2020-05-08 9628 瀏覽
📍LPM Restaurant & bar~中環📍之前成日經過呢間餐廳都覺得門面好有歐洲嘅感覺😂今次終於有機會黎試吓,餐廳裝潢果然冇令我失望,真係好靚🤩充滿箸法國風情!今只係揀咗A La Carte menu嘅食物😃點好菜之後,店員比咗麵包同橄欖油,麵包幾好味😆本身以為放喺枱面嘅蕃茄係裝飾,結果竟然係超級新鮮又多汁🍅覺得呢間算係平價嘅法國菜,侍應亦都無微不至咁照顧你嘅需求,有驚喜!1️⃣ Roast baby chicken marinated in lemon 檸檬烤雞 $318呢樣係其中一樣人氣菜式🐔賣相雖然平平無奇,但卻超級好味!雞肉肉質非常之嫩滑,檸檬醬汁同雞肉好夾😋酸酸甜甜好開胃,推介🤩2️⃣ Linguine pasta with Venetian Clams 蜆肉意粉 $268呢個蜆肉意粉睇落又係好似好普通咁😂但係我覺得好好味👍🏻但其實簡單嘅嘢先愈難煮得好!意粉充滿着醬汁,好juicy🤤而且蜆肉份量都算多,粒粒又肥又冇沙🥰雖然份量不至於好多,但係味道取勝!3️⃣ Tomato Martini $150餐廳有一個開放式嘅調酒吧,可以見到有調酒師係入邊調酒,感覺好h
📍LPM Restaurant & bar~中環📍

3️⃣ Tomato Martini $150
餐廳有一個開放式嘅調酒吧,可以見到有調酒師係入邊調酒,感覺好high class🤩覺得呢杯Martini算係我飲過最好喝嘅cocktail,飲落好fresh🍸蕃茄味好出好特別,亦唔算話好重酒精味,好好喝🙌🏻

💡總括而言,呢間法國餐廳價位喺中環嚟講算係平,而且食物、環境同服務都係好出色,係想一試再試嘅餐廳😋

#hkhungryfoodie中環#hkhungryfoodie西式
#hkhungryfoodie法國菜

生日
  • Roast baby chicken marinated in lemon