2019-05-11
經朋友介紹,知道大角咀開咗一間好華麗既livehouse,今日去開奧運站就順便去見識一下,間餐廳位於平民區既一個新建商場,非常摩登但感覺同舊區有啲格格不入。無論如何,一入到餐廳十分有驚喜,非常大之餘亦真係裝修得好有feel,設有一個大電視及舞台作表演用,但我同友人於下午黎食tea,未有幸睇到一啲本地表演,但依然能感受到個氣氛!我地點選咗$328既tea set,主打食芝士再配上6款小食我地就揀咗意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜,第一次食覺得質感十分有趣,表層有一層煙韌既膜,而內層則軟滑細膩,淡淡既芝士香配上鮮甜既蜂巢蜜,另有鮮提子作伴,甜而不漏,好味好味!其他食物亦十分精緻,鹹點有3款,每一款都用上質素頗高既食材,而且味道亦不錯喔!馬茲卡彭芝士小點煙熏三文魚三文治自家製煙燻車打芝士薯球甜點亦有3款,每款都係一口size,以tea set黎講非常小巧精美,賣相及味道也很不錯!紅桑子芝士蛋糕紅蘿蔔蛋糕迷你蘋果批最後tea set配上2杯special drink,我同友人分別揀咗藍莓及草莓奶酪,兩杯都各有特式,奶香配上真材實料既莓子,很值得一試!
馬茲卡彭芝士小點
煙熏三文魚三文治