2018-04-22 129 瀏覽
嚟過幾次第一次食覺得味道唔錯 食物份量幾多 環境幾好最近食物質量越嚟越差 店員服務態度亦都唔好今次去食帶位店員態度極其惡劣完全係多你一枱唔多少你一枱唔少既態度因為 full booking book咗枱都重要等然後上菜 遺漏咗一碟叫咗set餐既$228 美國安格斯肉眼扒 5成熟肉感好靭 好難切開 格離個番薯蓉重好食另外再叫咗個意粉set餐 應該有1樣材料宿咗 最後食咗兩啖最後既甜品細細個朱古力蛋糕 不過不失2個人 2個set餐 連飲品 +1 食咗$500左右唔會再食 相同價錢 會有更好選擇
嚟過幾次

最後既甜品細細個朱古力蛋糕 不過不失
2個人 2個set餐 連飲品 +1 食咗$500左右
唔會再食 相同價錢 會有更好選擇

2018-04-22 100 瀏覽
4月11係我朋友既生日大日子,由於佢好中意食西餐,又唔中意D大集團,所以我揀左MINI FRIDAY。一開LIFT門就見到好大個燈牌,真係好有外國FEEL 啊,餐廳好大,好多食客真係坐無虛席呢。一坐低,侍應就放左個墨西哥薄脆,橙橙地色既醬係千島醬!!MY FAV 我最愛呀。而佢呢隻千島醬食得出唔係超市一枝枝果D,應該係餐廳自制既,好特別既味道呢!一面食住D香口野,一面揀野食都揀得寧舍開心。食物選擇好多,主餐牌連套餐都有好多款,又一人SET又二人SET,真係花多眼亂樣樣都想食。最後我地都兩個女仔怕食唔哂,都係叫左一個一人SET同一D小食。上菜都上得好快,首先黎既係乳酪解果沙律,本身以為只係得雜果同菜,原來仲有埋三文魚子,十分鮮味!跟住黎既係意大利雜菜湯,我就覺覺得略為有D稀,如果可以杰身少少,咁就PERFECT池啦。之後係卡邦尼意大利麵配溫泉蛋,一上菜我地都嚇親,原來呢間野份量都幾大。個汁好creamy,好正宗,撈埋溫泉蛋既蛋汁,味道更加昇華,濃濃既蛋香忌廉配上al dente既意粉,一絕呀!我地仲叫左杯strawberrymilk,因為叫左野食就可以有半價換。我覺得有d甜,不過不失。水

一面食住D香口野,一面揀野食都揀得寧舍開心。
真係花多眼亂樣樣都想食。

我覺得有d甜,不過不失。

水牛城雞翼,炸得好香脆,岩哂我呢個無炸不歡既人,甜甜酸酸又辣辣既汁好開胃,令人忍唔住一隻又一隻。
唯一美中不足既係佢另上既醬汁只係同雞翼同一個汁,如果係芝士醬會更好。

炭烤1855美國牛肉眼扒拼牛脷 (set dinner)
果然係重量級牛扒,仲大過我塊面,炭烤牛好香,好靚既格格文,
牛肉外面香口但入面十分juicy,超多肉汁保留左係入面,呢樣值得一讃,
伴菜仲有d紫薯,好小餐廳會用紫薯,好香甜可口又健康,
二百幾蚊成個set食到呢個質素真係物超所值。

最後有個芝士薯條,呢個反而有少少失望,我地本身以為係芝士醬,點知原來係用芝士片焗,
搞到一上枱開始凍果陣就已經全部野硬哂,有d難吉野d薯條,不過好彩都炸得夠脆,點茄汁食都ok!

最後仲有個跟餐甜品,應該係焦糖三重奏蛋糕。
呢個蛋糕好邪惡又好正,面層係濃濃既朱古力焦糖醬,中層係焦糖蛋糕,低層係朱古力脆脆,好正呀!!

總括:呢一餐份量好大,我地兩個女仔都食到好飽好飽,朋友呢餐生日飯食得好開心,
下次我都會再黎食!好抵食呢~~

2018-04-11
2018-04-22 134 瀏覽
同友人慶祝生日,選了大家工作地點較近的西式餐廳。說到慶祝當然不能像平時吃晚飯般馬馬虎虎,所以選了這間有格調又不會太貴的西餐廳。如大部份樓上舖一樣,門口位置不多,入口是霓紅燈招牌。招牌旁是午餐餐牌。午餐時間為12至4點,食物比晚餐輕營,價錢也便宜得多。內部的燈光較暗,窗旁有電子蠟燭做裝飾。侍應端上墨西哥脆餅。食西餐一般都會麵包,但這裡是我更喜歡的墨世哥脆餅。之前食過其它餐廳的墨西哥脆餅是稔的,所幸這裡的是新鮮的,脆而不油膩,沾一點千島醬,非常開胃。餐湯分別點了南瓜湯和羅宋湯。南瓜湯較好喝,南瓜味濃,略帶一點南瓜蓉。中間灑了一點小蔥花,攪伴更好喝。羅宋湯一如以往,看上去較油膩。喝下去不算油膩,內有幾片菜,不會覺得太稀。除了餐湯,套餐還附奶茶。前菜乳酪鮮果沙律較想像中大碟,哈密瓜、菠蘿等鮮果粒非常新鮮又甜,爆珠為沙律添上特別口感。套餐可加蟹肉鮮果三重奏($38),蟹肉有點鹹,底下面鋪了數層迷你鮮果粒,最喜歡的是芒果粒,下一層是牛油果,再下一層是迷你木瓜粒。炭烤1855美國牛肉眼扒拼牛脷($229)牛脷厚身,口感如鹹牛脷,味道與鹹牛肉相若,非常好吃,把主菜牛肉眼扒比下去。牛肉眼扒的口感較稔,厚

內部的燈光較暗,窗旁有電子蠟燭做裝飾。
墨西哥脆餅

南瓜湯

羅宋湯

蟹肉鮮果三重奏

炭烤1855美國牛肉眼扒拼牛脷

炭烤1855美國牛肉眼扒拼牛脷($229)牛脷厚身,口感如鹹牛脷,味道與鹹牛肉相若,非常好吃,把主菜牛肉眼扒比下去。牛肉眼扒的口感較稔,厚肉汁,但我還是喜歡較爽鹹的牛脷。
意大利薄餅12”

意大利薄餅12”(任選四款配料) ($149)薄脆海鮮味濃。配料海鮮、磨菇、菠蘿是首選,最後一樣選了雞肉,與海鮮不太配,如下次選橄欖更好。這個做得比幾間薄餅連鎖店鬆脆,味道也較清淡,不會加大量調味料,值得再試。
朱古力蛋糕

甜品朱古力蛋糕。朱古力蛋糕做得也很有心思,大半上層是軟滑口感,下層是脆硬層,朱古力味濃。
雪糕梳乎里班戟

最後點了我最愛的雪糕梳乎里班戟($88),厚厚的班戟,切開是軟心,外實內軟。即點即整,侍應貼心地問甜品上桌時間,以免滿桌都是食物。朋友對這個生日餐很滿意!
題外話/補充資料: 加一服務費
2018-04-17
慶祝紀念
生日
墨西哥脆餅
南瓜湯
羅宋湯
蟹肉鮮果三重奏
意大利薄餅12”
雪糕梳乎里班戟
2018-04-21 85 瀏覽
還記得當天是周三,晚上到達餐廳時也幾乎滿座了!我們一行三人,我選擇了二人海鮮拼盤,另外一份一人套餐。二人海鮮拼盤 HKD $555有餐湯、歐陸海鮮冷盤、蟹膏帶子二重奏、黑松露炒野菌、炭烤牛肉眼扒、燒西班牙黑毛豬 及 甜品。我選擇了南瓜湯,夠香夠料,湯底很濃郁,更吃到些南瓜蓉!歐陸海鮮冷盤海鮮拼盤裡包括鮑魚、帶子、 鮮蝦及青口,當中更配有特製醬汁同秘制香草汁。每款海鮮也是新鮮、爽口及彈牙,當中帶子浸在特製醬汁,感覺更加微甜而入味。蟹膏帶子二重奏,這道菜剛上枱已經吸引了眾人的目光!感覺有點像韓式拌蟹膏飯,於是我們就立即試試!軟綿的蟹膏甘甜而香味濃郁,中間更配上肥美而爽口的帶子,用來配以白飯感覺一絕,真的沒有試過很想吃飯的感覺,哈哈!黑松露忌廉炒野菌侍應說這道飯較為正宗,飯粒會較為硬,不過我們又覺得口感也不錯,飯粒硬身少許也可以接受。而這道菜散發出陣陣香濃的黑松露香味,每口飯也嘗到香濃忌廉味道,再配上微軟身的野菌,感覺頗為相襯的。炭烤牛肉眼扒這肉眼扒賣相十分吸睛,份量很大亦是厚度十足,旁邊的配菜也十分香噴噴,旁邊更有些紫薯,夠軟綿、香甜而香濃。而且肉眼扒兩邊更是經過微烤,令外層帶點脆邊之外,

二人海鮮拼盤 HKD $555

我選擇了南瓜湯,夠香夠料,湯底很濃郁,更吃到些南瓜蓉!

歐陸海鮮冷盤

黑松露忌廉炒野菌

炭烤牛肉眼扒

而且肉眼扒兩邊更是經過微烤,令外層帶點脆邊之外,同時內裡肉汁亦被緊緊鎖著在內,配上內層軟綿的肉質,口感十分正!而且肉眼扒調味適中,肉味濃郁,再配上特別醬汁,令我們接著吃過不停。

燒西班牙黑毛豬

這個配菜也是跟肉眼扒一樣,而這黑毛豬較為粗糙了一些,即使外邊有脆邊,但口感卻是差了一些。而黑毛豬也是肉香不夠濃郁,肉汁也是欠缺一些。

另外一個套餐,就選擇了羊扒套餐,也是有鮮果沙律、甜品及餐湯。

鮮果沙律

蔬菜和鮮果十分新鮮,佈置精緻,同時有些爆珠在些,這道菜十分清新。

雲寶酥羊扒 HKD 189

其實是羊架,調味也是十分適中,而且更是香味濃郁。羊肉羶味濃郁,愛吃羊人士定必十分喜愛!羊架肉汁豐富,外邊帶點脆邊,內裡是軟綿,口感豐富。不過羊架羊肉和肥膏是各佔一半,初時共同吃用感覺很正,不過後期就略縑有點膩,哈哈,我寧願羊肉多一點,可以更滿足口腹。

朱古力蛋糕

這個甜品罪惡感滿分,但很久未嚐甜的我感到十分滿足。

2018-04-20 61 瀏覽
一行10幾人去食飯,想一齊坐,明明有長枱又唔比我地坐。想等齊人先叫野食,又要比說話我地聽(態度好似澳牛伙記,以為自己去左茶記)話我地再唔落單就交唔切枱 係咁比說話我地聽,咁我地就拿拿淋落單叫野食,跟住黎少左個湯同沙津,問係咪落漏左個餐,查都無查過,又話個扒整緊,好快就到,再問多次佢地先去check單,最尾真係漏單又唔認!係咁死撐!人頭大約$150-200 無酒精,食物係可以既,環境可,但服務堅差,足以影響我地唔會再黎。
周日晚上,黎到迷你星期五同友人聚一聚。外面嘅燈牌有種國外舊式酒吧味道。店面好大,座位寬闊!裝潢風格都係走外國懷舊風! 適合情侶友人進餐。一坐低,店員就放低餐前小食過黎。薄脆配千島醬點了set dinner 再加德國豬手。Mojito 跟餐點半價$44Cocktail 質素真係需要再改進。薄荷葉無攪碎,味道出唔到黎。雜菜湯菜好多,算正常質素。小食併盤 +$38(洋蔥圈、肉骨腸、吉列蠔、薯絲蝦、春卷) 抵食!鮮果沙律:蜜桃爆珠像三文魚子,味道超夾!蜜瓜、菠蘿都好新鮮。自選四款配料pizza 12吋 $149(蘑菇、海鮮、豬肉、菠蘿)每一塊配料滿滿,芝士量足,而且用新鮮嘅菠蘿,外皮薄而脆,脆到離晒碟! 烤原隻德國豬手$198會上演着火嘅戲碼,燒到外皮聞到焦香。豬手size 都幾大雙多肉。味道就偏咸一點。最欣賞set dinner 甜品朱古力脆脆蛋糕 (濃郁版金莎味)
周日晚上,黎到迷你星期五同友人聚一聚。

外面嘅燈牌有種國外舊式酒吧味道。

一坐低,店員就放低餐前小食過黎。
薄脆配千島醬
點了set dinner 再加德國豬手。

Mojito 跟餐點半價$44
Cocktail 質素真係需要再改進。
薄荷葉無攪碎,味道出唔到黎。

雜菜湯菜好多,算正常質素。
小食併盤 +$38
(洋蔥圈、肉骨腸、吉列蠔、薯絲蝦、春卷) 抵食!

自選四款配料pizza 12吋 $149
(蘑菇、海鮮、豬肉、菠蘿)

烤原隻德國豬手$198
會上演着火嘅戲碼,燒到外皮聞到焦香。

豬手size 都幾大雙多肉。

味道就偏咸一點。

最欣賞set dinner 甜品
朱古力脆脆蛋糕 (濃郁版金莎味)
2018-04-15
  • 自選pizza
今次係第一次係open rice book枱,選呢間原因基於佢係旺角,貪佢交通方便,評價都唔錯。平時行開旺角都唔會揀去銀城食飯,因為唔知上面有餐廳同埋樓上cafe好迫夾,係睇到評價同埋有得 book所以就決定嚟食飯。去到樓下要上2層扶手睇再轉電梯上去,電梯門一開先見到好多人等位,好彩有 book枱,我打咗電話去話會遲到,佢哋只可以留枱留15分鐘,見咁多人等位我可以理解。餐廳環境幾大,已經坐滿人,我被安排係一排2人枱中間,附近大部分都係2位客人,張檯唔係好大,只可以話剛剛好,所以侍應執枱會好快,我哋叫咗份牛扒加pizza 🍕 share 食,所以叫佢俾2隻碟我,点知佢因為唔夠位放就收咗我哋D碟,我同朋友唯有冇碟之下食埋其他嘢。唔知係人多定係坐得太密集,想好好哋傾計都好難,因為太嘈,我哋都傾得幾辛苦吓,希望可以改善呢個問題。食物方面,牛扒5成熟,做得唔錯,個沙律加咗D爆珠幾攪鬼,pizza 幾好食仲有甜品。2杯cocktail果汁同酒比例剛好,可以叫返柸relex 吓。

2018-03-16
2018-04-15 80 瀏覽
早陣子已聽過朋友提及旺角銀城廣場樓上有間西餐廳質素不錯, 惟小妹對銀城廣場未敢抱以期望, 故一直無緣品嚐。是晚老公突然想吃西餐, 試問在旺角鬧市街頭尋找高質素的西餐廳談何容易呢。小妹靈機一觸, 一於就博一博, 直往銀城廣場覓尋那燈火闌珊處吧。西餐廳位於廣場的9/F, 到達西餐廳樓層, 果然別有洞天。西餐廳裝潢別緻有格調, 與廣場的感覺大相徑庭。而且環境非常寬敞舒適, 播著柔情的音樂, 氣氛浪漫且有情調。侍者先為每檯食客送上免費的三角脆片, 配以千島沙律醬進食, 非常醒胃。餐廳是日晚餐餐牌, 價錢公道。set dinner 包括餐湯, 沙律, 主菜, 飲品至甜品。食客更可以優惠價錢添加海鮮冷盤, 超值抵食!乳酪鮮果沙律頭盤沙律外觀一絕, 配以新鮮生果包括哈蜜瓜, 火龍果及菠蘿, 混以乳酪醬汁及沙律菜, 清新可口。沙律表面飾以如三文魚籽無異的橙色波波, 竟然是果汁啫喱! 與沙律一併品嚐, 果汁在口腔大爆發, 非常驚喜配合, 可見店家用心之作, 值得一贊。歐陸海鮮冷盤 (+$48)海鮮拼盤包括鮑魚, 帶子, 鮮蝦, 蟶子及藍青口。海鮮新鮮彈牙不在話下, 當中鮑魚更令小妹驚喜萬分。鮑魚新鮮爽

乳酪鮮果沙律

歐陸海鮮冷盤 (+$48)
海鮮拼盤包括鮑魚, 帶子, 鮮蝦, 蟶子及藍青口。海鮮新鮮彈牙不在話下, 當中鮑魚更令小妹驚喜萬分。鮑魚新鮮爽口帶嚼勁, 但一點都不會過韌, 令一直對鮑魚不太有興趣的小妹亦要豎起拇指。另外, 帶子厚度十足, 蟶子爽口, 令小妹一下子吃光光了。

香烤波士頓龍蝦配黑毛豬肋條 $209
龍蝦大大隻份量十足, 巨大的蝦螯啖啖肉。肉質新鮮彈牙, 以香烤烹煮下保留龍蝦鮮味。而黑毛豬肋條拆骨肉上, 以黑胡椒粒調簡單調味, 已非常滋味, 肉條爽口有嚼勁, 香烤下保留肉汁, 實屬大師級之作。

碳烤1855牛肉眼扒拼牛脷 $228
小妹一如以往叫了5成熟, 肉眼扒經碳烤下非常惹味, 陣陣碳烤香味比一般的牛扒更有味道, 肉汁豐富肉味十足, 不用蘸醬汁亦全無問題。另外, 牛脷厚度份外強勁, 比小妹於坊間見到的厚切牛脷還要厚, 哈哈!! 但需要一贊時, 這麼厚身的牛脷烤煮火候非常到位, 肉質仍然非常嫩滑, 與平常品嚐過的截然不同, 簡直顛覆小妹對一貫牛脷的觀感, 正!

是日甜品-朱古力蛋糕
朱古力蛋糕一層一層的, 以香濃朱古醬配以朱古力脆脆及蛋糕, 由香滑柔軟至香脆, 口感層次不斷提昇。亦令是晚豐富味美的晚餐畫上一個完美的句號。

新鮮的食材, 用心的制作, 舒適的環境, 公道的價錢, 實在無法令小妹相信在旺角鬧市中找到。這間樓上西餐廳確令人一試難忘, 不禁愛上。

2018-04-14 843 瀏覽
出差期間,食中餐食到慣晒, 一返嚟香港梗係食返西餐啦。 約左同事食呢一間mini Friday, 佢話試過觀塘嗰間好食喎。位置都好方便,就在銀城8樓。 環境唔錯,星期五晚都好多人喺度食。見到一人套餐,價錢實惠,但我哋今次想食好d,就叫侍應推介左一樣主食。 就叫咗阿威靈頓牛扒,水牛城雞翼, 炸軟殼蟹墨魚汁意粉牛城雞翼有六隻, 雞翼尺寸中上, 每隻都有豐富醬汁, 夠酸夠辣。炸軟殼蟹墨魚汁意粉, 有原隻炸軟殼蟹, 大大舊, 而且仲有其他海鮮,墨魚,蝦及三色椒, 洋蔥,香蒜, 內容豐富有層次,值得推介。另外王牌呢一個係威靈頓牛扒, 這一款牛扒有深度, 唔係間間西餐廳都會有供應, 當然這一款菜式需時較長,要稍等一會。 上菜見到好靚嘅酥皮包, 旁邊有蕃薯蓉。 切開見到腍滑的三成熟牛柳被蘑菇、火腿包裹, 不期然間的感動, 牛柳真係好冧好好味, 肉汁被充分保留, 亦可以另點蘑菇汁。其實有時唔叫套餐,問下待應有咩推介,往往會有驚喜

水牛城雞翼

炸軟殼蟹墨魚汁意粉

威靈頓牛柳

其實有時唔叫套餐,問下待應有咩推介,往往會有驚喜

炸軟殼蟹墨魚汁意粉
威靈頓牛柳
2018-04-13 1062 瀏覽
入坐後店員立即送上三角脆片配千島醬代替麵包藍,十分脆口,沾上千島醬好醒胃。我地一行二人,點左一人套餐,是日餐湯黑松露南瓜湯,啖啖南瓜蓉,黑松露味好香濃。什果沙律蔬菜同生果都好新鮮,上面放上荔枝味爆珠,味道好清新。炭烤西班牙黑毛豬肉眼蓋 $199店員哥哥喺落單時提醒豬肉會大概八九成熟,服務好細心。炭燒味好香口,唔會過燶,有一層薄薄嘅脂肪比例完美,入口即融,肉嫩多汁。伴菜同樣充滿驚喜,羽衣甘藍爽脆,紫薯香甜。單人歐陸海鮮拼盤 +$48藍青口、鮮蝦、鮑魚,好新鮮。house made 芫䇴醬酸味剛好,十分清新。帶子厚切,配特製麵豉汁甜甜地,同芫茜醬相得益彰。香草焗脆殼田螺 $68紫薯份量多,代替傳統用嘅薯蓉,讚!脆殼好特別,香草醬牛油味好重,必食之選!黑松露忌廉海膽意粉 $128十分足料!海膽兩大片,唔腥。黑松露好多,香氣撲鼻。意粉幼身,質感可以媲美意大利餐廳。超水準意粉!是日甜品朱古力餅灑上開心果碎嘅朱古力餅味道香濃,入口幼滑,甜度適中。蜜桃雪皅 $68賣相好美,桃味濃郁,桃可以整個吃掉,甜而不膩。不得不提係服務超好,店員細心又醒目,主動俾多個碗我地share 個湯,有換碟,不時加水,絕對

什果沙律
蔬菜同生果都好新鮮,上面放上荔枝味爆珠,味道好清新。

炭烤西班牙黑毛豬肉眼蓋 $199

單人歐陸海鮮拼盤 +$48

香草焗脆殼田螺 $68

黑松露忌廉海膽意粉 $128

是日甜品朱古力餅
灑上開心果碎嘅朱古力餅味道香濃,入口幼滑,甜度適中。

蜜桃雪皅 $68
賣相好美,桃味濃郁,桃可以整個吃掉,甜而不膩。

不得不提係服務超好,店員細心又醒目,主動俾多個碗我地share 個湯,有換碟,不時加水,絕對係高質樓上舖,一定再來!

2018-04-09
  • 黑松露忌廉海膽意粉
  • 香草焗脆殼田螺
2018-04-11 732 瀏覽
今日難得放假與男友跑過步後便到旺角覓食去發覺開了不少新的食肆我們便試試看吧~一入內坐底 店員便奉上小食好味道!夠香脆 沒有油益味點了千島醬後 生色不少 很惹味一貫我們的作風 直接從set dinner中選可以省掉思考的時間餐湯:雜菜湯其實是羅宋湯~味道正常有驚喜的是跟餐沙律竟然是大大一碟而且有許多新鮮水果粒有士多啤梨 藍莓 蘋果 金奇異果 菠蘿 哈蜜果味道清新 香甜食完 感到健康我們各選了一個dinner setSet A: 自由配搭意大利飯(任選4款配料)$139火腿 洋蔥 蘑菇 雞肉 配忌廉汁小妹非常欣賞可以自選配料這個選擇可供客人自行配搭 選擇合適自己的味道男友非常欣賞這道意大利飯以行動支持 整碟清掉但小妹認為味道比較單一可考慮加點黑椒提昇味道層次味道會更佳Set B: 意大利薄餅12''(任選4款配料)$149火腿 海鮮 蘑菇 蕃茄薄餅賣相非常吸引芝士多到溢出來餅皮係薄而且脆的不怕飽到撐住配料選擇適當 味道很好 滋味無窮士多啤梨洛神花茶非常養生的感覺味道酸酸甜甜 不錯菠蘿汁男友滿意~最後的甜品亦有驚喜雖然是跟餐送的但絕不馬虎 非常足料 抵讚!朱古力和榛子味濃 幼滑 但偏甜非常滿
今日難得放假與男友跑過步後
便到旺角覓食去
發覺開了不少新的食肆
我們便試試看吧~

一入內坐底 店員便奉上小食

菠蘿汁

男友滿意~
最後的甜品亦有驚喜

雖然是跟餐送的
但絕不馬虎 非常足料 抵讚!
朱古力和榛子味濃 幼滑 但偏甜
非常滿足的一晚
2018-04-08
2018-04-10 117 瀏覽
行旺角行到攰攰地,見有易拉架宣傳就上左去銀城試新野,環境幾大幾舒服,唔錯一坐落無幾耐,店員就主動先送上餐前小食---墨西哥脆片相比起某連鎖快餐店的墨西哥脆片,呢度D 脆片更加大同埋脆,可惜係份量比較少,每人分到一塊多D,如果可以再多少少就啦餐湯我地簡左兩個雜菜湯同兩個南瓜湯. 之後同店員反映返佢地就二話不說幫我換返個雜菜湯。跟餐送嘅明太子雞翼,每人有兩大隻炭烤鮮羊架配意粉蕃茄辣肉腸薄餅炭烤黑毛豬配飯炭烤肉眼扒配意粉每個LUNCH SET 都有大大棵羽衣甘藍平時超級市場好少有機會買得到架整體黎講性價比高值得再黎

一坐落無幾耐,店員就主動先送上餐前小食---墨西哥脆片

餐湯我地簡左兩個雜菜湯同兩個南瓜湯.
之後同店員反映返佢地就二話不說幫我換返個雜菜湯。

跟餐送嘅明太子雞翼,每人有兩大隻

炭烤鮮羊架配意粉

平時超級市場好少有機會買得到架

整體黎講性價比高值得再黎
2018-03-24
  • 炭烤黑毛豬配飯
意外地尋獲好西餐廳🤤🧚🏻‍♀️ Mini Friday💕迷你星期五?係米星期五先去得嫁?😛餐廳位於旺角銀城廣場9樓全層,地鐵行去只需5分鐘好方便喔 一出lift就見到好標誌性既燈牌😍餐廳內環境優暗,係美式佈置,感覺都幾舒服,適合大顆人食飯。最重要係餐廳意外地大,星期六晚飯時間上去都有位唔使等☺️☺️炸魚薯條🍟🐠 魚柳好大條😍足料👍🏻 炸得夠脆粉漿又唔拿話太厚,魚肉好滑好juicy,可惜無咩魚味,調味亦偏淡,唔沾醬食會無咩味。薯條份量正常,炸得亦好脆🧚🏻‍♀️海膽黑松露扁意粉🍝海膽係熱既味道還好但不要expect係”wow好鮮甜”個種😂 個source係cream source底帶甜味,唔太食到黑松露味🤔 但值得一讚既係有多菇係入面😍😍🍄🍄🍄 菇控表示很滿足🧚🏻‍♀️牛肝菌意大利飯🍛Well.... basically呢個risotto味道係同個意粉一樣只係少左d海膽🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 點解take order時唔覺既😂 飯整得夠林同汁既到例亦岩岩好大啡茹🍄🤤Unexpected地好好食🤤🤤🤤🤤🤤切開佢時勁surprise入面有流心蛋係到,菇面滿佈波菜加芝士🧀焗,味道好好,啡菇仲要好juicy👍🏻👍
意外地尋獲好西餐廳🤤🧚🏻‍♀️ Mini Friday💕

牛肝菌意大利飯🍛
牛肝菌rissoto

大啡茹🍄🤤
Unexpected地好好食🤤🤤🤤🤤🤤
切開佢時勁surprise入面有流心蛋係到,菇面滿佈波菜加芝士🧀焗,味道好好,啡菇仲要好juicy👍🏻👍🏻👍🏻 十分推介大家去試!

大啡菇

Overall食物質素、環境、價錢都幾好,3個人嗌左4樣野都係$140@,唔錯,值得再去🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
2018-04-07
炸魚薯條
海膽黑松露意粉
大啡菇
2018-04-07 115 瀏覽
2018-04-05 126 瀏覽
又係同男朋友覓食既時間。今次我地去左位於旺角銀城廣場既呢間Mini Friday。主要係因為見到佢有賣威靈頓牛而個價又平平地,所以先踏足從未去過既銀城廣場睇到佢個招牌,包保大家冇去錯一入座就會有侍應俾呢個薄脆你做餐前食。今次我地叫左個一人套餐,再另外叫左d小食同埋威靈頓牛。如果你食SET,就有包到呢個沙律。沙律佢最特別之處係有爆珠小妹才疏學淺,未試過有爆珠既沙律,所以印象好深刻哈哈。個沙律係落左黑醋汁,所以有少少酸,但加左爆珠之後又中和番個酸味。個沙律個份量都幾多,我地兩個人食完都有少少飽。我地叫左個焗田螺。呢個真係超級飽因為佢底係用蕃薯泥去組成的,蕃薯超甜但唔可以食太多,否則你會錯過好多美食😂😂😂個重點泥喇—威靈頓牛🤟個酥片好得,但個牛就比較普通。可能過份期待😂😂一個人係絕對食唔哂,三個人share都仲得!最後梗係輕輕鬆鬆飲下野☺️☺️
又係同男朋友覓食既時間。
今次我地去左位於旺角銀城廣場既呢間Mini Friday。

睇到佢個招牌,包保大家冇去錯

一入座就會有侍應俾呢個薄脆你做餐前食。
今次我地叫左個一人套餐,再另外叫左d小食同埋威靈頓牛。
如果你食SET,就有包到呢個沙律。沙律佢最特別之處係有爆珠
小妹才疏學淺,未試過有爆珠既沙律,所以印象好深刻哈哈。
個沙律個份量都幾多,我地兩個人食完都有少少飽。

個重點泥喇—威靈頓牛🤟

最後梗係輕輕鬆鬆飲下野☺️☺️