2023-05-10
沿住西貢市中心海傍散步,就會見到𝗪𝗠 𝗵𝗼𝘁𝗲𝗹 地下嘅一間西餐廳𝗠 𝗦𝗾𝘂𝗮𝗿𝗲 ,入面樓底高空間感較大,裝修以木系為主,感覺好溫馨,可以好舒服咁朋友睇波同聚餐 ,除左餐飲之外,呢度仲一站式提供唔同嘅運動玩樂設施,例如高爾夫球機(需另外收費)、桌球、足球機、彈珠台等等,照顧曬大小朋友需要,嚟呢度好有度假半日嘅感覺𓂅𝗟𝗲 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 鵝肝煎得火候剛好,表面帶少少脆層,咬落鵝油香即刻溢出,配上無花果醬減輕油膩感,平衡得啱啱好!安格斯牛肉夠𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆,整體好滿意,呢個𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 值得一試𓂅𝗧𝗼𝗺 𝗬𝘂𝗺 𝗚𝗼𝗻𝗴 𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 冬蔭公醬嘅香茅味同椰香味道突出,怕辣人士表示個辣度都幾易入口,除左面頭嘅大蝦,𝗿𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 入面都夾雜住唔少魷魚同大蝦粒,算好足料𓂅𝗕𝗮𝗻𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗕𝗿û𝗹é𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲將𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗯𝗿û𝗹é𝗲 嘅焦糖脆面連同梳乎厘𝗽𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲一齊食,增加左口感層次,而𝗽𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 蛋香味都幾重,質感方面個人偏好更𝗳𝗹𝘂𝗳𝗳𝘆 啲嘅,而圍住𝗽𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 嘅沾醬食食下覺得似鳳仙雪條嘅味道,都係帶有香蕉味,幾特別嘅味道!𓄢𝗠 𝗦𝗾
𓂅𝗟𝗲 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿
𓂅𝗧𝗼𝗺 𝗬𝘂𝗺 𝗚𝗼𝗻𝗴 𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼