一個地方 就能嚐到𝘣𝘢𝘨𝘦𝘭 𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 𝘴𝘩𝘪𝘴𝘩𝘢 今次就為口味獨特的𝘣𝘢𝘨𝘦𝘭 慕名而來 餐廳更設有室外位置 打卡不錯 但不太寬敞 感覺上較為侷促▪️𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙮 𝘽𝘼𝙂𝙕𝙀𝙇當 𝘱𝘳𝘦𝘵𝘻𝘦𝘭 遇上 𝘣𝘢𝘨𝘦𝘭 變成了很合口味的𝘣𝘢𝘨𝘻𝘦𝘭 外層韌度高 放涼後嚼勁十足香草跟芝士交織 展露岀𝘱𝘳𝘦𝘵𝘻𝘦𝘭 鹹香的特性這紮實的 𝘣𝘢𝘨𝘻𝘦𝘭 成功在三款𝘣𝘢𝘨𝘦𝘭 中突圍而岀▪️𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 𝘽𝙖𝙜𝙚𝙡貝果捲呀捲呀捲把𝟽𝟶% 𝘥𝘢𝘳𝘬 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰 都捲進去表面灑滿可可粉比起𝘵𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 更像朱古力口味的貝果韌度較其餘兩款低 口感較為遜色 比較像普通麵包 但勝在不太甜膩▪️𝘽𝙤𝙣𝙞𝙩𝙤 𝘿𝙖𝙨𝙝𝙞 𝙀𝙙𝙖𝙢𝙖𝙢𝙚 & 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘽𝙖𝙜𝙚𝙡鏗魚湯底枝豆芝士貝果非常日系的一款鏗魚湯底味道較為清淡 被芝士搶了風頭味道沒想像般特別 但口感很不錯煙韌有彈性 又不會過於紮實重點是個人很喜歡枝豆 所以覺得挺不錯

▪️𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙮 𝘽𝘼𝙂𝙕𝙀𝙇

鏗魚湯底味道較為清淡 被芝士搶了風頭
味道沒想像般特別 但口感很不錯
煙韌有彈性 又不會過於紮實
重點是個人很喜歡枝豆 所以覺得挺不錯
came here early for their bagels by @_toute.la.nuit and they did not disappoint! the bagels were soft with a slight chew, striking the perfect middle ground between super chewy and fluffy/airy.the bagzel ($48) is a 🥯 x 🥨, combining the chewiness of the bagel with the malted crust of the pretzel plus a savoury three-cheese & herb filling. i could have it for breakfast, lunch and tea 🙈the tiramisu bagel ($48)  is a chocolate + espresso flavoured bagel swirled with a chocolate filling inside, toppe
bagels, coffee, and cheesecake in their outdoor area

Tiramisu Bagel

the tiramisu bagel ($48)  is a chocolate + espresso flavoured bagel swirled with a chocolate filling inside, topped with a mascarpone icing and dusted with a generous blanket of cocoa powder. i like that it was just the right amount of sweet that it’s acceptable to have on its own, but if i were to come again,  i’d probably still get 1 savoury bagel + 1 sweet bagel because they were both so good! 🤎
Mango Basque Burnt Cheesecake

mango basque burnt cheesecake ($58) was luscious and creamy without being heavy, and the flavour was well balanced.
Flat White

my go-to coffee order - flat white! I opted for the bolivia finca el fuerte per the barista’s recommendation. i’m no coffee connoisseur (yet! hehe) but if i were to describe it, i’d say it’s nutty and well-rounded with mildly sweet undertones + the @aoomi_studio ceramic cups made the coffee especially velvety smooooth to the palate, too ˘◡˘

Flat White + Tiramisu Bagel

note: it's quite a popular spot where people like to stay for work or to catch up, so there could be a queue when you reach the cafe. And the bagels sell out quickly, too!
Mango Basque Burnt Cheesecake
Flat White
📍中環人氣手工bagel -- MONO Lab🥯☕️•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_中環#pigfoodiexhk_cafe========================Monolab係近期嘅人氣cafe,舖頭有室內同室外嘅坐位,夜晚仲會化身為shisha cafe㗎,感覺幾chill🤩不過呢間已經係小編兩個月之前去㗎啦,bagel嘅口味有轉動都唔定🤣------------------------------⭐️Tiramisu Bagel ($48)小編其實係衝住呢個bagel去嘅,所以諗都無諗就order咗🤤賣相幾吸引,包體用上法國嘅valrhona朱古力製作,面頭再淋咗蘭姆酒芝士同可可粉,聞落好香🤩內餡係用捲嘅方式製作,捲入好多黑朱古力醬,味道香濃亦唔會太甜👍惟整體嘅味道唔係好似tiramisu ,似一個特濃朱古力bagel多啲呢🤭------------------------------⭐️Cheesy Bagzel ($48)包體融合pretzel嘅concept製作,食落幾扎實煙韌,好有咬口~內餡則用

📍中環人氣手工bagel -- MONO Lab🥯☕️

#pigfoodiexhk_中環
#pigfoodiexhk_cafe
========================
⭐️Tiramisu Bagel ($48)
⭐️Cheesy Bagzel ($48)
包體融合pretzel嘅concept製作,食落幾扎實煙韌,好有咬口~內餡則用咗三種芝士製作,惟芝士嘅鹹香唔算突出🙈
⭐️Matcha Latte ($55)
飲落奶香較濃,抹茶味唔太突出,個人覺得甜咗啲~
整體嚟講bagel嘅口味頗有創意~口感都比一般嘅cafe出色💁🏻‍♀️都可以一試喔💁🏻‍♀️
賣相:7.2/10
味道:7/10
性價比:6.5/10
回頭度:6/10
店舖資料
名稱:MONO Lab
地址:中環荷里活道31-33號7樓
前往方法:香港站C出口
見到好多foodie都黎過呢間cafe,我都唔執輸黎打下卡,估唔到平日都超多人黎!————————❦ Cinnamon Roll Bagel $48包體煙韌,要用d力扯個隻。味道方面食落肉桂味好濃郁,入面仲有d nuts,越食越好食😆評分:🌕🌕🌕🌖🌑-❦ Rum Berries Burnt Cheesecake $58食落同普通blueberry cheesecake真係冇咩分別,我expect係再creamy d同淋d😕評分:🌕🌕🌕🌑🌑-❦ Single Origin Chocolate (Peru 70%) $50開頭飲落好甜,但飲到後面會苦返dd。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-❦ Organic Raw Sticky Chai Tea $60鍾意既人就會好鍾意,我都係鍾意chai latte多過就咁飲🤣評分:🌕🌕🌕🌘🌑-其實呢到都幾迫,不過都幾多元化,因為仲有shisha食,有興趣可以試下。
————————
❦ Cinnamon Roll Bagel $48
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
評分:🌕🌕🌕🌑🌑
開頭飲落好甜,但飲到後面會苦返dd。
評分:🌕🌕🌕🌗🌑
評分:🌕🌕🌕🌘🌑
Cinnamon Roll Bagel
Cinnamon Roll Bagel
店面不大~當日最多人打卡嘅窗邊位滿座了🥺幸好我座位後也有聖誕樹作背景.𝐹𝑜𝑙𝑙𝑜𝑤 ℎ𝑘.𝑓𝑜𝑜𝑑𝑚𝑎𝑝 𝑓𝑜𝑟 𝑚𝑜𝑟𝑒 𝑓𝑜𝑜𝑑 🍽.𝙲𝚒𝚗𝚗𝚊𝚖𝚘𝚗 𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕 $𝟺𝟾呢個玉桂貝果超驚喜!黎到果陣已經聞到勁香肉桂味🤤咬落去每啖都好濃烈嘅香氣~越放得耐就越𝚌𝚑𝚎𝚠𝚢 (按個人喜好決定放幾耐食)✋🏿𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕 $𝟺𝟾採用丸久小山園抹茶味道好濃郁!仲帶有一點甘香~不過𝚝𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞味唔係太出 有點小可惜🥺𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟺𝟻飲落好𝚏𝚛𝚞𝚒𝚝𝚢!𝙰𝚏𝚝𝚎𝚛𝚝𝚊𝚜𝚝𝚎也很濃烈~𝙸𝚌𝚎𝚍 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟻𝟻打卡𝚊𝚋𝚕𝚎嘅漸層!入口好滑 抹茶味足帶回甘~不過抹茶控表示抹茶可以多小小奶少番啲啲就完美✨.#hkfoodmapcafetour#hkfoodmap中環.
店面不大~
當日最多人打卡嘅窗邊位滿座了🥺
幸好我座位後也有聖誕樹作背景

𝙲𝚒𝚗𝚗𝚊𝚖𝚘𝚗 𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕 $𝟺𝟾
呢個玉桂貝果超驚喜!
黎到果陣已經聞到勁香肉桂味🤤
咬落去每啖都好濃烈嘅香氣~
越放得耐就越𝚌𝚑𝚎𝚠𝚢 (按個人喜好決定放幾耐食)✋🏿
Cinnamon  Bagel

𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕 $𝟺𝟾
採用丸久小山園抹茶
味道好濃郁!仲帶有一點甘香~
不過𝚝𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞味唔係太出 有點小可惜🥺
Matcha  Tiramisu  Bagel

𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟺𝟻
飲落好𝚏𝚛𝚞𝚒𝚝𝚢!
𝙰𝚏𝚝𝚎𝚛𝚝𝚊𝚜𝚝𝚎也很濃烈~

𝙸𝚌𝚎𝚍 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟻𝟻
打卡𝚊𝚋𝚕𝚎嘅漸層!
入口好滑 抹茶味足帶回甘~
不過抹茶控表示抹茶可以多小小

Cinnamon  Bagel
Matcha  Tiramisu  Bagel
  • Cinnamon  bagel
  • Matcha  tiramisu  bagel
Mono LabTiramisu BagelYuzu matcha burnt cheesecakeIced mochaFlatwhite價錢💲: $5x/ $5x/ $50/ $45 (有啲唔記得了🙈)好味程度😋: 3.8/5服務🍴: 3.8/5環境🗾: 3.6/5性價比🥢: 3.6/5回頭率😚: 3.3/5-係大館附近就有呢間cafe,夜晚仲可以shisha添。佢地有份indoor/ outdoor,仲可以帶寵物一齊去😙個日平日下午同朋友去到到差唔多坐滿,證明真係幾高人氣😌 -其實我係為左個tiramisu bagel去,所以就叫左呢個,但有小小小小失望🧐bagel口感係偏紮實有嚼勁,要大力啲切同咬先得🤭佢地將黑朱古力捲入bagel,所以入面個圈紋幾靚。整體味道唔會太甜,係偏苦的朱古力🍫面頭鋪左一塊芝士脆皮咁,不過芝士味係冇乜,純粹係多左層layer。最後灑上大量可可粉,好似食緊髒髒bagel咁😂 唔係tiramisu。-另一個反而驚喜啲,就係高知柚子X小山園抹茶巴斯克芝士蛋糕😙呢個好好食!抹茶濃度中等到,呢個蛋糕係偏重芝士味😝不過都好夠軟滑,硬度控制得幾好。外層特別個面有幾突出的
Mono Lab
服務🍴: 3.8/5
環境🗾: 3.6/5
性價比🥢: 3.6/5
回頭率😚: 3.3/5

另一個反而驚喜啲,就係高知柚子X小山園抹茶巴斯克芝士蛋糕😙呢個好好食!抹茶濃度中等到,呢個蛋糕係偏重芝士味😝不過都好夠軟滑,硬度控制得幾好。外層特別個面有幾突出的焦香味,做到basque cheesecake的精粹🤩 就咁食幾好食,加埋糖漬柚子係bonus😌柚子同抹茶的味都會食到,又唔會唔夾🥳

飲品就叫左iced mocha, 朋友都話好濃又唔甜,幾出色🤪而flatwhite都一樣幾好。係order個陣,店員除左問你要fruity/ nutty,仲會介紹唔同國家的豆比你,聽完佢介紹再揀自己啱的一款。每一款都有一張卡,介紹返個隻咖啡豆,好細心😌今次揀的厄瓜多爾豆就帶小小果香,幾香餘韻。整體呢間cafe都唔錯,係個bagel有小小失望🙈
MONO LAB位於中環荷里活道一棟舊式大廈頂樓,有室內外位置,室外好似一個屋頂花園咁🪴而且天氣又涼涼地,我地就選擇坐室外🌾但食到咁上下多左好多人黎食shisha,基本上我地一路嘆🥯🍰☕️就一路聞住d水煙,甚至比隔離枱D煙攻住塊面😅🙈我覺得應該分返時段就會更好!-🥯Matcha Tiramisu Bagel $48期間限定‼️頂層鋪左一層烤芝士蛋糕及灑上了抹茶粉💚包體以日本丸久小山園抹茶製作,食落淡淡的抹茶香🥰-🥯Edamame Bagel $48用了日本毛豆,餡料只有少少-🍰Matcha Cheese cake $58燒芝士蛋糕底加了布朗尼層,無一般芝士蛋糕的膩,蛋糕質地幼滑💕-🍵Ice Mocha Latte $55☕️Hojicha Latte $50焙茶奶鐵 淡淡茶香 不錯👍🏻

🥯Matcha Tiramisu Bagel $48
🥯Edamame Bagel $48
用了日本毛豆,餡料只有少少
🍰Matcha Cheese cake $58
🍵Ice Mocha Latte $55
☕️Hojicha Latte $50
焙茶奶鐵 淡淡茶香 不錯👍🏻

• Matcha Tiramisu Bagel
平日朝早黎果然係最少人架 😃連入面望住大館個個打咭位都未有人坐呀 😍 不過我地影完相,都係同🐶坐返戶外啦。 呢間日式裝修嘅咖啡店,設計簡約得黎又舒服,戶外area 仲有芒草影相架,唔洗行山lu呢到嘅戶外位置仲可以食水煙架,都幾舒服,不過狗主就要自己衡量吓啦Tiramisu Bagel 📍$48個包質感幾煙韌,少少咖啡再加埋少少朱古力,切開個bagel 入面仲有朱古力醬,味道都好濃郁,不過咁早食啲咁heavy 嘅嘢🙈 下次都係下午茶先食好啲Flat white 📍$45唔記得咗當日店員推介個隻叫咩豆,不過飲落就幾nutty,帶有好輕微嘅酸味

Tiramisu Bagel 📍$48

Flat white 📍$45
  • Tiramisu  Bagel
星期六想坐咖啡店絕對考耐性和運氣,尤其係好熱門的新咖啡店。跟朋友去到大館 between coffee 門口見人頭湧湧,留名留電話等位要等廿張檯,還好我想到附近有這間咖啡店 mono lab未試過,坐低飲完杯咖啡剛好有位可以轉場再飲。我一直以為 MONO lab 是地鋪,原來是中環樓上 Cafe,要搭懷舊升降機上唐樓頂樓。入面是黑白灰色調,環境幾舒服,而且我們超幸運地剛好有座位,不用等。因為在頂樓,所以有戶外天台位置,現在天氣好適合坐室外啊。飲品有咖啡有茶仲有單品朱古力,好似都幾吸引。點咖啡的時候才知道有四款咖啡豆可以揀,Nutty 都有兩款,這次我就選了哥倫比卡。店內手工貝果很出名也很受歡迎,芝士蛋糕看起來也非常吸引。 Latte HK$45因為時間不多加上要留胃吃下一輪,所以只點了杯奶啡喝喝,我覺得望住大館街景傾計好舒服好悠閒。如果你下次在附近要排隊等位或者想搵地方hae下,可以介紹你來這間咖啡店啊。

因為在頂樓,所以有戶外天台位置,現在天氣好適合坐室外啊。

飲品有咖啡有茶仲有單品朱古力,好似都幾吸引。

店內手工貝果很出名也很受歡迎,芝士蛋糕看起來也非常吸引。

Latte HK$45

2020-12-05
2020-12-01 71 瀏覽
咖啡店隱藏在一幢舊樓的天台,經過毫不起眼。點選Flat white,咖啡豆有四款可供選擇,店員盡力解釋,但我其實未能完全領會,只隨意選了一種較常見的Ethiopia。所有Bagel 售罄,幸好還有網上一致讚好的柚子抹茶芝士蛋糕,可是抹茶控表示未能完全收貨,我還是喜歡綠茶味重一點,現在柚子和芝士味較突出。戶外用餐區有客人帶小狗同遊,是寵物友善餐廳。戶外區有不少客人品嚐煙霧瀰漫的mono signature ($380),是咖啡水煙嗎?
咖啡店隱藏在一幢舊樓的天台,經過毫不起眼。

柚子抹茶芝士蛋糕

戶外用餐區有客人帶小狗同遊,是寵物友善餐廳。

下午茶
「香港篇 - 中環」“Mono lab 🥯” 🌟🌟🌟🌟.5/5係我夢想中想開既cafe🥰有🥯➕☕️😍見到👩🏻‍🍳好認真地係咁整🥯 Respect🙌🏻依間cafe每一點我都好鐘意🥰擢中貝果控既💓🔻Tiramisu bagel 🥯 ($48)表面佈滿可可粉同類似?菠蘿包既脆面🍫🥯口感一流 走煙韌扎實口感路線💪🏻包體有頗濃既苦甜🍫味 內裡捲成cake roll咁夾雜微微半融苦甜🍫 適合忠於🥯原始口感既🥯飯🥳🔻Cheesy Bagzel 🥨 ($48)🌟🌟🌟好有驚喜既咸🥯😱平時一直愛吃甜包既我🍞依個咸🥯+左pretzel 既特質 表面灑上粗鹽同rosemary 🌿入面係咸香既🧀 🥯好煙韌 加左rosemary 好香🥰🔻Matcha burnt cheesecake with yuzu honey🍰($58) 🌟🌟🌟🌟依個basque burnt cheesecake 係💯💯中間係半融狀態🤤抹茶又濃🍵夾埋柚子蜜可以一解膩感👍🏻👍🏻🔻White coffee ☕️ ($45/ iced $50)係落單果陣 店員會比3種豆你揀 有floral/fruity/nutty口味揀凍果杯揀左bolivia🌰熱就
「香港篇 - 中環」
“Mono lab 🥯” 🌟🌟🌟🌟.5/5
係我夢想中想開既cafe🥰有🥯➕☕️😍
見到👩🏻‍🍳好認真地係咁整🥯 Respect🙌🏻
依間cafe每一點我都好鐘意🥰擢中貝果控既💓
🔻Tiramisu bagel 🥯 ($48)
表面佈滿可可粉同類似?菠蘿包既脆面🍫
中間係半融狀態🤤抹茶又濃🍵
夾埋柚子蜜可以一解膩感👍🏻👍🏻
凍果杯揀左bolivia🌰熱就揀左Ecuador🍫
凍果杯☕️好濃 冇咁酸 但因為有冰所以溝淡左少少🤯
熱果杯就朋友飲👩🏻試左就milk foam 好rich好creamy☁️
同埋咖啡味出好多 有熱情果同🍫既after taste🥰
💁🏻‍♀️好在平日1230前到 仲有齊🥯口味揀🥳
食完已經冇哂咸🥯🤯有戶外坐位 有🌾幾chill😎
仲有埋shisha 成間cafe都好chill🥳

Tiramisu  bagel
Cheesy bagzel
Yuzu matcha  burnt  cheesecake
Latte
Tiramisu  bagel
Cheesy bagzel
Latte
  • Yuzu  matcha  burnt  cheesecake
  • Cheesy  bagzel
2020-11-29 970 瀏覽
上次黎太晏,無曬食物,今次終於食到!Bagel 算大個,可以share,但包體可以更煙韌!•🥯🍰🍩🥯🍰🍩 🥯🍰🍩🥯🍰🍩•『Chocolate Tiramisu Bagel 』$48Bagel有一層白色微甜放面(但講唔岀係咩味),加上深色包體,好吸睛!咬落朱古力味比較重,但心中期望tiramisu 有嘅咖啡味就唔無;包體有夾心朱古力•『鰹魚昆布枝豆芝士貝果』$48見到佢嘅promo就好想黎食,一直都好期待鹹味貝果;有啲bagel,味道好香濃,一咬落就味道充斥口腔,哩個貝果嘅味係要慢慢㗳嘅;昆布味主要喺包入面,枝豆煮到好淋同芝士撈埋作餡💭枝豆如果有「蓉」同「粒」,口感應該更豐富?(我哋食嘅時候,見到店員捲緊bagel)•『高知柚子x小山園抺茶巴士克芝士蛋糕』$58哩個係三件食物中,最有驚喜嘅一件,蛋糕濃厚幼滑!喺個名度岀現過嘅材料都食到,上層抺茶味,下層有淡淡嘅柚子香,兩層都有cream cheese味,蛋糕細滑;隨餅附上柚子蜜,加添口感•🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️唔係好識形容飲品,但我同朋友都認為兩杯都可以encore!•Matcha Latte $50 抺茶香,飲落口夠thick•Hot

🥯🍰🍩🥯🍰🍩 🥯🍰🍩🥯🍰🍩

Chocolate Tiramisu Bagel
Chocolate Tiramisu Bagel

『鰹魚昆布枝豆芝士貝果』$48
💭枝豆如果有「蓉」同「粒」,口感應該更豐富?
(我哋食嘅時候,見到店員捲緊bagel)
鰹魚昆布枝豆芝士貝果
鰹魚昆布枝豆芝士貝果

『高知柚子x小山園抺茶巴士克芝士蛋糕』$58
高知柚子x小山園抺茶巴士克芝士蛋糕

🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️
唔係好識形容飲品,但我同朋友都認為兩杯都可以encore!

Matcha Latte $50
抺茶香,飲落口夠thick

Hot White Coffee $45
揀咗嚟自Columbia嘅咖啡豆,店員話有少少朱古力同焦糖香;咖啡比較nutty,咖啡香味持久同濃烈;雖然唔係我點,但我都偷飲咗兩啖
White  Coffee/  Matcha  Latte
2020-11-29
高知柚子x小山園抺茶巴士克芝士蛋糕
White  Coffee/  Matcha  Latte
2020-11-28 112 瀏覽
𝗦𝗵𝗶𝘀𝗵𝗮 𝗖𝗮𝗳𝗲越開越多,今次拉埋 @hungrypiggiess 同 @sistersnfood 一齊去 @monolab.hk 試下 @_toute.la.nuit 嘅𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹先,下次有機會一定要去試埋個𝗦𝗵𝗶𝘀𝗵𝗮👅本身一心係想試埋𝗯𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲 𝗯𝘂𝗿𝗻𝘁 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲,但原來𝗺𝗲𝗻𝘂口味定期轉換,已經冇得試啦🥺所以大家如果見到啱食嘅口味就把握機會快啲去試吓啦~另外大家都要預早少少時間去啊,𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹𝘀每日限量供應,特登去到食唔到自己想食嘅口味好失望㗎嘛👅.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.6/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.5/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.5/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10 (好想試吓佢嘅𝗦𝗵𝗶𝘀𝗵𝗮😻)🌟.《𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹𝘀 𝗯𝘆 @_toute.la.nuit 》送到嚟只係暖暖地,再加上我哋影咗一陣相,所以口感絕對係放涼後嘅口感~~而三款嘅口感有少少唔同,整體包體紮實但又未至於話超級有咬口。.《𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝘆 𝗕𝗮𝗴𝘇𝗲𝗹》$48 🌟7.8/10
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
🌟
《𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹𝘀 𝗯𝘆 @_toute.la.nuit 》
𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝘆 𝗕𝗮𝗴𝘇𝗲𝗹

《𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝘆 𝗕𝗮𝗴𝘇𝗲𝗹》$48 🌟7.8/10🌟
𝗕𝗮𝗴𝘇𝗲𝗹顧名思義就係𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹 𝘅 𝗣𝗿𝗲𝘁𝘇𝗲𝗹啦,口感比較起其他兩款真係有少少唔同㗎!比較起上嚟呢一款嘅外皮比較厚,更加有咬口!自己個人三款之中最鍾意呢一個~無論係芝士嘅鹹香味定係香草嘅味道都非常之出!而𝗣𝗿𝗲𝘁𝘇𝗲𝗹最𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲嘅鹽味易都有,真係每一啖都好似食緊𝗣𝗿𝗲𝘁𝘇𝗲𝗹咁👅

《𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹》$48 🌟7.6/10🌟
唔飲咖啡嘅我見到𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂有少少卻步,但睇好多大家嘅𝗿𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄之後發現原來呢個係冇咖啡味嘅!
同平時食嘅包餡𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹有少少唔同,將𝟳𝟬%黑朱古力捲入去,感覺上更加融入到包體。翻熱後朱古力半溶,味道都香濃,而我就特別鍾意面頭上邊鋪咗一層芝士,有一種芝士版菠蘿包嘅感覺~
我哋三個人𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲每人少少我就覺得𝗼𝗸,但如果要我自己一個人食嘅話可能會有少少膩喇~

《𝗕𝗼𝗻𝗶𝘁𝗼 𝗗𝗮𝘀𝗵𝗶 𝗘𝗱𝗮𝗺𝗮𝗺𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹》$48 🌟6.8/10🌟
呢一款嘅味道比較失望,鰹魚湯嘅味道存在感非常之低,好淡,枝豆有少少九唔搭八嘅感覺,可能因為唔太食到兩位主角嘅味道,所以芝士嘅鹹香味比較重,如果你當佢係一個芝士𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹其實就唔錯嘅😹
𝗣𝗲𝗿𝘂, 𝟳𝟬%

《𝗣𝗲𝗿𝘂, 𝟳𝟬%》$50🌟6.8/10🌟
有兩款唔同嘅朱古力,有𝗳𝗹𝗼𝗿𝗮𝗹啲嘅,亦都有我哋今次揀咗嘅𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁𝘆,不過飲落就覺得同平時嘅朱古力冇咩大分別,略嫌朱古力味唔夠香濃。
𝗠𝗼𝗻𝗼 𝗟𝗮𝗯 @monolab.hk

𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝘆 𝗕𝗮𝗴𝘇𝗲𝗹
𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹
1️⃣⭐️Tiramisu Bagel⭐️ $48 (8.5/10)Pooh同朋友大推哩個期間限定‼️黎到個樣已經好吸引,返熱阻裏面朱古力溶得啱啱好❤️ 朱古力分量好足,仲有朱古力粉添😚 上面脆脆地,應該係想做mascarpone cheese😳雖然唔係好有芝士味,但脆脆地多咗幾分口感👍🏻 唯一係bagel嘅朱古力粉搞到好似骯髒包咁,會食到成嘴都係🤣2️⃣⭐️Peru 70%⭐️ $50 (8/10)朱古力迷必點⭐️ 由細到大日日都要食舊朱古力先得嘅Pooh,見到哩個已經心心眼😍 70%飲落相對無咁苦,女仔一定啱飲🍫飲落的確有微微嘅果香,但又唔會有果酸味🤤好大杯,一睇就知cp好高🤣 唔知85%杯係咪會再濃啲呢🤤3️⃣ 1+1 Combo $60 (7/10)幾中意哩個Combo嘅idea🥰一杯espresso + 一杯cappuccino☕️ 令你飲到豆嘅原味,又有可以試到豆同奶夾出黎味道如何😚 揀咗水洗嘅Bolivia Finca El Fuerte,espresso個杯飲落有一下好強嘅果酸味,混合住陣陣嘅nutty苦澀味😲 相反加奶嘅cappuccino就帶出豆嘅果仁味,有少少朱古力嘅感覺🥳 整

Peru  70%

2️⃣⭐️Peru 70%⭐️ $50 (8/10)

1+1  Combo

3️⃣ 1+1 Combo $60 (7/10)
幾中意哩個Combo嘅idea🥰一杯espresso + 一杯cappuccino☕️ 令你飲到豆嘅原味,又有可以試到豆同奶夾出黎味道如何😚 揀咗水洗嘅Bolivia Finca El Fuerte,espresso個杯飲落有一下好強嘅果酸味,混合住陣陣嘅nutty苦澀味😲 相反加奶嘅cappuccino就帶出豆嘅果仁味,有少少朱古力嘅感覺🥳 整體覺得呢隻豆幾啱奶啡👍🏻

Mango  Burnt  Cheesecake

4️⃣ Fresh Mango Burnt Cheesecake $48 (7/10)
近期流行嘅basque cheesecake哩度都有🍰揀咗哩個混合芒果嘅,感覺幾清新☺️食多幾啖都唔覺得漏💕 個面燶得啱啱好,蛋糕保持到濕潤😋 下次一定要試埋混合brownie個款❗️

Cheese Bagzel

5️⃣ Cheesy Bagzel $48 (6/10)
融合Bagel同Pretzel,外層咬落的確有pretzel偏實嘅口感❤️ 裡面又有bagel嘅煙韌得黎,Pooh幾中意哩個組合🥨 欣賞佢保持到pretzel嘅鹽味,又有香草味👍🏻 雖然話用咗3款芝士整,但整體芝士味未夠濃郁😢 如果餡料豐富啲一定會好好食😆
Peru  70%
1+1  Combo
2020-11-22 71 瀏覽
新開無耐,小小環境,有室外同室內,感覺好舒服,真係可以慢慢甘hea一日☺️同埋d杯都好靚❣️不過欣賞野食多過野飲,Tiramisu Bagel 好濃味真係啖啖tiramisu,另外Matcha and Hojicha burnt cheesecake都好好食,反而抹茶味濃d❤️唔係幾食得焙茶味,都幾特別既cheesecake 可以一試丫😛不過帶到閨密去飲焙茶係開心既,雖然唔係好重焙茶味,反而抹茶都比較好飲,抹茶味出唔太甜.

新開無耐,小小環境,有室外同室內,
感覺好舒服,
真係可以慢慢甘hea一日☺️
同埋d杯都好靚❣️
不過欣賞野食多過野飲,