2025-04-06
#pb食在中環 #pb西餐系列 中環新開人氣北歐風西餐廳🍽️New Restaurant Alert🚨✨ 今次想介紹呢間最近嘅人氣西餐廳 / Cafe😋 佢位於中環Soho區 扶手電梯附近 位置好方便👍🏻 我見大部分人都係介紹佢嘅lunch/tea 不過今次我係去食Dinner🤪 店內外裝修以木系為主 主打北歐簡約風 店內樓底好高 環境好大😍.晚餐食物選擇唔算多 主食有自家製Pasta、海鮮、肉類選擇😋 價錢$128-$328不等 唔算太平🤪 夜晚食最好嘅就係佢嘅Pastries會有7折 好抵食👍🏻 佢最近都做緊唔同嘅優惠 大家可以去佢ig望下🥰🔹Shrimp Mayo with Mango and Crab Roe🦐推介❤️ 估唔到呢個組合Refreshing👍🏻 蝦肉、芒果、蟹籽配上蛋黃醬 味道好夾 但又唔會好漏 而且口感好豐富😋 底層仲有薯蓉 配埋一齊食幾正😍🔹AOP Spinach Mushroom Spaghetti🍝手工意粉口感好彈牙 同平時嘅意粉好唔同🤪 意粉以蒜片、辣椒、橄欖油炒香 味道微辣 夠哂惹味😋 不過略嫌口感濕左少少 唔夠乾身 同埋份量都幾少🥲🔹Sous Vide
中環新開人氣北歐風西餐廳🍽️
New Restaurant Alert🚨✨
🔹Sous Vide Whole U.S. Chicken (600g)🐣
推介❤️ 用左美國春雞 所以都偏細隻🤪 佢用左真空低溫烹飪法去處理隻雞 所以雞肉口感好嫩滑 就算食雞胸都唔鞋👍🏻 佢個Sauce調言味都好好 鹹鹹地 有微微黑椒味 同埋有少少似蘑菇汁😋
🔹Peanut Butter Brownie🥜
推介❤️ 夜晚食有7折真係好抵😍 本身驚花生醬 + Brownie會好漏 但又接受到👍🏻 佢中間有一層花生醬 花生味好突出 同朱古力味超夾😋 Brownie口感濕潤 食落好煙韌🤪
整體✨ 呢間位於中環Soho區新開嘅西餐廳最近好受歡迎😍 店內裝修採用北歐簡約風 環境好大👍🏻 食物選擇唔多 食物質素幾高 不過整體份量偏少 而且價錢亦唔算平🤪 如果簡兩人食都還好 成班朋友仔就未必適合了🥲
MOMA (中環)
中環蘇豪士丹頓街22號地舖