2023-05-03
平日係西貢玩完獨木舟, book左係WM Hotel既呢間西餐廳, 地理位置非常好🥰行過隔離就係。平日既西貢好舒服冇咩人, 呢間餐廳又大間, 座位寬敞坐得舒適, 而且仲有足球機⚽️桌球、哥爾夫球機⛳️等等俾客人玩。🦞Lobster Mac & Cheese $238呢道焗通心粉用左cheddar同parmesan兩款芝士, 再加上龍蝦汁一齊焗。芝士味混合龍蝦汁非常香濃, 而且仲有拉絲既效果。呢碟大推, 真係好好食, 會一啖接一啖係咁食, 熱辣辣既通心粉食到最後都仲有煙出。仲有燒龍蝦尾肉質脆口, 好新鮮。🍔Maple Bacon Cheeseburger $155侍應好細心見我地兩個人, 主動幫我地將個芝士漢堡包切對半方面我地食。漢堡包牛肉用上安格斯牛肉, 牛肉味好濃, 再配上楓葉漿煙肉, 煎得好香脆。伴碟既薯條係即炸好香口, 另外仲有兩條酸瓜唔會太酸, 入口好脆。🧇Strawberry & Custard Waffle $145香脆既窩夫加上吉士醬士多啤梨藍莓再灑上開心果碎,擺盤打卡一流。窩夫有淡淡牛油香,同配料一齊食口感層次豐富,甜品果然係另外一個胃🍺Heroes IPA $58呢杯係香
🦞Lobster Mac & Cheese $238
🍺Heroes IPA $58
呢杯係香港啤酒,除左隻杯好靚要贊一贊之餘,啤酒麥味濃,亦好順滑👍🏼