每一粒都有濃郁嘅味道。第三款係西班牙式,係蕃茄汁 + 辣肉腸,酸酸辣辣咁樣,好開胃;上菜嘅時候一樣係熱辣辣,好澎湃另外再加咗啲薯條,同埋一杯嘢飲,such a chill Sunday afternoon!

見到餐廳有任食青口嘅套餐,就先試下三款唔同口味😎✌️

2023-01-07 53 瀏覽
睇中pasta burger:久久無去酒吧餐廳,近近地去咗呢間Moo Moo Plus , 有室內/外座位,呢排天氣好所以揀咗坐室外。《 菇菇堡配薯條 $108 》木盤上份量都大,burger有大啡菇、芝士、生菜、蕃茄加上芝麻醬,素食burger都可以好惹味。薯條好香脆,加上少少七味粉醒胃。《 卡邦尼意大利麵 $168 》有洋蔥、蒜蓉、煙肉、parma ham,意大利麵用上自製卡邦尼醬,幾香芝士味;煙肉成粒狀幾有咬口,parma ham有咸香,整體惹味帶點膩。上菜快,職員有禮貌。

睇中pasta burger:

《 菇菇堡配薯條 $108 》

《 卡邦尼意大利麵 $168 》

上菜快,職員有禮貌。

2023-01-07
2023-01-06 58 瀏覽
今日相約姑姐食lunch,見open rice這間人氣指數好高,而且環境又幾舒服!之前都聽過朋友介紹我去食呢間人氣漢堡包店,一直未有時間,今次可以去享受一個靚靚Lunch‼️MOO MOO Plus主打美式風格,餐廳設有室內室外座位,室內空間感大,座位寬躺、而室外座位就可以一邊望住海旁享受風景,一邊用餐。~Lunch set~♡是日餐湯🥣/沙律🥗♡經典之堡配薯條 $128手打牛肉好Juicy! 漢堡包即叫即製,上枱時熱辣辣,🥯麵包口感軟綿綿好鬆軟,漢堡包經微微烘焙後帶有牛油香味。🍟薯條炸得好香脆,而且份量大大份。♡美國招牌封門柳(10oz) $198美國封門柳🥩牛的橫膈膜肌肉,其肉質鬆軟,不易變韌,而且牛肉味極為濃郁🤩點了七成熟,內𥚃粉粉嫩嫩😋肉味香濃👍🏻極高水準。

~Lunch set~
♡是日餐湯🥣/沙律🥗

♡經典之堡配薯條 $128
🍟薯條炸得好香脆,而且份量大大份。

♡美國招牌封門柳(10oz) $198

2023-01-05
  • 美國招牌封門柳
  • 經典之堡
📍「Moo Moo Plus」- 銅鑼灣今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌平時👧🏻都好中意食海鮮,今次見到公司附近有間餐廳做緊9️⃣0️⃣分鐘任食青口,仲有3款口味咁多,平時出去食青口都唔平,見到呢度有任食,決定拉埋同事一齊去試😍📷餐廳位於Fashiom Walk,對正海傍,係半open area 咁,對住個海食野真係唔錯🤩餐廳裝修走水泥風,環境闊落,坐得幾舒服😎餐廳Staff 服務態度好好,而且上菜速度都幾快,抵讚😇🍴90分鐘無限任食青口💰HK$250/head✨推薦指數:7.5/10今次呢個set 有三款口味,分別係經典白酒忌廉、西班牙風味同喇沙,白酒忌廉就食得多,龍蝦湯同喇沙味又真係未試過😝好特別呀!首先第一輪已經好大碟😂仲有兩塊蒜茸包係面,可以用嚟點汁食😋經典白酒忌廉:忌廉味超香濃,口感creamy,帶有淡淡酒香😍隻隻青口都好大隻,肉質幾彈牙,點埋汁食就一流😋西班牙風味:呢款嘅汁帶點酸甜,辣味就好少,而且仲有辣肉腸同蕃茄salsa ,充滿西班牙風情🤩🇪🇸 喇沙:呢款👧🏻覺得最特別,因為真係超香濃嘅喇沙味,帶點微辣,幾惹味,不過個汁鹹咗少少,可能醬料太重手🫣蒜蓉包有驚喜❗️塊塊都脆卜卜,充滿蒜蓉香
📍「Moo Moo Plus」- 銅鑼灣

今次食食食之旅黎到銅鑼灣😌

餐廳Staff 服務態度好好,而且上菜速度都幾快,抵讚😇

🍴90分鐘無限任食青口
💰HK$250/head
✨推薦指數:7.5/10
首先第一輪已經好大碟😂仲有兩塊蒜茸包係面,可以用嚟點汁食😋
蒜蓉包有驚喜❗️塊塊都脆卜卜,充滿蒜蓉香,就算唔點汁都好好食😝
👧🏻心目中嘅排名係:
白酒忌廉▶️西班牙風情▶️喇沙

🍴香辣薯條
💰HK$30
✨推薦指數:8/10
見到menu 話加HK$30 就有份薯條🍟,咁梗係加埋啦😎薯條新鮮炸起,上到枱仲係熱新辣,而且仲好大份添🤩薯條面灑上香辣粉,夠哂惹味😋或者用嚟點茄汁/青口汁都仲得😎

🍴Blue or Violet
💰HK$68
✨推薦指數:7/10
呢杯賣相超靚🤩
因為用咗蝶豆花做base ,入面有honey and rose,岩岩到嘅時候係深紫色💜,之後倒埋杯乳酸落去,就變咗粉紫色啦💗💜勁靚😍😍😍打卡一流📸💯💯💯
飲落去酸酸甜甜咁幾開胃😇

午餐
2022-12-24 88 瀏覽
耐唔耐都會去Moo Moo Plus 食burger, 冇去一排,發現佢又轉咗新menu, 幾有驚喜喎😎🌟經典之堡配薯條 $168呢個burger用咗優質安格斯牛肉,超厚😍 肉味香濃又juicy, 好好味,配埋moo moo 醬,勁推介😎 薯條超大盆😆 好邪惡但係都清曬🤭🌟炭燒蜜糖泡菜芝士椰菜花 $98見到有新嘢,當然要試吓🤭 佢勁多芝士,好彩有健康嘅椰菜花balance 下😆 唔好以為佢係菜就好清淡,其實佢勁惹味,泡菜醬味道好出,好特別🫶🏻 椰菜花焗完又腍又香,唔錯🫶🏻🌟牛油果柚子沙律🥗$98 牛油果同柚子份量好多,全部材料都好新鮮🫶🏻 食完heavy 嘅burger 梗係要食返份🤭 餐廳不時有新搞作😎呢排就做緊一個價錢任食美國招牌封門柳😍 仲有另一個係任食青口,唔錯唔錯👍

🌟經典之堡配薯條 $168

🌟炭燒蜜糖泡菜芝士椰菜花 $98

🌟牛油果柚子沙律🥗$98

2022-12-21
2022-12-23 193 瀏覽
喺銅鑼灣想食burger一定係諗起佢😍🍔 佢哋個鵝肝burger真係食完返唔到轉頭🥳餐廳都幾大 通常都有位😛 氣氛好好✨仲有得任食封門柳或者青口 好 crazy🤣❣️銅鑼堡 $198🐮特登帶朋友嚟食呢個鵝肝 burger‼️🥳 記得佢之前就咁一個包 而家set 有埋薯條同沙律😛大塊鵝肝煎得微脆 咬落去流出嘅油脂令個包更加香 🔥安格斯牛肉肉味香濃 係靚牛先做到 仲要 juicy👄💦包有牛油香 烘到脆脆地夠鬆軟🧈 (・`◡︎´・)ゝCajun fries🍟係Five Guys果種👅 特別脆口惹味好食😋❣️美國招牌封門柳 (10oz) $258配田園沙律 薯蓉 燒汁 堅好食喎🤪🥩 我都幾鍾意食封門柳 冇筋又有肉味💯而且感覺仲多過10安士✨ Medium燒得好靚 每塊都consistent💕 配菜嘅薯蓉 奶香同牛油香好濃🥔 燒汁好有紅酒味🍷有啲想試吓120分鐘任食 $328應該好快就回本🤫❣️Moomoo beer $50佢哋自己出品嘅啤酒有特色 似手工啤咁fruity🍻
餐廳都幾大 通常都有位😛 氣氛好好✨

• 香辣薯條
  • 銅鑼堡
  • Moo  Moo  Beer
2022-12-21 72 瀏覽
聖誕假在即,嚟緊朋友又會飛,趁佢飛之前食餐飯先~餐廳有唔少聖誕裝飾,節日氣氛濃厚。大家下晝都食咗tea, 所以夜晚簡簡單單,睇完menu決定點Carbonara 同夏威夷薄餅嚟食。夏威夷薄餅上菜既時候好香。pizza上面層芝士好厚,面層用上菠蘿粒、波椒粒同火腿片作點綴,配埋酸酸甜甜既千島醬,口味唔錯。朋友同我鍾意食Carbonara,今次碟意粉上面鋪咗唔少芝士碎,啱哂作為芝士控既我😆 欣賞佢塊Parma ham唔會太鹹,而且卡邦尼醬係自家製,creamy 得嚟亦美味。
聖誕假在即,嚟緊朋友又會飛,趁佢飛之前食餐飯先~

餐廳有唔少聖誕裝飾,節日氣氛濃厚。

夏威夷薄餅上菜既時候好香。

• 卡邦尼意大利麵
想食漢堡包,唔一定要去連鎖快餐店🤔 銅鑼灣海傍對出嘅呢間漢堡包店,可能都係你杯茶呢💓———餐廳適合以下場合,可以 bookmark 定下次去試!🔖✅ 二至六人聚會(朋友/情侶/家人)✅ 飲杯嘢chill吓🍹(海量cocktail選擇‼️)———❝ 經典之堡配薯條 | $168麵包係餐廳自家製,輕輕烘過帶牛油香。手打牛肉亦有脆邊帶焦香,咬落去肉汁滿滿,不錯不錯☺️旁邊嘅薯條更加係非一般地大份,裝到滿滿一籃,好似食極都食唔完咁😵 加埋卡津調味更惹味‼️評分:7/10———❝ 小食拼盤 | $138小食拼盤有炸雞粒、炸魚手指、洋蔥圈、鹹蛋雞翼、芝士條,每款都有3或6份,三人share 就最適合✨當中炸雞粒意想不到地有辣勁,其餘小食亦炸至香脆熱辣辣。雞翼外層更加沾鹹蛋醬,惹味非常,不過略嫌內裏雞肉唔夠嫩滑呢🙈評分:7/10———✤ 整體評價 ✤整體而言,食物質素不俗,但價格稍為進取。印象中餐廳早期定價再低一截呢🤔———Moo Moo Plus @themoomooburger📍餐廳地址:銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖

———

餐廳適合以下場合,可以 bookmark 定下次去試!🔖

✅ 二至六人聚會(朋友/情侶/家人)
✅ 飲杯嘢chill吓🍹(海量cocktail選擇‼️)

❝ 經典之堡配薯條 | $168

評分:7/10

❝ 小食拼盤 | $138

當中炸雞粒意想不到地有辣勁,其餘小食亦炸至香脆熱辣辣。

評分:7/10

✤ 整體評價 ✤

Moo Moo Plus @themoomooburger

📍餐廳地址:
  • 經典之堡
銅鑼灣海濱餐廳酒吧My friend and I went to a restaurant called "Moo Moo Plus" located inShop C&D, G/F, Riviera Mansion, 59-65 Paterson Street, Causeway Bay銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖There is outdoor seatings for those who have a drink or 2Scallop Avocado Bruschetta牛油果珍珠帶子法包HKD$108With tender, soft pearl scallops Diced tomatoe,yellow bell pepper and super food avocado mash bedded on crunchy crispy Bruschettalight,bright healthy and wholesome!Classic MOO with Cajun Fries經典之堡配薯條HKD$168Premium Angus Beef Patty,
銅鑼灣海濱餐廳酒吧

Scallop Avocado Bruschetta
牛油果珍珠帶子法包
HKD$108

Classic MOO with Cajun Fries
HKD$168

Premium Angus Beef Patty, Cheese,
Fresh Tomato, Lettuce, Moo Moo Sauce
優質安格斯牛肉、芝士、番茄、生菜,
MOO MOO汁

The Cajun Fries is crisp and crunchy

facing Royal Hong Kong Yacht Club ,nice view
2022-12-11 74 瀏覽
十一月其中一晚收工同朋友去左銅鑼灣近海傍既餐廳🍴酒吧餐廳形式 出面有露天位 俾人食煙🚬飲酒我地坐係室內,以為呢類餐廳會好嘈 不過都幾靜我地揀左幾款食物一齊食📍西班牙式煮青口,配蒜蓉包一上台,份量都幾多係一大盤,我地食到臨尾凍晒味道都幾好 不過青口始終好似無咩肉食咁,但作為小食係唔錯既📍牛油果柚子沙律覺得要有菜 所以又叫左沙律🥗加左西柚 好清新 📍虎蝦蕃茄意粉主食叫左個意粉有兩隻大蝦🍤好惹味📍香蕉🍌船朋友一坐低就話甜品要叫香蕉船 我估到係生日cake 🤭上枱果陣真係覺得好靚好色彩繽紛 係開心既感😚以一個甜品作結 好完滿#唯有食是最治癒的
十一月其中一晚收工同朋友去左銅鑼灣近海傍既餐廳🍴
酒吧餐廳形式 出面有露天位 俾人食煙🚬飲酒
我地坐係室內,以為呢類餐廳會好嘈 不過都幾靜
我地揀左幾款食物一齊食
📍西班牙式煮青口,配蒜蓉包
一上台,份量都幾多
係一大盤,我地食到臨尾凍晒
味道都幾好 不過青口始終好似無咩肉食咁,但作為小食係唔錯既
📍牛油果柚子沙律
#唯有食是最治癒的
2022-11-14
  • 牛油果柚子沙律
2022-12-05 95 瀏覽
MOO MOO Plus |銅鑼灣成日經過銅鑼灣海旁見到好多餐廳,今日入來一試!6點半時間餐廳都好熱鬧!有人氣姐係好食啦🤤銅鑼堡配薯條$198有自制安格斯牛肉,鵝肝一大件!牛肉好juicy,有牛肉汁同香味,鵝肝煎得剛剛好,外面脆入面嫩🤤叫了杯cocktail 「Brandy」溝得好好飲,好易入口,唔會太濃酒精味道,好岩女仔飲🍹餐廳環境播嘅歌都好岩聽,如果唔係食野,來飲返杯都係幾chill嘅選擇 😙Fashion Walk銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖
MOO MOO Plus |銅鑼灣

銅鑼堡配薯條$198

叫了杯cocktail 「Brandy」
溝得好好飲,好易入口,唔會太濃酒精味道,好岩女仔飲🍹

Fashion Walk
2022-12-03 2191 瀏覽
週末來到銅鑼灣行街街,走到百德新街近海傍位置,見到有餐廳推出3pm後可以90分鐘無限任食3款不同口味青口💕 青口出名是低膽固醇、低卡路里的海鮮,於是捉🐷先生陪我提早開餐先🤪餐廳分室內外用餐區,室內裝潢走水泥工業風,環境闊落。原來moo moo plus是觀塘moo moo burger的分店😳 上次試過它的漢堡飽非常不錯😋 今次就一於試埋它另外的signature item吧✨✨經典白酒忌廉汁青口先來classic口味!香濃忌廉汁、新鮮青口,再加上陣陣酒香,配上烘得脆脆的蒜茸包,掛汁又美味👍🏻✨喇沙煮青口🌶上枱熱辣辣又香🤤 喇沙汁惹味又帶少少辣,又是另一種風味!✨西班牙式青口🌶衝著龍蝦汁而食,可惜今日沒有龍蝦汁🥲但令我倆驚喜是西班牙式竟然有辣肉腸同蕃茄salsa✨✨ 香辣微酸,配麵包食夠哂開胃,又夠西班牙風味❣️✨薯條 $30煮好的青口除了用來佐麵包外,香脆薯條更是匹配不過!加$30就可以任食薯條☺️ 薯條新鮮炸起,幼長惹味,單食抑或蘸青口汁也很一流😋✨ Pineapple Juice $38菠蘿味香濃💕個人喜好:西班牙式▶️喇沙▶️白酒忌廉

✨經典白酒忌廉汁青口

✨喇沙煮青口🌶
上枱熱辣辣又香🤤 喇沙汁惹味又帶少少辣,又是另一種風味!

✨西班牙式青口🌶

✨薯條 $30