2018-02-08 97 瀏覽
呢間餐廳好適合情侶黎燦枱腳,裡面環境不但寬闊,清潔衞生,燈飾柔和之外,而且仲滿有情調,啱曬情侶黎拍拖談情!餐牌方面,食物款式多樣化,有唔同嘅set dinner俾食客揀,可以滿足不同食客嘅口味!食物方面,介紹一下呢個set dinner 俾大家啦,有自由配搭食材嘅主菜,可選擇意大利繪飯或意粉呢款我就揀左海鮮、煙肉、火腿、茹素忌廉意大利繪飯,口感都唔錯。呢個係前菜,啲沙律非常新鮮架!仲有餐湯,非常香濃美味!

呢個係前菜,啲沙律非常新鮮架!

仲有餐湯,非常香濃美味!

2018-02-04
2018-02-07 3454 瀏覽
記得之前同老公都黎過D間食過都唔錯,咁啱同個FD向附近修完眉,所以就去了旺角銀城的Mini Friday。餐廳佈置簡單,全部都是卡位,坐得好舒服。之前來係冇SET叫的,今次來到終於出左個SET DINNER ,我們點了兩個晚餐,有湯、沙律、頭盤、主菜及甜品,全部都有齊,唔使煩,哈哈哈。餐廳先附送餐前小食一客,三角型薄脆香口唔太油膩,味道有少少似炸雲吞皮,沾上少少沙律醬好好食喔!田園沙律新鮮蕃茄加上沙律菜,上面淋上紅酒醋調味,味道清新蔬菜又新鮮爽脆南瓜湯南瓜味濃郁香甜,質感creamy ,入口非常順滑另外加咗一款小食- 燒明太子雞翼雞翼烤到面層金黃香脆,內裏雞肉多汁,明太子惹味,好正呀炭烤美國牛肉眼扒份量十足,牛味香濃,入口肉質軟嫩多汁,超正美式燒西班牙黑毛豬梅肉燒汁味道濃厚,豬梅肉鮮甜美味,配上番薯蓉更添滋味。是日甜品有朱古力脆餅蛋糕朱古力味道香濃滑順,唔太甜,餅底仲好有咬口,好好味呀!今晚set dinner 好有驚喜,味道好之外,份量又好足夠,真係超大滿足喔!

田園沙律
南瓜湯
南瓜味濃郁香甜,質感creamy ,入口非常順滑
另外加咗一款小食- 燒明太子雞翼
雞翼烤到面層金黃香脆,內裏雞肉多汁,明太子惹味,好正呀

炭烤美國牛肉眼扒
份量十足,牛味香濃,入口肉質軟嫩多汁,超正

美式燒西班牙黑毛豬梅肉
燒汁味道濃厚,豬梅肉鮮甜美味,配上番薯蓉更添滋味。
是日甜品有朱古力脆餅蛋糕
朱古力味道香濃滑順,唔太甜,餅底仲好有咬口,好好味呀!

2018-01-25
  • 明太子雞翼
2018-02-07 99 瀏覽
第一次幫襯,環境ok,午餐時段人流不多,傾計方便。食物的本質無問題,但我覺得唔夠熱,除左餐飲外,其餘的食物都係唔夠熱,如可在這方面改善一下會更好。但可以一讚的是服務員的態度,很有禮貌👍🏻
2018-02-04 100 瀏覽
呢排想食扒,見openrice訂座有88折就訂左台叫左個二人餐黑松露南瓜湯,黑松露嘅味道唔算濃,唔會遮蓋左南瓜嘅味道,整體來講味道夠濃味跟住就嚟咗個蟹肉杯其實最底果層都唔知係食啲乜嘢,比上面啲茫果搶曬啲味,而最頂嘅蟹肉都冇乜味道呢個聖子,鮑魚,藍青口,帶子同蝦聖子夠爽,帶子都夠鮮而且呢間鋪頭都幾細心,會比埋濕紙巾我哋, 剝完蝦之後有得抹手呢個係黑松露炒雜菌,黑松露嘅味都唔會蓋過左雜菌嘅味道菌類款式唔寡,算多,黑松露加上菌嘅味道岩岩好碳碳嘅牛扒真係好好好好好好香而且肉質唔un, 又夠味燒蕃茄都好好味,而且佢唔係用薯蓉,而係用番薯蓉,夠特別當食完塊牛扒,好飽嘅時候,侍應就拎咗兩碟朱古力餅過嚟我相信人地話女人有個甜品胃係真因為一拎黎,就算好飽我都食得落侍應話呢個係朱古力三重奏,啖啖朱古力味再加上朱古力餅底嘅脆脆,十分有咬口
呢排想食扒,見openrice訂座有88折就訂左台
叫左個二人餐

跟住就嚟咗個蟹肉杯

呢個聖子,鮑魚,藍青口,帶子同蝦
聖子夠爽,帶子都夠鮮

呢個係黑松露炒雜菌,黑松露嘅味都唔會蓋過左雜菌嘅味道
菌類款式唔寡,算多,黑松露加上菌嘅味道岩岩好

碳碳嘅牛扒真係好好好好好好香
而且肉質唔un, 又夠味
燒蕃茄都好好味,而且佢唔係用薯蓉,而係用番薯蓉,夠特別

當食完塊牛扒,好飽嘅時候,侍應就拎咗兩碟朱古力餅過嚟
我相信人地話女人有個甜品胃係真
因為一拎黎,就算好飽我都食得落
2018-02-04
用餐優惠
優惠券
最近在旺角上班,愈來愈發現一些很不俗的餐廳其中一間位於銀城中心入面的mini friday都是值得推介的。先講環境走復古歐洲風,有情調影相又有feel難得放假都希望同男友食好D,見mini friday一個二人set只需$555加一,有海鮮又有牛扒,經濟又實惠小食有nacho 配蕃茄醬!雖則有點油膩,但鬆脆口感卻令人欲罷不能!頭盤先來一個海鮮拼盤,入面有鮑魚,帆立貝等新鮮凍海鮮!配上特製香草汁寧舍清甜,絕配再來一個蟹肉三重奏,底部是牛油果蓉,中間是甜甜的芒果肉,配上蟹肉tata 在頂!口感豐富,而且配搭新鮮、加上有牛油果又健康又開胃再來一個黑松露忌廉炒雜菌、忌廉味非常濃郁、黑松露香氣撲鼻為高質素菜式之一來到主菜方面,我選了美國炭燒雞扒配鮑魚,男朋友則選了美國牛肉眼扒。先講雞扒沒有雪藏味,配上類似牛肝菌汁的醬汁非常美味!鮑魚雖然size不算大但勝在軟䭃入味!美國肉眼扒選了七成熟,但仍然非常肉質很軟䭃、鮮嫩。一吃便知屬中上等牛扒。牛扒厚薄適中,配上紫薯伴菜,不得不提餐廳更提供近期非常人氣的羽衣甘藍!打破外出食飯都可以非常健康的既定概念最後來到甜品方面我們點了一個心太軟配雪糕,心太軟分量足夠
最近在旺角上班,愈來愈發現一些很不俗的餐廳

先講環境走復古歐洲風,有情調影相又有feel

頭盤先來一個海鮮拼盤,入面有鮑魚,帆立貝等新鮮凍海鮮!
海鮮拼盤
配上特製香草汁寧舍清甜,絕配

蟹肉三重奏
炭燒美國雞扒配鮑魚
炭燒美國牛肉眼
最後來到甜品方面我們點了一個心太軟配雪糕,心太軟分量足夠二人。
蛋糕外皮非常鬆軟,裏面朱古力非常香濃,配上雲呢拿雪糕一解太heavy的口感!
心太軟配雪糕
二人600多元便可享用如此豐盛的晚餐實在為鬧市中的不二之選!
2018-01-14
蟹肉三重奏
炭燒美國雞扒配鮑魚
炭燒美國牛肉眼
心太軟配雪糕
2018-02-03 105 瀏覽
今日老公陪我睇完醫生,上一間樓上餐廳慢活下。過左午巿,無咩人,坐係卡位望到出面既境都好舒服。 餐牌上既選擇都唔少,有種菜式,還有迷你海鮮盤送。 餐湯係南瓜湯係我既最愛之一,好香濃,雖然無餐包,但有我更愛既脆薄餅。兩樣都好滿意。 迷你海鮮盤竟然有鮑魚,帶子,可惜我唔食得,外相都幾新鮮,仲要係辛既。 炭燒雞扒鮑魚意粉老公點既呢一個,又係有鮑魚,雞肉都幾嫩,意粉都好入味,好多都做到又硬又凍又無味,但呢間餐廳分開上反而家好,唔會同雞既汁混埋一齊,又夠味。但我更欣賞係個蕃薯,本身以為係薯仔,但原來係蕃薯,仲超甜超香,食左老公半個。 炭燒西班牙黑毛豬梅肉意粉黑毛豬厚切真係超正,半肥瘦,口感一流,呢個價錢係超值,仲咁大塊。醬汁調配得岩岩好,老公都話好正。

餐牌上既選擇都唔少,有種菜式,還有迷你海鮮盤送。

迷你海鮮盤

竟然有鮑魚,帶子,可惜我唔食得,外相都幾新鮮,仲要係辛既。

炭燒雞扒鮑魚意粉

炭燒西班牙黑毛豬梅肉意粉

2018-01-12
  • 炭燒西班牙黑毛豬梅肉意粉
2018-02-01 91 瀏覽
今日去咗旺角搵野食,我地食咗個芝士溫泉蛋大啡菇,水牛城雞翼,同威靈頓🐂柳啲肉質好嫩好juice!其餘嗰二個味道都好好!多謝廚師用心制作,下次我地會去觀塘分店試下!😋😋
2018-01-31
2018-01-30 1621 瀏覽
旅行過後,差不多整整半個月不在港!對於香港找食有點不習慣!星期天約了在旺角做美白牙齒,便叫妹子出來一同逛街!逛了很久在選化妝品,便到附近找食!妹子說旺角很少好餐廳,剛好在銀城看到這家Mini Friday 看到餐牌幾吸引!店外及店內都比較英倫風,拍照一流由於時間還早(6時左右),沒有很多客人!我們叫了一人一個晚餐店員便給我們一個小食(像其他餐廳的麵包)是一個凍凍的脆片,配了沙律醬!是日餐湯- 南瓜湯南瓜湯竟然有罕有的南瓜肉,不像其他的會打到很蓉爛,口感一流,有少少cream,但不會很多田園沙律很大碟的沙律,有接近一個的蕃茄,三色椒,還有他們加入了芒果味及乳酸味爆珠 ,妹子說令整碟沙律錦上添花明太子雞翼 $68(另外叫的) 這個一上檯便嗅到很香很香,配了沙律菜及爆珠好像所有小食也配上了爆珠,由於個人很喜歡,所以覺得加了令整道菜更加入味!雞翼醬汁有少少辣,但內有很多明太子!非常有咀嚼感Set Dinner H 香烤原隻波士頓活龍蝦 $189龍蝦啖啖肉,配了蕃薯蓉及羽衣甘藍!但最最最突出的竟然是那個醬汁!試了是凍的,食落口像是泰式醬汁!龍蝦沾了這個醬令牛油味更出,更惹味!令雞手鴨腳的我們也一
旅行過後,差不多整整半個月不在港!對於香港找食有點不習慣!
星期天約了在旺角做美白牙齒,便叫妹子出來一同逛街!
逛了很久在選化妝品,便到附近找食!
店外及店內都比較英倫風,拍照一流

由於時間還早(6時左右),沒有很多客人!
我們叫了一人一個晚餐

店員便給我們一個小食(像其他餐廳的麵包)
是一個凍凍的脆片,配了沙律醬!

是日餐湯- 南瓜湯

田園沙律

明太子雞翼 $68(另外叫的)
這個一上檯便嗅到很香很香,配了沙律菜及爆珠

雞翼醬汁有少少辣,但內有很多明太子!非常有咀嚼感

Set Dinner H 香烤原隻波士頓活龍蝦 $189
龍蝦啖啖肉,配了蕃薯蓉及羽衣甘藍!
但最最最突出的竟然是那個醬汁!
令雞手鴨腳的我們也一定要把整隻龍蝦清光光!
最後忍不著問了店員為求確認醬汁的來源,但原來是莞茜汁來的!
我們感到很驚訝,很想下一次再來嚐清楚

Set Dinner G 炭烤美國牛肉眼扒 $179
這個肉眼扒非常大塊,雖然有少少肥!
店員沒有詢問幾多成熟,但竟然出來效果很好!大約6-7成左右!
本身是有醬汁,但我們發現反而不沾汁更好吃!那證明扒本身有一定的質素

精選是日甜品
名叫朱古力三重奏,看得出很用心的製作!
Set Dinner 的甜品一向都是很小件,而且比較普通!
但這家是大大件,蛋糕底層是有脆脆,還配有少量生果伴碟,非常美味及精美!
  • 香烤原隻波士頓活龍蝦;
  • 明太子雞翼
2018-01-30 90 瀏覽
環境裝潢不錯,沒有一種擠擁的感覺,很舒服當天order了兩個set dinner, 一個自選意粉,一個黑豚梅頭肉兩款味道也不錯而且份量比較多,CP值高丫👍🏻一定會再去!
環境裝潢不錯,沒有一種擠擁的感覺,很舒服
兩款味道也不錯而且份量比較多,CP值高丫👍🏻
一定會再去!
2018-01-28
2018-01-28 161 瀏覽
我地叫左豐盛海鮮2人餐, 一開始已問我地飲咩, 之後就叫左一杯咖啡先, 餐湯就黎啦, 南瓜湯同雜菜各1, 跟住薄脆連鮮藩茄蓉, 我地點左黑松露菇, 好味, 黑毛豬柳同肉眼, 黑毛豬肉爽帶粉紅, 味道唔錯但比較肥左d, 而肉眼就薄身, 牛味無乜, 肉質麻麻地, 但過得去....海鮮拼盤就無鮮味, 除左鮑魚比較ok D!後來連蟹肉三重奏都來了, 用高杯裝住, 顏色及賣相都不錯, 有蟹蓉及牛油果蓉等, 口感豐富, 仲放左d爆爆珠, 幾有趣既最後叫左凍檸茶少冰, 叫左好多次都無黎, 終於來到, 多冰又無茶味! 失敗! 見餐飲都飲埋就叫埋單啦, 忘記左仲有甜品, 待應都無問下我地仲要唔要甜品就幫我地埋單了, 回到家想想好似套餐仲有甜品? 就睇下收據啦, 居然打左甜品2客! 咁既服務態度唔值呢個價囉
海鮮拼盤就無鮮味, 除左鮑魚比較ok D!

2018-01-16
2018-01-25 95 瀏覽
Mini friday不一定是「迷你星期五」, 只要是一個chill night, 能讓暈暈打工仔放鬆,皆是晚吹的好地方。 Mini friday氣氛同環境都十分典雅,英式郵筒,英式電話亭,舊式電話等都好靚好懷舊。西餐基本必備,soft bread and spinach cream soup.煙三文魚沙律,中規中矩。 德國香腸拼盤單看外表已經好吸引,建議先食拼盤,後食意粉, 二人份量剛剛好。煙三文魚意粉with cream sauce, 多少許sauce 再加埋芝士粉會更酥滑。紐西蘭羊鞍味足,質感軟腍肉汁澎湃,頗juicy嫩口,如輕煮到六成熟更肉嫩。綠茶窩夫味道還不錯, 香草雪糕球味道稍欠,有待進步。

煙三文魚沙律,中規中矩。

德國香腸拼盤

綠茶窩夫味道還不錯, 香草雪糕球味道稍欠,有待進步。
2017-10-19
2018-01-23 170 瀏覽
今日同2個朋友食飯誤打誤撞去到Mini Friday.上到去9樓一出Lift心諗... 唉... 應該都唔會係有D咩好嫁啦, 不過朋友想食就試啦. 環境,裝潢同埋坐位都算好特別, 地方好靜好適合我地傾計. 一坐底店員已經好熱情咁俾左一盆snacks 我地再介紹下今晚個Set Dinner.我地見到 嘩!都成4個Course menu都係講緊$1XX 心中即刻覺得更加伏! 唉應該都係賴左野嫁啦. 我地叫左 A, D, E是日餐湯南瓜甘筍湯, 隻碗好特別味道都好正常每人一個salad, 呢個Salad好好味. 意大利醋汁做得好好而且仲好大方係一碗一個蕃茄,啱晒我呢個蕃茄控呀.A餐意大利飯. MENU寫係無限制自由配搭點知原來係只可以選擇4款. 我地叫左海鮮火腿磨菇洋蔥蕃茄汁. 個飯味其實更加似龍蝦汁, 好rich又唔油膩. 飯既軟硬度好適中唔會好林又唔會生米. D餐SeaBass 黎到時候我地係有驚喜既. 嘩份量都唔少WOR!! 有晒DECORATION 又擺得好靚, 出面通常用薯蓉估唔到呢度係用紫薯蓉,好甜唔假!旁邊仲有一堆菜樣子又似雨衣金藍又似芥蘭我地都唔知係咩既菜. 總之就係知道自己
是日餐湯南瓜甘筍湯, 隻碗好特別味道都好正常
D餐SeaBass 黎到時候我地係有驚喜既. 嘩份量都唔少WOR!! 有晒DECORATION 又擺得好靚, 出面通常用薯蓉估唔到呢度係用紫薯蓉,好甜唔假!旁邊仲有一堆菜樣子又似雨衣金藍又似芥蘭我地都唔知係咩既菜. 總之就係知道自己食左好多纖維

E餐春雞都係令到我地有驚喜. 出面食過春雞都係得半邊或者係比乳鴿大少少既SIZE! 呢個SIZE真係好足料 OMG~ 我對我之前既以貌取人覺得中伏後悔了! 味道擺碟份量都真係唔只值呢個價位. 真係超值呀!!
我地已經飽到有D郁唔到...店員仲要好好咁講你地三位仲有甜品呀!
通常我對套餐既甜品都不抱期望! 通常都唔會點有HEART都係好普通既野... 我又錯了!呢舊CHOCOLATE CAKE本身個味都已經唔錯, 個餅底係脆脆底面頭再有威化餅碎! 呢D咁細既位都見到佢地既細緻,再夾埋旁邊個堆mix berries! 嘩...係絕配呀! 我地3個係可以食得晒成碟呀.

真係食完我地三個都有意外收鑊既感覺!!
題外話/補充資料: 味道擺碟份量都真係唔只值呢個價位. 真係超值呀!!重點係Through openrice book仲要有88折...抵上抵呀!
2018-01-22
2018-01-22 105 瀏覽
朋友間都聽過位於旺角既Mini Friday既餐廳覓食旺角覓下覓下覓左上哩間樓上bar & restaurant門口好特別,有個電子火爐,好有風味,上面寫住是日餐湯,甜品環境好寬闊,卡位亦都十分足夠,可以算係十分舒適場上有用酒樽作裝飾,非常特別佢地有個海鮮二人餐非常吸引,但由於有太多款式想試,所以就要一個set加個意大利飯餐前薄脆免費無限添加,香口小食加沙律醬好似薯片咁停唔到口跟餐既雜菜湯同沙律如圖所示賣相相當吸引,味道亦都好好,沙律夠兩人份量,唔會醬唔會太濃,搶左疏菜既味道加錢要左一份海鮮拼盆($48),有鮑魚,聖子,帶子,青口,蝦,冰鎮海鮮加兩款醬汁,其中一款酸酸辣辣開胃,味道不俗,當場無法同海鮮檔比較主菜要左一份西班牙黑毛豬梅肉,醬汁酸酸甜甜,肉質偏向帶肥,若果想要偏瘦可能選擇羊/牛扒會比較好,而伴碟所有疏菜我都清曬,包括超甜菠蘿,蕃薯蓉(非常特別唔係薯蓉,偏向甜甜地,無咁粉),同大量伴菜另外要左一份菠菜帶子意大利飯,乾濕拿捏得準,帶子同菠菜都好夾另外要左一份薯條,原先想試一下芝士醬,不過因為改左餐牌.所以只有芥末醬同茄汁,不過都份大大份Restaurant & Bar,佢有好多
朋友間都聽過位於旺角既Mini Friday既餐廳
門口好特別,有個電子火爐,好有風味,上面寫住是日餐湯,甜品

環境好寬闊,卡位亦都十分足夠,可以算係十分舒適
場上有用酒樽作裝飾,非常特別
餐前薄脆免費無限添加,香口小食加沙律醬好似薯片咁停唔到口

Restaurant & Bar,佢有好多酒精類飲品提供,但由於星期日晚,第二日要番工,所以都無去試
整體環境同服務一流,不時都會有人留意有無客人有需要
食物亦都相當有質素同抵食,唔會慛交台,係聚餐之選
2018-01-21
2018-01-21 86 瀏覽
轉眼間就快到我哋中國人🎉🎊最注重嘅農曆新年!今日約咗老婆💑辦年貨🛍買新衫👗👔相約喺旺角一帶逛一逛!經過四個鐘頭嘅人群中洗禮⋯⋯已經接近虛脫!係時候要醫肚真係要休息😅經過銀城廣場決定喺嗰度開餐啦!🍽Mini Friday🍽餐廳氣氛非常輕鬆自在,而且仲有酒🍾🥂🍻🍹🍸供應添😎而且價錢💰仲非常實惠!冇限制自由配搭餐$119可選飯或意粉自選四種配搭自選醬汁忌廉汁蘑菇煙肉🥓海鮮火腿意大利飯飯粒🍚煙靱,忌廉汁做得非常幼滑奶香!非常足料!配餐湯 蟹膏帶子二重奏 蟹膏非常足料😋而且帶甘香鮮甜可口!下邊仲有好似日式壽司飯🍚伴碟yummy自選四色12寸意大利Pizza$129Pizza餅底非常香脆😋我哋選擇咗海鮮🦐🦑🐟蘑菇丶火腿🥓洋蔥🍕餡料非常充足,傳統蕃茄醬汁好味🍅仲有細香蔥添😋最後有個朱古力脆脆甜品作結尾🍫🍮朱古力味非常香濃!🈶雜莓🍓伴碟酸酸甜甜👍有朱古力脆脆作底部😋😍我老婆最喜愛😍

🍽Mini Friday🍽

餐廳氣氛非常輕鬆自在,而且仲有酒🍾🥂🍻

🍹🍸供應添😎而且價錢💰仲非常實惠!
冇限制自由配搭餐$119
可選飯或意粉
自選四種配搭
自選醬汁

忌廉汁蘑菇煙肉🥓海鮮火腿意大利飯
飯粒🍚煙靱,忌廉汁做得非常幼滑奶香!非常足料!

配餐湯

蟹膏帶子二重奏

自選四色12寸意大利Pizza$129
最後有個朱古力脆脆甜品作結尾🍫🍮
2018-01-20 110 瀏覽
呢個世界係要禮尚往來🙋‍♀️⬆️次我朋友打麻雀贏咗錢💰請我食飯今次梗係我來做東啦!贏咗馬仔🏇梗係要約我個老死一齊擦翻餐啦!呢間餐廳係我個同事介紹呢度又有酒飲又有甜品嘅西餐廳💁‍♂️而且地點非常方便,位於旺角西洋菜街銀城商場9樓~~Mini Friday ~~Set dinner for two👭2人套餐$555頭盤海鮮拼盤有鮑魚丶帶子丶鮮蝦🦐丶蟶子丶藍青口非常新鮮😋配上秘製青醬帶出鮮甜餐湯🉑️選擇意大利菜湯丶是日餐湯南瓜🎃湯蟹🦀肉三重奏有粟米🌽丶蕃茄🍅丶青瓜🥒丶🥗爽脆嘅沙律菜作點綴😋蟹肉鮮甜份量都唔少!醬汁唔會過濃搶咗蟹肉嘅鮮甜味黑松露忌廉炒野菌每一口野菌都覆蓋着更香濃的黑松露醬!忌廉非常香滑充滿濃濃嘅奶香!炭烤美國肉牛眼牛扒非常香濃!雖然係八成🥩但係都非常鮮嫩多汁!牛肉香味四溢!有自製醬汁搭配,但係我自己比較鍾意加鹽就已觸法牛肉嘅油甘味😏美式燒西班牙黑毛豬柳黑毛豬柳🆚黑毛豬扒肥美!如果唔鍾意食太肥就會覺得佢有點油膩!但係我就真係好鍾意有啲肥🤨咁就非常香口和鮮嫩甜品🍮朱古力脆脆,朱古力味非常香濃而且底部真係有鬆脆嘅脆片!朱古力味濃但不會過甜😋非常出色!

Set dinner for two👭2人套餐$555

頭盤