2020-01-16
早兩日先同男朋友食完burger, 俾朋友知道就捉左我黎試呢間啦~朋友話呢間有路邊, 好有歐洲小鎮吹住風嘆咖啡食漢堡的感覺~我: 鹹蛋黃雞堡+Cora Zero朋友: 經典之堡+ 西柚梳打另外再加多左個肉汁芝士薯條~我係一個港女, 所以一見到鹹蛋黃我就即刻叫左"鹹蛋黃雞堡", 因為我唔中意食沙律醬, 所以落單時又走左沙律醬!朋友叫左"經典之堡", 然後"肉汁芝士薯條"再share食!朋友話"經典之堡"塊漢堡肉都幾厚但唔dry,食得出係牛肉, 牛肉唔會一咬就散,可能因為塊肉同有醬, 搞到塊包就有少少"淋"; 至於"鹹蛋黃雞堡"呢~塊雞應該係煎香應該再碌鹹蛋黃醬, 而且係好多醬!個雞咬落都好多汁, 不過食到最後就覺得好膩, 我要夾埋薯條食~薯條其實都幾長, 有咁盒咁長, 所謂肉汁有D似燒烤汁同肉醬意粉隻汁~一邊傾計一邊督薯條好快就食晒!
朋友話呢間有路邊, 好有歐洲小鎮吹住風嘆咖啡食漢堡的感覺~
我: 鹹蛋黃雞堡+Cora Zero
朋友: 經典之堡+ 西柚梳打
另外再加多左個肉汁芝士薯條~
經典之堡+鹹蛋黃雞堡
肉汁芝士薯條