2019-12-30
約朋友喺觀塘 平時我地多數去附近嘅食廈醫肚今次我地決定行遠小小 睇吓巧明街會唔會有驚喜🤔話咁快就出現一間半bar半bistro 嘅美式餐廳 Moo Moo🍔我哋最鍾意食美國菜 選擇多 大大份 味道豐富 每次都食得好開心🥰睇吓餐牌 Moo Moo似乎係出名漢堡包 佢哋嘅牛肉漢堡全部採用安格斯牛肉 配自家炮製嘅Moo Moo sauce😍-🍔鹹蛋黃雞肉漢堡包 ($69)鷄肉充滿鹹蛋黃嘅鹹香 雞肉新鮮唔鞋口😋鹹蛋黃炸魚皮就食得多 第一次食呢個配搭 又幾襯-🍟芝士肉醬薯條 (跟套餐加$28)賣相討好 上面鋪滿車打芝士同肉醬 配埋chunky薯條芝士份量足夠 每一條薯條都沾滿醬汁👍🏻-🥤薄荷蘋果特飲(加$12)清新有蘋果香味嘅特飲 用黎平衡一下漢堡嘅油膩欣賞餐廳連飲品都有好多款選擇 唔係剩係得汽水-🍔大啡菇漢堡包($59)啡菇好多汁 味道新鮮豐富無草味之前食過嘅菇漢堡 因為菇會出水 好多都整到個包濕晒moo moo嘅就冇呢個問題 烘過嘅brioche bun依然外脆內軟-🥗沙律 (跟餐加$28)沙律菜新鮮爽口 醬汁嘅份量啱啱好通常餐廳啲沙律菜都好求其 估唔到有驚喜👍🏻-🥤薑汁蜜桃特飲(跟餐加$1
約朋友喺觀塘 平時我地多數去附近嘅食廈醫肚
今次我地決定行遠小小 睇吓巧明街會唔會有驚喜🤔
鷄肉充滿鹹蛋黃嘅鹹香 雞肉新鮮唔鞋口😋
鹹蛋黃炸魚皮就食得多 第一次食呢個配搭 又幾襯
🍟芝士肉醬薯條 (跟套餐加$28)
賣相討好 上面鋪滿車打芝士同肉醬 配埋chunky薯條
芝士份量足夠 每一條薯條都沾滿醬汁👍🏻
🥤薄荷蘋果特飲(加$12)
清新有蘋果香味嘅特飲 用黎平衡一下漢堡嘅油膩
欣賞餐廳連飲品都有好多款選擇 唔係剩係得汽水
🍔大啡菇漢堡包($59)
啡菇好多汁 味道新鮮豐富無草味
之前食過嘅菇漢堡 因為菇會出水 好多都整到個包濕晒
🥗沙律 (跟餐加$28)
沙律菜新鮮爽口 醬汁嘅份量啱啱好
通常餐廳啲沙律菜都好求其 估唔到有驚喜👍🏻
🥤薑汁蜜桃特飲(跟餐加$12)
味道偏淡 飲落去主要係蜜桃味出啲
如果薑汁味可以再濃啲 咁就更加正
臨走之前發現Moo Moo 另一亮點 就係每日三點到七點嘅歡樂時光
啤酒買二送一 非酒精類飲品嘅選擇有奶昔 ($58) 特飲 ($28) 同埋汽水 ($12)
佢嘅雞翼餐牌都好吸引 $68 有六件
仲有我最鍾意嘅水牛城雞翼 唔食得辣嘅可以試柚子蜜味同孜然味
已經同左食肉獸朋友講 下次一班人嚟 試下八件($98) 或者十六件 ($158) 嘅雞翼套餐🤤