2019-08-03 19 瀏覽
✨#中女獨食難肥日誌 ✨#MOOMOO #中女食觀塘在觀塘不覺眼的街角發現這間bar and restaurant☺️high table加上音樂,身邊的人在happy hour喝上杯啤酒🍻也是觀塘工業區🏭少見,儘管試試😉..#滋味雞堡(辣)#sexychick $60漢堡足料,有齊雞扒、蕃茄、生菜🥬及芝士,麵包🥯有微烘過,即製要等,熱辣辣🔥雖說辣味但真的不辣,不吃辣的也可放心一試😉..#鹹蛋黃雞堡 #saltedeggchick #69見到餐牌竟有鹹蛋黃雞堡😍材料跟sexychick差不多,都有雞扒、蕃茄、生菜🥬及芝士,還加了鹹蛋黃醬💕有鹹蛋黃香夾著炸雞連皮吃,膽固醇萬歲🎉..#肉汁芝士薯條 #poutine $32$32好大盤,抵食👍🏼滿滿拉絲芝士及肉醬😋..#蜜桃冰茶 #peachicetea $28記得攪拌!不然底會太甜🙊攪拌後有蜜桃🍑味香香甜甜💕喜歡的可試試beer及cocktail,都有不少人chill一杯🍸..📮地址: MOO MOO (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
✨#中女獨食難肥日誌 ✨
#MOOMOO #中女食觀塘

#滋味雞堡(辣)#sexychick $60

#鹹蛋黃雞堡 #saltedeggchick #69

#肉汁芝士薯條 #poutine $32

$32好大盤,抵食👍🏼滿滿拉絲芝士及肉醬😋
#蜜桃冰茶 #peachicetea $28

📮地址: MOO MOO (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
2019-08-02
15 分鐘 (堂食)
  • 肉汁芝士薯條
喺觀塘巧明街,偶然發現呢間係商場入邊嘅小店,下午晚些時分仍有少數客人在內進食,咁應該食物水準唔差,一於入去食。-煙豬頸肉沙律 配柚子醋 $54-水牛城辣雞槌 (三隻) $45清清地食返一個沙律,初頭都擔心份量唔夠,但係佢個沙律係新鮮整,番茄係新鮮煎,絕對唔係凍冰冰嘅雪櫃沙律,非常juicy,非常惹味而且份量亦足夠,真係要俾個讚。我好鍾意食雞翼,尤其是水牛城雞翼,一定要皮脆汁夠鮮辣。雞翼啖啖都係肉,而且佢亦都做到新鮮即炸,新鮮脆皮加上佢嘅水牛城汁。真係吃到舐晒手指啊!價錢實惠又抵,份量亦夠,仲見好多其他顧客飲啤酒。氣氛亦好好!

-煙豬頸肉沙律 配柚子醋 $54
-水牛城辣雞槌 (三隻) $45

2019-08-03 1717 瀏覽
觀塘鴻圖鴻圖中心係呢幾個月發展成food count,有多間食肆進駐,而呢間MooMoo漢堡包專門店亦係其中之一間,座位有分室外和室內,秋涼天坐喺出邊同朋友飲住走傾吓計都唔錯!而店舖裏面有吧枱,背向吧枱就係開放式廚房,我們只需要在收銀處落單,等待號碼叫好,去取餐就可以!熱帶之堡$67安格斯牛肉、芝士、菠蘿、蕃茄、生菜、煙肉,而醬汁就係千島醬滋味雞堡$60雞肉、芝士、蕃茄、生菜、香辣美玉呢度嘅漢堡牛肉肉汁多,夠juicy,加埋菠蘿蕃茄,令成個漢堡有更多嘅層次,夾雜着有甜有咸嘅味道,真心正!雞堡裏面嘅原塊雞肉肉質非常嫩滑,帶小小辣味,惹味!芝士肉醬薯條$39濃郁的肉醬加上半溶的chesse,將薯條浸到淋哂,真係好滋味,一份薯條絕對夠兩個人食!不過貪心的我想試哂兩個味!肉汁芝士薯條$32肉汁芝士好似流心咁夾係啲薯條上面,又有啲溶咗係薯條嘅底部,都好正!如果日後要去食漢堡包,我諗呢度係我嘅首選!

熱帶之堡$67

安格斯牛肉、芝士、菠蘿、蕃茄、生菜、煙肉,而醬汁就係千島醬

滋味雞堡$60

雞肉、芝士、蕃茄、生菜、香辣美玉

雞堡裏面嘅原塊雞肉肉質非常嫩滑,帶小小辣味,惹味!

芝士肉醬薯條$39

不過貪心的我想試哂兩個味!

肉汁芝士薯條$32

如果日後要去食漢堡包,我諗呢度係我嘅首選!

• 熱帶之堡
  • 滋味雞堡
  • 肉汁芝士薯條
2019-07-30 179 瀏覽
收工想搵個地方chill下,知道觀塘呢間食burger幾正,價錢又抵食,就約左同事黎happy hour一下。我揀左經典之堡($60)、朋友揀左魚Full之堡($62)。我地唔想食薯條,就揀左正雞沙律($52),醬汁有幾款可以揀,我地揀左千島醬。朋友比較肚餓,仲叫埋蘑菇湯($25)。跟住就搵個位坐,有室內吧台位,又有戶外位,我地唔食煙既所以就坐入面。聽住澎拜既歐美流行曲,望著廚師整包。跟住自己去個self service裝杯水飲下先。等左大概十分鐘就出餐,呢度係去counter自取既。我個經典之堡都幾厚實,個包好堅挺,唔會凹曬。入面有番茄、芝士等最經典既漢堡配料。朋友呢個魚full之堡入面塊魚炸得幾深色,但朋友話咬落都唔係好太硬,依然既腍而且幾有魚味。朋友呢個蘑菇湯係用杯上既。望落都幾結身。沙律都幾大份,雞肉都唔少啊,係煎過既雞胸肉,沙律菜都好爽脆,沙律醬比得幾多。呢度環境幾適合happy hour,7點前仲有happy hour優惠添。今晚呢度仲搞音樂表演,我地仲睇埋先走。

等左大概十分鐘就出餐,呢度係去counter自取既。

朋友呢個蘑菇湯係用杯上既。望落都幾結身。

2019-07-29
10 分鐘 (堂食)
  • 魚Full之堡
  • 正雞沙律
  • 蘑菇湯
2019-07-29 825 瀏覽
餐廳名字:Moo Moo📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖重點: 優質漢堡包*******🍔🍔熱帶之堡 $67👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻材料用上超級大塊菠蘿重點優質安格斯牛肉,芝士,番茄,煙肉同生菜。 嚴選自家製手打美國牛肉,厚身肉質鬆軟多汁 加上菠蘿的甜同爽口生菜漢堡包的味道極具層次好味,令人十分滿足🧀🍟芝士肉醬薯條👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻粗薯條炸得夠透,啖啖薯肉有口感再淋上濃郁芝香既芝士肉醬,M 記既真係差價錢反應所有整體發揮出色,優質漢堡包好岩同一大班朋友來吹水Kay Gor 推介食物 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻價錢 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻備注👍🏻5粒代表最推介#kayGorfoodie #foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday
餐廳名字:Moo Moo
📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
重點: 優質漢堡包
*******

🍔🍔熱帶之堡 $67👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
材料用上超級大塊菠蘿
重點優質安格斯牛肉,芝士,番茄,煙肉同生菜。
嚴選自家製手打美國牛肉,厚身肉質鬆軟多汁
加上菠蘿的甜同爽口生菜
漢堡包的味道極具層次好味,令人十分滿足

🧀🍟芝士肉醬薯條👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
粗薯條炸得夠透,啖啖薯肉有口感
再淋上濃郁芝香既芝士肉醬,M 記既真係差
價錢反應所有

整體發揮出色,優質漢堡包好岩同一大班朋友來吹水

Kay Gor 推介
食物 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
價錢 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

備注👍🏻5粒代表最推介

#kayGorfoodie #foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig #hkigfood #MooMoo
  • 熱帶之堡
2019-07-28 16 瀏覽
睇朋友ig見到佢貼burger相,超吸引,即刻問佢係邊間黎我同老公兩個都揀左招牌經典漢堡,最穩陣個包皮仲脆脆地,牛扒好juicy, 配埋沙律醬、芝士,超正,一路食一路滴汁另外加左個芝士肉醬薯條,粗薯條好好食,必食我同老公都覺得好食過某間出名既大型外國漢堡包連鎖店,仲要平好多,多左個新選擇
睇朋友ig見到佢貼burger相,超吸引,即刻問佢係邊間黎

我同老公兩個都揀左招牌經典漢堡,最穩陣

另外加左個芝士肉醬薯條,粗薯條好好食,必食

• 經典漢堡
2019-07-25 110 瀏覽
好味即整漢堡小店 *同男朋友食暈全港九* 平時經過鴻圖中心隔離,都見到呢間美式漢堡小店,鋪頭出面有AREA食野,可以比朋友一齊飲下酒,食下包飽,食下煙~CHILLCHILL~一入到去就已經聞到好香,好濃郁漢堡牛扒味,好吸引。我地叫左兩個漢堡包,經典漢堡同美式漢堡,一個芝士肉醬薯條,一份三隻蘑菇忌廉雞翼。經典之堡本身漢堡有生菜、蕃茄、芝士穀飼牛漢堡扒同秘製醬汁,材料好豐富,令到飼漢堡好大個XP,個包皮有煎過,所以脆脆地,芝士又溶溶地又有新鮮生菜茄片,食落口感十足。美式之堡安格斯牛肉當然Juicy,一咬落口啲牛肉汁咇晒出嚟,正。男友最愛重口味,除左juicy安格斯,又有裡面夾住煎香既煙肉,大片芝士配上bbq sauce,更添滋味~兩個包都好鬼正!蘑菇忌廉雞翼咬開雞翼裏面當然有雞肉,仲有蘑菇和溶化拉絲芝士忌廉,雞翼係煎嘅,所以外皮干脆,加埋入邊軟熟嘅餡料,好食。芝士肉醬薯條 粗薯條炸得夠透,淋上濃郁芝香既芝士肉醬更好食,要趁熱吃,味道仲正。肉醬都多,條條都點到,仲有呢個$39就有咁大盤,抵食。
好味即整漢堡小店

*同男朋友食暈全港九*

一入到去就已經聞到好香,好濃郁漢堡牛扒味,好吸引。

經典之堡

經典之堡
本身漢堡有生菜、蕃茄、芝士穀飼牛漢堡扒同秘製醬汁,

美式之堡

美式之堡

兩個包都好鬼正!

2019-07-24
5 分鐘 (堂食)
  • 美式之堡
  • 忌廉磨菇雞翼
一個比較小型既burger bar,不管係同三五知己定係一個人找個地方啤一啤,同食burger 都唔錯。一向我都唔食牛都唔怕冇得揀,因為菇菇堡呢個素burger 有芝蔴醬而令到佢都有做burger 既signature,及岩晒d搵素burger 既人。

• 菇菇堡
2019-07-24 18 瀏覽
今日出左去牛頭角蒸腳,放鬆一下。蒸完見肚餓,睇下有咩食,醫下肚。尋尋覓覓,終於發現呢間係巷頭食burger ge店。呢間店有分户外同室內座位。咁鬼熱緊係要去室內坐下啦。burger種類十分之多,我同友人就叫左個白菌之堡同經典之堡。兩個burger都係配以安格斯牛,配菜都係蕃茄、洋蔥、生菜等。burger十分之厚實,食完極級飽,可見係真材實料。經典之堡就係classic,同外國burger一樣,安格斯牛稍熟,但都有肉汁。白菌之堡顧名思義多左白菌,口感豐富左,個burger本身已經juicy,依家係極級juicy。白菌之堡個汁仲要帶少少松露,味道即刻昇華左。好欣賞呢間店個包係會有烘過,食起上黎帶脆身,十分正。
2019-07-23
5 分鐘 (堂食)
2019-07-20 46 瀏覽
好耐無係黎牛頭角食飯今晚經過呢間burger店,比佢餐牌吸引住,決定黎試試~門口有自助點餐機,幾方便~星期四晚餐廳都幾full,人流不絕,外籍店員係水吧煮食,整burger~落單後,等了大約十分鐘便有野食了~先試菇菇包加煙肉,大啡菇好juicy,包好軟熟,再配上煙肉,蕃茄芝士,味道一流「正雞沙律」配柚子醋汁好清新,好中意呢隻汁,配上沙律菜超正跟住到呢個超heavy但又超好食既「肉醬芝士薯條」,肉醬好味,芝士醬全程都又濃又軟,食到最後芝士都無變硬,好神奇薯條香脆,中間軟身,好中意呢個口感呀成餐飯最中意呢個小食
好耐無係黎牛頭角食飯

今晚經過呢間burger店,比佢餐牌吸引住,決定黎試試~

門口有自助點餐機,幾方便~

落單後,等了大約十分鐘便有野食了~

「正雞沙律」配柚子醋汁好清新,好中意呢隻汁,配上沙律菜超正

薯條香脆,中間軟身,好中意呢個口感呀
成餐飯最中意呢個小食

2019-07-18
2019-07-20 31 瀏覽
觀塘工廈成日都收收埋埋好多好野食,但唔係去開真係唔識搵,好彩鴻圖中心集合左好多餐廳,唔怕搵唔到。我地唔係太餓,所以叫左一個熱帶之堡,肉汁芝士薯條,泰檸雞槌,同一杯士多啤梨冰茶,一杯蜜桃冰茶。熱帶之堡$67,每層layer清楚,有蕃茄,菠蘿,煙肉,生菜,肉等,又厚又足料,全部夾埋一齊食味道又夾又豐富,菠蘿🍍嘅清新令你覺得係食緊‘熱帶之堡’呢!肉汁芝士薯條$32,見到枱枱都有叫,所以我地都叫左。拉絲芝士非常多,加上肉汁,更惹味!泰檸雞槌$40/3,雞槌面頭有醬汁,少少辣但清新,但雞槌嘅肉比較少。士多啤梨冰茶$28,蜜桃冰茶$28,有點甜,但飲到茶味嘅!

士多啤梨冰茶$28,蜜桃冰茶$28,有點甜,但飲到茶味嘅!
2019-07-13
之前返工食過一次,比佢哋嗰個芝士肉醬薯條深深吸引🍟。今次特登帶女朋友過嚟食。室內地方唔算大,大概坐到20人左右。不過外邊都大概有幾張枱可以坐!餐牌放喺門口可以自己攞嚟睇可以見到即場人手烹製,亦都有自助區域可以調配味道點左餐大概10分鐘左右就新鮮送上😆🥺✅ 熱帶之堡 🍔✅ 白菌之堡 🍔漢堡包係煎過嘅所以非常之香脆!而且佢塊漢堡剪得勁香所以牛味非常之出,仲保留到好juicy嘅感覺✅ 肉汁芝士 / 芝士肉醬 薯條 🍟如果兩者二擇其一嘅話,我會選擇芝士肉醬。因為肉汁芝士嘅話,會令到薯條冇咁香脆。😉✅ 蜜桃冰茶 🍑由於想戒汽水嘅關係所以就加$12叫咗杯蜜桃冰茶,夏日炎炎夠晒冰涼同埋甜味十足🤭—————————— 食物質素:8/10 環境衛生:6.5/10 舒適度:6/10 服務:6/10 性價比:7.5/10 總評分:6.8/10 ——————————#foodblogger #foodlover #foodie #hkfoodie #相機食先 #觀塘

可以見到即場人手烹製,亦都有自助區域可以調配味道

點左餐大概10分鐘左右就新鮮送上😆🥺

性價比:7.5/10
總評分:6.8/10
——————————
2019-07-13
10 分鐘 (堂食)
2019-07-13 104 瀏覽
◾The Mush Moo Burger Set 🍄🍔◾.▪The Mush Moo 🍄🐮▪HK$65This juicy looking burger was a great combination of premium angus beef patty🥩, white mushroom🍄, cheese🧀, lettuce🥗, fresh tomato🍅, truffle mayo🥣.Not much of a truffle flavor in here tho. But the white mushrooms tastes extremely good, greasy and savory! Definitely a juicy and meaty burger for sure!😍🤤 .▪Bolognese Fries 🍛🍟▪HK$28Exercise? Nah I mean EXTRA FRIES!! 😂😝The good old combination of cheddar cheese, fries and bolognese sauce. The deliciousn
◾The Mush Moo Burger Set 🍄🍔◾
▪The Mush Moo 🍄🐮▪HK$65
▪Bolognese Fries 🍛🍟▪HK$28
The good old combination of cheddar cheese, fries and bolognese sauce. The deliciousness was pretty overload though!! 🤩
▪Iced Peach Tea 🍑🍹▪HK$12
Having a chill drink to cool you down is a must in summer! The iced peach tea was certainly one of the best choice! Icy cold and with a slightly sweet peach flavor! 💦🍑
白菌之堡
白菌之堡
  • Bolognese fries
牛頭角愈來愈多隱世小店,鍾意周圍搵食既我今次搵左呢間幾有美國風情既餐廳試下😆門口裝修都幾有美國街頭風,坐位唔係話好多,但都坐左8成人。食物方面選擇算ok多。菇菇堡$59即叫即製,所以需時都多,但岀黎個味道係值得既🥰熱辣辣,個蘑菇汁好香濃。個包都好鬆軟,一點都唔乾,好食。但份量對男仔黎講可能有點到喉唔到肺,女仔就岩岩好滿足既。美國肉眼排配薯條$158即叫即製,雖然要少少時間,但都值得既。個排份量岩岩好,不過呢塊肉眼略微多左少少筋,都有部分位食唔到,不過勝在牛味好突出,都幾多汁同淋。個汁唔似平時食果d好咸既黑椒汁,似燒汁。個薯條我們加左芝士$8😍😍😍半溶既芝士,同熱辣辣脆卜卜既薯條好夾,好食😍飲品方面,點左士多啤梨特飲$28 味道ok既,唔係藥水味,都幾舒服,冰冰涼涼。

門口裝修都幾有美國街頭風,坐位唔係話好多,但都坐左8成人。

食物方面選擇算ok多。

菇菇堡$59

美國肉眼排配薯條$158

飲品方面,
2019-07-12 40 瀏覽
見到咁多好評,忍唔住要試吓係咪真係咁好食。原味漢堡包整體比出邊出名嘅店舖仲好食,漢堡扒好重牛肉味唔會太乾同鞋口,麵包質地鬆軟幾香牛油味。另外,推介薯條超好食,buffalo wings 就麻麻哋,脆皮太厚。
  • 美式之堡