2018-07-20
事緣係有朋友開口話講我食飯,仲要請我食呢間睇落高貴既西餐廳,我當然一口答應啦入面裝修以黑色為主,俾人一種簡約優雅既感覺,而且樓底高,完全唔會有焗促感。坐低後,職員隨即送上餐牌。原來lunch set都幾抵食,又有前菜送。咁我就order左煎美國帶子配忌廉野菌,呢個係前菜咋,聽個名都覺得高級,仲要整得一啲都唔馬虎,帶子有兩粒,煎至金黃色野菌亦掛滿忌廉汁,食落軟滑多汁。主菜我揀左美國牛肉芝士漢堡配薯條,聽個名都知有咩食材啦D手打牛肉扒夠juicy,芝士係溶哂,同牛肉夾埋一齊食互相輝薯條又係冇得輸,外脆內軟,唔會炸得太乾,加上適量既鹽,香口美:可能份量多,我最終食唔哂,捨棄左兩塊包😂😂餐飲我揀左芒果凍茶,雖然冇單獨影相,但都好飲架,唔會有好假既芒果味,又唔會過甜,perfec