2022-02-21 58 瀏覽
響觀塘工廈發現間隱世𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛,平價又好食,室內全部都係高櫈,亦設有室外座位,見到有唔少外國人一邊食漢堡一邊飲𝙰𝚜𝚊𝚑𝚒🍻,真係好chill👍🏻⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍔魚full 之堡👉🏻$62麵包用牛油🧈煎香好鬆軟,魚柳乾身冇雪味,炸得香脆,配搭芝士🧀、生菜🥬、蕃茄同埋蜜糖芥茉醬,感覺幾fresh😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍔滋味雞堡👉🏻$60煎雞扒超大塊,好多肉汁,不過食唔到有辣味,生菜同蕃茄🍅都新鮮,千島醬份量岩岩好,加$15有𝙲𝚘𝚖𝚋𝚘薯條🍟同汽水🥤,薯條炸得脆又唔乾⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍔水牛城芝士雞鎚👉🏻$48/3隻雞鎚好juicy🥰,水牛城醬香辣好惹味,食半打都冇問題😆

🍔魚full 之堡👉🏻$62

🍔滋味雞堡👉🏻$60

🍔水牛城芝士雞鎚👉🏻$48/3隻

雞鎚好juicy🥰,水牛城醬香辣好惹味,食半打都冇問題😆
2022-02-10
2022-02-21 85 瀏覽
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次就食咗Moo moo 星期六去到,雖然佢喺工廠大廈樓下,但係都比想像中多人😆軟殼蟹漢堡($88) 呢個漢堡嘅軟殼蟹好大隻,而且炸得好脆,軟殼蟹又唔會冇肉,幾好食🥰入邊仲有蕃茄,生菜,芝士,千島醬,個配搭都唔錯😆另外佢嘅麵包係好鬆軟,應該有用牛油烘過🧈白菌之堡($65)有牛,白菌,蕃茄,芝士,生菜,松露美玉佢既牛係用安格斯牛肉,都幾juicy🥳 一開始頭兩啖都食唔到牛,淨係食到包,但係之後就一直都食到牛,最後一啖都仲有🤩白菌嘅數量唔係好多,食到嗰幾啖就覺得好滿足🥰肉汁芝士薯條(跟餐+$29)份量都幾多,同朋友share比較好🧚🏻‍♀️佢得面頭有芝士,但係唔太融,如果可以整融啲就應該正啲😆肉汁都有幾多,但係味道唔太出🥺啲薯條都幾長!青蘋果特飲(跟餐+$13)青蘋果特飲有啲似Apple cider, 雖然望落去青綠色,但係飲落去都幾好飲😆飲落去冇望落咁伏
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次就食咗Moo moo
星期六去到,雖然佢喺工廠大廈樓下,但係都比想像中多人😆

軟殼蟹漢堡($88)
軟殼蟹漢堡

白菌之堡($65)
有牛,白菌,蕃茄,芝士,生菜,松露美玉
白菌之堡

肉汁芝士薯條(跟餐+$29)
肉汁芝士薯條

青蘋果特飲(跟餐+$13)
  • 白菌之堡
2022-02-20 29 瀏覽
這間漢堡已經是第二次食,因為太好食,所以帶了朋友二度再訪😙💠美式之堡 The American Moo 🍔$63餡料非常豐富,有芝士、生菜、蕃茄、煙肉,牛扒,配BBQ汁醬😗麵包外皮軟熟,醬汁味道濃郁,帶有香濃煙熏味.至於牛扒很Juicy😋肉質嫩滑.💠熱帶之堡 The Tropical Moo 🍍🍔$67材料也一樣,芝士、生菜、蕃茄、煙肉.但這個加了菠蘿配千島醬.加了菠蘿之後份量變得大,菠蘿很甜,而且很多汁,所以吃落不會乾身👍🏻與千島醬也很夾.💠芝士肉醬薯條 Bolognese Fries 🧀🍟set +$29 薯條炸得香脆,配上車打芝士和肉醬,兩者味道很夾,超邪惡的組合😈👏🏻芝士和肉醬的份量也適中不會太多而過咸,味道剛剛好.💠蜜糖芥末雞槌 Honey Mustard Chicken Drumsticks 🍯🍗$40/3pcs 雞鎚炸得皮薄多肉,口感卜卜脆.蜜糖芥末醬很好味,很適合配炸雞吃👍🏻👍🏻😽

這間漢堡已經是第二次食,因為太好食,所以帶了朋友二度再訪😙

💠美式之堡 The American Moo 🍔$63

💠熱帶之堡 The Tropical Moo 🍍🍔$67

2022-02-16 26 瀏覽
今日又黎到觀塘覓食喇🤩🤩成日都見到好多人黎食既美式漢堡包專門店,今日終於可以試下😋😋經典之堡 🍔手打厚身既優質美國穀飼牛肉,有牛味得黎又唔會好油膩🤤🤤上邊仲有大量車打芝士再配埋脆生菜及多汁蕃茄,還有秘制Moo Moo醬汁,味道豐富😍😍😍炸魷魚鬚🦑份量真係唔少,而且超細心💓切開一粒粒,食落好似墨魚咀咁彈牙,正得黎好Juicy😎再配埋沙律醬,超邪惡😆😆青蘋果特飲青蘋果味好清新配上梳打水,中和到漢堡薯條油膩感👍🏻👍🏻

經典之堡 🍔

炸魷魚鬚🦑

青蘋果特飲
青蘋果味好清新配上梳打水,中和到漢堡薯條油膩感👍🏻👍🏻

2022-02-13
下午茶
2022-02-14 34 瀏覽
好多時喺觀塘食個手工burger餐都過$100 ,呢度就比較抵食。經典手工牛肉漢堡係唔錯,但今次試咗鹹蛋黃雞肉漢堡覺得超有驚喜。👍🏻👍🏻🤩🤩重磅推薦🤩🤩🤩👍🏻👍🏻鹹蛋黃雞扒漢堡 $69雞扒超級厚肉, 皮脆肉嫩,個包外脆內軟加埋新鮮蔬菜,竟然用好清新形容漢堡包鹹蛋黃醬可以落多啲就更好蜜糖芥茉雞鎚 6隻/$63超級好食,好Juicy啖啖肉經典之選👍🏻經典手工牛肉漢堡 $60個包同樣都係外脆內軟,手工牛肉好大舊,加埋芝士生菜新鮮生菜秘製醬汁,非常滿足肉汁芝士薯條同汽水 加$29肉汁芝士非常之香,相信如果喺堂食嘅話會好正,外賣有少少淋咗。推薦堂食。

👍🏻👍🏻🤩🤩重磅推薦🤩🤩🤩👍🏻👍🏻
鹹蛋黃雞扒漢堡 $69
鹹蛋黃醬可以落多啲就更好

蜜糖芥茉雞鎚 6隻/$63
超級好食,好Juicy啖啖肉

經典之選👍🏻
經典手工牛肉漢堡 $60

肉汁芝士薯條同汽水 加$29
  • 鹹蛋黃雞堡
  • 蜜糖芥茉雞鎚
2022-02-13 34 瀏覽
抵食漢堡... 經典之堡 $60 + 細沙律 $15 朱古力奶昔 $24 (套餐)外軟牛油烘麵包 加上濃郁嘅車打芝士夾雜新鮮手打牛肉,啖啖juicy 新鮮蕃茄同秘制汁融埋一齊 經典得嚟 又新鮮。濃郁朱古力奶昔 跟餐一定要試吓。軟殼蟹漢堡 $88  +芝士肉醬薯條 $29 咖啡奶昔 +$24 (套餐)叫咗呢季推介嘅軟殼蟹漢堡 ,大大嘅蟹一睇就知足料,新鮮蟹肉外脆內軟 , 真喺冇講錯,厚厚嘅包加菜 一齊食,鮮味十足,肉醬薯條 +咖啡奶昔 都唔錯 。
抵食漢堡...

濃郁朱古力奶昔 跟餐一定要試吓。

2022-02-08 24 瀏覽
❣️#熱帶之堡漢堡包入邊既牛肉選用左新鮮手打優質美國殼飼牛肉,牛肉味香濃 juicy 又夠厚,仲配撘左菠蘿、芝士、煙肉、蕃茄、千島醬、生菜等等~ 全部材料都係我最愛🥰❤️ 當中菠蘿係正~ 每一啖都有啲菠蘿汁必出嚟😆 完全唔會乾~ 好好吃🤎❤️❣#鹹蛋黃雞堡裏面有鹹蛋雞、生菜同蕃茄👍🏻 仲加$8要多個芝士😻 鹹蛋雞好大塊好厚 ~ 亦都炸得好香脆,不過鹹蛋黃味就唔算好香濃😿 有少少失望位~ 但係整體味道都係好食嘅👻❣#芝士肉醬薯條芝士肉醬幾香濃😆 食食吓突然好掛住芝士肉醬意粉🍝 估唔到配粗薯條都幾好食 ~ 啲芝士仲有少少拉絲添😋🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🐷味 道 : 🌕🌕🌕🌕🌗🏠環 境 : 🌕🌕🌕🌕🌗💰抵 食 : 🌕🌕🌕🌕🌗‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕🌗😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌗(最高為 5)-❣️整體評分 👉🏻 8.5/10-📍MOO MOO (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
❣️#熱帶之堡

‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕🌗
😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌗
(最高為 5)
❣️整體評分 👉🏻 8.5/10
📍MOO MOO (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

2022-02-07 110 瀏覽
今日去開觀塘,朋友很想食漢堡包,在Openrice 搵吓,見到呢間MooMoo,就決定試吓。一入到餐廳,裝修感覺真的很美式快餐風格,加上播放著英文歌,餓了兩年的旅行癮,突然感覺猶如置身外地,一解旅行相思之苦🤭點了兩個套餐,經典之堡配細沙律、汽水及美式之堡配芝士肉醬薯條、伯爵茶,再加多個洋蔥圈。😛其實食完個漢堡包已經飽左8成,食之前朋友話,觀塘區食個漢堡包要$60幾,會唔會貴左d,但食完個包都話其實幾抵食。兩個漢堡包最大分別係個醬汁,經典之堡用餐廳自家特製Moo Moo汁,而美式之堡就多左件煙肉,同埋用左BBQ汁。兩者各有特色,個人覺得如果喜歡較濃味,美式之堡會較啱口味。煙肉片味道不會太鹹,配上手打的漢堡扒使牛肉味更突出。餐廳的漢堡扒主打係手打新鮮穀飼牛,食落都幾有牛味、口感很好、肉唔鞋,仲有少少肉汁滲出嚟。最讚係果片點綴嘅生菜,餐廳唔會因為生菜只係配料而忽略,單係外觀已經睇得出很新鮮,食落真係好鮮甜。沙律、薯條、洋蔥圈味道都唔錯,尤其係洋蔥圈,洋蔥咬落係已經完全焦糖化,甜味非常特出。可惜今日天陰有雨,如果唔係,可以坐室外,嘆住薯條,飲埋啤酒,感覺應該仲更加正。
經典之堡
洋蔥圈
套餐加配細沙律,芝士肉醬薯條
2022-02-07
經典之堡
洋蔥圈
套餐加配細沙律,芝士肉醬薯條
  • 經典漢堡
觀塘食burger嘅西餐有好多間,好多都不過不失,見呢間好評好多,心諗值唔值得五百幾個好評啊,一於試一試佢!lunch set由11:00-16:30,但個價錢都唔平😂一個包最平$60,加$14set有薯條加野飲,最平叫餐埋單要$74😂🍴白菌之堡 $65拎上手,$65個包真係幾細個,冇m記安格斯咁大個,但咬落個味道係驚喜嘅!個包好香甜,有用牛油煎過,淨係包冇餡我都會食晒🤤塊牛肉厚身但唔大塊,超濃牛味,好juicy,平時好怕塊肉乾爭爭又硬,呢仲真係幾好食!蘑菇份量唔多,但加咗黑鬆露醬,個黑鬆露醬好濃好香,加埋芝士,蕃茄,生菜,一口大滿足,真心好食!🍴肉汁芝士薯條🍟 跟餐加$28一上枱芝士未溶😂啲薯條加咗汁係淋曬嘅個肉汁咸咸地,冇乜特別,加咗芝士都冇覺得好食......之前食過肉醬芝士薯條,濃味香口好多!呢個肉汁可以唔使叫😂🥣餐湯 粟米湯 (餐飲汽水🥤可轉湯)平時我係唔喝汽水,覺得太甜,呢度好好,可以轉湯🤩早嚟先有得轉,遲就冇了,個粟米湯好濃粟米味,唔錯的🌽推薦指數: 8/10呢間burger係好高質,好好食,但lunch價錢我覺得有啲貴,唔係lunch set就更貴(可能係我窮啦)😂但$

🍴白菌之堡 $65

🍴肉汁芝士薯條🍟 跟餐加$28
一上枱芝士未溶😂啲薯條加咗汁係淋曬嘅
呢個肉汁可以唔使叫😂

🥣餐湯 粟米湯 (餐飲汽水🥤可轉湯)

推薦指數: 8/10
但$70食到咁有質素嘅burger都值得嘅,偶爾食下就好開心🥳推薦!
2022-02-03 26 瀏覽
平日觀塘返工,好少出黎食晏、做左段時間終於有機會食到呢間野,間舖其實唔多位,戶外有兩張枱,今日lunch專登來食呢間嘢嘅burger,今次叫咗佢嘅經典漢堡,大概等10分鐘有得食,佢係落完單比錢,再自己去櫃枱拎,望到個burger都好吸引,材料有basic嘅生菜芝士蕃茄同漢堡扒,漢堡包包面外脆內軟,內外都有烘過,生菜同蕃茄食得出幾新鮮,漢堡扒唔會好乾,夠哂肉汁,夾埋一齊食啖啖滋味,下次再黎試其他burger😋
2022-02-01 28 瀏覽
【觀塘• MOO MOO】————————————————————————餐廳位於工廠區 非連鎖店 支持💪🏻室外都有木枱櫈 冇疫情會坐岀面食 餐廳內都有10多個位置坐🌟經典漢堡 HKD60新鮮手打美國穀飼牛肉。芝士。番茄。生菜配上餐廳特製Moo Moo汁 酸酸甜甜肉質鮮嫩🥰啲牛肉勁juicy 啲汁係咁滴🌟熱帶之堡 HKD67比經典堡多咗菠蘿同煙肉 轉了千島汁成件事好fresh 拎上手多料夠厚 咬落好豐富🌟跟餐 芝士肉醬薯條配汽水 HKD29邪惡嘅薯條🤭好在有芝士 正🌟忌廉蘑菇雞翼 HKD40/3隻雞翼去骨包咗芝士蘑菇 味道幾香口幾滑。餐廳環境:📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰💰人均消費 HKD100✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#nkiki觀塘 #nkiki漢堡包 #nkiki美式🏠 MOO MOO📮 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
【觀塘• MOO MOO】
————————————————————————

餐廳位於工廠區 非連鎖店 支持💪🏻
室外都有木枱櫈 冇疫情會坐岀面食
餐廳內都有10多個位置坐

🌟經典漢堡 HKD60
新鮮手打美國穀飼牛肉。芝士。番茄。生菜
配上餐廳特製Moo Moo汁 酸酸甜甜

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#nkiki觀塘 #nkiki漢堡包 #nkiki美式

🏠 MOO MOO
📮 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
💋經典之堡,呢個包的SIZE都好大個,麵包食得出鬆軟口感,而佢事先用牛油去烘過,所以做到外軟內脆,而且又富牛油香的口感,好正,中間層牛肉係手打而成,牛肉味好重,口感唔會死實,配埋蕃茄同生菜的清新爽脆口感,口感層次豐富,而值得一讚係佢個秘製MOO MOO汁好正,成個漢堡做得好出色。💋正雞沙律(千島醬),呢個沙律好多菜菜,岩晒愛食菜菜的我,正,菜菜食落新鮮爽脆,配埋千島醬有少少帶酸的味道,好開胃,雞肉方面佢用的部位唔錯,唔覺好嚡口,正,佢面層仲鋪上唔少的麵包粒,脆脆地,好正。💋肉汁芝士薯條,佢個薯條勁足秤,炸到岩岩好,熱辣辣又脆身,佢面層淋上唔少的肉汁,芝士又比得好慷慨,好重芝士香味,正。💋炸雞槌(配蜜糖芥末醬) 3隻,呢個佢等等才出菜,應該係即叫即炸,見到佢出晒煙,雞槌肉質彈牙,面層又炸得脆身,而最正係佢個蜜糖芥末醬勁好食,隱約食到少少的芥末味,甜得黎帶點刺激,幾有驚喜。

2022-01-23
5 分鐘 (堂食)
  • 經典之堡
  • 肉汁芝士薯條
1K
2022-01-22 29 瀏覽
觀塘呢個彈丸之地,中午真係好難搵食,搵到好食嘅餐廳更難,冇咗餐廳晚市大家都對食lunch多咗一種渴求,今日難得唔洗趕工喺公司爬飯盒,當然就相約同事喺人多車塞嘅觀塘食個快lunch啦。Moo Moo呢間餐廳唔係第一次試,記得佢地銅鑼灣都有一間分店Moo Moo Plus。今次拜訪觀塘嘅 Moo Moo感受到截然不同嘅感覺。結論係觀塘店非常切合香港打工仔嘅節奏,所有野都係快嚟快去!比起其他同區嘅Burger shop, Moo Moo以手打漢堡排作賣點。工業風格嘅裝修好易就一眼搵到。美式之堡最classic嘅美式Cheese Burger, 手打漢堡煎到外脆內軟,大啖咬落去好juicy。漢堡有芝士,生菜同開胃嘅Moo Moo汁,味道層次十足!鹹蛋黃雞堡有驚喜嘅burger, 鹹蛋黃嘅炸雞堡味道唔會太鹹,炸粉唔厚好加分。兩款Burger 嘅包都做到外脆包身軟熟,仲隱約有淡淡啲牛油香。正雞沙律Fast food店好少可有沙律食,唔想食太多carbs 一定要點呢客雞排沙律。沙律係配上柚子醋,岩哂做gym或者on diet 嘅朋友仔。

正雞沙律
今日經過觀塘突然想食漢堡,上網一查,除了apm的大型連鎖漢堡,就發現這間幾隱世的MooMoo,見到手打牛肉漢堡都有興趣想食,就專登行過去。餐廳位於牛頭角與觀塘之間,鄰近創紀一期,所以由觀塘行10分鐘唔洗,都幾方便。 剛好lunch hour,餐廳附近的人流特別多,原來漢堡包店在food court商場的其中一檔,但又有餐廳自己舖位。因疫情關係,大家未必喜歡屈在餐廳內,剛好漢堡包店有outdoor位置,以工業風的美式設計,環境幾適合食漢堡chill下 (有杯啤酒就正啦) 😋 睇完餐牌,好快就決定食牛菇漢堡,為了松露蛋黃醬 😍餐廳主要招牌是手打優質美國穀飼牛肉,因此對牛肉特別期待! =白菌之堡 $65=意外驚喜! 手打穀飼牛肉口感嫩滑又有咬口,牛肉厚身,另有白菌、芝士、生菜、蕃茄,豐富好夾,而松露蛋黃醬夠creamy松露味濃郁,愛菇之人必會喜歡!漢堡的麵包外脆內軟,食到有微微的牛油烤過的口感,整體是很有誠意的漢堡。 =肉汁芝士薯條 +$29=遇到午市可以特別加配小食,就選了薯條,加上juicy的肉汁,薯條經過調味,微微辣口,炸得夠脆,醬汁濕潤,最外面有一層厚芝士,新鮮熱辣,份量又多。 =熱

=白菌之堡 $65=

=肉汁芝士薯條 +$29=

=熱朱古力 +$5=
除了汽水,原來可以轉熱飲係冬天絕對係細心的安排。朱古力濃郁唔會太甜。
  • 白菌之堡
2022-01-13 129 瀏覽
🍄菇菇堡🍄🌱素食選擇🌱健康之選,有大啡菇,生菜,芝士,蕃茄,芝麻醬,大啖食都唔會有罪惡感,大啡茹一咬就好多汁,好match麻醬。另外,佢哋嘅麵包係用日本麵粉,本地工場自製,非常鬆軟,係心機之作。💛鹹蛋黃雞堡💛雞塊好厚肉,無雪氣味,雖然seasoning唔係好夠,但Grilled得好滑,保留到好多肉汁。鹹蛋黃醬香濃,配合蕃茄生菜恰到好處,well balanced 味道。🍟肉醬芝士薯條🍟罪惡咁滿分,肉醬加芝士prefect match,非常夠味。配合香脆薯條,冇得輸,令人食唔停口。🍗 蜜糖芥茉雞鎚🍗雞鎚有少少辣,但配合蜜糖芥茉醬,中和了辣味仲帶出甜味。同樣冇雪氣味,仲炸得非常香口嫩肉。
🍄菇菇堡🍄
菇菇堡