2024-09-12 216 瀏覽
Mano同Flams係同一集團 食物款式似乎都差唔多平日嘅海濱匯人流應該唔少 主要呢邊都係寫字樓客多諗住禮拜六日假期應該比較靜 無論停車場定座位都實有位唔洗等下午5點40分左右嚟到 車位充裕 商場的確無人流但估唔到呢個鐘數Mano都坐滿8成 好彩嘅係都仍有位 唔需要等✌🏻🍕Aloha Pizza ($178)手工Pizza 餅底鬆軟有馬蘇里拉芝士加大大塊火腿仲有菠蘿係面小朋友見到食慾感倍增💪🏻🥗Caesar Salad ($98)經典嘅Caesar Salad羅馬生菜洗得乾淨新鮮爽脆 搭配濃郁嘅凱撒沙律醬 咸香火腿片 麵包脆粒天氣熱總有幾日我需要食Salad fresh下🍝Spaghetti Carbonara ($148)手工意粉 煙韌唔會煮得太腍卡邦尼醬汁夠多 沾滿每一條意粉🥦Roasr Veg ($58)牛油烤蔬菜 入面有BB甘筍、玉米筍、焗薯 西蘭花同椰菜花營養健康 帶有少少辣椒粉餐廳唔算大 環境燈光昏暗帶氛圍感 整體感覺都唔錯電子消費仲有免費泊車優惠😙
Mano同Flams係同一集團 食物款式似乎都差唔多
平日嘅海濱匯人流應該唔少 主要呢邊都係寫字樓客多
諗住禮拜六日假期應該比較靜 無論停車場定座位都實有位唔洗等
下午5點40分左右嚟到 車位充裕 商場的確無人流
但估唔到呢個鐘數Mano都坐滿8成
好彩嘅係都仍有位 唔需要等✌🏻

🍕Aloha Pizza ($178)
手工Pizza 餅底鬆軟
有馬蘇里拉芝士加大大塊火腿仲有菠蘿係面
小朋友見到食慾感倍增💪🏻

🥗Caesar Salad ($98)
經典嘅Caesar Salad
天氣熱總有幾日我需要食Salad fresh下

🍝Spaghetti Carbonara ($148)
手工意粉 煙韌唔會煮得太腍
卡邦尼醬汁夠多 沾滿每一條意粉

🥦Roasr Veg ($58)
牛油烤蔬菜 入面有BB甘筍、玉米筍、焗薯 西蘭花同椰菜花
營養健康 帶有少少辣椒粉

餐廳唔算大 環境燈光昏暗帶氛圍感 整體感覺都唔錯
電子消費仲有免費泊車優惠😙
人生第一次食棉花糖嘅Pizza, 估唔到佢咁好味, 再配合埋🍫榛子醬香蕉🍌同埋Raspberry , 加埋個餅底真係一個好豐富嘅甜品呢幾樣嘢加埋味道好夾, 又唔會太甜而且有啲酸味解和返主菜我哋就叫咗Peri Peri Spring Chicken 🐔, 雖然係春雞但係都好大隻, 裏面肉質相當嫩滑, 而且再配埋佢哋自家製個辣醬好好味😋個辣醬味道好特別啊佢哋自家製唔係度度有, 配菜方面可以選擇集材或者薯條我哋就揀咗薯條🍟再嚟多杯白酒同埋菠蘿汁, 食物同飲品我哋都好鍾意而且餐廳裝修又好靚員工又好友善

2024-09-09 269 瀏覽
呢個地方,我經常brunch都會去吓。“Mano”冇辦法,嚟海濱匯食飯真係好舒服,特別係今日雨後陽光。Mano係主打modern Italian,手工pizza意粉都有水準,今次試吓佢嘅weekend brunch,特登唔叫Pizza意粉,睇吓佢會唔會失手😎。特盛早餐 $138 上次已經試過炒蛋,今次試吓煎蛋,咁啱又遇到佢冇腸仔轉左三文魚。味道繼續出眾,蘑菇味道好香好濃葡式香辣燒雞配薯條 $128 好少叫辣嘅雞食。咁佢都做到皮薄香脆,襯埋Peri Peri Sauce,用酸度balance返佢嘅油份其他嘢食方面凱撒沙律 (主食+$15) 除咗本身嘅芝士粉,佢仲落咗啲火腿同蕃茄,味道豐富菠菜湯 (主食+$15) 帶有好香嘅菠菜蓉,值得一試Latte (主食+$18) latte最重要係奶泡,相當夠滑Mocha (主食+$18) 帶有平衡嘅朱古力同咖啡味最後特別要講吓,Tiramisu (主食+$35) 果然係意大利餐廳嘅出品,唔好睇佢個樣唔係太特別,食落去嘅質感超滑,完全對得住價錢星期六嘅早上,最好就係咁 : 一個全日早餐加杯咖啡,再加個甜品。當然,喺一個光線充足嘅西餐環境下品嚐,特別可
呢個地方,我經常brunch都會去吓。

“Mano”

其他嘢食方面
菠菜湯 (主食+$15) 帶有好香嘅菠菜蓉,值得一試
Mocha (主食+$18) 帶有平衡嘅朱古力同咖啡味

最後特別要講吓,

星期六嘅早上,最好就係咁 : 一個全日早餐加杯咖啡,再加個甜品。當然,喺一個光線充足嘅西餐環境下品嚐,特別可以消除平日嘅疲勞😌。
2024-09-07
  • Tiramisu
2024-09-09 291 瀏覽
. Mano 🍔🍕🍝🍴放假到觀塘搵食 就去左海濱𣿬的Mano食反個Brunch😆食完再係海濱散散步🥰#冬甩仔女_牛頭角#冬甩仔女_西餐🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅👦🏻Flames 特盛早餐(7.5/10) $138有烤煙肉、烤香腸、可選炒蛋或太陽蛋、炒雜菌、烤蕃茄、烤多士(係cheese pizza)👦🏻Latte(8/10) 跟餐+$18🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅👧🏻葡燒雞扒漢堡配薯條🐥🍔🍟(8/10) $128Burger 好大個😳中間夾住左兩大塊厚身燒雞扒 醃得好入味 肉質嫩滑 雞皮好香口🐥麵身軟熟🍔再夾有番茄🍅生菜🥬中和反😆薯條每條都佈滿調味微微辣粉🍟炸得十分脆身🤤成set 食到好飽 大大份 好滿足😆👧🏻凍檸茶(7.5/10) 跟餐🍩冬甩仔女👦🏻👧🏻🍩食評👅👦🏻👧🏻Tiramisu🍨(8.5/10) 跟餐+$35份量都頗大杯🍨2個人share岩岩好🤤好creamy 吾會太甜太膩 咖啡味吾會太濃🥰🍩冬甩小資訊🍩1️⃣收加一服務✅💲抵食:7.5/10👅好味:7.5/10🍩推薦:7.5/10
[牛頭角美食推介🍽 ] Mano 🍔🍕🍝🍴

👅好味:7.5/10
🍩推薦:7.5/10
1K
2024-09-09 276 瀏覽
店名: Mano 地址: 觀塘海濱道77號海濱匯1樓4號舖牛頭角站B6出口,行10分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5近排行過觀塘海濱,見到有一幢新嘅大廈,入面有好多唔同新式嘅食肆餐廳🍽️,未到1點已經見到好多人喺入面都好full🙌🏻,裝修幾靚,都多枱但係唔會好逼🥰,唔止情侶或者朋友閨蜜👭🏻,仲有好多一家大細帶埋小朋友嚟食🫶🏻,千祈唔可以錯過!葡式燒雞扒漢堡配薯條 ❤️❤️❤️❤️❤️$128漢堡表面香脆有用牛油煎香🧈,葡式雞調味唔會過鹹🐔,辣味剛剛好,食落去啖啖肉,一啖都咬唔晒。薯條粗幼度適中🍟上菜時熱辣辣即點即炸,食落去好香脆✌🏻蟹肉巴馬士芝士蕃茄忌廉汁通粉❤️❤️❤️❤️❤️$138呢個通粉絕對有驚喜,佢有香濃蟹肉🦀再配上芝士蕃茄忌廉汁🧀通粉口感唔會過淋,硬度適中,表面灑上一層芝士,再加上一絲絲嘅蟹肉,口感豐富🫶🏻是日餐湯❤️❤️❤️❤️+$15今日係周打蜆湯,份量都大大碗🥣兩個人share都好合適,入面有薯仔、蘑菇、洋蔥等等🥔沙律❤️❤️❤️❤️+$15呢個作為前菜份量好足夠,沙律菜大多數都係生菜🥗而且好新鮮再配上沙律醬,食落去好清新上面亦都配上火腿同芝士🧀凍朱古力咖啡❤️❤️❤️❤️+$18套餐飲品升
店名: Mano

沙律❤️❤️❤️❤️
+$15

凍朱古力咖啡❤️❤️❤️❤️
+$18
套餐飲品升級凍朱古力咖啡,朱古力味好濃🍫而且亦都唔會過甜🔆

凍檸檬茶❤️❤️❤️❤️
每個套餐都配上免費嘅咖啡或者茶,我哋就揀咗凍檸檬茶,食咗咁多嘢可以消滯,而且甜甜酸酸開胃🍋

是日甜品❤️❤️❤️❤️❤️
+$35
今日嘅甜品係Tiramisu,咖啡味香濃☕️而且食落去唔會過膩同唔會過甜,甜品控絕對唔可以錯過❗️❗️
2024-09-08 248 瀏覽
最近到觀塘的Mano餐廳享用了一頓美味的晚餐,特別是他們的意式辣肉腸薄餅(Pepperoni Pizza),真係令人驚艷!🍕✨這款薄餅的餅底薄而脆,烤得恰到好處,每一口都能感受到那種手工製作的質感。上面鋪滿了豐富的意大利辣肉腸,肉香四溢,配上濃郁的馬蘇里拉芝士,真係一試難忘。🧀辣肉腸的香辣味道與芝士的濃郁完美結合,讓人一口接一口停不下來。🍴🌶️ 餅底的番茄醬也非常新鮮,酸甜適中,為整個薄餅增添了更多層次的風味。Mano的環境亦非常舒適,裝修典雅,燈光柔和,營造出一個放鬆的用餐氛圍。服務態度亦非常好,服務員親切有禮,令整個用餐體驗更加愉快。😊

2024-09-06 228 瀏覽
由於無飯家庭嘅關係,又出來食野,今日去海賓商場入面一間高質餐廳《Mano》度食西餐。《Mano》是《Flames》旗下嘅餐廳,食品質素一向不錯。呢度環境優雅,有幾枱人都係度慶祝生日,亦有不少business 人放工過嚟飲洒。今日食咩?二個人淨係叫左1個牛扒?因為想食牛扒,而呢度牛扒有兩款, 10 Oz $268 和 16 Oz $448。想食得好d,就叫左一份寫名。呢塊扒仲大過我塊面,有部份是肥肉,肥瘦相間,好滋味。我哋嘅 order 係 Well done ~ 全熟,不太乾,仍有少少肉汁浸出。牛肉味十分濃郁,口感甚佳。醬汁方面,有兩款芥末、烤汁。芥末不太辣, 味道鲜明又不太刺口。烤汁惹味香口,配牛肉食是最好不過。最後,二人食一塊肉眼扒夠飽?兩個女仔真夠食,又好味又夠飽,我倆都食到好滿足。

今日食咩?二個人淨係叫左1個牛扒?

因為想食牛扒,而呢度牛扒有兩款, 10 Oz [肉眼扒配忌 廉薯蓉]$268 和 16 Oz [美國安格斯肉眼扒配忌廉薯蓉] $448。想食得好d,就叫左一份寫名[美國安格斯肉眼扒]。

2024-09-03 308 瀏覽
🍱餐廳 : Mano(海濱匯)🏫地址:觀塘海濱道77號海濱滙1樓 4 號舖同家人去海濱散步,食完就去附近的Mano試吓,因為朋友話呢度嘅「脆皮乳豬西蘭花苗配黃薑蕃茄飯」好好味😊上枱真係有啲小驚喜,乳豬的份量很足夠,個皮脆卜卜的,調味適中,可以講係西式整法嘅乳豬,別有一番風味!口感就外皮金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,又不會太肥膩,且入口即化😬黃薑蕃茄飯更係色香味俱全的美食,米飯吸收了黃薑的金黃色澤同獨特香氣,我哋能感受到濃郁的風味👍番茄的酸甜同黃薑的香辛味非常匹配,增添了層次感,好味🤗另外點了夏威夷薄餅、新鮮黑松露蘑茹扁意粉及燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉。Pizza係即叫即整的,餅底酥脆,上枱熱辣辣的,非常出色;黑松露意粉香氣獨特迷人,個人好鍾意黑松露的濃郁風味;大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉的大蝦夠新鮮,龍蝦汁的濃郁鮮美讓每一口意粉都充滿海洋的風味,意粉也煮得恰到好處,煙靭度適中,值得一試👍
🍱餐廳 : Mano(海濱匯)
🏫地址:觀塘海濱道77號海濱滙1樓 4 號舖

2024-09-03 254 瀏覽
假日來到觀塘海濱,已成為放假必備節目, cp值很高而且坐得舒服的Mano, 成為我和朋友們聚會的飯堂。 餐廳位置寬敞 , 播著 輕鬆愉快的音樂, 而且有免費兒童餐, 很適合一家大細。8安士紐西蘭肉眼扒配燒蔬菜最令人念念不忘,當然是這個超抵食的牛扒, 火候把握很好五成熟, 烤牛扒紋理分明,炭烤味道突出, 牛扒肉質柔軟多汁, 肉味很濃。 烤素材的配搭很豐富,西蘭花、椰菜花、 玉米筍、 小焗薯, 配搭醬汁更加惹味。香草紅酒汁燴牛面肉 配黃薑蕃茄飯牛面肉的份量非常之多, 肉質軟軟醬汁香濃, 特別喜歡配搭爽口的草菇, 香香辣辣的非常開胃。另外加配了新鮮沙律菜 和 蘑菇餐湯,都十分不錯。最後必定要加配招牌tiramisu,$35非常抵食, 芝士味道香濃 ,質感柔軟creamy, 配搭濕潤咖啡餅乾, 獨特回甘味道配搭 朱古力粉 非常match。

8安士紐西蘭肉眼扒配燒蔬菜

香草紅酒汁燴牛面肉 配黃薑蕃茄飯

• Tiramisu
2024-09-02 234 瀏覽
今晚與媽媽及妹妹食晚飯,好耐冇食Pizza,於是到Mano ,這裡的手工pizza好出名,所以點咗一個試試!❤️夏威夷薄餅 即叫即整的手工pizza,薄餅批邊香脆,鋪滿了豐富的配料,菠蘿、火腿、蕃茄和芝士,材料份量十足,每一咬落去都即感受到香濃的芝士味與新鮮火腿的鹹香,菠蘿酸甜的口感,則為薄餅增添了一絲甜美,令人心情愉悅。❤️新鮮黑松露蘑茹扁意粉 一上枱已經聞到好濃郁而獨特的黑松露味,香噴噴,扁意粉軟硬適中,有煙煙韌韌嘅感覺,蘑菇的鮮美與黑松露的獨特香味相得益彰,這道菜讓味蕾得到滿足,帶來奢華的享受,令人回味無窮。❤️大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉大蝦新鮮爽口,搭配濃郁的龍蝦汁,鹹香的三文魚籽,每一口意粉都充滿鮮味,這道菜值得一試。
❤️夏威夷薄餅
❤️新鮮黑松露蘑茹扁意粉
❤️大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉

睡得比較晚的週末最適合食個Brunch🍝來到的是位於觀塘海濱匯的Mano~附近有觀塘海濱,飯後可以好chill地慢活.ᐟ⧐ 8安士紐西蘭肉眼扒配燒蔬菜 HK$188 ⧏最近好喜歡吃肉!這份肉眼扒完全滿足到我🥩配菜除了燒蔬菜外還可以選薯條~選擇了五成熟,切開裡面仍然是紅色的.ᐟ但食落口感卻有點韌,到底是為甚麼呢?調味也覺的偏鹹了一點,有點小失望⧐ 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉 HK$138 ⧏Mano比較出色的還是意粉🍝向來都很喜歡通粉,中間能夠盛到醬汁~蟹肉份量很多,每一口都能吃到滿滿的蟹肉🦀配上很搭的芝士和蕃茄忌廉汁超好吃♡⧐ 自家製甜品 - Tiramisu +HK$35 ⧏Brunch Set只需加$35便能享用一份自家製甜品.ᐟ是日甜品是我最愛的Tiramisu🍫質感好Creamy,味道香濃有驚喜.ᐟ
睡得比較晚的週末最適合食個Brunch🍝
來到的是位於觀塘海濱匯的Mano~
附近有觀塘海濱,飯後可以好chill地慢活.ᐟ

⧐ 8安士紐西蘭肉眼扒配燒蔬菜 HK$188 ⧏

最近好喜歡吃肉!這份肉眼扒完全滿足到我🥩
配菜除了燒蔬菜外還可以選薯條~
選擇了五成熟,切開裡面仍然是紅色的.ᐟ
但食落口感卻有點韌,到底是為甚麼呢?
調味也覺的偏鹹了一點,有點小失望

⧐ 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉 HK$138 ⧏

Mano比較出色的還是意粉🍝
向來都很喜歡通粉,中間能夠盛到醬汁~
蟹肉份量很多,每一口都能吃到滿滿的蟹肉🦀
配上很搭的芝士和蕃茄忌廉汁超好吃♡

⧐ 自家製甜品 - Tiramisu +HK$35 ⧏

Brunch Set只需加$35便能享用一份自家製甜品.ᐟ
是日甜品是我最愛的Tiramisu🍫
質感好Creamy,味道香濃有驚喜.ᐟ
凍檸茶
2024-08-24
凍檸茶
2024-08-31 157 瀏覽
餐廳位於觀塘海濱匯,環境裝修細節好睇,適合收工同朋友黎chill下或者約會,中途見到有隔籬枱慶生都幾好feel,d staff都好nice幫手影相!🦄今晚收工同男朋友黎食飯,叫左杯ginger ale飲落幾清新!食咗意粉同pizza!🍝煙燻牛小排蕃茄意大利麵闊條麵啖啖都充滿醬汁,蕃茄味岩岩好唔會太酸,牛小排肉質肥美啖啖肉,燉到好軟熟,加埋蘑菇和帕瑪森芝士令口感又增加左更多層次!🍕夏威夷薄餅用咗新鮮菠蘿加埋巴馬火腿嘅配搭真喺食到停唔到口!餅底本身亦都好脆!食完都唔會覺得漏!Overall:收工黎食下估唔到有驚喜!下次會想同朋友一齊再黎試下更多其他flavour!

🍝煙燻牛小排蕃茄意大利麵

🍕夏威夷薄餅

Overall:
去完Megabox 行街🛍️🛍️🛍️之後,諗起呢度附近有條好出名嘅馬卡龍🩷🩵🤍色調嘅天橋,呢條「偉業街天橋」 就係人所皆知嘅「志明橋」。呢個別名嘅起源係因為一部2010 年嘅香港電影《志明與春嬌》🎞️🎬🎥,男女主角 - 張志明同余春嬌第一次單獨約會👩‍❤️‍👨嘅地方,為這條橋多添一份浪漫感👫同電影美感📽️打完卡之後,見到呢條橋嘅另一端有個好新潮綠化左嘅building 吸引左我眼球👁️👁️,入到去裡面環境好舒服好chill,岩曬係度渡過一個優閒又有冷氣嘅晏晝。見到有間餐廳以開放式廚房同水吧設計,客人食得安心又安心😁。餐廳裝修以雲石餐桌配粉紅色🩷嘅少女風👱🏻‍♀️,岩曬再打卡。😁📌是日沙律🥗有一大塊hams 同 芝士粉🧀,沙律菜又新鮮又嫩📌葡式燒雞扒漢堡配薯條🐔🍔🍟葡式雞扒係微辣嘅口味,雞肉鮮嫩。麵包外皮香脆,質感鬆軟,每一啖都好滿足。伴碟嘅薯條炸得好香脆,外層灑上辣粉惹味得泥都好有薯味🥔📌瑪格麗特pizza🧀🍕配料有新鮮羅勒葉、聖馬札諾番茄、巴馬臣芝士同馬蘇里拉芝士,芝士控🧀至愛,啖啖幸福感🩷。手工Pizza即叫即焗,送到上枱仲喺好熱。批邊焗到有炭火香🔥!批底口感兼韌勁,連埋啖啖番茄醬一流🍅📌是日甜品

📌是日沙律🥗
有一大塊hams 同 芝士粉🧀,沙律菜又新鮮又嫩

📌葡式燒雞扒漢堡配薯條🐔🍔🍟

📌瑪格麗特pizza🧀🍕

📌是日甜品 - Tiramisu☕🍨
層次分明,cream滑溜得泥mix 埋d 浸透左咖啡香味冧酒嘅手指餅,overall 口感濕潤、質感柔軟綿滑,甜度岩岩好,而且都幾大杯ga,甜品控最愛🩷

📌餐飲 - 凍檸茶同埋凍奶茶🥤🥤
食完再慢慢飲,好好enjoy呢度嘅氣氛,真係勁chill😇食完可以行埋觀塘海濱消化下😁

📍Mano (海濱匯)
觀塘海濱道77號海濱匯1樓4號舖

@mano.hongkong

#Mano
#海濱匯
#觀塘
#觀塘海濱

2024-08-27 291 瀏覽
牛頭角平時係工商業區今次星期六去海濱匯貪佢比較寧靜可以安靜chill 住過星期六而且有泊車優惠今次食呢一間餐廳Mano夏威夷薄餅手工pizza就係正!餅底鬆軟有馬蘇里拉芝士加大大塊火腿仲有菠蘿片等薄餅都可以juicy炸魚薯條新鮮的炸魚配上香脆可口的薯條炸魚的外皮酥脆,魚肉質鮮嫩多汁配他他醬好好味薯條撒上辣粉加上係厚切的,香脆蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉蟹肉份量多,仲有濃濃嘅蕃茄忌廉芝士醬汁酸酸甜甜好開胃 配上長通粉一齊食 今餐好滿足❤️
牛頭角平時係工商業區

手工pizza就係正!餅底鬆軟
有馬蘇里拉芝士加大大塊火腿仲有菠蘿片等
薄餅都可以juicy

新鮮的炸魚配上香脆可口的薯條
炸魚的外皮酥脆,魚肉質鮮嫩多汁
配他他醬好好味
薯條撒上辣粉加上係厚切的,香脆

蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉
蟹肉份量多,仲有濃濃嘅蕃茄忌廉芝士醬汁
酸酸甜甜好開胃 配上長通粉一齊食

今餐好滿足❤️
2024-08-27 214 瀏覽
今次終於嚟咗呢間意大利餐廳Mano試吓,聽講佢哋出品一啲正宗意大利美食,真係忍唔住要試吓☺️一入門就感受到濃濃的意式風情,裝潢優雅高貴,好適合情侶、三五知己去食飯,一定可以enjoy到一個難忘的用餐體驗🙈我哋試咗佢哋嘅Dinner set for 2 $788, 有Starter, Main 同dessert🥰Starter點左香煎帶子配南瓜蓉,帶子鮮嫩彈牙,配埋濃郁甜香嘅南瓜蓉,實在太正!主菜Peri Peri Whole Spring Chicken香辣燒春雞雞皮脆香,雞肉肉質鮮嫩多汁;10oz安格斯牛扒牛肉肥瘦相間,肉質鮮嫩, 生熟度拿捏得好好最後仲有個芝士蛋糕作為甜品,濃郁綿滑,甜而不膩,剛剛好。整體而言,Mano嘅餐飲質素非常出色,服務周到親切,環境舒適浪漫,係一間好適合三五知己或情侶共度良宵嘅餐廳!落力推介大家嚟試吓啦!

主菜
雞皮脆香,雞肉肉質鮮嫩多汁;

10oz安格斯牛扒
牛肉肥瘦相間,肉質鮮嫩, 生熟度拿捏得好好

最後仲有個芝士蛋糕作為甜品,濃郁綿滑,甜而不膩,剛剛好。

2024-03-27
  • 8安士紐西蘭肉眼扒配薯條