於中環蘇豪鬧中取靜的士丹頓街,隱藏著一間散發北歐簡約氣質的餐廳 MOMA。這裡絕非尋常咖啡小店,而是一處講究餐飲體驗、環境雅緻的中高價西式餐廳,價位由$58至$148+不等,是上班族午後小憩或週末與友相聚的理想選擇。是日品嚐,驚喜連連。烤焗薯仔配挪威三文魚($108) 是道溫暖樸實的開場。薯仔烤得綿密鬆軟,鋪上肥美鮮嫩的挪威三文魚,淡淡的煙燻香氣與薯仔的天然甜味相得益彰,簡單卻見心思。緊接著的香辣番茄羅勒貝殼麵($128) 則完美展現了餐廳主打手工意大利麵的實力。貝殼麵(Fusilli)口感彈牙有嚼勁,裹上以新鮮番茄與羅勒調製的微辣醬汁,酸甜帶勁,風味濃郁飽滿,令人食指大動。另一亮點是奶油蘑菇大麥意大利飯 ($128),有別於傳統Risotto,選用健康的大麥,口感獨特富嚼感。濃郁的奶油醬汁與炒香的蘑菇交融,隱約透出松露香氣,層次豐富而不膩,展現新派餐點創意。餐後以today’s special的伯爵茶蛋糕($88) 作結。蛋糕質地濕潤細膩,伯爵茶香優雅清新,甜度恰到好處,為這頓北歐風味饗宴畫上完美句點。MOMA 的吸引力,遠不止於餐盤。其超過2000呎的寬敞空間,完美詮釋北歐設計的簡

MOMA 的吸引力,遠不止於餐盤。其超過2000呎的寬敞空間,完美詮釋北歐設計的簡約、明亮與舒適。無論是室內充滿質感的木系裝潢與柔和燈光,還是中環罕見的寬闊戶外座位區,都營造出如家般放鬆的悠閒氛圍。這裡是著靚裝「打卡」的熱點,隨手一拍皆是充滿格調的美照,非常適合上載分享。餐廳主張全日餐飲體驗,從精緻的手工意粉、新派主菜、北歐式早午餐,到精選烘焙糕點(如招牌Tebirkes、芝麻餅乾、花生醬布朗尼)及精品咖啡,一應俱全。

整體而言,MOMA 成功融合了北歐的生活美學與高品質餐飲。它不僅提供令人印象深刻的手工意粉與創意菜式,更打造了一個讓人在中環心臟地帶得以喘息、享受美食與美好時光的舒適空間。無論是獨自前來「嘆啡」、品嚐煙燻三文魚鬆餅或帕馬火腿三明治,還是與三五知己分享一桌美味,MOMA 都是中環上班族和追求品味生活人士的優質之選。

2025-06-13
中環Soho區內簡約格調既北歐風餐廳🍽室內 : 純白🤍 • 淺色木系🪵 • 柔和燈光戶外 : 放左植物🌴 • 有大太陽遮唔洗怕直曬⛱環境夠晒寬闊,整體感覺舒適,打卡都幾正📸野食方面 : 主打自家製手工意粉🍝,另有Pastry🥐🥖 • 精品咖啡☕️...~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Fiskesuppe - Norwegian Fish Soup ($118)海鮮有三文魚 • 鱈魚,配料有甘筍粒🥕 • 薯仔粒🥔...飲落好鮮唔腥🥄.▪Buttercream Salmon Pappardelle ($158)三文魚表面煎得好香🐟手工扁意粉比平時食既厚身少少,更有咬口🤓掛滿奶香味既醬汁🤍.▪Pain Au Chocolate ($28)酥皮層咬落有卡嚓聲,脆脆💥.▪Sourdough ($49 / 500g) 麵包控,一入餐廳就俾個大大既Sourdough吸住左🤩原來有得半個(500g)咁買,全個(1000g • $98)食落有微微酸味,包心少煙韌🥖.▪️Drinks (咖啡 • 無啡 • 茶 • 果汁 • Soda / Tonic)▫️Black
中環Soho區內簡約格調既北歐風餐廳🍽
室內 : 純白🤍 • 淺色木系🪵 • 柔和燈光
戶外 : 放左植物🌴 • 有大太陽遮唔洗怕直曬⛱
環境夠晒寬闊,整體感覺舒適,打卡都幾正📸

三文魚表面煎得好香🐟
手工扁意粉比平時食既厚身少少,更有咬口🤓掛滿奶香味既醬汁🤍

▪Pain Au Chocolate ($28)
酥皮層咬落有卡嚓聲,脆脆💥

▪Sourdough ($49 / 500g)
食落有微微酸味,包心少煙韌🥖

▫️Black Sesame Latte ($52)
雖然望落淺灰色,但飲落就好濃黑芝麻香🖤甜度適中
▫️Flat White ($48)

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺有素食(V)選擇 🌱
2025-03-19 2246 瀏覽
來到一間位於中環SoHo區新開的意式餐廳,以北歐風裝修的風格,燈光的柔和讓人有一種舒適溫暖的感覺。餐牌上食物的價位大約$58-$148不等,今次我最有興趣就是食招牌的手工意粉。🍝👨🏻‍🍳✨ Shrimp Mayo with mango and crab roe($108),先點上了一份開胃前菜,隻隻彈牙的蝦仁配上芒果同蟹籽放在蛋黃醬上,在塗上麵包上,真是豐富又開胃。🥭🦀🥖✨ Mushroom with cream sauce farfalle ($128),一粒粒手工蝴蝶粉很有質感,咬口十足,忌廉汁和芝士非常濃郁,每一啖都很滋味。🍄🍝✨ Pesto cream chicken farfalle($138),另一款是手工螺絲粉,醬汁用上意大利的香草青醬配忌廉,雞肉塊塊軟熟嫩滑,整碟螺絲粉感覺味道清新。🐥🍝✨ Piccolo Latte ($38),口感順滑,咖啡味濃郁,奶泡細膩,晚上細細杯,幾有滿足感。☕️🥛✨ Matcha Latte ($52),奶味甜滑,抹茶入口香醇,還有回甘的味道。🍵🥛

✨ 一間定位北歐風格的Eatery✨ 座落於中環Soho區,主推簡約舒適✨ 單點食物價位由$58 - 148+✨ 超美環境!中環中高價西式餐廳~————————————————————🌟 Butter Cream Seasonal Mixed Seafood Spaghetti ---海鮮比預期中更加出色!好新鮮肥美👍🏻呢道自製意大利麵本身係貝殼麵,唔係意粉,但係嗰日就已經賣完,下次會想試埋貝殼麵🙈!————————————————————🌟 Mushroom with Cream Sauce Farfalle---呢款自製意大利麵就係蝴蝶粉🦋配埋creamy忌廉汁同野菌~————————————————————🌟 Shrimp Mayo with Mango and Crab Roe---呢道前菜好開胃!蟹籽蝦仁加芒果嘅配搭幾特別😗仲有美奶滋醬汁配薄脆toast🍞————————————————————🌟 Lime Earl Grey Tonic---果香x茶香,refreshing & special🍸————————————————————🏠 喺到真係享受到家的舒適放鬆感~🫶🏻
✨ 一間定位北歐風格的Eatery
✨ 座落於中環Soho區,主推簡約舒適
✨ 單點食物價位由$58 - 148+
✨ 超美環境!中環中高價西式餐廳~
🌟 Butter Cream Seasonal
Mixed Seafood Spaghetti
海鮮比預期中更加出色!好新鮮肥美👍🏻
呢道自製意大利麵本身係貝殼麵,
唔係意粉,但係嗰日就已經賣完,
下次會想試埋貝殼麵🙈!
🌟 Mushroom with
Cream Sauce Farfalle
呢款自製意大利麵就係蝴蝶粉🦋
配埋creamy忌廉汁同野菌~
🌟 Shrimp Mayo with
Mango and Crab Roe
---
呢道前菜好開胃!
蟹籽蝦仁加芒果嘅配搭幾特別😗
仲有美奶滋醬汁配薄脆toast🍞
🌟 Lime Earl Grey Tonic
---
果香x茶香,refreshing & special🍸
————————————————————
🏠 喺到真係享受到家的舒適放鬆感~
🫶🏻 一人嘆啡或與朋友家人聚會都好適合
🔴 總評:8/10
💰 性價比:4/5
📸 賣相:4/5
🏞 環境衛生:4/5
👩🏻‍🍳 服務態度:4/5
2025-02-03
2025-07-04 300 瀏覽
最近我去咗中環Soho區嘅MOMA餐廳,真係有驚喜!餐廳嘅北歐風格裝修靚到爆,好似去咗外國咁,超適合打卡!而且價錢真係好抵,真心推介✨佢哋而家有全新Menu,特別係有free flow前菜同埋佢哋自家製嘅手工意粉,三百幾蚊真係超級抵🍝講到佢哋嘅signature菜式——Roasted Beef Toast,麵包好脆,配埋牛肉一齊食好好食😆另外,Chicken Potato Mustard Salad都好有特色,薯仔同雞肉配搭得恰到好處,味道清新🥗Brew City Thin Cut Fries,炸得金黃酥脆,絕對係最佳小食🍟至於意粉方面,Spicy Tomato Basil Fusilli唔算好辣,番茄同羅勒嘅香味交融,令人唔停口🍅Mushroom with Cream Sauce Sedanini更加係奶香四溢,配上香滑嘅蘑菇,好creamy🍄最後,Dessert有一款超正嘅brownie,外脆內軟,絕對係完美完結🍰總括來講,MOMA真係一間性價比高嘅餐廳,無論係環境定係食物,都令我唔想走!下次再來一定要試多啲!🌟

今日好彩有朋友介紹,帶咗我去中環SOHO區一間勁靚嘅餐廳,呢度樓底超高,行北歐風格嘅簡約舒適style,感覺超高級,喺度食嘢都覺得自己優雅咗。呢度嘅餐牌其實都好多選擇,除咗一般嘅意大利麵之外,同時間都brunch 同pastry,真係好特別,不論係晏晝定夜晚,抑或係週末嚟都一定有嘢啱食。見到餐牌都有介紹,呢度原$388任食starter同homemade pasta再加甜品,大食嘅朋友一定要嚟!首先呢度必點嘅一定係佢哋嘅魚湯,飽肚得來完全唔會覺得滯,清得來又有層次感,真係要飲過先會知道個味道有幾正!Black cod tartare with olive oil and white wine vinegar呢道菜好特別,當初朋友怕會有魚腥味,因為佢唔食生魚,但係嚟到之後始終因為配咗白酒醋,感覺有啲似醃製咗嘅魚,加埋牛油果蓉夠creamy,連朋友都大贊!Pan fried norwegian salmon with dill sauce雖然感覺有啲平凡,但係就係因為個醬汁提升咗成個口感同味道,dill sauce好清新,去買呀,配埋有口感嘅煎三文魚真係不錯!最後要埋個Tiger praw

最後要埋個Tiger prawn with homemade sauce,一上台真係wow左一聲,超大隻,燒得好入味,請下面有pineapple有d 甜甜aftertaste。

2025-06-23 165 瀏覽
今日約咗一個好耐冇見嘅朋友食晚餐,所以特登想揀一間特別啲嘅餐廳,記得之前嚟過北歐風格嘅餐廳,覺得裝修感覺好溫馨,所以就特登預早訂定枱。臨走前都特登問吓店員有冇啲咩lunch menu,以後離開中環開會都可以一齊食呀嘛,店員都有單咁樣介紹, lunch set$188起,以呢個環境呢個質素,抵食啦!Fiskesuppe norwegian fish soup 呢樣係朋友話一定要叫嘅,所以我哋一人一碗,唔好睇佢個樣好流質,其實都好飽肚,入邊有豐富嘅蔬菜,加埋又有三文魚,味道夠新鮮!配埋佢哋嘅麵包一齊食真係好搭!Brew city thin cut fries炸得超級酥脆,邪惡感滿分!Black cod tartare with olive oil and white wine vinegar 好特別,其他餐廳都好少見呢種魚有得食生他他,加埋牛油果成件事覺得好健康!Pan fried norwegian salmon with dill sauce煎得剛剛好,三文魚好厚身,配埋牛油果蓉同dill sauce,個味道突出得來又有層次感!Tiger prawn with homemade sau

Tiger prawn with homemade sauce有三隻超大隻嘅蝦,啖啖肉!配埋菠蘿一齊食,甜甜地,真係好過癮!
2025-06-22 184 瀏覽
餐廳裝修行北歐風格,簡約舒適,非常適合打卡📸餐廳除咗主食外,仲有精品咖啡同麵包,全日都適合去😆-Pesto cream chicken fusilli ($138)餐廳嘅手工意大利麵非常之出名,所以嗌咗兩個試下☺️依個青醬非常之香,雞肉好亂,仲要好大塊好多舊,手工意大利麵都非常之彈牙,推介👍🏻.Spicy tomato basil fusilli ($128)依個有少少辣🌶️,但我認為辣到適中,香口得來又唔會過辣👏🏻雖然佢係簡單蕃茄味,但調味並唔普通👍🏻.Confit duck barley risotto ($168)依家Resort雖然好多醬,但食落比較清新,不過鴨肉可以再多少少🤣.Matcha latte ($52)抹茶牛奶比例剛剛好,唔會太甜🍵.Black sesame latte ($52)呢個非常之好飲,好似飲緊淡少少嘅芝麻糊咁😆🖤-❣️MOMA•中環蘇豪士丹頓街22號地舖
Matcha latte ($52)
抹茶牛奶比例剛剛好,唔會太甜🍵
Black sesame latte ($52)
呢個非常之好飲,好似飲緊淡少少嘅芝麻糊咁😆🖤
❣️MOMA•中環蘇豪士丹頓街22號地舖
2025-06-21
2025-06-07 640 瀏覽
早排同男朋友慶祝,所以就去咗SOHO區嗰度試吓新餐廳,餐廳主打北歐風格,成個感覺都好舒服,無論係室外定係室內,今次我哋就去咗食晚餐而佢哋餐廳呢主打手工意粉啦,除咗手工意粉之外呢仲有主菜嘅,主菜方面就分咗海洋類同陸地,menu 設計好有心思前菜方面:就叫咗用cod 魚他他配上白酒醋汁,cod 魚刺身再配上牛油果,再配上白酒醋汁,成件事都好fresh,上面仲有個橙角,提升咗成道菜嘅層次主菜方面:當然揀咗佢哋嘅自家製嘅意粉啦,今次就雜錦海鮮貝殼長意粉配牛油汁,海鮮就有青口帶子同埋大蝦,粉嶺都幾多,而且啲意粉都好掛汁,牛油汁咩好Creamy,唔會太油膩烤虎蝦配自家製嘅醬汁,庫克超大隻,而且個肉好新鮮,充滿鮮味,再配上檸檬牛油汁,簡直Perfect match,下面仲有燒菠蘿,一個好好嘅配搭另外仲叫咗慢煮美國雞,雞肉好嫩滑,而且份量唔會太大,600 gm比兩個人剛剛好,唔會太full仲叫咗個烤長柄西蘭花配花生牛油cream,感覺好特別,冇諗過成件事都會咁夾我哋今次呢都係食海鮮同食白肉多,所以就叫咗杯白酒同埋一杯無酒精嘅飲品,來自法國嘅白酒汁好容易入口,另外杯Orange Mint Soda, 唔

前菜方面:

主菜方面:

我哋今次呢都係食海鮮同食白肉多,所以就叫咗杯白酒同埋一杯無酒精嘅飲品,來自法國嘅白酒汁好容易入口,另外杯Orange Mint Soda, 唔會太重薄荷葉味,感覺好fresh,橙味會比較重啲

最後是日甜品Panna cotta, 就好似一個藝術品咁,擺盤好靚,而且味道都唔錯👍🏻
2025-06-07 551 瀏覽
✨呢度係中環中高價西式餐廳,定位北歐風格,座落於中環Soho區,品牌推祟簡約舒適既⭐️lifestyle係主打手工意粉同埋 麵包類🍞 環境優雅舒適,好girl!🍝💚Pesto Cream Chicken Fusilli 呢個手工意粉散發濃郁既羅勒青醬香氣,混合淡淡既奶油和蒜香,非常開胃🤤麵條原來係螺旋狀既造型,可以完美裹附醬汁,再搭配雞胸肉、松子🧡Pan-Fried Norwegian Salmon w/ Dill Sauce三文魚煎至金黃微焦,表皮酥脆,肉質呈現粉嫩橘紅色😚😚有牛油果醬 甘筍 菜 同埋清新嘅醬料夠晒蛋白質🐣🖤Black Sesame Latte 芝麻既香氣濃郁且自然,甜度適中,無人工香精既假甜感最底有啲芝麻醬咁樣,口感更綿密且有細微顆粒感🍾另外再嗌咗杯白酒 都幾順滑 可以平衡奶香嘅味道

💚Pesto Cream Chicken Fusilli

三文魚煎至金黃微焦,表皮酥脆,肉質呈現粉嫩橘紅色😚😚
有牛油果醬 甘筍 菜 同埋清新嘅醬料
夠晒蛋白質🐣

最底有啲芝麻醬咁樣,口感更綿密且有細微顆粒感

🍾另外再嗌咗杯白酒 都幾順滑 可以平衡奶香嘅味道

2025-06-04 444 瀏覽
喺中環街市起步,沿半山扶手電梯直上,過咗大館就差唔多到MOMA。招牌手作意粉唔錯,配搭北歐風小點同精品咖啡或其他飲品 ✌🏻餐廳環境優雅,北歐簡約設計混搭住家溫馨feel,無論一個人嘆啡定同朋友聚會都好啱影相打卡都絕對係靚景首選!兩者意粉硬身彈牙,煙韌有咬口。sauce 都幾濃稠💕 吸滿醬汁精華,每啖都好掛汁。 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ Mushroom with Cream Sauce Farfalle $128✨ Butter Cream Seasonal Mixed Seafood Conchiglioni $158鮮蝦、帶子同青口,配濃郁奶油醬✨Espresso Tonic $58✨Lime Earl Grey Tonic $58

影相打卡都絕對係靚景首選!

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

鮮蝦、帶子同青口,配濃郁奶油醬

✨Espresso Tonic $58

✨Lime Earl Grey Tonic $58

Roasted Beef Sandwich $108烤牛肉三明治,麵包香脆,牛肉足料香濃,搭配芝士好夾~Banana Bread $38呢度既麵包好味!香蕉味濃,麵包鬆軟,每一口都是滿滿的幸福感!Butter Cream Seasonal Mixed Seafood Conchiglioni $158新鮮大蝦、大大粒嘅帶子 同青口,加上手工意粉同Butter Cream汁,味道&賣相都唔錯~Grapefruit Houiicha Iced Tea $58葡萄柚的酸甜加上香片茶的香氣 清爽解渴,夏日消暑的最佳選擇。Fiskesuppe - Norwegian Fish Soup $118挪威魚湯 湯頭濃郁,仲有蔬菜&魚肉 配料好豐富!
Roasted Beef Sandwich $108
烤牛肉三明治,麵包香脆,牛肉足料香濃,搭配芝士好夾~

Banana Bread $38

挪威魚湯 湯頭濃郁,仲有蔬菜&魚肉 配料好豐富!
2025-05-31 399 瀏覽
Norwegian Fish Soup$118Roasted Beef Toast$118Pesto Cream Chicken Fusilli$138Peanut butter brownies$38好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️Happy Friday,不想回家煮飯。所以離開位於中環的公司後,去了蘇豪這間北歐風餐廳。餐廳燈光柔和,空間感充足。好天的話,可以在戶外區用餐,十分寫意。餐廳供應手工意大利粉🍝、北歐式早午餐、烘焙包點、咖啡☕️。Norwegian Fish Soup 有淡淡奶香味。湯內有完整的三文魚粒、薯仔🥔粒、紅蘿蔔🥕粒等,營養豐富,又可帶來飽足感。加了刁草,不單可作裝飾,亦增加了湯的香氣。Roasted Beef Toast 牛肉肉質嫩。多士鬆脆。沙律醬口感順滑,微甜,與味道濃郁又富嚼勁的蕃茄乾,非常夾。除此之外,另加了幾條三文治🥪及沙律常見的火箭菜。Pesto Cream Chicken Fusilli是餐廳其中一款手工意大利粉。意大利青醬清新又健康。螺絲粉好掛汁。香脆的松子
Peanut butter brownies
好味指數:😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️
餐廳供應手工意大利粉🍝、北歐式早午餐、烘焙包點、咖啡☕️。

Roasted Beef Toast

Pesto Cream Chicken Fusilli是餐廳其中一款手工意大利粉。意大利青醬清新又健康。螺絲粉好掛汁。香脆的松子仁令整體口感更豐富。雞🐓肉不鞋口。
Pesto Cream Chicken Fusilli

Peanut butter brownies 有濃郁朱古力🍫味,口感軟黏有嚼勁,夠濕潤。Brownies 吃過多次。但配上帶咸香味的花生🥜醬是首嚐,味道是意想不到的好!
Peanut  Butter  Brownies
Peanut  Butter  Brownies
2025-05-31 361 瀏覽
唔使飛北歐都嘆到簡約生活美學✈️!呢間藏身蘇豪嘅 MOMA 超過2000呎空間,純白木系裝修+綠植點綴🌿,仲有中環超罕有嘅寬敞露天位!日光透入窗邊位勁好影📸,重點係:中環返工15% OFF!日夜menu都得㗎! 👇講到食,佢哋 主!打!手!工!意!粉!🍝 真係堅好食,質感同出面食到嘅完全唔同,夠哂煙韌有咬口,仲要係每日新鮮自家製㗎!試咗幾款都勁有驚喜: Roasted Beef Toast $118燒牛肉份量足,軟腍腍得嚟肉味超香濃!底層嘅多士焗到脆卜卜,加咗少少芝士,夾埋啲牛肉一啖咬落去... 鹹香惹味,好滿足!😋👍 Pesto Cream Chicken Fusilli $138呢個青醬汁好濃郁好香,仲有松子嘅堅果香添!🐔雞胸肉竟然煮到超嫩滑,一啲都唔嚡!螺絲粉掛汁力一流,個**紐紋形狀真係啜晒啲汁,忍唔住一口接一口清碟!💚 Butter Cream Seasonal Mixed Seafood Conchiglioni $158必試招牌!個自家製意粉好有口感,煙韌有嚼勁,完美兜住哂啲Creamy到爆嘅牛油忌廉汁!🦐海鮮料好足:大蝦爽彈、帶子軟嫩鮮甜、青口爽口冇沙,整體味

Roasted Beef Toast $118

必試招牌!個自家製意粉好有口感,煙韌有嚼勁,完美兜住哂啲Creamy到爆嘅牛油忌廉汁!🦐海鮮料好足:大蝦爽彈、帶子軟嫩鮮甜、青口爽口冇沙,整體味道好鮮香濃郁!大推!👑

Piccolo Latte $38
精品咖啡質素,豆香平衡,食完意粉飲返杯,Perfect!

2025-05-29 392 瀏覽
Soho有一間我很喜歡餐廳,從門口已經有鮮明的北歐風格,不少人喜歡在戶外用餐區喝酒閒聊,場內的裝潢配色很柔和舒服,窗邊位也很好打卡,是很chill的氛圍。這裡主打手工pasta和一系列的特色pastry,brunch menu選擇特別多,輕盈的或豐盛的都有,當中比較吸引我的是Brunch Board🤩🔹Brunch Board這個可以說是DIY的all-day,有兩款麵包可以選擇,另外再選4款食物,上桌的時候一木盤端上,上面就是一個個放食材的小碗,很有趣~我們選了腸仔、蛋、乳酪等,當中他們的椰子乳酪做得很好,口感剛剛好,上面的granola很香,一起吃好清新,牛油果也夠綿密,可以當醬塗在麵包上;Dark Rye Bread口感不會好硬但有實在的感覺,值得一試。🔹Mushroom with Cream Sauce Farfalle這裡意粉的款色有很多,因為很久沒吃蝴蝶粉,所以選了這款來試,雖然是素食,不過味道依然很濃郁而且很creamy,蝴蝶粉有一定厚度,建議上桌盡快吃,才吃得到chewy的效果。🔹Dessert別的不說,這個dessert of the day確實很有驚喜,本身是紅茶p
🔹Brunch Board
🔹Dessert
別的不說,這個dessert of the day確實很有驚喜,本身是紅茶panna cotta但賣相完全不是我預期的樣子,外層成為奶凍裡面包著甜甜果肉,紅茶香很鮮明,還有granola脆脆豐富口感,兩個人一起吃剛剛好。❤️