近排天氣不穩,上一秒放緊晴☀️,下一秒都可以狂風大雨☔️,甚至行雷閃電⚡️出雷暴⛈️,去staycation嘅話就冇得去戶外泳池游水,屈住喺房都幾冇癮🙈。WM Hotel入邊有間餐廳可以玩哥爾夫球、桌球、足球機等,點落雨都冇有怕啦~~🌖軟殼蟹沙律 Soft Shell Crab Salad $148沙律除咗一般嘅沙律菜同蕃茄仔之外,仲有小蘿蔔、醃洋蔥、南瓜子等,材料多樣,口感豐富;炸軟殼蟹皮薄肉厚,外層炸得香脆,配上柚子沙律汁,整體清爽唔油膩。🌗安格斯牛肉漢堡 Portobello Beef Burger $165漢堡扒有安格斯牛肉製造,肉味夠信質感比較粗鞋,幸好配上黑松露忌廉汁蘑菇片,加添水份,更易入口。🌗黑松露炒滑蛋酸種麵包 Black Truffle Egg & Portobello Sourdough $155一上枱就可以見到有幾片黑松露薄片,炒蛋內亦混有黑松露碎,新鮮黑松露嘅香氣較淡,滴幾滴黑松露油會更好;滑蛋以外仲有黑醋炒大啡蘑菇同菠菜增添層次,另加上parmesan芝士作點綴;酸種麵包有咬口,但食落比較唔方便,如果切得細塊啲,可以拎上手進食會比較方便。🌗Mango & Cocon

Soft Shell Crab Salad

Portobello Beef Burger

Mango & Coconut Pancake

🌗Mango & Coconut Pancake $140
疏乎厘班戟厚身綿密,富存在感,唔似係食空氣;配有芒果🥭、士多啤梨🍓、青提子,顏色豐富;面頭撒上烤椰子餅碎更添口感;芒果完熟香甜,芒果汁甜味強烈,加上同椰奶更具泰式風情。

2023-06-24
Soft Shell Crab Salad
2023-07-07 284 瀏覽
原本擁有一次美好的回憶,俾一位極度劣質的經理破壞了。我本身預約了下年年頭包場準備舉行人生大日子的婚宴,因為唔鐘意傳統的婚宴會,所以選了西式又有娛樂設施俾來賓耍樂。由於餐廳沒提供試菜,我都專登搵一日去試下,食物係完全無問題。當天經理放假,所以員工俾左他的經理的咭片我,他們只有一位經理,我可以直接聯絡商討。打左好多次電話都無回覆,好啦,咁最後whatsapp開始聯絡。Jan 18號message,佢1 Feb先覆,開頭都唔覺得有問題,只不過係回覆慢加上仲有好多時間,講左基本野(真係好基本,包場幾錢,包啲乜野既設施和車位之類)後就暫時沒有聯絡,因他講餐牌唔需要咁快傾,同埋可能會變所以可以年中之後先講。9 MAY到左5月我再致電經理,沒有員工知道佢去左邊,佢過左幾日whatsapp我,我想要一位餐單,他給了我之後我想要一份素菜餐單,當時係9 MAY,之後一直沒有回覆,直到20號我whatsapp佢,佢先再問我素菜係咪芝士蒜葸都唔食得,答了之佢之後就消失了。。。。21 MAY突然答一個"好",就再消失即係點?你會再準備俾我或再聯絡我,或者會係幾時俾到我都要講聲呀。8 JUN我whatsapp問他
原本擁有一次美好的回憶,俾一位極度劣質的經理破壞了。

9 MAY

21 MAY
突然答一個"好",就再消失

8 JUN
我whatsapp問他準備好素菜單未?  一直潛水。。。。

12 JUN
再whatsapp 。。。。,
期間都好似有打去餐單留言

之後同我講話之前SEND左俾另一個人。大話唔係咁講架麻。

仲要俾左兩個FILE我,但係一樣,點呀?要我搵錯處?
跟住仲問我個幾點行禮。。。我第一次已經同你講過啦,宜家仲問,感覺係不被重視和尊重!!

跟住突然問我真係需要個set lunch?

(佢好似失憶咁,我講過唔想buffet形式,佢就建議我做buffet/cocktail,話我其實唔洗搞lunch,直家邊個搞婚宴?你覺得唔需要係你問題,但你既職責係盡量滿足客人需要,乜野叫唔需要!!?我唔想做buffet係有好多老人家唔想佢地要行來行去,完全無將我既要求做記錄,記唔到就應該用方法去記錄,之後越覆越僈,甚至幾日唔覆都我再message先回一句,無頭無尾的一句,連一句唔好意思,遲左覆都無。)

跟住又講啲莫明奇妙既PACKAGE出黎,包場明明話係12-6pm,突然話我3點至5點就得,我之前來來回回都問過佢個職員都話係12-6PM, 點解突然有幾小時包場?

又頭到尾都無俾過一分完整既PACKAGE我,我話想要一分完整既PACKAGE,佢話份MENU 就係,跟住突然又話個PAPACKAGE唔啱我。。。。係咪玩野,唔啱你又俾我。原來佢話俾我嗰分係COCKTAIL形式,火唔火

最搞笑嗰份MENU同原來個會差一倍

你要加錢宜家先黎講,一直都係用最原始個價傾,改完一輪之我自己發現加左價,如果要加錢係一預先要講聲改呢樣要點點點。。。你估我去緊老麥買野呀,加邊一樣加幾多一清二楚。呢個世界係咪咁多人無用個心去做野既呢。
一條問題要等佢幾日先覆一個MESSAGE

我心諗咁落去都唔係辦法,想約個時間電話傾,避免拖得太耐,如最後唔得我都仲有時間搵其他場地
整個過程我都好有禮貌,唔該前唔該後,唔好意思呀,請呀之類,最後太嬲已經無,
但佢係一路都無!!!!!呢啲門面工夫!!!!

以下係whataspp對答
到最後請佢聴日下午夜點搵我。
我: 請聽日下午三點點聯絡我 (我都仲係有"請"佢)
佢: 唔得,4點(唔好意思唔講不在話下,起碼都作個原因吖,見客,開會,。。嘩~~~宜家你係老細喎,有無基本禮貌!?)

我: 請問6點後幾點可以? (因我都要返工唔方便講太耐,因為預左要傾一段時間。)呢刻我都仲有用請問
佢: 講明先,可能好夜(宜家我同你好熟?咁你都要俾個時間架,你一句我一句,宜家我溝緊你呀?)
我:幾點,你對所有客人都係咁既態度同質數?
佢:等個DINNER完左之後(我係你餐廳做?我知幾點收工,幾點做完DINNER?)
我:我會知個DINNER幾時完?後日前點聯絡我!(我都真係火了)
佢:咁我聽日5點聯絡你(我問得你6點後就係6點前唔得啦,經理應該醒少少呀)
我:後日6點!!
佢:我宜家覆你,唔接我生意,
佢:你個EVENT下年先搞,仲有咁多個月,EVENT唔係我主要工作,全世界得你一個結婚呀?
(好,我問左好多職員,搞EVENT得你一個話到事,唔搵你搵邊個?係唔係你主要工作唔關我事,我只知淨係可以搵你,你估我好想搵你 ,我都問過有無其他人可以做決定,或者人傾完再向你攞APPROVE,會唔會好啲?所有人都係話得你可以決定。你唔高興可以叫你老細請個人專做EVENT。你同我發脾四??仲要向一個客人發!!)

由頭到尾無禮貌已經唔在講,覆又慢 ,功課又做唔足,每次俾少少,我仲要係度自己整理 ,我俾錢反而我仲要做一大堆野,WHATAPP每一次都係講一句,下下要我去問你先答,點做服務業呀你,你去做掃地啦,洗講野架。
我早啲傾就係想有多啲時間俾你準備,我自己都要準備,如果有咩差池可以搵其他場地,你反而投訴我咁早同你傾,你咁既回覆速度,再多時間你都搞唔掂,我既要求你無上心 又無記低,整個感覺差到不行,感覺就係你唔想搞咁多野,最簡單形成就最好。
好啦,宜家俾你一獲搞掂,我要搵過其場地,有無都其資,要自己鐘意先難。。。。問左幾間都話FULL晒,因為話晒嗰日都係好日子。
2023-05-17
2023-07-05 81 瀏覽
約咗朋友去WM hotel staycation去咗M square食飯,餐廳環境好寬敞 設有桌球枱、高爾夫球機同足球機適合同朋友玩樂,佢哋嘅食物份量好適合同朋友share 🔹Mussels Pot忌廉汁味道又香又滑,藍青口肉厚嫩滑,沾滿忌廉汁味道夠濃,仲配上自家製麵包條🔹Calamari Squid Ink Pasta魷魚圈大件又彈牙,墨汁意粉煮到口感剛剛好,而且仲好掛汁,芥末忌廉汁香濃好味🔹Black Truffle Egg & Portobello Sourdough黑松露炒蛋同埋炒雜菇嘅份量都好多,鋪滿兩片酸種麵包上面,賣相好吸引🔹Maple Bacon Cheese Burger知道我哋一行四人,餐廳好貼心咁將漢堡一開四,方便食用!漢堡包層次豐富,楓葉醬煙肉烤得香脆,安格斯漢堡牛味突出!可以自選配薯條或者沙律,粗薯條好厚好粗,口感一流🔹Salami Picante Pizza薄餅有8件,啱哂同朋友share!批邊烤到好脆,辣肉腸好惹味,芝士多到可以拉絲,好邪惡🔹Strawberry & Custard Waffle賣相精緻,窩夫蛋香味濃,口感鬆化,配上幼滑吉士醬,仲有士多啤梨
約咗朋友去WM hotel staycation
去咗M square食飯,餐廳環境好寬敞
設有桌球枱、高爾夫球機同足球機
適合同朋友玩樂,佢哋嘅食物份量好適合同朋友share

🔹Mussels Pot

🔹Calamari Squid Ink Pasta

🔹Maple Bacon Cheese Burger

🔹Salami Picante Pizza

🔹Strawberry & Custard Waffle
賣相精緻,窩夫蛋香味濃,口感鬆化,配上幼滑吉士醬,仲有士多啤梨同藍莓

🔹Banoffee Creme Brulee Pancake
班戟好厚,質感鬆軟,面頭有脆焦糖同雲尼拿吉士醬,仲加上拖肥醬,口感同味道都好豐富
2023-07-04 43 瀏覽
嚟過呢間好多次,性價比非常高。作為酒店同西貢嘅餐廳,真係好抵有桌球同足球機、仲有彈珠台🤣排隊玩,免費的主菜好好食,基本上每樣都冇伏甜品都好正,又夠大份呢道環境舒服,又闊落,好啱一大班人西貢玩完過嚟食!
嚟過呢間好多次,性價比非常高。
作為酒店同西貢嘅餐廳,真係好抵
有桌球同足球機、仲有彈珠台🤣排隊玩,免費的

主菜好好食,基本上每樣都冇伏
甜品都好正,又夠大份
呢道環境舒服,又闊落,好啱一大班人西貢玩完過嚟食!
2023-07-04 42 瀏覽
餐廳係WM HOTEL入面,空間闊落,入面仲有張桌球枱同模擬哥爾夫球機可以玩,岩哂一家大細係度chill。餐廳座位都算隔得開,坐得幾舒服。salami picante pizza $178pizza既餅底香脆得黎唔會太乾身,上面鋪滿哂辣肉腸同mozzarella,呢個配搭真係無得頂,咸香味十足。maple bacon cheese burger $160安格斯牛肉漢堡烤得好香,bacon都烤得有少少微焦,再加上少少楓糖漿,咸甜咸甜,好惹味。calamari squid ink pasta $169魷魚都幾多,而且口感彈牙,鮮味十足,墨汁意粉亦都出色,如果覺得忌廉汁太膩可以擠少少青檸汁,味道會更有層次。banoffee creme brulee pancake $139pancake好厚身,食落口感鬆軟,上面有一層焦糖,味道真係好似食緊焦糖燉蛋咁,配埋香蕉同士多啤梨,唔會食到越食越甜。strawberry and custard waffle $148waffle勁脆卜卜,再加埋濃郁既custard cream,真係好好味。

salami picante pizza $178

calamari squid ink pasta $169

2023-07-04 45 瀏覽
同男朋友慶祝生日🎂叫左牛油果醬薯條,黑松露pizza,肉眼扒同tiramisu pancake好難得由薯條開始就全部野都好好食☺️☺️Pizza好食到停唔到口 兩個人食曬成個😂😂牛扒真係煮到medium rare 😋😋連唔鍾意食甜品嘅男朋友都食左一大半pancake☺️住WM Hotel 仲有9折
同男朋友慶祝生日🎂

• Tiramisu Pancake
  • Truffle  mushroom  pizza
  • Iron  grilled  ribeye
2023-06-30 118 瀏覽
前幾日放假,同囝囝去西貢玩原來WM酒店樓下有間西餐廳M Square除咗酒店有入口之外,海邊都有另外一個入口,非常方便餐廳樓底高,非常闊落最特別係餐廳內有桌球,可供客人玩樂非常之好嘅一間親子餐廳每款食物份量相當大份✨Buttermilk Chicken Salad $138用烤雞扒,雞扒外層脆香,肉質鮮嫩,配上新鮮牛油果🥑羅馬生菜✨Black Truffle Cheese Chips $55黑松露芝士汁薯條,超香黑松露味,香脆可口,冇被芝士🧀️汁浸淋✨BBQ Chicken Pizza $188烤雞嫩滑,加埋燈籠椒🫑紅洋蔥🧅,有咬口口感,Pizza厚度適中✨Banoffee Crème Brulee Pancake $135推介食,真係好好味!厚身班戟🥞面有脆焦糖雲呢拿吉士醬,多重口感,炙燒焦糖面配軟綿綿pancake 口感!
前幾日放假,同囝囝去西貢玩
原來WM酒店樓下有間西餐廳M Square
除咗酒店有入口之外,海邊都有另外一個入口,非常方便

餐廳樓底高,非常闊落
最特別係餐廳內有桌球,可供客人玩樂
非常之好嘅一間親子餐廳

每款食物份量相當大份
用烤雞扒,雞扒外層脆香,肉質鮮嫩,配上新鮮牛油果🥑羅馬生菜

✨BBQ Chicken Pizza $188

午餐
2023-06-27 806 瀏覽
餐廳位於WM Hotel入面,裝修走簡約大自然清新木系風格,有落地大玻璃可以享受到自然光,而且擁高樓底間隔,用餐時望著餐廳外綠色樹木風景,非常悠閑寫意。餐廳內還有玩樂設施,例如室內哥爾夫球模擬空間、任天堂Switch、美式桌球枱、桌上足球機、及電玩遊戲機台等,食客可以盡情玩樂一番;仲有電視播住世界各地的體育賽事😊Salami Picante Pizza $178意大利辣肉腸 | mozzarella芝士意大利辣肉腸同mozzarella芝士鋪滿手工餅底上,撒上奧勒岡香草作點綴,薄批餅皮既香脆又鬆軟,芝士有拉絲感而且味道濃郁亦帶微鹹,加埋辣味突出又帶點油膩的辣肉腸,味道層次分明,一次過享受滿足嘅口感。Smokey Baby Back Ribs (Half) $218煙燻豬仔骨 | 燒烤醬 | 薯條 | 沙律菜豬仔骨嘅準備功夫都唔少,需要醃過夜的👍豬仔骨肉質腍身並帶有微微煙燻感,醬汁好入味,蘸埋燒烤醬同食,微辣微甜。而配菜有薯條、沙律菜同酸瓜,薯條炸至金黃色,口感外脆內軟;沙律菜用左黑醋調味,味道酸酸甜甜,剛好平衡滯膩感。Tiramisu Pancake $135厚班戟 | 提拉米蘇醬 |

Salami Picante Pizza $178
意大利辣肉腸 | mozzarella芝士
Salami Picante Pizza

煙燻豬仔骨 | 燒烤醬 | 薯條 | 沙律菜

Tiramisu Pancake $135
厚班戟 | 提拉米蘇醬 | 燕麥松子仁 | Espresso糖漿
富空氣感的梳乎厘pancake即叫即製的,上枱時仍是震騰騰,面層鋪左燕麥松子仁,跟住慢慢倒下Espresso糖漿😍Pancake厚身鬆軟而帶濕潤,質地柔軟綿滑,蛋香味濃郁,配以提拉米蘇醬、燕麥松子仁及Espresso糖漿一齊食,都唔會好甜❤️加埋新鮮生果,味道更豐富。

2023-06-24
Salami Picante Pizza
2023-06-26 57 瀏覽
今年特登預約呢度同阿女做生日去開WM酒店食自助餐,見到隔籬呢間M Square西式餐廳已經好想入去試裝修風格好友有歐美度假風,內部仲有桌球遊戲,可以供小朋友大人一齊玩耍我哋四個人都叫咗好多嘢食😂燒顶級肉眼牛扒,紅酒燒汁,喜茸,雜菜(燒頂級肉眼牛扒,肉質非常鮮嫩,牛肉免層燒到脆,入邊肉質都係嫩粉紅色好好味😋 配埋紅酒燒汁一流👍🏻)意大利辣肉腸&mozzarella芝士🍕(呢個手工Pizza好好味,皮薄好脆,辣肉腸唔太辣,小朋友都可以食到,表面仲有好多濃濃嘅mozzarella芝士溶係面👍🏻)鮮茴香忌廉藍青口&烤麵包條(呢款藍青口,我見台台客人都有叫呢一款,所以我都忍唔住叫,又真係好好味,因為佢香濃嘅忌廉食落口,又唔會太肥膩,麵包條沾滿忌廉汁嚟食好入味☺️)Triple Cheese Chips(食西餐,當然一定要食薯條,呢個三重芝士薯條,每條薯條都佔有滿滿嘅芝士醬👍🏻)Roasted tiger prawn. sauid. mushroom & risotto 烤三文魚,溫泉蛋. 甘酸鼓,烤南瓜,本菇、味噌梅子汁(三文魚意大利飯,但粒粒軟硬分明,有咬口☺️再配一隻溫泉蛋撈埋一齊食超正👍🏻)H
今年特登預約呢度同阿女做生日

我哋四個人都叫咗好多嘢食😂

燒顶級肉眼牛扒,紅酒燒汁,喜茸,雜菜

意大利辣肉腸&mozzarella芝士🍕

鮮茴香忌廉藍青口&烤麵包條

Triple Cheese Chips

烤三文魚,溫泉蛋. 甘酸鼓,烤南瓜,本菇、味噌梅子汁

Honeycomb Pancake
(Soufflé班戟超厚身,配以焦糖牛油,非常之夾疏乎厘,超鬆軟,好好味)

呢個生日晚餐阿女超滿意超開心,我哋食得超級滿足,仲可以喺出面個教堂打卡👍🏻

下次weekend有機會再過嚟食個漢堡包先
2023-06-21
2023-06-22 491 瀏覽
公衆假期,唔訂枱真係未必有位。今早瞓醒見天氣好,於是決定入西貢市睇龍舟競賽。然後去WM hotel食個lunch.餐廳開12點,1150已經有人等緊開門。有見及此,我就排下,我應該係第三張枱,我之後嘅walk in已經無table seats, 只有bar枱位,然後過多幾分鐘,所有walk in都無位了(1210已經full)。餐廳食物全部都好味,我唔係第一次來,應該餐牌上一半食物我都食過,小朋友最愛係pizza, fish and chips, 薯條仲有唔同sauce配,甜品pancake 極力推介👍平日一至五消費$300就有五個鐘free parking, 西貢黎講,無得輸啦
餐廳開12點,1150已經有人等緊開門。
2023-06-22
  • Honeycomb  Butter  Pancake
2023-06-17 58 瀏覽
工作忙碌,假期跟朋友到西貢沿岸散步🏖️看到有個新酒店,酒店有三層,東南亞渡假感,酒店裡有座小禮堂,很多電影也於酒店取景拍攝。值得來喔🥰酒店裡西餐廳,寫意滿滿😆朋友在這地方,打卡了一個晚上~薄餅大大個,份量十足,即點即焗,熱烘烘出爐,材料非常簡單,邊緣烤得焦脆,餅芯帶柔韌。批邊隆起,不像美式般厚實,配上柔軟香滑的Mozzarella水牛芝士,灑上香味十足黑松露作點綴。吃起來富有淡淡之麵粉香氣,因為沒有肉,滯膩感很低,不會吃得飽飽滯滯。新鮮製作,出爐熱辣辣,分到8塊,入口香軟,香甜,好夾!青口用上色彩繽紛x 土耳其風格碟子盛載食物,賞心悅目~清新木系風餐廳,令人非常難忘,高樓底配落地大玻璃,室內環境大,感覺寫意,有玩樂設施,很合一家人大細親子會樂而忘返!下午茶時間來到會比較少人,盡情打卡!食物水準好好,喜歡招牌飲品。經典Mojito莫西多雞尾酒濃郁薄荷檸檬風味,清新爽口沁涼滋味,襲捲了我清涼冰鎮帶有薄荷清香,在這個充滿外國感西餐廳,很棒,想必適合在夏日飲用的調酒!冰塊、糖和檸檬大量,整體味道被帶到另一個層次,滿滿快樂!建議check out後在這餐廳吃個快樂午餐,裝修感覺很好,主打西式餐飯和
工作忙碌,假期跟朋友到西貢沿岸散步🏖️

酒店裡西餐廳,寫意滿滿😆

新鮮製作,出爐熱辣辣,分到8塊,入口香軟,香甜,好夾!

青口用上色彩繽紛x 土耳其風格碟子盛載食物,賞心悅目~

經典Mojito莫西多雞尾酒
濃郁薄荷檸檬風味,清新爽口沁涼滋味,襲捲了我

建議check out後在這餐廳吃個快樂午餐,裝修感覺很好,主打西式餐飯和甜品。踏入熱辣辣之天氣,和朋友飲個特飲。棒
2023-06-15 45 瀏覽
黎到WM Hotel, 晚餐當然要去位於WM Hotel內既M Square啦! M Square 獨特氣氛濃厚, 非常舒服同有格調 😆🌼 Le Foie Gras Burger 🍔 主食食左呢個Le Foie Gras Burger, 材料分別包括香煎鵝肝,安格斯牛肉,無花果醬 & 芝士漢堡伴薯條 🍟 安格斯肉汁非常多,鵝肝油香咪好重,非常好食 👍🏻 無花果醬配襯鵝肝非常合適,減少左鵝肝既油膩感😍🌼 Chicken Mexicana Burger 🍔 食左牛又食埋雞啦!呢個Chicken Mexicana Burger由煎雞扒,牛油果醬 &酸忌廉芝士漢堡伴薯條組成。雞扒非常香口,肉質嫩滑又厚身,份量十足!兩份burger既薯條都非常香脆,正😄🌼 Wild Wings炸雞翼配蜜糖是拉差醬 & 青瓜酸忌廉炸雞翼非常好食!三個醬汁比你自由配搭, 最鍾意就係蜜糖醬, 非常好味😋ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ M Square 📍 Shop A1, WM Hotel, Wai Man Rd, Sai Kung

🌼 Le Foie Gras Burger 🍔

🌼 Chicken Mexicana Burger 🍔

兩份burger既薯條都非常香脆,正😄

🌼 Wild Wings

炸雞翼配蜜糖是拉差醬 & 青瓜酸忌廉
炸雞翼非常好食!
三個醬汁比你自由配搭, 最鍾意就係蜜糖醬, 非常好味😋

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

M Square

2023-06-14 76 瀏覽
快樂滿滿之後花園,今日朋友跟我到酒店餐廳吃晚餐,亦帶我到這看看,比我之前住的時候多Cafe,最後揀選了這西餐廳,是因為玩味很重,玩玩吃吃!店內滿滿玩樂的,選了舒服的位置,坐在店內,可以看大電視,有玩味重重的桌球 西貢的咖啡店,很多也是很大,這店子也是,室內座位舒服,清新木系風格,落地大窗玻璃,光線充足,用餐時看看餐廳外綠色樹木風景,非常悠閑寫意。有梳化位。安格斯牛肉肉醬闊麵手工闊麵感覺很好,非常吸引,意粉軟硬適中,肉醬份量夠多,肉質滿滿口感,份量比較大,適合多人分享。安格斯牛肉肉醬,美味十足。除了法式焦糖多士,店子的流心旦安格斯牛肉闊條麵吸引。溫泉旦旦汁流岀,撈埋肉醬一起食,滑溜,而且旦香味香濃!法式焦糖多士世一甜品,多士和班戟中掙扎了,最後選了前者因為外面較少,這裏多士入口即化,旦香味濃,再配上水果,好吃!吃起來實在但不失鬆軟,和上面的脆脆焦糖配合吃起來也棒,兩人分量剛好!店子有很不同類型的pancake,這味道最特別的,熱熱之法式焦糖多士,旁邊用蘋果等水果作點綴,很香肉桂味道! Matcha Latte抹茶味非常濃郁,靚靚拉花Strawberry Milkshake粉紅色是朋友打卡

安格斯牛肉肉醬闊麵

法式焦糖多士

Matcha Latte
抹茶味非常濃郁,靚靚拉花

Strawberry Milkshake
粉紅色是朋友打卡之選,滿Creamy

值得稱讚是酒店的員工,亦盡心去照顧顧客~喜歡他們的細心~禮貌滿滿!餐廳是間感覺到用心做事,食物賣相有驚喜~在這個西貢避世好地方,尋到餐廳以運動為主題,桌球玩到很快樂!幾部大電視~充滿東南亞渡假感覺,是到西貢消閒渡假多了一個新選擇。
係行去西貢沙灘途中小公主發現咗間海邊勁的chill的餐廳好適合couples拍拖or even一家大小來玩・ᴗ・̥̥̥ 如果有去開staycation就肯定識西貢嘅MSquare啦餐廳採用木系元素裝修令人好舒服🥰樓底又夠高加埋場內設有美式桌球、彈珠機、足球機、PS4等不同種類嘅遊戲設施絕對有一種啱大家心水啊!❤️‍🔥最緊要係作為酒店餐廳來講價格親民ᖰ ˙ỏ˙ ᖳ食完飯搞到小公主好想去埋佢間酒店staycation呀!❤️‍🔥Pulled pork lasagna $155有別於平時餐廳用minced beef/pork呢度居然是用pulled pork!手撕豬配埋sauerkraut好特別desu!而香草芝士汁就唔算突出反而面頭焗到焦脆拉絲嘅芝士仲吸引🧀整體不過不失不過如果調味落多啲茄汁會酸啲正啲!🥹Waffle Benedicts $155份量大到一上枱個陣嘩咗出聲兼夾兩隻poached eggs超靚!Bacon少油但唔肥૮˵>ㅿ<˵ა牛油果perfectly ripe is jeng!配埋Endive好refreshing雖然少苦…但係窩夫雖然ok鬆軟但就冇乜蛋奶香同埋因為H

係行去西貢沙灘途中
小公主發現咗間海邊勁的chill的餐廳
餐廳採用木系元素裝修令人好舒服🥰
絕對有一種啱大家心水啊!❤️‍🔥
最緊要係作為酒店餐廳來講價格親民ᖰ ˙ỏ˙ ᖳ

Pulled pork lasagna $155
有別於平時餐廳用minced beef/pork
呢度居然是用pulled pork!
手撕豬配埋sauerkraut好特別desu!
而香草芝士汁就唔算突出
反而面頭焗到焦脆拉絲嘅芝士仲吸引🧀
整體不過不失不過如果調味落多啲茄汁會酸啲正啲!🥹

Waffle Benedicts $155
份量大到一上枱個陣嘩咗出聲
兼夾兩隻poached eggs超靚!
Bacon少油但唔肥૮˵>ㅿ<˵ა
牛油果perfectly ripe is jeng!
配埋Endive好refreshing雖然少苦…
但係窩夫雖然ok鬆軟但就冇乜蛋奶香
同埋因為Hollandaise太多嘅關係
個窩夫俾佢浸到淋咗…
當你篤爆個poached egg個蛋黃
流心效果極治癒但會令成件事更watery…ᐢ •͈ ₃ •͈ ᐢ

Sour cream works chips $49
有guacamole同sour cream加上番茄粒粒
簡直係refreshing嘅不敗組合desu🫶🏻
薯條新鮮炸起金黃鬆脆!😍
完全係irresistible嘅guilty food ⸝⸝•‧̫•⸝⸝

Please follow @princessfoodiee
2023-06-11 54 瀏覽
放假去西貢行下,依間餐廳開左一排終於入黎試到!地方好寬敞坐得好舒服,電視仲有唔同嘅運動比賽睇,又有桌球玩!試左個Portobello beef burger($165),係有安格斯牛肉、黑松露忌廉煮大啡蘑菇、洋蔥嘅芝士漢堡。食burger好少會配菇,但大啡菇濃郁嘅香味同牛又幾夾,唔會掩蓋食材彼此嘅味道,個牛肉質都結實,整體口感味道都豐富之後試左soft shell crab salad($148),有軟殼蟹、蟹肉、芒果、小蕃茄、小蘿蔔、醃洋蔥、南瓜籽同沙律菜,用左柚子汁酸酸甜甜,清新又開胃仲試埋honeycomb pancake($125),pancake好滑好香蛋味,配埋牛油同楓葉糖漿好邪惡!飲品叫左chocolate milkshake ($64),好濃朱古力味又唔甜,仲幾滑添整體黎講依間係幾高質素!

整體黎講依間係幾高質素!