2021-01-12
朋友生日 我特意挑選了中環一間法國fine dine餐廳同佢慶祝👯♀️環境同裝修都超好看的 很有法式風情 影相更是一流兩個人食 點到成枱都係 飽到不行了服務員態度很好 亦好願意幫我地影相 真的十分適合慶祝活動👍🏻.🔸𝙏𝙪𝙣𝙖 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙊𝙨𝙘𝙞𝙚𝙩𝙧𝙖 𝘾𝙖𝙫𝙞𝙖𝙧 $328🔸賣相極其吸引 tuna tartare上面鋪了脆脆片仲有鵪鶉蛋黃同昂貴的黑松露 撈勻後再食 有雙重口感成道前菜都很開胃 吞拿魚很新鮮 超喜歡😍.🔸𝙎𝙣𝙖𝙞𝙡𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙂𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 $228🔸自從上次去法國食完蝸牛之後一直念念不忘想再食上菜時已經聞到蝸牛上超香的蒜香牛油味但到真係食嘅時候 有丁點兒小失望因為蝸牛的肉不夠肥美 咬不夠兩啖就無了 有點唔係好夠喉如果再揀多次 可能會試第二款starter🤭.🔸𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝘽𝙖𝙗𝙮 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙣𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙇𝙚𝙢𝙤𝙣 $338🔸店員推介的baby chicken 聽聞係LPM的signature dish果然無介紹錯 雖然賣相比較撲實 但外皮十分香脆 一邊一邊散發出濃濃的檸檬香 雞皮超薄 調味剛好 雞肉又係嫩到不行 真係
環境同裝修都超好看的 很有法式風情 影相更是一流
上菜時已經聞到蝸牛上超香的蒜香牛油味
但到真係食嘅時候 有丁點兒小失望
因為蝸牛的肉不夠肥美 咬不夠兩啖就無了 有點唔係好夠喉
如果再揀多次 可能會試第二款starter🤭
雞皮超薄 調味剛好 雞肉又係嫩到不行 真係食到哇哇聲 必點!✨
🔸𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙍𝙞𝙗 𝙀𝙮𝙚 𝙎𝙩𝙚𝙖𝙠 $568🔸
牛扒煎得挺出色 美味程度都係預想範圍之內
牛味香濃 肉質十分鮮嫩 係相當出色的牛扒
共有400g 兩個女生食真係有點飽😛
但如果大家只會選一種main course 個人會更推薦baby chicken 相比起來會更為驚艷一點
🔸𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙎𝙥𝙞𝙘𝙚 𝙄𝙘𝙚 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 $118🔸
去之前就已經超想食的French toast!!!!
外面有一層薄薄的金黃焦糖包住
內裡極度鬆軟 仲要有超香的蛋香 食落有一點似布甸的texture 外脆內軟真係人間極品
黎到LPM必點的甜品!😌