捐窿捐罅黎到呢間係小巷隔離既漢堡店🍔小店好有歐美風格 配合設計同音樂上🎶細小店舖 人來人往 彌漫住外國外賣漢堡店既模式🥡雖然店舖好細 位置唔多 但又唔會話坐得唔舒服😌室外仲有位置 天氣熱仲可以係出面食吓漢堡啤一啤🍺➷呢度有唔同種類既漢堡🍔熱狗🌭️沙律🥗小食🍗選擇唔算好多 但足夠滿足唔同口味既朋友👍🏼除左散叫 仲可以轉滋味套餐 一次過滿足你3個願望😆➷🔸經典之堡🔸白菌之堡芝士生菜同蕃茄基本上係佢地漢堡入面既膽無論邊一款都總會有呢3樣走唔甩既配菜😌漢堡既外殼烘到脆卜卜 第一啖已經有種會追住食既感覺🤤佢既手打美國穀飼牛一啲都唔乾身 肉味未算好濃郁不過就好juicy😋牛汁滲透入包裡面 真係好入味🤤醬汁方面 經典之堡用上既係佢地既MOO MOO汁內裡會有洋蔥🧅完美還原經典牛肉漢堡👍🏼白菌之堡用既係松露Mayo 有蛋黃醬既配合令味道再提升🤤忍唔住一路食一路講好好食😂➷🔸肉汁芝士薯條🔸炸雞塊其實佢個薯條係炸得好好 不過因為我地揀咗肉汁會影響咗原先薯條既脆口度 腍咗既薯條就無咁吸引🍟芝士同肉汁都夠晒多🧀仲可以做埋個拉絲效果😆炸雞塊有少少微辣 因為本身炸粉有味 所以唔沾醬都問題不大😌➷🔸雲呢嗱奶昔🔸檸檬冰
捐窿捐罅黎到呢間係小巷隔離既漢堡店🍔

食完一定會再食既漢堡店👍🏼連店員都好有禮貌
係食得好開心好舒服😋

🧸🌞C.ookngbear推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2022-04-02
10 分鐘 (堂食)
2022-04-04 34 瀏覽
呢間漢堡店之前同朋友食過一次,佢既burger水準唔錯👍🏻唔怪得外賣單接唔停🤭🌟熱帶之堡 $67 🍔個burger好大個,材料好豐富,有煙肉、菠蘿、牛肉漢堡、芝士、生菜、蕃茄,配上千島醬,牛肉係手打優質美國穀飼牛肉,肉質軟淋,重牛味,味道濃郁😛,漢堡厚實,但仍保留到肉汁,食落好juicy😋💠加$29升級芝士肉醬薯條配汽水套餐好抵,散叫肉醬薯條要$39,跟餐$29就食到😚薯條份量超多,芝士肉醬味道好香,用上車仔芝士,芝士味道更濃厚,撈埋薯條食味道好夾🤩🌟美式之堡 $63 🍔朋友叫左個美式之堡,材料用上煙肉、牛肉漢堡、芝士、生菜、蕃茄,加左$8菠蘿,所以望落個包同熱帶之堡好似,只係醬汁唔同,落左BBQ醬,食落會咸味多D,熱帶之堡就反而會甜少少😄💠加$29升級肉汁芝士薯條配汽水呢款薯條個汁多到係浸住薯條😳,薯條由於浸住汁食落會比較淋身,肉汁香咸香味,呢個食法都幾特別🤪

🌟熱帶之堡 $67 🍔
💠加$29升級芝士肉醬薯條配汽水

🌟美式之堡 $63 🍔
💠加$29升級肉汁芝士薯條配汽水
2022-04-02 37 瀏覽
牛頭角同觀塘一帶有好多工廈,原來係鴻圖中心有個food court,入面都幾多嘢食🤪仲有間手打漢堡餐廳.白菌之堡🍔 (手打牛肉、白菌、芝士、生菜、蕃茄、松露mayo)漢堡肉唔會韌,有肉汁同埋重牛味。而松露真係令到成個burger生色不少,配搭埋其他配料,成個burger香口但又唔會膩.滋味雞堡🍔(雞肉、芝士、生菜,蕃茄、香辣mayo)雞肉估唔到會咁大舊,肉質嫩滑,加埋個香辣mayo,yum。食得牛多,食下雞堡都係唔錯嘅選擇.芝士肉醬薯條🍟好邪惡但我鍾意,食burger點可以唔配薯條架,加埋肉醬就更加正.飲品 蜜桃冰茶🍑 青蘋果特飲🍏

滋味雞堡🍔(雞肉、芝士、生菜,蕃茄、香辣mayo)

芝士肉醬薯條🍟

飲品
蜜桃冰茶🍑 青蘋果特飲🍏
前排去觀塘行街買嘢 想食lunch嘅時候咁啱撞正lunch hour時間 周圍都超級多人好彩去咗一個food court 雖然個門口唔係太起眼 但係見到好多人都行入去所以就去八卦下入面有之前食過嘅burger 不過呢一間就係快餐店 餐廳嘅位置有得揀坐戶內或戶外 好多人嚟到都係買外賣所以有位坐 好好彩呢間餐廳係傳統快餐營運模式 同銅鑼灣個間行唔同路線同m記一樣都係出面點餐 等拎完餐就自己揀位坐 出餐都快👧🏻 #feiching_foodie西餐👦🏻 👧🏻 #feiching_foodie快餐👦🏻 🌟魚full 之堡 $62佢塊魚柳真係同佢個名一樣咁FULL都幾大塊 平時好少真係burger 店會有魚柳包通常都係得安格斯個d 得閒轉下新口味都幾好🌟白菌之堡 $68開頭以為係大菇 原來係細細粒個隻白菇加埋芝士 生菜 蕃茄都幾juicy🌟芝士肉醬薯條🌟肉汁芝士薯條跟餐我地就叫左 兩款薯條 同埋兩杯soda 特飲五顏六色好似以前細個食嗰啲啫喱糖咁就超級大份 兩個👧🏻去完全食唔曬 雖然薯條加左醬汁有d淋係意料中事 但係偏向鍾意肉汁芝士薯條 個醬汁真係唔錯@themoomooburger 📌 MOO

前排去觀塘行街買嘢 想食lunch嘅時候

就超級大份 兩個👧🏻去完全食唔曬
雖然薯條加左醬汁有d淋係意料中事
但係偏向鍾意肉汁芝士薯條 個醬汁真係唔錯
@themoomooburger
📌 MOO MOO (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
🚇港鐵牛頭角站 B6出口 步行約5分鐘

等候時間🕰 0 mins
📍#觀塘

美食地區搜尋🔍 #feiching_foodie地方名
#feichingfoodie #hkfoodie #foodiehk #hkeat #觀塘 #觀塘美食 #feiching_foodie觀塘 #觀塘外賣 #快餐店 #漢堡包
2022-04-01 19 瀏覽
呢間分店採用快餐形式,主打賣漢堡包,唔似銅鑼灣嗰間咁多食物款式*白菌之堡 $65 🍔 + 牛肉 $28 + 煙肉 $8麵包香甜軟熟,有用牛油煎香手打穀飼漢堡扒🥩 有肉汁,但煎得較乾身同熟松露醬味道突出,配新鮮蕃茄、生菜可以一解油膩*軟殼蟹漢堡 $88🍔原隻軟殼蟹炸得啱啱好,唔太油膩又保持到鬆脆😆 每啖都咬到蟹肉😍📍MOO MOO觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlife #foodiehk #hkeat  #觀塘美食 #觀塘  #MOOMOOPLUS #軟殼蟹 #觀塘必食 #香港美食 #相機食先 #掃街 #漢堡 #軟殼蟹漢堡 #MOOMOOBURGER

*白菌之堡 $65 🍔 + 牛肉 $28 + 煙肉 $8
麵包香甜軟熟,有用牛油煎香
手打穀飼漢堡扒🥩 有肉汁,但煎得較乾身同熟
松露醬味道突出,配新鮮蕃茄、生菜可以一解油膩

*軟殼蟹漢堡 $88🍔

📍MOO MOO
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

2022-04-01 24 瀏覽
Ready for some local made buns for burger? This place serves burger with finest buns you can find in the heart of Kwun Tong. One of their signatures, the The Tropical Moo includes a premium Angus beef patty with cheese and grilled pineapple that combined a great texture and refreshing vibe. Another gotta-try is their Bolognese Fries, look at the generous amount of Bolognese pour on the ultimate cheesy pleasure with their hot-smoking fries! Pay a visit when you drop by Kwun Tong.
Tropical  Moo
Tropical  Moo
2022-03-31 29 瀏覽
我另一返工影樓在官塘,所以都要了解下附近有咩食🌭🌯🍕位置喺觀塘工業區之中,地點非常方便,如果影開相要搵野去食嘢非常之就腳啦😍熱帶之堡 $67🍔漢堡包非常Juice,麵包外脆內軟,非常煙靭;厚切菠蘿香甜爽脆,最緊要係漢堡扒肉汁豐富,口感細膩豐富🥰白菌之堡 $65🍔漢堡包入面除左有菇片,亦使用黑松露蛋黃醬,令漢堡菇味好濃郁,配上肉汁豐富嘅漢堡扒,變成雙重滋味😋芝士肉醬薯條 (套餐+ $29)🍟薯條脆卜卜,而且唔太油膩,仲配上咗佢地嘅芝士肉醬,肉醬亦都唔乾身,芝士非常香濃,感覺好滋味‼️唔使$100歎到咁多好野食,以後來返工就有好選擇😍
我另一返工影樓在官塘,所以都要了解下附近有咩食🌭🌯🍕

熱帶之堡 $67🍔

白菌之堡 $65🍔

芝士肉醬薯條 (套餐+ $29)🍟

唔使$100歎到咁多好野食,以後來返工就有好選擇😍
觀塘人氣手打牛肉漢堡,今日再一次嚟到觀塘探下呢間店,以前已經食過,今次再试吓有冇質素下降。The Classic Moo (Double Cheese)經典牛堡,麵包新鮮鬆軟,牛肉焦脆多汁,加上蕃茄生菜,我仲加多塊車打芝士變咗做Double Cheese Burger。水準仍然咁高。The American Moo美式風味,classic burger 再加上煙肉、BBQ醬,仲有沙律醬添。係我鍾意嘅燒烤醬味道。Bolognese Fries肉醬汁再加車打芝士醬嘅薯條肉醬意粉味道。Poutine Fries肉汁加上mozzarella 芝士 ,鹹鹹地有D肉汁薯蓉味。

The American Moo

Bolognese Fries
肉醬汁再加車打芝士醬嘅薯條
肉醬意粉味道。

Poutine Fries
2022-03-27 95 瀏覽
《Moo Moo Burger》觀塘最近有好多不如意既事情,相信社會上各階層都遇上不同既壓力🥲難得到星期六,比個機會自己出去放鬆一下,今日去左鴻圖道既Moo Moo Burger ,都係觀塘返工既朋友仔介紹我黎😄<白菌之寶>$65有菇菌類既漢堡基本上我係必點🍄我勁喜歡佢既新鮮手打美國穀飼牛肉,煎完仲可以係咁大件而已超多肉汁🤤所有配料都好厚身,口感好豐富🤭原來佢個漢堡包係選用左本地工場生產既無添加漢堡包,仲要用日本麵粉製造※身為麵包控既我極度喜歡,個漢堡包軟綿綿煎完都唔會硬,進食時都方便左😌<熱帶之堡>$67材料好豐富,除左有新鮮手打美國穀飼牛肉外,有一份厚身菠蘿加煙肉,加埋蕃茄同生菜,大啖大啖咬真係好爽😆菠蘿好多汁,加埋牛肉既汁好夾😏食完個包已經可以去到8成飽跟餐+$29 (一客)肉汁芝士薯條+可樂芝士肉醬薯條+可樂個人口味黎講,食Burger 我必須配薯條同可樂😏估唔到跟餐個份量都唔少,芝士肉醬份量好多每條薯條都可以沾到肉醬,而且肉醬味道夠濃好正🥰肉汁芝士薯條就超多芝士,好邪惡😈※其實由牛頭角站行過黎大約都只係5分鐘相當方便,因為我好喜歡佢既漢堡包同手打牛肉,相信我間中都可能黎買個包
《Moo Moo Burger》觀塘

<白菌之寶>$65

白菌之寶

<熱帶之堡>$67

熱帶之堡

跟餐+$29 (一客)
肉汁芝士薯條+可樂
芝士肉醬薯條+可樂

※其實由牛頭角站行過黎大約都只係5分鐘相當方便,因為我好喜歡佢既漢堡包同手打牛肉,相信我間中都可能黎買個包治癒一下🥳
白菌之寶
熱帶之堡
2022-03-20 70 瀏覽
呢間burger店係正公司附近😙我同同事成日都會落黎幫襯😍價錢又抵,味道又好食😋室內室外都可以坐,坐室外都幾chill㗎🤩嘆住大杯既啤酒,食住漢堡聽住歌👍🏻🥢熱帶之堡 $67呢款係用咗優質嘅美國穀飼手打牛肉😙食得出啲牛肉好新鮮👍🏻 餡料好豐富😍包括有芝士、菠蘿、生菜、煙肉、蕃茄等材料😛入面好多醬汁同肉汁,超juicy唔會好乾😌🥰佢地嘅漢堡係用住半紙袋載住,好方便,唔會食到漏哂出黎😽🥢美式之堡 $63同樣都係美國穀飼手打牛肉製成😙牛肉都好厚身🤩好有口感😋美式之堡係用bbq醬汁😝入面仲有大量嘅車打芝士,好有美國風味🤤🤤🥢芝士肉醬薯條 跟餐+$29 超級邪惡嘅芝士肉醬薯條🤤芝士同肉醬嘅味道好夾,咸咸地好好食😆而且佢啲醬夠哂多,唔怕食到尾會冇醬點😽🥢炸雞槌 (配蜜糖芥末醬)$40即叫即炸,出爐個陣係冒哂煙🤤雞槌炸粉適中😋肉質啖啖肉,配埋個醬食,真係好惹味呀😌

🥢熱帶之堡 $67

🥢美式之堡 $63

🥢芝士肉醬薯條 跟餐+$29

🥢炸雞槌 (配蜜糖芥末醬)$40
2022-03-14 76 瀏覽
♨️Moo Moo burger 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號鋪@themoomooburger ❤️Target咗兩間觀塘Cafe去到都因為疫情唔開😔,行行吓見到呢間記憶中曾經幾多foodie推介,就試吓佢嘅平民burger,食物正常發揮,平平哋幾十蚊一個餐已經有埋薯條同可樂,坐戶外又舒服多一點☺️📌經典之堡📌白菌之堡漢堡真係正正常常冇乜特別驚喜同投訴,不過薯條就唔夠脆,秒速哋林,其中一個叫咗肉醬薯條仲快林,作為一個漢堡配薯條真係失色咗啲😅食物:7.5/10抵食:8/10環境:7.8/10。。。#觀塘美食 #食在觀塘#kwuntongfood #香港美食 #香港美食指南 #香港美食推介 #burger #hkig #hkfoodie #hkfood #foodhk #foodiehk #foodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodieblogger #foodielife #foodporn #foodphotography #foodblogger #相機食先 #美食日記 #漢堡包 #
♨️Moo Moo burger
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號鋪
@themoomooburger

📌經典之堡
📌白菌之堡

食物:7.5/10
抵食:8/10
環境:7.8/10

#觀塘美食 #食在觀塘#kwuntongfood #香港美食 #香港美食指南 #香港美食推介 #burger #hkig #hkfoodie #hkfood #foodhk #foodiehk #foodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodieblogger #foodielife #foodporn #foodphotography #foodblogger #相機食先 #美食日記 #漢堡包 #薯條 #frenchfries #美食日記 #美食推薦 #美食分享
2022-03-05 78 瀏覽
🥢經典之堡 $60呢個漢堡係主用美國穀飼牛肉, 夾芝士,生菜蕃茄配埋佢地專屬既MOOMOO汁, 肉質唔錯又夠香。細食啲就咁食個漢堡都好夠飽, 但食漢堡又少左份薯條又差咁啲🤣😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5🥢肉汁芝士薯條 +$29所以加左錢配薯條同野飲, 薯條即叫即炸, 芝士仲拉到絲😍 所以值得叫黎食😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥤青蘋果/蜜桃特飲 +$132杯顏色都好出, 重點係好夠氣!! 岩哂食完gur一gur🙈🙈🙈🙈😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥢燒豬頸肉沙律 配 柚子醋 $54果然無叫錯, 燒豬頸肉好香脆又有肉汁, 配柚子醋都係正確可以有解油膩既感覺🤣 而且有羅馬生菜, 紅毛菜, 九芽菜, 粟米粒, 紅腰豆, 麵包粒 好足料😋: 🌟🌟🌟 🌟 🌟/5
🥢經典之堡 $60

🥢燒豬頸肉沙律 配 柚子醋 $54
😋: 🌟🌟🌟 🌟 🌟/5
2022-03-02
午餐
觀塘鴻圖中心地下✨有個food court叫愛琴坊同同事試左呢間叫MooMoo既漢堡店🍔MooMoo漢堡包全部係自家製🍔選用日本麵粉不包防腐劑及添加劑👍🏻而漢堡由$60-$70不等配沙律 / 薯條餐都只係加$15♡ 軟殼蟹堡 ($88)新推出既限定漢堡一拎上手即刻「哇」左出黎😆也厚得太過份🔅自家製既漢堡包夠哂鬆軟用上原隻軟殼蟹🦀軟殼蟹炸到香脆💥而肉質夠哂厚實juicy💦絕對唔係敷敷衍衍咁比你食炸粉皮本身打算同朋友一人一半share食👻食完一啖😆😆我完全唔想分享♡ 美式之堡 ($63)用上手打美國殼飼牛肉🥩再加上芝士|蕃茄|生菜|煙肉望落係好傳統既美式漢堡🍔但漢堡包加左BBQ醬去提升風味〽️食落更加香濃惹味🤤而手打漢堡牛味濃郁配搭芝士煙肉既咸香🧀🥩口感層次豐富✨♡ 芝士肉醬薯條配汽水(餐配+$29)減肥係明天的事🧏🏻‍♀️所以決定邪惡一下😈海量既肉醬配搭溶化既車打芝士🧀唔洗形容都知一定好食超級罪疚但不後悔🤤♡ 細沙律配汽水 (餐配+$15)配番個沙律平衡下🥗酸酸甜甜既提子醋沙律解油膩一流💯
觀塘鴻圖中心地下✨
有個food court叫愛琴坊
同同事試左呢間叫MooMoo既漢堡店🍔

MooMoo漢堡包全部係自家製🍔
選用日本麵粉
不包防腐劑及添加劑👍🏻
而漢堡由$60-$70不等
配沙律 / 薯條餐都只係加$15

♡ 軟殼蟹堡 ($88)
新推出既限定漢堡
絕對唔係敷敷衍衍咁比你食炸粉皮
本身打算同朋友一人一半share食👻
食完一啖😆😆我完全唔想分享
軟殼蟹堡

♡ 美式之堡 ($63)
用上手打美國殼飼牛肉🥩
而手打漢堡牛味濃郁
配搭芝士煙肉既咸香🧀🥩
口感層次豐富✨
美式之堡

♡ 芝士肉醬薯條配汽水(餐配+$29)
減肥係明天的事🧏🏻‍♀️
所以決定邪惡一下😈
海量既肉醬配搭溶化既車打芝士🧀
唔洗形容都知一定好食
超級罪疚但不後悔🤤
芝士肉醬薯條

♡ 細沙律配汽水 (餐配+$15)
配番個沙律平衡下🥗
酸酸甜甜既提子醋沙律
解油膩一流💯

美式之堡
2022-02-22 63 瀏覽
位於food court 之內,觀塘區幾出名既burger 店~襯住疫情關係,人流唔多,特登試試~❤️經典之堡 中間一層厚厚既招牌手打美國殼飼牛肉,好結實好厚實,啖啖肉~芝士+生菜+沙津醬,係好標準既standard burger 組合,經典滋味薯條有普通原味薯條,或者可以upgrade 做肉醬/肉汁芝士,最後決定經典款既burger 配原味薯條最classic~🧡薯條 新鮮炸起既粗薯條,好熱辣辣,兩邊都脆脆但薯條中間係比較軟身,感覺冇咁熱氣跟餐加$5就有breakfast tea / 伯爵茶 / 薄荷茶 幾款熱茶可以揀~💛伯爵茶 一杯好香濃既伯爵茶,焗一陣已經有好有茶味

💛伯爵茶 一杯好香濃既伯爵茶,焗一陣已經有好有茶味

2022-02-21 53 瀏覽
響觀塘工廈發現間隱世𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛,平價又好食,室內全部都係高櫈,亦設有室外座位,見到有唔少外國人一邊食漢堡一邊飲𝙰𝚜𝚊𝚑𝚒🍻,真係好chill👍🏻⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍔魚full 之堡👉🏻$62麵包用牛油🧈煎香好鬆軟,魚柳乾身冇雪味,炸得香脆,配搭芝士🧀、生菜🥬、蕃茄同埋蜜糖芥茉醬,感覺幾fresh😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍔滋味雞堡👉🏻$60煎雞扒超大塊,好多肉汁,不過食唔到有辣味,生菜同蕃茄🍅都新鮮,千島醬份量岩岩好,加$15有𝙲𝚘𝚖𝚋𝚘薯條🍟同汽水🥤,薯條炸得脆又唔乾⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍔水牛城芝士雞鎚👉🏻$48/3隻雞鎚好juicy🥰,水牛城醬香辣好惹味,食半打都冇問題😆

🍔魚full 之堡👉🏻$62

🍔滋味雞堡👉🏻$60

🍔水牛城芝士雞鎚👉🏻$48/3隻

雞鎚好juicy🥰,水牛城醬香辣好惹味,食半打都冇問題😆
2022-02-10