2019-05-26 51 瀏覽
這天朋友相約於旺角見面,過後他安排了前往吃飯。餐廳位於大角咀,與地鐵站不相近, 但餐廳附近還有眾多的公共交通工具,出入還算便利。 這次幸好有朋友帶領,由旺角步行過嚟,路程約需十五分鐘左右。食物方面,我們點選了下午茶,與一般的英式下午茶有點分別,它是由多過六角形組合而成,吃起來款式種類比英式下午茶更多。 一般的英式下午茶主要也是甜食為主,沒想到這裏更提供鹹食,兩種不同的口味,任君選擇。另外,朋友還點選了店家推薦的手工啤酒。 雖然不是我喝的,但我卻被他背上的文字吸引住了。

2019-05-24 72 瀏覽
聽同事介紹,趁Happy Friday時便試試 Lost Stars 的午餐,與同事們享受了一頓寫意的午餐 (差點忘記放完lunch要回辦公室了)PS 門口的裝潢有點Breakfast at Tiffany’s 的感覺 👸🏼 午餐包括是日餐湯+主菜+飲料(可選茶/咖啡/花茶/乳酪等) 因我們預先用app訂了位,所以當日結帳時有9折優惠。-北海道帶子幼扁麵 $118扁麵口感彈牙 帶子粒也不少 配上香草和辣肉腸的味道 令人停不了口-照燒汁鮭魚柳配薯蓉及香烤雜蔬 $118慢煮的鮭魚柳切開是半熟的 配上燒汁令魚肉更鮮甜嫩滑 👍可以說是我吃過最好吃的鮭魚柳 伴餐的蔬菜更十分鮮甜新鮮 🥕薯蓉也有濃濃的奶油香🥔 入口軟滑-慢烤牛肋條米型粉 $118米型粉其實是米飯形狀的意粉 (桃子那天也是第一次試) 牛肋條入口即溶🍖 惹味的肉汁包裹著每顆米型粉😋 配上鮮豔的蔬菜 入口不算膩-總括來說 Lost Stars 的性價比很高 尤其是午餐更超值(已經成為同事們的飯堂了) 確實是Happy Friday或假日鬆一鬆的不錯選擇叫得做livehouse 其實晚上亦有live band表演 🎼🎤 大家不妨下班後來試
北海道帶子幼扁麵 $118
照燒汁鮭魚柳配薯蓉及香烤雜蔬 $118
慢烤牛肋條米型粉 $118

叫得做livehouse 其實晚上亦有live band表演 🎼🎤 大家不妨下班後來試試晚餐、喝杯飲料、慢慢觀賞表演吧!
Overall verdict: I really wanted to give this place 5 star reviews, but...we waited over 25 minutes for the food and it came out raw - (keeping in mind this was 3pm on a Sunday and there were only 3 tables were filled)We ordered the meatball oriechette. The first meat ball I cut open was like a pork sashimi! We had to wait another 20 mins for them to cook this again...The tomato sauce was too sweet and the meat balls were too big for the size of the orichiette. There was a ridiculously small ti

The tomato sauce was too sweet and the meat balls were too big for the size of the orichiette. There was a ridiculously small tiny amount of cheese on top. The portion of the pasta was generous.

The staff were apologetic and gave me a 10% discount. But this was not just a case of the food not being tasty - uncooked meat is a health hazard! I hope the kitchen can be more careful.

Additionally, they sat me at a table right next to the stage with a drummer who started doing sound check (seriously?). The restaurant had many other tables free at the time 😭
Meatball orichiette

2019-05-19
45 分鐘 (堂食)
2019-05-22 59 瀏覽
大角咀-lost stars: Afternoon tea set($328)+10% (星期六日公眾假期1-6pm)-我覺得lost stars真係全港數一數二既live house 餐廳,我唔係好識音樂同音響,但係入面,淨係聽佢播既歌,我都覺得係一種享受😊相信負責人應該投資了很多落音響設備上。此外餐境環境甚佳,有格調,晚上還能欣賞live music。-我之前在此食過晚餐,對這裡的出品都好滿意,今次在假日的下午時間來,就試下佢既下午茶套餐。有六款小食,配半硬芝士或意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜。我們選了後者,侍應拿出天然蜂巢蜜在席前切開,蜂蜜緩緩流出,第一次食蜂巢蜂膠連蜂蜜,都幾有趣!蜂蜜蜂巢味道甘甜香濃,配味道清淡的布袋芝士,也是不錯的體驗。鹹點有馬斯卡彭芝士小點、煙燻三文魚三文治及煙燻車打芝士薯球;而當日的甜點是核桃朱古力蛋糕、蘿蔔蛋糕及野莓甜甜圈。個人較偏好這裡的鹹點,下午茶整體可以一試,但質素還是正餐較突出😗。因為我和朋友都有點肚餓,於是我們便多點一客午餐,北海道帶子幼扁麵配法國苦艾酒及卡拉布里亞辣香辣腸($ 118)連餐湯餐飲。意粉質素的確唔錯!!味道口感也好,只是留意番帶子
(星期六日公眾假期1-6pm)

意粉質素的確唔錯!!味道口感也好,只是留意番帶子是薄片。
餐飲除了一般茶啡,還可以選藍莓乳酪☺️

2019-05-22 87 瀏覽
今日約了朋友到大角咀吃lunch, 不是朋友介紹,我也不為意原來這個新樓盤商場竟然有一家那麼有氣氛的餐廳。餐廳佈置精緻,坐位舒適,晚上是半pub半餐廳,還會有live band表演。我即時想起一位愛酒的朋友,她一定會喜歡這裡。我們這天選擇了點lunch set, 其實我們見餐廳有tea set的, 下次可以試。我點了南法巴斯克燘雞配三穀飯、朋友就點了慢煮西冷牛排配沙律及香脆薯粒。點時已經在想西式燘雞會是以怎樣的形式上碟, 意想不到竟是煲仔上😊,我一向喜歡吃熱燙食物, 所以很高興。燘雞好入味,也夠嫩。配上混了紅穀的米飯, 感覺正氣。我還配了一杯馬騮撇烏龍茶, 用的是本土品牌Or Tea。平時慢煮魚就常吃,慢煮牛排還是第一次。牛排慢煮完再煎香, 肉味更加濃郁, 跟生啤是絕配。我們還加了兩款甜品, 朱古力心太軟和焦糖mousse cake。焦糖mousse cake超級濃郁,很好吃。星期日在這裡感覺很悠閒, 餐廳環境佈置真的很重要。

星期日在這裡感覺很悠閒, 餐廳環境佈置真的很重要。
2019-05-21 52 瀏覽
近排每逢星期日家姐都會拉大隊去飲茶, 但食得多龍肉都會嫌啦, 所以今日趁家姐唔得閒, 我地就偷偷自己去吃個西式lunch。今次挑嘅呢間餐廳, 其實夜晚是有live band的, 同朋友嚟飲下野,傾下計,聽下音樂非常relax。不過原來佢有做午市, 所以我今日就嚟試下。估唔到呢度夜晚有氣氛,但日光下都不差喎。裝修在大白天下同樣懷舊典雅。午市套餐款式全面, 總會照顧到你需要。我地分別點左南法巴斯克燘雞、油封挪威三文魚、穀飼牛肉漢堡同埋慢煮西冷牛排買款不同菜式。燘雞用中式煲仔上,熱辣辣夠惹味,配上三穀飯,好健康好有住家感覺。之前媽咪就愛上了慢煮三文魚,但原來油封三文魚一樣咁滑溜,煎香後仲多了點魚油香添。而我點嘅365穀飼牛肉漢堡,同樣有好濃郁嘅牛肉味,肉汁鮮嫩有質感。細佬就當然要啖啖肉啦, 佢話呢塊慢煮牛肉好有牛味, 入口味道濃郁,而且就算熟哂都唔會鞋或韌。最後配個refreshing嘅檸檬撻,Sunday Lunch這就完滿了😊😍😋。

午餐
2019-05-20 1139 瀏覽
估吾到大角咀會有一間livehouse....平時知道有條酒吧小街,但新既呢幢私人住宅樓下商場竟然有一間高質既酒吧,門口望落真係好高級裝修又特別,但估吾到門口望落lunchset吾算好貴,所以就同男友入去試下。Lunchset既餐牌:南瓜蕃茄湯:好清新既蔬果味,應該無咖牛奶果啲。因為飲落好清新既南瓜味,仲食到小小蕃茄皮添。感覺就甘將材料打溶變成濃湯,好味!澳洲西冷🐮沙律薯粒:西冷煎得好香都好大塊咖,上面加左芝士醬添。牛扒吾會煎得過熟,肉質一切就開啦。入面亦都煎到有小小粉紅色,我覺得食落岩岩好,果然係慢煮牛扒食落肉質好嫩亦好香牛牛味,正😍值得一讚係個配菜,沙律菜好新鮮,薯仔粒都煮到好香咖!三文魚配薯泥節瓜沙律🥗三文魚好大件😍煎得好香脆,食落有油甘香咖😬男朋友讚個意大利節瓜好好食,佢話估吾到個節瓜加沙律汁就好正,又脆,嘻。。套餐跟飲品,我點左杯strawberry yougart!好濃士多啤梨味,仲有果肉咖,好港女既飲品,哈。另外套餐仲加左甜品。。。心太軟配雪糕:心太軟一切落去好流心,濃濃既朱古力味,呍呢拿雪糕好香好食。焦糖朱古力蛋糕🍰有3層咖,每層食到既味都吾同,一次過食味道亦好夾,好香

Lunchset既餐牌:

南瓜蕃茄湯:

澳洲西冷🐮沙律薯粒:

三文魚配薯泥節瓜沙律🥗

另外套餐仲加左甜品。。。

焦糖朱古力蛋糕🍰
有3層咖,每層食到既味都吾同,一次過食味道亦好夾,好香濃吾會太甜!

呀!甘岩我地點完午餐,原來佢地有個teaset,因為見到隔離枱點,好似好好食,個職員會係客人面前磨芝士咖,好特別!問左職員應該係呢個set。。好多野食甘。

呢度環境好舒服,夜晚會有liveban咖,而且員工都好有禮貌👍🏻
2019-05-19 79 瀏覽
早前發現一間好有格調嘅音樂主題餐廳,原來佢夜晚會定時有live Band show同音樂表演☺️雖然今次冇係夜晚去但佢寧靜優雅嘅環境的確非常吸引❤️.========================慢煮澳洲西冷 配炙燒荷蘭汁 沙律 及 香脆薯粒🥩 $148呢塊澳洲西冷的確肉質鬆軟,切落去的確冇筋😆西冷牛扒邊有一小嚿煮得軟熟嘅肥膏,配埋中間柔嫩多汁嘅西冷肉之後兩者交融,入口即溶🤤特別地西冷牛扒上邊仲有一層經過灼燒嘅芝士,不過佢嘅芝士味並唔重,但咁樣正正就唔會掩蓋左西冷嘅肉香🤔========================LOST STARS 365日榖飼牛肉漢堡配 法國鴨油喜馬拉雅岩鹽蒜蓉薯條🍔 $128牛肉漢堡肉豬至五六成10左右又開得見到裏邊仲係搬行半濕嘅,肉身紮實,咬落肉汁喺口中流出,仲同半融芝士融合為一🤤 岩鹽蒜蓉薯條味道比平時食到嘅薯條唔同,感覺上佢嘅味道同之前喺Five Guys食到嗰隻有少少類似,但係偏幼身,而鹽味重得來又唔會過火😚不過薯條因為好快就凍左嘅關係好容易變得唔諗所以記得要快快清左佢啊========================北海道帶子扁幼麵 配 法國苦艾酒
慢煮澳洲西冷 配炙燒荷蘭汁 沙律 及 香脆薯粒🥩 $148
========================
北海道帶子扁幼麵 配 法國苦艾酒 及 卡拉布里香辣腸🍝 $118
啲碟扁幼麵嘅麵條比想像中嘅更爽口彈牙,香蘭腸經蕃茄醬汁煮過,加上紅番茄等等嘅令到麵條深透左些少蕃茄嘅香氣🍅帶子分量亦唔少,配搭上濃郁嘅橄欖油香令到帶子留有鮮味,但如果橄欖油嘅份量可以調減少少令到麵身唔會過於油膩嘅會更好☺️ ======================== .
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #couple #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #美食 #loststarslivehouse
2019-05-18 75 瀏覽
放假當然和老婆拍下拖,食好些,享受一下美好時光。這間餐廳環境舒適,性價比高,食物亦不錯。南瓜湯:Creamy容易入口,感覺健康。藍莓乳酪:我老婆話好清新好好飲。北海道帶子幼扁麵:帶帶子和蕃茄仔,少少辣,頗開胃。紫薯印弟安麥葡萄什菜沙律:老婆話想食多些菜,所以叫這個沙律。沙律菜新鮮,最欣賞是大大片的紫薯,又甜又好食。慢煮澳洲西冷:這裡的食物真是多國口味!西冷扒七成熟,肉質又嫩又濃肉味,吃下去牛扒的油脂滲出,味道很棒!性價比高,$148這個價錢能吃到這個西冷很不錯。焦糖朱古力蛋糕:這裡的甜品很精緻!吃下去是拖肥的味道,不算太甜,頗滿意。檸檬撻:酸酸甜甜的檸檬撻,既香甜又清新,適合我!
放假當然和老婆拍下拖,食好些,
享受一下美好時光。
這間餐廳環境舒適,
性價比高,食物亦不錯。

南瓜湯:
Creamy容易入口,感覺健康。

藍莓乳酪:
我老婆話好清新好好飲。

北海道帶子幼扁麵:
帶帶子和蕃茄仔,少少辣,頗開胃。

紫薯印弟安麥葡萄什菜沙律:
老婆話想食多些菜,
所以叫這個沙律。
沙律菜新鮮,
最欣賞是大大片的紫薯,
又甜又好食。

慢煮澳洲西冷:
這裡的食物真是多國口味!
西冷扒七成熟,肉質又嫩又濃肉味,
吃下去牛扒的油脂滲出,味道很棒!
性價比高,$148這個價錢能吃到這個西冷很不錯。

焦糖朱古力蛋糕:
這裡的甜品很精緻!
吃下去是拖肥的味道,
不算太甜,頗滿意。

檸檬撻:
酸酸甜甜的檸檬撻,既香甜又清新,
適合我!
2019-05-18 58 瀏覽
平時假日和屋企人通常都會去飲茶,今日搞搞新意思,帶他們來嚐嚐西餐。一入到去就見到很大的舞台,台上的音樂器材齊全,可惜我們來吃午餐,未能一睹這裡的Music live band。我們每人都叫了午餐,有湯、飲品和主菜,加$30還有甜品。南瓜湯:入口滿滿南瓜濃香味,很creamy的感覺,亦有很多南瓜溶,感覺健康。士多啤梨乳酪:酸酸甜甜的很不錯啊!跟餐的飲品選擇頗多,滿足到不同人的需要。南法巴斯克炆雞 配 三穀米飯:雞肉炆得很淋,容易入口,酸酸辣辣的,十分適個夏天!配穀米飯是健康之選!鮮奶油菠茶幼扁麵:欣賞餐牌有素食之選!我其中一位屋企人也是吃全素的,這個菠菜意粉正合她心意!入口十分creamy,而且味道剛好不會過濃,意粉又粗又爽口,伴著菠菜吃,感覺也健康。傳統意式家鄉肉丸貓兒朵粉:這個意式肉丸十分好食!咬下去香香的肉汁滲出來,亦頗彈牙!貓耳朵粉口感有趣,蕃茄濃汁酸酸甜甜很開胃。心太軟:最後加了甜品作結,很滿足呢!心太軟做得出色,流心的朱古力味道香濃,外層口感鬆軟,配上香滑的雲尼拿雪糕,味道真不錯!總括覺得食物有用心烹調,會下次再來呢!
平時假日和屋企人通常都會去飲茶,
今日搞搞新意思,
帶他們來嚐嚐西餐。

一入到去就見到很大的舞台,
台上的音樂器材齊全,
可惜我們來吃午餐,
未能一睹這裡的Music live band。

我們每人都叫了午餐,
有湯、飲品和主菜,加$30還有甜品
南瓜湯:
入口滿滿南瓜濃香味,很creamy的感覺,
亦有很多南瓜溶,感覺健康。

士多啤梨乳酪:
酸酸甜甜的很不錯啊!
跟餐的飲品選擇頗多,滿足到不同人的需要。

南法巴斯克炆雞 配 三穀米飯:
雞肉炆得很淋,容易入口,
酸酸辣辣的,十分適個夏天!
配穀米飯是健康之選!

鮮奶油菠茶幼扁麵:

傳統意式家鄉肉丸貓兒朵粉:

心太軟:
最後加了甜品作結,很滿足呢!

總括覺得食物有用心烹調,會下次再來呢!
2019-05-17 182 瀏覽
又約了匯豐中心工作的朋友食飯,今次食lunch,他說最近附近開了很多新食肆,今年帶我食高級些行到餐廳開口,已經覺得好grand,入到去氣氛優雅,差點以為自己在酒店內,坐下後,看看餐牌,又發現價錢不太貴是日餐湯:粟米忌廉湯-採用大量粟米,似粟米羹多過粟米湯北海道帶子幼扁麵配法國苦艾酒及卡拉布里亞香辣腸-帶子切薄片仍然很爽脆,吃起來有淡淡嘅酒香Lost star 365日穀飼牛肉漢堡配法國鴨油喜瑪拉雅岩鹽薯條 - 鴨油薯條係特別好味,再加上喜瑪拉雅岩鹽吊味,更正法式熱溶蜂蜜芝士配墨西哥暖餅-熱溶芝士上佈滿牛油同蜜糖,好香,一定要趁熱食,熱時可做到拉絲效果,一凍番少少就會開始凝固,所以要快食Iced latte-啡香奶滑Merry peppermint - 有甘草、茴香、蘿勒、薄哥,可能佢加左少少糖,茶中帶有甜味是日精選蛋糕:檸檬撻-檸味十足,軟硬適中,好多地方也會因爲就檸檬的酸度,而做到馬玲很甜,而這裡撻上的馬玲甜度剛剛好P.S. 見到餐廳內有舞台,好似晚上會有live band

是日餐湯:粟米忌廉湯-採用大量粟米,似粟米羹多過粟米湯

是日餐湯

北海道帶子幼扁麵

Iced latte-啡香奶滑
Iced  latte

Merry peppermint

是日蛋糕:檸檬撻

P.S. 見到餐廳內有舞台,好似晚上會有live band
是日餐湯
北海道帶子幼扁麵
Iced  latte
Merry peppermint
是日蛋糕:檸檬撻
2019-05-14 180 瀏覽
今日係母親節就緊係要帶媽媽去慶祝下,一早就book左Lost Star,諗住同媽媽食個brunch/ tea,係openrice睇相都覺得環境唔錯,去到既時候簡直就覺得我係咪去錯左地方餐廳既門口係全落地玻璃,加埋比較grand既藍色窗簾,淨係望門口都覺得自己唔係係大角咀區餐廳2邊都係梳化凳,座位都好舒服,好有係酒店餐廳既感覺餐廳不定時仲邀請左唔同既live band 黎表演,睇到d廣告一般都係夜晚8點鐘開始店員話而家有Afternoon Tea Set, $328 包左6款小食,再配埋半硬芝士,仲有天然既蜂巢蜜, 除返開每人都只係百幾蚊,仲包左2杯飲品,鍾意afternoon tea既朋友可以黎試下 (自己都好想試,可惜對蜂巢過敏唔試得😢)除左Tea set 仲會有set lunch 可以揀,包左餐湯,主食同飲品,今日既餐湯係粟米湯,粟米打碎哂,每一啖都食到粟米,仲有微微既牛油香主菜叫左油浸挪威三文魚配節瓜沙律同薯蓉,三文魚味道好鮮,食唔出有特別調過味,就咁食已經好好食,再加埋少少辣既醬汁,我第一次食到咁好食既三文魚,配既節瓜沙律已經混合左沙律醬,好fresh!跟住就叫左九龍城雞翼,用

餐廳2邊都係梳化凳,座位都好舒服,好有係酒店餐廳既感覺

油浸挪威三文魚配馬鈴薯泥及節瓜絲沙律

跟住就叫左九龍城雞翼,用既係泰國既炸粉,脆卜卜好香口,仲熱辣辣,食到停唔到口,但食既時候小心辣親呀
九龍城雞翼

另外加$30配左個是日精選甜品,今日既甜品係心太軟配雲呢拿雪糕,蛋糕唔會好膩,甜度岩岩好,個雪糕比平時食開既雲呢拿味更香
是日精選甜品:心太軟

飲品方面, 鍾意飲茶既朋友就要試下呢度既茶, 好似多唔同既款式組合, 以下呢款就係綠茶, 檸檬草, 甘草同人蔘, 味道的確幾香
Ginseng beauty

鍾意咖啡既朋友都可以試下latte, 有好靚既拉花丫,,,
Cafe  latte

兩個人食埋單都係$150左右,有酒店級既環境同服務,下次要試下晚餐先
2019-05-12
慶祝紀念
母親節
油浸挪威三文魚配馬鈴薯泥及節瓜絲沙律
九龍城雞翼
是日精選甜品:心太軟
Cafe  latte
2019-05-14 91 瀏覽
女朋友想去搵間靚啲餐廳食飯,我就一早上網做足功課,搵左一間大角咀既西餐廳!朝早揸車去接女朋友,12:30準時到餐廳。餐廳樓底高,空間感十足,環境好chill好舒服!假日都有lunch set供應,價錢唔貴好抵食!我地一人叫左一個餐,餐湯是粟米湯,非常足料好濃郁,粒粒粟米超滿足,清甜度高好暖胃。主菜叫左慢煮澳洲西冷排和挪威三文魚。女朋友超滿意,魚肉香嫩魚油高,外皮香脆,底下薯蓉夠哂幼滑!牛排牛味極濃極香,入口肉汁非常豐富!甜品追加心太軟,水準非常高。
2019-05-14 52 瀏覽
大角咀呢個地方一向好少去,但原來有好多嘢食,喺旺角行入嚟都唔遠,起碼可以避走啲人群,不過今次認識到新地方,都係多謝朋友叫我去high tea, 之後先順道晌附近行下其實就咁睇大角咀嘅橫街,唔會知有間裝修得咁靚嘅店鋪晌到,入到去都幾多人晌度食嘢,成個餐廳播住音樂好輕鬆,原來夜晚仲有live band, 正朋友就係因為話呢到晚餐聽歌好,加上見到人地有high tea於是叫我嚟試下,3百幾蚊high tea set都ok, 6款小食(3甜3鹹)同芝士及嘢飲,鹹點煙三文魚卷不錯,另外兩款芝士食品個人感覺吸引, 車打芝士薯波my like....至於甜點方面遇上了紅桑子芝士蛋糕(又係芝士)、紅蘿蔔🥕蛋糕同Apple pie都唔錯,不太甜又精緻另外聽待應推介揀咗天然蜂蜜配布袋芝士,估唔到芝士加提子食中和出嚟個名係好好,兩者都無搶到對方嘅濃味,至於天然蜂蜜呢,個人覺得真係太甜喇而放棄,但朋友仔話加埋食仲好....後來傾計傾耐咗仲叫多咗個穀飴牛漢堡配岩鹽薯條午餐,漢堡飽舊牛有番一定尺寸,漢堡飽皮熱哄哄,加埋菜、蕃茄同芝士咬入口好食,薯條份量比我地預期多兼脆口,不錯不錯值得一提呢到嘅餐有得叫乳酪,好似幾

值得一提呢到嘅餐有得叫乳酪,好似幾健康😂😂之後等我都介紹朋友嚟呢到hea先

2019-05-05
2019-05-11 106 瀏覽
經朋友介紹,知道大角咀開咗一間好華麗既livehouse,今日去開奧運站就順便去見識一下,間餐廳位於平民區既一個新建商場,非常摩登但感覺同舊區有啲格格不入。無論如何,一入到餐廳十分有驚喜,非常大之餘亦真係裝修得好有feel,設有一個大電視及舞台作表演用,但我同友人於下午黎食tea,未有幸睇到一啲本地表演,但依然能感受到個氣氛!我地點選咗$328既tea set,主打食芝士再配上6款小食我地就揀咗意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜,第一次食覺得質感十分有趣,表層有一層煙韌既膜,而內層則軟滑細膩,淡淡既芝士香配上鮮甜既蜂巢蜜,另有鮮提子作伴,甜而不漏,好味好味!其他食物亦十分精緻,鹹點有3款,每一款都用上質素頗高既食材,而且味道亦不錯喔!馬茲卡彭芝士小點煙熏三文魚三文治自家製煙燻車打芝士薯球甜點亦有3款,每款都係一口size,以tea set黎講非常小巧精美,賣相及味道也很不錯!紅桑子芝士蛋糕紅蘿蔔蛋糕迷你蘋果批最後tea set配上2杯special drink,我同友人分別揀咗藍莓及草莓奶酪,兩杯都各有特式,奶香配上真材實料既莓子,很值得一試!

馬茲卡彭芝士小點
煙熏三文魚三文治