Dinner set for two ($458/pp)Seafood - 廚師精選時令生蠔 (4隻)聽侍應講係日本空運過嚟既生蠔,幾新鮮,無怪味。影得唔係幾好,其實好大隻,後面果兩隻滿殼地大隻,唔錯。Appetizer (salad) - 意大利布袋什錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅 熟成蛋黃 及 松子仁幾鍾意呢個沙律,布袋芝士大大舊,新鮮蔬菜蕃茄仔配黑醋汁(好似係)。Appetizer (side dish) - 法式熱融蜂蜜芝士配法式麵包鐵鑊仔入面係熱融既芝士,上面倒咗蜂蜜。法包暖暖地唔會太硬,沾芝士同蜂蜜甜甜地幾好味。注意要盡快食啲芝士,我哋相機食先咗幾秒下秒芝士已經無咁軟了.....Main (pasta) - 黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵Pasta煮得唔錯,唔會太淋,都多菇菇Main (meat) - 加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬呢個保濕豬鞍好唔錯,唔知其實廚師點煮啦,但有慢煮既感覺,應該有再燒過下,肉仲係軟淋唔會乾。個醬幾得意,酸酸甜甜又辣咁,不過我覺得個肉本身都好食所以都係hi下個醬算。Dessert - 檸檬蛋糕&熱情果蛋糕最後到甜品,一舊檸檬蛋糕一舊熱情果,serve
Dinner set for two ($458/pp)

Seafood - 廚師精選時令生蠔 (4隻)

Main (pasta) - 黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵
Pasta煮得唔錯,唔會太淋,都多菇菇

Dessert - 檸檬蛋糕&熱情果蛋糕
最後到甜品,一舊檸檬蛋糕一舊熱情果,served with 餅碎同raspberry。我同朋友唔算超好甜,舊蛋糕對我哋而言甜咗少少,而且已飽最後完成唔晒。

跟餐餐飲有好多選擇,咖啡茶茶yoghurt 都有,酒都有紅白同啤,我同朋友都揀咗白酒。
後尾飲唔夠再加咋杯We Found Love($98) 同 Versace on the Floor($108) 兩杯都好飲。

餐廳幾有feel好坐,枱同枱唔會太近,傾計幾好,宜家好少餐廳擺枱係咁。Live Music 8點倒開始,餐廳8點就會落晒簾唔俾新客入,所以要嚟食就預早少少啦。performance分咗三個部分,每一個session 中途都無得落單亦唔建議你走嚟走去啦。表演者提到香港做livehouse係好搵唔倒錢,間餐廳八點就唔接新客即係全晚都只係會做一批客,算真係好有心。
2019-12-30