2020-01-08 109 瀏覽
在Lost Stars吃飯很特別,要遵守house rules:表演時段不點餐,不入新客人,音樂人演完,才如常下單聊天,每節20分鐘進行。感覺像去看演唱會一樣,也是對音樂人的尊重😌。當晚的表演很高質,聽得很陶醉💛 和朋友點了酒,吃塊薄餅和意粉,一邊品嚐一邊聽歌,感覺很寫意~ 特別推介蟹肉墨西哥式薄餅,配上墨西哥辣椒蛋黃醬及康堤芝士,惹味好吃😋。聖誕節時有限定甜品,是星星曲奇搭起的聖誕樹配雪糕,很可愛💛

聖誕節時有限定甜品,是星星曲奇搭起的聖誕樹配雪糕,很可愛💛
2020-01-05 118 瀏覽
情侶約會第一時間都會推薦依間👫,氣氛浪漫之餘仲有超高質live band,真係每次過到去都充滿驚喜! 想試多啲菜式又或者想同另一半傾耐啲,就唔好錯過六道菜嘅二人set喇($458/1)😚-九龍城鳳尾蝦,總共有八隻,每隻都超爽口🦐 下面嘅cocktail sauce 夠哂開胃!*意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律🇮🇹 超鐘意佢哋嘅芝士,入面軟淋帶淡淡嘅牛奶香🥛 沙律菜幾新鮮,入面仲放左松子增加口感~*法式熱溶蜂蜜芝士配法式麵包🧀 每次必點item!芝士嘅鹹香加上蜜糖嘅甜,再睇住佢無限拉絲😍 食完好滿足*黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵,意粉煮得啱啱好,軟硬適中😙 黑松露味都好香,但就欠缺蛋香*加拿大保約顯豬鞍🇨🇦 保持到有肉汁,但偏熟左少少,影響到肉質。隔離嘅蘋果乾蔥甜辣醬幾特別,幾夠辣,而且帶點蘋果嘅清香~*甜品就比較推介熱情果蛋糕🍰 入面有紅莓醬,下層係海綿蛋糕底,清新唔會漏。檸檬蛋糕就一般🍋,味道有啲人工同過甜

Dinner set for two ($458/pp)Seafood - 廚師精選時令生蠔 (4隻)聽侍應講係日本空運過嚟既生蠔,幾新鮮,無怪味。影得唔係幾好,其實好大隻,後面果兩隻滿殼地大隻,唔錯。Appetizer (salad) - 意大利布袋什錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅 熟成蛋黃 及 松子仁幾鍾意呢個沙律,布袋芝士大大舊,新鮮蔬菜蕃茄仔配黑醋汁(好似係)。Appetizer (side dish) - 法式熱融蜂蜜芝士配法式麵包鐵鑊仔入面係熱融既芝士,上面倒咗蜂蜜。法包暖暖地唔會太硬,沾芝士同蜂蜜甜甜地幾好味。注意要盡快食啲芝士,我哋相機食先咗幾秒下秒芝士已經無咁軟了.....Main (pasta) - 黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵Pasta煮得唔錯,唔會太淋,都多菇菇Main (meat) - 加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬呢個保濕豬鞍好唔錯,唔知其實廚師點煮啦,但有慢煮既感覺,應該有再燒過下,肉仲係軟淋唔會乾。個醬幾得意,酸酸甜甜又辣咁,不過我覺得個肉本身都好食所以都係hi下個醬算。Dessert - 檸檬蛋糕&熱情果蛋糕最後到甜品,一舊檸檬蛋糕一舊熱情果,serve
Dinner set for two ($458/pp)

Seafood - 廚師精選時令生蠔 (4隻)

Main (pasta) - 黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵
Pasta煮得唔錯,唔會太淋,都多菇菇

Dessert - 檸檬蛋糕&熱情果蛋糕
最後到甜品,一舊檸檬蛋糕一舊熱情果,served with 餅碎同raspberry。我同朋友唔算超好甜,舊蛋糕對我哋而言甜咗少少,而且已飽最後完成唔晒。

跟餐餐飲有好多選擇,咖啡茶茶yoghurt 都有,酒都有紅白同啤,我同朋友都揀咗白酒。
後尾飲唔夠再加咋杯We Found Love($98) 同 Versace on the Floor($108) 兩杯都好飲。

餐廳幾有feel好坐,枱同枱唔會太近,傾計幾好,宜家好少餐廳擺枱係咁。Live Music 8點倒開始,餐廳8點就會落晒簾唔俾新客入,所以要嚟食就預早少少啦。performance分咗三個部分,每一個session 中途都無得落單亦唔建議你走嚟走去啦。表演者提到香港做livehouse係好搵唔倒錢,間餐廳八點就唔接新客即係全晚都只係會做一批客,算真係好有心。
2019-12-30
2020-01-04 110 瀏覽
時令生蠔6隻$198澳洲蠔比較海水味重;日本蠔比較大隻creamy 甜美法式熱融蜂蜜芝士配法式麵包$148必須熱食既dish. 本身唔太鍾意食法包。Baguette 呢款法包本身比較乾身酥脆,蜂蜜芝士增加左麵包的濕度較易入口,整體配搭不錯。焗牛柳配紅酒汁及薯泥$348焗牛柳有點太乾身,不夠牛味。55.5%可可朱古力雪糕伯朗尼配曲奇聖誕樹$168非常有聖誕氣氛的甜點,但曲奇有點偏軟身。餐廳食品不算出色,但服務很好,會待客人用完一個菜再上下一道菜,餐廳賣重點是氣氛和環境,見到台上的表演者落力演出自己原創歌曲,令我回想起begin again 這套電影裡所實現的音樂夢,一個讓本地音樂人有機會發揮的地方。
時令生蠔6隻$198
澳洲蠔比較海水味重;日本蠔比較大隻creamy 甜美

法式熱融蜂蜜芝士配法式麵包$148

焗牛柳配紅酒汁及薯泥$348
焗牛柳有點太乾身,不夠牛味。

55.5%可可朱古力雪糕伯朗尼配曲奇聖誕樹$168
非常有聖誕氣氛的甜點,但曲奇有點偏軟身。

有朋友想聽live band🎸咁上網搵就發現呢間餐廳都幾多人推介,同埋差不多日日都有不同音樂人表演,可以事先上餐廳facebook留意歌手演出日期位置係大角咀,距離奧運站約10分鐘路程,記得要準時或提早到,因為表演會準時開始😎同埋為左尊重表演者,表演期間不可以點餐,一節表演完先可以再點,menu可以單點或者叫$458/人既dinner set------菜式1. 牛燒汁意大利腸肉貓耳朵粉配覓菜 4.2/52. 鹽酥雞翼配九層塔蛋黃醬 4.8/5👍🏻3. 美國牛腹肉配墨西哥餅 4.2/5第一次食貓耳朵粉,口感好煙韌幾有嚼口😋青醬味濃,配合淡味貓耳朵粉,好夾👍🏻而為左配合成道菜,意大利腸肉係一粒粒而非一片片,食得出廚師既心思餐廳用音符底紙去墊住雞翼上菜,既可吸油,外型亦相當吸引,雞翼外皮炸到金黃色,咬落去雞肉好嫩滑又有肉汁,再配埋蛋黃醬食,錦上添花🥰牛腹肉切件上方便懶人食,煎既熟成度應該係五成,牛味好重同埋好香🥰食落唔韌,但係分量同價錢有點唔成正比😕有點偏貴我7點半到餐廳,剛好冇左happy hour,同埋好多款啤酒都冇哂,有點失望😕大家記得早一點去到

------
菜式
1. 牛燒汁意大利腸肉貓耳朵粉配覓菜 4.2/5
2. 鹽酥雞翼配九層塔蛋黃醬 4.8/5👍🏻
3. 美國牛腹肉配墨西哥餅 4.2/5

2019-12-18
2019-12-31 86 瀏覽
呢間餐廳之前聽朋友講話好好食,而且氣氛好好,有live band 配以美食,最岩就係同女朋友去食聖誕大餐啦!咁我係聖誕節前兩星期已經訂位,訂位後仲要交300蚊deposit confirm booking,咁都無辦法既,大時大節就係咁。咁當日我地準時1930去到即可入座,去到職員帶左我地去一張2人位,當下一坐低見到個小型蠟燭台,配搭埋偏暗既燈光,已經幾有feel。咁呢次我地就叫左個精選時令生蠔(6隻),南美油龍蝦尾配日本濃縮龍蝦汁扁意粉,主菜就叫左燒美國精選牛柳配薯泥。精選生蠔包括左2款蠔,一款係日本九州既生蠔,另一款係法國既蠔,咁職員就建議我地先食無咁Creamy 既日本蠔再食法國蠔,咁日本果隻蠔味好重,味道唔錯,但係法國蠔反而就比較蠔味無咁重,但係係幾Creamy 既,但我地兩個都係比較鐘意日本蠔多點!跟住上枱既係龍蝦意粉,而意粉上枱既同時間,live band 開始佢地既演出啦,呢次演出既單位係”Christmas Carols with Carol ’大提琴配以其他樂器同主聲既唱腔,真係幾好氣氛,而且係表演期間,職員會暫停落單,好尊重台上既表演嘉賓,亦唔會妨礙客人既雅興!咁講番

咁講番個意粉先,意粉既軟硬度適中,我個人偏好食硬少少既意粉,所以幾岩我口味,但個醬汁就像蕃茄味多過龍蝦汁味,龍蝦燒至焦香,肉嫩新鮮,但龍蝦份量就比我想像中少d!

隨住live band休息其間,主菜牛柳出場啦,份量都係比我想像中細dd,但不得不提係佢外面焦香,內裡鮮嫩有牛味,每咬一啖都有肉汁流出黎,証明廚師既煎封技術好唔錯,另外燒過既菇同同車厘茄都好好味,而薯泥就略‘鞋’口,唔夠滑溜。

最後我地未夠飽仲叫多左個55.5%可可朱古力雪糕伯朗尼配曲奇聖誕節樹!其實一路聽歌一路傾計,享受住咁舒服既時刻,甜品等左幾耐都唔記得了,咁佢個曲奇聖誕樹味道不錯,份量都幾多,而伯朗尼既甘配埋雪糕既甜,味道都係好夾既,而且佢成個甜品配埋d字令到我地呢日更加有聖誕氣氛呢!

另外就提一提呢到既野飲質素唔錯,但係價錢就貴左少少,唔單止個樣靚,味道都係好好飲既呢!

總結黎講,我地兩個都好滿意呢一次既聖誕大餐,無論氣氛、食物、飲品或者表演都幾高質素,唯一要彈既可能就係枱與枱之間既距離太近,傾計講野都有少少唔方便啦,不過大時大節就無計啦!
完。
2019-12-25
2019-12-30 132 瀏覽
餐廳位於大角咀利得街中間一幢新嘅大廈 - 利奧坊嘅地舖,餐廳嘅中央係一個大舞台,上面會有不定時嘅本土樂手進行live music表演,另外餐廳有一個有趣的規矩,就係喺樂手表演期間係唔可以點菜嘅,要點菜可以喺每20分鐘嘅小休時間裏面進行,非常之尊重表演者。廚師精選時令生蠔,今晚廚師精選嘅係兩款嚟自法國嘅生蠔,法國人愛吃生蠔人盡皆知,法國蠔蠔肉比其他品種肥美香甜且帶有淡淡嘅榛果香,蠔味唔會過分爆發,肉質肥厚,口感爽脆鮮甜而且結實有彈性,細膩得嚟富有層次。意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅、熟成蛋黃及松子仁,是很創新的一道沙律,以清清地嘅意大利布袋芝士配襯什錦蔬菜沙律,整體感覺唔會話太heavy。 法式熱融蜂蜜芝士配法式麵包,呢一道菜完全喚醒咗我喺瑞士食 Cheese Fondue 嘅回憶,香濃既芝士火鍋同我喺瑞士食到嘅芝士味一樣咁濃,分別在於呢度無咗份酒味,換嚟嘅係香甜嘅蜂蜜味,別有一番特色。 牛燒汁意大利腸肉貓耳朵粉配莧菜,耳朵粉個口感煙韌有咬口,最過癮莫過於佢個意大利肉腸,配上個牛燒汁之後,我幾乎以為自己食緊嘅係和牛粒,再加上新鮮嘅粟米芯同埋莧菜嘅加持,整體感覺良好。 加拿大保濕豬

加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥及蘋果乾葱甜辣醬,廚師上菜之前特意將豬鞍切成薄片,令豬味更加平衡,三分肥七分瘦,係我最鐘意嘅肥瘦度,底下嘅薯蓉明顯無落太多嘅牛油同埋忌廉,倍添健康,個蘋果乾葱甜辣醬簡直係全道菜嘅靈魂,不可或缺。

是日甜品係芝士蛋糕,廚師將基本嘅芝士蛋糕拿揑得相當準確,為今晚嘅晚餐劃上一個圓滿嘅句號。
2019-12-29 85 瀏覽
呢一間位於大角咀嘅《LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY》 非常之適合紅酷愛音樂嘅朋友, 皆因呢度除咗有高質素嘅西餐之外, 每晚仲會有非常高質素嘅Live music。以音樂伴隨著美食,環境相當有氣氛。餐廳嘅裝修以時尚為主, 餐廳外嘅玻璃以舞台上嘅布幕遮擋, 只有到入場時間才能窺探到裏面嘅情況, 甚有神秘感。今晚有幸坐在舞台前的一角, 近距離欣賞表演者精彩的演出。 今晚嘅演出嘉賓係Lydia Pau, 除咗人靚之外, 唱歌嘅聲音亦非常甜美。晚餐提供咗Dinner set,$458 per person, 有齊六個course,由前菜、主菜、到甜品都有齊, 性價比相當之高。前菜之一有《時令生蠔》, 當晚就有來自法國和美國的兩款生蠔,夠晒新鮮。 蠔肉爽甜, 海水味足, 亦唔會太鹹, aftertaste回甘十足。另一款前菜 《意大利布袋芝士雜錦鮮蔬沙律, 配墨西哥餅》, 意大利布袋芝士嘅奶味相當香濃, 食落非常creamy, 有如雪糕嘅滑膩口感。 配埋非常新鮮爽脆嘅沙律菜, 感覺清新健康。小食方面點咗呢度嘅招牌菜式《 法式熱熔蜂蜜芝士配法式麵包》。 芝士用熱辣

小食方面點咗呢度嘅招牌菜式《 法式熱熔蜂蜜芝士配法式麵包》。 芝士用熱辣辣嘅煎pan盛載著,輕易做到拉絲嘅感覺, 芝士裏面放上咗蜜糖, 食起呢除咗可以感受到芝士嘅鹹香之外, 亦可以食到蜜糖香甜嘅味道。 配埋脆卜卜嘅法包一齊食, 令人回味無窮。

主菜之一 《 牛燒汁意大利腸配貓耳朵粉》,貓耳朵意粉食得出係人手搓製而成, 食落口咁夠曬煙韌,口感十足。 牛燒汁肉味香,加入咗羅勒葉 ,食起來增添一份香氣,鮮粟米芯口感爽脆, 味道清甜, 係絕佳嘅意粉配搭。

另一道主菜《加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥》, 絕對令人有驚喜, 豬鞍肉嫩多汁, 毫不鞋口, 食落juicy, 感受到豬嘅肉汁。 配合埋自家製嘅蘋果乾蔥甜辣醬, 食起來甜甜酸酸, 帶有少少辣, 非常之開胃。 酸辣嘅味道中和左豬鞍嘅油膩感, 令人一而再,再而三咁想食。

另外甜品係《朱古力軟心蛋糕》, 朱古力味香濃, 重點係唔會太甜, 為呢一餐晚飯畫上完美句號。

另外餐飲方面可以選擇手工啤酒, 啤酒花嘅苦瀝味突出, 回甘十足, 一路聽歌一路飲番杯, 令人心情相當舒暢。

1K
2019-12-28 74 瀏覽
想黎lost star食晚餐兼聽live music好耐啦, 依度靚live music好講究好有music manner, 8點開左show就唔可以入座架啦, 而on show期間每20分鐘會有個break, 係break既時間先會有落單服務。今晚想食好d休息一下, 7點左右就到左啦叫左限定既dinner for two set, 有齊頭盤, 前菜, 主菜兩份, 甜品兩份如同飲品兩杯, 非常豐富, 都只係$458/person, 食之前覺得唔貴, 當食完成餐晚飯直情覺得超值。廚師精選時令生蠔分別有兩隻法國蠔同兩隻美國蠔, 店員細心有建議食既次序, 生蠔兩者都鮮味肥美, 法國蠔就海水味濃d意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅熟成蛋黃及松子仁布袋芝士寶係好少餐廳有得食到, 依盤沙律大份又新鮮不特止, 熟成蛋黃蛋汁香濃加埋松子仁口感同果仁香, 配合咸咸地又脆扑扑既墨西哥餅, 好多層次既味道同口感法式熱融蜂蜜芝士配法式麵包依個side dish食到我地兩個耳仔都旭埋, 中意芝士既千其唔好放過, 鑄鐵鍋上既熱融芝士, 一定要趁熱食, 如果唔係芝士會變硬就捲唔到上麵包度, 拉絲既大量熱融芝士一

廚師精選時令生蠔

意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅熟成蛋黃及松子仁

法式熱融蜂蜜芝士配法式麵包
依個side dish食到我地兩個耳仔都旭埋, 中意芝士既千其唔好放過, 鑄鐵鍋上既熱融芝士, 一定要趁熱食, 如果唔係芝士會變硬就捲唔到上麵包度, 拉絲既大量熱融芝士一d都唔洗懢, 放心大大撮咁捲上多士上面, 又有芝士咸味又有蜂蜜甜味, 香到不得了!

黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵
又要提我係truffle fans, 有truffle我一定揀, 每條麵條都沾有香濃又creamy既truffle, 麵質彈牙非常好味

加拿大保濕豬胺配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬
聽聞保濕豬鞍係依度既signature, 而且都係要比較高級既餐廳先會有靚既保濕豬鞍食, 咁我地梗係唔會放過佢啦, 豬鞍已切成件上枱, 肉既表面煎得焦香, 中間顏色則帶淡淡既粉嫩, 望落好幼嫩咁, 食落腍身好好咬而且陣豬肉味真係好香, 係放入口咬兩啖後湧出既香, 一點點既豬酥味都冇! 仲有佢有個好特別既蘋果乾葱甜辣醬, 有辣勁又帶淡淡既甜味, 乾葱味好香, 夾住豬鞍或者軟滑既薯蓉黎食都一樣咁好食。

甜品雙重朱古力批同埋紅莓芝士蛋糕, 雙重朱古力批真係無欺場勁濃郁而且面頭既朱古力醬好軟滑, 而紅莓芝士蛋糕就帶紅莓既酸甜果味, 清香d冇咁溜, 兩者都好出色

HOUSE WHITE AND RED
飲住一紅一白酒, 享用住美味既晚餐, 聽住悅耳既音樂係最好不過, 好enjoy既一晚
2019-12-24 68 瀏覽
#cassiegotaikoktsui-𝕋𝕙𝕖𝕣𝕖'𝕤 𝕟𝕠𝕥𝕙𝕚𝕟𝕘 𝕥𝕠 𝕔𝕠𝕞𝕡𝕒𝕣𝕖 𝕥𝕠 𝕝𝕚𝕧𝕖 𝕞𝕦𝕤𝕚𝕔, 𝕥𝕙𝕖𝕣𝕖 𝕛𝕦𝕤𝕥 𝕚𝕤𝕟'𝕥 𝕒𝕟𝕪𝕥𝕙𝕚𝕟𝕘. 🎧 -今日瘦編同朋友去左一間好有feel嘅西餐廳。點解會話好有feel,係因為佢地每晚都會有live music襯托住好有質素嘅食物。😻-前菜揀左廚師精選時令生蠔(6隻)同黑松露鴨肝薯球。生蠔會有兩種來自唔同產地,味道都好新鮮,好肥美飽滿同重海水味。薯球係新鮮炸起好脆,味道偏淡。主菜就食左黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵,黑松露味好出,份量唔細,好爽口。最後仲有聖誕甜品做結尾。🤗-去Lost Stars一定要留意,音樂演出將分為三節,每節二十分鐘。為創造優質的觀賞環境,演出期間會暫停落單,每節演出中間有二十分鐘休息時間,落單服務將會恢復,表演進行期間可隨時到餐廳外,再次進場則需等待職員安排。入座之後不設時限,另外談話時都要降低聲量,以免影響其他客人。一切嘅安排都係為左大家可以好好享受Live Music。🎼-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️LOST STA
#cassiegotaikoktsui
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食評分▶️️🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5)
回購評分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)
📍大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

餐廳華麗嘅裝修、浪漫嘅環境同氣氛,真係一流!如果咁啱有live brand 表現,相信現場氣氛一定會仲正!我哋order左非常豐富嘅2人餐!九龍城鳳尾蝦KOWLOON CITY PRAWN COCKTAIL大大隻蝦,爽口彈牙,點d中間甜甜辣辣醬汁,更加提升鮮味,唔錯!意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律 配 暖墨西哥餅 熟成蛋黃 及 松子仁BURRATA SEREVED WITH MIXED GREEN SALAD, WARM TORTILLA, PINE NUTS & HOUSE CURED EGG YOLKS個人好鍾意呢個沙律,有多種新鮮爽甜沙律菜,加入松子仁增加口感! 再將軟滑又帶有淡淡奶香味布袋芝士加入沙律菜中,口感豐富,而且相當美味!  配上脆 卜卜 墨西哥脆片 一齊食,非常夾!鹽酥雞翼 配 九層塔蛋黃醬TAIWANESE POPCORN CHICKEN WINGS WITH BASIL MAYO雞翼外皮炸至金黃色, 熱辣辣,脆卜卜,而雞肉同時保持嫩滑,充滿肉汁, 配上九層塔和蛋黃醬, 感覺更加滋味, 一口接一口,好快清曬!LINGUINE WITH BLACK TRUFFLE SAU

我哋order左非常豐富嘅2人餐!

九龍城鳳尾蝦
KOWLOON CITY PRAWN COCKTAIL

鹽酥雞翼 配 九層塔蛋黃醬

LINGUINE WITH BLACK TRUFFLE SAUCE, MIXED MUSHROOM & HOUSE CURED EGG YOLKS
黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵

入口每一啖都有濃郁嘅黑松露香味,而且有大量野菌,加上好creamy 嘅醬汁,真係岩曬我呢個黑松露控既口味!

BRINED CANADIAN BONE-IN-PORK LOIN WITH CREAMY MASHED POTATO & APPLE SHALLOT CHUTNEY
加拿大保濕嫩豬鞍 配 馬鈴薯泥 及 蘋果乾蔥甜辣醬

豬鞍肉厚切 ,肉味香濃,伴碟馬鈴薯泥軟綿滑溜 , 配上香味蘋果乾蔥甜辣醬, 不錯!

草莓芝士蛋糕

賣相一流!草莓味同芝士味岩岩好,加埋旁邊嘅餅碎,口感層次豐富!女士們應該會鍾意!

青檸芝士蛋糕

青檸味好清新呀!蛋糕中間仲有一小層沙糖,令到整件蛋糕嘅酸度岩岩好,仲會增加左一層脆口感!

STRAWBERRY YOGURT

有淡淡乳酪味,好開胃!

HOME BRAND DRAUGHT BEER

好香麥味,有回甘,正!
2019-12-21 85 瀏覽
同朋友友預祝聖誕節呢間餐廳好好feel會有樂隊到場唱歌今日主要唱台灣普通話歌同埋廣東歌❤到於食物,呢間一直都唔錯芝士蜜糖包,要襯熱食,好正芝士蜜糖無得輸,個包又夠脆雞翼好大隻,唔柴,一咬落去有汁❤慢煮保濕豬鞍好嫩好滑兩個意粉都一般,唔係唔好食,又唔係好好食墨西哥餸好好食,個牛油果醬好夾黑松露薯條又係招牌夠熱,又香,每次黎必叫mocktail-Happy幾清新唔太甜幾好飲甜品 - 原本叫液態氮雪糕 但係因為今日冇曬液態氮食普通雪糕,感覺普通左甜品 - 法式焦糖燉蛋好重奶味好
同朋友友預祝聖誕節
呢間餐廳好好feel會有樂隊到場唱歌
今日主要唱台灣普通話歌同埋廣東歌❤

到於食物,呢間一直都唔錯

芝士蜜糖包,要襯熱食,好正
芝士蜜糖無得輸,個包又夠脆

雞翼好大隻,唔柴,一咬落去有汁❤

慢煮保濕豬鞍好嫩好滑

兩個意粉都一般,唔係唔好食,又唔係好好食

墨西哥餸好好食,個牛油果醬好夾

黑松露薯條又係招牌
夠熱,又香,每次黎必叫

mocktail-Happy幾清新唔太甜幾好飲

甜品 - 法式焦糖燉蛋好重奶味好

2019-12-21
慶祝紀念
聖誕節
2019-12-20 92 瀏覽
位於大角咀的LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY,在奧運站B出口附近,步行前往只需五至六分鐘,不算太遠。餐廳空間感十足,裝修走高檔路線, 用色和選料也很時尚, 給人華麗的感覺。看設備,應該會有現場表演,與服務員了解後,他們真的有現場表演,但很可惜,我們去的那一晚,欲沒有。但各位可以留意他們的 Instagram, Facebook 或網頁中,他們會列出活動的內容,換句話說,會清楚顯示那一晚有 Live Music Show 睇。點了當晚的Dinner for two$458 per person 頭盤:廚師精選時令生蠔 (4隻)廚師精挑細選了兩款生蠔,分別是法國及美國。法國生蠔的味道層次豐富,入口不獨有海水鮮味,更有少許甜味,肉質爽滑。至於美國生蠔就非常容易入口,海水味較淡,肉質肥美。但個人都是較為喜歡法國生蠔。沙律:意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律 配 暖墨西哥餅、熟成蛋黃及松子仁個芝士球的造型都頗為特別,食落去有淡淡的奶香味,沙律還配有脆脆的墨西哥餅、松子,整體有更多層次口感 😍Side Dish:鹽酥雞翼配九層塔蛋黃醬外面一層炸得酥脆味美,裡面的雞肉仍然

頭盤:廚師精選時令生蠔 (4隻)
廚師精挑細選了兩款生蠔,分別是法國及美國。
Side Dish:鹽酥雞翼配九層塔蛋黃醬
外面一層炸得酥脆味美,裡面的雞肉仍然好嫩滑,還有肉汁,再配上九層塔蛋黃醬,簡直是絕配👍🏻
Pasta : 黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵
黑松露香味突出,並平均沾滿每條幼扁麵,很香濃,汁都很Creamy,味道不錯。
Main Meat : 加拿大保濕豬鞍配 馬鈴薯泥 及 蘋果乾蔥甜辣醬
豬鞍肉質嫩、軟、無筋及有肉汁,配上香滑的馬鈴薯泥,再加上蘋果乾蔥甜辣醬,酸酸甜甜夠開胃。
飲品 : Soda Water 及 Blueberry Yogurt
梳打水加了一片青檸檬,是非酒精飲品嘅不錯選擇
乳酪用上新鮮水果攪拌而成, 仲有新鮮水果點綴, 不太甜,是一款健康的飲料🥤
甜品 : 朱古力芝士蛋糕 及 雜莓蛋糕
朱古力芝士蛋糕有很豐富的朱古力味,但又沒有蓋過芝士的香,正!
至於雜莓蛋糕,甜味適中🤗
這裡的菜式款式多,各位服務員態度好,店員臉上常有笑容。 環境好OK,這間餐廳佔地空間感大和舒服,如果和朋友來吃飯和聊天也不錯。看到其它菜式其實都吸引,找天一定要再來試一下,但今次一定要找有 Live Music Show 的晚上。😬
2019-12-18 82 瀏覽
聖誕未諗到食咩好? 位於大角咀嘅LOST STARS LIVE HOUSE二人套餐好抵食 最緊要係有LIVE BAND聽頭盤有生蠔四隻 兩隻來自芬蘭 較濃味另外兩隻聽唔清楚來自邊度 不過淡味啲一淡一濃嘅生蠔開開胃 幾好味😝另外仲有意大利布袋芝士雜錦鮮蔬沙律布袋芝士外層煙韌 而內層則軟滑細膩伴上加入充滿芝士粉嘅蔬菜沙律口感豐富且口味清新🥰小食方面有鹽酥雞翼 配九層塔蛋黃醬外皮非常酥脆而且肉質口感嫩另外有黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵 好味👍🏻而主菜加拿大保濕豬鞍 肉質鬆軟 口感嫩滑😋飲品方面叫咗一杯士多啤梨乳酪同藍莓乳酪最推薦大家比多$38要朱古力雪糕伯朗尼質感特別而且充滿濃濃朱古力味😆_______________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
聖誕未諗到食咩好?
位於大角咀嘅LOST STARS LIVE HOUSE
_______________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
我地呢d慳妹🤑都鐘意係節日之前去食一餐pre-dinner🎅🏻,因為覺得正日食要book 又要等位同會貴點,🥰所以今日就去左呢到黎食我地餐pre-Christmas dinner了。呢一間餐廳係我個💕wish list好耐了,除左佢個裝修格局好華麗同舒適之外,🏰佢仲有live singing show。🎤Book 枱之前我都有問下佢地個晚有冇live 聽。🎼原來佢已經assign 左邊日會有邊個performer, 而且都幾多表演者。問左原來個show 8點就開始,所以我地就book 左7點枱。叫左一個💕dinner for two。每人大概$500左右,除左每人會有一份🍰甜品同🍹飲品外,個set 都有5個dishes,個人認為都幾合理同夠食。👍🏼⭐️Kowloon city prawn cocktail🦐配上🌶辣汁,十分開胃。⭐️Burrata served with mixed green salad, warm tortilla, pine nuts & house cured egg yolks🥗一黎到仲諗會唔會好dry呢,但切開左個🧀布袋芝士,之後撈埋一齊食,又幾好食咼!連平時唔

配上🌶辣汁,十分開胃。

一黎到仲諗會唔會好dry呢,但切開左個🧀布袋芝士,之後撈埋一齊食,又幾好食咼!連平時唔好芝士嘅Mary都話不絕口。😍芝士佢本身個味唔係好重,而且帶有點奶味,🥛質地就似cream cheese 同凍凍地好似雪糕咁,🤤我地撩一d出黎同埋塊tortilla 一齊食,好夾好好食!

⭐️Taiwanese popcorn chicken wings with basil mayo🐔
一上枱就勁香!好正,就算唔點佢個basil Mayo 都好味。佢都幾多隻雞翼。😂

⭐️Orecchiette with salsiccia luganega beef stock Chinese spinach
🍝意大利肉腸好味,口感好正,味道都重,食到後期同埋d😸貓耳朵粉食,中和番個味,正。

⭐️USDA prime beef flank with soft warm tortilla, sriracha mayo & chimichurri🐮
加左錢食呢個牛,生熟度都ok! 連埋個tortilla 食,又有另一種特別嘅感覺,都幾好味,食到呢到已經好飽了。

⭐️Today's pastry - Lemon cheese pie🍋
佢有三款cake 嘅,我地其中一個揀左lemon cheese pie, 另一個就upgrade 做brownie with ice cream。 呢個lemon pie 都好正,有酸酸嘅檸檬味但又唔會太酸,中間係lemon cheesecake.

⭐️Chocolate brownie🍫
第一次食咁樣嘅chocolate brownie。😳一開始以為,成個面都係朱古力醬,但原來唔係,食落好似朱古力梳乎厘咁,質地好輕。杯入面就係雪糕同brownies!❤️

⭐️Blueberry yogurt

⭐️Iced Lemon tea