朋友!一齊黎感受下Moment Private Lounge & Kitchen呢個位,搞到你嘅味蕾好似坐過山车咁嘅體驗啦!🎢 先講解下我食個Foie gras and apple parfait,真係嘆為觀止咁滑,一啖個鵝肝冧爆肝香,再加個蘋果芭菲頂層解膩,正到不得了!😲Iberian Ham 36 months,個火腿簡直係鹹香兩字嘅極品,啖啖肉感,輕輕沾下足夠成熟滋味,正!講到Potato bravas with Green alliol foam,呢個真係西式"薯條"新享受。個薯軟綿香濃,佢個蒜香 alliol foam 醬汁更加貼心,唔係嗰啲濫茄醬,值得拍掌👏。Crab croquette,外皮香脆得嚟唔硬口,一咬爆熱漿,個餡幼滑得嚟飽滿,蝦蟹味掂到爆!Garlic shrimp in olive oil,係餐廳必試款式,啖啖蝦肉鮮甜,每片經過炸製嘅蒜片都係味蕾搖滾明星,勁夠味!🍤講多句,個松露野菌湯真係匠心獨運。湯滑、菌香、松露味集一身,飲落簡直係高級享受。對啦,唔好少咗Moment嘅神奇氣氛,賞玩大片一樣真係食得唔駛飛出國都感受到西班牙風情。呢度實在係愛食,愛聊,愛生活嘅

對啦,唔好少咗Moment嘅神奇氣氛,賞玩大片一樣真係食得唔駛飛出國都感受到西班牙風情。呢度實在係愛食,愛聊,愛生活嘅好去處。
2022-09-02 1145 瀏覽
今天慕名來此西班牙私房菜試食,所有菜式均需預訂,初來乍到就先點店家推介的基本餐單,一試小店的招牌菜。大廈外觀樸實無華,稍有一點殘舊。店內燈光昏暗,配以摩登裝潢,營造浪漫氛圍。景觀可看到位於對面的李錦記大廈。先來幾道Tapas:😋水欖配黑欖 🌝🌝🌝🌝🌑醃製過,調味不錯👍🏻完全沒有怪味。😋36個月西班牙黑毛豬火腿 🌝🌝🌝🌝🌝 另加160hkd/50g油香樸鼻、脂肪比例重、肉軟硬適中、濃郁的橡果味,比一些月份更多的更好。擺盤也不錯,把每小片卷起一半,方便享用。😋西班牙多士配Salsa醬 🌝🌝🌝🌝🌗Salsa醬調配非常好👍🏻多種香料混拾配以新鮮蕃茄,惹味之餘又不膩口。多士非常脆,但不綿密、麪粉味重,不過塗上Salsa醬就可以蓋過這問題。前菜:😞魚湯煮蜆 🌕🌕🌗🌑🌑甫上桌已嗅到很濃的魚香味,喝一口,果真魚味濃郁。可惜蜆肉腥味較重。😋烤墨魚粒配(番茜蒜泥泡泡) 🌕🌕🌕🌕🌕墨魚彈牙之餘,鮮嫩易咬,配上質感輕盈帶點香辣的番茜蒜泥泡沫醬,令人想一吃再一吃。😞蒜片蝦配法包皮 🌑🌑🌑🌑🌑蝦肉不太新鮮,蒜片煮得非常黏口,淡而無味而且太油膩。配搭不脆的法包皮,感覺奇怪。😋烤乳豬 🌕🌕🌕🌕🌑 每位另加200hkd

大廈外觀樸實無華,稍有一點殘舊。

先來幾道Tapas:
😋水欖配黑欖 🌝🌝🌝🌝🌑
醃製過,調味不錯👍🏻完全沒有怪味。
水欖配黑欖

Grilled cuttlefish with aloli

😞蒜片蝦配法包皮 🌑🌑🌑🌑🌑
Garlic shrimp

😋烤乳豬 🌕🌕🌕🌕🌑 每位另加200hkd
乳豬外脆內嫩、多汁,沒有肉臊味。調味剛剛好。配菜感覺只用了水煮方式,味道清淡、口感較差。
Suckling pig

湯:
😞蘑菇湯 🌕🌑🌑🌑🌑
一分因口感、外觀尚可,但味道方面,濃烈的黑胡椒味蓋過了蘑菇味,面層的泡沫也淡而無味。
蘑菇湯

😋西班牙冷湯 🌕🌕🌕🌕🌗
多種香料加上新鮮蕃茄融匯成惹味而濃郁的冷湯,配以兩粒橄欖脆條,使口感更有層次。
西班牙冷湯

-在主菜前,有清味蕾的雪葩提供,這次的是
😋菠蘿火龍果雪葩 🌕🌕🌕🌕🌑
吃之前有點怕會太酸,幸好入口清新、香甜。-
菠蘿火龍果雪葩

主菜:
😋西班牙海鮮飯 🌕🌕🌕🌕🌗 加龍蝦每位300hkd
海鮮飯中,包括了剛才吃過的墨魚粒、腥味重的蜆,以及不太新鮮的蝦,我們另加了每位300hkd預訂了最易中伏的龍蝦,但竟反而非常新鮮:鮮甜、彈牙、嫩滑匯於一身。店員教導,吃過鋪面的海鮮後,再把海鮮汁與墊底的燉飯混合來吃,果真不同凡響!海鮮的鮮味滲入香味十足的燉飯當中,藏紅花、薑黃、蒜蓉、甜椒等香料味道配以鮮甜的海洋氣息環繞口中,若海鮮用料可以更進一步,就是完美的西班牙海鮮飯!
Live lobster seafood paella

甜品
😋加泰羅尼亞焦糖奶凍 Crema Catalana 🌕🌕🌕🌕🌑
最後的甜品送上西班牙的傳統甜點,有點類似我們平日吃的Crème brûlée,但焦糖是在中間浮動,而且奶凍質感較稀。味道不錯,口感特別。中間的焦糖有點像薄脆餅。
加泰羅尼亞焦糖奶凍 Crema Catalana

飲品:
😋可口可樂 🌕🌕🌕🌕🌑
夠凍、夠氣。

😞柚子蜜 🌕🌕🌕🌑🌑
味道一般。

💰人均650hkd+乳豬200hkd+龍蝦300hkd,餐廳免收服務費、切餅費,及開瓶費。

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌕
店員非常用心講解每道菜的做法、用料,以及西班牙文,而且不斷為我們更換餐具。
環境:🌕🌕🌕🌕🌑

菠蘿火龍果雪葩
Live lobster seafood paella
加泰羅尼亞焦糖奶凍 Crema Catalana
  • 36 mth iberian ham
Moment 在 Sabor旁,同一個老板經營,吃的東西一樣是西班牙私房菜,提前預訂,上次吃過一次,今次試另一個 Menu, 前菜是酥皮條配鮮磨蕃茄漿,酥皮條夠熱夠脆,蕃茄無添加,好 fresh好新鮮。濃魚湯煑蜆,魚湯的濃度很高,像雙黃老抽一樣的濃,味道超級鮮。炒大魷魚粒配忌廉芥末,魷魚粒很大一粒,很厚實,反映魷魚大小真有番泔上下,火喉好,不過燶,芥末調得淡然,我喜歡。油泡蝦,上檯時油仍在滾起泡,蝦身爽,好味過关。冷蕃茄湯用車厘茄榨汁做底,再加些調料及忌簾,很好味的凍湯,冷冷的,比冷蕃茄汁好喝很多。sea food Paella, 飯超級超級好味,西斑牙米比意大利米好口感,西班牙米永遠都硬硬的,調汁出色,煑出色,煑完再焗,迫出了食材的鮮汁及油份,再混和在帶口感硬身的西斑牙米當中,有衝動想全吃下,但晚餐不能太多澱粉,也就止住了。Moment環境超靜,在中上環鬧市一角不起眼的商廈內,這種鬧中帶靜,有 quality 又decent 的感覺不是同樣在九龍新界的商廈可比,識揀,一定揀港島的。我有我的感覺鬧市裡四處穿梭。
2020-04-22 3014 瀏覽
餐廳位置可能相對比較難搵, 喺條小巷入面。非常特別的appetizer, 番茄入面裝住本人最愛的Salmon Tartare, 龍蝦湯夠曬濃郁, 但喜歡清淡嘅朋友可能會覺得有少少偏鹹,重口味的我覺得剛剛好。我個朋友食開清淡 唔緊要,我幫他食埋😋😂 值得推介個Cuttlefish Fettuccine, 好煙韌。You may have a hard time looking for the restaurant, it is located in the alley. Loved the appetite of tomato which contains my favourite Salmon tartare, lobster soup and cuttlefish fettuccine, very chewy !loved it
餐廳位置可能相對比較難搵, 喺條小巷入面。

2019-09-25 3088 瀏覽
哩間高級西餐私房菜系上環永安中心附近,餐廳入面環境優雅,很舒適。菜品都好特別,House-smoked Salmon Tartare with Avocado Salsa,賣相好好體,滴番茄好多汁汁,番茄肉飽滿,搭配埋滴三文魚同埋牛油果,一級棒!果度滴牛扒肉質厚滑,肉味濃郁,肉汁豐富,值得一試。
2019-08-22 2959 瀏覽
一年一度男朋友生日飯又係頭痕既時候揾左好耐先揾到依間依間我真心推薦依間餐廳離上環地鐵站真係好近雖然棟大樓有啲舊但餐廳既裝修環境 真係好適合慶祝2個人自私食 當然想少少浪漫啦 正合我意熱辣辣 牛油味重 好鬆脆依個蕃茄裏面係煙三文魚tartare 味道好fresh 好食之後就係龍蝦湯味道濃郁 啖啖龍蝦肉 心思位係佢地仲用左龍蝦殼磨粉再熬湯 本人雖然不愛飲 但我男朋友就好喜歡依個係墨魚切成既粉條 好特別 口感好好黑毛豬扒? 配燒菠蘿切開微粉紅 軟硬適中整體真心好正雖然我係4月既時候食 但因為真係佢地既服務同食物令我好難忘2個人連開左1支白酒 2000蚊到我覺得好值得
一年一度男朋友生日飯

但因為真係佢地既服務同食物令我好難忘
2個人連開左1支白酒 2000蚊到
我覺得好值得

2018-10-25 3650 瀏覽
今晚約咗好耐無見的朋友食晚飯聚下,特登黎到港島區等佢放工,搵到呢間位於上環永安中心附近的高級西餐私房菜食。餐廳入面環境幽雅,裝修有格調,坐得舒服。餐廳每日提供一至款的私房菜套餐比客人揀,今晚我同朋友就揀咗其中一個set.Classic French Croissant牛角包一上檯已經香氣撲鼻,熱辣辣,外皮色澤光鮮,咬落香脆,入面就好鬆軟,有香濃牛油味。House-smoked Salmon Tartare with Avocado Salsa好特別的菜式,蕃茄飽满鮮甜,好多汁,冰凍的,入面的三文魚他他混牛油果沙司好惹味,一齊食味道好夾。Bouillabaisse湯底濃厚,滑而鮮甜,味道層次豐富,夾雜多種海鮮香味,有魚同龍蝦味等,同龍蝦味一齊食更添鮮味。Stir-fried CuttleFish Fettuccine又係另一碟好有特式的菜,餐廳係直接在墨魚刮出條狀的墨魚肉,好似麵條一樣,咬落口感好煙韌彈牙,加上有菇類同炸蒜一齊食,好有香烤味,醬汁惹味香甜。Grilled Iberia Pork Rack with Mesclun in orange vinaigrette豬肉肉質厚身嫩滑
餐廳入面環境幽雅,裝修有格調,坐得舒服。

Bouillabaisse

豬肉肉質厚身嫩滑,用網燒熟,燒得剛好熟,豬肉味濃郁,入面多汁鮮甜,香氣散發,咬落有嚼勁。

Chocolate Mousse Cake

甜品賣相好別緻精美,面有好滑溜的香濃朱古力粉,蛋糕冰凍可口,質感入口即溶,满满的香濃朱古力味,紅莓雪糕酸酸甜甜,味道清新。
2018-10-19 2322 瀏覽
朋友最鐘意試新菜式新餐廳,今晚同佢去左一間浪漫啲既餐廳食個晚餐,佢大讚味道夠哂驚喜。我地點左菜先來一個classic french croissant,牛角酥充滿牛油香,入口又唔油膩,好滋味。前菜是個賣相好特別既home smoked salmon tartare with fresh organic tomato,原個蕃茄打開是煙三文魚他他,味道好清新好開胃,煙三文魚他他唔會好濃味,岩哂做前菜。之後有個濃湯,Crab Bouillabaisse,蟹肉味道濃香入口好暖胃,味道香濃,朋友大讚蟹味突出。主菜我地叫左兩個,一個是Grilled Iberian pork rack with mesclun in organic vinaigrette,豬肩扒香軟香嫩,入口肉味清甜,肉質非常爽嫩滿意,唔會好膩,一個人食都剛剛好。另一個主菜是Stir-fried cuttlefish fettuccine,將墨魚切成條狀,扮成意粉,賣相好有趣,墨魚爽嫩唔會鞋口,多一份海鮮清甜味。甜品是chocolate mousse cake with orange gelato,好鐘意意大利gelato,橙味好

主菜我地叫左兩個,一個是Grilled Iberian pork rack with mesclun in organic vinaigrette,豬肩扒香軟香嫩,入口肉味清甜,肉質非常爽嫩滿意,唔會好膩,一個人食都剛剛好。另一個主菜是Stir-fried cuttlefish fettuccine,將墨魚切成條狀,扮成意粉,賣相好有趣,墨魚爽嫩唔會鞋口,多一份海鮮清甜味。甜品是chocolate mousse cake with orange gelato,好鐘意意大利gelato,橙味好清香,朱古力蛋糕夠幼滑好香,甜度又唔高。

2018-10-19 1391 瀏覽
今晚同朋友去左一間高級又浪漫餐廳食飯,環境充滿氣氛,同佢慶祝生日最岩啦!先來一個classic french croissant,牛角酥充滿牛油香味,入口香濃牛油味而且脆口,非常滿意。前菜是Home smoked salmon tartare with fresh organic tomato,用上新鮮蕃茄,入面放上自家製煙三文魚他他,夠哂鮮甜開胃,三文魚入口鮮甜,與蕃茄又好配合。之後來個Crab Bouillabaisse,蟹肉濃湯好鮮甜,入口唔會好膩,而且蟹味突出。主菜是Grilled Iberian pork rack with mesclun in orange vinaigrette,豬肩扒入口肉質爽嫩清甜,非常軟腍,豬肉唔乾而且味道好清香。另一款是Stir-fried cuttlefish fettuccine,用上墨肉扮成意粉,入口多一份鮮甜和爽口,非常有心思。最後有chocolate mousse cake with orange gelato,朱古力味濃香滑,而且甜度唔高,晚餐水準高令人非常欣賞。

2018-10-19 3265 瀏覽
這家西式私房菜比較特別,訂位後餐廳店員會發set dinner menu給你,前菜、湯、main course、甜品各一每位hkd580,main course 2選1,決定各一款share。七半到餐廳時已全滿座,環境較昏暗浪漫。Classic French Croissant牛角麵包遠遠已飄香,咬下皮薄而鬆脆,味道牛油味濃郁,空氣感十足,觸感帶溫熱。House-smoked Salmon Tartare with Avocado Salsa蕃茄開皮掏空,釀入煙三交魚及牛油果粒。蕃茄咬下清爽香甜,煙三文魚油香混上軟滑牛油果粒,脂香而惹味。Bouillabaisse質感香滑幼細,入口龍蝦味鮮甜而帶忌廉香,蝦肉絲柔軟。Stir-fried CuttleFish Fettuccine(主菜)店家以一整隻大墨魚切片開條,以墨魚食材製成意粉形狀,再以蒜片辣椒欖油炒,香氣撲鼻,入口質感有韌度帶爽,新穎有特色而好味。Grilled Iberia Pork Rack with Mesclun in orange vinaigrette(主菜)整塊個頭不細,豬肉肉質結實密度高,咬下爽口彈牙,燒菠蘿略帶酸

七半到餐廳時已全滿座,環境較昏暗浪漫。

Bouillabaisse

質感香滑幼細,入口龍蝦味鮮甜而帶忌廉香,蝦肉絲柔軟。

整塊個頭不細,豬肉肉質結實密度高,咬下爽口彈牙,燒菠蘿略帶酸甜,吃下開胃減低油膩感。

Chocolate Mousse Cake
朱古力慕絲香滑幼緻,味道巧克力味香濃甘香而不甜,配上自家製莓雪葩,清新酸甜與香濃巧克力相撞,擊出火花配搭合適。

整體來說,環境舒適,優雅有格調,菜色新穎,味道惹味,性價比很高。
  • Cuttlefish pasta
  • Chocolate Mousse Cake
2018-10-09 838 瀏覽
星期五放工想食好啲食豪啲就約定朋友仔去食飯,由佢book由佢發辦,點知真係有surprise到我!呢間餐廳係上環,一間樓上私房法國菜,想食要早兩日訂定㗎!好彩今次我地有備以來~嚟到都由佢安排啲當天廚師炮製菜式!首先係餐前麵包,估唔到奉上嘅係牛角包一上枱時候牛油香已經撲鼻,拎上手微溫,食落勁酥脆內裡有彈性!齋係個牛角包已令我回味!之後就有個蟹肉南瓜湯,飲落係濃郁到一個點,同龍蝦湯有幾分似,但比後者更深得我心!蟹肉份量都令人滿足加上湯嘅濃稠度更加令人難忘!之後就係沙律部分,係三文魚蕃茄沙律,其中我最鐘意嘅部分就係牛油果嘅點綴,加上用上新鮮嘅蕃茄更加分!三文魚油香都好夠!之後就係主食嘅部分,有西班牙豬鞍同埋墨魚意粉!豬鞍外層煎得剛剛好仲帶點脆,中間肉汁一咬就爆開,估唔到會咁juicy~加上又幾厚肉,無從挑剔啊!側邊嘅菠蘿又甜又多汁啊!另外墨魚意粉係用左墨魚整成意粉嘅形狀,一條條咁再蘸埋側邊嘅汁,墨魚片好爽嫩,如果個量多啲啲會開心啲!食完主食仲有啲肚量就食埋個甜品!甜品係朱古力慕絲,對慕絲嘅印象都覺得係偏甜,但呢個唔會啊 ,可能同各樣野配合balance返就無咁甜,好似豎起嘅咖啡脆片,苦苦地再

首先係餐前麵包,估唔到奉上嘅係牛角包
蟹肉份量都令人滿足加上湯嘅濃稠度更加令人難忘!

三文魚油香都好夠!
之後就係主食嘅部分,有西班牙豬鞍同埋墨魚意粉!

加上又幾厚肉,無從挑剔啊!側邊嘅菠蘿又甜又多汁啊!
食完主食仲有啲肚量就食埋個甜品
甜品係朱古力慕絲,對慕絲嘅印象都覺得係偏甜,但呢個唔會啊 ,可能同各樣野配合balance返就無咁甜,好似豎起嘅咖啡脆片,苦苦地再食一啖慕絲係match嘅,更適合愛啡之人啊!切出嚟係層次分明啊!係滿滿嘅濃厚朱古力啊!
2018-10-07 994 瀏覽
踏入生日月,開始咗第一餐飯局,朋友介紹帶咗我去一間法國私房菜,雖然係私房菜,都有佢嘅MENU ,不過就要一早選定先,當晚去都到坐定定就慢慢送上。Classic French Croissant牛角包未放上枱,就聞到麵包香,用法國牛油製成,新鮮焗起,金黃色,外層香脆,入口鬆軟,比多個我都食得落House smoked salmon tartare with avocado sasa in fresh organic tomato一個大番茄上碟,下面仲有海鹽,打開個番茄,入面釀滿咗不同嘅材料,有自家醃嘅三文魚,牛油果及洋蔥粒,呢以幾款食材嘅口感都唔唔同,配合起來又幾特別,可能因為加入咗洋蔥嘅關係,所以都非常惹味,食時配合埋個有機番茄,再點少少海鹽,好清新,好開胃Crab Bouillabaisse係濃湯,仲有些蟹肉,入口蟹味濃郁Grilled Iberian Porkrack with Mesclum in Orange Vinaigrette唔係烤到全熟嘅黑毛豬,切開仲見到粉紅色嘅肉,入口嫩滑,配合燒菠蘿,清清口腔食多件得Chocolate mousse cake with orange

Crab Bouillabaisse
係濃湯,仲有些蟹肉,入口蟹味濃郁
蛋糕朱古力味道濃,層次分明,又不太甜,仲有小小苦味,最愛這款朱支力味,好少餐廳橙味雪糕,令我想起想起某牌子嘅橙餅,突然好想買來食,仲配上咖啡焦糖脆片及什莓,上碟時已經覺得好靚,好吸引,估唔到原來全部食材係咁配合的。

餐廳地方唔大,勝在坐得舒服,每碟菜店員都會好用心介紹,好細心,有機會想試試海鮮
2018-10-04
生日
2018-10-06 1511 瀏覽
Classic French croissant喺肚餓都暈嗰陣見到牛角包真係開心到想喊!呢度嘅牛角包係用法國牛油,新鮮焗起,外層好脆,入口每一口都係鬆軟!三文魚牛油果釀蕃茄三文魚係自家醃,冇外面啲煙三文魚咁鹹,加咗牛油果莎莎及洋蔥粒,食落好有口感亦都好惹味,如果仲係覺得唔夠味嘅,可以點一點碟上嘅海鹽  Crab Bouillabaisse蟹味非常濃郁,質感好杰,但如果再多啲蟹肉就最好喇!Grilled Iberian porkrack with mesdun in orange vinaigrette就咁睇外層好脆以為凍咗會難切啲,但喺完全冇難度下就切開咗,肉質偏瘦但非常軟腍,基本上係近邊位先有啲肥膏但都咁好口感,仲好有豬味添!本身已經醃得好夠味,所以就算唔點岩鹽都已經好OK。旁邊仲有一大塊燒過嘅菠蘿,食完大塊豬扒,食返個甜甜嘅菠蘿,冇咁膩Chocolate mousse cake with orange gelato蛋糕質感唔係好實,不過朱古力味道好濃,偏苦苦哋;橙味雪糕好清新,入面完全冇雪,好好味!旁邊嘅焦糖片脆脆哋,唔算好甜雖然餐廳唔大,不過坐得舒服,而且店員解釋得非常詳細,食得

三文魚牛油果釀蕃茄

Crab Bouillabaisse
蟹味非常濃郁,質感好杰,但如果再多啲蟹肉就最好喇!
Crab Bouillabaisse

雖然餐廳唔大,不過坐得舒服,而且店員解釋得非常詳細,食得開心!
2018-09-28 354 瀏覽
每日要做嘅工作喺schedule上放得滿滿 每日三餐好多時候都只得匆匆將食物放入嘴裏 早幾日老婆卻為我帶來了驚喜 和我嘗了一餐細緻的私房菜優雅的環境 配著柔和的燈光 我都放低平時急速嘅步伐 好好享受這裏是需要預早訂枱的 訂枱時和餐廳discuss想食啲乜一個絕不普通的牛角包 店員告知係用上咗法國嘅牛油 食落果然真係特別香 牛角包上枱時嘅溫度係燙嘴的 算係我暫時食過最好食嘅牛角包Smoked Salmon Tartare 煙燻的味道相當不錯 食材嘅配合亦相當之好Iberico Pork Rack '絕不隨便的烹調 可以用外脆內軟嚟形容 我覺得唔需要額外嘅調味 直接食 中間再配一啖菠蘿 食落去嘅味道唔係淨係得甜味 更加會食多啲清新嘅感覺 係一種啱啱好嘅感覺 可以肯定這是一個用心的製作這個pasta 每一條麵都係廚師直接用墨魚刨出嚟最後仲有dessert 好開心朱古力mousse蛋糕唔係苦嘅 係微甜嘅 好啱我口味最後一定要一提 就係呢度 非常nice同專業嘅店員 喺每碟餸上枱時你都會為你簡單介紹一下 每個細節嘅一絲不苟 成就這美好的一個晚上

這裏是需要預早訂枱的 訂枱時和餐廳discuss想食啲乜

算係我暫時食過最好食嘅牛角包

這個pasta 每一條麵都係廚師直接用墨魚刨出嚟

每個細節嘅一絲不苟 成就這美好的一個晚上
2018-09-27 913 瀏覽
老公升職加薪梗係要同佢慶祝下,就佢返工係灣仔區搵食,朋友介紹喺永樂街有間法國私房菜,靜靜地幾好情調就book你試吓到當晚我哋都唔知食乜,一入門口,有驚喜喎,室內裝修好有情調睇得出老闆放咗唔少心機👍店舖不大只有10張枱內,正正就係想同老公靜靜地傾下計,店員非常之友善專業,因為係無菜單的,店員由歺包到甜品介紹一番👍👍餐包是他們自家制的法國牛油牛角包比外面食到的香很多,牛油味很濃很濃,表層很脆口!再嚟頭盤係煙三文魚他他,見到呢啲菜有啲擔心因為老公不好魚的,但係他一食停唔到口,煙三文魚加咗牛油果蕃茄係有機嘅很甜而且係批咗皮的,很fresh 嘅感覺,而且賣相很精致🍅湯一啲都唔怯場,是蟹肉海皇湯,蟹肉尤其清新,鮮甜,而且蟹肉份量相當足主菜係豬胺同墨魚麵,兩款看似簡單嘅菜式食落去一啲都唔簡單!🐷胺表皮脆口,內𥚃面還是粉紅色的,豬胺少不免油脂會多一點,食少少隔住沙律同燒菠蘿一起吃,解了不少油腻感,一種很match smart 的食法!墨魚味嘅面,定係墨魚味嘅墨魚,很得意的一道菜,看到廚師的創意和功架,全部都是由墨魚切成嘅墨魚長片,切得如扁意粉一般薄,配上醬料一起食驚喜由頭帶到尾,甜品更是另人嘩一聲呢,

Croissant

Smoked  salmon  tartatr

Bouillabaisse    (Crab)

主菜係豬胺同墨魚麵,兩款看似簡單嘅菜式食落去一啲都唔簡單!

Iberico  pork  rack

Cuttlefish    pasta

驚喜由頭帶到尾,甜品更是另人嘩一聲呢,藝術品一樣,香橙味嘅雪糕係外邊吃不到!

Chocolate  mousse  cake

無論環境氣氛服務食物都令我們很滿意,希望老公快啲再升職再過嚟食飯拉

Croissant
Smoked  salmon  tartatr
Bouillabaisse    (Crab)
Iberico  pork  rack
Cuttlefish    pasta