2020-01-16 58 瀏覽
早兩日先同男朋友食完burger, 俾朋友知道就捉左我黎試呢間啦~朋友話呢間有路邊, 好有歐洲小鎮吹住風嘆咖啡食漢堡的感覺~我: 鹹蛋黃雞堡+Cora Zero朋友: 經典之堡+ 西柚梳打另外再加多左個肉汁芝士薯條~我係一個港女, 所以一見到鹹蛋黃我就即刻叫左"鹹蛋黃雞堡", 因為我唔中意食沙律醬, 所以落單時又走左沙律醬!朋友叫左"經典之堡", 然後"肉汁芝士薯條"再share食!朋友話"經典之堡"塊漢堡肉都幾厚但唔dry,食得出係牛肉, 牛肉唔會一咬就散,可能因為塊肉同有醬, 搞到塊包就有少少"淋";  至於"鹹蛋黃雞堡"呢~塊雞應該係煎香應該再碌鹹蛋黃醬, 而且係好多醬!個雞咬落都好多汁, 不過食到最後就覺得好膩, 我要夾埋薯條食~薯條其實都幾長, 有咁盒咁長, 所謂肉汁有D似燒烤汁同肉醬意粉隻汁~一邊傾計一邊督薯條好快就食晒!
朋友話呢間有路邊, 好有歐洲小鎮吹住風嘆咖啡食漢堡的感覺~
我: 鹹蛋黃雞堡+Cora Zero
朋友: 經典之堡+ 西柚梳打
另外再加多左個肉汁芝士薯條~

經典之堡+鹹蛋黃雞堡
肉汁芝士薯條
經典之堡+鹹蛋黃雞堡
肉汁芝士薯條
2020-01-14 26 瀏覽
身邊好幾位識食朋友,都分別推介這間位於工業區的漢堡店Moo Moo,絕對不能錯過。今日放工就專登來朝聖。雖然說Moo Moo 位於工業區,但其實位置十分好找,出地鐵站後行大約五至十分鐘便到。餐廳有室外位置,天氣清涼時亦可選擇坐在室外;室內則有高枱,如果真的內外都無位,或不想坐bar 枱,仍有店外的food court位可以選擇。這裡是開放式廚房,客人可以看到廚師烹煮,點餐後,等廚房上方電視顯示號碼便可取餐,電視下方有一個小小自助位置,有餐具及清水提供。除漢堡外,還有小食,薯條、洋蔥圈、雞翼、雞槌、雞粒等,選擇頗多。點餐後約10分鐘便可取餐,算幾快。 經典之堡 $60 通常第一次探店,都會試該店的經典菜式,見到餐牌有經典之堡,沒有多想便決定了。外層麵包塗了牛油,烘得暖暖,十分鬆軟。內裡除了漢堡,還有蕃茄,生菜,芝士及Moo Moo汁。漢堡用美國殼飼牛手打的,肉汁豐富又Juicy,有好香的牛味,手打牛漢堡不會過硬或厚實,口感不錯。蕃茄生菜新鮮,配上鮮味的Moo Moo汁,帶一點點酸味,中和了牛肉的膩滯感。 芝士肉醬薯條 $39 這個薯條超邪惡,面層舖漢芝士及肉醬,建議不要讓相機食大
點餐後約10分鐘便可取餐,算幾快。

經典之堡 $60

芝士肉醬薯條 $39
這個薯條超邪惡,面層舖漢芝士及肉醬,建議不要讓相機食大長時間,因為要在還熱時食,芝士會有拉絲。。。
薯條炸得香脆,每條薯條都好厚,所以外脆內裡則軟綿,配上芝士及肉醬,味道香濃。

忌廉蘑菇雞翼 $40/3隻
初初以為是雞翼淋上蘑菇汁,原來是將忌廉蘑菇釀在已拆骨的雞翼中。。。
雞翼炸得香脆可口,肉質幾嫩,沒有過火,由於已拆骨,啖啖肉,食起來十分方便,每啖雞翼都有忌廉蘑菇汁,配搭幾新鮮,味道不錯。

檸檬冰茶 $28
不會過甜,酸酸的可以解一解其他食物的油膩感。
2020-01-13
  • 經典之堡
  • 芝士肉醬薯條
  • 忌廉蘑菇雞翼
2020-01-13 2859 瀏覽
我之所以光顧位於觀塘「巧明街」工廈「鴻圖中心」的漢堡包店「Moo Moo」,是為了享用購買試食「Moo Moo」的牛肉漢堡食品「經典漢堡」。但是不知道發生了什麼原因,我在觀塘「Moo Moo」剛剛進入門口,打開研究「Moo Moo」餐牌不久之後,就立刻被「Moo Moo」裡面的另一款食品「鹹蛋黃雞堡」所吸引住。結果我忽然一時間忘記了,原本要嘗試「Moo Moo」「經典漢堡」的原意,在跟「Moo Moo」侍應點餐的時候,改為了選擇享用「鹹蛋黃雞堡」,轉眼間頭我想更改選擇都已來不及,「鹹蛋黃雞堡」很快已經送到。觀塘「Moo Moo」裡面的廚房店員,選擇了將「鹹蛋黃雞堡」製成品,放在一個可以造到有隔油效果的紙套,讓隔油紙套盛載「鹹蛋黃雞堡」的同時,亦能夠盛載「鹹蛋黃雞堡」偶然洩漏流出來,半固體流質狀態鹹蛋黃汁液。「鹹蛋黃雞堡」裡面的鹹蛋黃汁液味道有一股很強的鹹蛋黃鹹味,而且鹹味比我最初預期更加濃郁,沒有再加入糖分,像是真正使用原隻新鮮鹹蛋作為材料製造出來的製成品。所以我發現拿着觀塘「Moo Moo」廚房製作出來的「鹹蛋黃雞堡」享用的時候,真的不能鬆懈大意,手要承托「鹹蛋黃雞堡」紙袋底部部分,

所以我發現拿着觀塘「Moo Moo」廚房製作出來的「鹹蛋黃雞堡」享用的時候,真的不能鬆懈大意,手要承托「鹹蛋黃雞堡」紙袋底部部分,否則「鹹蛋黃雞堡」裡面的鹹蛋黃汁液,隨時會有流出來的意外發生。

「鹹蛋黃雞堡」裡面的鹹蛋黃汁液,汁液實際製成品的實地相對就比較稀,但是鹹蛋黃汁液裡面的味道,卻偏偏充滿了新鮮鹹蛋黃鹹味,令我很懷疑鹹蛋黃汁液製作的過程,有沒有嘗試加入過配料令汁液變稠。

至於「Moo Moo」「鹹蛋黃雞堡」裡面的雞肉,雞肉不是被製作成類似漢堡扒的物體,而是直接讓原塊雞扒肉,放在高溫的鐵板上面烤灸,所以雞肉實際製成品的外型,會有點像被揼鬆,跟被拉長的雞扒肉。

由於「鹹蛋黃雞堡」裡面的鹹蛋黃汁液,鹹蛋黃佔「鹹蛋黃汁液」裡面的比例實在太濃厚,所以令「鹹蛋黃汁液」裡面的鹹味,變成越嚼越濃,鹹蛋黃的鹹味在口腔,跟味蕾裡面都一直徘徊不散。

至於「鹹蛋黃雞堡」裡面的雞腿肉,雖然雞腿肉已經被「Moo Moo」廚房師傅揼鬆和拉長,但是由於雞腿肉曾經被油煎和過,所以雞腿肉實際製成品表面,還是會有一層油膩的感覺。

或許就是因為「Moo Moo」「鹹蛋黃雞堡」裡面的鹹蛋黃汁液,鹹蛋黃味道太濃太過鹹的關係,導致「Moo Moo」廚房需要在「鹹蛋黃雞堡」裡面,加入一些蔬菜中和鹹蛋黃的鹹味。

「Moo Moo」「鹹蛋黃雞堡」裡面的蔬菜配料,包括有西生菜以及切片的新鮮蕃茄。西生菜跟切片蕃茄,某程度上算是能夠緩和鹹蛋黃裡面的鹹味,令「鹹蛋黃雞堡」裡面的鹹味稍為中和一下。

由於「Moo Moo」廚房不是使用漢堡扒,而是表面凹凸不平的雞扒肉去製作「鹹蛋黃雞堡」,所以「Moo Moo」在製作完成「鹹蛋黃雞堡」的時候,需要使用竹籤插入和固定「鹹蛋黃雞堡」。

鹹味的鹹蛋黃汁液被「Moo Moo」廚房裡面的人安排,直接淋灑在表面凹凸不平的雞扒肉身上,所以雞扒肉直接把鹹蛋黃醬裡面的鹹蛋鹹味吸收,雞肉的實際味道也因此變得比較鹹。

我為我享用「鹹蛋黃雞堡」的時候,「鹹蛋黃雞堡」會因為拔去竹籤,導致雞扒移位和跟麵包自動解體分離,所以選擇了全程壓實「鹹蛋黃雞堡」,確保雞扒不會移位之後才拔出竹籤。

由於「鹹蛋黃雞堡」裡面的鹹蛋黃醬,鹹蛋黃醬裡面的鹹蛋味道真的很鹹,很有從鹹蛋裡面直接挖出來的鹹味感覺,所以鹹蛋黃的鹹味,也令炸過的雞扒味道也變得很鹹。

另一方面,由於「鹹蛋黃雞堡」裡面的鹹蛋黃醬,鹹蛋黃醬質地偏向比較稀的關係,所以即使我已經緊握「鹹蛋黃雞堡」來享用,結果鹹蛋黃醬仍然大量傾瀉,傾瀉在紙袋裡面。

至於「鹹蛋黃雞堡」裡面的炸雞扒本身,炸雞扒雖然曾經被「Moo Moo」廚房煎炸過,但是炸雞扒本身的肉質,仍然能保留偏向嫩滑的口感,只是雞扒邊緣位置的肉被炸到變得比較乾和硬而已。

「鹹蛋黃雞堡」實際製成品的味道來自於鹹蛋黃的鹹味,但是「鹹蛋黃雞堡」味道最美中不足的地方偏偏又是鹹蛋黃的鹹味,雞扒味道也被鹹蛋黃的濃厚鹹味完全影響到,雞肉味道因為鹹蛋黃醬而鹹得有點過火。

至於「Moo Moo」裡面的飲品方面,我選擇享用「Moo Moo」的「蜜桃冰茶」。由於「Moo Moo」裡面的「冰茶」沒有細分「紅茶」、「綠茶」,所以我猜「蜜桃冰茶」也會使用「紅茶」作為飲品的茶底種類。

「Moo Moo」裡面的「蜜桃冰茶」飲品,只是安排以一個「細汽水」份量的外賣紙杯,去盛載「蜜桃冰茶」飲品,所以令「蜜桃冰茶」實際製成品的份量比我預期稍為減少。

至於「蜜桃冰茶」飲品裡面的味道,「蜜桃」的味道本來就已經很甜,另一方面,「紅茶」也都是茶味比較濃厚的茶品,所以「Moo Moo」再為飲品加糖漿加甜之後,「蜜桃冰茶」整體味道也變得很甜。
蜜桃冰茶

可惜「Moo Moo」為飲品安排的餐具,真的十分平凡。「Moo Moo」好好的一杯蜜桃甜味凍飲飲品「蜜桃冰茶」,蜜桃甜味味道本來已經為「蜜桃冰茶」奠定了良好基礎。

但是一個簡單平庸的中小型外賣紙杯,令到甜味「蜜桃冰茶」飲品的實際份量,受到食店自身的外賣紙杯所限,花了港幣二十八元昂貴價錢,才只能喝到「細汽水」份量的「蜜桃冰茶」而已。

而且「Moo Moo」「蜜桃冰茶」飲品細小的外賣紙杯造型,亦都令到「蜜桃冰茶」製成品的實際造型視覺效果,變得十分平庸,是名副其實的「實而不華」。

更重要的是,既然「Moo Moo」已經為「蜜桃冰茶」飲品訂定了,價值不菲的港幣二十八元價錢,但是「蜜桃冰茶」實際份量卻只有「細汽水」程度,令飲品性價比稍為打了折扣。
鹹蛋黃雞堡

如果「Moo Moo」真的有心推銷他們製造的漢堡包食品,正路也應該為「Moo Moo」的食品,例如「鹹蛋黃雞堡」食品推出價錢相宜的飲品套餐。

我猜想如果「Moo Moo」「鹹蛋黃雞堡」漢堡包食品也有飲品套餐的話,「蜜桃冰茶」跟「鹹蛋黃雞堡」組成套餐一起上的話,「蜜桃冰茶」售價最貴應該都只需要港幣十元左右而已。

因為「Moo Moo」的紙杯飲品「蜜桃冰茶」,「蜜桃冰茶」飲品的實際份量受制於紙杯裡面狹小的空間,加上份量不少的冰塊,令實際飲到的「蜜桃冰茶」份量打了折扣。

但是「蜜桃冰茶」裡面的蜜桃甜味,跟紅茶裡面的濃厚茶味味道同樣匹配,所以即使「蜜桃冰茶」飲品的實際味道很甜美,但是甜味卻有「到喉不到肺」的感覺,不夠盡興。

所以「蜜桃冰茶」飲品味道即使很甜,然而飲品份量不足,間接拉低了「Moo Moo」食品飲品實際上的性價比,未能去到最高的性價比水準。
2019-12-12
15 分鐘 (堂食)
蜜桃冰茶
鹹蛋黃雞堡
2020-01-13 25 瀏覽
今日突然想吃burger , 想起朋友之前介紹觀塘有一間美式漢堡,所以就決定去吃這間!Moo Moo 是一間bar 但有很多burger 可以選擇!漢堡是即叫即整,🏻店舖裝修也很美國feel !一邊吃burger 一邊喝啤酒一邊閒聊也不錯今日點了一個經典漢堡,和滋味雞堡,和芝士肉醬薯條、和泰檸雞槌😋經典漢堡內有一大塊車打芝士,生菜和厚厚蕃茄和主角牛肉漢堡🤤🤤牛肉漢堡肉質juicy, 加埋moo moo 秘製醬汁👍🏻滋味雞堡不是一般別家的炸雞,肉質鮮嫩美味😋😋麵包也很新鮮👍🏻👍🏻芝士肉醬薯條,熱熱辣辣香脆可口芝士肉醬味濃郁😋😋😋泰檸 雞鎚,一份6隻,大大隻,肉質鮮嫩配上台泰檸醬味道一流👍🏻值得一題,這店舖很細心會配上每人一份濕紙巾作為吃完抹手之用

芝士肉醬薯條,熱熱辣辣香脆可口芝士肉醬味濃郁😋😋😋

值得一題,這店舖很細心會配上每人一份濕紙巾作為吃完抹手之用
2020-01-12 19 瀏覽
今日比我發現左原來觀塘工廠區入面有間甘好味嘅美式漢堡店。店舖裝修設計好有外國bar feel,坐係到ge客人大部份都係外國人。店舖播放著輕快嘅英文歌。我就彷如身處外國街頭的感覺,非常chill~入到去發現環境非常寬敞, 店鋪唔單止有路邊位置比客人坐。入到去發現店舖係伸延到去商場度,位置相當充足。漢堡包美味程度亦都係遠超我想像。我點選左熱帶之堡。個包好夠濕潤,牛肉採用安格斯牛肉,以菠蘿、千島醬同蔬菜等配料整成,味道豐富,肉汁非常Juicy。沙律同薯條份量超多,厚切啖啖薯肉,沙律菜好fresh,質素完勝大型連鎖店。依度有好多款雞翼選擇,我就點選左忌廉蘑菇雞翼。店主非常有心思將忌廉蘑菇釀入雞翼,忌廉蘑菇同香噴噴嘅雞翼口感十分豐富!真心推薦依間餐廳比大家^^
今日比我發現左原來觀塘工廠區入面有間甘好味嘅美式漢堡店。

依度有好多款雞翼選擇,我就點選左忌廉蘑菇雞翼。
真心推薦依間餐廳比大家^^

2020-01-10 30 瀏覽
小朋友最鍾意食漢堡包薯條,週五放學,女好快做曬功課,獎勵下佢,帶佢去食美味嘅 burger。第一次嚟到觀塘嘅moo moo,有驚喜啵!環境舒適,酒吧feel, 仲有唔少剛放工的上班一族喺度happy hour ,氣氛好休閒。餐牌選擇豐富,試咗熱帶之寶,裏面嘅安格斯牛肉漢堡扒大大塊,juicy到爆汁,仲有塊菠蘿,好清新呀 !忌廉蘑菇雞翼值得一提,將雞翼去骨,再喺裏面釀入忌廉蘑菇餡,啖啖肉,唔使論骨😋😋😋想讚下佢地個士多啤梨特飲,士多啤梨味好濃郁,唔會太甜,應該系用左果蓉製作👍

第一次嚟到觀塘嘅moo moo,有驚喜啵!

平日經常路過會看見一間有霓虹光管招牌的餐廳,今日發現原來是一間酒吧,但也有其他美食如美式漢堡包,薯條沙律等!經典漢堡$60加$28可以轉餐有薯條和汽水,亦可加$轉其他特飲的!經典漢堡,即叫即整👍🏻份量充足👍🏻牛肉漢堡厚而肉質鮮嫩,配上芝士,蕃茄和店家自己秘製醬料,果然yummy ymmy 🤤🤤🤤最重要麵包夠新鮮軟滑!很久沒有試過一整個漢堡吃完了🙈🙈芝士肉醬薯條🍟芝士味重!配上肉醬薯條仍能保持脆口👍🏻

芝士肉醬薯條🍟芝士味重!配上肉醬薯條仍能保持脆口👍🏻

• 經典之堡
之前已經食過依間漢堡包店覺得質素吾錯,今日趁去開觀塘個邊再去幫襯😝😝餐廳有分室內同室外位置,而且有啤酒提供,座位寬敞幾好坐肉汁芝士薯條($32)薯條新鮮即炸,雖然沾上左肉汁之後已經無咁脆,但係薯味好重,而且肉汁芝士既份量好多,芝士仲有拉絲😋😋經典之堡($60)有車打芝士,蕃茄生菜,美國穀飼牛肉,牛肉肉味濃郁,配上特製moomoo汁,帶有沙律醬既味道,而且麵包有烤烘過再塗上牛油,外脆內軟好正🥰美式之堡($63)漢堡有芝士,蕃茄生菜,煙肉同安格斯牛肉,牛肉煎得岩岩好,肉汁豐富,配bbq醬好惹味☺️
肉汁芝士薯條($32)
經典之堡($60)
美式之堡($63)
2020-01-07
1K
2020-01-07 39 瀏覽
觀塘午餐又來到moomoo 食漢堡包,自從上次食完真係翻尋味,所以今次同另一個朋友來食。我們照常點了兩個漢堡餐,一個熱帶之寶,配芝士肉醬薯條。一個鹹蛋黃雞寶,配肉汁芝士薯條。兩個餐都有配飲料,十分划算。如果想兩個人分享,問店員拿一把刀切開兩份,就可以試到兩個包的味道。我個人特別喜歡鹹蛋黃雞寶,好濃郁的鹹蛋黃味,外面很難吃得到,超好吃的。熱帶之寶是牛肉漢堡,裡面也很多菜,也有菠蘿,搭配也很好吃。這次照舊我們坐外面,聽著外國音樂,有著外國街頭吃漢堡的風味,大家想吃漢堡可以試試這家,特別有感覺也很好吃。
2020-01-02
10 分鐘 (堂食)
2020-01-06 23 瀏覽
叫咗兩個大傳統啲漢堡,分別係經典之堡同滋味雞堡。經典之堡係用安格斯牛肉,個牛肉好多重牛味😝,而且唔會過熟,加埋蔬菜同特製汁好夾😛。個汁有啲似沙律醬。而另一個滋味雞堡入面個雞排好厚,勁多汁,同樣搭配蔬菜,中和油膩感😍。而薯條有兩個汁,分別係芝士肉醬同肉汁芝士。芝士肉醬係類似肉醬意粉啲醬,同薯條都乜夾,而個肉汁芝士就不過不失。如果薯條熱啲會更加好食🤪!最後飲品係蜜桃冰茶,味道唔會太甜。另外一杯檸檬特飲味道啱啱好,酸酸甜甜。
2020-01-06
午餐
2020-01-05 26 瀏覽
放完工約咗男朋友,諗住食平啲,所以就諗住食下burger,咁岩大家都係觀塘,所以就決定嚟試下依個商場既餐廳。Menu 都見到有好多種burger,仲見到佢有rib eye嘅同埋小食,又有雞翼又有薯條。我地叫咗經典之堡,依個就係最classic既選擇,入面有牛肉、蕃茄、生菜同埋芝士。塊牛肉都幾juicy,而且都幾重牛味,同岀面既burger都幾吾同。作為一個香港人,見到有咸蛋黃既野,點可以吾試一試,更何況係burger加咸蛋黃依個新組合。食落第一啖都未有特別驚喜,但係由第二啖開始就慢慢食到越嚟越重既咸蛋黃味,再加上塊雞扒煎得岩岩,真係絕配。之後仲叫咗忌廉蘑菇雞翼,啲蘑菇包咗係雞翼入面,而且仲加埋啲芝士一齊煎,全隻都係肉,又無骨,真係想食多幾隻。最後叫咗個必食既芝士肉醬薯條,依個個分量比想像中多,而且仲有好多蕃茄肉醬係啲薯條上面,加埋啲芝士真係幾夾。

2020-01-03 23 瀏覽
帶住囡囡去完APM行街,  想搵間好D既漢堡包食。見到佢既滋味套餐就入去搵個位坐低試一試。我地一家三口叫左兩個套餐, 一個係熱帶之堡配芝士肉醬薯條 跟 可樂。另一個就係白菌之堡配薯條 跟 士多啤梨特飲。漢堡包薯條全部即叫即整, 你可以見到廚房入面即刻做俾你, 感覺食物好新鮮。熱帶之堡漢堡包SIZE唔細, 個包好軟熟, 菠蘿見到佢都係有燒過既, 安格斯牛肉好厚, 而且好Juicy,  煙肉脆脆地, 增加個包既口感。芝士肉醬薯條濃濃既肉醬配合芝士香濃好味, 配搭薯條亦都好脆。白菌之堡白菌好香, 加埋少少松露既味道, 令味道更上一層。成個漢堡好JUICY士多啤梨特飲唔會好似飲藥水咁, 行到熱飲杯凍飲都唔錯。座位方面, 佢可以坐出面戶外, 餐廳內亦有座位, 甚至商場入面都有FOOD COURT AREA。
帶住囡囡去完APM行街,  想搵間好D既漢堡包食。

見到佢既滋味套餐就入去搵個位坐低試一試。

熱帶之堡
芝士肉醬薯條
濃濃既肉醬配合芝士香濃好味, 配搭薯條亦都好脆。
白菌之堡
士多啤梨特飲
唔會好似飲藥水咁, 行到熱飲杯凍飲都唔錯。
2020-01-02
2019-12-30 50 瀏覽
約朋友喺觀塘 平時我地多數去附近嘅食廈醫肚今次我地決定行遠小小 睇吓巧明街會唔會有驚喜🤔話咁快就出現一間半bar半bistro 嘅美式餐廳 Moo Moo🍔我哋最鍾意食美國菜 選擇多 大大份 味道豐富 每次都食得好開心🥰睇吓餐牌 Moo Moo似乎係出名漢堡包 佢哋嘅牛肉漢堡全部採用安格斯牛肉 配自家炮製嘅Moo Moo sauce😍-🍔鹹蛋黃雞肉漢堡包 ($69)鷄肉充滿鹹蛋黃嘅鹹香 雞肉新鮮唔鞋口😋鹹蛋黃炸魚皮就食得多 第一次食呢個配搭 又幾襯-🍟芝士肉醬薯條 (跟套餐加$28)賣相討好 上面鋪滿車打芝士同肉醬 配埋chunky薯條芝士份量足夠 每一條薯條都沾滿醬汁👍🏻-🥤薄荷蘋果特飲(加$12)清新有蘋果香味嘅特飲 用黎平衡一下漢堡嘅油膩欣賞餐廳連飲品都有好多款選擇 唔係剩係得汽水-🍔大啡菇漢堡包($59)啡菇好多汁 味道新鮮豐富無草味之前食過嘅菇漢堡 因為菇會出水 好多都整到個包濕晒moo moo嘅就冇呢個問題 烘過嘅brioche bun依然外脆內軟-🥗沙律 (跟餐加$28)沙律菜新鮮爽口 醬汁嘅份量啱啱好通常餐廳啲沙律菜都好求其 估唔到有驚喜👍🏻-🥤薑汁蜜桃特飲(跟餐加$1

約朋友喺觀塘 平時我地多數去附近嘅食廈醫肚
今次我地決定行遠小小 睇吓巧明街會唔會有驚喜🤔

🍔鹹蛋黃雞肉漢堡包 ($69)

鷄肉充滿鹹蛋黃嘅鹹香 雞肉新鮮唔鞋口😋
鹹蛋黃炸魚皮就食得多 第一次食呢個配搭 又幾襯
🍟芝士肉醬薯條 (跟套餐加$28)

賣相討好 上面鋪滿車打芝士同肉醬 配埋chunky薯條
芝士份量足夠 每一條薯條都沾滿醬汁👍🏻
🥤薄荷蘋果特飲(加$12)
清新有蘋果香味嘅特飲 用黎平衡一下漢堡嘅油膩
欣賞餐廳連飲品都有好多款選擇 唔係剩係得汽水
🍔大啡菇漢堡包($59)

啡菇好多汁 味道新鮮豐富無草味
之前食過嘅菇漢堡 因為菇會出水 好多都整到個包濕晒
🥗沙律 (跟餐加$28)

沙律菜新鮮爽口 醬汁嘅份量啱啱好
通常餐廳啲沙律菜都好求其 估唔到有驚喜👍🏻
🥤薑汁蜜桃特飲(跟餐加$12)
味道偏淡 飲落去主要係蜜桃味出啲
如果薑汁味可以再濃啲 咁就更加正
臨走之前發現Moo Moo 另一亮點 就係每日三點到七點嘅歡樂時光
啤酒買二送一 非酒精類飲品嘅選擇有奶昔 ($58) 特飲 ($28) 同埋汽水 ($12)
佢嘅雞翼餐牌都好吸引 $68 有六件

仲有我最鍾意嘅水牛城雞翼 唔食得辣嘅可以試柚子蜜味同孜然味
已經同左食肉獸朋友講 下次一班人嚟 試下八件($98) 或者十六件 ($158) 嘅雞翼套餐🤤
2019-12-24 48 瀏覽
星期六因為探朋友新工廈入伙經過觀塘﹐見肚餓所以落樓搵野醫肚仔﹐離遠見呢間餐廳格調同燈光唔錯﹐於是試試。餐廳主打漢堡﹐叫左個漁夫之堡試試﹐朋友就叫左個雞堡﹐兩個人再加多左份芝士肉汁薯條小食。漁夫之堡夾住份咬落炸起冇耐嘅炸魚柳﹐加埋新鮮蕃茄同帶少少焦嘅包﹐好香好好食。強烈推薦芝士肉汁薯條﹐好溜好滑滴晒嘅芝士淋落勁香嘅薯條上面﹐啱晒我呢d芝士控﹐薯條更加冇得彈。最後兩人埋單先唔洗$160﹐下次再黎觀塘一定再次幫襯﹐試埋佢另一款芝士肉醬薯條同美式漢堡。
2019-12-19
一入到黎就發現菇菇burger 同埋魚Full burger 已經賣晒啦~證明呢間應該有好多OL 或者女士黎食同埋應該幾好味!我地叫左鹹蛋黃雞堡同滋味雞堡,跟住仲叫左$98 既雞翼餐。兩個burger 既扒都好大塊好juciy! 鹹蛋黃雞堡真係好香鹹蛋黃醬味,好特別,食到津津有味! 滋味雞堡都好味,咬落去有番茄同生菜既清新,又有芝士相伴,唔怪得咁多人黎食啦!!比起burger,我更愛雞翼餐,因為有好多口味選擇而且款款睇落都好好味,叫左無敵既四款口味﹕柚子、卡加牛油、加洲風味同孜然味。我覺得最正係加洲風味,因為有碎cheese同埋香蔥!!柚子味就唔需要多講係必點口味啦! 卡加牛油同孜然味都有驚喜,比我想像中更好味,點埋配既黑松露醬更美惹味。呢D送酒一流,不過走先發現原來一至四會有酒類飲品優惠嫁。佢有手套,點食都唔會整污糟啦!環境非常唔錯,有親子既餐廳枱,有情調既BAR枱同埋室外既位置,適合唔同人士既需要。

我地叫左鹹蛋黃雞堡同滋味雞堡,跟住仲叫左$98 既雞翼餐。

佢有手套,點食都唔會整污糟啦!

• 滋味雞堡
  • 鹹蛋黃雞堡